HYUNDAI & KIA all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#426 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by amar1994 »

golfiista wrote:
800 gume
1000 felge
800 senzori
Sta ima nije skupo :-)
ne mora felge mijenjat :)

ne trebaju senzori , ide TPMS preko ABS-a tako da mogu bilo koje felge :thumbup:
basicm

#427 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by basicm »

Zasto je optima kod nas skupa ovako? Dobar auto ali nije za one pare.
golfiista

#428 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by golfiista »

basicm wrote:Zasto je optima kod nas skupa ovako? Dobar auto ali nije za one pare.
Kia nije Dacia i vec nekoliko godina ne igra na cijenu. A Optimu moras probati da bi donosio sud o istoj, onako odokativno ne mozes biti objektivan.
golfiista

#429 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by golfiista »

amar1994 wrote:
golfiista wrote:
800 gume
1000 felge
800 senzori
Sta ima nije skupo :-)
ne mora felge mijenjat :)

ne trebaju senzori , ide TPMS preko ABS-a tako da mogu bilo koje felge :thumbup:
Zivjela Mazda. Kod ovih supaka senzor 250 KM, original felga 430 KM :-)
NediM17

#430 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by NediM17 »

A isti OEM senzor sa eBaya dobijes za 50KM/kom.
Me_again

#431 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Me_again »

konektovan wrote:
Me_again wrote:
konektovan wrote:Cuj otkud imena?????? pa lova , k'o i uvijek. Ogroman budzet je u pitanju i svemu su pristupili ozbiljno. Moraju negdje ubosti titulu, da li u wtcr ili wrc, kako bi popravili taj imidz, o kojem se puno prica ovdje, a toga su svjesni i kosooki. :mrgreen:
Dakle govorimo o istoj casi, samo je ona za mene napola puna a za tebe napola prazna.
Normalno je da ulazu veliku lovu jer su krenuli agresivnije, i normalno je da slijede uspjesi.
Sa takvim potezima realno mozemo ocekivati svasta za 5 -10 godina, opet se ponavljam.
Situacija je takva, da nema trenutno ni jedan proizvodjac koji je zainteresovan toliko, da skrsi veliku u lovu u ova takmicenja, a cim se pojavi neko drugi, hyundai ce biti pušiona, uvijek to tako bude... :wink: :D

Jesi to i ti kupio kosookog ???? :mrgreen:
Kod mene je paleta, ima svega :D
vauvau

#432 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by vauvau »

basicm wrote:Stvarno vauvau jesi li ti ikada kupio novo auto :D

Ako nemas dovoljno para nemoj da pises ovdje, samo krema tipka!

I ovaj golfista je prodao nick, nije ovo onaj od prije.
Mislim da forum nije mjesto za hvaljenje time koliko sam platio novi auto, koliko sam platio novi motocikl, koji auto mi vozi supruga, a koji vozim samo vikendom.
sheilak

#433 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by sheilak »

Naravno da nije isto ne bi bilo posteno da kazem koje mi je marke jahta i koji helikopter mi je na heliodromu (r)
shheff

#434 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by shheff »

I mene zanima sta vauvau vozi?
vauvau

#435 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by vauvau »

Kija ili hajundaj ne nude ništa slično u tom cjenovnom razredu, ali tamo gdje nude, ne bi mi bili prvi izbor, jer jednostavno nije isti nivo kvalitete. Staviš šaku na krov i stisneš i onaj lim se uvija. Isto tako podigneš haubu na stingeru i sva se uvija. Pretanak lim i odraz štednje na pogrešnom mjestu.
Last edited by vauvau on 18/08/2018 14:24, edited 1 time in total.
mad_max_ba

#436 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by mad_max_ba »

shheff wrote:I mene zanima sta vauvau vozi?
najbolji auto svih vremena

:D
sheilak

#437 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by sheilak »

Vozi novog bmw i ovdje na forumu se raspravlja o kiji?
Ja pored pezoa vozim paganija onda (r)
vauvau

#438 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by vauvau »

sheilak wrote:Vozi novog bmw i ovdje na forumu se raspravlja o kiji?
Ja pored pezoa vozim paganija onda (r)
Pa nije to jedini auto koji vozim. Peugeot 205 je također lijep auto.

