Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Mišo_Kovač

#426 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Mišo_Kovač »

Nenaglašeni oblici prezenta glagola htjeti:

JEDININA:
1. ću
2. ćeš
3. će

MNOŽINA:

1. ćemo
2. ćete
3- će

Pravilo za pisanje negacije:

1. Negacije se pišu ODVOJENO od glagola. Izuzev u slijedeća četiri slučaja: nemam, nisam, nemoj i neću
2. Negacije se uz imenice, pridjeve i priloge pišu SASTAVLJENO...
Smrcak15

#427 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

nemezis wrote:Kakva, bolan, pravila. On tvrdi da je 7 slova iz nekog ajeta u stvari 70% ako pocne brojati od slova koje njemu odgovara. To kao da kazes "ja trcim 10 sekundi na 100 metara ako pocnes mjeriti od 70-og metra".

I, smrle, ako brojis od rijeci do rijeci i dalje imas cijele ajete i dijelove ajeta, samo sto imas tri ajeta i dva dijela ajeta.
pocne brojati od slova koje njemu odgovara.
nije kako meni odgovara nego kako je postavljeno u ajetu, to jeste od rijeci mjesec koja je bitna i oko koje se vrti to, nie to odakle ja hocu.

kazes "ja trcim 10 sekundi na 100 metara ako pocnes mjeriti od 70-og metra".
nije isto, mijesas babe i zabe.
I, smrle, ako brojis od rijeci do rijeci i dalje imas cijele ajete i dijelove ajeta, samo sto imas tri ajeta i dva dijela ajeta
neznas ni sam sta hcoes, a evo sad cu ti pokazati

hajde ti nama predstavi

3.7 iz broja rijeci izmedju mjeseca i zemlje.
Smrcak15

#428 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

nemezis wrote:
Smrcak15 wrote:ne povlacim nista nego stojim i dalje iza toga, jer 7 slova je 0.7 ajeta ako racunanje krece od od rijeci Mjesec, a ako krece od pocetka ajeta onda je 0.77
Možeš li ovo pojasniti? Kako je 7 slova 0,7 ajeta ako se računa od pocetka rijeci mjesec a kako 0,77 ako se računa od pocetka? Da vidimo, matematičaru.
sve ti je ovdje vec objasnjenjo, ne pratis sta ti se pise.
Image

ponavljas se druze davno sam ovo postirao i pojasnio a ti i dalje ponavaljas li se ponavljas.
Smrcak15

#429 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

harač wrote:
Connaisseur Karlin wrote:Smrcko da li koristi doticnu stranicu:

https://qurancode.codeplex.com/

ili sve kopiras sa fb ?
moja tvrdnja je uvijek bila da je sve njegovo copy/paste sa drugih muslimanskih apologetskih stranica, koje su pak kopirale kršćanske apologetske stranice (jr su muslimani intelektualno bankrotirali i na tom polju). međutim, njegova tvrdnja je radikalnija:
imamo stroga pravila koja smo definisali ja i tim iz Dubaija koji rade video na osnovu mojih pronalazaka, da bi nesto validno bilo moraju biti logicka pravila, sto radis na jednoj strani radi na drugoj, nema to da jedna pravila za jednu stranu druga za drugu.
ja upravo tražim da izloži tu metodologiju
ja upravo tražim da izloži tu metodologiju
objasnjeno vec gore u primjerima, da svakom primjeru se mora prilaziti sa paznjom i logikom. prostudiraj ta dva primjera gore, pa mi izvuci jedinstvenu metodologiju.
SamoVasGledam

#430 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by SamoVasGledam »

Brojčana ''čuda'' iz Biblije povezana sa brojem 7.

''Let's take the number seven as an illustration of the way the patterns work. Seven is the most prolific of the mathematical series which binds scripture together. The very first verse of the Bible "In the beginning God created the heaven and the earth" (Genesis 1:1), contains over 30 different combinations of seven.

This verse has seven Hebrew words having a total of 28 letters 4 x 7. The numeric value of the three nouns "God", "heaven" and "earth" totals 777. Any number in triplicate expresses complete, ultimate or total meaning.

Also tightly sealed up with sevens are the genealogy of Jesus, the account of the virgin birth and the resurrection. Seven occurs as a number 187 times in the Bible (41 x 7), the phrase "seven-fold" occurs seven times and "seventy" occurs 56 times (7 x 8).

