DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post Reply
Nacionalniid_BOSANCI

#426 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

Obi Wan Bosnian wrote:Nevalja naslov teme. Da je naslov "Da li Bošnjaci trebaju imati svoju državu u kojoj su suvereni" onda bi se izbjegle suvišne rasprave kako Bošnjaci eto već imaju svoju državu. A na osnovu uvodnog teksta jasna je intencija da se priča o državi u kojoj su Bošnjaci kao kolektiv suvereni (a što je i motiv priče o podjeli).

Da, razni Bošnjaci kao pojedinci imaju svoje države (ona država koju smatraju svojom). Bošnjaci kao kolektiv nemaju svoju državu u kojoj su suvereni.

To je tako i to će uvijek biti tako. Bošnjaci kao kolektiv nisu dokazali da imaju snage da se izbore za takvu državu a razumna je pretpostavka da nikada neće ni imati snage za to. Sile koje se tome suprostavljaju su puno jače od sile koju Bošnjaci kao kolektiv imaju.

Što prije bošnjačka politika prihvati tu činjenicu i što se prije prilagodi tome biće manje posljedice za Bošnjake kao kolektiv. Nastave li Bošnjaci kao kolektiv trošiti energiju na nešto što nije moguće to će samo dalje slabiti taj kolektiv. Svaki nepotrebni gubitak energije je negativna stvar za onoga ko tu energiju nepotrebno gubi.

Bošnjaci kao kolektiv moraju prihvatiti da su 1/3 i da je to maksimum koji mogu imati.
Image

Image

Pa svi narodi ili gradjani u Bosni i Hercegovini su suvereni na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine. Druga je stvar sto ti neki gradjani ne zele izaci van svog entiteta, kantona ili opstine i prosiriti svoj legalnopravni status unutar teritorije cijele Bosne i Hercegovine i njenih unutrasnjih granica.
Last edited by Nacionalniid_BOSANCI on 26/04/2018 18:25, edited 1 time in total.
Nacionalniid_BOSANCI

#427 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Dozer wrote:U prevodu (ili "prijevodu", po novokomponovanom :D) - ovi sto glasaju su jebaci, a ovi sto ne glasaju su pederi :lol:
Tacno, a mi Bosancibosnjaci respektujemo pedere ali ne zelimo iz tog razloga da pravimo pedersku drzavu :D
Nacionalniid_BOSANCI

#428 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Image

Image

Dragi Dozer,
Razumijem ja odlicno sta ti mislis i pises i u dosta toga si u pravu. Ali, nakon rata bez pobjednika, sva 3 vecinska naroda i manjinski Ostali su prihvatili i potpisali da je danasnja suverena drzava Bosna i Hercegovina po Ustavu drzava 3 konstitutivna naroda i Ostalih. Znaci danasnja BiH, moze se reci je mjesavina etnickonarodna i gradjanska a nije samo gradjanska koju bi ti i neki drugi iz manjinskih naroda zeljeli da bude. I tu se moras odluciti za sta si, inace ces jos dugo ostati kao etnickonarodna manjina ili popularnije receno Ostali. To je realno i normalno za vise etnicku drzavu Bosnu i Hercegovinu sve dok sva 3 vecinska naroda i manjine (Ostali) ne uspostave koncenzus/zajednicki dogovor da to jednog dana bude samo i jedino gradjanska drzava. Ja shvatam da ti u danasnjoj BiH se izjasnjavas svjesno kao manjina a zelio bi da budes isti kao i vecina u jednoj gradjanskoj drzavi i da tu lezi sva ta razlika izmedju onoga sto sada jeste i sto bi ti zelio da bude. Za to sto bi ti zelio da bude ipak se trazi jedna vecina glasova svih BH gradjana sa cijele teritorije Bosne i Hercegovine.
sekerbay

#429 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by sekerbay »

Dozer wrote::
Da ne citiram onaj dugi post....
Helem, bbi banka nije islamska banka.
Drugo, moraš imati riziko.
Treće, ne smiješ tražiti više od onoga što das, bez obzira kako to nazvao.
Četvrto, nisi mi odgovorio u vezi rizika klasičnih banaka.
Peto, previdio si dio u kojem kažem da me ne zanima cijena kvadrata u izgradnji SVE dok cijena u prodaji NIJE VEĆA od one kod konkurencije i dok nisu ugrožena prava radnika koji grade.
Dozer

