Moral i seks prije braka

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
sekerbay

#426 Re: Moral i seks prije braka

Post by sekerbay »

cendlerbing wrote:kojem kraju :hm:
kad se penzioniše i vrati u Bosnu :mrgreen:
:lol:
Tamam. I to je sasvim dovoljno vremena da se napatim :mrgreen:
Nastasia

#427 Re: Moral i seks prije braka

Post by Nastasia »

Idemedosumom wrote:
Nastasia wrote: Ma ko to tebe ruži i optužuje :evil:
Brani me Nato, hoće ćafiri da me u laž ućeraju :oops:
:kiss:
detroit-mercy

#428 Re: Moral i seks prije braka

Post by detroit-mercy »

Riddle wrote:Ja ne shvatam kako neko uopste moze uci u brak sa nevinom zenom.
Ja ne shvatam kako neko moze uopste uci u brak sa zenom :mrgreen: .
Bloo
Globalna šefica

#429 Re: Moral i seks prije braka

Post by Bloo »

detroit-mercy wrote:
+1
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#430 Re: Moral i seks prije braka

Post by Truba »

zamisli crnac joj guro svuda na ekskurziji u španjolskoj a tebi u braku uskraćuje seks :lol:
triconja

#431 Re: Moral i seks prije braka

Post by triconja »

Black swan wrote:zamisli crnac joj guro svuda na ekskurziji u španjolskoj a tebi u braku uskraćuje seks :lol:
Sto bas crnac mora bit? Sta ako je kinez nakav spretan joj meto svudje dje je suplja? :lol: :lol: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#432 Re: Moral i seks prije braka

Post by Truba »

vole veliko i drugačije :D
moonca

#433 Re: Moral i seks prije braka

Post by moonca »

:roll:

Kakav vam je to ' jezik 'i poredjenje. Imate li sestre, majke.....

Disgusting :twisted:
Riddle

#434 Re: Moral i seks prije braka

Post by Riddle »

detroit-mercy wrote:
Da, i ta prolazi. :lol:

Bilo mi je mrsko sinoc sire pojasnjavati sta mislim, pa cu sad napisati nekoliko recenica. Neshvatljivo mi je kako bi se neko, pretpostavimo na cijeli zivot, emotivno i seksualno mogao vezati za neku osobu koju prethodno nije intimno upoznao. Ovo mi djeluje toliko nepromisljeno i rizicno da smatram da jedino neko ko nije u potpunosti normalan to moze uraditi. Ulazis u zajednicu bukvalno sa nepoznatom osobom cije zelje ne poznajes. Jos gore zapravo, ni ona ih ne poznaje iz prostog razloga sto ih nikad i nije istrazivala.

Ako ti se djevojka ponasa kao obicni les koji apsolutno nista ne radi zauzvrat da ti pruzi uzitak, prije ili kasnije ces potraziti drugog partnera. Ako ipak zeli da radi neke stvari koje ti nisu bas po volji, prirodno je da ces traziti nesto drugo sto tebi odgovara. Ukratko, upoznavanje je neophodno, ali za kajanje i potragu za drugim je kasno kad si se vec obavezao. Sto ce u suprotnom onda vjerovatno dovesti do raspada te zajednice. Ja seks smatram izuzetno vaznim za zdrav i uspjesan brak, tako da ni u ludilu ne bih u njega stupio slijep.

Ovo je naravno samo moje misljenje. Ja sam tip osobe koja se 3 puta vraca da vidi jesu li vrata zakljucana, pa zato i mozda ovaj post mozete zaobici. :lol:
moonca

#435 Re: Moral i seks prije braka

Post by moonca »

Zasto se ne bi vezao. Toliko ima 'prvih ljubavi' da su zavrsili sretnim i dugim brakom.

Malo je cudno ako neko -insistira da bude prvi samo za brak, ne inace u zivotu.

Kako onada okarakterisati svaki intimni odnos sa novim /ovm, zar je taj sex manje vrijedan.
Idemedosumom

#436 Re: Moral i seks prije braka

Post by Idemedosumom »

Mogu se dvoje upoznati i bez seksa.

Mislim da su šanse jako male da ćeš naletiti na partnera/partnericu koja uživa 100% u svim stvarima kao i ti bez obzira koliko ih izmjenjao.

Zato postoje kompromisi, malo se potrudiš oko partnerice (iako to nešto tebi možda i ne godi toliko), pa onda ona oko tebe i svi sretni.
triconja

#437 Re: Moral i seks prije braka

Post by triconja »

moonca wrote::roll:

Kakav vam je to ' jezik 'i poredjenje. Imate li sestre, majke.....

Disgusting :twisted:
:-)

Pa nije na religija podforumu da moramo pazit na jezik :lol:
Riddle

#438 Re: Moral i seks prije braka

Post by Riddle »

Desava se da i prva ljubav uspije, svakako, ali nekako mislim da je znatno rijedje.