In the Book of Revelation seven positively shines out: there are seven golden candlesticks, seven letters to seven churches, a book sealed with seven seals, seven angels standing before the Lord with seven trumpets, seven thunders and seven last plagues. In fact there are over 50 occurrences of the number seven in Revelation alone.

There are 21 Old Testament writers whose names appear in the Bible (3 x 7). The numeric value of their names is divisible by seven. Of these 21, seven are named in the New Testament: Moses, David, Isaiah, Jeremiah, Daniel, Hosea and Joel. The numeric values of these names is 1554 (222 x 7). David's name is found 1134 times (162 x 7).

God's seal also pervades creation as though it were woven into the very fabric of nature.

The Bible has declared man's years to be three score and ten (70). The development of the human embryo is in exact periods of sevens or 28 days (4 x 7). Medical science tells us the human body is renewed cell for cell every seven years.

We're told the pulse beats slower every seven days as if it were in accord with the seventh day of rest proclaimed in the Genesis creation week. And God formed man of the dust of the ground (Gen 2:7); science confirms the human body is made of the same 14 elements (2 x 7) found in your average handful of dust.''

I druge brojčane zanimljivosti iz Biblije
http://www.thehypertexts.com/Mysterious ... nature.htm
https://www.biblebelievers.org.au/panin2.htm
Connaisseur Karlin

#431 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Connaisseur Karlin »

harač wrote:

ili sve kopiras sa fb ?
moja tvrdnja je uvijek bila da je sve njegovo copy/paste sa drugih muslimanskih apologetskih stranica, koje su pak kopirale kršćanske apologetske stranice (jr su muslimani intelektualno bankrotirali i na tom polju). međutim, njegova tvrdnja je radikalnija:
imaju arapi svoju organizaiju 30tak godina koja radi Smrckov posao :)
Connaisseur Karlin

#432 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Connaisseur Karlin »

Smrcak15 wrote:

ili sve kopiras sa fb ?
slabo, ima nekih mahana u njihovom programu pa sto manje koristim to.

sta ba kopiram sa facebooka, pa to su moje slike, ja pravim te slike.

nemoj me sad optuzim za krimnalizam sto kopiram od samog sebe i postiram ovdje :lol:
aaa a nisi nam objasnio, zasto nema drugog Marsovog sateltia u Kur'an :D

naravno da lazes i kopiras :D
JVC

#433 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by JVC »

SamoVasGledam

#434 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by SamoVasGledam »

Pobedi ovo sa brojčanim čudima :D

harač

#435 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by harač »

Smrcak15 wrote:
objasnjeno vec gore u primjerima, da svakom primjeru se mora prilaziti sa paznjom i logikom. prostudiraj ta dva primjera gore, pa mi izvuci jedinstvenu metodologiju.
ništa nisi odgovorio

metodologija pretpostavlja da postoji neki sistem pravila, da se neka pravila odnose samo na neke kontekste, a druga na više njih, da se u pojedinim okolnostima pravila međusobno isključuju, da ponekad postoji nužnost uvođenja meta-pravila da bi se nesuglasice rješavale, da pravila moraju odgovarati semantici i sintaksi jezika koji se kodira, te žanra djela kojem se pristupa itd.

APSOLUTNO NIŠTA od toga ti nisi izložio. ovim samo potvrđuješ ono što ateisti sve vrijeme i tvrde: da u ovoj svojoj cirkusijadi radiš obični chary picking, bez ikakvog konteksta, ikakvog sistema pravila etc. smiješno
Smrcak15

#436 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

SamoVasGledam wrote:Brojčana ''čuda'' iz Biblije povezana sa brojem 7.

''Let's take the number seven as an illustration of the way the patterns work. Seven is the most prolific of the mathematical series which binds scripture together. The very first verse of the Bible "In the beginning God created the heaven and the earth" (Genesis 1:1), contains over 30 different combinations of seven.

This verse has seven Hebrew words having a total of 28 letters 4 x 7. The numeric value of the three nouns "God", "heaven" and "earth" totals 777. Any number in triplicate expresses complete, ultimate or total meaning.

Also tightly sealed up with sevens are the genealogy of Jesus, the account of the virgin birth and the resurrection. Seven occurs as a number 187 times in the Bible (41 x 7), the phrase "seven-fold" occurs seven times and "seventy" occurs 56 times (7 x 8).

