Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Altsa

#426 Re: Migranti

Post by Altsa »

Hakiz wrote:
Altsa wrote:Sprijeciti ih da ulaze u BiH je nemoguce. Ni organizovanije zemlje od nase (sto nije tesko) to nisu mogle. problem je sto im se ne obezbijedi smjestaj i ne drze na jednom mjestu pod kontrolom. Ima toliko napustenih jna kasarni u koje se mogu smjestiti a ne da tumaraju po gradu i prave svakojaka sranja. ali nasa politika. ovako je bilo i u srbiji na pocetku i umjesto da nasi nauce nesto oni se prepustili stihiji.
Nije to lako. Naime, jedno je kada neko uđe da ga odmah sprovedeš na organizovanu lokaciju. Ali kada grupa uđe, snađe se za lokaciju na kojoj će boraviti i na toj lokaciji se sama oprganizuje. svaki pokušaj dislociranja će izazvati otpor, tenzije i probleme. Što više vremena prolazi svaki pokušaj dislociranja će ugrožavati interese ljudi koji su tu i oni će pružati otpor. Ljudi su već organizovali prosjačenje, krađe, druge poslove, čekamo ako već nije počela prostitucija, ostvaruju kontakte sa lokalcima koji u migrantima vide priliku za zaradu i dislociranje će im svima direktno ugroziti profit. Ako se ne počnu dislocirati u slijdeću sedmicu - dvije, poslije će morati policija ozbiljno da bije.
jasno da ce morati da reaguje policija. sjecas se kakve su probleme imali u srbiji i hrvatskoj. problemi su se kod njih smanjili kada su ih sve smjestili na jednu ili vise lokacija. to se mora i kod nas uraditi pa i po cijenu upotrebe sile.
insomnia78

#427 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

O pa moras ga malo i udriti. Neki dan ste prizivali mlacenje boraca koji su vam cuvali guzice a sad problem sto ce milicija ošinuti kojeg Arapa
Hakiz

#428 Re: Migranti

Post by Hakiz »

Nisrin wrote:
Hakiz wrote:
Thorgerson wrote:Nije krivica ovih ljudi sto su dosli u Bosnu.
O, jeste. Ako si došao u Bosnu tražiti sreću, sam si sebi kriv.

Pa sto je dosao iz EGIPTA, ALZIRA, MAROKA, IRAKA? razumijem Sirijce i oni cak i da nemaju dokumente, moguce je, jer su sad strasna desavanja tamo...ali ove ostale niti razumijem niti cu!
Pretpostavljam da su došli u Bosnu kao tranzitnu tačku nadajući se Evropskom snu. I neki će produžiti dalje, ali neki neće uspjeti. I niti im se vratiti odakle su došli, niti mogu dalje.

Mislim da je migrantska elita već prije godinu dvije došla do odredišta. Umjetnici, inžinjeri, profesori, intelektualci, perpektivni mladi što pojedinačno što bračni parovi itd su već u zapadnoj Evropi, neki i u SAD-u. Nas je, kao i uvijek, zapalo ono šta je preostalo, oni koje Evropa neće, a ni u svojoj zemlji nikome nije do njih stalo. A ni nama ne trebaju. Ali ovdje su i sada treba organizovati njihov ako ne transport naprijed ili nazad onda boravak dok se ne vidi šta će biti. Sutra će početi "pomagati" da parkiraš auto na parkinzima, i ako im ne daš marku, naći ćeš automobil oštećen.
Logovan

#429 Re: Migranti

Post by Logovan »

Sami smo krivi za ovo što se dešava.
Migranti k'o migranti gledaju kako doći do hrane, vode, smještaja, posla, a sve ovo ne mogu sami. Treba im pomoć, pomoć od države. Naši ih trebaju negdje privremeno smjestiti, pa razmišljati šta i kako dalje.

Ono što su jučer ili kad već opljačkali turistu, za to smo isto mi krivi. Ne radiš ništa, ne poduzimaš ništa, niko ne želi da riješi problem, ali zato ćeš onda gledati pljačkanje, širenje bolesti, uništene parkove, itd.