I to što vozim peugeot ili bilo što drugo ne predstavlja prepreku za diskusiju o kiji ili hajundaju.
sheilak

#439 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by sheilak »

Ubjedjivanje u nesto ne govori tako kako pises al eto ne bi bio prvi koji govori da vozi nesto sto jedino vidja po gradu (r)
vauvau

#440 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by vauvau »

To upravo i jeste jedan od razloga zbog kojih to ne bi trebalo nikoga interesirati.
sheilak

#441 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by sheilak »

al ti svojim pisanjem nameces da raja pita sta vozis
sam to potenciras da bi ti kao iz zgrazanja govorio vozim e60 b57 c53 g12 (r)
vauvau

#442 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by vauvau »

Niko ne bi trebalo da viri drugima u novčanik, ovdje je diskusija o tomu kakva je kvaliteta vozila. Naravski, neko si ne može priuštiti vozilo od 50 tisuća eura, ali je maštati dozvoljeno. Isto tako mislim da ako si ja mogu priuštiti vozilo od 100 tisuća eura, da mi to ne daje za pravo da na druge gledam s omalovažavanjem. Ovdje se ljudi identificiraju s vozilom, pa valjda otud veća želja za opravdanjem kupnje.

Mišljenja sam da kija i hajundaj ne opravdaju relativno visoke cijene, kvaliteta ne prati te cijene, kao ni imidž koji imaju ti proizvođači.
amar1994

#443 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by amar1994 »

izvini ne prati ni bmw po tome , i masa ostalih :wink:

Ovo pisu njemci, dakle relevantno je .

https://www.used-car-report.com/en/used ... =ModelData
DEKRA comments
In automatic vehicles, the rarely used parking brake sometimes causes problems. Occasionally, errors are found in the exhaust system or porous brake hoses ascertained. Also look out for defective shock absorbers and oil loss on engine/gearbox. Tip: With the coupé and the cabriolet, check the door seal of the frameless windows.
Typical Faults:

Stone chips on the windshield
Damaged bump rubber
Leaky shock absorbers

DEKRA comments
With vehicles of the sixth 5 Series generation, corroded brake disks and exhaust-related faults are frequently included in the fault recorder, consistently across all mileage ranges. With increasing mileage, the differential draws attention to itself through oil loss. The usage duration of the shock absorbers on the active engine hood is exceeded with noticeable frequency – attention should definitely be paid to this in an inspection. Those who inspect the vehicle from underneath can look out for worn transverse links.
Typical Faults:

Exhaust-related faults in the fault recorder
Usage duration of the shock absorbers on the active engine hood exceeded
Brake disks corroded
eto sampionu podizaca haube , jebli ga oni :lol:

:run:
Last edited by amar1994 on 18/08/2018 14:47, edited 1 time in total.
sheilak

#444 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by sheilak »

fazon je sto niko i ne viri uglavnom
to da li nesto opravdava cijenu govore kupci
ni meni recimo audi bmw i mercedes ne opravdavaju toliku cijenu pa ih opet raja kupuje posebno audi al sta je tu je prodaje se i bmw i kia i dacia i sta ja znam
problem kod nas je vecinom sto raja kupuje ono sto ne moze priustiti pa kuknjava nakon pocetne euforije al da se to javno prizna ni u snu
evo dat cu ti svoj primjer iako bi mozda i ja mogao prisutiti auto od 100000 ja vozim od 15
zasto zato jer volim taj tip auta jer ga nemaju svi proizvodjaci itd
al razumijem da neko vozi i auto od 100000 jer mu je to zelja svidja mu se konkretno taj model ili sl
moja politika je neka svako voza sta zeli samo neka je ispravno da prodje tehnicki al pravi tehnicki ne nase i nek se ne zali ako mu je skupo odrzavanje (r)
vauvau

#445 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by vauvau »

Složio bih se u potpunosti s ovim.

