Pa eto moja greska. Ko radi taj i grijesi. Priznajem gresku. Ali opet stoji u mom linku da je glasala za, ovdje protiv. Pa sta je tacno od to dvoje.babanovac wrote:
Moj link... To "absent " stoji ispod Jugoslavije, a iznad Tajlanda. Tajland je jedini odsutan, Jugoslavija je tu posljednja na listi zemalja koje su bile suzdrzane od glasanja. Pogledaj jos jednom, na koga se "absent" odnosi.
Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
- Sanjarko
#426 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
- salik79
#427 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Prvi puta da cujem da neko ima diplomatske odnose i ambasade bez medjusobnog priznanja, al' et', co'jk uci dok je ziv....Vizionar 1985 wrote:Ja vidim samo da ih je onaj tiranin Mubarak priznao niko drugi od Arapa. Kazem boli me briga i za sve i za ostalo.salik79 wrote:A Jordan? Ambasada? Iko, ista?Vizionar 1985 wrote:Uglavnom da zavrsim sa ovim Arapi sem Egipta ne priznaju Izrael kako vidim, a ako ide Giletova apokalipsa, nek ide ako joj je sudbina.
Bez obzira, KSA im je glavni saveznik.
- Sanjarko
#428 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Ma ne znam to. Vidim na wiki da stoji zeleno biva priznao ih Egipat.salik79 wrote:Prvi puta da cujem da neko ima diplomatske odnose i ambasade bez medjusobnog priznanja, al' et', co'jk uci dok je ziv....Vizionar 1985 wrote:
Ja vidim samo da ih je onaj tiranin Mubarak priznao niko drugi od Arapa. Kazem boli me briga i za sve i za ostalo.
-
babanovac
#429 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Na mom linku je rezolucija 181 iz 1947 godine, pod nazivom Partition plan for Palestine, gdje je Jugoslavija suzdrzana. Na tvom linku je rezolucija 273 iz 1949, o prijemu Izraela u UN. Vremenska distanca od dvije godine.Vizionar 1985 wrote:Pa eto moja greska. Ko radi taj i grijesi. Priznajem gresku. Ali opet stoji u mom linku da je glasala za, ovdje protiv. Pa sta je tacno od to dvoje.babanovac wrote:
Moj link... To "absent " stoji ispod Jugoslavije, a iznad Tajlanda. Tajland je jedini odsutan, Jugoslavija je tu posljednja na listi zemalja koje su bile suzdrzane od glasanja. Pogledaj jos jednom, na koga se "absent" odnosi.
- Krokodajl
#430 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Egipat ih je priznao zbog toga jer su ih ovi naprašili na Sinaju, pa bilo drž gaće.
Za Izrael je to bila velika diplomatska pobjeda to iznuđeno priznavanje od strane Egipta, pogotovo ako se uzme uloga Egipta u Arapskom svijetu u tom vremenu, ruku na srce nije im puno značilo, jer se ostale Arapske zemlje nisu vodile time, a opet više fajde Izrael ima od nekih Arapskih zemalja koje ga ne priznaju nego od Egipta.
Za Izrael je to bila velika diplomatska pobjeda to iznuđeno priznavanje od strane Egipta, pogotovo ako se uzme uloga Egipta u Arapskom svijetu u tom vremenu, ruku na srce nije im puno značilo, jer se ostale Arapske zemlje nisu vodile time, a opet više fajde Izrael ima od nekih Arapskih zemalja koje ga ne priznaju nego od Egipta.
- sunceKOtepsija
#431 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
a jordan se ne zeleni?Vizionar 1985 wrote:Ma ne znam to. Vidim na wiki da stoji zeleno biva priznao ih Egipat.salik79 wrote:Prvi puta da cujem da neko ima diplomatske odnose i ambasade bez medjusobnog priznanja, al' et', co'jk uci dok je ziv....Vizionar 1985 wrote:
Ja vidim samo da ih je onaj tiranin Mubarak priznao niko drugi od Arapa. Kazem boli me briga i za sve i za ostalo.

