Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post Reply
Sanjarko

#426 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Sanjarko »

babanovac wrote:
Moj link... To "absent " stoji ispod Jugoslavije, a iznad Tajlanda. Tajland je jedini odsutan, Jugoslavija je tu posljednja na listi zemalja koje su bile suzdrzane od glasanja. Pogledaj jos jednom, na koga se "absent" odnosi.
Pa eto moja greska. Ko radi taj i grijesi. Priznajem gresku. Ali opet stoji u mom linku da je glasala za, ovdje protiv. Pa sta je tacno od to dvoje. :-)
salik79

#427 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by salik79 »

Vizionar 1985 wrote:
salik79 wrote:
Vizionar 1985 wrote:Uglavnom da zavrsim sa ovim Arapi sem Egipta ne priznaju Izrael kako vidim, a ako ide Giletova apokalipsa, nek ide ako joj je sudbina.
A Jordan? Ambasada? Iko, ista?

Bez obzira, KSA im je glavni saveznik.
Ja vidim samo da ih je onaj tiranin Mubarak priznao niko drugi od Arapa. Kazem boli me briga i za sve i za ostalo.
Prvi puta da cujem da neko ima diplomatske odnose i ambasade bez medjusobnog priznanja, al' et', co'jk uci dok je ziv....
Sanjarko

#428 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Sanjarko »

salik79 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Ja vidim samo da ih je onaj tiranin Mubarak priznao niko drugi od Arapa. Kazem boli me briga i za sve i za ostalo.
Prvi puta da cujem da neko ima diplomatske odnose i ambasade bez medjusobnog priznanja, al' et', co'jk uci dok je ziv....
Ma ne znam to. Vidim na wiki da stoji zeleno biva priznao ih Egipat.
babanovac

#429 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by babanovac »

Vizionar 1985 wrote:
babanovac wrote:
Moj link... To "absent " stoji ispod Jugoslavije, a iznad Tajlanda. Tajland je jedini odsutan, Jugoslavija je tu posljednja na listi zemalja koje su bile suzdrzane od glasanja. Pogledaj jos jednom, na koga se "absent" odnosi.
Pa eto moja greska. Ko radi taj i grijesi. Priznajem gresku. Ali opet stoji u mom linku da je glasala za, ovdje protiv. Pa sta je tacno od to dvoje. :-)
Na mom linku je rezolucija 181 iz 1947 godine, pod nazivom Partition plan for Palestine, gdje je Jugoslavija suzdrzana. Na tvom linku je rezolucija 273 iz 1949, o prijemu Izraela u UN. Vremenska distanca od dvije godine.
Krokodajl

#430 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Krokodajl »

Egipat ih je priznao zbog toga jer su ih ovi naprašili na Sinaju, pa bilo drž gaće.

Za Izrael je to bila velika diplomatska pobjeda to iznuđeno priznavanje od strane Egipta, pogotovo ako se uzme uloga Egipta u Arapskom svijetu u tom vremenu, ruku na srce nije im puno značilo, jer se ostale Arapske zemlje nisu vodile time, a opet više fajde Izrael ima od nekih Arapskih zemalja koje ga ne priznaju nego od Egipta.
sunceKOtepsija

#431 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by sunceKOtepsija »

Vizionar 1985 wrote:
salik79 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
a jordan se ne zeleni?
Image
no, bez obzira na egipat i jordan koji su uzgred budi receno arapske zemlje drugog reda, najvaznije za nas, ummet i palestince jeste da izrael ne priznaje ni jedna od pravih cistokrvnih arapskih drzava s Svetog Poluotoka :thumbup:
Krokodajl

#432 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Krokodajl »

Za nas je najvažnije da ih ne priznaje Turska, sve ostalo je manje bitno :D
Sanjarko

#433 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Sanjarko »

sunceKOtepsija wrote: a jordan se ne zeleni?
Image
no, bez obzira na egipat i jordan koji su uzgred budi receno arapske zemlje drugog reda, najvaznije za nas, ummet i palestince jeste da izrael ne priznaje ni jedna od pravih cistokrvnih arapskih drzava s Svetog Poluotoka :thumbup:
Pretjerujes sa sarkazmom. Ovo ni sarkasticno nije umjesno. ;-)
Sanjarko