#430 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Dozer »

Nacionalniid_BOSANCI wrote:Dragi Dozer,
Razumijem ja odlicno sta ti mislis i pises i u dosta toga si u pravu. Ali, nakon rata bez pobjednika, sva 3 vecinska naroda i manjinski Ostali su prihvatili i potpisali da je danasnja suverena drzava Bosna i Hercegovina po Ustavu drzava 3 konstitutivna naroda i Ostalih. Znaci danasnja BiH, moze se reci je mjesavina etnickonarodna i gradjanska a nije samo gradjanska koju bi ti i neki drugi iz manjinskih naroda zeljeli da bude. I tu se moras odluciti za sta si, inace ces jos dugo ostati kao etnickonarodna manjina ili popularnije receno Ostali. To je realno i normalno za vise etnicku drzavu Bosnu i Hercegovinu sve dok sva 3 vecinska naroda i manjine (Ostali) ne uspostave koncenzus/zajednicki dogovor da to jednog dana bude samo i jedino gradjanska drzava. Ja shvatam da ti u danasnjoj BiH se izjasnjavas svjesno kao manjina a zelio bi da budes isti kao i vecina u jednoj gradjanskoj drzavi i da tu lezi sva ta razlika izmedju onoga sto sada jeste i sto bi ti zelio da bude. Za to sto bi ti zelio da bude ipak se trazi jedna vecina glasova svih BH gradjana sa cijele teritorije Bosne i Hercegovine.
Nemoj mi zamjeriti, ali grijesis. I to debelo.
Kao prvo, ja recimo ne pripadam ni jednom narodu/etniji jer naprosto ne zelim tako da se izjasnjavam. Izjasnjavam se iskljucivo nacionalno, i to kao "BiH", odnosno bilo gdje gdje se treba upisati nacionalnost, upisem ili "BiH" ili "Bosanskohercegovacka" ili, ukoliko je na engleskom, onda stavim samo "Bosnian".

Drugo, ja nikad niti sam prihvatio, a jos manje potpisao da je danasnja BiH drzava 3 konstitutivna naroda, niti sam ikada glasao za bilo koju politicku opciju ili pojedinca koji je to potpisao. Preciznije - to niko nije ni potpisao, jer termin "konstitutivni" se uopste ne nalazi u izvornom DMS-i i ANexu 4, sto je nas Ustav. Taj termin su tu uglavili upravo BHS etno matricari, i potpuno je pogresan.

Trece, a vezano za prvo, ja ne pripadam ni jednom "manjinskom narodu/etniji", jer "Ostali" nisu etnicka grupa, pobogu... Ja pripadam samo i jedino BH naciji. I po Ustavu sam 100% ravnopravan s bilo kim ko se izjasnjava kao dio BHS etno matrice, jer u tom istom Ustavu, u njegovoj preambuli, stoji "...i svi gradjani BiH".

I cetvrto - ja niti zelim niti mislim da trebam biti nekakva vecina. To je taj nakaradni koncept koji je ovdje utuvljen ljudima u glavu, vecina, manjina, majorizacija, ugozenost.... I svi se vode samo time. A to je totalno imbecilno i ne postoji nigdje na svijetu (osim u dibidus zaostalim plemenskim zajednicama u raznim svjetskim vukojebinama). Da li je BiH vukojebina u rangu s kojekakvim africkim ili juznoamerickim zaostalim drzavama? Tehnicko-tehnoloski ne, ali ne zahvaljujuci sebi samima, a mentalno 1000% da.
Dozer

