Fahro ponesi zastavu.
CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"?
- Sanjarko
#426 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Covjek ponosan na se, i ponosno rece "Ja Sam Kapitalista".
Fahro ponesi zastavu.
Fahro ponesi zastavu.
- Sanjarko
#427 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Samo sto je u skoro citavom razvijenom svijetu pa i nerazvijenom mjesavina kapitalizma i socijalizma. Pa jb-na Kina ima garantiranu socijalnu pomoc, Rusija jb-na isto tako, Amerika ima socijalu, bonove, onaj sektor 8 stambeni, i Armiju Spasa i slicne organizacije da ne govorimo sta imaju Kanada, Britanija, Njemacka itd.Saul Alvarez wrote:Ne postoji politicar u BiH koji se zalaze za kapitalisticke ekonomske principe.
Svi su ekonomski ljevicari.
Zato smo I tu gdje jesmo.
- Sanjarko
#428 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Ali ne u Bosni. U Bosni cemo kapitalizam koji je slican feudalizmu sa dosta uhljeba do procvata drzave i sistema a ne njihovog kraha u svakom smislu. 
-
Saul Alvarez
#429 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Da ali kod nas je u toj mjesavini puno vise socijalizma nego kapitalizma.Vizionar 1985 wrote:Samo sto je u skoro citavom razvijenom svijetu pa i nerazvijenom mjesavina kapitalizma i socijalizma. Pa jb-na Kina ima garantiranu socijalnu pomoc, Rusija jb-na isto tako, Amerika ima socijalu, bonove, onaj sektor 8 stambeni, i Armiju Spasa i slicne organizacije da ne govorimo sta imaju Kanada, Britanija, Njemacka itd.Saul Alvarez wrote:Ne postoji politicar u BiH koji se zalaze za kapitalisticke ekonomske principe.
Svi su ekonomski ljevicari.
Zato smo I tu gdje jesmo.
Drzava se pita za apsolutno sve.
- Sanjarko
- Maraschino
#431 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Srna
30.09.2018 13:52
BANJALUKA - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske preduzimaju mjere i radnje s ciljem provjere navoda iz prijave o kupovini glasova za predstojeće izbore u inostranstvu.
"U prethodnom periodu pojavile su se određene informacije da lica koja obavljaju diplomatsko-konzularne funkcije u inostranstvu nude usluge iz svoje nadležnosti i novac državljanima BiH uz obavezu da na predstojećim izborima glasaju za određenu političku opciju", saopšteno je iz MUP-a Srpske.
S obzirom da je zaprimljena i zvanična prijava, dodaje se u saopštenju, pripadnici MUP-a preduzeće zakonom predviđene mjere i provjeriti ove navode
...a krkan im pred nosom.
-
muzicar_iz_parka
#432 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Dodik i ne treba direktno plaćati, ima glasačku mašineriju, budžet za šatore i predizborne asfalte.
Ima i adut autoputa, mislim po drugi put ga otvara, bar onaj dio prema BL.
Čak mi se čini da ima neki dil sa Ivanićem, taj se ni ne pojavljuje u izbornoj kampanji pošteno iako je direktni protivnik Dodika.
Ima i adut autoputa, mislim po drugi put ga otvara, bar onaj dio prema BL.
Čak mi se čini da ima neki dil sa Ivanićem, taj se ni ne pojavljuje u izbornoj kampanji pošteno iako je direktni protivnik Dodika.
-
Haman2
#433 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Ne samo Srbije nego i Hrvatske jer podrzava politiku HDZ-a i D. Covica ali i politiku SNSD i SDS-a u Rep. Srpskoj. Cesto se pitam, kako je to moguce, kako je moguce da da cine to sto cine. Tu politiku prepoznao sam na desavanjima u Stocu prilikom polednjih izbora.
