Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Altair_SA

#426 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Altair_SA »

Seyfo wrote:Meni u Bosni lakse,kad ne uspijem na nekom konkursu,testu,takmicenju i vidim da ima mnogo boljih,odmah se utjesim da su ti drugi prosli preko stele i da je sve veza,stela,ilegalna djela. Da sam vani, onda bih bio prisiljen reci da nisam dovoljno dobar. Zato mi je u Bosni lakse zivjeti.
Ma jarane, da se puno toga zavrsava preko stele zavrsava. Ko ga hebe, ko ima pare nek zavrsava :mrgreen:

Ja gdje god mogu lovom nesto da sredim tako i uradim. Tako je kod nas, a i olaksa zivot :-D
Sad trebamo moralisati, a svi to radimo ili smo makar jednom u zivotu zavrsili nesto preko stele ili lovom :mrgreen:

Hebem ti, bio sam po Njemackoj, Svedskoj, sve nesto nemoj to jooooj ne smije, aaaaaa ne tooooo ne smije, pojas, stavljaj kaznit ce nas joooooj :-D hebote pojas ovdje nisam stavio ne pamtim :-D
prha

#427 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by prha »

Ima i nas koji se vracamo u Bosnu! <3

Jebote mogu isto zaradit u Bosni ko u Americi, a hiljadu puta manje troskova.

Pozz
HAVANA

#428 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

prha wrote:Ima i nas koji se vracamo u Bosnu! <3

Pozz
Mozes i vise u nekim stvarima ,sa manje potrebnog kapitala..Naucio si tamo svasta...Valjda.Ja jos nigdje nisam vidio da na nekretnini ima povrat investicije od 7 do 10 godina,a ovde se jos uvijek moze to iskombinovati.Sad su i kamate manje.Jedna stvar drugu kupuje,rentom i ratom...
Bluemore

#429 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bluemore »

Pozz
Nisi trebao ni ici (po toj Logici) :!:
dječak sa šibicama

#430 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by dječak sa šibicama »

Uvozimo radnu snagu iz Svedske.
insomnia78

#431 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Nema dljaka da upadne
prha

#432 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by prha »

HAVANA wrote:

Pozz
Mozes i vise u nekim stvarima ,sa manje potrebnog kapitala..Naucio si tamo svasta...Valjda.Ja jos nigdje nisam vidio da na nekretnini ima povrat investicije od 7 do 10 godina,a ovde se jos uvijek moze to iskombinovati.Sad su i kamate manje.Jedna stvar drugu kupuje,rentom i ratom...

Kod mene ti je privatluk ko i kod tebe, auto "diler". Jest da u Americi prodaja auta dobro ide...al sta fali probat i u Hrvatskoj/Bosni isti biznis. Plus sto ja i brat imamo vec razradjen poso u Hrvatskoj.
prha

#433 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by prha »

Bluemore wrote:

Pozz
Nisi trebao ni ici (po toj Logici) :!:
Pa bio dijete 90ih kad je puklo, izbjeglica... jebaji ga prika.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#434 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

dječak sa šibicama wrote:Uvozimo radnu snagu iz Svedske.
Kad ti ides :D
Niemand

#435 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Niemand »

Sad kad havana pocne ovom iz amerike prosipati onu dijasporsku-tesko je ovde, nije to vise ko nekad, ko se uspio snaci-uspio, nema vise, tesko je zaraditi..
prha

#436 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by prha »

Niemand wrote:Sad kad havana pocne ovom iz amerike prosipati onu dijasporsku-tesko je ovde, nije to vise ko nekad, ko se uspio snaci-uspio, nema vise, tesko je zaraditi..

Mislis zbog konkurencije? :lol:
HAVANA

#437 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

prha wrote:
HAVANA wrote:

Pozz

Kod mene ti je privatluk ko i kod tebe, auto "diler". Jest da u Americi prodaja auta dobro ide...al sta fali probat i u Hrvatskoj/Bosni isti biznis. Plus sto ja i brat imamo vec razradjen poso u Hrvatskoj.
Ma jebo to.Ima pametnijih stvari ali ako to dugo radis ne mozes pobjeci od toga.Probaj i sretno bilo.
Niemand

#438 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Niemand »

