Boriša Falatar - predsjednik?

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
starisalko

#426 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by starisalko »

Dok je seto drzeci se za rukicu sa Marinkom Cavarom po Busovaci sinula mu ideja da bude clan predsjednistva BiH. I onda kazu da je setnja zdrava

NS je dobila jos jedno mudo marjanovicevo
Kikibombona

#427 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Kikibombona »

Seawolf wrote:Želim rukovodstvu Naše stranke postaviti samo jedno pitanje: Zašto ovo (kandidatura Boriše Falatara) radite?

I jedna informacija za članove rukovodstva Naše stranke: Nas petoro (moja porodica i ja), glasat ćemo za kandidata Naše stranke, gospodina Falatara, za člana Predsjedništva BiH.

Ako gospodin Čović (ili drugi kandidat iz HDZ-a), osvoji mjesto u Predsjedništvu BiH, a pri tome gospoda Komšić i Falatar budu u zbroju imali više glasova od kandidata HDZ-a, niko od nas petoro, nikada više neće dati niti jedan glas bilo kojem kandidatu Naše stranke, niti na izborima za Savjet Mjesne zajednice, a kamoli na nekom višem nivou.
Zasto recenicu nisi ovako formulisao?
Ako gospodin Čović (ili drugi kandidat iz HDZ-a), osvoji mjesto u Predsjedništvu BiH, a pri tome gospoda Komšić i Falatar budu u zbroju imali više glasova od kandidata HDZ-a, niko od nas petoro, nikada više neće dati niti jedan glas bilo kojem kandidatu Naše stranke i Demokratske fronte, niti na izborima za Savjet Mjesne zajednice, a kamoli na nekom višem nivou.
Zasto svu krivicu za eventualni neuspjeh svaljujes na Nasu stranku, zasto ne podijelis odgovornost...?

Za mene su Komsic i Covic dvije spodobe i dva ublehasa. Boli me lijevo jaje za te etnicke, vjerske ili nacionalne price. Od tih sranja me samo stomak moze zaboliti. Znam jedino da su Komsic i Covic dvije ublehetine koje nista normalno za ovu drzave, za ova tri copora, sta li vec, nisu uradili.

Kao 'OSTALI', nisam nikada glasao za plemenske lidere. Sada cu to uraditi prvi put i glas dati ovom Hrvatu Borisi. Komsica i Covica nabijem na onu stvar. Gade mi se, blago receno.
Kikibombona

#428 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Kikibombona »

Pandakonda wrote:
Seawolf wrote:Želim rukovodstvu Naše stranke postaviti samo jedno pitanje: Zašto ovo (kandidatura Boriše Falatara) radite?

I jedna informacija za članove rukovodstva Naše stranke: Nas petoro (moja porodica i ja), glasat ćemo za kandidata Naše stranke, gospodina Falatara, za člana Predsjedništva BiH.

Ako gospodin Čović (ili drugi kandidat iz HDZ-a), osvoji mjesto u Predsjedništvu BiH, a pri tome gospoda Komšić i Falatar budu u zbroju imali više glasova od kandidata HDZ-a, niko od nas petoro, nikada više neće dati niti jedan glas bilo kojem kandidatu Naše stranke, niti na izborima za Savjet Mjesne zajednice, a kamoli na nekom višem nivou.
Komšić se kandidovao sam na svoju ruku i prekršio dogovor koji su imali SDP-NS-DF iako je za dogovor jedini uslov bio da se sam Komšić ne kandiduje, i sad Naša Stranka treba da podrži Komšića pod bilo koju cijenu jer su dovedeni pred svršen čin ? Mislim da to nije ok pogotovo kad se sagleda situacija da SDP vjerovatno neće izbaciti svog kandidata jer je Bećirević navodno rekao da se ne želi kandidovat da ne uzima glasove od građanskog bloka i veće su šanse da će SDP podržati Falatara nego Komšića (zbog arogancije DF-a) a kombinovani glasači SDP-a i NS-a definitivno mogu uzeti mjesto Čoviću. A vjerujem da postoje i oni razočarani glasači DF-a koji i dalje vjeruju u tu njihovu ideju ali su svjesni da je Komšić loš izbor po svim parametrima i možda će glasati za DF na ostalim nivoima a podržati Falatara.
Koja DF ideja, zivota ti? :-D