- Kolinda
#434 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Dobro si primijetio, CIK je baš zakazao u Stocu samim tim što nisu zabranili kandidature siledžijama i nasilnicima Kaplanu i ekipi. Također su zakazali što ih nisu značajnije kaznili i trajno zabranili političko djelovanje.Haman2 wrote:Ne samo Srbije nego i Hrvatske jer podrzava politiku HDZ-a i D. Covica ali i politiku SNSD i SDS-a u Rep. Srpskoj. Cesto se pitam, kako je to moguce, kako je moguce da da cine to sto cine. Tu politiku prepoznao sam na desavanjima u Stocu prilikom polednjih izbora.
- Bloo
- Globalna šefica
#435 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Prema CIKu
...izlaznost u Općini Centar samo 7%.. U cijelom Kantonu Sarajevo malo iznad 10%.
Da ipak dodamo u naslov i kako SDA planira napraviti izbornu prevaru?
...izlaznost u Općini Centar samo 7%.. U cijelom Kantonu Sarajevo malo iznad 10%.
Da ipak dodamo u naslov i kako SDA planira napraviti izbornu prevaru?
-
Haman2
#436 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Lijepo objasnjeno, lako izvodljio, pa je sve moguce. Mozda bi ovo trebao biti poslednji nacin glasanja u BiH.
KLIKNITE NA LINK ISPOD.
http://balkanis.com/2018/10/05/molim-va ... i-glasovi/
KLIKNITE NA LINK ISPOD.
-
Haman2
#437 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
HRONOLOGIJA VELIKE PREVARE: Centralna izborna krađa
Dva dana prije izbora kompanija bliska HDZ-u dobila od CIK-a posao „održavanja baze podataka i sistema za zaštitu i pohranu“. Firma Atlantik koja je štampala listiće godinama dobijala više papira nego što je ugovoreno. Ruska Federacija platila Ireni Hadžiabdić službeni put u Moskvu.
Alexey Semenikhin - pisalo je na vizit karti koju je Irena Hadžiabdić spustila u svoju torbu 13. marta ove godine. Tako se, zapravo, zvao ruski diplomata kojeg je ruski ambasador u BiH Petar Ivancov zadužio da bude u kontaktu sa predsjednicom CIK-a kada je u pitanju buduća saradnja. Istog dana Centralna izborna komisija BiH pohvalila se na svojoj web stranici da njihova predsjednica putuje u Rusiju da nadgleda ruske izbore.
„Domaćin će snositi sve troškove boravka predstavnika Centralne izborne komisije u Moskvi“, pisalo je na službenoj stranici CIK-a.
Pet dana poslije, Irena Hadžiabdić i Novak Božičković otputovali su o trošku Rusije u Moskvu. No, pred hotelom u glavnom ruskom gradu automobil je čekao samo tadašnju predsjednicu –Irenu Hadžiabdić koja je otišla na posebne sastanke. Imala je sastanak sa Ellom Pamfilovom, predsjednicom ruske Izborne komisije, gdje su usaglasile daljnju saradnju na osnovu Memoranduma iz 2010. godine kojeg je u ime BiH potpisala upravo Irena Hadžiabdić.
DVIJE VELIKE AFERE
Po povratku iz Rusije, Irenu Hadžiabdić zatekle su dvije velike afere koje je objavio Žurnal.
Prva – ona je u Rusiji dogovorila angažman ruskih IT stručnjaka za provođenje izbora u BiH, i druga – nestanak 35 tona papira namijenjenog za štampanje glasačkih listića iz skladišta CIK-a.
IT stručnjacima vratićemo se kasnije, nakon što objasnimo detalje u vezi sa listićima i papirom.
Popisna Komisija CIK-a je, naime, utvrdila da je u proteklih deset godina iz skladišta nestalo 35 tona papira namijenjenog za štampanje glasačkih listića. I baš tada, kada je trebala da se otvori rasprava u Parlamentu BiH, u zaštitu Irene Hadžiabdić i Centralne izborne komisije staju poslanici SNSD-a i HDZ-a BiH koji su u Parlamentu BiH bili protiv rasprave o „nestanku CIK-a“.
„CIK najveća smetnja za bošnjačke stranke“, glasio je naslov teksta objavljenom u HDZ-ovom glasilu Večernji list koji su u cjelosti 18. aprila 2018. godine prenijele Nezavisne novine i novinaska agencija Srna.
