A sto ne njega ludjakom nego uvreda na nacionalnoj osnovi?Kikibombona wrote:On je mene nazvao ludjakom, prvi, nicim izazvan, a ja njega balijetinom - da mu vratim!pasha078 wrote:
Zar moze ovako a da ne budes banovan??
I opet cu, ako me nazove ludjakom.
Zalio se administraciji nikada nisam iako sam do sada pretrpio milion uvreda. Od kada znam za sebe, najmrzi ljudi su mi bili smekeri.
Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?
-
Zvijezdica91
#426 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?
- Kikibombona
#427 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?
Kakvo je to pitanje, bgt?Zvijezdica91 wrote:Jel mislis da nije bilo genocida u Srebrenici?Kikibombona wrote:
Boli me karina za cetnicke, balijske i ustaske mitomane, daleko vam kuca bila. Presude Haskog tribunala su utemeljene na dokazima i cinjenicama a vi guslajte do iznemoglosti. Haski tribunal je jedino propustio osuditi puno vise zlocinaca, izreci puno strozije kazne i suditi puno brze zlocincima. Sve ostalo postujem 100%.
Ne pitam sada za pitanje suda, nego za tvoje.
U Srebrenici je bio genocid, po misljenju suda, po mom misljenju i misljenju svjetske javnosti i civilizovanog svijeta. Oko toga nema dileme.
U Srebrenici je genocid ocigledan. Veoma vazan grad koji prakticno dijele RS na dva dijela. Zlocinacka srpska vlast je u bolesnom mozgu skontala da se RS moze povezati jedino velikim zlocinom i masovnim ubistvima - ispostavit ce se - genocidom.
- Drvosjeca iz Dejcica
#428 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?
Treba ponoviti štivo da se ne zaboravi. Stenogrami Franje Tuđmana.
ILI ĆE BOSNA OSIGURATI INTERESE HRVATA ILI PODJELA
“Ja sam rekao: ili takva Bosna koja će osigurati i interese hrvatskog naroda, ili molim – podjela! S time da sam ja rekao: jedan dio Srbiji, jedan dio Hrvatskoj, a može ostati i muslimanska državica u sredini, ona povijesna zemljica Bosna koja onda ne bi imala mogućnosti da ima ambicije stvaranja neke velike islamske države u Europi”. (17.9.1991.)
U BIH SE VODI RAT ZA GRANICE HRVATSKE DRŽAVE
Ja sam u lipnju mjesecu zvao i ministra i načelnika stožera i početkom srpnja sam molio, rekao sam im u Bosni i Hercegovini se sada vodi rat za područje granice hrvatske države. Prema tome, treba sve učiniti, pomoći da se to područje održi. Nije nam isto da li će granica hrvatske države biti Jajce sa Travnikom ili samo sa Novim Travnikom, Vitez, Busovača… Sa cjelovitom Bosnom mi bismo izgubili Bosnu u potpunosti – čitava Bosna bila bi protiv nas. Ali, na ovaj način mi ćemo imati, slušajte, granice hrvatske države kakve možda nikada u povijesti nismo imali.” (6.11. 1993.)
USPOSTAVLJANJE BOSNE JE POVIJESNI APSURD
“I s našeg gledišta, ne manje negoli sa srpskog, postoji potreba da se pitanje riješi u svojoj biti, jeli, jer je uspostavljanje Bosne, granica Bosne i Hercegovine poslije Drugog svjetskog rata povijesni apsurd vraćanja jedne kolonijalne tvorbe nastale od 15. do 18. stoljeća.” (8.61991.)
PERSPEKTIVA SUVERENOSTI BIH NEMA IZGLEDA
“S perspektivom suverenosti Bosne i Hercegovine nema nekakvih izgleda. Čak kada bi se mogla održati, gospodo, Bosna i Hercegovina kao posebna, što to znači? Uspostava granice… Hoćemo li uspostaviti granice između Hrvatske i Hercegovine da Hrvat iz Hercegovine ne može ići u svoju Hrvatsku ili ovaj Hrvat tamo?..” (27.12.1991.)
