SBB ili DF. Osim ako se NS ne odluci na moralisanje pa ostanu jos 4 godine u opoziciji cekajuci da jednog dana sami naprave vladu po svojim visokim moralnim uzusima.Haris.ba wrote:NIP+NP+SDP+DF+NBL?neon-x wrote:Uzeti im kanton po svaku cijenu. Konakovicu mjesto premijera jer je najzasluzniji za mogucnost vlade bez SDA. Jednastovna nema se sta cekati jos cetiri godine jer nikada priliku nece docekati.
VIdjećemo. 5 stranaka je baš puno.
Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
-
neon-x
#426 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
- studiorum_tuzlaensis
#427 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Pa ako ne žele slabiji rezultat za 2 i 4 godine, nek se uhvate posla više... Koji k... više i palamuđenje iz opozicije ako ih nećete pošutat iz direktorskih fotelja i odbora. Prilika koja dolazi otprilike svaka 3 izborna ciklusa se ne smije propustiti.
- zanimljiv
#428 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
10, 6, 5, 4, 4, 3, 2, 1baxus wrote:Ne kontam ja ovu matricu.
Ali SDA ce imati kad se sve sabere evo 50.000 glasova.
NIP 27.000
NS 25.000
SDP 20.000
SBB 18.500
DF 13.000
NBL 10.000
Boss 6.000
Koliko je ovo u mandatima?
- denis.istok
#429 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
......
Last edited by denis.istok on 08/10/2018 15:15, edited 1 time in total.
-
baxus
#430 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
eto, tako ce i biti.zanimljiv wrote:10, 6, 5, 4, 4, 3, 2, 1baxus wrote:Ne kontam ja ovu matricu.
NIP 27.000
NS 25.000
SDP 20.000
SBB 18.500
DF 13.000
NBL 10.000
Boss 6.000
SDA 10
NIP 6
NS 5
SDP 4
SBB 4
DF 3
NBL 2
Boss 1
Evo ovo moze komonto (mozda ne bas nije komotno al moze)
Vlada NIP+NS+SDP+SBB (19)
-
neon-x
#431 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
DF i SBB jedini imaju "kapacitet" za koaliciju sa SDA opcenito, ne samo u SK. Vidjecemo na kraju ko ce od njih pristati na to.
- Haris.ba
#432 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Slažem se. Ali, ne vidim hrabrosti da se uđe u okršaj sa svim problemima kantona. Nadam se da griješim. Isto ko što sam griješio da Kifla neće uzeti ovoliko glasova.studiorum_tuzlaensis wrote:Pa ako ne žele slabiji rezultat za 2 i 4 godine, nek se uhvate posla više... Koji k... više i palamuđenje iz opozicije ako ih nećete pošutat iz direktorskih fotelja i odbora. Prilika koja dolazi otprilike svaka 3 izborna ciklusa se ne smije propustiti.
Možda. Ako SDP odluči da ide sa SDA ujesto PDA u TK, te u federalnu vladu. Bez balasta Komšića ne vidim problem da uđu u vladu. Ali, vjerovatno bi i SBB u vlast.someone_ wrote:SDA+SBB+SDP?
- denis.istok
#433 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Kako mislis da ce SDA imati 50.000 ako je imala 40.000 a jos oko 70.000 je neobrađeno? Malo se tu mjenja procentualno.baxus wrote:Ne kontam ja ovu matricu.
NIP 27.000
NS 25.000
SDP 20.000
SBB 18.500
DF 13.000
NBL 10.000
Boss 6.000
Ukoliko bude ovaj trend i 28% onda je to blize 60.000 nego 50.
Zavisi ko ce ici na drzavnom ili federalnom u koaliciju, takvo ocekuj i u KS.
- _Reds_
#434 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Lik koji završi fakultet bez da zna i koje je predmet bio nam treba biti i vodja.FreakyStyley wrote:Ma zaboravlja raja, niko se vise ne sjeca da je on ista imao s KK Bosnom.
On je u situaciji da bira sad, to mu je i bio cilj. Ko mu ponudi najbolji dil uletice s njim. Puca Dino visoko, vidim ga kao premijera FBiH ili clana predsjednistva u dogledno vrijeme.
Fakat je vrijeme da se selimo ljudi, nema druge.
Najjace mi je sto ovi moji uslovno receno, moji, ne vide koji je demagog jedan Dino Konakovic.
Pa on je sve u zivotu dobio g..., na ovaj ili onja način.