#431 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Dozer »

sekerbay wrote:
Dozer wrote::
Da ne citiram onaj dugi post....
Helem, bbi banka nije islamska banka.
Drugo, moraš imati riziko.
Treće, ne smiješ tražiti više od onoga što das, bez obzira kako to nazvao.
Četvrto, nisi mi odgovorio u vezi rizika klasičnih banaka.
Peto, previdio si dio u kojem kažem da me ne zanima cijena kvadrata u izgradnji SVE dok cijena u prodaji NIJE VEĆA od one kod konkurencije i dok nisu ugrožena prava radnika koji grade.
Na njihovom webu pise da jesu... Dadoh ti link.
Na sta tacno mislis pod "riziko", ne razumijem te ovdje (a i nisam bankar)?
Trece - sta ti ovo tacno znaci...? Mislim...sam si dao primjer u kojem banka izgradi zgradu i onda prodaje stanove... Ako ne smije traziti vise nego je dala za to - gdje je onda njihova zarada, ili ti interes? Banka, pa makar ona bila i islamska, nije dobrotvorna ustanova haveru, nego profitno orijentisana firma.
Peto, mislim da nisi spominjao nikakvu konkurenciju u tom postu, nego si samo rekao da te ne zanima koja je cijena izgradnje. Sad ubacujes konkurenciju, kao nekakav dodatni argument, a zapravo je i to bezze jer sam ti na primjerima vec pokazao da je sve to isto, samo se drugacije naziva. Mislim... ako imas jedan, isti stan, koji ti islamska banka prodaje za 200.000 kao jedinicnom i konacnom cijenom, s otplatom na 20 godina i bez navodjenja kamata, a neko drugi ti nudi taj isti stan za npr. 130.000, ali to moras dici kao kredit od 20 godina i banka u kojoj ga dizes ti zaracuna kamatu, pa te na kraju taj stan dodje opet 200.000 - u cemu je razlika? U tome sto su ti ovi islamisti svoju zaradu umotali u papir i rekli da nema kamate, a ovi ti nisu umotali u papir i hladno ti pokazuju kolika je njihova zarada? Jbg... ne ide...
Skijaš

#432 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Skijaš »

512MB wrote:30 miliona muslumana zivi i EU a da je problem 2 miliona u BiH sa vrlo upitnom privrzenosti religiji...
Kada se govori o opasnosti koju predstavlja islamizacija na tlu BiH niko (normalan i iskren) ne govori o sekularnom i modernom društvu nego o evropskom pojasu Gaze čije bi granice odredili apetiti dvije sudski dokazano zločinačke ideologije. Jesi li imao priliku da prelaziš granični prelaz u srednjoj Bosni, sa sve carinom i rampom ? I normalno da su se ljudi okrenuli višoj instanci od UN-a, kad već UN je li, boli kita za ljudskim pravima i sličnim žvakama.

The Muslims will be embittered by Western lack of support for the government's defense effort, indifference to the collapse of the peace process, or a diplomatic process that leads to the partition of Bosnia. They would view UN reluctance to roll back Serb territorial gains as a betrayal by the West, which recognized the Bosnian state and admitted it to the UN a year ago. Terrorist attacks would probably occur inside and outside the former Yugoslavia.
Državna obavještajna procjena CIA-e
http://www.foia.cia.gov/sites/default/f ... -05-01.pdf

Dakle, njima ne smeta država u kojoj su Bošnjaci (tj. muslimani) brojniji ili neka podjela kojom su Bošnjaci zadovoljni. Oni su protiv podjele kojom Bošnjaci nisu zadovoljni jer to vodi getoizaciji, radikalizaciji itd.
Gojeni H

#433 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Gojeni H »

Bosnjaci nakon 23 godine i dalje zive na mentalnom ostrvu, totalno izolovani od historije srednje i jugoistocne Evrope, formiranja nacionalnih drzava i realnosti trenutne geopoliticke situacije na terenu.

Mozda demografske promjene dovedu do promjene u glavama, a mozda plebsu nekada i porastu muda samopouzdanja. Valjda nece biti kasno.
sekerbay

#434 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by sekerbay »

