Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Edin H.

#426 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Ma kakva leprsavost, najljepse pobjede su kad ti se tim brani 90 minuta, i onda zabije u produzetku. :thumbup:

Mene je najvise dojmila Bakina taktika protiv Spanije u Valensiji. :izet:
Korisničkoime

#427 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

Edin H. wrote:Ma kakva leprsavost, najljepse pobjede su kad ti se tim brani 90 minuta, i onda zabije u produzetku. :thumbup:

Ima i toga ali ipak je samo jedan Baka teško je nadmašit tu viziju, trenutno koristi od te vizije imaju samo majorizirani u njegovom novom matičnom klubu koji mu je sve na dunjaluku podario.
Edin H.

#428 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Korisničkoime wrote:
Edin H. wrote:Ma kakva leprsavost, najljepse pobjede su kad ti se tim brani 90 minuta, i onda zabije u produzetku. :thumbup:

Ima i toga ali ipak je samo jedan Baka teško je nadmašit tu viziju, trenutno koristi od te vizije imaju samo majorizirani u njegovom novom matičnom klubu koji mu je sve na dunjaluku podario.

Stoga nadam se da je Munja izasao iz bajbukane te da ce kazete za Robija biti uskoro spremne, a onda kod Bake na poduku. :izet:
Korisničkoime

#429 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

Jbt kad skontaš ko je sve petljao sa našom reprezentacijom dobro je da nas još uopšte ima na mapi.
Nemoj Munje, Munja je jednostavno pogrešno shvaćen biznisman, kae fali para u kasi saveza, lik proda prava na prenos tekmi dva puta - problem riješen.
Grean

#431 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Grean »

ultima_palabra wrote:Ali mi igramo takav fudbal od postanka BiH :D Izuzetak je eto taj period od 2011-13, mada se i tada znao zalomiti odron.

Cinjenica da zagovaras Vahu kao ofanzivnog trenera je znak da ne znas ni ti kud bi sa sobom.
Izvrces pricu u vezi Vahe.

Komentar se nije odnosio na ofanzivan fudbal vec da su izabrali trenera koji je forsirao anti-fudbal misleci na Bazdarevica.

Halilhodzic moze biti defanzivan ili ofanzivan ali sigurno nije trener kojem se gradnja igre zasniva na dugim loptama. Sa Dinamom je igrao 4231 i igrao ofanzivno iako mozda ne sa tolikim fokusom na posjed jer nije taj tip trenera.

Lijepa igra moze biti Guardiolino na posjed i gradnju napada sto smo imali kod Susica ili na visoki presing i tranziciju ali je osnov da nema nabijanja. Ja licno preferiram posjed ali je osnovno da ima neku ideju sto kod Mese nije postojalo izuzev onog bilijarskog nabi pa gdje zavrsi. Takvi treneri se u pravilu gube protiv malih jer nisu navikli da nametnu igru vec da reaguju na protivnika.
AmiĐa_Idriz

#432 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by AmiĐa_Idriz »

Nemoj sa Mešom ništa razgovarati živ bio.
svi u napad

#433 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by svi u napad »

Mislim da je Ribert odlicno rjesenje kad se uzme u obzir ko su bili protukandidati. Iskreno moja zelje je bio neki Svabo ili Katanec, no izmedju Amara i Riberta sam za ovog drugog. Treba ga pustiti da radi i nemoj mo suditi po ovim tekmamma sto dolaze u januaru. Sve ce biti puno jasnije kad pocnu kvale za EM. Tad cemo znati na cemu smo. Mislim da je Robi isao jednostavnom logikom jer BiH ima solidnu ekipu koja bi trebala otici na EM sto bi njemu puno podiglo rejting i ugled u svijetu fudbala. Ovo je ona klasicna il bos il hadzija.
Nek mu je sretno i zelim mu zaista od sveg srca puno uspjeha jer cemo se i mi navijaci bolje osjecati. Naprijed BiH. :thumbup: :bih:
Stari

#434 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Stari »

Drž´ se žuti .... i nebilo ti k´o u onom Bulajićevom filmu....nego naprotiv sa srećom

:D

8-)

PS.
Last edited by Stari on 06/01/2018 17:21, edited 1 time in total.
zrakomlat

#435 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by zrakomlat »

Korisničkoime wrote:Jbt kad skontaš ko je sve petljao sa našom reprezentacijom dobro je da nas još uopšte ima na mapi.
Nemoj Munje, Munja je jednostavno pogrešno shvaćen biznisman, kae fali para u kasi saveza, lik proda prava na prenos tekmi dva puta - problem riješen.
:lol: :lol: :lol:
muha_sa

#436 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by muha_sa »

Sad ce Prosinecki bit kod Senada na Fejsu
Bazinga1234

#437 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Bazinga1234 »

muha_sa wrote:Sad ce Prosinecki bit kod Senada na Fejsu
Haj valjda ga Senad nece peglat ko ostali novinari sa jednim te istim pitanjima :roll:
Korisničkoime

#438 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

Bazinga1234 wrote:
muha_sa wrote:Sad ce Prosinecki bit kod Senada na Fejsu
Haj valjda ga Senad nece peglat ko ostali novinari sa jednim te istim pitanjima :roll:
Ja bih bio zadovoljan kad se Senco nebi nalio prije gostovanja selektora
muha_sa

#439 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by muha_sa »

pirmin

#440 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by pirmin »

Uvijek se pitam cime li se Senci upuca prije Dnevnika.
mikogoago

#441 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by mikogoago »

supercali wrote:Prosinecki je osim za amara :mrgreen:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Edin H.

