Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Podržavate li kandidaturu Željka Komšića za člana predsjedništva BIH iz reda hrvatskog naroda?

Poll ended at 15/09/2017 19:52

Da -
34
35%
Ne -
53
55%
Ne zanima me -
10
10%

Total votes: 97

dustaban

#426 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by dustaban »

seln wrote:
dustaban wrote:
mO k3 wrote:znaci zeljko ponovo u predsetnistvu :bih: :thumbup:
Blago budalama!
Vec po x-ti put nazivas sagovornike budalama, tokmacima ili kako vec...
zacepi labrnju, nije ti ovo poskok.
A jasta drugo nego tokmakluk i budalastina je ovo pjenjenje nad Komsicevim povratkom u prejebnistvo.

Kolko se sjecam, a vec dugo sam neaktivan na forumu, ti si nekad cinimise bio pametniji.
Sto se desilo sa tobom u medjuvremenu dragi prijatelju?

:)
LBVIEW

#427 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by LBVIEW »

Novak20 wrote:
Pa ipak je to trud i politička svijest najmnogobrojnije etnije u BiH. Svejedno je hoće li u Predsjedništvu biti Bakir, Haris ili Fahro. Bitno je da ne bude Čović nego neka bošnjačka ikebana. Sutra neće valjati Raguž i tako redom.
I sto s tim , da nije mozda nelegano/neustavno poput "Samouprave"? I nije dovoljno-ovee stetocine, trabante susjedne i neprijatelje drzave treba izbaciti iz svih nivoa vlasti. :izet:
Hafis

#428 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Hafis »

Ipak je bolje ćiriličar nego alkoholičar.
drug_profi

#429 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by drug_profi »

seln wrote:
drugi profil wrote:
seln wrote:[

Sorry, ja sam mislio da si nas. Posto nisi, nemam ti sta objasnjavati.
A koji si ti? Ja sam naš, Bosanski, a ti si izgleda Bošnjački.
Nas je onaj koji se ne usere kad se Dragan Cirilo namrsti.
A ja se usro? Nije ovdje vise rijec o strahu. Cega se treba bojati?
Razvaliste svojim idiotlucima ono najbitnije - nadu da ce biti bolje.
Ode mladost, ode znanje, ostacete ovdje u bijedi, a i ja s vama.
Seln, nisam znao da si tako nacionalno ostrascen. Izgledao si mi normalan lik.
džakailibu

#430 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by džakailibu »

Komsic je opasna igra. vec je imao dva mandata i pokazao se potpuno bezvrijedan. biranjem Komsica kao simbolom prevare koji su hdz prodali svom puku (ne bez razloga) dovest ce do velike krize. izetbegovic ce se lagano povuci, mozda i otici jer krivica nije njegova. Narod je glasao. Komsic je zabijanje noza samom sebi. Jako losa ideja a samo cekaju da pogrijesimo.
muha_sa

#431 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by muha_sa »

Komšic kandidat za clana predsjedništva :?

predložili ga forumaši klixa :?
Better Man

#432 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Better Man »

džakailibu wrote:Komsic je opasna igra. vec je imao dva mandata i pokazao se potpuno bezvrijedan. biranjem Komsica kao simbolom prevare koji su hdz prodali svom puku (ne bez razloga) dovest ce do velike krize. izetbegovic ce se lagano povuci, mozda i otici jer krivica nije njegova. Narod je glasao. Komsic je zabijanje noza samom sebi. Jako losa ideja a samo cekaju da pogrijesimo.
Čovića treba srušiti, samo čovjek koji to treba uraditi ne može biti Komšić ni pod razno. On je sve svoje kredite prokockao.
BAK-eV

