O Midho. Onaj autsajder koji Bošnjake naziva “bosanskim fekalijama”, “ortodoksnim budaletinama” koje treba na “festivalu govana proglasiti najvećim govnima na svijetu”.Connaisseur Karlin wrote:ovo je netocnohAZNADAR wrote:A ko to molim te svrstava tvoju djecu u neki nacionalni ili etnicki tor - zbog jezika?Naslovnica wrote:@haznadar,
Ja sam temi ponovio 5 puta minimalno, a ponavljam i sada...
Zaista nemam ništa protiv da se bilo ko izjašnjava kao Bošnjak, Srbin ili Hrvat, i da , shodno tome, bira bosanski, srpski ili hrvatski.
Ali moju djecu, koja nisu niti Bošnjaci, niti Srbi niti Hrvati, niko neće svrstavati u određeni nacionalni tor na osnovu izjašnjavanja o jeziku.
Moja djeca će da uče na sva 3 jezika.
Čekam da vidim šta će se desiti jer smo zaokružili sva 3 jezika.
Kada znamo jako dobro da ne postoji pravilo da upotreba nekog jezika znaci automatski i tu naciju. Hebote pola svijeta prica engleski ili spanski a imaju druge nacije i niko ne spominje torove.
U samoj Srbiji i Hrvatskoj imas silu nesrba i nehrvata koji upotrebljavaju srpski ili hrvatski jezik. U sportu sa ponosom takvi nose i grb sa saharom ili orlovima - i niko od toga ne pravi dramu.
A nedajBoze da se u Sarajevu spomene upotreba srpskog, hrvatskog, bosanskog(koji nije ni u teoriji ni praksi rezervisan za samo Bosnjake) eto drame, fasizma, ubacivanje u tor,....
Tvoja djeca imaju na raspolaganju tri jezika. Iskreno receno - bosanski u toj skupini je najvise multi kulti i ima najveci kosmopolitski karakter. Tri jezika na raspolaganju - sto nemas u vecini drzava danas. Da zivis u Beogradu ili Zagrebu - imao bi na raspolaganju samo jedan i to je to.
Sila nasih ljudi zivi vani i djeca u skolstvu upotrebljavaju njemacki, svedski, engleski, holandski,.... nikakav problem.
A tebi smetaju tri jezika na raspolaganju.
Sta je to drugo no puki stereotip gdje si uz upotrebu ovog ili onog jezika il cetnik, il ustasa, il SDA balija?![]()
![]()
danasnji bosanski jezik se standardizira i nomirnira iskljucivo od lingivsitcikih nestcucnjaka poput Halilovica,Jahica , a koji su prepisivali veciu dijelova iz hrvatskog jezika, plus, forsiraju nove nove lingivsticke razlikedoticnu nepismenu ekpiu je Ridjanovic dobro analizirao
zato kazem da se bosnjaci danas bore sa bosasnki bosnjacki jezik
vecina bsanjaka ne zna ko i kako imm kroji svrmenei bosanski bosanjcki jezik
![]()
Dr. Midhat RidjanovicEvo imena tih naših vajnih “lingvista”: Dževad Jahić, Senahid Halilović, Ismail Palić, Josip Baotić, Hasnija Muratagić-Tuna, Halid Bulić, Refik Bulić, Hanka Vajzović, Ibrahim Čedić, Milan Šipka, Danko Šipka, Amela Šehović, Alisa Mahmutović, Mevlida Garić, Naila Valjevac, Jasna Hadžimejlić, Vedad Smailagić, Ismet Smajlović, Miloš Kovačević, Mirjana Vlaisavljević, Sreto Tanasić, Emina Topić, Husein Zvrko. Njihovi „radovi“ mogli bi se nazvati naučnim samo ako pojam nauke banalizirate do to mjere da i ljubavni život Alberta Ajnštajna postane predmet izučavanja u okviru teorije relativiteta (a pošto je genijalni fizičar imao buran ljubavni život, ta bi „nauka“ bila puno zanimljivija od često nesuvislih bulažnjenja o temama koje nemaju nikakve veze sa lingvistikom, ali koje naši jezikoslovci prodaju pod firmom lingvistike i od koje ugodno žive na račun glupih i neukih Bosanaca).
u smislu opovrgavanja bosnjackog imena.
Ili kada poziva na ubistvo:
Ja stvarno mislim da je krajnje vrijeme da se počnu likvidirat ljudske fekalije kao što je Hamo Delalić, jer šačica budala poput njega mogu ovom narodu nanijeti štetu koju ne mogu ispraviti ni hiljade pametnih. Eto, on je već svojim komentarom mene protjerao sa svih društvenih mreža, sajtova i portala, a možda i iz javnog života uopšte. Hoćemo li dozvolit da protjera i druge naše intelektualne dike? Hoćemo, jer je on slobodan da po društvenim mrežama sere do mile volje. Zato ja mislim da bi ubistvo Hame Delalića bio prvorazredan patriotski čin.
Naravno bosanski rjecnici koje on nije pisao - smece itd.
Krasne svjetonazore imate.
A ti si osoba koja i kada se provali - to ne skonta. I kada neko argumentima razvali tvoje nebuloze - i dalje ne kontas. Al zato imas Midhu citirati.