Ko da će Olimpic voditi, a ne reprezentacijupirmin wrote:Je li nam jos uvijek budzet pethiljadamaraka za selektora?
To ovi iz saveza, pa ako se dokaže - doživotni ugovor
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Ko da će Olimpic voditi, a ne reprezentacijupirmin wrote:Je li nam jos uvijek budzet pethiljadamaraka za selektora?
Poenta je drug, da je manja razlika izmedju Lukakua i Batshuayi i Dzeke i nekog naseg spica koji bi ga zamjenio....Ljudi sebi mogu priustiti da im ne igraju 3 do 4 najbolja igraca jer ce uci nista manje slabiji igraci. a mi to ne mozemo ni u snu..A to cemo vidjeti kad Dzeko jednom napusti repku....Evo ja sad tvrdim ako su Duljevic i Hodzic i Bajic nasa budcnost mi nikad necemo otici na jedno takmicenje vise... To nikad nece biti vrhunsk igraci poput Dzeke i Pjanica i Misketa..Tomahawk11 wrote:Bolji rezervni napadač Chelsea od prvog Uniteda? Ili bar tu negdje? Jašta jeMelbourne_Australia wrote: Nama Pjanica niko ne moze zamjeniti jer on vrijedi ko nasa 3 vezna..A Lukaku se povredi i oni ubace spica koji igra u Chelsiju....Kako mozete tako nesto reci....Belgija ima najveci izbor kvalitenih igraca na svijetu ali to je strasno......Njima Mertens igra na kasiku a lik igracina u Napoliju...Znaci nama izbaci Dzeku i Pjanica i mi smo mnogo losi..Njima izbaci Lukakua i Hazarda i oni opet jaki ko beton..Pa bolan njima Nainggolan uopste i ne igra i nema mjesta u repki![]()
Ima Nainggolan mjesta, ali ne igra zbog svojih bubica. Istina, oni sebi taj luksuz mogu priuštiti.
Što ne bih mogao reći?
Mi samo gledamo ko je nama falio.
Pa eto, ispade onda nije bila jaka, sad jeste. Nisam to ja pisao.Melbourne_Australia wrote:
Ne mozes reci za Grcku da je jaka reprezentacija jer to nije.....Vidjeces u barazu sad....Kakav si god, izgubiti od Farana je bruka na brukama kuci..Kipar je za njih Brazil to i sam znas....Mada su i Farani sve bolji i bolji.....Grci da su igrali protiv Estonije zadnju u gostima umjesto Kipra tesko bi dobili vjeruj mi..A protiv Kipra da su izasli sa 7 igraca dobili bracu
U jednoj utakmici bi uvjek rekao da smo mi bolji od Grcke..U takmicenju kao sto su kvalifikacije nisam siguran...Oni igraju uvjek isto, a mi imamo padove ..Protiv najboljih cemo odigrati extra i onda ubrzo mora doci pad....Tomahawk11 wrote:Pa eto, ispade onda nije bila jaka, sad jeste. Nisam to ja pisao.Melbourne_Australia wrote:
Ne mozes reci za Grcku da je jaka reprezentacija jer to nije.....Vidjeces u barazu sad....Kakav si god, izgubiti od Farana je bruka na brukama kuci..Kipar je za njih Brazil to i sam znas....Mada su i Farani sve bolji i bolji.....Grci da su igrali protiv Estonije zadnju u gostima umjesto Kipra tesko bi dobili vjeruj mi..A protiv Kipra da su izasli sa 7 igraca dobili bracu
Dakle, neuspjeh je kad nisi završio ispred Grčke?
Pomiješao si ti to.Melbourne_Australia wrote: Toliko je jaka bila da su ih Farska Ostrva ubila u Atini![]()
Prva i jedina pobjeda Farana u gostima u istoriji
![]()
Druze ja ne mjesam,jer mene da pitas u 5 ujutru ko je skim bio u grupi ja ti kazemLogovan wrote:Pomiješao si ti to.Melbourne_Australia wrote: Toliko je jaka bila da su ih Farska Ostrva ubila u Atini![]()
![]()
Nismo bili zajedno u grupi kada su izgubili od njih, tako da džaba se smiješ.