Komsic je obicna budaletina. Lik je nesposoban obnasati tako vaznu funkciju. Nema nikakve kvalitetete i sposobnosti. Njegove price su davno ispricane i sazvakane. Kao pokvarena ploca. Stranka mu je odron. Njegove ljude kupuje ko i kako hoce.

Neka ide sa Zlajom igrati domine, dosta je bilo njegove odvratne pojave na TV ekranima. :roll:

Cuj, molim te, da ne bi dobio Covic, glasajte za mene. Samo radi toga? :lol: Mr's magarac jedan, nije ti bilo dosta. Neka se povuce spodoba i neka ovaj po svemu vidjenom normalan covjek dodje u predsjednistvo pa da normalni gradjani konacno imaju svog predstavnika.

Jebo mu Covic a i on njemu sve po spisku. Hrane jedan drugog, zive jedan od drugog. Isto tako Bake i Dodo. A glupi konstitutivni narodi sve ovo vide kao utakmicu, ne kontaju da je utakmica unaprijed dogovorena.
Pandakonda

#429 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Pandakonda »

Kikibombona wrote:
Pandakonda wrote:

Komšić se kandidovao sam na svoju ruku i prekršio dogovor koji su imali SDP-NS-DF iako je za dogovor jedini uslov bio da se sam Komšić ne kandiduje, i sad Naša Stranka treba da podrži Komšića pod bilo koju cijenu jer su dovedeni pred svršen čin ? Mislim da to nije ok pogotovo kad se sagleda situacija da SDP vjerovatno neće izbaciti svog kandidata jer je Bećirević navodno rekao da se ne želi kandidovat da ne uzima glasove od građanskog bloka i veće su šanse da će SDP podržati Falatara nego Komšića (zbog arogancije DF-a) a kombinovani glasači SDP-a i NS-a definitivno mogu uzeti mjesto Čoviću. A vjerujem da postoje i oni razočarani glasači DF-a koji i dalje vjeruju u tu njihovu ideju ali su svjesni da je Komšić loš izbor po svim parametrima i možda će glasati za DF na ostalim nivoima a podržati Falatara.
Koja DF ideja, zivota ti? :-D

Komsic je obicna budaletina. Lik je nesposoban obnasati tako vaznu funkciju. Nema nikakve kvalitetete i sposobnosti. Njegove price su davno ispricane i sazvakane. Kao pokvarena ploca. Stranka mu je odron. Njegove ljude kupuje ko i kako hoce.

Neka ide sa Zlajom igrati domine, dosta je bilo njegove odvratne pojave na TV ekranima. :roll:

Cuj, molim te, da ne bi dobio Covic, glasajte za mene. Samo radi toga? :lol: Mr's magarac jedan, nije ti bilo dosta. Neka se povuce spodoba i neka ovaj po svemu vidjenom normalan covjek dodje u predsjednistvo pa da normalni gradjani konacno imaju svog predstavnika.

Jebo mu Covic a i on njemu sve po spisku. Hrane jedan drugog, zive jedan od drugog. Isto tako Bake i Dodo. A glupi konstitutivni narodi sve ovo vide kao utakmicu, ne kontaju da je utakmica unaprijed dogovorena.
Pod idejom smatram te neke njihove društvene, ekonomske itd. ideale koje zastupaju :-D Za DF svakako smatram da će propasti jer stranka nije okupljena oko neke zasebne ideje nego su okupljeni oko osobe koja će eventualno ili izaći iz politike ili umrijeti. A njihovi glasači su isto tako okupljeni oko osnivača stranke a ne stranke kao projekta
kmirsad