Dozer wrote:Na njihovom webu pise da jesu... Dadoh ti link.
Mogu i ja staviti tablu na javnu kuću i napisat halal udaranje, ali je ta tabla ne čini halal kućom.
Bio na linku, pogledo i kažem da nije islamska banka.
Dozer wrote:Na sta tacno mislis pod "riziko", ne razumijem te ovdje (a i nisam bankar)?
Bilo kakav riziko.
Recimo riziko prave islamske banke je taj što može ostati na tim stanovima koje je izgradila. Dakle da se ne prodaju.
Dozer wrote:Trece - sta ti ovo tacno znaci...?
Ovo moje treće?
Ako je to, onda znači da PRAVA islamska banka traži samo onoliko koliko je posudila.
Posudiš 1000 maraka, vratiš 1000 maraka.
Dozer wrote:Ako ne smije traziti vise nego je dala za to - gdje je onda njihova zarada
Pa u izgradnji, božiji čovječe, objasnio sam ti već par puta :mrgreen:
Dozer wrote:islamska banka prodaje za 200.000 kao jedinicnom i konacnom cijenom, s otplatom na 20 godina i bez navodjenja kamata, a neko drugi ti nudi taj isti stan za npr. 130.000
Malo si zaboravan. U prethodnom postu objasnih da islamska banka prodaje stan od 200.000 i klasična banka prodaje stan od 200.000 islamskoj banci za 20 godina vratiš 200.000 a klasičnoj 280+ hiljada.
Shvatio? :kiss:
sumirprimus

#435 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by sumirprimus »

Ne.
Gojeni H

#436 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Gojeni H »

Mozda hapsenje Dudakovica pokazuje zasto Bosnjaci MORAJU imati svoju drzavu.
daddy-kool

#437 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by daddy-kool »

Srbija je uhapsila i isporučila u Hag Miloševića, Karadžića i Mladića, da ne nabrajam brojne druge visoke političke, obavještajne i vojne zvaničnike.
daddy-kool

#438 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by daddy-kool »

BiH je naša država, ali je i isto tako potpuno i država svih drugih građana i naroda koji žive ovdje.
Dozer

#439 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Dozer »

sekerbay wrote: Bilo kakav riziko.
Recimo riziko prave islamske banke je taj što može ostati na tim stanovima koje je izgradila. Dakle da se ne prodaju.
Aha, na to mislis. OK. Pa, svaka moguca banka ima odredjeni rizik - islamska, eto, da nece prodati stanove koje je izgradila, neislamska da nece imati od koga naplatiti ni glavnicu ni kamate, itd.. Medjutim, zato postoje - osiguravajuce kuce koje nude osiguranje od takvih stvari ;)
Ovo moje treće?
Ako je to, onda znači da PRAVA islamska banka traži samo onoliko koliko je posudila.
Posudiš 1000 maraka, vratiš 1000 maraka.
Dozer wrote:
Ako ne smije traziti vise nego je dala za to - gdje je onda njihova zarada
Pa u izgradnji, božiji čovječe, objasnio sam ti već par puta :mrgreen:
Ovdje si sam sebi kontradiktoran, i ocito ne razumijes sta ti govorim... :D
Zarada banke je u izgradnji...? Na koji nacin, Tita ti? :D Banka finansira izgradnju i istovremeno zaradjuje na toj izgradnji? Za taj model jos nisam cuo :D
Da pokusam ovako... Ako je ta tvoja banka izgradila stan, izgradila ga je s tacnim konacnim troskovima koji su pratili tu izgradnju. Recimo da je to kostalo 500 KM/m. Onda ta banka prodaje taj stan tebi za 1.000 KM/m. Sta predstavlja razlika izmedju troskova po kvadratu (500 KM) i prodajne cijene tebi (1.000 KM)?
Dozer wrote:
islamska banka prodaje za 200.000 kao jedinicnom i konacnom cijenom, s otplatom na 20 godina i bez navodjenja kamata, a neko drugi ti nudi taj isti stan za npr. 130.000
Malo si zaboravan. U prethodnom postu objasnih da islamska banka prodaje stan od 200.000 i klasična banka prodaje stan od 200.000 islamskoj banci za 20 godina vratiš 200.000 a klasičnoj 280+ hiljada.
Nisam ja zaboravan, nego ti ne kontas sta pises :lol:
A gdje je tu zarada islamske banke? :D
Arapi rade za havu, bez koristi i interesa? Seriously...? :D
sekerbay

#440 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by sekerbay »