Pa ako nisi pomiješao, kao što kažeš, onda debelo griješiš. Grčka iz naše grupe i Grčka iz sljedećih kvalifikacija, odnosno iz kvalifikacija kada su izgubili od Farskih Ostrva, se ne mogu porediti. Ova prva Grčka je jača.Melbourne_Australia wrote:Druze ja ne mjesam,jer mene da pitas u 5 ujutru ko je skim bio u grupi ja ti kazemLogovan wrote:Pomiješao si ti to.Melbourne_Australia wrote: Toliko je jaka bila da su ih Farska Ostrva ubila u Atini![]()
![]()
Nismo bili zajedno u grupi kada su izgubili od njih, tako da džaba se smiješ.
Nego govorim da Grcka nikad nije bila extra jaka poslije eura 2004 u Portugalu......
I u pravu je Pape kad kaze!!! da se lakse za euro kvalifikovati nego za sp...Dovoljno je da dobijes dobru reprez iz prvog sesira i onda se moras klati za baraz.....Mi onda da smo recimo imali Belgiju u grupi nikad ne bi bili prvi..Sreca je bitan faktor!!!
Sada bi ga ovi otjerali i onako posteno sto covjeku treba da se preganja sa ovima iz saveza i da ga pljuju po novinama kad ima fin posao u organizovanom klubu i dobre finansijske uslove.Ima sve ono sto ovdje ne bi imao kao selektorPoint. wrote:Tad su ga otjerali Usanovic i ekipa. Sad su drugi ljudi u Savezu, mozda i upali.Tomahawk11 wrote:Đe nije....SmokingMan wrote:
"Aajmoooooooo biti malo pozitivni",zvuči poznato?
Pozitivni smo, ali nema svrhe
Nešto sumnjam da će Kodro pristati na drugu epizodu nakon prošle gdje su ga bukvalno otjerali, a da nije ni imao utakmicu sa reprezentacijom.
Znas kada cu reci da je Mesa najneuspjesniji ili najuspjesniji?......onda kada bude dobio vremena i prilika koliko je dobio Pape! Za sve ostalo imate Eurocard.......svi u napad wrote:Kao sto sam ranije pisao izbor tj. ko ce biti novi selektor ce pokazati sta lopovi iz Saveza planiraju sa BiH fudbalom u buducnosti. Ovo je zaista bez sale istorijska odluka Saveza. Ako izaberu Amara (sto je po strumfovima najbolje), Hadzibegica, Kodru ili Sredojevica onda je gotovo sa BiH fudbalom. Sto nas narod kaze motaj kablove, tovari mjesalicu i idi kuci. Od tog izbora se ne bi oporavili bar za 30 godina.
Dakle ako ne mogu dovesti nekog Svabu (kao sto uradise Grci) da to sve poslozi i organizuje (sto bi za posljedicu imalo da bi u slijedecih 15 godina 2 puta otisli na veliko takmicenje) onda postoje samo dva dobra rjesenja. Prvo je Katanec. Bio veliki igrac, a kao trener odveo Slovence na SP. Kad god sam gledao njihovu repku nikad nisam vidio losu tekmu. Znaci ljudi igraju organizovano i nikad se nisu osramotili po njegovim vodstvom. Njega sam stavio na prvo mjesto jer je relativno mlad, poznaje nas menatlitet a o nasoj repki se pohvalno izrazavao. Mislim da bi nas pristao voditi. Jos da napomenem da uvijek postuje Svabu kojeg i sada zove "sefe" i kontaktira ga za razliku od nasih neznalica.
Drugi prijedlog je veliki Dusko Bajevic koji pored igracke velicine ima i trenersko ime. Pored toga bi zadovoljili i tu jebenu nacionalsnost. Covjek bi sigurno doveo repku u red i sigurno ne bi se pravila sranja koja su se pravila. Princ ima manu da je u godinama i za uhljupe iz Saveza nije dobar je ih ne bi jebavao ni 2%. Dakle ova dva imena garantuju uspjeh i pozitivne promjene.