VRIJEME JE DA OKUPIMO HRVATE U NAJVEĆIM MOGUĆIM GRANICAMA
“Kao što smo iskoristili ovaj povijesni trenutak da stvorimo samostalnu Hrvatsku međunarodno priznatu, tako mislim da je vrijeme da iskoristimo, da okupimo hrvatsko nacionalno biće u maksimalno mogućim granicama. Da li bi to bilo baš 30 općina ili 28 – to je čak sa toga gledišta od manje važnosti…” (27.12.1991.)
KOMUNISTI SU IZMISLILI BIH
“Bosne i Hercegovine nije bilo između dva rata. Komunisti su je izmislili, poslije Drugog svjetskog rata vratili na scenu, čak Muslimane proglasili nacijom, zato da bi, tobože, riješili suprotnosti između srpskog i hrvatskog naroda. Jesu li u tome uspjeli? Nisu, naprotiv…” (27.12.1991.)
NAŠ CILJ OD POČETKA NIJE BIO ODRŽAVANJE TAKVE BIH KAKVA JE ONA DANAS
“Naš cilj od početka nije bio održanje takve BiH kakva je ona danas. To hrvatskoj politici u biti ne odgovara, jer bi hrvatska politika na taj način bila stalno i neprestano frustrirana gubitkom i demografskim i teritorijalnim u BiH. Nismo zato slučajno stavili u preambulu hrvatskog Ustava i Banovinu Hrvatsku. Ovakva hrvatska država nema uvjeta za život, ali hrvatska država čak s granicama Banovine ima, a osobito s poboljšanim granicama.” (27.12.1991.)
AKO DOĐE DO RAZLAZA, ZAPADNA BOSNA JE DIO HRVATSKE
“Koliko god smo mi s Muslimanima, s Izetbegovićem, sklopili sporazum, i javni i tajni, da treba ostvariti suradnju između Muslimana i Hrvata, toliko se te operacije, s njihove strane, još uvijek nastavljaju. A mi zbog strateških razloga trebamo ići na taj sporazum s njima. Ali, isto tako, i osigurati strateške interese Hrvatske što se tiče teritorija. A imamo i s Abdićem sporazum, da, ako dođe do razlaza, odnosno kada dođe do razlaza, da ta Zapadna Bosna je sastavni dio Hrvatske.” (22.10.1993.)
AKO TREBA SAČUVATI BOSNU, ONDA SMO MOGLI SAČUVATI I JUGOSLAVIJU
” Na takve primjedbe da je trebalo cjelovitu Bosnu sačuvati, da smo se trebali boriti za cjelovitu Bosnu– a takvih je primjedaba bilo, ne samo u ovom pismu tih svećenika, nego i u hrvatskoj politici– vi znate da sam ja odgovorio: Onda smo mogli sačuvati i cijelu Jugoslaviju, pa bi svi Hrvati bili u cijeloj Jugoslaviji.” (5.11.1993.)
MORAMO OSIGURATI BUDUĆE GRANICE HRVATSKE DRŽAVE U BIH
” Tu imam nekakve papire, tobože, Srbi nam spremaju rat ovdje u Hrvatskoj, i ofenzive. Rekao sam: neće biti rata sada u Hrvatskoj, niti nam ga ne treba sada u Hrvatskoj! Sada moramo osigurati granice Hrvatske, te buduće granice hrvatske države u Bosni i Hercegovini! To je posebna povijesna zadaća hrvatske države, Hrvatske vojske, nešto što ne smijemo propustiti, je li…” (6.11.1993:)
MUSLIMANI ĆE DANAS PRIMITI HRVATSKO DRŽAVLJANSTVO, A SUTRA POPITI ČAŠU VINA
“Brajković mi je rekao u Mostaru da ima već Muslimana koji traže hrvatsko dvojno državljanstvo. Danas će ti primiti putovnicu, sutra će ti popiti čašu vina s tobom, pojesti meso i za deset godina će biti Hrvat muslimanske vjere, razumiješ…” (2.9.1994.)