Mjesec nakon ovog teksta, Večernji list je potpisao ugovor sa Centralnom izbornom komisijom BiH na osnovu kojeg je za poslove „oglašavanja“ dobio 32 hiljade maraka. Nešto ranije, isti iznos, Centralna izborna komisija uplatila je i na račun Glasa Srpske, koji je u vlasništvu Nezavisnih novina. No, pravi poslovi tek su uslijedili.
ATLANTIK POSAO
Poslove štampanja listića, obrazaca za biračka mjesta i biračke odbore dobile su firme iz Banja Luke i Laktaša sa firmom Atlantik na čelu. Upravo je ta firma štampala listiće i 2014. godine kada je posao dobila tako što je Ured za razmatranje žalbi, na čijem je čelu tada bio bivi ministar u prvoj Vladi Milorad Dodika, dokumente o ovom slučaju, umjesto u CIK – poslao u pržionicu kafe. Na čelu CIK-a tada je, kao i danas, bio Branko Petrić. Firma Atlantik tada je nabavila više papira za štampanje listića nego što je ugovoreno, što dokazuju i mailovi u koje Žurnal imao uvid. Apsolutnu kontrolu nad ovim poslom imali su Branko Petrić i Irena Hadžiabdić.
No, osim poslova štampanja glasačkih listića koji su dodijeljeni firmama bliskim Miloradu Dodiku, Centralna izborna komisija je sve poslove u oblasti informacionih tehnologija dodijelila kompaniji čiji je osnivač Goran Lovrić bio predsjednik mladeži HDZ-a 1990 u periodu dok je tu stranku vodio Božo Ljubić.
![]()
- Kaligrafija
#438 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Ovo za kradje unutar stranke, uz saglasnost sviju iz biracke komsije, sam davno cuo, provjerena informacija! Pricao mi je momak koji je to radio, dogovore se svi, dobiju svi svoje listice gdje je glasano za njihovu stranku i svako dopisuje ime ili imena kandidata koji njima odgovaraju u stranci...! I to se desavalo u Sarajevu, nikakva sela i slicno...!Haman2 wrote:Lijepo objasnjeno, lako izvodljio, pa je sve moguce. Mozda bi ovo trebao biti poslednji nacin glasanja u BiH.
KLIKNITE NA LINK ISPOD.
Ako se sjecate, zato su mnoge stranke trazile da se samo moze glasati za stranku i da oni daju mandate kome zele, jer su i oni svjesni da im se ovako progura neki manje pozeljan kandidat u odnosu na nekog drugog iz stranke...!
- Kaligrafija
#439 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
I jos nesto sto mi bas upada u oci...prema preliminarnim rezultatima, za clana predsjednistva iz reda hrvatskog i bosnjackog naroda, ukupbo zbrojeni glasovi svih kandidata 880 hiljada ispravnih, 60 hiliada nevazecih...za srpskog clana predsjednistva ukupno zbrojeni glasovi 611 hiljada ispravnih i 40 hiljada nevazecih...! Ako uzmemo u obzir i da je malo bolja izlaznost u RS, to je neki mali broj procenata...Kako dodjemo do cifre da dva naroda, su brojniji bosnjacki i hrvatski, za vise nego duplo od srpskog naroda u BiH, 65%, naspam 30,70% + 5%ostali otprilike...odakle toliki nesrazmjer u glasanju za clanove predsjednistva bosnjackog i hrvatskog, naspram srpskog clana predsjednistva, kad uzmemo u obzir da je apstinencija glasackog tijela skoro pa ista...Uzeo sam za referentne popis stanovnista iz 2013 godine... Prema mom izracunu da referentan bude izlaz za srpskog clana predsjednistva, za bosnjackog i hrvatskog clana za predsjednistvo je trebalo da bude 1,3 miliona glasaca uključujuci vazece i nevazece listice, uz veci broj apstinenata koji bi bio dodan na ovu cifru...!