#430 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

Boriša Falatar: ''Ja sam samo čovjek koji voli svoju zemlju i predstavlja jednu ideju. Mi smo svi ovdje zajedno zato što predstavljamo jednu ideju i spremni smo je provesti u djelo. Predstavljamo jedan plemeniti, pozitivni projekat. Da od ove prelijepe zemlje izgradimo društvo koje živi u miru sa sobom i sa svojim susjedima. Imamo jasnu viziju, sa Ustavom koji štiti sve naše građane. Jasan nam je put do pobjede''
:bih:
spreca

#431 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by spreca »

hekaton wrote:
Seyfo wrote:Čović likes this. A lot.

Prosto je nevjerovatno koliko ovi iz NS nemaju dodira sa realnošću. Oni su negdje gore u oblacima a povremeno se spuste na neku njihovu imaginarnu zemlju, gdje su kuće od čokolade a prozori od marmelade. U toj zemlji caruje drugarstvo a država je građanska.
Kako ne kontaju da se na idućim izborima ne glasa ZA kandidata nego PROTIV nekog kandidata? Odnosno, glasa se za onog kandidata koji ima najviše šansi PROTIV nacionalističkog kriminalca. Što je više oponenata istom, veće su šanse da on pobijedi.
Bravo. Glasa se PROTIV Covica !
Glasa se protiv "covjeka" koji podrzava i radi na tome da ozivi UZP , koji podrzava ratne zlocince i zlocine ....glasa se protiv gnjide koja sa istom takvom gnjidom iz Laktasa rade na urusavanju BiH.....i sad zamisli koji debil moras biti i dati mu svoj glas dok on grca u bogtstvu dok glasaci glasaju iz Irske i drugih drzava EU
mayab

#432 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by mayab »

Ne mogu citati svih ovih 18 stranica, pa samo da kazem moje misljenje, dakle daleko je vaznije da ljevica pobijedi za Parlament BiH i tu ima stabilnu i složnu većinu koja može ovu državu povesti naprijed, nego ovi članovi predsjedništva , jedna prilično nebitna funkcija!
Uz to, sa Komšićem kao kandidatom, pa sada Falatar, i još nekoliko kandidata "lijevčarskih", ode to u mp3, nacionalisti tipa Čović i od Bošnjaka neko (koga ja još ne vidim kao kandidata), uzimaju pobjede glat!
Pa znamo da oni imaju svoje fiksno glasačko tijelo. :izet:
Uz to, ako se izlaznost apstinenata ne poveća, opet ništa od ovoga :sad:

Dakle, da rezimiram, ako se nema složna parlamentarna većina, opet će članovi predsjedništva biti etno-plemenske vođe , a to nam nije cilj!

A ako se ima većina u parlamentu, koja će pošteno gurati državu naprijed, onda predsjedništvo dolazi na poziciju koju treba i koju zaslužuje, a to su vanjska politika i protokol!
:bih:
Seyfo

#433 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Seyfo »

Jest ali ,kako rekoh,ako u predsjwdnistvu budu sjedili Covic i Dodik,na sta ce liciti vanjska politika???
spreca

#434 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by spreca »

Mislio sam glas dati (prvi puta) NS ali posle ovog poteza sa Falatorom necu im dati nikada.....ovaj njihov ne proracunati potez je nista drugo nego neki cin osvete Komsicu a ustvari je ovo jebanje u mozak probosanskih snaga i postenog naroda i pomoc Covicu...mislim da je ovo smisljeno i da oni koji inace daju im svoj glas treba dobro da razmisle
Alfons Kauders

#435 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Alfons Kauders »

spreca wrote:Mislio sam glas dati (prvi puta) NS ali posle ovog poteza sa Falatorom necu im dati nikada.....ovaj njihov ne proracunati potez je nista drugo nego neki cin osvete Komsicu a ustvari je ovo jebanje u mozak probosanskih snaga i postenog naroda i pomoc Covicu...mislim da je ovo smisljeno i da oni koji inace daju im svoj glas treba dobro da razmisle
NS je na sujetu i egoizam Komsica odgovorila svojom sujetom. Infantilne stranke, i jedna i druga.

