Institucija braka i današnji vakat

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
HAVANA

#426 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by HAVANA »

Muzicki intermeco i trenutci njeznosti,da se malo dozovete.

HAVANA

#427 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by HAVANA »

anchor85

#428 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by anchor85 »

Da odmorimo, hvala :-D
HAVANA

#429 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by HAVANA »

Hajmo sad svi ruke gore

Nastasia

#430 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Nastasia »

Doduse Zumbili, al' ovaj jos samo s' tobom nije pokusao.
zoomba

#431 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by zoomba »

Nastasia wrote:Doduse Zumbili, al' ovaj jos samo s' tobom nije pokusao.
Pa uporan decko , opstanak najacih... :D
Ok je , radi bori se , samo malo tezak po pitanju zena i ravnopravnosti..
sekerbay

#432 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by sekerbay »

E nek si joj reko :oops:
Čuj ti to, ona bi muškarčinu al da bude njen.
Šta je sa ostalim unesrećenim hudnicama, ko će njih usrećiti :oops:
Last edited by sekerbay on 06/04/2018 16:53, edited 1 time in total.
sekerbay

#433 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by sekerbay »

zoomba wrote:samo malo tezak po pitanju zena i ravnopravnosti..
Ravnopravnost :? Kaka crna ravnopravnost :lol:
Kad se nađe ona koja je u stanju da iscijepa 10 metara granate hrastovine, onda ćemo o ravnopravnosti.
HAVANA

#434 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by HAVANA »

sekerbay wrote:
zoomba wrote:samo malo tezak po pitanju zena i ravnopravnosti..
Ravnopravnost :? Kaka crna ravnopravnost :lol:
Kad se nađe ona koja je u stanju da iscijepa 10 metara granate hrastovine, onda ćemo o ravnopravnosti.
Haj nadji jednog da rodi dijete :lol: Ja bio. :shock: :cry:
HAVANA

#435 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by HAVANA »

Reko kako ovo vliko iz vlišnog :shock:
zipoo

#436 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by zipoo »

:lol:
sekerbay

#437 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by sekerbay »

HAVANA wrote:Haj nadji jednog da rodi dijete
Challenge accepted 8)
http://www.zeit.de/news/2018-04/04/finn ... t-04173202
zoomba

#438 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by zoomba »

Kad je neko dobar u dushi lako je graditi, sve ostalo je prolazno..
mad_max_ba

#439 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by mad_max_ba »

sekerbay wrote:Ne povjeravaj imetak ženi, raskućit će te.
A, čuvaj se muškaraca koji ne znaju sa parama jer su gori od žena.

Albert Camus
mad_max_ba wrote: Šta je to problem?
Nevalja gurat jezik u utičnicu
Donosi nesreću

Ognjen Prica
Mis mekinjas

#440 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Mis mekinjas »

Paco wrote:
Mis mekinjas wrote:...ali na sta ja recimo trosim svoje zaradjene pare je moja stvar. :D :lol:
Bez namjere da ulazim u to da li je receno sala ili ne, ovo bi u stvarnom zivotu bila (jedna od) presuda kojom je brak osudjen na propast. Nema u braku "tvoje i moje". U braku je "nase". Okej je imati "svoj dinar", dzeparac takoreci ali budzet bracne zajednice, ona "kamara" na koju isto pravo polazu oba bracna partnera, mora postojati. Ne kazem da sad s te "kamare" zagrabi koliko ko hoce i kad hoce, nego se ta sredstva, prema dogovoru, trose i/ili ulazu u nesto sto je od interesa i koristi za cijelu porodicu.
O “nasem”se govori kad dvije place idu na jedan racun. I tu nastaje propast braka. Jedno ce uvijek kao u svim odnosima biti jace i imati ili bar zeljeti imati kontrolu nad tim stvarima. Ko misli drukcije sretno mu bilo. :mrgreen:
zoomba

#441 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by zoomba »

Mis mekinjas wrote:
Paco wrote:
Mis mekinjas wrote:...ali na sta ja recimo trosim svoje zaradjene pare je moja stvar. :D :lol:
Bez namjere da ulazim u to da li je receno sala ili ne, ovo bi u stvarnom zivotu bila (jedna od) presuda kojom je brak osudjen na propast. Nema u braku "tvoje i moje". U braku je "nase". Okej je imati "svoj dinar", dzeparac takoreci ali budzet bracne zajednice, ona "kamara" na koju isto pravo polazu oba bracna partnera, mora postojati. Ne kazem da sad s te "kamare" zagrabi koliko ko hoce i kad hoce, nego se ta sredstva, prema dogovoru, trose i/ili ulazu u nesto sto je od interesa i koristi za cijelu porodicu.
O “nasem”se govori kad dvije place idu na jedan racun. I tu nastaje propast braka. Jedno ce uvijek kao u svim odnosima biti jace i imati ili bar zeljeti imati kontrolu nad tim stvarima. Ko misli drukcije sretno mu bilo. :mrgreen:
Pa sta , hoce li ukrasti pare.. :D
U kakve vi sitnice i banalnosti idete..
moonca

