Nova agresija na BIH?

Post Reply
hAZNADAR

#426 Re: Nova agresija na BIH?

Post by hAZNADAR »

Seyfo wrote:I nakon 17 stranica, ima li rata ili ne?
Samo da ne ostane vječno pitanje,nikad odgovoreno. Možda se malo konkretizuje uoči izbora

Kada odbacis vitestvo, merhametluk, toleranciju, moral,..... u politici - rat nije jedina opcija koja ostaje.
Ljudi precesto spominju rat ovdje jer po inerciji 90-tih misle da je to jedina alternativa. Nekada bilo moguce - vise ne.

Albanci su na Kosovu postigli svoje ciljeve i prije onog sto oni nazivaju ratom.
Streptokok

#427 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Streptokok »

hAZNADAR wrote:
Seyfo wrote:I nakon 17 stranica, ima li rata ili ne?
Samo da ne ostane vječno pitanje,nikad odgovoreno. Možda se malo konkretizuje uoči izbora

Kada odbacis vitestvo, merhametluk, toleranciju, moral,..... u politici - rat nije jedina opcija koja ostaje.
Ljudi precesto spominju rat ovdje jer po inerciji 90-tih misle da je to jedina alternativa. Nekada bilo moguce - vise ne.

Albanci su na Kosovu postigli svoje ciljeve i prije onog sto oni nazivaju ratom.
postigli su ali preko naših leđa, tj. opet preko rata.
LBVIEW

#428 Re: Nova agresija na BIH?

Post by LBVIEW »

Odes na temu o SFRJ, kad tamo jedini Bosnjaci, uz pokojeg cinicnog salonca, cmizdre o istoj, a po politickim pravima bili tek nesto iznad Albanaca. :-)
Sto se susjeda i komsija tice, i jedni i drugi su Jugu, bratstvo - jedinstvo, multisupljak i toleranciju odjebali jos 80-tih u ehu "ne cujem dobro", a u ratu im legitiman oblik politicke borbe bio UZP. :oops:
Pametnom dosta, no Bosnji dok dodje iz "guzice u glavu"...
ovo_malo_duse

#429 Re: Nova agresija na BIH?

Post by ovo_malo_duse »

Streptokok wrote:
PM72 wrote:helem,efendija sa delegacijom u Zagreb a ja u rovu na Stupu...nije zarobljen vozeci tenk nego džip jal golf.S medom radit a meda ne lizat...stara je izreka
Nije valjda da mislis da si ti trebao ici sa delegacijom u zagreb? Sta bi radio tamo, provjerio im vozacke dozvole?
Joj zar se jos nabilavate sa PM_om starim podrumasem koji je gulio rov negdje oko Stupa cijeli rat i nekad 95 ga malo izveli na tresku da odguli jednu smjenu.
On sve zna sve je vidio, sve prosao a mrdno nije iz te zemunice na Stupu u kojoj je jadan reumu navukao. Sistem cula - kazala. O svemu je ponesto nacuo i sad sve zna... :lol: :lol:
PM72

#430 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

ovo malo duše,
:thumbup: sve znaš
Streptokok

#431 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Streptokok »

ovo_malo_duse wrote:
Streptokok wrote:
PM72 wrote:helem,efendija sa delegacijom u Zagreb a ja u rovu na Stupu...nije zarobljen vozeci tenk nego džip jal golf.S medom radit a meda ne lizat...stara je izreka
Nije valjda da mislis da si ti trebao ici sa delegacijom u zagreb? Sta bi radio tamo, provjerio im vozacke dozvole?
Joj zar se jos nabilavate sa PM_om starim podrumasem koji je gulio rov negdje oko Stupa cijeli rat i nekad 95 ga malo izveli na tresku da odguli jednu smjenu.
On sve zna sve je vidio, sve prosao a mrdno nije iz te zemunice na Stupu u kojoj je jadan reumu navukao. Sistem cula - kazala. O svemu je ponesto nacuo i sad sve zna... :lol: :lol:
sve znam al mi je lik toliko dosadio sa svojim kukavičkim stavovima da mu prosto moram replicirati. lik je zreo za psihologa
PM72

#432 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

Streptokok wrote:
zakljucak je,jebo pušku bolje hodat po svijetu i širiti istinu o borbi za Bosnu,usput malo širiti stomak i šlajpek
:bih:
pemanapemani

#433 Re: Nova agresija na BIH?