Moje je pitanje ovde, gdje se gubi najmanje, 360 hiljada vazecih i nevazecih bosnjackih i hrvatskih glasova, ako uzmemo neku statistiku naspram glasanja za srpskog, pa i da uzmemo vecu izlaznost u rs, taj broj bi opet bio 300 hiljada najmanje...!!
Ovim hocu da kazem da se u RS naveliko krade, da se radi o stotinu hiljada i vise ubacenih glasova naknadno ili se u medjuvremenu iz Federacije BiH iselilo jedno pola miliona stanovnika, a u RS cvjetaju ruze i niko se ne iseljava...!?! Ovaj podatak mi vec upada drugi put u oci na izborima, pa ne mogu to nikako da svarim...Napominjem da sam uzimao kao referal popis iz 2013, gdje je daleko manje ljudi nego sad i opet se dolazi do ove cudne cifre, gdje su se u RS malo vise, nego zaigrali...!?!
Misljenja!?
Moje je pitanje ovde, gdje se gubi najmanje, 360 hiljada vazecih i nevazecih bosnjackih i hrvatskih glasova, ako uzmemo neku statistiku naspram glasanja za srpskog, pa i da uzmemo vecu izlaznost u rs, taj broj bi opet bio 300 hiljada najmanje...!!
Ovim hocu da kazem da se u RS naveliko krade, da se radi o stotinu hiljada i vise ubacenih glasova naknadno ili se u medjuvremenu iz Federacije BiH iselilo jedno pola miliona stanovnika, a u RS cvjetaju ruze i niko se ne iseljava...!?! Ovaj podatak mi vec upada drugi put u oci na izborima, pa ne mogu to nikako da svarim...Napominjem da sam uzimao kao referal popis iz 2013, gdje je daleko manje ljudi nego sad i opet se dolazi do ove cudne cifre, gdje su se u RS malo vise, nego zaigrali...!?!
Misljenja!?
-
firebird
#440 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
https://thebosniatimes.ba/21460/pola-mi ... tio-fahru/
Izbori su masovno pokradeni. Izvesti narod na ulice u cijeloj BiH i traziti ponistavanje izbora i smjenu svih clanova CIK-a.
Izbori su masovno pokradeni. Izvesti narod na ulice u cijeloj BiH i traziti ponistavanje izbora i smjenu svih clanova CIK-a.
- SaraFina
#441 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Kaligrafija wrote:I jos nesto sto mi bas upada u oci...prema preliminarnim rezultatima, za clana predsjednistva iz reda hrvatskog i bosnjackog naroda, ukupbo zbrojeni glasovi svih kandidata 880 hiljada ispravnih, 60 hiliada nevazecih...za srpskog clana predsjednistva ukupno zbrojeni glasovi 611 hiljada ispravnih i 40 hiljada nevazecih...! Ako uzmemo u obzir i da je malo bolja izlaznost u RS, to je neki mali broj procenata...Kako dodjemo do cifre da dva naroda, su brojniji bosnjacki i hrvatski, za vise nego duplo od srpskog naroda u BiH, 65%, naspam 30,70% + 5%ostali otprilike...odakle toliki nesrazmjer u glasanju za clanove predsjednistva bosnjackog i hrvatskog, naspram srpskog clana predsjednistva, kad uzmemo u obzir da je apstinencija glasackog tijela skoro pa ista...Uzeo sam za referentne popis stanovnista iz 2013 godine... Prema mom izracunu da referentan bude izlaz za srpskog clana predsjednistva, za bosnjackog i hrvatskog clana za predsjednistvo je trebalo da bude 1,3 miliona glasaca uključujuci vazece i nevazece listice, uz veci broj apstinenata koji bi bio dodan na ovu cifru...!
Misljenja!?
Odlična analiza i uporedba za RS i FBiH. Pratila sam prebrojavanje na više raznih TV kanala. N1 TV se vodila SDA-ovim ciframa i samo ih ažurirala. Smiješno. CIK je na presici skoro potvrdio identične brojke. To nigdje u svijetu nema. Za RS Cenićka kao gošća na BN TV je negodovala, jer su oni bili totalno isključeni od bilo kakvih informacija kad su rezultati posrijedi. Sjedili su u studiju poput budala.