NEMOJMO SE IGRATI, TREBA STVARATI HERCEG-BOSNU, ODNOSNO FEDERACIJU
“Nemojmo se igrati znači nekakve dvije vlade i dvije države. Treba stvarati državu Herceg-Bosnu, odnosno Federaciju…” (30.9.1994.)
RAZGOVOR O RUŠENJU STAROG MOSTA U MOSTARU
“Franjo Tuđman: Dobro, usput, taj mostarski most, tko ga je porušio?
Mate Boban: On je – bile su strašne kiše – toliko pucan prije, tako da je sam pao.
Franjo Tuđman: Hoćemo li opet mi biti optuženi.
Mate Boban: Jutros se govori da se ne zna.
Jukić: Muslimani će nas optuživati. Međunarodni kažu da se ne zna tko je, a oni su povukli nekakve svoje izjave. Javili su slijedeće: desila se jedna velika tragedija – srušio se Stari most, hitno je potrebno – srušio se – mi imamo original kako su govorili, hitno je potrebno radio… sa Sarajevom, 14 sati hitno i pozovi najglavnijeg za cijelu republiku, za IPD i vojnu policiju, ovaj njihov iz Mostara.
Mate Granić: Imam prijedlog – najvažnija stvar što će reći španjolski bataljon, apsolutno najmjerodavniji. Prema tome, moj prijedlog je odmah, danas netko tko je najpovjerljiviji da ode tko ima vezu, odmah. Njihova izjava je najvažnija. Imati tu informaciju, imati sve, jer ako oni kažu dobru informaciju, onda je izuzetno, jer se inače to na CCN—
Franjo Tuđman: Inače, među nama, rušenje u vojnom pogledu, kome ide više u korist?
Mate Boban: Nama.” (23.11.1993.)
- Kikibombona
#429 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?
Zvijezdica91 wrote:A sto ne njega ludjakom nego uvreda na nacionalnoj osnovi?Kikibombona wrote:On je mene nazvao ludjakom, prvi, nicim izazvan, a ja njega balijetinom - da mu vratim!pasha078 wrote:
Zalio se administraciji nikada nisam iako sam do sada pretrpio milion uvreda. Od kada znam za sebe, najmrzi ljudi su mi bili smekeri.
I nije valjda cetnik i balija vrijedjanje na nacionalnoj osnovi?Lopez1981 wrote:Samo cetnik ili ludjak moze govoriti da je u BiH bio gradjanski rat.
I ovo je malo paradoksalna situacija. Svi se svrstavate na stranu bosnjackih ultra nacionalista, umjesto na moju, Bosanca po naciji.
Last edited by Kikibombona on 30/11/2017 21:14, edited 1 time in total.
- Tito_i_Partija
#430 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?
Ove uvrede su samo jos jedan u nizu dokaza da si mentalno prop'o k'o kauc.Kikibombona wrote:Supak nije citirao drugu recenicu u kojoj lijepo stoji da je to objasnjenje sudija u Hagu. Supcina mrtva.![]()
Post ti je prijavljen. A ti fino kuci, pa rodjenu mater zovi supcinom sto te je tako napacenog rodila.
- Kikibombona
#431 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?
Ti si prvi uputio uvredu a ja ti odgovorio...Tito_i_Partija wrote:Ove uvrede su samo jos jedan u nizu dokaza da si mentalno prop'o k'o kauc.Kikibombona wrote:Supak nije citirao drugu recenicu u kojoj lijepo stoji da je to objasnjenje sudija u Hagu. Supcina mrtva.![]()
Post ti je prijavljen. A ti fino kuci, pa rodjenu mater zovi supcinom sto te je tako napacenog rodila.
A prijavljuj, sta ti ja tu mogu. Da si bio u mojoj raji, dobio bi dobre batine i bio odbacen od drustva.Tito_i_Partija wrote:Ti si fakat mentalno prop'o k'o kauc. Kako te samo nije sramota?
