Gledajući tabelu i broj bodova nakon zadnjeg odigranog kola kvalifikacija za SP Srbija ima 21, Hrvatska 20 a mi 17. Nema tu razlike al nikakve.
Jedino u čemu su Srbi npr jači je košarka ali to je zahvaljujući Divcu i njegovom uticaju u svijetu košarke. Svi ovi transferi Teodosića, Bogdana, Jokića, pa čak i Marijanovića itd u NBA su se desili zahvaljujući njemu. Bez namjere da umanjujem njihove uspijehe u sportu ono što me je uvijek fasciniralo je činjenica koliko je Bosna i Hercegovina ustvari zemlja talenata. U svim sportovima u kome se oni vode kao daleko uspiješniji od nas igraju Bosanci ili vode neku od glavnih uloga. I pored toga mi smo opet smogli snage i otišli na prvenstva u fudbalu, košarci, rukometu itd i čak smo i sa mladim momcima uzeli prvenstvo evrope u košarci.
Oni imaju jak lobi u UEFAi, FIFA u FIBAi, EURO ligi, imaju svoje ljude u najjačim tijelima. Imaju menadžere školovane koji znaju prodati igrača. Mi smo level "kafana, pjevaljka i janjetina". Dok to ne riješimo, dk ne postavimo prioritete kao i treba kaskat ćemo za svima.
Ako ćemo realno, oni su možda bolji u ganjanju baluna (ono koliko inteligentan moraš biti da zaganjuješ loptu) ali ako prebacimo lopticu na svijet umjetnosti i kulture pa oni su za nama svjetlosnim godinama. Možda mogu sa nama pričat barem Zlatnog medvjeda kad osvoje, Oskare nećemo pominjati ovom prilikom niti muzičare niti bosanske rok bendove. Čak i danas Bosanci pometoše ova kojekakva takmičenja Grandove, Pinkove zvijezde vake nake.
Hajd to, ključno od svega je što "Mujo ima dobru Čunu"

Nek oni ganjaju balune po Rusiji mi ćemo sa lipoticama i lepojkama navijati na trgu.... uživo