In the Book of Revelation seven positively shines out: there are seven golden candlesticks, seven letters to seven churches, a book sealed with seven seals, seven angels standing before the Lord with seven trumpets, seven thunders and seven last plagues. In fact there are over 50 occurrences of the number seven in Revelation alone.

There are 21 Old Testament writers whose names appear in the Bible (3 x 7). The numeric value of their names is divisible by seven. Of these 21, seven are named in the New Testament: Moses, David, Isaiah, Jeremiah, Daniel, Hosea and Joel. The numeric values of these names is 1554 (222 x 7). David's name is found 1134 times (162 x 7).

God's seal also pervades creation as though it were woven into the very fabric of nature.

The Bible has declared man's years to be three score and ten (70). The development of the human embryo is in exact periods of sevens or 28 days (4 x 7). Medical science tells us the human body is renewed cell for cell every seven years.

We're told the pulse beats slower every seven days as if it were in accord with the seventh day of rest proclaimed in the Genesis creation week. And God formed man of the dust of the ground (Gen 2:7); science confirms the human body is made of the same 14 elements (2 x 7) found in your average handful of dust.''

I druge brojčane zanimljivosti iz Biblije
http://www.thehypertexts.com/Mysterious ... nature.htm
https://www.biblebelievers.org.au/panin2.htm
iako ima ovakvih stvari u Kur'anu
ja nisam impresioniran ni u Kur'anu ni u Bibliji sa ovim, a zasto??

Pa zato sto je 7 djeljiva sa 14% brojeva , svako 7, 14, 21, 28....itd

Da bi me impresioniralo mora biti neka veca struktura djelivosti sa 7 kao ovo u Kur'anu

Image
Image

ovo je daleko impresivnije nego samo dijeljenje sa brojem 7, kao sto vidis u Kur'anu ima neka struktura

izmedju prvog spominjanja broja 7 i zadnjeg spominjanja broja 7 u Kur'anu ima 77 sura

prvo spominjanje 7-------------77 sura izmedju--------------zadnje spominjanje 7

tako isto do prvog spominjanja ima 28 ajeta, od zadnjeg spominjanja broja 7 do kraja sure ima 28 ajeta

eh ovakve stvari mene impresioniraju, kad ima neka struktura , sad nasumine traziti djeljivost sa brojem koji je 14% djeljiv sa svim brojevima nista specijalno nije.
Smrcak15

#437 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

Connaisseur Karlin wrote:
Smrcak15 wrote:

ili sve kopiras sa fb ?
slabo, ima nekih mahana u njihovom programu pa sto manje koristim to.

sta ba kopiram sa facebooka, pa to su moje slike, ja pravim te slike.

nemoj me sad optuzim za krimnalizam sto kopiram od samog sebe i postiram ovdje :lol:
aaa a nisi nam objasnio, zasto nema drugog Marsovog sateltia u Kur'an :D

naravno da lazes i kopiras :D
prvo neznam ima li ili nema, drugo nije nuzno da mora biti.
Smrcak15

#438 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

harač wrote:
Smrcak15 wrote:
ništa nisi odgovorio

metodologija pretpostavlja da postoji neki sistem pravila, da se neka pravila odnose samo na neke kontekste, a druga na više njih, da se u pojedinim okolnostima pravila međusobno isključuju, da ponekad postoji nužnost uvođenja meta-pravila da bi se nesuglasice rješavale, da pravila moraju odgovarati semantici i sintaksi jezika koji se kodira, te žanra djela kojem se pristupa itd.

APSOLUTNO NIŠTA od toga ti nisi izložio. ovim samo potvrđuješ ono što ateisti sve vrijeme i tvrde: da u ovoj svojoj cirkusijadi radiš obični chary picking, bez ikakvog konteksta, ikakvog sistema pravila etc. smiješno
covjece da bi ti nudio metodologiju moram ti iznijeti inace svako brojcano cudo osim brojanja rijeci koje sam vec objasnio metodologiju, sto radis na jednoj radi i na drugoj strani da nebi bio cherry picking.

evo uzet cemo ovo naprimjer.

