Uhapšen Atif Dudaković

Post Reply
Ramzess Veliki

#426 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by Ramzess Veliki »

kakavdanakneiskustvu wrote: pitam za bošnjake pravoslavne vjere,ti si tako nazvao neke ljude,ja ne znam bas za podatzak koliko je na zadnjem popisu bilo takvih,bošnjaka pravoslavne vjere,imas li taj podatak?
:roll:
Citiram sebe:
"Izrazavali su se kao bosanci, taj izraz bosnjaci je dosao kasnije, nakon Dejtona... "

Izjasnjavali kao bosanci, da bude jasnije, moj lapsus. U mojoj jedinici skoro pa 40%. Diverzanti, ne pozadina. Posebno su pravoslavci bili dobri borci. :thumbup:

Zasto pitas?
BHCluster

#427 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by BHCluster »

Prpa.ba wrote:
BHCluster wrote:Haja da dokaze svoju nevinost na sudu. :lol:
Pripadnicima katolickih i pravoslavnih teroristickih formacija da se dokaze krivica, a pripadnici ARBiH da sami dokazu nevinost. Klasicna ko nas bre zavadi matrica. :lol:
I kad im se dokaze krivica oni jednostavno odjebu u srbiju.
kakavdanakneiskustvu

#428 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by kakavdanakneiskustvu »

Ramzess Veliki wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: pitam za bošnjake pravoslavne vjere,ti si tako nazvao neke ljude,ja ne znam bas za podatzak koliko je na zadnjem popisu bilo takvih,bošnjaka pravoslavne vjere,imas li taj podatak?
Citiram sebe:
"Izrazavali su se kao bosanci, taj izraz bosnjaci je dosao kasnije, nakon Dejtona... "

Izjasnjavali kao bosanci, da bude jasnije, moj lapsus. U mojoj jedinici skoro pa 40%. Diverzanti, ne pozadina. Posebno su pravoslavci bili dobri borci. :thumbup:

Zasto pitas?

ok,koliko je bilo srba u toj jedinici?

znatiželja
Ramzess Veliki

#429 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by Ramzess Veliki »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Ramzess Veliki wrote:
Citiram sebe:

Zasto pitas?

znatiželja
Nije bilo srba.
kakavdanakneiskustvu

#430 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by kakavdanakneiskustvu »

Ramzess Veliki wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
Citiram sebe:

Zasto pitas?

znatiželja
Nije bilo srba.[/quote]

ok,koliko ih ima u opcini u kojoj zivis?
Haris.ba

#431 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by Haris.ba »

A koji je osnov da se zabrani kontakt sa medijima osumnjičenima? Uticaj na svjedoke? :D
archi_a

#432 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by archi_a »

Hoćete li snimak? Šta će vam, da bezveze kvarite želudac? :roll: Da bi se razumjele slike sa snimka, moraš da shvatiš šta je rat, šta je linija, tranšeja, zemunica, šta je to i kakav je osjećaj kad skupljaš crijeva prijatelja sa kojim si samo par sati ranije podijelio zadnju konzervu i hljeb. :oops: i onda ispred tebe čuči četnik koji bi sad da se preda i izađe iz zemunice.
LBVIEW

#433 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by LBVIEW »

swanfilter wrote:Moze li neko postaviti taj snimak upadanja u vlaske rovove? Nisam gledao ...
Ma, to je protivno Zenevskoj konvenciji, dje si ti vidio da se smije pucat na serpske golobrade vojnike?
LBVIEW

#434 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by LBVIEW »

Prpa.ba wrote:
Pripadnicima katolickih i pravoslavnih teroristickih formacija da se dokaze krivica, a pripadnici ARBiH da sami dokazu nevinost. Klasicna ko nas bre zavadi matrica. :lol:
Pa i Kipar smatra da ... k'o i ovi "tuzioici". :lol:
BHCluster

#435 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by BHCluster »

Bihaćki okrug...

Napadnuta od: JNA, Vojske Republike Srpske, Armije Republike Srpske krajine, jedinica Narodne odbrane Autonomne pokrajine Zapadne Bosne

Ubijeno ili nestalo: 4.856
swanfilter

#436 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by swanfilter »

BHCluster wrote:Bihaćki okrug...

Napadnuta od: JNA, Vojske Republike Srpske, Armije Republike Srpske krajine, jedinica Narodne odbrane Autonomne pokrajine Zapadne Bosne

Ubijeno ili nestalo: 4.856
Jos toliko da ih je doslo, okrug osvojili ne bi. Da im je i nekako uspjelo, danas bi im samo zene ostale. Znali smo mi sta nas ceka u slucaju da probiju. I dan danas se sjecam pozivanja na predaju preko megafona, bijele zastave, nista vam necemo, vako nako ... Mogli su ga samo sisati. Kao sto ce i iduci put ...
cyprus

#437 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by cyprus »

BHCluster wrote:
cyprus wrote:
Ma ja, šega... Ko je to vidio :lol:

Inace na sudu mora tuzilastvo dokazati neciju krivicu a ne obrnuto, al sta ja znam.
A to, presumpcija nevinosti :thumbup: OK, naravno, podrazumijeva se... Nego nisam prvobitno skonto da na to ciljaš...