#433 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by BAK-eV »

badalpur wrote:
Ko treba glasati za njega?
Koga predstavlja Komšić?
Ko će ga kandidovati?
Kako ne razumijete da nas je inat (da, i ja sa glasala za Komsica) doveo do toga da već imamo monstrum od države, doveo nas je do toga da su Hrvati na priču o ugroženosti (znog Komšića u Predsjedništvu) dobili sve drugo što su tražili. Apsolutno sve. Oni su već vladari ove zemlje, jer kod koga su novci taj i naredjuje. Dobili smo to da Hrvati, kojih je 15 posto prema popisu, imaju više rukovodećih mjesta i od Bošnjaka i od Srba, dobili smo to da su kantoni uvršteni i sistem odlučivanja i nema, brale moj, potpisati ijedan sporazum ili bilo šta drugo, ako se kantoni s H većinom ne slažu...i tako dalje, i tako bliže. Nemojte pričati budalaštine, građanska BiH ne postoji. Pustimo Hrvate da sami izaberu svog predstavnika ili mijenjajmo sistem, al to se ne radi iza tastature, jel' tako.
Ništa više ne treba dati džaba.
Usluga za uslugu.
džakailibu

#434 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by džakailibu »

covica se ne smije rusiti. on je ko beton, preopasan lopov. ranga djukanovic. nama treba (ovima koji vole bih) neki restart, nesto potpuno novo. trebaju ljudi koji imaju muda i neku viziju. nema takvih ni u sdp, df da ne spominjem, ne mogu se dokazanao nositi sa mogucim krizama. bakir je analfabeta a radoncic kriminalac koji ce majku svoju prodati. trebao se pozabaviti ovom ovdje stranom.2006 je bila odlicna za razbijanje daytona izborom komsica. hdz nikad slabiji, stranci jos prisutni. ali umjesto da odradi i pokaze da se ne mora samo ivo miro jovic brinuti za potrebe hrvata u BiH frajer zglajzo u visoku politiku :)!meni jedan od mrzih lezihljebovica u rangu mome voljevca
BAK-eV

#435 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by BAK-eV »

džakailibu wrote:Komsic je opasna igra. vec je imao dva mandata i pokazao se potpuno bezvrijedan. biranjem Komsica kao simbolom prevare koji su hdz prodali svom puku (ne bez razloga) dovest ce do velike krize. izetbegovic ce se lagano povuci, mozda i otici jer krivica nije njegova. Narod je glasao. Komsic je zabijanje noza samom sebi. Jako losa ideja a samo cekaju da pogrijesimo.
Nije stvar u njemu, nego u kilavoj SDA.
Pa sjetite se onog Tihica, pa Izetbegovica....
BAK-eV

#436 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by BAK-eV »

drugi profil wrote:Loša ideja. Zašto?
Zato što ćeš HDZ učiniti opozicijom i imaćeš vlast koja ne može da funkcioniše.
Gora je trgovina sa lijanovićima i pravašima nego da ispoštuješ HDZ i pokušaš da nešto napraviš u mandatu što bi ljudima pokazalo da ima bolje od SDA i na kraju i relaksiraš odnose sa HDZ i Hrvatima.
DF i SDP jesu građanske stranke ali sa malom podrškom među Hrvatima i Srbima. Najveći dio glasačkog tijela čine oni koji se ne izjašnajvaju nacionalno i Bošnjaci.
Dakle oni bi morali ili izaći bez kandidata za predsjedništvo ili dati kandidate i za H i B mjesto upravo da bi pokazali i dokazali da su građanski blok, bez obzira što to znači da neće niko biti izabran.

Željkova kandidatura bi u suštini bio destabilizirajući potez, a u ovakvom stanju države i antidržavni i antinarodni, jer bi produžilo 12 godina stagnacije i devastacije za još 4.

I edit: zašto se ne može upisati glas NE u anketu? Je li namjerno blokirana nakon početnih rezultata?
Pa nek ne funkcioniše.
Ostaviti tako, dok se ne uspostavi normalan sistem.
Ovo sad nije normalno. HDZ sa 200 hiljada glasova može blokirati sve ostale sa preko milion glasova.
Takav sistem će se kad tad raspasti.
kockakockica

#437 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by kockakockica »

Kunem se sa cim god pozelite da sam po raznim portalima, forumima, itd. 2010. godine i ranije ja licno pisao da se ne smije vrsiti pritisak na Hrvate, da SDP vodi pogresku politiku, da se ne biraju politicki predstavnici njima i jos puno toga. Zaista sam mislio da ce doci pameti, da cemo naci zajednicki jezik i graditi BH svi zajedno. KAKO SAM SE GADNO PREVARIO