-
muzicar_iz_parka
#442 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Ni popis stanovništva ni birački spisak nisu tačni.Kaligrafija wrote:I jos nesto sto mi bas upada u oci...prema preliminarnim rezultatima, za clana predsjednistva iz reda hrvatskog i bosnjackog naroda, ukupbo zbrojeni glasovi svih kandidata 880 hiljada ispravnih, 60 hiliada nevazecih...za srpskog clana predsjednistva ukupno zbrojeni glasovi 611 hiljada ispravnih i 40 hiljada nevazecih...! Ako uzmemo u obzir i da je malo bolja izlaznost u RS, to je neki mali broj procenata...Kako dodjemo do cifre da dva naroda, su brojniji bosnjacki i hrvatski, za vise nego duplo od srpskog naroda u BiH, 65%, naspam 30,70% + 5%ostali otprilike...odakle toliki nesrazmjer u glasanju za clanove predsjednistva bosnjackog i hrvatskog, naspram srpskog clana predsjednistva, kad uzmemo u obzir da je apstinencija glasackog tijela skoro pa ista...Uzeo sam za referentne popis stanovnista iz 2013 godine... Prema mom izracunu da referentan bude izlaz za srpskog clana predsjednistva, za bosnjackog i hrvatskog clana za predsjednistvo je trebalo da bude 1,3 miliona glasaca uključujuci vazece i nevazece listice, uz veci broj apstinenata koji bi bio dodan na ovu cifru...!
Misljenja!?
Izlaznost u RS prema stvarnom broju stanovnika je vjerovatno veća jer su postojale jasna pozicija i opozicija. U FBiH nema jasne podjele, svi su na vlasti.
Jedino se vodila kampanja za Komšića i iskoristi mogućnost spriječavanja Čovića. Drugo ništa, mlitava kampanja bez ikakvog sučeljavanja i davanja nade da će se nešto promjeniti. Nema nikoga da polarizuje, jedino otvaranje završnog sloja 500 m asfalta u Brezi.
Mislim da je zadnji put bilo ozbiljno mobilisanje glasača 2010 godine i posle toga ništa.
- Kaligrafija
#443 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Nema vjerovarno i nevjerovatno, ovde su uzeti svi kandidati u obzir i sa jedne i sa druge strane, izlaznost u procentima, statistika, broj stanovnistva...fakticki da bi ovaj rezultat bio tacan, to bi znacilo da je u RS izlaznost bila preko 70% otprilike, a Federacija 40% i manje, ne mogu sad tacno da racunam...! Ove brojke nisu moguce u RS...!muzicar_iz_parka wrote:Ni popis stanovništva ni birački spisak nisu tačni.Kaligrafija wrote:I jos nesto sto mi bas upada u oci...prema preliminarnim rezultatima, za clana predsjednistva iz reda hrvatskog i bosnjackog naroda, ukupbo zbrojeni glasovi svih kandidata 880 hiljada ispravnih, 60 hiliada nevazecih...za srpskog clana predsjednistva ukupno zbrojeni glasovi 611 hiljada ispravnih i 40 hiljada nevazecih...! Ako uzmemo u obzir i da je malo bolja izlaznost u RS, to je neki mali broj procenata...Kako dodjemo do cifre da dva naroda, su brojniji bosnjacki i hrvatski, za vise nego duplo od srpskog naroda u BiH, 65%, naspam 30,70% + 5%ostali otprilike...odakle toliki nesrazmjer u glasanju za clanove predsjednistva bosnjackog i hrvatskog, naspram srpskog clana predsjednistva, kad uzmemo u obzir da je apstinencija glasackog tijela skoro pa ista...Uzeo sam za referentne popis stanovnista iz 2013 godine... Prema mom izracunu da referentan bude izlaz za srpskog clana predsjednistva, za bosnjackog i hrvatskog clana za predsjednistvo je trebalo da bude 1,3 miliona glasaca uključujuci vazece i nevazece listice, uz veci broj apstinenata koji bi bio dodan na ovu cifru...!