#442 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by moonca »

Mis mekinjas wrote:
Paco wrote:
Ne mora znaciti.Mislim da je zdravija atmosfera gdje je -nase- jedan racun. A oba para trebaju da imaju sluha i neko nepisano pravilo, kome sta treba mimo hrane, stanarine, godisnjih odmora.
To je za zene -garederoba, sminka...
Poznajem nevjecane parove bez djece gdje nekako svako svoje placa , dakle odvojeni racuni. Nisu propali.
HAVANA

#443 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by HAVANA »

Vala kod mene to nema moje i tvoje.Doduse i poceli smo a da za kifle nismo imali.Od prvog dana istresi na sto pa rasporedjuj.
cendlerbing

#444 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by cendlerbing »

HAVANA wrote:Vala kod mene to nema moje i tvoje.Doduse i poceli smo a da za kifle nismo imali.Od prvog dana istresi na sto pa rasporedjuj.
I ja sam za ovakav raspored...ali, šta ako jedno od supružnika nekontrolisano troši?
Mis mekinjas

#445 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Mis mekinjas »

moonca wrote:
Ne mora znaciti.Mislim da je zdravija atmosfera gdje je -nase- jedan racun. A oba para trebaju da imaju sluha i neko nepisano pravilo, kome sta treba mimo hrane, stanarine, godisnjih odmora.
Poznajem nevjecane parove bez djece gdje nekako svako svoje placa , dakle odvojeni racuni. Nisu propali.
Dakle o tome pisem. Odvojeni racuni zajedno se trosi. Ali svako mora imati samo svoje.
Btw ne cita se nista detaljno ovdje. :D

I ne, ovo nisu banalnosti u brak ili zajednicu ne ulazis da gubis svoju nezavisnost, vec da stvaras ili se izvlacis iz govana. To je svakodnevica u takvim odnosima. Nije velika mudrost.
HAVANA

#446 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by HAVANA »

cendlerbing wrote:
HAVANA wrote:Vala kod mene to nema moje i tvoje.Doduse i poceli smo a da za kifle nismo imali.Od prvog dana istresi na sto pa rasporedjuj.
I ja sam za ovakav raspored...ali, šta ako jedno od supružnika nekontrolisano troši?
Ne znam.Nisam iskusio.
mad_max_ba

#447 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by mad_max_ba »

cendlerbing wrote:
znajuči da sam takav nekontrolisani trošač prepustih kontrolu i nek nisu kod mene..

simple as that....
moonca

#448 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by moonca »

Mis mekinjas wrote:
moonca wrote:
Dakle o tome pisem. Odvojeni racuni zajedno se trosi. Ali svako mora imati samo svoje.

I ne, ovo nisu banalnosti u brak ili zajednicu ne ulazis da gubis svoju nezavisnost, vec da stvaras ili se izvlacis iz govana. To je svakodnevica u takvim odnosima. Nije velika mudrost.
Misice--
Meni je neizvodljivo imati zajednicke troskove i odvojene racune. Onda ce doci situacija da ja recimo hocu da stedim na hrani jer mi treba novac za neki moj licni projekat. Kako cemo organizovati zajednicku veceru, rucak... :-)

Ako neces da izgubis nezavisnost - onda ne ides u brak vec zivot u dvoje, gdje svako svoje zadrzava i bori se ko ce koga opljackati za neke zajednicke potrebe. :-) :lol:
Mis mekinjas

#449 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by Mis mekinjas »

moonca wrote:
Mis mekinjas wrote:
moonca wrote:

Misice--
Meni je neizvodljivo imati zajednicke troskove i odvojene racune. Onda ce doci situacija da ja recimo hocu da stedim na hrani jer mi treba novac za neki moj licni projekat. Kako cemo organizovati zajednicku veceru, rucak... :-)

Ako neces da izgubis nezavisnost - onda ne ides u brak vec zivot u dvoje, gdje svako svoje zadrzava i bori se ko ce koga opljackati za neke zajednicke potrebe. :-) :lol:
Nije neizvodivo. I kad su zajednicke pare stedices na svemu za nesto trece bilo to tvoja ili zajednicka potreba ako u datom trenutku nema dovoljno love za ispunjavanje zelja.
A i te kako je izvedivo biti u braku i ne ovisiti o bilo kome cak i o bracnom partneru.

Ja sam stava da u braku obje osobe moraju biti i dalje samostalne u donosenju pojedinih odluka i da osim partnera i djece moraju voljeti i sebe. Vrlo je lako kako vidim izgubiti u tim odnosima svoje ja.

Jel’ pobjesnjeli max rekao da je jedan racun a da on pare ne trosi? To je u principu bit svega. Vjerovatno se dogovore da im treba (navodim banalan primjer) novi usisivac i odu ga zajedno kupiti jer je on musko i “zna” nesto o tome, mozda ga nekad i upali ko zna, ali nije sigurno prvi potegao pricu da treba novi usisivac. :mrgreen:
zoomba

#450 Re: Institucija braka i današnji vakat

Post by zoomba »

Je teskih zena :lol:
Locked