Ja svoje vozilo odvezem u servis, nakon svakog servisa imam produljenje garancije. I to se plaća naravno, ali je meni to prihvatljivo.

Dok se kod kije i hajundaja radi o garanciji koja nije povoljna za kupca, jer mijenjaju nepotrebno stvari, samo da bi izvukli novac. To je za mene neprihvatljivo.
vauvau

#446 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by vauvau »

amar1994 wrote:izvini ne prati ni bmw po tome , i masa ostalih :wink:

Ovo pisu njemci, dakle relevantno je .

DEKRA comments
In automatic vehicles, the rarely used parking brake sometimes causes problems. Occasionally, errors are found in the exhaust system or porous brake hoses ascertained. Also look out for defective shock absorbers and oil loss on engine/gearbox. Tip: With the coupé and the cabriolet, check the door seal of the frameless windows.
Typical Faults:

Stone chips on the windshield
Damaged bump rubber
Leaky shock absorbers

DEKRA comments
With vehicles of the sixth 5 Series generation, corroded brake disks and exhaust-related faults are frequently included in the fault recorder, consistently across all mileage ranges. With increasing mileage, the differential draws attention to itself through oil loss. The usage duration of the shock absorbers on the active engine hood is exceeded with noticeable frequency – attention should definitely be paid to this in an inspection. Those who inspect the vehicle from underneath can look out for worn transverse links.
Typical Faults:

Exhaust-related faults in the fault recorder
Usage duration of the shock absorbers on the active engine hood exceeded
Brake disks corroded
eto sampionu podizaca haube , jebli ga oni :lol:

:run:
Mislim da nisi shvatio u potpunosti o čemu se ovdje radi, ovo su podizači aktivnog poklopca motora, imaju svoj rok trajanja, isto kao i zatezači pojaseva. Skreće se pažnju da se pregleda tokom servisa.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#447 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by bitanga_sa_otesa »

vauvau wrote:
Mislim da forum nije mjesto za hvaljenje time koliko sam platio novi auto, koliko sam platio novi motocikl, koji auto mi vozi supruga, a koji vozim samo vikendom.
a sta sestriĆna vozi?
vauvau

#448 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by vauvau »

bitanga_sa_otesa wrote:
vauvau wrote:
a sta sestriĆna vozi?
Molim lijepo da se moju sestrićnu ne upliće u ovo.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#449 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by bitanga_sa_otesa »

vauvau wrote:
Molim lijepo da se moju sestrićnu ne upliće u ovo.
jel to ona nesto zasticena? ne razumijem?
golfiista

#450 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by golfiista »

vauvau wrote:Složio bih se u potpunosti s ovim.

Ja svoje vozilo odvezem u servis, nakon svakog servisa imam produljenje garancije. I to se plaća naravno, ali je meni to prihvatljivo.

Dok se kod kije i hajundaja radi o garanciji koja nije povoljna za kupca, jer mijenjaju nepotrebno stvari, samo da bi izvukli novac. To je za mene neprihvatljivo.
Poenta je u tome, sto je kod KiA@Hyundai garancija proizvođaca, ne distributera/servisera, dakle fabrika daje garanciju na sve dijelove. Za 7 godina imas tacno opisano sta i kada se mijenja, dakle jedne godine 230 KM, svake druge 450 KM. Za sedam godina nesto vise od 2000 KM. Ne vidim da je negdje drugo jeftinije. Ovo su cinjenice, i sve drugo sto mijenjaju je pod garancijom, dakle na trosak proizviđaca. Bezze siris neistine, samo ne znam iz kojeg razloga. Bice da si smo kontras, a uz to jos i od sebe supak, ili samo uposleni kod Kramara. Produlji dalje.
Post Reply