EDIT
A raja je multi-kulti, mada su Bosnjaci u vecini. Niko nije podnosio smekere. Pa to je gore od svega. Nema nista gore nego ispasti smeker. Radije bih pretrpio milijardu uvreda i ne znam kakvu stetu, nego nekoga cinkario.
Last edited by Kikibombona on 30/11/2017 21:19, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#432 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?
pasha078 wrote:Kontam, al ludjak je licna uvreda, dok je balijetina nekako kolektivna degradacija na nacionalnoj osnovi. A to je ko eto zabranjenoKikibombona wrote:On je mene nazvao ludjakom, prvi, nicim izazvan, a ja njega balijetinom - da mu vratim!pasha078 wrote:
Svaki put sam odgovorio na uvredu. Nikada nikoga nisam prvi uvrijedio od kada sam na forumu.Lopez1981 wrote:Samo cetnik ili ludjak moze govoriti da je u BiH bio gradjanski rat.
A ako ima neki mudonja, najbolje bi bilo da mi uvredu u facu kaze. Ako ima neko iz Zenice, da se odmah nadjemo. Ja bih to najvise volio.
-
Fudo387
#433 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?
Oho, opak i opasan lik ceka na Bilmiscu. 
-
Zvijezdica91
#434 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?
Pandan cetniku nije balija nego, valjda, Handzarovac ili nesto slicno. Mudzahedin cak. Balija svakako nije pandan cetniku nego cista uvreda tipa vlasina.Kikibombona wrote:
I nije valjda cetnik i balija vrijedjanje na nacionalnoj osnovi?![]()
I ovo je malo paradoksalna situacija. Svi se svrstavate na stranu bosnjackih ultra nacionalista, umjesto na moju, Bosanca po naciji.Zasto takva pristrasnost? Je li moguce da su vam drazi bosnjacki ultra nacionalisti od bosanskog liberala?
- Kikibombona
#435 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?
Mene smiju nazivati cetnikom a ja njih ne smijem balijetinama?pasha078 wrote: Ja se ne svrstavam.... Samo pitam da znam sta se smije govorit da znam za ubuduce
Ma nemoj.
Jesu to forumska pravila?
Ne bih rekao.
Svaki put sam odgovorio na uvredu. Svaki.
U stvarnom zivotu, nikada nikoga nisam prvi uvrijedio, al' svakako ne dam na sebe i nikada ne cinkarim.
- Kikibombona
#436 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?
Ja bih vise volio da me neko nazove vlasinom nego cetnikom. Cetnik je milion puta gora uvreda. Cetnici su jebeni fasisti a Vlasi jedan divan narod.Zvijezdica91 wrote:Pandan cetniku nije balija nego, valjda, Handzarovac ili nesto slicno. Mudzahedin cak. Balija svakako nije pandan cetniku nego cista uvreda tipa vlasina.Kikibombona wrote:
I nije valjda cetnik i balija vrijedjanje na nacionalnoj osnovi?![]()
I ovo je malo paradoksalna situacija. Svi se svrstavate na stranu bosnjackih ultra nacionalista, umjesto na moju, Bosanca po naciji.Zasto takva pristrasnost? Je li moguce da su vam drazi bosnjacki ultra nacionalisti od bosanskog liberala?
Vlah jesam, cetnik nisam.
Nevjerovatno sta pises...
Je li gora uvreda nekom reci da bavaretina ili nacista?
-
Zvijezdica91
#437 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?
Vidis, mozes se izjasniti kao Bosanac-Hercegovac do mile volje, jedini razlog sto gledaju kroz prste na ove tvoje "balije, balijetine" je zbog toga sto si i sam BosnjakKikibombona wrote:Mene smiju nazivati cetnikom a ja njih ne smijem balijetinama?pasha078 wrote: Ja se ne svrstavam.... Samo pitam da znam sta se smije govorit da znam za ubuduce
Ma nemoj.![]()
Jesu to forumska pravila?
Ne bih rekao.
Svaki put sam odgovorio na uvredu. Svaki.
U stvarnom zivotu, nikada nikoga nisam prvi uvrijedio, al' svakako ne dam na sebe i nikada ne cinkarim.