Bakir je dao maltene sve Covicu, ali ona gnjida je uvijek imala, ima,i imace u glavi samo razbijanje BiH. Nazalost, sta god da im covjek da oni jednostavno ne vole BH, mrze Bosnjake i djeluju isto sistematski vec vise od 20 godina. Taj HDZ je gori od kuge, i vise nikada se ne smije popustati tim zlikovcima, a ono govno od Covjeka Covic vise nikada ne smije sjesti u fotelju kao clan predsjednsitva iz reda hrvatskog naroda. Sa njima se jednostavno nije moguce dogovarati, jer to kakvu mrznju oni pokazuju prema nama mislim da nisu ni nacisti prema Jevrejima.

Nema sumnje da ce Bosnjaci masovno dati podrsku Covicevom protivniku, jer su hiljade ljudi zaprepastene njegovim i HDZ ponasanjem.
seln

#438 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by seln »

dustaban wrote:
seln wrote:
dustaban wrote: Blago budalama!
Vec po x-ti put nazivas sagovornike budalama, tokmacima ili kako vec...
zacepi labrnju, nije ti ovo poskok.
A jasta drugo nego tokmakluk i budalastina je ovo pjenjenje nad Komsicevim povratkom u prejebnistvo.

Kolko se sjecam, a vec dugo sam neaktivan na forumu, ti si nekad cinimise bio pametniji.
Sto se desilo sa tobom u medjuvremenu dragi prijatelju?

:)
Da si citao moje postove, znao bi: hocu i ja da dodam par centimetara u kitu kojom vlast jebe narod. Sto gore - to bolje.
megaman4

#439 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by megaman4 »

BAK-eV wrote:
drugi profil wrote:Loša ideja. Zašto?
Zato što ćeš HDZ učiniti opozicijom i imaćeš vlast koja ne može da funkcioniše.
Gora je trgovina sa lijanovićima i pravašima nego da ispoštuješ HDZ i pokušaš da nešto napraviš u mandatu što bi ljudima pokazalo da ima bolje od SDA i na kraju i relaksiraš odnose sa HDZ i Hrvatima.
DF i SDP jesu građanske stranke ali sa malom podrškom među Hrvatima i Srbima. Najveći dio glasačkog tijela čine oni koji se ne izjašnajvaju nacionalno i Bošnjaci.
Dakle oni bi morali ili izaći bez kandidata za predsjedništvo ili dati kandidate i za H i B mjesto upravo da bi pokazali i dokazali da su građanski blok, bez obzira što to znači da neće niko biti izabran.

Željkova kandidatura bi u suštini bio destabilizirajući potez, a u ovakvom stanju države i antidržavni i antinarodni, jer bi produžilo 12 godina stagnacije i devastacije za još 4.

I edit: zašto se ne može upisati glas NE u anketu? Je li namjerno blokirana nakon početnih rezultata?
Pa nek ne funkcioniše.
Ostaviti tako, dok se ne uspostavi normalan sistem.
Ovo sad nije normalno. HDZ sa 200 hiljada glasova može blokirati sve ostale sa preko milion glasova.
Takav sistem će se kad tad raspasti.
Ovaj sistem je zivio dok je MMF davao. Sada kada para nema, pocele su medjusobne optuzbe jer koalicija SDA-HDZ funkcionise samo kada imaju zajednickih interesa.

HDZ zeli da se pita u sve i svasta i glavni su kocnicari BiH. Jedino rjesenje je kontranapad protiv njih, jer su postali bezobrazni i bahati i prijetnja su BiH kao drzavi.

Sad se tek vidi da je SDP bio mala maca kakvi su ovi sada.
DonieBrasco

#440 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by DonieBrasco »

Strpite se do kraja novembra, da jos jednom vidite pravo lice Covica i HDZ-a.