:D
HAVANA

#439 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Niemand wrote:Sad kad havana pocne ovom iz amerike prosipati onu dijasporsku-tesko je ovde, nije to vise ko nekad, ko se uspio snaci-uspio, nema vise, tesko je zaraditi..
Kako nema,ima,uvijek ima.Ko vidi,zna i smije.Nema nista nako...Za sve se treba namucit i nasekirat.Mozda i propadne,sta ima veze,ustane i haj opet.
prha

#440 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by prha »

Ma nek se samo radi i neka je privatluk!
dječak sa šibicama

#441 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by dječak sa šibicama »

Poznati smo po postenju, posebno sitniji i krupniji privatnici.
prha

#442 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by prha »

Svi su privatnici lopovi... kako da ne.
kiligonzales

#443 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by kiligonzales »

Ovako je Sarajevo izgledalo nekada, danas izgleda poput feniksa, budi se iz pepela, ako se vec nije i probudio posve, ali danas su ljudi postali demoralisani, izgorili su ovdje svoji na svom, zaboravljajuci da svugdje za lagodan zivot treba zategnuti, pa im je sve draze nego ono svoje sto ovdje imaju.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Mi smo ubjedjeni da ono sto se desavalo tada je bilo najgore sto nam se moglo dogoditi i danas upravo i crpimo snagu u onome sta se desilo jer tada je u nama vise zelje za zivotom, pa i inata, borbe i inspiracije bilo da svaki trenutak odzivimo kao da nam je zadnji i danas pored more briga i belaja snagu crpimo u onim malim zadovoljstvima koje ovdje zivot znace.

Zato se mi nikada predati necemo.

Ostalim sretan put i sjetite nas se kad svratite sa godisnjih kuci. :D

We shall never surrender :)
detroit-mercy

#444 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

HAVANA wrote:

Pozz
Pa sad da bas nemozes na nekretnini imati povrat od 7-10 godina, nije bas da ne mozes ali ako ti kazes onda valjda mora biti tako :mrgreen:.
HAVANA

#445 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

dječak sa šibicama wrote:Poznati smo po postenju, posebno sitniji i krupniji privatnici.
Nit sam posten,nit sam neposten,nit se opterecujem sa budalastinama.Kupim jeftinije,prodam skuplje.Ili izdam...Kucu,zemlju,stan,auta...Imam firmu 20 godina,nikom duzan,nikad sudjen,nikad ispo u avazu...
insomnia78

#446 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Pa kakav si to cojk
HAVANA

#447 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

detroit-mercy wrote:
HAVANA wrote:

Pozz
Pa sad da bas nemozes na nekretnini imati povrat od 7-10 godina, nije bas da ne mozes ali ako ti kazes onda valjda mora biti tako :mrgreen:.
Mozes ali tesko.To se smatra zlatnom investicijom.Imao sam i u belgiji super pricu,ni blizu ovim pricama ovde.Ako je vidis i osjetis.Ko i svuda.Moze se i pasti,padne se,boli pravo...al to je tako.Mislio sam na to da mi nikada nije trebala manja pocetna investicija a bolji povrat.
HAVANA

#448 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

insomnia78 wrote:Pa kakav si to cojk
Nagodan :D
detroit-mercy

#449 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

HAVANA wrote:
detroit-mercy wrote:
HAVANA wrote: Mozes i vise u nekim stvarima ,sa manje potrebnog kapitala..Naucio si tamo svasta...Valjda.Ja jos nigdje nisam vidio da na nekretnini ima povrat investicije od 7 do 10 godina,a ovde se jos uvijek moze to iskombinovati.Sad su i kamate manje.Jedna stvar drugu kupuje,rentom i ratom...
Mozes ali tesko.To se smatra zlatnom investicijom.Imao sam i u belgiji super pricu,ni blizu ovim pricama ovde.Ako je vidis i osjetis.Ko i svuda.Moze se i pasti,padne se,boli pravo...al to je tako.Mislio sam na to da mi nikada nije trebala manja pocetna investicija a bolji povrat.
Ja se bavim malo time ta trane :mrgreen: u USA i moze, posebno ovdje jer je market dosta dereguliran. Cak ti ne treba ni neki poseban pocetni kapital.
Zadnjih 10tak godina ovdje nakon sloma realestate marketa bili us pravi zlatni rudnici, povrati jako dobri. Sad je malo sporije jer su se cijene vec izevelisale ali ako ubodes pravu stvark jos uvijek mozes fine pare napraviti.
HAVANA

#450 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Pravi.Samo nek se vrti. :D
Post Reply