- Kikibombona
#438 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?
Apsolutno bezopasan. Nikoga ne diram, nikoga ne izazivam, nikoga ne vrijedjam.... ni mene niko ne dira... imam fantasticne odnose sa ljudima.Fudo387 wrote:Oho, opak i opasan lik ceka na Bilmiscu.
A ovi internet gmizavci sto vrijedjaju, imam osjecaj da su u stvarnosti obicne picketine, pa im internet dodje kao mjesto sa kojeg mogu slati uvrede i zadovoljiti niske strasti.
-
Fudo387
#439 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?
Kako god, mislim da ti ona ponuda ne treba, bezveze ti je da te sastavljaju na Crkvicama.Kikibombona wrote:Apsolutno bezopasan. Nikoga ne diram, nikoga ne izazivam, nikoga ne vrijedjam.... ni mene niko ne dira... imam fantasticne odnose sa ljudima.Fudo387 wrote:Oho, opak i opasan lik ceka na Bilmiscu.
A ovi internet gmizavci sto vrijedjaju, imam osjecaj da su u stvarnosti obicne picketine, pa im internet dodje kao mjesto sa kojeg mogu slati uvrede i zadovoljiti niske strasti.
Pogrijesio si, povuci se bez gubitaka, drzi se Kurda, to te bolje ide.
- Kikibombona
#440 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?
I da, puno gora uvreda je nekome reci da je cetnik nego balija/balijetina.
Cetnici su zlocinci, jebeni skart...
Balija je karakterna osobina i nema veze sa nacijom.
Sljedeci put kada mi neko kaze da sam cetnik, reci cu da je vehabijski ISIL-ovac i koljac - to je adekvatna uvreda kada te neko nazove cetnikom.
Balija je za to tepanje.
Cetnici su zlocinci, jebeni skart...
Balija je karakterna osobina i nema veze sa nacijom.
Sljedeci put kada mi neko kaze da sam cetnik, reci cu da je vehabijski ISIL-ovac i koljac - to je adekvatna uvreda kada te neko nazove cetnikom.
Balija je za to tepanje.
- Drvosjeca iz Dejcica
#441 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?
Kiki, ko ti je danas glavni neprijatelj? Iran, Šije ili Turska još uvijek? Jesu li Rusi isto postali nepoželjan faktor u tvom svijetu?Kikibombona wrote:Apsolutno bezopasan. Nikoga ne diram, nikoga ne izazivam, nikoga ne vrijedjam.... ni mene niko ne dira... imam fantasticne odnose sa ljudima.Fudo387 wrote:Oho, opak i opasan lik ceka na Bilmiscu.
- Kikibombona
#442 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?
Ne znam da li si pratio temu Sirija u proteklom periodu, imao sam zestoke obracune sa rusofilima na celu sa Chelijem...Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Kiki, ko ti je danas glavni neprijatelj? Iran, Šije ili Turska još uvijek? Jesu li Rusi isto postali nepoželjan faktor u tvom svijetu?Amerikanci su se isto srozali skroz na tvojoj top listi. I zašto si se sa teme o Siriji i Iraku preselio na ovu? Kakva je tebe nevolja natjerala na to?
Napadao sam po temi cetnike koji su dosli siriti rusku propagandu.
Nabijao na nos bosnjackim rusofilima sramnu blokadu rezolucije o Srebrenici u reziji Rusije.
Niko nije vise od mene govorio protiv Rusije i cetnika u proteklom periodu na ovom forumu.
I onda dodje olinjala balijetina da meni kaze da sam cetnik? Ima li to smisla?
- Maraschino
-
Duka Dizel
#444 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?
Kako to postojanje institucija iskljucuje gradjanski rat kao pojam?General War wrote: Ne moze u BiH niti biti gradjanskog rata kada imas uspostavljene institucije...ovo je tipicna pobuna koja je iz vana podstrekivana, finansirana
Pa većina poznatih gradjanskih ratova i jesu bile neke pobune protiv onih koji su vladali institucijama.