#434 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Sanjarko »

babanovac wrote:
Vizionar 1985 wrote:
babanovac wrote:
Na mom linku je rezolucija 181 iz 1947 godine, pod nazivom Partition plan for Palestine, gdje je Jugoslavija suzdrzana. Na tvom linku je rezolucija 273 iz 1949, o prijemu Izraela u UN. Vremenska distanca od dvije godine.
Pa opet ostaje je li suzdrzana, za ili protiv. De dogovorite se na wikiju i na internetu pa da bude jos jedan Mandela Efekat. :lol:
Sanjarko

#435 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Sanjarko »

Krokodajl wrote:Za nas je najvažnije da ih ne priznaje Turska, sve ostalo je manje bitno :D
Mubarak ih priznao i kako vidim sve Turkijske drzave.
babanovac

#436 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by babanovac »

Vizionar 1985 wrote:
babanovac wrote:
https://m.vecernji.hr/vijesti/ustase-i- ... ela-814093

Od prijatelja amidza, po istom principu je zavrsio u Jordanu. Kuba je glasala protiv.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Militar ... ry_of_Cuba

Kubanci u Yom Kippurskom ratu.

Savjet: ne sudi o stvarima koje ne poznajes.
:lol:

Pa kako jb-te o tome ne pisu Englezi i Englesko govoreci narodi. Jb-te Vecernji on je tipa Dezinformer. ;-)
https://www.google.ba/url?sa=t&source=w ... gmedw02cSO
sunceKOtepsija

#437 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by sunceKOtepsija »

Vizionar 1985 wrote:
Image
Pretjerujes sa sarkazmom. Ovo ni sarkasticno nije umjesno. ;-)
ako je nesto netacno, demantuj, ne trolaj
Vizionar 1985 wrote:
Krokodajl wrote:Za nas je najvažnije da ih ne priznaje Turska, sve ostalo je manje bitno :D
Priznao ih je i potomak Poslanika-kralj Jordana ;-) Priznaje ih i lider muslimana Predsjednik Erdogan
Sanjarko

#438 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Sanjarko »

Image
I ovo je Sunce iz 1994 godine kako vidim ne tokom stvaranja Izraela. :kiss:
babanovac

#439 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by babanovac »

Vizionar 1985 wrote:
babanovac wrote:
Na mom linku je rezolucija 181 iz 1947 godine, pod nazivom Partition plan for Palestine, gdje je Jugoslavija suzdrzana. Na tvom linku je rezolucija 273 iz 1949, o prijemu Izraela u UN. Vremenska distanca od dvije godine.[/quote]

Pa opet ostaje je li suzdrzana, za ili protiv. De dogovorite se na wikiju i na internetu pa da bude jos jedan Mandela Efekat. :lol:[/quote]

Rezolucija 181-suzdrzana. Rezolucija 273-za.
Sanjarko

#440 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Sanjarko »

Gdje ce Jovan bit a da laze. Ma ne moze Jovan da slaze jer nosi ime Sveca, a ni Hebrejski institut ne moze da slaze. :thumbup:
sunceKOtepsija

#441 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by sunceKOtepsija »

Vizionar 1985 wrote:
Image
I ovo je Sunce iz 1994 godine kako vidim ne tokom stvaranja Izraela. :kiss:
a Mubarak ih je priznao tokom stvaranja izraela, a ne ustvari bio je to Sadat 1979. kad je Izrael proglasio nezavisnost-dobro je da smo to rijesili :kiss: dakle Jordan i Egipat ;-)
Sanjarko

#442 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Sanjarko »

babanovac wrote:
A Eva Ras stalno po Tv prdi da je glasala protiv. Ako je bila suzdrzana i ako je glasala za prijem kako je onda jb-te slala vojnike protiv Izraela. Upali jb-te logiku malo. Ako je neko suzdrzan i ako je glasao za tebe kako ce onda slati vojnike protiv tebe. :?
Sanjarko