no, bez obzira na egipat i jordan koji su uzgred budi receno arapske zemlje drugog reda, najvaznije za nas, ummet i palestince jeste da izrael ne priznaje ni jedna od pravih cistokrvnih arapskih drzava s Svetog Poluotoka
- Krokodajl
#432 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Za nas je najvažnije da ih ne priznaje Turska, sve ostalo je manje bitno 
- Sanjarko
#433 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Pretjerujes sa sarkazmom. Ovo ni sarkasticno nije umjesno.sunceKOtepsija wrote: a jordan se ne zeleni?
no, bez obzira na egipat i jordan koji su uzgred budi receno arapske zemlje drugog reda, najvaznije za nas, ummet i palestince jeste da izrael ne priznaje ni jedna od pravih cistokrvnih arapskih drzava s Svetog Poluotoka
- Sanjarko
#434 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Pa opet ostaje je li suzdrzana, za ili protiv. De dogovorite se na wikiju i na internetu pa da bude jos jedan Mandela Efekat.babanovac wrote:Na mom linku je rezolucija 181 iz 1947 godine, pod nazivom Partition plan for Palestine, gdje je Jugoslavija suzdrzana. Na tvom linku je rezolucija 273 iz 1949, o prijemu Izraela u UN. Vremenska distanca od dvije godine.Vizionar 1985 wrote:Pa eto moja greska. Ko radi taj i grijesi. Priznajem gresku. Ali opet stoji u mom linku da je glasala za, ovdje protiv. Pa sta je tacno od to dvoje.babanovac wrote:
- Sanjarko
#435 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Mubarak ih priznao i kako vidim sve Turkijske drzave.Krokodajl wrote:Za nas je najvažnije da ih ne priznaje Turska, sve ostalo je manje bitno
-
babanovac
#436 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
https://www.google.ba/url?sa=t&source=w ... gmedw02cSOVizionar 1985 wrote:babanovac wrote:
https://m.vecernji.hr/vijesti/ustase-i- ... ela-814093
Od prijatelja amidza, po istom principu je zavrsio u Jordanu. Kuba je glasala protiv.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Militar ... ry_of_Cuba
Kubanci u Yom Kippurskom ratu.
Savjet: ne sudi o stvarima koje ne poznajes.![]()
Pa kako jb-te o tome ne pisu Englezi i Englesko govoreci narodi. Jb-te Vecernji on je tipa Dezinformer.
- sunceKOtepsija
#437 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
ako je nesto netacno, demantuj, ne trolajVizionar 1985 wrote:Pretjerujes sa sarkazmom. Ovo ni sarkasticno nije umjesno.sunceKOtepsija wrote: a jordan se ne zeleni?
Priznao ih je i potomak Poslanika-kralj JordanaVizionar 1985 wrote:Mubarak ih priznao i kako vidim sve Turkijske drzave.Krokodajl wrote:Za nas je najvažnije da ih ne priznaje Turska, sve ostalo je manje bitno
- Sanjarko
#438 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
I ovo je Sunce iz 1994 godine kako vidim ne tokom stvaranja Izraela.sunceKOtepsija wrote: a jordan se ne zeleni?
-
babanovac
#439 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Na mom linku je rezolucija 181 iz 1947 godine, pod nazivom Partition plan for Palestine, gdje je Jugoslavija suzdrzana. Na tvom linku je rezolucija 273 iz 1949, o prijemu Izraela u UN. Vremenska distanca od dvije godine.[/quote]Vizionar 1985 wrote:Pa eto moja greska. Ko radi taj i grijesi. Priznajem gresku. Ali opet stoji u mom linku da je glasala za, ovdje protiv. Pa sta je tacno od to dvoje.babanovac wrote:
Pa opet ostaje je li suzdrzana, za ili protiv. De dogovorite se na wikiju i na internetu pa da bude jos jedan Mandela Efekat.
Rezolucija 181-suzdrzana. Rezolucija 273-za.
- Sanjarko
#440 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
babanovac wrote:
https://www.google.ba/url?sa=t&source=w ... gmedw02cSO
Gdje ce Jovan bit a da laze. Ma ne moze Jovan da slaze jer nosi ime Sveca, a ni Hebrejski institut ne moze da slaze.
- sunceKOtepsija
#441 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
a Mubarak ih je priznao tokom stvaranja izraela, a ne ustvari bio je to Sadat 1979. kad je Izrael proglasio nezavisnost-dobro je da smo to rijesiliVizionar 1985 wrote:I ovo je Sunce iz 1994 godine kako vidim ne tokom stvaranja Izraela.sunceKOtepsija wrote: a jordan se ne zeleni?