Recimo, američki gradjanski rat je bio oružani sukob vlade SAD protiv južnih država koje su pokušale otcepiti se.
Gradjanski rat u Rusiji je bio sukob komunističke vlasti sa belim reakcionarnim snagama.
A tek gradjanski rat u Španiji...To je bila pobuna Frankovih nacionalista otvoreno podržanih od Nemačke i Italije protiv vlasti u Madridu koju je podržao SSSR. Nemačka avijacija je kao što je poznato bukvalno sravnila sa zemljom neka mesta u Španiji.
Opet, taj sukob je u istoriji poznat kao španski gradjanski rat, iako je mnogo strana na ovaj ili onaj način bilo uključeno u njega.
Uopšte, pitanje karaktera rata u BiH nije pravno pitanje. Više je opisno...Svetska istoriografija ima tendenciju da rat u BiH tretira kao deo gradjanskih ratova u bivšoj Jugoslaviji.
- Kikibombona
#445 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?
Nisam nesto goropadan, mnogi su zajebali radi pogresne procjene...Fudo387 wrote:Kako god, mislim da ti ona ponuda ne treba, bezveze ti je da te sastavljaju na Crkvicama.Kikibombona wrote:Apsolutno bezopasan. Nikoga ne diram, nikoga ne izazivam, nikoga ne vrijedjam.... ni mene niko ne dira... imam fantasticne odnose sa ljudima.Fudo387 wrote:Oho, opak i opasan lik ceka na Bilmiscu.
Pogrijesio si, povuci se bez gubitaka, drzi se Kurda, to te bolje ide.
A nema problema, nadjemo se u Crkvicama, zlu ne trebalo, pa ko bude udesen, sreca u nesreci je da je bolnica tu.
Ponuda vazi za ove sto su me nazvali cetnikom.
- mO k3
-
Lopez1981
#447 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?
Ti prvi vrijedjas sve nas koji smo izgubili najmilije u agresiji, nazivajuci to gradjanski rat. Ti nisi puno rata osjetio to je ocigledno a kamoli da su ti upadali u stanove i familiju odvodili u Heliodrome i Dretelje a ti sve to gledao. Nemas vjerovatno u blizoj familiji poginulih, ili invalida, da imas ne bi tako pricao. Sta drugo da kazem nego cetnik, kad jos ni jednog Bosnjaka,ili Bosanca nisam upoznao da je rekao da je to gradjasnki rat, nema ga kazem mozda ima ali je lud ili ga nisam upoznao, a poznajem bruku komunjara i svakakve sorte, i nemoj se palit na jebeni forum na gluposti, pisemo iza nickova ne poznajemo se. Mene uopste ne vrijedja sto ti napises balija na forumu, boli me tuki kralju... i sta ti znaci "balija" ja jos nisam nikog sreo da za sebe kaze da je balija
ali ok nebitno, prerastao sam to, te tastatura ratnike prijetnje i gluposti, kao djido mova u zenicu pa mi reci, dal si normalan legendo 
- mO k3
#448 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?
@ Kiki ako ovako nastaviš dobiješ po usima od pojedinih 
-
Fudo387
#449 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?
Cetnikom i ustasom, molicu lijepo.Kikibombona wrote: Nisam nesto goropadan, mnogi su zajebali radi pogresne procjene...![]()
![]()
Al' kada sam u pravu, kada se osjetim napadnutim i ugrozenim, totalno gubim razum, padaju mi roletne na uci, letim kao munja, bijesan kao ris... da je kontra mene Tajson, kasno je kada poludim...
![]()
![]()
![]()
A nema problema, nadjemo se u Crkvicama, zlu ne trebalo, pa ko bude udesen, sreca u nesreci je da je bolnica tu.![]()
![]()
Ponuda vazi za ove sto su me nazvali cetnikom.
A sta, ovo drugo te nije toliko pogodilo?
Dramis bezveze, niko te nije direktno tako nazvao, ne znam zasto si se pronasao u necemu sto tebi nije upuceno.