Ide ljeto, ide na hiljade i hiljade turista, dijasporaca.... Biće veselo.
radiša

#430 Re: Migranti

Post by radiša »

Pa trebali su ih smjestit na trebevic,zicarom a ne u centar grada.Poslat gore specijalce da ih cuvaju i zdravo.
Ili ih potrpat u zicare pa struju ugasit nek vise gore :D
irac300

#431 Re: Migranti

Post by irac300 »

Na idućim izborima glasam za Orbana.
radiša

#432 Re: Migranti

Post by radiša »

Mozda ce bit neko iz reda migranata pa za njega glasat,vise ce pomoc od ovih kriminalaca lokalnih.
insomnia78

#433 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

Sad kad u Alziru postane hit dočepati se Sarajve a ne samo u Foči i SjenicU
insomnia78

#434 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

Vako u Fr
Image
Hendrix

#435 Re: Migranti

Post by Hendrix »

vjesticanametli wrote: U kojem si kampu bio, ako se moze znati? Hvala unaprijed u gasincima u kukuruznim poljima nije bilo skole.....ako je taj kamp....bila sam mozda mjesec il 2 tamo i ne mogu potvrditi ove navode....mozda kasnije nakon ljeta 92 da je tako bilo....ali nisi mogao napustiti kamp bez dozvole tj pisanog odobrenja....zato ne poredi nas pls s ovim hajvanima....nit smo koga silovali i pipkali nit smo mogli bez papira hodat DZaba rat
Kakvi ba Gasinci, bio sam u Dalmaciji u kampu, nikakve kontrole nije bilo izlazaka, pa nije bio konc logor.

Sad ispada ja lazem, kako hocete ako vam je lakse mozete tako kontati. Znam sta sam vidio i dozivio, nisam spominjao silovanja ne pretjerujte, ali bilo je krimosa dosta koji su se odmah povezali sa lokalcima naravno. Bruka dezertera koji su lezali po citav dan cekajuci vrijeme rucka ili vecere i glavni cilj je bio bjezanija dalje u zemlje EU (zvuci poznato?), bio je i cuveni indicent kad je policija upala da ih trazi i lik se maskiro u zenu pokrivenu da izbjegne mobilizaciju.

Uglavnom, odgovorno tvrdim da je 80% ljudi u kampu bilo totalno necivilizovano i glavna opsesija im je bila kradja humanitarne i prodavanje stvari na pijacama. I dan danas ne kontam kako su oni talijanski i spanski volonteri izdrzali mjesecima da budu sa kretenima koji su ih samo pljackali ili im furali prosjacku pricu ne bi li im dali koji dinar. Kad se sjetim onih tuznih faca koje su montirali humanitarcima ne bili im dali sta, pa da idu na pijacu da tuse. Cim se ljudi okrenu oni pricaju ko ih jebe imaju oni para,jebat ih, debili talijanski...i tome slicno.

I tu ja povlacim paralelu sa ovim migrantima, ljudi dodju da ti pomognu ti njih pljackas i jebes im familiju samo zato jer si neandertalac brate, zatucani sa dna kace.

Fukara jebena, nemam druge rijeci.
Men_of_Numenor

#436 Re: Migranti

Post by Men_of_Numenor »

Pa ne možete porediti naše ljude koji su protjerani i ove koji veze sa ratom nemaju! Ne možeš porediti ljude iz bivše SFRJ sa šljamom iz Libije, Iraka, Sirije itd.

I još jedna vrlo važna stvar koja se ovdje ne spominje, a ne znam zašto je to tako.

NAŠI LJUDI KOJI SU BILI STACIONIRANI U HRVATSKOJ TOKOM 1992-1995 ŽELJELI SU DA SE VRATE U BIH, ALI ONO GOVNO OD SRANJE TUĐMANA IM JE REKLO NEMA NATRAG, ILI NJEMAČKA ILI AMERIKA, BIRAJTE!

JER KAKO BI STVARALI VELIKU SRBIJU I VELIKU HRVATSKU AKO BI SE SVI BOŠNJACI VRATILI NA SVOJE!