Dozer wrote:svaka moguca banka ima odredjeni rizik
Ali neislamska banka nema rizika da ostane na stanovima koje niko neće.
Dozer wrote:Banka finansira izgradnju i istovremeno zaradjuje na toj izgradnji?
Da.
Dozer wrote: Za taj model jos nisam cuo
Zato što ne postoji kao što ne postoji ni prava islamska banka.
Ima neš slično što is a se potura ko halal, ali nije ni slično. Da ti džaba ne objašnjavam.
Dozer wrote:Ako je ta tvoja banka izgradila stan, izgradila ga je s tacnim konacnim troskovima koji su pratili tu izgradnju. Recimo da je to kostalo 500 KM/m. Onda ta banka prodaje taj stan tebi za 1.000 KM/m. Sta predstavlja razlika izmedju troskova po kvadratu (500 KM) i prodajne cijene tebi (1.000 KM)?
Upravo tako kako si objasnio, i to se zove trgovina.
Angažuješ firmu, izgradiš stanove po cijeni od 1500 km/m2 i prodaješ za 1800 km/m2
Trgovina je halal, a lihvarstvo haram.
Dozer

#441 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Dozer »

sekerbay wrote: Ali neislamska banka nema rizika da ostane na stanovima koje niko neće.
Pa neislamska banka i nema stanove koji bi joj ostali. Oni daju kredit s kamatom, a ti onda kupi stan gdje i od koga hoces, pa i od te islamske banke, kontas? Naravno, ovo ti se nikako ne isplati, jer je taj stan kod neislamske banke sigurno skuplji nego isti stan kod nekoga drugog, upravo radi toga sto ta islamska banka zaracunava svoju marzu (profit, zaradu, interes...nazovi kako hoces) na taj stan koji je izgradila i koji prodaje.
Dozer wrote:
Banka finansira izgradnju i istovremeno zaradjuje na toj izgradnji?
Da.
Na koji nacin? Mozes li mi pojasniti taj koncept "zarada pri izgradnji"?
Dozer wrote:
Za taj model jos nisam cuo
Zato što ne postoji kao što ne postoji ni prava islamska banka.
I opet si kontradiktoran sam sebi... Sad tvrdis da islamska banka radi ovako, a onda kazes da islamska banka ne postoji... :shock:
Ima neš slično što is a se potura ko halal, ali nije ni slično. Da ti džaba ne objašnjavam.
Ne moras mi objasnjavati, jer ja savrseno dobro kontam kako sve to fercera. Ti si se malo pogubio :D
Dozer wrote:
Ako je ta tvoja banka izgradila stan, izgradila ga je s tacnim konacnim troskovima koji su pratili tu izgradnju. Recimo da je to kostalo 500 KM/m. Onda ta banka prodaje taj stan tebi za 1.000 KM/m. Sta predstavlja razlika izmedju troskova po kvadratu (500 KM) i prodajne cijene tebi (1.000 KM)?
Upravo tako kako si objasnio, i to se zove trgovina.
Angažuješ firmu, izgradiš stanove po cijeni od 1500 km/m2 i prodaješ za 1800 km/m2
Trgovina je halal, a lihvarstvo haram.
Drugim rijecima, i kako vec rekoh - nije govno, nego se pas posr'o :lol:

Trgovinom se moze nazvati i ovo sto rade neislamske banke, jer ti banka daje svoj "proizvod", a koji se naziva - kredit. Taj kredit kosta koliko kosta, a ti odaberi banku (prodavnicu) u kojoj ti se najvise svidja taj kredit (proizvod), tj. gdje ti je najpovoljniji. Dakle - i ovo je trgovina, a ne lihvarstvo.
Bankarska kamata na posudjene pare je = profit. Zarada.

Identicno profitu koji ostvaruju npr. Bingo i Konzum na, recimo, sardini. Ista konzerva sardine, od istog proizvodjaca (proizvod) u Bingu kosta npr. 2,00 KM, a u Konzumu 2,20 KM. Ta razlika u cijeni je vezana za zaracunatu marzu (kamatu) trgovca (banke). Jel' sad jasnije?
seln

#442 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by seln »

sekerbay wrote: Malo si zaboravan. U prethodnom postu objasnih da islamska banka prodaje stan od 200.000 i klasična banka prodaje stan od 200.000 islamskoj banci za 20 godina vratiš 200.000 a klasičnoj 280+ hiljada.
Ah... oni to radi sevapa?
bh.tornjak

