Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Lajavikrelac wrote:Stari ako je tebi sve to ok, ne znam šta da ti kažem...uživaj Meni je više pun qrac svega, a za godinu dvije neću imati s kim kafe popiti jer gotovo sva moja raja ili je otišla ili odlazi vani....
Pa nije mi OK, ja sto mogu da odrzim normalno, to i uradim...
Fore i fazone raznih idiota sam prebolio... A i to da ce prosjecan majstor uzeti mjesecno vise od inzinjera
I kad god se nesto procita u BH virtuelnom prostoru, uvijek se iskreira takva atmosfera da je otici iz BIH sa BH pasosem u Njemacku - prosto ko pasulj.
A nije. Vec je zajebano i komplikovano do iznemoglosti
90% ljudi koji su proteklih godina napustili BIH (a mnogi zvanicno nisu , vec samo rade kao gastarbajteri da u svoje selo dovuku polovnog Audija) su ljudi sa HR dokumentima.
Neovisno od toga jesi li ili nisi Hrvat.
Mnogi Banjalucani (protjerani iz HR) su iskoristili pogodnosti sto mogu na osnovu roditelja dobiti HR putovnicu i tako otici.
I tako pojedine regije se masovno ispraznjuju.
Livno, Srednja Bosna... sve sa Hr dokumentima
Bihacka krajina je - baustela po Sloveniji i vozaci jer samo tako moze
par firmi radi detasmane za Njemacku, ali to je rad u Njemackoj, ali sve ostalo sto se tice radnickih prava se zavrsava sa BH birokratijom i sistemom.
Regije sa dominantno bosnjackim stanovnistvom se ne iseljavaju tako masovno jer ne mogu.
Jednostavno postoji limit za ljude sa BH dokumentima.. moze se za par zanimanja proc, i to je to. Ostalo je kapak.
animals wrote:Da zakljucimo..
Vani se zivi bijedno, ne izlazi se, ne pijanci po kavanama..
stedi se da bi si priustio koru kruha..po cetvorica seru u istu halu..
a u Bosni, e to je vec luksuzan zivot..
svaki dan kavane i restorani, piva tece po ulicama, nista se ne radi,
nema bolje drzave i luksuznijeg zivota..
i opet iz tog luxuza se ide u robnistvo..
nek mi neko objasni ovu nelogicnost..
moze Bata..
prvo ovdje postoje ogromne kolicine bez pokrica
da li bi vjerovao da se u jedan kafic prosle godine otvoren na ilidži ulozilo skoro milion maraka
para ima među narodom, država ne dobija ni 5% toga...
od raznih majstorluka na crno, kupi prodaj, šverc i sl
to očigledno ljudima odgovara, i nigdje u EU ne bi mogao tako jednostavno to sve da radi
pokusaj sam sa jaranima zakopati i praviti kucu u Njemackoj... samo pokusaj
dzabe sto je tvoja zemlja i sve
ovdje mozes ako imas svoje zemljiste i pomoc drugova majstora sklepati kucu za manje od 20k KM
zato me to jako nervira što svi na ovom forumu jako vole njemački red, ali niko ne čini ništa da ovdje red zavede jer ocigledno red na Bosanski način odgovara. Niko nece prijaviti nekoga ko trazi novac za posao, vec ce rado dati te pare i raditi. Drzava nece upitati Mehu keramicara kako je on na birou i kako dobija boracku naknadu a auto od 20k pred kucom, kuca tip top... a on u papirima nezaposlen zajedno sa 500000 sličnih Mehi.
Meteoriteeeeeeeeeee..........JAAVI SEEEEEEEEE....
Rasprava jednostavno ne može biti finalizirana i konkretizovana bez njegove stručne kritike.
Liči mi malo vokabularom na "malog jomu" ali Meteorit ode a Jomu ostaje. U svakom slučaju su obojica fina djeca.