Ako se zeli eksperimentisati gdje postoje velike sanse za uspjeh onda je to Prosinecki a ne Amar, Kodro (koligo god ja ga volio i bio gospodin) ili Sredojevic. Zuti je bio veliki igrac, radio je sa repkama i kazu da je on bio glavni strateg u Bilicevoj ekipi (nesto ko Gili). On bi sa BiH pokazao ili dokazao se kao dobar ili los trener. Ja vjerujem u ono prvo.
Dakle nikakve amatere ponovo u repki. Zavrsimo sa pitarlukom i strumfovanjem. Dosta je vise tog naprdjivanja. Repka mora biti iznad toga i jebeni carsijaneri i Sarajlijice trebaju gledati da ce uspjeh repke vise uraditi nego politicka bagra za 100 godina. Naravno da ce delegati iz manjeg blentiteta uraditi sve da uniste (vec su krenuli sa Borcetom, ranije Rajovac koji poslije uspjeha nista nije radio) i ono malo sto je ostalo od repke. Ne bi se zacudio da uskoro i Tulic bude u opciji.
Sad dragi nasi savezni govnari na vama je red. Ako sebi i repki zelite dobro dovescete pravo ime. To bi za vas dragi govnari znacilo da ce te i u buducnosti moci krasti. Ako se odlucite za prvo nabrojane onda niste nista bolji od delegata iz manjeg entiteta (dapace jos gori) i sahranicete BiH fudbal. Zivjeli!
P.S: drago mi je da se Hrasno vratio na forum. Zaista sam se zabrinuo za zdravlje istog no stari vuk je sacekao da se slegne prasina oko Mese i mi zaboravimo na "najuspjesnijeg selketora svih vremena". Sad je Amar na redu. Zista mi je drago da seje vratio jer strumfovi bez njega nemaju ni 30% snage. Hvala mu i na informaciji da ce Amar biti selektor. Mislim da treba zakljucati temu i otvoriti novu o nasem novom selektoru Amaru Osimu.
Tomo ponekad me ali doduse zaista urijetko razocaras....ajde procitaj jos jednom!!! I hajde mi boldiraj gdje sam napisao da Mesa treba da ostaneTomahawk11 wrote:Hoćemo li ko onaj golman u nadrealistima...je li bio 14. ili 15. oktobar....ili je novembar....hrasno38 wrote:
Nije tacno vodi 2.5 godine....od 28 Marta 2015! Sta znaci valja li ovo. Valja li to sto smo od Belgije izgubili 3:4???? Pa pazi s obzirom da nam nije igrao Pjanic a to je kao da njima ne igra Hazard......da je bruka igraca bilo povrijedjeno....da je Mesa stavio ono sto je imao rezultat je vise nego dobar. Grcka.......na koji fazon je kriv Mesa sto smo primili gol u 97 minuti nakon odlicne igre citavu utakmicu??? Ili ce ipak biti mozda ponekad i kriv vas veliki ljubimac Begovic a pogotovo Kolasinac. E sad taj jebeni Kipar........2:0 prvo poluvrijeme 0:3 drugo????? Iz aviona....ne lazem sa mjeseca se vidilo da se nesto dogodilo na poluvremenu i da igraci opstruiraju utakmicu u drugom poluvremenu. Naravno to prije svega nece primjetiti niti jedan jedini Pitar jer sve sto ima ikakave veze sa plavom bojom je direktna meta. Da tu je kriv Mesa samo zato sto nije javno rekao sta je bilo u svlacionici i zato treba da ode. To sto smo se mi ufurali da smo neka sila...da imamo minsitra na golu koji uzgred nije odbrano 80% onogo sto je islo po golu....sto imamo SEU RUSIOCA koj je brat bratu zasro jedno 50% utakmica za reprezentaciju....sto imamo Pjanica sto igra kao Maradona za Juve a kao Zeba za reprezentaciju.....sto imamo Lulica koji se citave kvalifikacije gubi ko abdest a covjek je kapiten Lacia.....sto nam je izgleda nemoguce vidjeti da Vedad vec dugo vremena daje samo ono sto je tanjiru ali ajde ga stavi na klupu.......itd itd.......miljenici nisu nikada krivi ali selektori uvijek i jebaji ga to je tako. Svi cete vi reci Pape je najbolji jer nas je odveo na SP....i jeste bez daljenjeg.....ali niko nece reci jedva nas je odveo iz najslabije grupe koju smo imali ikada jer to se nikako ne uklapa u objektivnost jednog navijaca.