#443 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Sanjarko »

sunceKOtepsija wrote: a Mubarak ih je priznao tokom stvaranja izraela, a ne ustvari bio je to Sadat 1979. kad je Izrael proglasio nezavisnost-dobro je da smo to rijesili :kiss: dakle Jordan i Egipat ;-)
Sunce :kiss:. Govorimo o nastajanju Izraela. Ono tokom II svjetskog rata i par godina nakon toga.
salik79

#444 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by salik79 »

Image
I to haman pune tri godine prije nego sto je Izrael priznao nas. :D
babanovac

#445 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by babanovac »

Vizionar 1985 wrote:

Gdje ce Jovan bit a da laze. Ma ne moze Jovan da slaze jer nosi ime Sveca, a ni Hebrejski institut ne moze da slaze. :thumbup:
Trazio si na engleskom... Ko valjda, istinitije je na engleskom... Potrazi za Elez Dervisevic, najmladji vojnik KuK monarhije... Iz mog kraja. Kako on zavrsi u Siriji?
Obzirom na kolicinu smajlija u tvojim postovima, prekidam komunikaciju.
Sanjarko

#446 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:

Nego de nam reci jesi li agenat provokator. Posto ne znam gdje ovo iskopa. Ko normalan o ovome kopa i ovo drzi po kompjuteru. Jer ja kako znam obicni ljudi samo po Guglu kopaju a gdje ovo iskopa tacno da mi je znat. A opet ko sam ja da sudim.
Sanjarko

#447 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Vizionar 1985 wrote:

Nego de nam reci jesi li agenat provokator. Posto ne znam gdje ovo iskopa. Ko normalan o ovome kopa i ovo drzi po kompjuteru. Jer ja kako znam obicni ljudi samo po Guglu kopaju a gdje ovo iskopa tacno da mi je znat. A opet ko sam ja da sudim.
Dobro tehnicki jest ovo Gugl ali si morao procitati ovo barem letimicno.
sunceKOtepsija

#448 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by sunceKOtepsija »

Vizionar 1985 wrote:
sunceKOtepsija wrote: a Mubarak ih je priznao tokom stvaranja izraela, a ne ustvari bio je to Sadat 1979. kad je Izrael proglasio nezavisnost-dobro je da smo to rijesili :kiss: dakle Jordan i Egipat ;-)
Sunce :kiss:. Govorimo o nastajanju Izraela. Ono tokom II svjetskog rata i par godina nakon toga.
najvaznije da se razumijemo-za ostalo cemo lako ;-)
Vizionar 1985 wrote:
salik79 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Vizionar 1985 wrote: Arapi sem Egipta ne priznaju Izrael kako vidim.
Vizionar 1985 wrote:
babanovac

#449 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by babanovac »

Vizionar 1985 wrote:
babanovac wrote:
A Eva Ras stalno po Tv prdi da je glasala protiv. Ako je bila suzdrzana i ako je glasala za prijem kako je onda jb-te slala vojnike protiv Izraela. Upali jb-te logiku malo. Ako je neko suzdrzan i ako je glasao za tebe kako ce onda slati vojnike protiv tebe. :?
Praljak je nevin... Kako ce neko priznati BiH, pa poslati vojslu na BiH?
Sanjarko

#450 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Sanjarko »

babanovac wrote:
Trazio si na engleskom... Ko valjda, istinitije je na engleskom... Potrazi za Elez Dervisevic, najmladji vojnik KuK monarhije... Iz mog kraja. Kako on zavrsi u Siriji?
Obzirom na kolicinu smajlija u tvojim postovima, prekidam komunikaciju.
Pa kazem ja. Koji ce obicni covjek to znat. ;-) Evo vidim otisao u Siriju da se bori i pa sta. Nije ga Jugoslavija tamo poslala nego covjek sam otisao, vjerovatno za parama. ;-)
Post Reply