- Sanjarko
#442 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
A Eva Ras stalno po Tv prdi da je glasala protiv. Ako je bila suzdrzana i ako je glasala za prijem kako je onda jb-te slala vojnike protiv Izraela. Upali jb-te logiku malo. Ako je neko suzdrzan i ako je glasao za tebe kako ce onda slati vojnike protiv tebe.babanovac wrote:
- Sanjarko
#443 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
SuncesunceKOtepsija wrote: a Mubarak ih je priznao tokom stvaranja izraela, a ne ustvari bio je to Sadat 1979. kad je Izrael proglasio nezavisnost-dobro je da smo to rijesilidakle Jordan i Egipat
- salik79
#444 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
I to haman pune tri godine prije nego sto je Izrael priznao nas.sunceKOtepsija wrote: a jordan se ne zeleni?
-
babanovac
#445 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Trazio si na engleskom... Ko valjda, istinitije je na engleskom... Potrazi za Elez Dervisevic, najmladji vojnik KuK monarhije... Iz mog kraja. Kako on zavrsi u Siriji?Vizionar 1985 wrote:babanovac wrote:
https://www.google.ba/url?sa=t&source=w ... gmedw02cSO![]()
Gdje ce Jovan bit a da laze. Ma ne moze Jovan da slaze jer nosi ime Sveca, a ni Hebrejski institut ne moze da slaze.
Obzirom na kolicinu smajlija u tvojim postovima, prekidam komunikaciju.
- Sanjarko
#446 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Nego de nam reci jesi li agenat provokator. Posto ne znam gdje ovo iskopa. Ko normalan o ovome kopa i ovo drzi po kompjuteru. Jer ja kako znam obicni ljudi samo po Guglu kopaju a gdje ovo iskopa tacno da mi je znat. A opet ko sam ja da sudim.Vizionar 1985 wrote:babanovac wrote:
- Sanjarko
#447 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Dobro tehnicki jest ovo Gugl ali si morao procitati ovo barem letimicno.Vizionar 1985 wrote:Nego de nam reci jesi li agenat provokator. Posto ne znam gdje ovo iskopa. Ko normalan o ovome kopa i ovo drzi po kompjuteru. Jer ja kako znam obicni ljudi samo po Guglu kopaju a gdje ovo iskopa tacno da mi je znat. A opet ko sam ja da sudim.Vizionar 1985 wrote:babanovac wrote:
- sunceKOtepsija
#448 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
najvaznije da se razumijemo-za ostalo cemo lakoVizionar 1985 wrote:SuncesunceKOtepsija wrote: a Mubarak ih je priznao tokom stvaranja izraela, a ne ustvari bio je to Sadat 1979. kad je Izrael proglasio nezavisnost-dobro je da smo to rijesilidakle Jordan i Egipat
. Govorimo o nastajanju Izraela. Ono tokom II svjetskog rata i par godina nakon toga.
Vizionar 1985 wrote:Ma ne znam to. Vidim na wiki da stoji zeleno biva priznao ih Egipat.salik79 wrote:Prvi puta da cujem da neko ima diplomatske odnose i ambasade bez medjusobnog priznanja, al' et', co'jk uci dok je ziv....Vizionar 1985 wrote:
Vizionar 1985 wrote: Arapi sem Egipta ne priznaju Izrael kako vidim.
Vizionar 1985 wrote:Mubarak ih priznao i kako vidim sve Turkijske drzave.Krokodajl wrote:Za nas je najvažnije da ih ne priznaje Turska, sve ostalo je manje bitno
-
babanovac
#449 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Praljak je nevin... Kako ce neko priznati BiH, pa poslati vojslu na BiH?Vizionar 1985 wrote:A Eva Ras stalno po Tv prdi da je glasala protiv. Ako je bila suzdrzana i ako je glasala za prijem kako je onda jb-te slala vojnike protiv Izraela. Upali jb-te logiku malo. Ako je neko suzdrzan i ako je glasao za tebe kako ce onda slati vojnike protiv tebe.babanovac wrote:
- Sanjarko
#450 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?
Pa kazem ja. Koji ce obicni covjek to znat.babanovac wrote:
Trazio si na engleskom... Ko valjda, istinitije je na engleskom... Potrazi za Elez Dervisevic, najmladji vojnik KuK monarhije... Iz mog kraja. Kako on zavrsi u Siriji?
Obzirom na kolicinu smajlija u tvojim postovima, prekidam komunikaciju.