Da ne bude zabune, nemam nista protiv Falatara. Djeluje kao sposoban covjek koji je po vecini mjerila jaci kandidat od Komsica. Medjutim, NS ga zrtvuje ne za rezultat, vec kako bi se osvetila podjednako djetinjastom DF-u. Falatara ce "potrositi" uzalud, sujetno.

Ne vidim zasto bi NS ili DF zasluzili iciji glas kad im se svo djelovanje svodi da jebavanje ostatka opozicije? Nakon kandidature Komsica, i odgovora u vidu kandidata Falatara, glas za NS ili DF je fakticki postao glas za poziciju.
spreca

#436 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by spreca »

Alfons Kauders wrote:
spreca wrote:Mislio sam glas dati (prvi puta) NS ali posle ovog poteza sa Falatorom necu im dati nikada.....ovaj njihov ne proracunati potez je nista drugo nego neki cin osvete Komsicu a ustvari je ovo jebanje u mozak probosanskih snaga i postenog naroda i pomoc Covicu...mislim da je ovo smisljeno i da oni koji inace daju im svoj glas treba dobro da razmisle
NS je na sujetu i egoizam Komsica odgovorila svojom sujetom. Infantilne stranke, i jedna i druga.

Da ne bude zabune, nemam nista protiv Falatara. Djeluje kao sposoban covjek koji je po vecini mjerila jaci kandidat od Komsica. Medjutim, NS ga zrtvuje ne za rezultat, vec kako bi se osvetila podjednako djetinjastom DF-u. Falatara ce "potrositi" uzalud, sujetno.

Ne vidim zasto bi NS ili DF zasluzili iciji glas kad im se svo djelovanje svodi da jebavanje ostatka opozicije? Nakon kandidature Komsica, i odgovora u vidu kandidata Falatara, glas za NS ili DF je fakticki postao glas za poziciju.
Ok slazem se.....mislim da se ljevica nije mogla dogovoriti oko kandidata iz reda hrvatskog naroda i zato je Komsic odreagirao tako da se samo kandidira i ako je tako ima moj glas.....jos nije kasno da ljevica sjede i da se dogovore i da to bude Slavko Kukic a da ostali povuku kandidature.....i opet da ponovim da u danoj situaciji NS je ipak odigrala uzasno lose odnosno dala je pobjedu Covicu.
criticos

#437 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by criticos »

Seyfo wrote:Jest ali ,kako rekoh,ako u predsjwdnistvu budu sjedili Covic i Dodik,na sta ce liciti vanjska politika???
25god je prošlo od rata i u 25god imamo istu priču i iste strepnje. Što će se to desiti ako budu Dodik i Čović? Ništa se neće desiti. Eto, sad imamo bolje, kao što smo imali i svih ovih godina ranije i kad je i Komšić bio?
U međunarodnim okvirima, svi redom nas godinama i to skupa nas brukaju, što od elementarnog ponašanja, pa preko protokolarnih obaveza, do neznanja stranih jezika i apolitičnih stavova.
Mene to podsjeća kao nekad kad ukućani pošalju sina sa sela u grad, a on se nakon pola godine vrati sa polupriučenim osnovnim manirima kao velikog građanina i počne po selu prodavati maglu da se njega nešto tamo pita, a svi ozarena lica u njega gledaju i dive mu se, dok on još od straha ni u tramvaj ne zna ući.
E takvi su ovi naši na međunarodnoj pozornici. Bruka i sramota. Nitko ih ne smatra ozbiljnim.
Gledajući kratkoročno, na prvu bolje je Komšić nego Čović, iako je to u suštini isto pa čak i posljedično gore, jer će se ustaštvo dodatno konsolidirati i HDZ homogenizirati porazom. Pobjedom Komšića, istog dodatno politički održavamo na životu, a on će i dalje razjedinjavati ljevicu i utirati put nacionalistima kao u proteklih nekoliko godina svojim djelovanjem.
Njegovim porazom ćemo ga poslati na smetljište povijesti i riješiti se konačno problema u ljevici. Dugoročno gledajući, Čoviću bi to bio drugi mandat zaredom i time bi sebe zakovao, a sebe i stranku u pat poziciju doveo nakon te 4god.
BIH se temelji na principima Daytona i bez Bošnjaka izmjene i treći su nemogući, i tu priču neosnovanu također slušamo 25god. Njegove 4 god će dodatno oslabiti Hrvate u BiH i nakon te 4 godine dovesti i HDZ u stanje u kojem je trenutno SDA.
Glasovanjem za Falatara, a to ću učiniti, obojicu ovih majmuna šaljemo na smetljište povijesti ako pobijedi. Ishod samo može biti pozitivan davajući mu glas, da'l kratkoročno njegovom pobjedom, da'l dugoročno pirovom bezopasnom pobjedom Čovića sa izvjesnim ishodom krajem tog njegovog mandata. Najgora opcija je pobjeda Komšića jer se agonija nastavlja i nakon 4god opet kao i sada oživljava priča Čović-Komšić. A mi tapkamo u mjestu i krećemo se nazad a i da ne osjetimo to.
Alfons Kauders

