Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
avetinja

#426 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by avetinja »

uglavnomja wrote:sta bi sa lijanovicima? ima li kakve proizvodnje odkad su turci kupili?

dobar im prsut bio :oops:
Nikad bolja salama neće biti napravljena. Još kuponi bili. :(
MarlboroGold

#427 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

dale cooper wrote:
MarlboroGold wrote:
dale cooper wrote: Za Menprom ili za Gornju Tuzlu? :D :D
Kobaje :D
Ma hajde ona tuzlanska roštiljska i nekako može proći...u grahu. :D Ali jebote ona majevička salama čovječe. :-) Kad te od toga uhvati
žgaravica ne pušta. Ne mogu ti pomoći ni kisele vode ni soda bikarbona. :D
Majevička jeste smeće. Mislio sam samo na roštiljske... one su vrh. Pogotovo ljute :D
manijak1

#428 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by manijak1 »

:oops: bojkota nema i neće biti :D , jer smo mi onako generalno smeće :D
jedino mi neće biti jasno kako su Starom Lijanu dohakali :oops: braća su namazana i pametna ko tisuću čovića :D a padoše .....ko i Agrokomerc :D tu su i koristili proizvodne hale i imali hladnjače .I sve bilo nalik na lijepu priču :D pa onda onaj Frupi , pa se koprca BIMAL , pa ......ne znam, mi više nemamo teške ni hemijske industrije ni automobilske , tekstilna negdje bljesne , ali ne može se borit protiv turske i kineske .....kožnu su zamijenili piramidama ....o Energoinvestu i Žici i Zori i Astri i SIMES-u poteško je pričati , jer sad kad prođeš ulicom Džemala Bijedića ničeg više nema.
ko je ono bojkotovo Coca Colu :? :D :lol:
Mirza007

#429 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Mirza007 »

Meni iskreno ovo zvuci kao ono Milosevicevo sa Slovencima krajem 80.
radostan dan

#430 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by radostan dan »

srce mi je puno kad vidim ovakvo jedinstvo... bojkot, no što!

a kako će na ljeto bit gužva u neumu, sunce ti jebem...
manijak1

#431 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by manijak1 »

:D ti pojma ne znaš :D za Neum ima plan B :D što bi reko onaj malehni žvaljo manipulant , dajte nam Neum napravićemo Monte Carlo :lol: :lol: :lol: :lol: dokle to ide....Mjesec je :gunjastajl: :gunjastajl:
kox

#432 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by kox »

Kupujte proizvedeno u BiH i bojkoti su nepotrebni.
animals

#433 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by animals »

Ono ko Sj. Korea..
Strano necem a svoje nemamo..
umri za partiju..
a otvaracica teme ima Lidl I Peny..
zaboli nju..
manijak1

#434 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by manijak1 »

animals wrote:Ono ko Sj. Korea..
umri za partiju..
zaboli nju..
imaš i ti pennypluss :D a do lidl-a nije ti daleko :D .
e sad :oops: situacija se bitno mijenja ako je ona managerica i tamo i vamo :D to je već korporacijski rat preko naših nejakih leđa.
animals

#435 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by animals »

manijak1 wrote:
umri za partiju..
zaboli nju..
e sad :oops: situacija se bitno mijenja ako je ona managerica i tamo i vamo :D to je već korporacijski rat preko naših nejakih leđa.
Ja nikoga ne bojkotujem...
kupim sto mi se svidja, ma odakle je..
Fudo387

#436 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Fudo387 »

animals wrote:
manijak1 wrote:
umri za partiju..
zaboli nju..
Ja nikoga ne bojkotujem...
kupim sto mi se svidja, ma odakle je..
Pa je, sta si zadnje made in bosnia kupio? :D
manijak1

#437 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by manijak1 »

reko je već čovjek , do svakoga je posebno , kupuj domaće i ne treba ti bojkot , druga je stvar što se od agresije uvukla i opravdano i neopravdano sumnja u sve parametre kupljenog domaćeg proizvoda , jal te krade jal te vara jal te levati i tako to.....jednostavno vrzino kolo.
iliti smišljeni specijalni trgovačko-industrijski rat od omotača :D uz nesebičnu pomoć ovih minderaša đesamjatu
kox wrote:Kupujte proizvedeno u BiH i bojkoti su nepotrebni.
animals

#438 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by animals »

Fudo387 wrote:
Pa je, sta si zadnje made in bosnia kupio? :D
Meso u mesnici kod Smajica :D
animals

#439 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by animals »