Ne mislim ja samo na Belgiju, ali eto Pjanić, Pjanić, Pjanić...a njima nije igrao Lukaku, pa to niko ne spominje.
Bolan, sam Meša je rekao da je taktika protiv Kipra nakon 0-2 bila da Džeko i Ibišević drže loptu![]()
Kakav sad pitar, ovo je reprezentacija, ali eto kad to potežeš, ti nećeš ništa reći protiv Meše, jer si Željin navijač. Može li tako?
Nismo se mi ništa ufurali, ali da bar ne možemo baraž dohvatiti - to je neuspjeh, a ti to nazovi kako hoćeš.
Kako sad Pjanić ko Zeba, a gore pišeš da je ko Hazard za Belgiju?!
Pape ima rezultat, a ja nikad neću reći da je najbolji, imao je on svojih aferima i to niko normalan neće osporiti.
Koga da krivimo? Selektor je šef ekipe. Zajebo, alahimanet. On to ne vidi tako. Eto ni ti ne vidiš. Vidi 99,99% ostalog svijeta.
Hrvati ispeglaše svog selektora i onda - noga. Pred posljednju utakmicu u grupi, ispade najbitniju. Mi zijanimo dobijeno s Kiprom i niko ništa.
Duduci sjede u savezu, njima je sve u redu. U pravu si, nije Meša kriv, krivi su oni i njih treba prvo napenaliti.
ja ne branim Mesu nego pisem da Mesa nije iskljucivi krivac. kako moze Mesa biti kriv za gol u 97 minutiPoint. wrote:Hrasno brate sad i ti ides u krajnost. Bog Allah ne moze braniti Mesu nakon ovog neuspijeha, ne kontam kako ne vidis da frajer nije uspio i da je vrijeme za razlaza? Imali smo krajnje laganu grupu i nismo uspjeli ni jebenog baraza vidjeti. Zadnju utakmicu smo igrali rekreativno, kad nam se to zadnji put desilo? Nikad gore nismo igrali ko u vrijeme Mese i tu nikakva kvazi objasnjenja ne pomazu. Treba biti iskren i reci da je usro i sefa i stanicu.
Pa kad uvijaš ko mlada....nisi ti reko da ostane, ali sve nešto....reci, brate, konkretno ili u redu je, kad se sve sabere, dobro je, treba gledati nove kvalifikacije ili nije u redu, hajmo mijenjati, ne radi čovjek dobro...šta ja znam, zauzmi jasan stav.hrasno38 wrote:
Tomo ponekad me ali doduse zaista urijetko razocaras....ajde procitaj jos jednom!!! I hajde mi boldiraj gdje sam napisao da Mesa treba da ostane
NE ali ga i ne mozes uporediti sa covjekom koji je imao 2 cijela i pola jednih kvalifikacija a Mesa imao 1.5 toga i izvukao sa ekipom koliko toliko ono sto je upravo predhodni selektor zasrao zajedno sa igracima.Tomahawk11 wrote:Pa treba li da ostane?
Da dobije još jedan mandat?
Kada bi kategoricno bez ikavih pojasn jenja svoga misljenja rekoa NE onda ne bi bio fer prema Mesi kao sto nisam uradio kada je i Pape bio u pitanju. Mozemo okrivljivati fragmente ali nikako cjelokupan rad jer to je bezobrazno i za jednog i za drugog selektora. Na kraju krajeva kao cemo tuk na utuk Pape je imao Misketa a Mesa ga nema.....da ne postavljam njegovu statistiku jer je svi znamo!!!Tomahawk11 wrote:Pa kad uvijaš ko mlada....nisi ti reko da ostane, ali sve nešto....reci, brate, konkretno ili u redu je, kad se sve sabere, dobro je, treba gledati nove kvalifikacije ili nije u redu, hajmo mijenjati, ne radi čovjek dobro...šta ja znam, zauzmi jasan stav.hrasno38 wrote:
Tomo ponekad me ali doduse zaista urijetko razocaras....ajde procitaj jos jednom!!! I hajde mi boldiraj gdje sam napisao da Mesa treba da ostane
Mogu ja razumjeti iz ovog ili onog razloga simpatije prema nekom, ali nekad se mora biti objektivan.