#438 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Alfons Kauders »

spreca wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ok slazem se.....mislim da se ljevica nije mogla dogovoriti oko kandidata iz reda hrvatskog naroda i zato je Komsic odreagirao tako da se samo kandidira i ako je tako ima moj glas.....jos nije kasno da ljevica sjede i da se dogovore i da to bude Slavko Kukic a da ostali povuku kandidature.....i opet da ponovim da u danoj situaciji NS je ipak odigrala uzasno lose odnosno dala je pobjedu Covicu.
Ma nema nista od toga. Ko da se dogovori? Komsic i Pedja? Ljudi su pokazali da su im sujeta i licni animoziteti na prvom mjestu, a drzava i narod negdje dosta nize na listi prioriteta.

Ja sam ih vec prekrizio za sva vremena, i jedne i druge, a vi kako hocete...
spreca

#439 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by spreca »

Alfons Kauders wrote:
Ma nema nista od toga. Ko da se dogovori? Komsic i Pedja? Ljudi su pokazali da su im sujeta i licni animoziteti na prvom mjestu, a drzava i narod negdje dosta nize na listi prioriteta.

Ja sam ih vec prekrizio za sva vremena, i jedne i druge, a vi kako hocete.
..
A sad bi SDP trebao izaci sa svojim kandidatom a to je Kukic pa kad je jebacina u tri china onda neka i bude.....Kukic bi ima najvise sanse ali premale da pobjedi Cirila jer ova dvojica bi mu uzeli bastoliko da ne pobjedi.....cekam da vidim kandidata od Hrvatske opozicije i tad cu znati za koga glasati
Alfons Kauders

#440 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Alfons Kauders »