Misljenja!?
Izlaznost u RS prema stvarnom broju stanovnika je vjerovatno veća jer su postojale jasna pozicija i opozicija. U FBiH nema jasne podjele, svi su na vlasti.
Jedino se vodila kampanja za Komšića i iskoristi mogućnost spriječavanja Čovića. Drugo ništa, mlitava kampanja bez ikakvog sučeljavanja i davanja nade da će se nešto promjeniti. Nema nikoga da polarizuje, jedino otvaranje završnog sloja 500 m asfalta u Brezi.
Mislim da je zadnji put bilo ozbiljno mobilisanje glasača 2010 godine i posle toga ništa.
- SaraFina
- Kaligrafija
#445 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Moze li mi neko objasniti, posto ocito to nisam znao ili ne razumijem, citajuci neke clanke, vidim da pise da ce CIK donijeti neki zakonski ili podzakonski akt! Moje pitanje je odakle to da CIK uopste moze donositi bilo kakve zakonske akte, na bilo kom nivou u BiH!? Po tome ispada da je CIK zakonodavno tijelo, iznad drugih drzavnih i entiteskih organa zakonodavstva!?!
I drugo pitanje, kako CIK moze ofrlje dijeliti kompenzacijske mandate, ljudima koji nisu na k. listama (op. Nasa stranka) i odredjivati ko je Srbin, Hrvat, slucaj HDZovog sad vec bivseg ministra...!?
I drugo pitanje, kako CIK moze ofrlje dijeliti kompenzacijske mandate, ljudima koji nisu na k. listama (op. Nasa stranka) i odredjivati ko je Srbin, Hrvat, slucaj HDZovog sad vec bivseg ministra...!?
-
channel10
#446 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Srbi i Hrvati mogu sta hoce. Za njih ništa ne važi. Imaš neki problem sa tim?
- Acid25
- 512MB
#448 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Ambasada SAD o provedbi izbornih rezultata i ulozi CIK-a BiH
U proteklih godinu dana, međunarodna zajednica pokušala je pomoći dijalog između političkih stranaka u nastojanju da se riješe nedostaci u Izbornom zakonu. Usljed nedostatka političke volje za kompromisom, stranke nisu postigle dogovor o zakonodavnom rješenju.
U nedostatku zakonodavnog rješenja, Centralna izborna komisija ima zakonsku obavezu da provede izborne rezultate, uključujući formiranje Doma naroda Federacije BiH, sukladno Ustavu Federacije BiH, Izbornom zakonu i relevantnim odlukama Ustavnog suda.
-
RasAlGhul
#449 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
To je to512MB wrote:
U proteklih godinu dana, međunarodna zajednica pokušala je pomoći dijalog između političkih stranaka u nastojanju da se riješe nedostaci u Izbornom zakonu. Usljed nedostatka političke volje za kompromisom, stranke nisu postigle dogovor o zakonodavnom rješenju.
U nedostatku zakonodavnog rješenja, Centralna izborna komisija ima zakonsku obavezu da provede izborne rezultate, uključujući formiranje Doma naroda Federacije BiH, sukladno Ustavu Federacije BiH, Izbornom zakonu i relevantnim odlukama Ustavnog suda.
- Hemel
#450 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Trenutno je Wigemark najgori ali ce i njega Ameri klepiti po usima.RasAlGhul wrote:To je to512MB wrote:
U nedostatku zakonodavnog rješenja, Centralna izborna komisija ima zakonsku obavezu da provede izborne rezultate, uključujući formiranje Doma naroda Federacije BiH, sukladno Ustavu Federacije BiH, Izbornom zakonu i relevantnim odlukama Ustavnog suda.Naš jedini prijatelj u svijetu,jebem mrtve ovim iz nekakvih Evropskih komisija, Parlamenta, Vijeća, samo Bjeloglavi Orao