Čuj njegova zasluga vodovod, jer kako da nije, pola Bozija, jer je kisno ljeto bilo ko nicije, pola jer se jednostavno moralo raditi.
Lik je teški demagog, zeljan samo kamera, ali sjeticete se i sami nekad.
Nista on nije bolji od drugih SDA-ova, cak sta vise za mene puno boljih ljudi je ostalo u SDA.
Ali eto nastavite vjerovati u supljiranje Dine Konakovica, grobara KK Bosne, grobara košarkaške repke (od kako je njegova ekipa preuzela savez i to sve raspalo, sjestite se slučajeva njegog hvaera Mahmutovica).
Nadalje lik osta duzan i Zetri i Skenderiji, gdje je god šta radio, čiste papire nije ostavio.
Ali bujrum vaša volja, vjerujte vi jednom Dinu Konakovicu.
Šta smo mi doživili ljudi da nam jedan Skaka bude gradonačelnik, a ovaj premijer. Pa to su ljudi koji nisu sposobni bili ni fakultet kako treba završiti.
Ako stranka za koju sma glasao bude koalirala sa Dinom Konakovicem, moj glas vise nikada nece dobiti. Bolje da budu opozicija konstruktivna, nego sa ovim manipulator.
A drugo kako ovdje neke podanike nije stid reci da je ovo najbolja vlada. Ili ako vec kazete da je najbolja, kako onda da je samo Dino valjao, a ministri nisu.
-
FreakyStyley
#435 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Taman tako. Sta god je dotakao Dino je unistio. Demagog, sa kvalitetnom supljom, ali zesce destruktivan frajer koje je doslovno otudjio milione u vise navrata. Ja ne mogu da vjerujem da se on posmatra kao neka vrsta autsajdera, kao neko ko, eto, moze proc, nije toliko los. Stvarno pamcenje imamo ko zlatne ribice.
- cyprus
#436 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Jesu li ovi rezultati sa izbori.ba zadnje što je dostupno? Nema nekih koji stižu drugim kanalima?
- _Reds_
#437 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Veceg demagoga odavno KS nije imao.
Lik je teški egoista. Kod njega je tri puta ja, pa onda neko još.
Ali eto da ste nam živi i zdravi, pa da poživite u blagostanju koje će vam donijeti ovaj manipulator.
On je u 5-6 godina i tri žene promjenio, da ne promjeni šta drugo.
Muzur mu desna ruka, može pod ruku sa Skakom osnivač, osnivača.
Taj Muzur je doveo na vlast jednog Senaida Memica, najvecu sirovonu u ovom kantonu, čak kad je dio SDA bio protiv na Ilidzi.
Ali eto da ste nam živi i zdravi, pa da poživite u blagostanju koje će vam donijeti ovaj manipulator.
Taj Muzur je doveo na vlast jednog Senaida Memica, najvecu sirovonu u ovom kantonu, čak kad je dio SDA bio protiv na Ilidzi.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#438 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Naša stranka najjača u opštinama Centar i Novo Sarajevo.
-
FreakyStyley
#439 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
_Reds_ wrote:Veceg demagoga odavno KS nije imao.
![]()
Dini je Faco pravo dobar haver.
- Opetja033
#440 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
_Reds_ wrote:Lik koji završi fakultet bez da zna i koje je predmet bio nam treba biti i vodja.FreakyStyley wrote:Ma zaboravlja raja, niko se vise ne sjeca da je on ista imao s KK Bosnom.
On je u situaciji da bira sad, to mu je i bio cilj. Ko mu ponudi najbolji dil uletice s njim. Puca Dino visoko, vidim ga kao premijera FBiH ili clana predsjednistva u dogledno vrijeme.
Najjace mi je sto ovi moji uslovno receno, moji, ne vide koji je demagog jedan Dino Konakovic.
Čuj njegova zasluga vodovod, jer kako da nije, pola Bozija, jer je kisno ljeto bilo ko nicije, pola jer se jednostavno moralo raditi.
Nista on nije bolji od drugih SDA-ova, cak sta vise za mene puno boljih ljudi je ostalo u SDA.
Ali eto nastavite vjerovati u supljiranje Dine Konakovica, grobara KK Bosne, grobara košarkaške repke (od kako je njegova ekipa preuzela savez i to sve raspalo, sjestite se slučajeva njegog hvaera Mahmutovica).
Nadalje lik osta duzan i Zetri i Skenderiji, gdje je god šta radio, čiste papire nije ostavio.