Dva bitna događaja (desavanja) su pred nama.
512MB

#441 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by 512MB »

Jah, Covic nije bezvrijedan a krize zadnjih godina ni na vidiku?
BAK-eV

#442 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by BAK-eV »

DonieBrasco wrote:Strpite se do kraja novembra, da jos jednom vidite pravo lice Covica i HDZ-a.

Dva bitna događaja (desavanja) su pred nama.
A onda nastupa kilava SDA.
mahalik

#443 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by mahalik »

Kada vidiš komsica i trenerku kako su bezidejni onda svaki glas za SDA ima smisla ne sto SDA ima ideju već sto zapravo nema opoziciju
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#444 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by malakh »

i tog komšića primi američka administracija baraka obame, a i sam obama, a i merkel onomad.

inače bezvrijedan, šta će on. nemoj da bošnjaci naturaju hrvatima predsjednika.
problemnatravunu

#445 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by problemnatravunu »

Nikad nisam glasao za Komšića.....
.
.
.
.
znao sam da je on siguran pobjednik, pa sam ja odlučio da "osvetim Dragana Čovića" i svjesno glasam za bošnjačkog člana predsjedništva, tako da ne(T)ko drugi i Bošnjacima bira člana predsjedništva! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Živa istina!
:bih:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#446 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by malakh »

problemnatravunu wrote:Nikad nisam glasao za Komšića.....
.
.
.
.
znao sam da je on siguran pobjednik, pa sam ja odlučio da "osvetim Dragana Čovića" i svjesno glasam za bošnjačkog člana predsjedništva, tako da ne(T)ko drugi i Bošnjacima bira člana predsjedništva! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Živa istina!
:bih:
ti sa zokom čegarom pod ruku :lol: :lol:
putokaz1

#447 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by putokaz1 »

Bošnjaci narod koji bira boju Posteljine al u tuđoj kući.
ili Mujo bira donji veš tuđoj ženi.
Moju kaže Ivi,Ivo kod tvoje žene svaki dan dolazi vodoinstalater, a Peri da kod njegove dolazi električar a ne vidi da kod Fate dolazi Telefonista.
Kadabošnjaci budu izarali svog tad neće bit iz SDA član Predsjedništva.
agent_zero

#448 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by agent_zero »

Prvo se uopšte ne zna da li će se kandidovati, nešto sumnjam u to ali hajde vidjet ćemo.

Ukoliko se ipak kandiduje, vjerovatno ću glasati za njega.
džakailibu

#449 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by džakailibu »

512MB wrote:
Jah, Covic nije bezvrijedan a krize zadnjih godina ni na vidiku?
znas, groteskno je sa pozicije predsjednika predsjednistva BiH iliti hrvatskog clana istog govoriti o majorizaciji. covjek predsejdnik drzave a govori o majorizaciji.oni koji slusaju iz evrope vjerovatno se zapitaju pa otkuda ti tu? naravno, postoje neki problemi oko izbornog zakona, to je jasno, koji je nekako trebaju rijesitii ali imas predjsdnika drzave, ministre u vladi bih, predsjednika federacije, ministre u vladi fbih i govoris kako si majoriziran. ali zbog defanzive, nesnalazenja i bakirovog mladomuslimanskog pristupa i zainteresovanosti za bih do hadzica veoma su proaktivni + imaju zagreb.
Ove krize su nista sta bi se moglo desiti da se ponovo izabere komsic ili da se desi da bosnajci gladaju za hrvatskog clana. tada im dajes sve argumente ovog svijete da guraju svoju pricu jos jace. a kada govorimo o krizama pa ove stranke su samo to i naucile, igraju kartama koje su dobile 1992 i jedino sto mogu je izazivanje kriza. i da nema covica bilo bi kriza. nije sarajevo gorilo zbog covica.nije covic najveci problem a niti dodik. problem je sto bakir ne moze smisliti ni mektica ni sarovica. i tako se ponasa. zamisli da tebi neko izglasa predstavnika, recimo esad radeljas te predstavlja.
Matzan

#450 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH

Post by Matzan »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /170912045

Pa ko sad ne bi glasovao za Čovića, to je tak' fin i uglađen gospon, patriota prije svega.
Post Reply