Ja to ne gledam ko vi..
u toj mesnici npr, smo kupovali i prije rata..
i sad kupim..slucajno je Bosnjacka, mogla je biti i Srpska , svejedno mi je..
manijak1

#440 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by manijak1 »

animals wrote:Ja to ne gledam ko vi..
u toj mesnici npr, smo kupovali i prije rata..
i sad kupim..slucajno je Bosnjacka, mogla je biti i Srpska , svejedno mi je..
Ako je Made in BiH .....onda je OK .
Capajebo

#441 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Capajebo »

Svakako samo i kupujem naše, šta god je moguće.
A normalno da će pametne bosnje ismijavati ovu temu, nisam ni očekivao drugačije.
cyprus

#442 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by cyprus »

Sve više sam siguran da je Sarafina neka false flag škutorka :)
ismb

#443 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by ismb »

SaraFina wrote:Bile su teme "kupujmo domaće i o bojkotu HR proizvoda", medjutim trenutna politička situacija i medijski haranga hrvatskih političkih zvaničnika iz HR i BiH zaslužuje "opsežniju akciju" kao odgovor.(Jučer je Plenković po Francuskoj čak lobirao i na Sorboni se oglasio, u vezi HR pitanja u BiH, crkveni poglavari takodjer ne propuštaju priliku da Bošnjacima natrljaju nos u FBIH a u RS su manji od makovog zrna itd itd)
U ovu akciju i dijaspora se može takodjer aktivno uključiti, obzirom da HR proizvode Vegete, Podravke, Kraša, Plive, Saponia distributira i na EU i svjetska tržišta.
Znači ne kupujmo "nostalgičari" ništa proizvedeno u HR. U Austriji imaju svoje police po BILLA-ma, Merkur-ima itd itd... Pa neka im ostanu pune, a roba se vrati.

U BiH domaće stanovništvo ima priliku bojkotovati

- HR proizvode koji se proizvode direktno i ditributiraju u BiH (Teta Violeta i njene deterdžente, omekšivače zamijenite recimo DITI-nim proizvodima), toalet papir i vlažne maramice takodjer proizvodima nekih drugih naših firmi...

- proizvode "Kraša", "Podravke", "Plive" te omiljene nam flaše "Jane" sa ili bez kojekakvih ukusa i sl, MIJENJAJTE "Sarajevskim senzacijama", paštetama i sudžukama iz tuzlanskog "Menproma" a čokolade i ostale vrste slatkiša iz "Kraša" možete po željama uzimati od naših proizvodjača :D

- Firme sa područja Hercegovine takodjer su i broj jedan distributeri "Brendova" u BiH. Tržište robe široke potrošnje vrijedno je 6 milijardi KM. Od toga polovina IDE u Hercegovinu. Takodjer i marketinško pokrivanje kupaca najčešće radi "sestrinska firma" ili distributeri.
Pa evo nekih imena medju vodećim:

1.Ataco (Široki Brijeg)
2.Mepas (Široki Brijeg)
3.Planet (Posušje)
4.MCI (Široki Brijeg)

Većina karata podijeljena je i dobivena u poraću još u Hercegovini, i tokom rata u BiH u Hrvatskoj. Promjene se skoro i ne dešavaju a ugovori su i vremenski po desetak godina.

Pa tako:

MCI iz Širokog Brijeg distribuira/ zastupnik je Niveinih proizvoda, robnu marku GlaxoSmithKlinea, zubnu pastu Aquafresh, keksove Jaffa itd itd

Mepas Firma iz Širokog distributeri su Kompanie "Storck" te Toffife, Knoppers, Kandit,
Koestlin, Gavrilović Saponia itd itd

Kompanija "Boreas" iz Kreševa distributer je sokova Juice zatim alkoholnih pića Baileys, Johnnie Wales, MB Pivo, Amstel, Heineken te cigareta Philip Morris uključujući i Marlboro

Ovo je samt djelić primjera a VI možete svakako provjeriti prilikom kupovine i sami distributere na poledjini proizvoda.

Pa da vidimo dokle seže sloga i NAŠ odgovor!