@Lakat, svejedno argument nema smisla... Ako su dokazi sad nategnuti i izmišljeni, ne bi trebalo biti teško to oboriti na sudu... Dakle, pozivanje na vakat kad se podiže optužnica je zaista hvatanje za slamku...
triconja

#438 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by triconja »

archi_a wrote:Hoćete li snimak? Šta će vam, da bezveze kvarite želudac? :roll: Da bi se razumjele slike sa snimka, moraš da shvatiš šta je rat, šta je linija, tranšeja, zemunica, šta je to i kakav je osjećaj kad skupljaš crijeva prijatelja sa kojim si samo par sati ranije podijelio zadnju konzervu i hljeb. :oops: i onda ispred tebe čuči četnik koji bi sad da se preda i izađe iz zemunice.
Mani nas tih sranja (realnosti) daj da vidimo kako ljudi izgibaju, da nas interesuje sta je rat ne bi ni trazili :lol: :lol: :lol:
archi_a

#439 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by archi_a »

Jest da je snimak odavno javan, al ne znam.... Možda ima više onih koji ne bi voljeli vidjeti.
triconja

#440 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by triconja »

archi_a wrote:Jest da je snimak odavno javan, al ne znam.... Možda ima više onih koji ne bi voljeli vidjeti.
More i u pp, znaci hocu da vidim sta je tu problem i sto treba odgovarat covjek za ubistvo vojnika. Ne gledam tv nikako pa eto omasilo me :D
swanfilter

#441 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by swanfilter »

archi_a wrote:Jest da je snimak odavno javan, al ne znam.... Možda ima više onih koji ne bi voljeli vidjeti.

Ja bih volio. Ako moze i na private. Gracias ...
archi_a

#442 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by archi_a »

Al da ne stavljaš na forum. Jel ok?
Nadzorna_ploca

#443 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by Nadzorna_ploca »

Pa sta ti radis nego stavljas na forum. :-)
archi_a

#444 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by archi_a »

Nadzorna_ploca wrote:Pa sta ti radis nego stavljas na forum. :-)
Šta ti nije jasno? Neću ovaj (konkretan) snimak da stavim na forum!
insomnia78

#445 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by insomnia78 »

archi_a wrote:Hoćete li snimak? Šta će vam, da bezveze kvarite želudac? :roll: Da bi se razumjele slike sa snimka, moraš da shvatiš šta je rat, šta je linija, tranšeja, zemunica, šta je to i kakav je osjećaj kad skupljaš crijeva prijatelja sa kojim si samo par sati ranije podijelio zadnju konzervu i hljeb. :oops: i onda ispred tebe čuči četnik koji bi sad da se preda i izađe iz zemunice.
:lol:
triconja

#446 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by triconja »

archi_a wrote:Al da ne stavljaš na forum. Jel ok?
Zanimljiv snimak, moram da kazem da je krsenje pravila ratovanja, to niko ziv ne moze da negira. Eee, ali postoji i ono ali, sad da ne bih srao o nacionalizmu i tako tom ne bih nista da opravdavam ili podrzavam, moze ispast svasta.
Nadzorna_ploca

#447 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by Nadzorna_ploca »

Samim slanjem u inboxe ti ga stavljas na forum. Ne znam sta tebi nije jasno.
archi_a

#448 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by archi_a »

@triconja Uhhhhh, ne znam. Znam šta se dešavalo u našoj z/o. Privedeš ga na ikm, a tamo VP koji je dan prije izgubio brata. Krene da saspe rafal, jedva ga spriječiš. Šta ćeš mu? Padne dosta teških riječi, zakrviš a ne možeš brata kriviti. Udarila krv na oči, plače ti se, al komanda takva. Masni nam vrijedniji živ nego mrtav.
swanfilter

#449 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by swanfilter »

Nadzorna_ploca wrote:Samim slanjem u inboxe ti ga stavljas na forum. Ne znam sta tebi nije jasno.
I, sta onda?
Nadzorna_ploca

#450 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by Nadzorna_ploca »

swanfilter wrote:
Nadzorna_ploca wrote:Samim slanjem u inboxe ti ga stavljas na forum. Ne znam sta tebi nije jasno.
I, sta onda?
Ko je tebe sta pitao, a?
Post Reply