rajv0sa wrote:brisanjegranica wrote:rajv0sa wrote:Eto oglasile se institucije drzave i Islamska zajednica, pa opet neki relativiziraju. Šta je sad problem, il je mektić opet postao četnik pa nije bitno

ništa dok se ne oglasi Arapska liga, Rabita i savez islamskih učenjaka.. čuj oglasila se Islamska zajednica
kao kad bi pitao vrhbosansku nadbiskupiju šta misli u vezi ribolovaca u donjem toku Neretve ili srpsku pravoslavnu eparhiju u vezi majevičkog udruženja lovaca iz Lopara.
Pa znam da vama sektašima ništa ne znači, ali normalnom svijetu znači. Islamska zajednica je jedan od glavnih faktora stabilnosti Bošnjačkog društva.
pa šta kažu u tom oglašavanju iz te famozne Islamske zajednice? ti kažeš ''oglasila se islamska zajednica'' i pijetao se oglasio jutros na sabahu pa šta s tim? kažu ''nismo nadležni niti smo povezani sa tim udruženjem'' i tačno je da nisu nadležni, a niti su povezani sa tim udruženjem, a čudo bi bilo i da jesu, oni bi bili povezani sa tim udruženjam samo kad bi bilo kakvih para da namlate i da se sliju u njihovu kasu od članova udruženja.
ne znam kakva je to težina njihovog oglašavanja pa toliko potenciraš: ''oglasila se i islamska zajednica''. ti ovdje to podcrtavaš kao da je islamska zajednica neki sud, tužilaštvo, sigurnosna agencija, kao da su izdali pretresni nalog kojim se sad može ući u prostorije udruženja, hapsiti članove i deportovati ih bar na Gvantanamo.
i da ponovim, pitati Islamsku zajednicu o tamo nekoj nevladinoj organizaciji ili tamo nekom sportskom udružnju koje trenira svoje članove, vodi ih na ekskurzije, izlete, planinarenje je isto kao pitati srpsku crkvu šta misli o karate klubu Panteri iz Bijeljine. mislim, ono fakat, niđe veze.....