criticos wrote:
Seyfo wrote:Jest ali ,kako rekoh,ako u predsjwdnistvu budu sjedili Covic i Dodik,na sta ce liciti vanjska politika???
25god je prošlo od rata i u 25god imamo istu priču i iste strepnje. Što će se to desiti ako budu Dodik i Čović? Ništa se neće desiti. Eto, sad imamo bolje, kao što smo imali i svih ovih godina ranije i kad je i Komšić bio?
U međunarodnim okvirima, svi redom nas godinama i to skupa nas brukaju, što od elementarnog ponašanja, pa preko protokolarnih obaveza, do neznanja stranih jezika i apolitičnih stavova.
Mene to podsjeća kao nekad kad ukućani pošalju sina sa sela u grad, a on se nakon pola godine vrati sa polupriučenim osnovnim manirima kao velikog građanina i počne po selu prodavati maglu da se njega nešto tamo pita, a svi ozarena lica u njega gledaju i dive mu se, dok on još od straha ni u tramvaj ne zna ući.
E takvi su ovi naši na međunarodnoj pozornici. Bruka i sramota. Nitko ih ne smatra ozbiljnim.
Gledajući kratkoročno, na prvu bolje je Komšić nego Čović, iako je to u suštini isto pa čak i posljedično gore, jer će se ustaštvo dodatno konsolidirati i HDZ homogenizirati porazom. Pobjedom Komšića, istog dodatno politički održavamo na životu, a on će i dalje razjedinjavati ljevicu i utirati put nacionalistima kao u proteklih nekoliko godina svojim djelovanjem.
Njegovim porazom ćemo ga poslati na smetljište povijesti i riješiti se konačno problema u ljevici. Dugoročno gledajući, Čoviću bi to bio drugi mandat zaredom i time bi sebe zakovao, a sebe i stranku u pat poziciju doveo nakon te 4god.
BIH se temelji na principima Daytona i bez Bošnjaka izmjene i treći su nemogući, i tu priču neosnovanu također slušamo 25god. Njegove 4 god će dodatno oslabiti Hrvate u BiH i nakon te 4 godine dovesti i HDZ u stanje u kojem je trenutno SDA.
Glasovanjem za Falatara, a to ću učiniti, obojicu ovih majmuna šaljemo na smetljište povijesti ako pobijedi. Ishod samo može biti pozitivan davajući mu glas, da'l kratkoročno njegovom pobjedom, da'l dugoročno pirovom bezopasnom pobjedom Čovića sa izvjesnim ishodom krajem tog njegovog mandata. Najgora opcija je pobjeda Komšića jer se agonija nastavlja i nakon 4god opet kao i sada oživljava priča Čović-Komšić. A mi tapkamo u mjestu i krećemo se nazad a i da ne osjetimo to.
"Ako pobijedi" :D A svi znamo da nece dobiti ni 5% glasova za tu funkciju. :D Na 20 Hrvata koji ce glasati za Covica, mozda se nadje jedan koji ce glasati za Falatara, ako i toliko.

Ovim u NS to izgleda nikako da udje u glavu, pa ocekuju da ce Falatar u Sarajevu dobiti 100,000 glasova i pobijediti Covica (i Komsica pride). Mozda i Hoce, ali ce 75% Hrvata glasati za HDZ kao i prosli put.

Jadan covjek, ne zna u sta su ga uvukli. Sad garant gleda reakcije medija iz Hercegovine i konta da su dosta pozitivne, narocito spram Komsica. I jesu, zato jer znaju da pogoduje Covicu... Pitam se kakve bi te reakcije bile da je ozbiljan kandidat koji zaista ima sanse protiv Covica? :lol: Svaki dan bi na TV gledali fratre i biskupe kako ga nazivaju islamistom ili komunjarom, u Zagrebu bi postao persona non grata, a u Hercegovini bi dobio bejzbol palicu u potiljak kao Slavo Kukic... :lol:

NS je neozbiljna stranka, zapravo je vise skup sujetnih diletanata nego ozbiljna politicka organizacija.
Alfons Kauders

#441 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Alfons Kauders »

spreca wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ja sam ih vec prekrizio za sva vremena, i jedne i druge, a vi kako hocete.
..
A sad bi SDP trebao izaci sa svojim kandidatom a to je Kukic pa kad je jebacina u tri china onda neka i bude.....Kukic bi ima najvise sanse ali premale da pobjedi Cirila jer ova dvojica bi mu uzeli bastoliko da ne pobjedi.....cekam da vidim kandidata od Hrvatske opozicije i tad cu znati za koga glasati
S dva kandidata nema sanse da se pobijedi Covic. S tri kandidata ima je jos manje.