Image
Image

ili ovaj naprimjer
Image

kao sto vidis, sve je pojasnjenjo logicki

kao sto vidis primjeri su kompelksni zato nije jedna te ista metodologija, iako su metodologije razlicite zbog kompleksnosti primjera moraju biti logicne.
Smrcak15

#439 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

idemo dalje sa prezentacijom brojcanih cuda Kur'ana
Image
analiza radjena od tima iz Dubaija.
Image
L u c i f e r

#440 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by L u c i f e r »

Koliko li je na ovoj temi onih kojima su ovi primjeri otvorili oči pa su uzviknuli šehade i pali na sedždu?
A koliko je onih kojima je ovo patetično, smiješno i žalosno, natezanje i zbrčkavanje brojki i slova dok se neđe nešta ne podudari?

Počeću od sebe. 0:1 :eh:
SamoVasGledam

#441 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by SamoVasGledam »

Mesec se rotira oko Zemlje brzinom 3683 km na čas, odnosno 1.0230555... po sekundi.
55/54=1.01851...

Dobar pokušaj. Svaka čast na trudu, al zamalo.

Bog je to. Ne sme kod njega biti nikakvih neslaganja, pa čak ni u decimalima.

Da je 51/50 prošlo bi.
harač

#442 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by harač »

Smrcak15 wrote:sto radis na jednoj radi i na drugoj strani da nebi bio cherry picking...

o čemu ti pričaš? uzmi recimo, dmus i dimus, sta se broji i na jednoj i drugoj strani? koje je univerzalno logičko pravilo koje postoji, prije nego što si otkrio taj primjer, koje je bilo primjenjeno na taj primjer da se dobije taj razultat. jedno je nabadanje nekih brojeva dok se nešto negdje ne poklopi na neki način (sad što se ne poklapa na milion drugih načina, ili na drugim mjestima je druga stvar). koja su pravila?!

logika, metodologija, pravilo, sistem, sve neki pojmovi sa konkretnim značenjem. ne mogu muslimani nanovo izmišljati pojmove da bi rezultate nazor uklopili u ono što žele. sve nekako djeluje i smiješno i žalosno istovremeno
nemezis

#443 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by nemezis »

Smrcak15 wrote:
nemezis wrote:
Smrcak15 wrote:ne povlacim nista nego stojim i dalje iza toga, jer 7 slova je 0.7 ajeta ako racunanje krece od od rijeci Mjesec, a ako krece od pocetka ajeta onda je 0.77
Možeš li ovo pojasniti? Kako je 7 slova 0,7 ajeta ako se računa od pocetka rijeci mjesec a kako 0,77 ako se računa od pocetka? Da vidimo, matematičaru.
sve ti je ovdje vec objasnjenjo, ne pratis sta ti se pise.
Image

ponavljas se druze davno sam ovo postirao i pojasnio a ti i dalje ponavaljas li se ponavljas.
Ti ili ne razumiješ pitanje ili trolaš.

Imas ajete ovako, slikovito:
(x)mjesec(y)
ajet
ajet
ajet
(a)zemlja(b)

Izmedju ajeta gdje se pominju mjesec i zemlja imas tri cijela ajeta. Treba ti još 0,7 ajeta. Pitam:
1. Zašto uzimas u obzir samo (x) a ne i (b), zna se tacno koliko procenata ajeta je jedno i drugo a i jedno i drugo se nalazi izmedju rijeci mjesec i zemlja?
2. Zasto u racunanju procenta uzimas u obzir dio ajeta pa kazes 7/10? Sta tacno taj broj predstavlja.

Molim da objasniš pravilo ili metodologiju po kojem ili kojoj radis. Metodologija nije "zato sto 0,77 i 0,5x ne pasu". Metodologija nije "zato sto ne mogu dobiti decimale". Metodologija nije "racunam ovako zato sto mi pase rezultat". Metodologija ne moze nikako biti nesto kao "gore racunam od pocetka rijeci a dole do ajeta u kojem je rijec".
nemezis

#444 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by nemezis »

Smrcak15 wrote:
hajde ti nama predstavi

Zašto bih ja to trebao raditi, ja ni ne tvrdim da to ima smisla. A tebi sam govorio da ako racunas slova iz gornjeg ajeta, trebas računati i slova iz donjeg ajeta. Ko je pominjao uopste riječi, mozes li citirati da sam to bio ja? Možeš li uopste odgovoriti zasto sada uvodis pojam "broj rijeci"?
Smrcak15

#445 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

L u c i f e r wrote:Koliko li je na ovoj temi onih kojima su ovi primjeri otvorili oči pa su uzviknuli šehade i pali na sedždu?
A koliko je onih kojima je ovo patetično, smiješno i žalosno, natezanje i zbrčkavanje brojki i slova dok se neđe nešta ne podudari?