Post by pemanapemani »

hAZNADAR wrote:
pemanapemani wrote:Prirodno se boriti za nešto nastalo na genocidu?
Prirodno je težiti da živiš samo sa svojom etničkom i religijskom grupom, a druge želiš pobiti i protjerati?
Prirodno je stvarati "državu" na lažima i i nepriznavanju argumenata koje priznaje čitav svijet?

Realno gledano. :zid:

Zato smo i zglajzali ovoliko. Većini ljudi su uzori ovi fašisti.
Većina ne mrzi Dodika, Vučića i kompaniju. Oni im se dive i žele da se i kod nas pojavi neko isti.

Očito je da su u BiH većina ljudi jebeni četnici, samo to još nisu skontali.
Nastala je i Amerika na genocidu, Turska takodjer, najveci dio danasnjih evropskih nacija potomci divljih barbarskih plemena sa sjevera i istoka koja su pobili, porusili i nastanili se. Kina vlada tamo gdje je osvojila, pokorila. Rusija gdje je i planski naselila i osvojila. Danasnje vjere po svijetu su rezultat osvajanja, naturanja, klanja, zabrana,... Saveznici pobijedili nacizam u WWII silom gdje nisu stedili ni civile i silom naturili svoj sistem. Hrvatska cjelovita etnickom ciscenjem. Srbija vlada tamo gdje je osvojila ili cvrstom rukom drzi vlast. Bosnjaci prvi put postali politicki faktor u drugoj polovini proslog vijeka kada su postigli demografsku vecinu. Itd.

Od kad je svijeta i vijeka - politicki cilj se postizao silom a ne moralom. Nezavisnost, suverenitet,... silom a ne moralom.
Nisu ovdasnji fasisti uzor nikom normalnom - ako cemo gledati na moral, ljudskost,... ali da su pametniji, politicki zreliji,.. - jesu.

A obi van je bio vrlo jasan - u ovakvoj situaciji istrajati na multietnicnosti i uzajamnom povjerenju, zajednistvu,.... moze samo neko neprirodan. Da ne kazem pravu rijec za to. Pogotovo ako mu se iz dana u dan crta, podvlaci, podsjeca,... da je u tome sam i da moze praviti idilicnu zajednicu samo sam sa sobom.

Vidio si u Banjaluci dovoljno. Koliko god se covjeku gadio taj primitivizam, sovinizam, mrznja, fasizam,.... oni su u tome jedinstveni. I intelektualci i papci, i penzioneri i studenti, i pismeni i nepismeni, gradjani i seljaci,... i u tome su svi istrajni. Kao sto se u fudbalu gleda samo rezultat - nebitno kako je neko prljavo igrao, glumio pred sudijama,... - tako je i u politici. Pobjedjuje istrajnost i to zasluzeno a ne moral.

Probosanske snage su vjernici vs jugosloveni vs nacionalisti. Ko pas koji ganja svoj rep u krug.

Tebi se stalno priviđa neko bratstvo i jedinstvo. Optužuješ druge, a ti ga stalno potenciraš, pa makar i u negativnom kontekstu, što je opet jedna vrsta marketinga. Ako si ti, kako si više puta isticao, bio veliki Jugosloven i to ti je očito ostavilo neku vrstu traume, ne mora značiti da je većina takva. Čekam još da počneš mantrati o orjunašima. :-)

Mene zanima bosanskohercegovački identitet, socijalni građanski politički sistem i državne granice na Uni, Drini, Savi i moru. Hoće li navedeno podržavati svi narodi ili će podržavati samo Bošnjaci, apsolutno me nije briga.

Do tog sistema se dolazi silom, političkom ili oružanom, ali ta sila ne mora uključivati genocid, etničko čišćenje, urbicid, ekocid...
Ta sila ne mora uključivati primitivizam, krkanizam, negiranje identiteta drugima, negiranje jezika, polufašističke parade i sl., kojima se pojedici ovdje dive.
Od otvorenog prezira prema velikosrpskoj politici prije 15 godina, došlo se do toga da im se danas veliki broj ljudi divi i smatra ih pametnim - jesu fašisti, ali su izrazito pametni. Vidi samo kako izgleda parada, vidi stotine zastavica, šapke promjera 80 centimetara... Kad se bolje razmisli, većina naroda na planeti je počinila genocid...