Izbori se trebaju raspisati za dvije sedmice, a "opozicija" nema blage veze koga ce nominovati. Izbori ce biti repriza rezultata u Opstini Centar 2016, i ja iz principa necu ni glasati za njihove kandidate, jer imam pametnija posla.
spreca

#442 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by spreca »

Komsic ili Falatar? a pobjedice onaj koga podrzi SDP a posto nemaju svog kandidata red bi bio da podrze nekog od ove dvoice
homar

#443 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by homar »

Našoj stranci nije bitna pobjeda za člana Predsjedništva BiH, njoj je bitna borba unutar ljevice, odnosno otrgnuti koji glas građanskoj opciji i to je sva mudros.

Pošto se Pedja i društvo kočopere, a kočoperili su se i u opštini Centar za načelnika opštine, postignut će svoj cilj a to je vječiti opozicionar (lijevo krilo SDA) i tako do penzije u parlamentu.

Moramo biti realni i iskreni, potez Željka Komšića je izhitren, malo iritantan, ali potez NS je politički poguban i ide na ruku nacionalistima. Imam osjećaj da to Peđi i Sabini ne smeta, pa se prosipa "fora" da je član Predsjedništva nebitan, bitni su parlamenti, i tako povlače poteze.

Ja sam siguran, bez obzira kako ovo bude išlo, ako građanska opcija nastupi zajeno sa listama za parlamente, a NS bude samostalna, da će glasači znati prepoznati istorijski trenutak i masovno glasati za građansku opciju (SDP; DF; GS), a Našoj stranci ostaje da i dalje kupi mrvice SDA.
SSemir

#444 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by SSemir »

spreca wrote:
hekaton wrote:
Seyfo wrote:Čović likes this. A lot.

Prosto je nevjerovatno koliko ovi iz NS nemaju dodira sa realnošću. Oni su negdje gore u oblacima a povremeno se spuste na neku njihovu imaginarnu zemlju, gdje su kuće od čokolade a prozori od marmelade. U toj zemlji caruje drugarstvo a država je građanska.
Kako ne kontaju da se na idućim izborima ne glasa ZA kandidata nego PROTIV nekog kandidata? Odnosno, glasa se za onog kandidata koji ima najviše šansi PROTIV nacionalističkog kriminalca. Što je više oponenata istom, veće su šanse da on pobijedi.
Bravo. Glasa se PROTIV Covica !
Glasa se protiv "covjeka" koji podrzava i radi na tome da ozivi UZP , koji podrzava ratne zlocince i zlocine ....glasa se protiv gnjide koja sa istom takvom gnjidom iz Laktasa rade na urusavanju BiH.....i sad zamisli koji debil moras biti i dati mu svoj glas dok on grca u bogtstvu dok glasaci glasaju iz Irske i drugih drzava EU
Kad izadjete iz svojih nqcionalnih torova vidjet cete da sa tom gnjidom iz laktasa najbolje saradjuje gnjida iz sda, savrseno funcionosu jedan sa drugim i saradjuju u predizbornoj kampanji, kako bi obojica dobili izbore zajedno. Ako to nije urusavanje BiH onda sta je?
Kad izadjete iz svojih torova vidjet cete da komsic nista dobro nije znao donijeti narodu, da saradjuje sa tim istim hdz.
Kad izadjete iz svojih torova i pogledate svijet ocima mimo nacionalne retorike shvatit cete da ima nestp stp se zove zivot i sto je puno vaznije od izjava politicara u novinama kako zele ili nedaju da se srusi bosna.
Kad bosnjo ne bude gledao kroz naocare svojih cobana, vidket ce da mu vise mogu pomoci obrazovani ljudi, mladi i sposobni, vise nego oni koji "udaraju po prstima ko darne bosne",ciji babo je branio ovo, koji se bore protiv osnivaca uzp, protiv otcjepljenja.
Istom retorikom vam se prijeti 20 godina, pripadnici torova idalje nasjedaju na te price. Koliko ce vam jos trebati izbornih ciklusa da otvorite occi i skontate da ste samo ovce koje nasjedaju na te prijetnje?
apsidejzi

#445 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by apsidejzi »

Alfons Kauders wrote:NS je neozbiljna stranka, zapravo je vise skup sujetnih diletanata nego ozbiljna politicka organizacija.
Na zalost, NS je jedna sasvim normalna stranka sa normalnim razmisljanjem ali u Evropi. Ono za sta se zalaze NS je nesto za sta se zalazu sve normalne evopske stranke. Medjutim, ono sto je NORMALNO odredjuje vecina tako da sve ono sto se ne uklapa u vecinsko razmisljanje nije normalno.