Tako da vas molim malo dođite sebi.
insomnia78

#437 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

Cekaj, ko hin je mobiliso po Hrvatskoj
Men_of_Numenor

#438 Re: Migranti

Post by Men_of_Numenor »

insomnia78 wrote:Cekaj, ko hin je mobiliso po Hrvatskoj
?
Hendrix

#439 Re: Migranti

Post by Hendrix »

Men_of_Numenor wrote:Pa ne možete porediti naše ljude koji su protjerani i ove koji veze sa ratom nemaju! Ne možeš porediti ljude iz bivše SFRJ sa šljamom iz Libije, Iraka, Sirije itd.
Pa upravo je tu fol, ti nisi vidio nas sljam...ja jesam.

Protjeran ili ne, to nema veze sa ponasanjem u zemlji koja te primi. Bio sam i ja protjeran puskom pa nisam krao jebene cesme i WC solje (da, jednom su skinuli i wc solju i prodali je) jer sam naviko da imam jebeni WC u kuci, kontas?
insomnia78

#440 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

Men_of_Numenor wrote:
insomnia78 wrote:Cekaj, ko hin je mobiliso po Hrvatskoj
?
Pa ovaj gore pise kako su se maskirali u zene
sadie_forever

#441 Re: Migranti

Post by sadie_forever »

Hendrix wrote:
vjesticanametli wrote: U kojem si kampu bio, ako se moze znati? Hvala unaprijed u gasincima u kukuruznim poljima nije bilo skole.....ako je taj kamp....bila sam mozda mjesec il 2 tamo i ne mogu potvrditi ove navode....mozda kasnije nakon ljeta 92 da je tako bilo....ali nisi mogao napustiti kamp bez dozvole tj pisanog odobrenja....zato ne poredi nas pls s ovim hajvanima....nit smo koga silovali i pipkali nit smo mogli bez papira hodat DZaba rat
Kakvi ba Gasinci, bio sam u Dalmaciji u kampu, nikakve kontrole nije bilo izlazaka, pa nije bio konc logor.

Sad ispada ja lazem, kako hocete ako vam je lakse mozete tako kontati. Znam sta sam vidio i dozivio, nisam spominjao silovanja ne pretjerujte, ali bilo je krimosa dosta koji su se odmah povezali sa lokalcima naravno. Bruka dezertera koji su lezali po citav dan cekajuci vrijeme rucka ili vecere i glavni cilj je bio bjezanija dalje u zemlje EU (zvuci poznato?), bio je i cuveni indicent kad je policija upala da ih trazi i lik se maskiro u zenu pokrivenu da izbjegne mobilizaciju.

Uglavnom, odgovorno tvrdim da je 80% ljudi u kampu bilo totalno necivilizovano i glavna opsesija im je bila kradja humanitarne i prodavanje stvari na pijacama. I dan danas ne kontam kako su oni talijanski i spanski volonteri izdrzali mjesecima da budu sa kretenima koji su ih samo pljackali ili im furali prosjacku pricu ne bi li im dali koji dinar. Kad se sjetim onih tuznih faca koje su montirali humanitarcima ne bili im dali sta, pa da idu na pijacu da tuse. Cim se ljudi okrenu oni pricaju ko ih jebe imaju oni para,jebat ih, debili talijanski...i tome slicno.

I tu ja povlacim paralelu sa ovim migrantima, ljudi dodju da ti pomognu ti njih pljackas i jebes im familiju samo zato jer si neandertalac brate, zatucani sa dna kace.

Fukara jebena, nemam druge rijeci.
Bas tako bez obzira sto sam i sama tu bila al sljam smo bili
invincible1921

#442 Re: Migranti

Post by invincible1921 »

Ma kakvi kampovi zar da im nas narod koji jedva spaja kraj sa krajem jos placa zivot...e bgm su se dobro zajebali sto su u BiH dosli ako su mislili nekog naprteka imat ovdje.

Sve s noge na nogu tmao odakle su i dosli. Incidenti ce se samo nastavljat i nastavljat...

Ja se vodim mislju da u berlinu kod Bra, Kapije razapnem kakav sator, sta mislite sta ce mi svabe rec ?
radiša

#443 Re: Migranti

Post by radiša »

eno sad i sranjo ne valja a da ga nije bilo nebi nikad vidjeli amerike
insomnia78

#444 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

Jesu se vec pozaposljavali po opstini?
stakasa

#445 Re: Migranti

Post by stakasa »

Nisrin wrote:
stakasa wrote: Jesi li kojim slucajem i ti bila izbjeglica devedesetih?