#442 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

pirmin wrote:Uvijek se pitam cime li se Senci upuca prije Dnevnika.

Hajd' ga znaj :D

Znam da se moj jaran nafisto sa njim i Mustafom, cini mi se Latvija bijase, zamalo jaran promasio avion.
kudrilo

#443 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by kudrilo »

Mene zanima šta Senad sve koristi :D

Inače, Žuti facijalnim ekspresijama i pokretima i pozama podsjeća na Švabu.
mikogoago

#444 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by mikogoago »

kudrilo wrote:Mene zanima šta Senad sve koristi :D

E dobro si i ja sam to primjetio , ono lici mi na nekoga ,ali nikako da povezem bravo :thumbup:
Grean

#445 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Grean »

Najbitniji dio intervjua ...”mislim da igraci Bosne imaju kvalitet da drze loptu”

Sasvim jasna nakana.

Vidjet cemo hoce li uspjeti bez Misimovica 8-) posto su branioci lika i djela prethodnog selektora tvrdili da je u stvari on a ne namjera prethodnikovog prethodnika zasluzan za igru od noge do noge kakvu smo imali u kvalifikacijama za SP u Brazilu.
Last edited by Grean on 07/01/2018 01:38, edited 3 times in total.
nema me tamo

#446 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by nema me tamo »

super mi je ovaj intervju
kiligonzales

#447 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by kiligonzales »

Sretno Robi...
ljevoruki

#448 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by ljevoruki »

Fino prica Zuti. :thumbup:
:bih:
animals

#449 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by animals »

kudrilo wrote:Mene zanima šta Senad sve koristi :D

I ja sam to odmah primjetio, mimikom, cak i crtama lica..
lakilaka

#450 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by lakilaka »

Baš me iznenadio ovako uvjerljiv ili, kako rekoše, jednoglasan izbor Roberta Prosinečkog na mjesto izbornika nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Rekoh prije nekoliko dana da je Prosinečki dobar izbor, ali da je Amar Osim jednako dobar, k tomu, pametniji izbor. Mislio sam navijački, dakle volio bih da se počnemo učiti da ne budemo ničija gubernija, da se bez ikakva kompleksa oslanjamo na vlastiti kadar. Ali, eto…

Kako me je živcirao onaj Francuz, Baždarevićev pomoćnik, onaj nokauter, tako mi nerve jedu i anonimusi koje je Prosinečki predvidio za pomoćnike. Ciprić i Spasić!? Hajde inekako Rahimić (Elvir) i Hasagić, ali šta je svojevremeno falilo Sredojeviću, Baljiću i Piplici pa da ih nužno mijenjamo nepoznatim „mačkama u vreći“? Samo da podsjetim: Od kako je završio igračku karijeru Marijan Mrmić brine o hrvatskim reprezentativnim golmanima. Dakle, godinama. Zašto, naprimjer, Piplica nije i danas trener golmana?

To ne znači da Kenan Hasagić nije dobro rješenje, ali kako stvoriti uvjete da on (i ne samo on) dugoročno ostane u stručnom štabu.

Prosinečki, Ciprić i Spasić nisu bosanskohercegovačka priča. Oni su krajnje profesionalna storija, bez ikakvih emocija, bez ikakvih moralnih ili bilo kakvih drugih obveza. U slučaju uspjeha obradovat će ih bogata premija, a ako njihov mandat obilježi neuspjeh (što je izvjesnije) neće imati noćne more, samo će se premjestiti na klupu neke slične zemlje, nekog nesređenog vilajeta, neke banana države. Oni su Sofrenićeva priča, tanka i neuvjerljiva, lišena svih pokazatelja koji bi upućivali na Bosnu i Hercegovinu, na njenu promociju, sportski uspjeh, opću afirmaciju.

Kao što niko u Nogometnom savezu nije okom trepnuo kad je Baždarević „propao k'o kauč“, tako će se i Sofrenić nakratko skloniti od melodije labuđeg pjeva Roberta Prosinečkog, neće preuzeti nikakvu odgovornost kad ostanemo u europskom „reštu“.

Pohlepni birokrati iz UEFA-e prividno nam daju šansu preko ludosti zvane Liga nacija, a mi dobro znamo da nemamo kapaciteta za toliko puno utakmica, za takav tempo smo slabašni. Ipak, sačekajmo izvlačenje grupa za tu famoznu Ligu i za standardne kvalifikacije za EP.

Naravno, Prosinečki i njegov štab trebaju podršku svih u BiH, medija napose. Navijačka je, razumije se, najvažnija. No, naša je dužnost, također, na vrijeme upozoriti te iste navijače da se počesto iza brda valja teško razočaranje, da se oko NSBiH počela hvatati neka čudna čahura, s intencijom da jednog dana postane neprobojna! Mediji jednako moraju voditi računa i o onima koji kupuju karte, deru glasnice, putuju po Europi, koji se dostojanstveno vesele i još dostojanstvenije tuguju.

Ostaje nam vjerovati da ovo drugo nećemo često prakticirati.

-------

evo jos samo jednog misljenja, novinara mladena bosnjaka iz sportsport.ba
Last edited by lakilaka on 07/01/2018 11:51, edited 1 time in total.
Locked