Da skratim filozofiju. Nije do NS, nego do drustva koje nije spremno za NS. Sve go seljober koji glasa da neko ima platu 5000km kako onaj drugi ne bi imao tu platu u nadi da ce i njemu kakve mrvice pasti.
Seyfo

#446 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Seyfo »

NS su utopisti i diletanti. Tacka
problemnatravunu

#447 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by problemnatravunu »

Boriša, idealan kandidat da je u igri jedan predsjednik države, pametan, mlad obrazovan, ovako u borbi za zatucanim etnonacionalistima i njihovim ovcama , teško!
Zapravo usluga Čovketu i kradezeu!
Ili da se Komšić povuče iz kandidature, i pozove svoje glasače da umjesto za njega, glasaju za Falatara ! ?
To bi bio pravi patriotski potez!
Svakako dosta političkih analitičara govori da je i Komšić već prevaziđena i potrošena politička figura, i da ovoj zemlji trebaju novi ljudi!
JThomas

#448 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by JThomas »

sasvim dovoljno ljudi već ima otvorene oči i hoće glasati protiv nacionalnih torova. samo se bez zajedničkog nastupa ti njihovi glasovi nizašta neće pitati. efektivno će biti bačeni, a mogli bi se pitati bar nešto, čak i u ovakvoj klimi. to je tako jednostavno.
Kikibombona

#449 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Kikibombona »

problemnatravunu wrote:Boriša, idealan kandidat da je u igri jedan predsjednik države, pametan, mlad obrazovan, ovako u borbi za zatucanim etnonacionalistima i njihovim ovcama , teško!
Zapravo usluga Čovketu i kradezeu!
Ili da se Komšić povuče iz kandidature, i pozove svoje glasače da umjesto za njega, glasaju za Falatara ! ?
To bi bio pravi patriotski potez!
Svakako dosta političkih analitičara govori da je i Komšić već prevaziđena i potrošena politička figura, i da ovoj zemlji trebaju novi ljudi!
Da je Komsic iole dobronamjeran, da mu je mrvicu stalo do drzave, povukao bi se u korist daleko kvalitetnijeg kandidata.

Svako sa imalo ljudskosti i morala bi se povukao i ostavio prostor kvalitetnijem kandidatu koji ce bolje zastupati interese drzave.

Komsic je balvan koji za vrijeme svojih mandata nije mrdnuo iz Sarajeva. Apsolutno nesposobna debilcina. Ne zna beknuti nijedan strani jezik. Dok Vucic i Kolinda ordiniraju po svjetskim centrima moci, nasi majmuni su zakucani u Sarajevu. Sta ce kada su nepismeni i glupi? Gdje da idu? Da se brukaju?

Borisa zna 4-5-6 stranih jezika. Ima iskustvo rada u medjunarodnim organizacijama. Nece imati nikakav problem zastupati interese BiH diljem svijeta.

Svako ko ima mrvicu zdravog razuma nece imati dilemu za koga glasati. Komsic je vec bio na vlasti i nista nije uradio. Lik je totalno nesposoban, nistavilo. Nadam se da ce SDP izvrsiti pritisak da se diletant povuce.
putokaz1

#450 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

Sad je na potezu SDP
Ima više mogućnosti
Da Bećirević prihvati i pokušaju pobjediti i Falatar i Komšića i Hadžikadunića i Zvizdića,i nanijeti udarac SDA u
ili podržati neko od ove dvojice AUTSAJDERA
Možda neka treća opcija
Locked