Jesam, sto? I pogodi nismo mogli preci pistu, a ne nesto dalje od Sraajeva dok SVI nismo izvadili pasose i dobili garantna pisma, i to krajem rata tek...

Ma skroz je uredu da razapnu satore na sred GLAVNOG GRADA u parku, a ne da odu na neko selo, napusteno, pa ko hoce da pomogne nek im pomaze..sta imaju od Sarajeva? I valjda se treba prvo pomoci majkama s djecom i trudnicama, a kad ste svi toliki dzometi sto ne platite najugrozenijoj kategoriji smjestaj, da se ne pate po ulici?

Drugo, nasa nana kada prodaje carape jer ne moze od 200KM prezivjeti, policija je ZAPISE I OTJERA, i nasih vam nije zao kao obicno?!

Naravno da imam empatije i da mi je zao ljudi, ja im prva zelim da doguraju do Dojclanda ili Italije, sto i sami zele, jer ovdje je gore nego u Alziru, Agfanistanu, Bangladesu, Maroku...a ne vjerujem da su svi "cisti", uostalom ZASTO neko iz Alzira, Maroka, Libije, Afganistana, Iraka nema dokumentaciju? Nema sanse da su svi Sirijci, pa i sami kazu...ne vjerujem ni da ce dogurati do Evrope bez dokumenta, OK da DESETINE nemaju, ali bas niko da nema?!

procitajte i Hadzibajricevo saopstenje!
Meni se cini da si ti najzabrinutija da ne dodu prije tebe
pirmin

#446 Re: Migranti

Post by pirmin »

Al brine se za nasu Nanu a prodje kraj nje kao kraj drveta. :D
Istu ovu pricu citam kod "zabrinutih" Svaba.
jasmind

#447 Re: Migranti

Post by jasmind »

Samo da pomenem da se ovakva "naselja" nalaze i po evropi.

https://en.wikipedia.org/wiki/Migrants_around_Calais

I donese brojne probleme. Nema tu izbjeglica s glave, izbjeglice su po turskoj i po evropskim zemljama legalno. Ja na ovim slikama vidim najvise pakistanaca i afganistanaca.
ujkasam

#448 Re: Migranti

Post by ujkasam »

jasmind wrote:Samo da pomenem da se ovakva "naselja" nalaze i po evropi.

https://en.wikipedia.org/wiki/Migrants_around_Calais

I donese brojne probleme. Nema tu izbjeglica s glave, izbjeglice su po turskoj i po evropskim zemljama legalno. Ja na ovim slikama vidim najvise pakistanaca i afganistanaca.

pa jeste, vidi im se na čehri.
Sanjarko

#449 Re: Migranti

Post by Sanjarko »

Men_of_Numenor wrote:
Vizionar 1985 wrote:Ko je od njih pocinio neko krivicno djelo treba da bude uhapsen i smjesten u zatvor a ne deportovan. Razlika. Mnogi bi ih deportovali radi toga negdje drugo, ovamo na Balkan, u Tursku ili u maticne drzave iako su krivicno djelo pocinili, a ne bi ih hapsili i smjestili u svojim drzavama u zatvor.

Znaci ja nikada nisam sporio da su neki od njih cinili krivicna djela i nikada ne sporim da za to trebaju biti adekvatno kaznjeni.

PS. Ovo smo i mi svi isto radili kada smo migrirali. Cak i gore stvari. Pljackali, silovali itd. Naravno mislim na neke nase pretke. Tokom seoba naroda.
To su možda tvoji radili, naši nisu.

Jebem ti dokle sve ljudi neće da odu kako bi ove krmke imigrantske odbranili.
Nisi cuo za Germane, Gote, Vandale, Vizigote, Franke, Kelte, Slavene, Avare itd. i za njihove napade na domicilno stanovnistvo, tadasnja Rimska carstva i razna kraljestva.
animals

#450 Re: Migranti

Post by animals »

To os reci da su ovi migranti jos na razini
Rimskog carstva :mrgreen:
Locked