#443 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by bh.tornjak »

DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU...???

kratko i jasno...NE TREBAJU....!!!!

zasto...???
zato sto nisu sposobni da upravljaju istom....i stotine drugih razloga.
Bosnjacima je plafon da budu Haso i Huso i eventualno da kuhaju kafe u nekim institucijama (bilo koje) drzave.
Bosnjaci su naucili da nose JARAM i da im drugi govori.... sta ....kuda...kako...kada....
najvece intelektualno dostignuce je Bosnjaka je uz dvolitru PAN-a raspravljati o ligi sampiona...a i tu su talasika.
Skijaš

#444 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Skijaš »

Gojeni H wrote:Mozda hapsenje Dudakovica pokazuje zasto Bosnjaci MORAJU imati svoju drzavu.
Nacrtaj kartu i završi stvar.
Novi_Nick

#445 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Novi_Nick »

Prava Islamska banka je humanitarna banka, koliko ti posudi ti toliko vratis. On su izdvojili novac u specijalne humanitarne fondove za takve humanitarne projekte da bi pomogli ljudima. Zaradu ocekuju od dragog Allaha na onom svijetu za dobra djela na ovom svijetu. I tako slicno misle i rade druge vecinske religije ako drze do svojih pravila vjere.
Obi Wan Bosnian

#446 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Obi Wan Bosnian »

Skijaš wrote:
Gojeni H wrote:Mozda hapsenje Dudakovica pokazuje zasto Bosnjaci MORAJU imati svoju drzavu.
Bojim se da ga nisi baš najbolje razumio :lol:
Dozer

#447 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Dozer »

Onda se ne bi zvala "banka", nego "dobrotvorna ustanova", "fondacija", i sl. Zna se sta je banka.
Skijaš

#448 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Skijaš »

Obi Wan Bosnian wrote:
Skijaš wrote:
Bojim se da jesam, lik zloupotrebljava popularnost generala da hinjski ponovo forsira neizvedivo rješenje čiji pokušaji implementacije garantuju samo dalja stradanja.
Novi_Nick

#449 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Novi_Nick »

bh.tornjak wrote:DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU...???

kratko i jasno...NE TREBAJU....!!!!

zasto...???
zato sto nisu sposobni da upravljaju istom....i stotine drugih razloga.
Bosnjacima je plafon da budu Haso i Huso i eventualno da kuhaju kafe u nekim institucijama (bilo koje) drzave.
Bosnjaci su naucili da nose JARAM i da im drugi govori.... sta ....kuda...kako...kada....
najvece intelektualno dostignuce je Bosnjaka je uz dvolitru PAN-a raspravljati o ligi sampiona...a i tu su talasika.
Nisu krivi Bosancibosnjaci sto su im drugi instalirali takozvane Bosanskobosnjacke politicare citaj izdajnike njihovih interesa koji rade i spijuniraju za druge interesne strane. Pogledaj Bosancebosnjake u inostranstvu i drugim politickim sistemima gdje su sa svojim kompetencijama i znanjima u vrhu politike, ekonomije, zdravstva i tako redom dalje. Cilj neprijatelja protiv Bosanacabosnjaka u Bosni i Hercegovini i jeste da ih non stop sabotiraju na svim stranama i na kraju ih optuze da oni ne mogu imati, voditi i upravljati njihovom drzavom i iz tog razloga treba drzavu Bosnu i Hercegovinu podijeliti izmedju Srbije i Hrvatske, a Bosanskobosnjacki narod pod njihovu upravu. To se tako radi Bosancimabosnjacima vec unazad 150 godina od strane Srbije i Hrvatske uz pomoc Evrope da bi oni izgubili zauvijek svoju drzavu a Bosanskobosnjacki narod bude raseljen po cijelom svijetu.
seln

#450 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by seln »

Skijaš wrote:
Obi Wan Bosnian wrote:
Bojim se da jesam, lik zloupotrebljava popularnost generala da hinjski ponovo forsira neizvedivo rješenje čiji pokušaji implementacije garantuju samo dalja stradanja.
Zasto stradanja?
Ne stradaju ni Bosnjaci u Hrvatskoj zbog cinjenice da su tamo Hrvati glavni.
Post Reply