Lično pitanje, ako može iskreno - ako dođe do rata, hoćeš li se vratiti iz Švedske da braniš Bošnjake? Ako si star za nošenje puške, hoćeš li poslati svoje dijete da skače po gudurama Bosne?
Last edited by pemanapemani on 12/01/2018 10:47, edited 1 time in total.
pemanapemani

#434 Re: Nova agresija na BIH?

Post by pemanapemani »

.
Last edited by pemanapemani on 12/01/2018 10:47, edited 1 time in total.
Logovan

#435 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Logovan »

Za nepuna tri dana ispisano 18 stranica. :-) A samo zato što je tema rat.
pemanapemani

#436 Re: Nova agresija na BIH?

Post by pemanapemani »

.
Streptokok

#437 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Streptokok »

PM72 wrote:
Streptokok wrote:
zakljucak je,jebo pušku bolje hodat po svijetu i širiti istinu o borbi za Bosnu,usput malo širiti stomak i šlajpek
:bih:
zar ti misliš da si sa policijskim kursem kvalifikovan da pregovaraš o državnim pitanjima?
Alfons Kauders

#438 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Alfons Kauders »

Image

http://www.zurnal.info/novost/20914/mil ... ci-srpskoj

Ukratko, Rusi u Srbiji opremaju i obucavaju jezgru nove VRS kako bi izazvali novi rat u BiH krajem godine.

Vrijeme je da stupite u redove NVZ i podmazete oruzje :D
Streptokok

#439 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Streptokok »

Alfons Kauders wrote:[i

Ukratko, Rusi u Srbiji opremaju i obucavaju jezgru nove VRS kako bi izazvali novi rat u BiH krajem godine.

ako ćete nam i vi ko sda prodavati oružje, kalaš sa preklopnim 1500KM a sa fiksnim kundakom 1200KM, gratis nešto ćoraka, hvala. radije ću sa vrećama luga ići na koridor.
A_A_AKCIJA

#440 Re: Nova agresija na BIH?

Post by A_A_AKCIJA »

Streptokok wrote:
ovo_malo_duse wrote:
Streptokok wrote:
sve znam al mi je lik toliko dosadio sa svojim kukavičkim stavovima da mu prosto moram replicirati. lik je zreo za psihologa
Ma ja se kladim da lik ne postoji. Previše savršeno ima nevjerovatno korumpiran i pogan stav o svemu, da tipujem da je neki konstrukt. Izmišljeni željeni lik, cilj na koji treba svesti svakog stanovnika BiH i da se završi posao.

Ako nije, ako je fakat čovjek od krvi i mesa i za džabe ovako odgovara raju od države i svih ostaih kolektivnih identiteta, onda pod hitno, da se javi Nenadu Kecmanoviću ili barem Dževadu Galijaševiću. Ne znam šta je do sada radio. Nevjerovatan talenat je grehota da propada, nek uzme koju paru, kad već sve objašnjava kroz stomake, guzove, talove i šlajpeke. Dosta je više nasuho za ideale da se pljuje.

Ja da sam na čelu ovih propagandnih službi, suhim zlatom bih platio da ga dovedem u Ćirilicu, kod Gatala... Iskopao bih ga, potapšao po ramenu, metno cvaju u džep i rekao, bravo momak, za to smo se borili, da vas srozamo na tvoj nivo, da se nikad ne oporavite, haj založi koji čvarak, pa da pljuneš koju na sebe u emisiji, dobićeš još.

Ali, netje da se desi, ne postoji lik, vjerujte :)
Streptokok

#441 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Streptokok »

A_A_AKCIJA wrote:[q
Ma ja se kladim da lik ne postoji. Previše savršeno ima nevjerovatno korumpiran i pogan stav o svemu, da tipujem da je neki konstrukt. Izmišljeni željeni lik, cilj na koji treba svesti svakog stanovnika BiH i da se završi posao.

Ako nije, ako je fakat čovjek od krvi i mesa i za džabe ovako odgovara raju od države i svih ostaih kolektivnih identiteta, onda pod hitno, da se javi Nenadu Kecmanoviću ili barem Dževadu Galijaševiću. Ne znam šta je do sada radio. Nevjerovatan talenat je grehota da propada, nek uzme koju paru, kad već sve objašnjava kroz stomake, guzove, talove i šlajpeke. Dosta je više nasuho za ideale da se pljuje.