P.S tema nije moja ideja, samo "obrada/uvod"..Gandalf je prvi pomenuo ove mogućnosti pritiska na HDZ i Čovića.
Pa neka izvoli gospodin sastajati se (nakon nadam se našeg masovnog odaziva) sa onim koje je direktno ugrozio (proizvodjačima i ditributerima). A tako i gospodin Plenković u HR.
Tesko bolesna osoba, ima javljanja s druge strane, molim Te javi humanitarni broj za pomoc, nije sramota
_Reds_

#444 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by _Reds_ »

U konzum ne ulazim odavno, idemo dalje.
animals

#445 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by animals »

sherbett wrote:Tako sam i ja bojkotirala ameriku i sve sto iz nje dolazi.
Hajd mcdonalds i coca cola to je bilo extra, al odbijala sam da pricam engleNski.. i dan danas me taj bojkot kosta :roll:
:D :D :D :D
animals

#446 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by animals »

_Reds_ wrote:U konzum ne ulazim odavno, idemo dalje.
Ja samo u FIS :D
Fudo387

#447 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Fudo387 »

Hajd mcdonalds i coca cola to je bilo extra, al odbijala sam da pricam engleNski.. i dan danas me taj bojkot kosta :roll:
Zato ni Ameri ne kupuju nista iz Hrvatske.
:D
animals

#448 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by animals »

Fudo387 wrote:
i odbijaju da uce Hrvatski..
Bosanac sa dna kace

#449 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bosanac sa dna kace »

Bojkot je najlegitimniji oblik borbe.
Onaj ko smatra da iole organizovan bojkot sa definisanim ciljom nema rezultata, nema efekta, u velikoj je zabludi.
Šta je cilj?
Cilj je ovdje jasno definisan: Ušutkati hrvatski fašizam, nacizam i antisemitizam u BiH koji predvodi HDZ.
Ko su ciljane firme?
Sve firme iz BiH koje dolaze iz područja koja su se izjasnila da legalno i po Ustavu izabrani predstavnici BH građana nisu tamo dobrodošli, i firme koje otvoreno podržavaju HDZ-ov aparthejd i potkopavanje BiH. U to ulaze i firme iz Hrvatske jer se time mora reći vlastima Republike Hrvatske da se prestanu miješati unutrašnja pitanja BiH kao i da prestanu podržavati nacizam, fašizam i antisemitizam kod nekih bh Hrvata.
Kako provesti bojkot?
Bojkot nije samo prestanak kupovanja određenih proizvoda od strane krajnjeg potrošača. Bojkot je kada prodavci, pokretači bojkota, neformalne grupe građana, organizacije, sindikati, udruženja i dr. nađu alternative tim proizvodima koji se bojkotuju. Dakle da se umjesto Podravke npr. prodaje Vispak ili proizvodi neke firme iz Njemačke, Makedonij itd.
Bojkot će imati rezultate kada nelvadine organizacije, političke stranke, neformalne platforme građana i pojedinci zivkaju, šalju pisma, mailove itd. kompanijama koje zastupaju oni koji podržavaju politiku HDZ aparthejda. Dakle, bojkot firme Stanić i Jucy sokova koje ona preprodaje u BiH imaće nekog minimalnog efekta kada samo obični građani izbjegavaju te dvije firme, ali kada svi mi pošaljemo mail, nazovemo centralu Jucy kompanije ili nekih drugih kompanija koja imaju zastupništvo preko HDZ aparthejdista zasigurno da će mnoge od tih kompanija razmisliti o traženju nekog drugog partnera u BiH koji nije povezan sa politikom HDZ aparthejda.
Isto tako, slati mailove, zvati, pisati itd. privrednim komorama zemalja iz kojih uvoze HDZ aparthejdisti. Npr. sročiti mail u privrednu komoru regije Kayseri u Turskokj odakle neki aparthejdisti uvoze, i pojasniti da traže od proizvođača da u BiH nađu zastuipnike koji nisu HDZ aparthejdisti.

Bojkot ide spontano. Već postoji kritična masa ljudi koja može pokrenuti isti. Za mnoge proizvode se može naći alternativa. Treba malo više zakorutati razne organizacije trebaju to da pokrenu, npr. političke stranke kao što je Naša stranka ili neka druga manja stranka, kad jedna javna ličnost podrži bojkot ide neko drui za tom osobom, treći, četvri, koruta se na f.booku, twitteru itd....Potencijala ima, uspjeh je zagarantovan, sad još da se i pojedini "privredni subjekti" prepoznaju i uspjeh je zagarantovan.
Fudo387

#450 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Fudo387 »

sherbett wrote:
Fudo387 wrote:
Preturili su se ko i ja ko i mi :mrgreen:
E al jos bojkkotiram odlazak u SAD :mrgreen:
TruNp je neki dan bas o tome pricao.
Gledam, ne vjerujem, veli, a sto to nam Hrvata nema?
What we did wrong? :D :lol:
Locked