Počeću od sebe. 0:1 :eh:
u mojoj moci nije da nekoga ubijedim u sehadet i da pada na sedzdu, to je to Boga a ne do ljudi.

volim da prezentiram ove stvari, i da vidim reakcije ljudi, pogotovo onih koji se protive jer volim da traze mahane, na taj nacin vidim ima li falinki u postavkama i gdje sam sta pogrijesio u tumacenju.

sto je pateticno i smijesno??

daj neki opipljiv primjer zasto je nesto smijesno i pateticno, da mogu na nesto referirati, a ne ovako generalno pricati tako da neznam na sta tacno ciljas.
Smrcak15

#446 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

SamoVasGledam wrote:Mesec se rotira oko Zemlje brzinom 3683 km na čas, odnosno 1.0230555... po sekundi.
55/54=1.01851...

Dobar pokušaj. Svaka čast na trudu, al zamalo.

Bog je to. Ne sme kod njega biti nikakvih neslaganja, pa čak ni u decimalima.

Da je 51/50 prošlo bi.
da pojasnim neku stvar ovdje

moras da znas da Kur'an je kodiran vise nivoa, pa bilo koje cackanje po ajetima i surama , da se sta promijeni ,urusava se cijeli sistem

znaci odluceno je da Sura Mjesec bude 54 sura i ima 55 ajeta, promjenom broja sure, urusava kodiranje teksta u suri mjesec, jer je povezano sa brojem sure, isto tako pomjeranje sure mjesec i skracivanje ajeta, urusava cijeli sistem kodiranja ukupnog broja sura i broja ajeta, zlatni rez unistava, nistava cijelu simetriju koja je ogromna , samo jedan ajet da pomjeris iz recimo prve sure u drugu, sve unisti

evo vidi analizu sta se desava kada se pomjeri jedan ajet
Image

znaci mora biti na tom mjestu jer se broj 1.018---> zaokruzuje na 1.02 u matematici
Smrcak15

#447 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

harač wrote:
Smrcak15 wrote:sto radis na jednoj radi i na drugoj strani da nebi bio cherry picking...

o čemu ti pričaš? uzmi recimo, dmus i dimus, sta se broji i na jednoj i drugoj strani? koje je univerzalno logičko pravilo koje postoji, prije nego što si otkrio taj primjer, koje je bilo primjenjeno na taj primjer da se dobije taj razultat. jedno je nabadanje nekih brojeva dok se nešto negdje ne poklopi na neki način (sad što se ne poklapa na milion drugih načina, ili na drugim mjestima je druga stvar). koja su pravila?!

logika, metodologija, pravilo, sistem, sve neki pojmovi sa konkretnim značenjem. ne mogu muslimani nanovo izmišljati pojmove da bi rezultate nazor uklopili u ono što žele. sve nekako djeluje i smiješno i žalosno istovremeno
o čemu ti pričaš? uzmi recimo, dmus i dimus, sta se broji i na jednoj i drugoj strani?
a cudna insana da Bog sacuva :-) koliko puta sam objasnio i opet me ne razumije

kad kazem na jednoj i drugoj strani, misli se na brojanje rijeci, kao musko-zensko, sejtani-andjeli, ovaj svijet-onaj svijet, parne ili rijeci poveznice koje se ponavljaju isti broj puta.

tacno brkas stvari a uporno trazis jednu metodologiju koje nema, nema jedna metoldogija, nego vise metoda u dekodiranju Kuranu zato sto je vise slojevito kodirano. nikako ovo da razumijes.
koje je univerzalno logičko pravilo koje postoji, prije nego što si otkrio taj primjer, koje je bilo primjenjeno na taj primjer da se dobije taj razultat.
evo jednostavna logika

Sura 18--prica o mladicima u pecini, prica o njima ispricana u 18 ajeta
Sura 19- Sura Marija,Isusova majka, prica o njoj ispricana u 19 ajeta

vidis li logiku tu, broj ajeta prati broj sure, jli ovo logicno da se uzme u obzir kao validno logicno kodiranje? jeste, jer je poveznica izmedju rednog broja sure i price u brojevima 18 i 19

to je obicna logika, nije komplicirano razumjeti, a ti se i dalje pravi da ti je tesko razumjeti :-)

jedno je nabadanje nekih brojeva dok se nešto negdje ne poklopi na neki način (sad što se ne poklapa na milion drugih načina, ili na drugim mjestima je druga stvar). koja su pravila?!
zavboravi to nesto, nema to , nemoze na hiljade primjera biti nesto

ako tvrdis da na hiljade primjera su sve slucajnosti onda sta da ti kazem ???
Smrcak15

#448 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

nemezis wrote: Ti ili ne razumiješ pitanje ili trolaš.