Ja da sam na čelu ovih propagandnih službi, suhim zlatom bih platio da ga dovedem u Ćirilicu, kod Gatala... Iskopao bih ga, potapšao po ramenu, metno cvaju u džep i rekao, bravo momak, za to smo se borili, da vas srozamo na tvoj nivo, da se nikad ne oporavite, haj založi koji čvarak, pa da pljuneš koju na sebe u emisiji, dobićeš još.

Ali, netje da se desi, ne postoji lik, vjerujte :)
podvojena ličnost?

vrlo moguće, jedna ličnost mu ovdje širi defetizam i prodaje karanfile, a druga njeguje staru mater. nešto vako:

Alfons Kauders

#442 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Alfons Kauders »

Streptokok wrote:
Alfons Kauders wrote:[i

ako ćete nam i vi ko sda prodavati oružje, kalaš sa preklopnim 1500KM a sa fiksnim kundakom 1200KM, gratis nešto ćoraka, hvala. radije ću sa vrećama luga ići na koridor.
Mi ne prodajemo, vec dijelimo oruzje!
Streptokok

#443 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Streptokok »

Alfons Kauders wrote:[q
gdje vam je ikm? stambol? minken? beč?
Alfons Kauders

#444 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Alfons Kauders »

Streptokok wrote:
Alfons Kauders wrote:[q
gdje vam je ikm? stambol? minken? beč?
Najbliza kasarna OSBiH

Udjes i uzmes sta ti treba
PM72

#445 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

Streptokok,
ja sam svoju patriotsku obavezu odradio časno i pošteno a prošli smo kao bos po trnju jer je svaki seoski hodža sebi umislio da je ovlašten od svevišnjeg da "pregovara o državnim pitanjima".Jel i onaj hodža Čengić bio ovlašten,zajedno sa babom mlinarom,vrti milione i šatro nabavlja oružje?
Streptokok

#446 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Streptokok »

PM72 wrote:Streptokok,
ja sam svoju patriotsku obavezu odradio časno i pošteno a prošli smo kao bos po trnju jer je svaki seoski hodža sebi umislio da je ovlašten od svevišnjeg da "pregovara o državnim pitanjima".Jel i onaj hodža Čengić bio ovlašten,zajedno sa babom mlinarom,vrti milione i šatro nabavlja oružje?
dozvoli onda i drugima da je odrade. a ti iskoristi priliku i posjeti te koje nabrajaš.
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#447 Re: Nova agresija na BIH?

Post by wonkaw »

Alfons Kauders wrote:Image

http://www.zurnal.info/novost/20914/mil ... ci-srpskoj

to da se spremaju znamo od 2014 kada su osnovali jedinicu sa dugim cijevima I helikopterima, samo sto niko ne reaguje, jos Mile ili onaj njegovv MUPovac kako se vec zove izjavise prije godinu da su kasarne ustupljene policiji... koji ce kurac kasarna policiji?
Streptokok

#448 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Streptokok »

wonkaw wrote: to da se spremaju znamo od 2014 kada su osnovali jedinicu sa dugim cijevima I helikopterima, samo sto niko ne reaguje, jos Mile ili onaj njegovv MUPovac kako se vec zove izjavise prije godinu da su kasarne ustupljene policiji... koji ce kurac kasarna policiji?
bolje pitanje je zašto i mi ne ustupimo kasarne policiji? pa formiramo antiterorističku jedinicu sa par hiljada ljudi sa dugim cijevima, pri svakom kmup-u.
A_A_AKCIJA

#449 Re: Nova agresija na BIH?

Post by A_A_AKCIJA »

Ljudi, nemojte vodu na Miletov mlin...

Sve je predizborna...

Ko će ba ratovat...

Dijaspora zakuhava...

Gledaj od čega ćemo živjeti...

Ako ne mislimo na rat, neće se ni desiti...

dopunite niz
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#450 Re: Nova agresija na BIH?

Post by wonkaw »

Streptokok wrote:
wonkaw wrote: to da se spremaju znamo od 2014 kada su osnovali jedinicu sa dugim cijevima I helikopterima, samo sto niko ne reaguje, jos Mile ili onaj njegovv MUPovac kako se vec zove izjavise prije godinu da su kasarne ustupljene policiji... koji ce kurac kasarna policiji?
bolje pitanje je zašto i mi ne ustupimo kasarne policiji? pa formiramo antiterorističku jedinicu sa par hiljada ljudi sa dugim cijevima, pri svakom kmup-u.
:thumbup: nema se kuveta, ima se s cim, a boga mi i s kim, ali dok se bosnjo dosjeti ode i pita i tevsija...
Post Reply