Šta smo mi doživili ljudi da nam jedan Skaka bude gradonačelnik, a ovaj premijer. Pa to su ljudi koji nisu sposobni bili ni fakultet kako treba završiti.
Ako stranka za koju sma glasao bude koalirala sa Dinom Konakovicem, moj glas vise nikada nece dobiti. Bolje da budu opozicija konstruktivna, nego sa ovim manipulator.
A drugo kako ovdje neke podanike nije stid reci da je ovo najbolja vlada. Ili ako vec kazete da je najbolja, kako onda da je samo Dino valjao, a ministri nisu.
De ti nama baci još koju ekspertnu analizu i prognozu, nisi dugo. Od jutros.
-
neon-x
#441 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Sve sto si rekao o Dini je istina, ali Dino je rodjeni politicar koji je iz niceg napravio nesto. Na Dinu treba gledati kao na Bandica. Nema stranku iza sebe i morace raditi kvalitetno da bi se odrzao na vlasti inace ce biti unisten vec na narednim izborima. Sreca je da nema veliku stranku s kojom bi mogao znacajnije ojaditi drustvo. Nazalost, on je jedina sansa da se SDA izbaci iz SK. Bila bi tragedija da dobiju jos 4 godine prilike za cerecenje._Reds_ wrote:Lik koji završi fakultet bez da zna i koje je predmet bio nam treba biti i vodja.FreakyStyley wrote:Ma zaboravlja raja, niko se vise ne sjeca da je on ista imao s KK Bosnom.
-
tutku
#442 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Nadam se kako ovaj front NS-SDP-NiP nece ici u koaliciju sa SBB. Jedini moguci partner je DF, no to svakako zavisi i od DF i njihove moguce saradnje na visim nivoima sa SDA.
- video
#443 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Potpistutku wrote:Nadam se kako ovaj front NS-SDP-NiP nece ici u koaliciju sa SBB. Jedini moguci partner je DF, no to svakako zavisi i od DF i njihove moguce saradnje na visim nivoima sa SDA.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#444 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
SDP i NiP da budu koalicija? Doduše, sve je ovdje moguće 
Niko neće sa SDA, sada hoće s Dinom jer ih je pošut'o.

Niko neće sa SDA, sada hoće s Dinom jer ih je pošut'o.
- _Reds_
#445 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
To je posebna prica i njegovo druzenja sa ljudima koji imaju debeli dosije.FreakyStyley wrote:_Reds_ wrote:Veceg demagoga odavno KS nije imao.
![]()
Dini je Faco pravo dobar haver.Onaj Faco.
Ali eto Dino fin pošten, oraha nema.
Pa hajde samo odakle mu, ali odakle ove silne pare za plakate, ovu su stotine hiljada maraka. Lik nije na budzetu, odakle? Eto za pocetka neka bar to kaze, pa mozda mu pocnem vjerovati.
Na Ilidzi nema bandere na kojoj Muzur nije visio, na kraju je visio i inad saobracajnice razapet izmedju bandera, ne na banderi, nego veliki trasparenti tipa ono "Bajram Serif Bumarek olsun".
Visili su ovi iz SDA. Alli eto recimo da su oni na budzetu.
Pa lik je imao vise plakata od SDP-a.
Lik je placao da mu dikretno prenosi Face TV skupove.
To ni Fahro nije radio.
Naš pošteni hadžija.
- cyprus
#446 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ma što više razmišljam, sve mi je logičnije da NiP ide sa SDA, nego sa ovim anti-SDA blokom... Najbolje je da se navakat prestanem nadat
Hajd, i opozicioni blok od 10-15 poslanika - nije loše... Trebali bi ih dobro pritisnut
Hajd, i opozicioni blok od 10-15 poslanika - nije loše... Trebali bi ih dobro pritisnut
Last edited by cyprus on 08/10/2018 15:36, edited 1 time in total.
-
FreakyStyley
#447 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ma samo odi na hadz i sve ti je oprosteno. Ubij covjeka, slobodno. Hadz > sve.
-
statixx
#448 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
To bi im vjerovatno bio kraj.cyprus wrote:Ma što više razmišljam, sve mi je logičnije da NiP ide sa SDA, nego sa ovim anti-SDA blokom... Najbolje je da se navakat prestanem nadat![]()
-
baxus
#449 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ma ovi SDA botovi ce sad na sve moguce nacine pokusat da pomute odnose izmedju pristalica SDP-a, NS-a i NiP-a
- madner
#450 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Samo Kifla, pustiti ga samo na Efendiceve.