Imas ajete ovako, slikovito:
(x)mjesec(y)
ajet
ajet
ajet
(a)zemlja(b)

Izmedju ajeta gdje se pominju mjesec i zemlja imas tri cijela ajeta. Treba ti još 0,7 ajeta. Pitam:
1. Zašto uzimas u obzir samo (x) a ne i (b), zna se tacno koliko procenata ajeta je jedno i drugo a i jedno i drugo se nalazi izmedju rijeci mjesec i zemlja?
2. Zasto u racunanju procenta uzimas u obzir dio ajeta pa kazes 7/10? Sta tacno taj broj predstavlja.

Molim da objasniš pravilo ili metodologiju po kojem ili kojoj radis. Metodologija nije "zato sto 0,77 i 0,5x ne pasu". Metodologija nije "zato sto ne mogu dobiti decimale". Metodologija nije "racunam ovako zato sto mi pase rezultat". Metodologija ne moze nikako biti nesto kao "gore racunam od pocetka rijeci a dole do ajeta u kojem je rijec".
nerazumijes druze ti tu je najveci problem
zato ako bi otkidao od ajeta 6, to jeste ako bi uzimao slova prije rijeci zemlja u ajetu 6 to znaci otkidao bi dio zemlje i racunao procentualno koliko si otkinuo, a to je u ovom slucaju nebitno niti se trazi komad zemlje u procentima, jer se 100% ajeti gledaju kao 100% objekti

ako trazi da racunas procente u 100% ajetu koji pretstvalja 100% zemljin precnik, jeste kao kad neko vozi pa skrene u pogresnu ulicu, ali ja t kazem druze zalutao si i promasio ulicu jer nisi tamo trebao skrenut, ot se ne trazi ovdje da otkidas dio zemlje procentualno jer to je upravo to sto ti radis, kidas dio zemlje da bi dobio omjer precnika zemlje i mjeseca, znaci skroz si zalutao na ovoj tacki.

koliko puta sam spomeuo zasto ali covjek i dalje pita li pita, pa kazem ti covjece racunanje pocinje od rijeci Mjesec zato je 7/10 uzeto

imas 3 slova u rijeci Mjesec, i 7 slova poslije rijeci Mjesec do kraja ajeta.

razumijes li sad?
Smrcak15

#449 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

nemezis wrote:
Smrcak15 wrote:
hajde ti nama predstavi

Zašto bih ja to trebao raditi, ja ni ne tvrdim da to ima smisla. A tebi sam govorio da ako racunas slova iz gornjeg ajeta, trebas računati i slova iz donjeg ajeta. Ko je pominjao uopste riječi, mozes li citirati da sam to bio ja? Možeš li uopste odgovoriti zasto sada uvodis pojam "broj rijeci"?
A tebi sam govorio da ako racunas slova iz gornjeg ajeta, trebas računati i slova iz donjeg ajeta.
pa nemozes racunati slova iz ajeta koje predstavlja mjesec, pa da radis tako sa ajetom koji prestavlja zemlju, jer ako kidas od ajeta gdje je zemlja, to je fakticki kidas dio od zemlje i hoces da ga procentualno prestavis koliko si otkinuo. ima li to smisla u ovoj prici nema, jer se ni u kakvim pricama ne treba uzimati komadi zemlje.
Možeš li uopste odgovoriti zasto sada uvodis pojam "broj rijeci"?
zato sto kada bi tom metodom brojali, iskljucili bi iz igre decimale. pitam te zamka pitanja pa da vidim hoces li upasti u zamku, ali vidim da kruzis okolo i nesmijes da uzmes korak naprijed.
SamoVasGledam

#450 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by SamoVasGledam »

To mene Smrle ne zanima. Mesec se kreće brzinom VEĆOM od 1.02 km/s, a 55/54 je MANJE od 1.02.

Kod savršenog Boga ne sme da ima nikakvih zaokruživanja, skraćivanja i brisanja cifara dok se ne dobije željeno.
Locked