Ma ja ga i ne poredim. Gledam isključivo njegov rad, ne poredim ni sa Papetom, ni sa Ćirom, ni ovim, ni onim. To je nepotrebno i nebitno.hrasno38 wrote:NE ali ga i ne mozes uporediti sa covjekom koji je imao 2 cijela i pola jednih kvalifikacija a Mesa imao 1.5 toga i izvukao sa ekipom koliko toliko ono sto je upravo predhodni selektor zasrao zajedno sa igracima.Tomahawk11 wrote:Pa treba li da ostane?
Da dobije još jedan mandat?
Ama sad.....imali su i Brazilci Ronalda, sad nemaju.hrasno38 wrote: Kada bi kategoricno bez ikavih pojasn jenja svoga misljenja rekoa NE onda ne bi bio fer prema Mesi kao sto nisam uradio kada je i Pape bio u pitanju. Mozemo okrivljivati fragmente ali nikako cjelokupan rad jer to je bezobrazno i za jednog i za drugog selektora. Na kraju krajeva kao cemo tuk na utuk Pape je imao Misketa a Mesa ga nema.....da ne postavljam njegovu statistiku jer je svi znamo!!!
Susjed nije korektno da nas u ovim teskim trnucima trolas, kakav rejting, kakav ugled pa mi od Kipra gubimo utakmice, tu smo mi s Azerima, ko nas jebe kad necemo drugacije.animals wrote:Sto se tice Prosineckog i zarade u Azerbedjanu..
mislim da bi za manje pare dosao u BIH..
jer sa BIH, ima sanse da se plasira na EP, a sa Azerbedjanom tesko..
ipak BIH, ima veci rejting i ugled..
Savez je glavni krivac, tačno. Odnosno, ljudi koji sjede tamo i ne znaju niti rade svoj posao.Reuf-Refko wrote:Najveci krivac za ovu situaciju je savez. Po meni greska je bila sto su Susicu dali otkaz u pola kvala, pa sad ne mozes krivit ni Mesu za nezspjeh, jer kao nije sve bilo ruku njegovih djelo, al niko ne moze tvrdit da se Susic ne bi plasirao da je ostao. Ako su mu produzili ugovor nakon sp, trebali su ga ostavit do kraja a ne otkaz na pola, jer onda ovog drugog ne.mogu krivit za neuspjeh. Totalno bezglavo stvorenje koje ne znao upravljati ni voditi reprezentaciju!!! Gubi se i luta...i bojim se da ce i dalje nastaviti tako...ne znam, nadam se najboljem, al nisam.optimista
Kako je moguce??? da ovakvi likovi zavrse u savezu kad ima toliko nasih velikana koji ni blizu saveza nisu??? Zna li neko proceduru?? kako su ovi moroni dosli na pozicije??Tomahawk11 wrote:Savez je glavni krivac, tačno. Odnosno, ljudi koji sjede tamo i ne znaju niti rade svoj posao.Reuf-Refko wrote:Najveci krivac za ovu situaciju je savez. Po meni greska je bila sto su Susicu dali otkaz u pola kvala, pa sad ne mozes krivit ni Mesu za nezspjeh, jer kao nije sve bilo ruku njegovih djelo, al niko ne moze tvrdit da se Susic ne bi plasirao da je ostao. Ako su mu produzili ugovor nakon sp, trebali su ga ostavit do kraja a ne otkaz na pola, jer onda ovog drugog ne.mogu krivit za neuspjeh. Totalno bezglavo stvorenje koje ne znao upravljati ni voditi reprezentaciju!!! Gubi se i luta...i bojim se da ce i dalje nastaviti tako...ne znam, nadam se najboljem, al nisam.optimista
Oni ni ne znaju prepoznati momentum.
Nakon SP, trebalo je Safetu dati otkaz. Ne u pola kvalifikacija.
Hajde što su došli, ali što ne idu.Melbourne_Australia wrote: Kako je moguce??? da ovakvi likovi zavrse u savezu kad ima toliko nasih velikana koji ni blizu saveza nisu??? Zna li neko proceduru?? kako su ovi moroni dosli na pozicije??