Uzvratio si ruzno, pokaj se, izvini i nastavi srat’ o Kurdima, moze se i pogrijesiti, sve je to ljudski.
O tvojim fajterskim stanjima, pozivima na makljanje, necu vise. Postaje malo smijesno i blesavo, i nije nimalo naivno.
Duboko si u (ne) prijateljskoj pozadini, nista ti ne ide u prilog.
- Kikibombona
#450 Re: Presuda Srbiji & presuda Hrvatskoj za 90' : gradjanski rat sa Srbima i agresija RH?
A sta ja drugo tebi da kazem nego da si ISIL-ovac, potencijalni terorista, vjerski fanatik i djecoubica?Lopez1981 wrote:Ti prvi vrijedjas sve nas koji smo izgubili najmilije u agresiji, nazivajuci to gradjanski rat. Ti nisi puno rata osjetio to je ocigledno a kamoli da su ti upadali u stanove i familiju odvodili u Heliodrome i Dretelje a ti sve to gledao. Nemas vjerovatno u blizoj familiji poginulih, ili invalida, da imas ne bi tako pricao. Sta drugo da kazem nego cetnik, kad jos ni jednog Bosnjaka,ili Bosanca nisam upoznao da je rekao da je to gradjasnki rat, nema ga kazem mozda ima ali je lud ili ga nisam upoznao, a poznajem bruku komunjara i svakakve sorte, i nemoj se palit na jebeni forum na gluposti, pisemo iza nickova ne poznajemo se. Mene uopste ne vrijedja sto ti napises balija na forumu, boli me tuki kralju... i sta ti znaci "balija" ja jos nisam nikog sreo da za sebe kaze da je balijaali ok nebitno, prerastao sam to, te tastatura ratnike prijetnje i gluposti, kao djido mova u zenicu pa mi reci, dal si normalan legendo
Mozemo se ovako castiti, nije problem. Samo smatram da od toga nema nista. Iznesi svoje misljenje - ja cu svoje i to je to.
Moje misljenje da je u BiH bio gradjanski rat je utemeljeno na cinjenicama. 99% palih boraca su BOSANCI. Dakle, ratovali su Bosanci, jedni protiv drugih. Nema goreg rata od gradjanskog rata.
Isto tako, rekao sa xy puta, smatram da su Srbija i Hrvatska izvrsile agresiju i da su dio UZP. To je moje misljenje oduvijek. I sada je.
E sad....
Imamo bosnjacku nacionalisticku mitomaniju koja rat u BiH predstavlja kao rat golorukih Bosnjaka sa sestom vojnom silom svijeta. To je komedija. Pojedini bosnjacki nacionalisti se svojski trude da pariraju srpskim i hrvatskim mitomanima. Imamo price o 12 genocida i sl.
Podaci govore sve za sebe...
U ratu u BiH je poginulo:
- 20 000 bosanskih Srba
- 700 srbijanskih Srba
Dakle, bosnskih Srba je bilo 30 puta vise na frontu. Srbijanski Srbi su mahom najobicniji sljam, Arkanovci, Seseljevci i slicna govna koja su se istakla u Zvorniku i Bijeljini protiv malobrojnog i nenaoruzanog bosnjackog naroda. Pored toga je bilo par sposobnih jedinica srbijanske vojske al' nista znacajno sto bi promijenilo stanje na terenu.
Ja znam da mnogima smetaju ove cinjenice, al' sta ja tu mogu?
Puno vise toga sto govorim smeta Srbima i Hrvatima, jer su zglajzali puno vise, pa sta ja tu mogu?
Ljutite se, nema druge. Ili molite administraciju da me banuje pa slobodno sirite mitomaniju. Mozete se naci zajedno sa cetnicima i ustasama da popljujete Haski tribunal.
Ja sam davno predlagao da cetnici, ustase i mladi muslimani organizuju druzenje na kojem bi svake godine evocirali uspomene na komunisticki zulum. Sada to mozete sjediniti i zajedno podsjecati na nepravdu koju je nad narodima cinio Haski kazamat.