Prvi seks mozes nazvati kako hoces, ali sa sigurnoscu mogu reci da su oni kasniji bolji, ukoliko odgovaramo jedno drugom. Dakle, upoznavanje.
triconja

#439 Re: Moral i seks prije braka

Post by triconja »

Riddle wrote: Ovo je naravno samo moje misljenje. Ja sam tip osobe koja se 3 puta vraca da vidi jesu li vrata zakljucana, pa zato i mozda ovaj post mozete zaobici. :lol:
Jesi ti jaro puko, ja se vracam samo jednom :lol:
moonca

#440 Re: Moral i seks prije braka

Post by moonca »

:lol:
Riddle

#441 Re: Moral i seks prije braka

Post by Riddle »

:mrgreen:
moonca

#442 Re: Moral i seks prije braka

Post by moonca »

Riddle wrote:Desava se da i prva ljubav uspije, svakako, ali nekako mislim da je znatno rijedje.

Prvi seks mozes nazvati kako hoces, ali sa sigurnoscu mogu reci da su oni kasniji bolji, ukoliko odgovaramo jedno drugom. Dakle, upoznavanje.
A kakav vam je utisak kada vas nakon prvog sexa djevojka 'rasturi' svojom sposobnoscu, da ne nabrajam- jel vam prva misao- karakter iste - sta i koliko ih je imala.Opet ce te pobjeci :-)

Nije vam laHko. :zoka: :lol:
MarlboroGold

#443 Re: Moral i seks prije braka

Post by MarlboroGold »

Valjda bi bio red da zenu i intimno upoznam prije braka... meni su izuzetno glupa ta insistiranja, ali eto neki ljudi imaju te principe - pretezno vjerske, pa imam razumijevanje... ali sto dalje od mene. Zivot je prekratak i treba uzivati.
Xavier1

#444 Re: Moral i seks prije braka

Post by Xavier1 »

Riddle dok je tebi problem pronaci se sa mnogim u seksu znaci da ti tu bas nisi najbolji. :oops:
MarlboroGold

#445 Re: Moral i seks prije braka

Post by MarlboroGold »

moonca wrote:
Riddle wrote:Desava se da i prva ljubav uspije, svakako, ali nekako mislim da je znatno rijedje.

A kakav vam je utisak kada vas nakon prvog sexa djevojka 'rasturi' svojom sposobnoscu, da ne nabrajam- jel vam prva misao- karakter iste - sta i koliko ih je imala.Opet ce te pobjeci :-)

Sansa da se to desi je mala... osim ako je iza sebe imala vec jedan ili vise brakova. To sta i koliko ih je imala je odlika nesigurnih ljudi.
moonca

#446 Re: Moral i seks prije braka

Post by moonca »

Ne vjerujem da je vjerski - samo dobar izgovor-to je 'mentalni problem'.Ima dijagnoza za te slucajeve. :lol:
moonca

#447 Re: Moral i seks prije braka

Post by moonca »

MarlboroGold wrote:
moonca wrote:

Sansa da se to desi je mala... osim ako je iza sebe imala vec jedan ili vise brakova. To sta i koliko ih je imala je odlika nesigurnih ljudi.
Pa sta ti mislis, da parovi u braku imaju sex kao ono rucak ,vecera, uzina..zablude :lol: to je usputna radnja... :lol:
Riddle

#448 Re: Moral i seks prije braka

Post by Riddle »

Xavier1 wrote:Riddle dok je tebi problem pronaci se sa mnogim u seksu znaci da ti tu bas nisi najbolji. :oops:
Iz cega si ti ovo zakljucio? :-)
Nastasia

#449 Re: Moral i seks prije braka

Post by Nastasia »

Riddle wrote: Da, i ta prolazi. :lol:

Bilo mi je mrsko sinoc sire pojasnjavati sta mislim, pa cu sad napisati nekoliko recenica. Neshvatljivo mi je kako bi se neko, pretpostavimo na cijeli zivot, emotivno i seksualno mogao vezati za neku osobu koju prethodno nije intimno upoznao. Ovo mi djeluje toliko nepromisljeno i rizicno da smatram da jedino neko ko nije u potpunosti normalan to moze uraditi. Ulazis u zajednicu bukvalno sa nepoznatom osobom cije zelje ne poznajes. Jos gore zapravo, ni ona ih ne poznaje iz prostog razloga sto ih nikad i nije istrazivala.

Ako ti se djevojka ponasa kao obicni les koji apsolutno nista ne radi zauzvrat da ti pruzi uzitak, prije ili kasnije ces potraziti drugog partnera. Ako ipak zeli da radi neke stvari koje ti nisu bas po volji, prirodno je da ces traziti nesto drugo sto tebi odgovara. Ukratko, upoznavanje je neophodno, ali za kajanje i potragu za drugim je kasno kad si se vec obavezao. Sto ce u suprotnom onda vjerovatno dovesti do raspada te zajednice. Ja seks smatram izuzetno vaznim za zdrav i uspjesan brak, tako da ni u ludilu ne bih u njega stupio slijep.

Ovo je naravno samo moje misljenje. Ja sam tip osobe koja se 3 puta vraca da vidi jesu li vrata zakljucana, pa zato i mozda ovaj post mozete zaobici. :lol:

Ja seks smatram izuzetno važnim za zdrav i uspješan život. :oops:
sekerbay

#450 Re: Moral i seks prije braka

Post by sekerbay »

moonca wrote: A kakav vam je utisak kada vas nakon prvog sexa djevojka 'rasturi' svojom sposobnoscu
To bi bio bajram i dzekpot u jednom 8)
Fazon je što su takve rijetke, endemska sorta :(
Većina se zapusti i imaju česte glavobolje :mrgreen:
Post Reply