exMixer Chipas House Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HAVANA

#426 Re: Mixer House Sarajevo

Post by HAVANA »

Haj kad vas nerviram da jos koju pustim :lol: Kad budu one u mixeru eto me :D

DaysleepeR

#427 Re: Mixer House Sarajevo

Post by DaysleepeR »

HAVANA wrote:
Izvini.
Jel to to? Da pljescem?
u ovoj ti diskusiji pominjanje silent kingdoma pomaže onoliko koliko draganu čoviću da je nekad bio komunista. i to istaknuti.
Naslovnica

#428 Re: Mixer House Sarajevo

Post by Naslovnica »

HAVANA wrote:
FreakyStyley wrote:Nema potrebe da se ljude proziva za neku muzicki elitizam na osnovu nicega. Koliko je muzika subjektivna stvar i stvar senzibiliteta i koliko u skoro svakom zanru ima kvaliteta, toliko postoji valjda neka granica izmedju ukusa i neukusa. Meni je Dzej kic i para mi usi, kao sto ih para Sinan Sakic, Jala Brat, Backstreet Boys ili Linkin Park.
Pa mene isprozivase sto sam stavio par balada i par sansona, ko da sam redom boru drljacu navijo... :lol:
Štaš jarane...
Za NG ću pokušati biti QL i trendi, nasnimaću za društvo diskografiju Nicka Cavea i Davida Bowiea, ima da se razbijemo k'o siročići.
DaysleepeR

#429 Re: Mixer House Sarajevo

Post by DaysleepeR »

Ja samo želim da zamolim Havanu da se ne ljuti na mene, izuzetno ga cijenim kao forumaša, malo sam išao na kost jer se muzikom bavim od malih nogu bez da sam ikad gledao na to koliko sam u istoj dobar, najviše muziku volim na svijetu i jako sam osjetljiv na tu temu.

Prosječnom čovjeku je muzika podloga dok vozi auto, ili dok cuga, i ne shvata je rigidno kao ja. Samim tim su moji stavovi statistička greška i ne apliciraju se na bilo šta.

:D
jao_situacije

#430 Re: Mixer House Sarajevo

Post by jao_situacije »

:meza1:
HAVANA

#431 Re: Mixer House Sarajevo

Post by HAVANA »

DaysleepeR wrote:Ja samo želim da zamolim Havanu da se ne ljuti na mene, izuzetno ga cijenim kao forumaša, malo sam išao na kost jer se muzikom bavim od malih nogu bez da sam ikad gledao na to koliko sam u istoj dobar, najviše muziku volim na svijetu i jako sam osjetljiv na tu temu.

Prosječnom čovjeku je muzika podloga dok vozi auto, ili dok cuga, i ne shvata je rigidno kao ja. Samim tim su moji stavovi statistička greška i ne apliciraju se na bilo šta.

:D
Ma ne ljutim se ,sta cu se ljutit.Ne volim iskljucivosti i spustanja...Volim je i ja i sviram od 5 godine,mama,tata,dedo,nana,dijete,sestra,ja,cak je i zena muzicku zavrsila...svi jal sviraju,jal pjevaju :lol: Nema te vrste muzike koju nisam preslusao i nasao nesto lijepo u njoj,osim turbo folka... :D Ne lezi mi i jebaji ga.Ko moze nek slusa.Sta mu ja imam pametovat.
Hajvan

#432 Re: Mixer House Sarajevo

Post by Hajvan »

DaysleepeR wrote:
HAVANA wrote:
Izvini.
Jel to to? Da pljescem?
u ovoj ti diskusiji pominjanje silent kingdoma pomaže onoliko koliko draganu čoviću da je nekad bio komunista. i to istaknuti.
k tomU, Jugosloven…. sve s vlastorucnim potpisom cirilicom

:lol:
black

#433 Re: Mixer House Sarajevo

Post by black »

ma svirate vi amidzinom.. :mrgreen:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#434 Re: Mixer House Sarajevo

Post by mk ultra »

vidim da ultra kulturni građani sarajeva parkiraju kulturno :mrgreen: :mrgreen:
dezurni_ucenik

#435 Re: Mixer House Sarajevo

Post by dezurni_ucenik »

zomri wrote:Ma ja, lafo kultura, široka shvatanja, otvorenost i poštovanje prema svemu a s druge strane predrasude, elitizam i kultur-fašizam. :roll:

Američki, engleski, irski i skandinavski folk su poželjni, a samo naš je krkanluk.

A vase predrasude prema ljudima koji osjecaju gadjenje prema tf-u nekad idu i prema cistoj agresiji. Koliko puta sam cuo komentar kao sto je eno metalike prljave mamu mu jebem narkomansku, ovo sve treba ugazit. Ne smijem ni zamisliti sta bi se desavalo da u Bosni ima onih pravih darkera i darkerica koji furaju gotik imidz. Mrtvih glava bi padalo.

ljudi kod nas ne razumiju kad neko ne slusa tf, ne gleda zvezde grande, ne slusa kafansku muziku. Gledaju te sa nekom dozom sazaljenja, ko da nesto bitno propustas u zivotu. Da ne spominjem one ljigave price o ljubomori i onoj kultnoj kako Bosanac sve prasta osim uspjeha. :lol: :lol: . Eno ih zderali smo utrobe za novu godinu zato sto je Merlin okupio 50 000 ljudi. Ej mos misliti sto sam se nervirao :lol: .

Prica o Seji sa Vratnika.

A onda imamo i "urbanu fgr" raju koja nije nista nego obicna skupina tatinih i maminih snobova koje je "sasvim slucajno" spojila ista muzika koju slusaju.
Better Man

#436 Re: Mixer House Sarajevo

Post by Better Man »

HAVANA wrote:
Better Man wrote:Totalno sam operisan od bilo kakve vrste narodne muzike, kao i muzičkog kičeraja. To kod mene ni pod razno ne može proći.
Ok.Kako definises narodnu muziku,sta ti je narodna muzika,koja je to sto valja ili ne valja?Ili nista ne valja?Jel gledas izvodjaca,izgled,porijeklo ili slusas muziku?Iz cega je sve nastalo i otkud uopste muzika?Ako covjek ima 300 idiotskih pjesama i 3 dobre pjesme,hoces li reci da su te 3 odlicne, ili ces i dalje furati urbanog i modernog slusatelja?Postoji li ijedan vrhunski muzicar da je izjavio da apsolutno ne postoji nista dobro u narodnoj muzici,bilo kojoj?Jesi vidio ikad stranca koji rijec naseg ne zna a slusa koncert sevdalinke suznih ociju?Ili mene,petog,desetog ...kad slusam cigansku naku rusku...veze ja nemam o cemu al me pogodila pravo,ili vani ulicne svirace,oni ko indijanci naki,puse u ono nesta njih 5...da se istopis...Kad probudi neku emociju.To je muzika.U svakoj se moze probrati nesto lijepo.Ko tvrdi drugacije ,veze sa muzikom nema.A sa sviranjem pogotovo.Mozda on i zna svirati ali je plitak...Mada ,ja jos ne sretoh dobrog muzicara tako uskih i iskljucivih shvatanja.
Mislim na komplet narodnu muziku na prostorima ex Yu. Bilo da je riječ o turbo folku ili običnoj narodnoj muzici, tradicionalnoj muzici itd. Jedina vrsta tradicionalne muzike koja može proći, a da je sa prostora ex Yu je Makedonska i to ne sva. I to prvenstveno u verziji kako je svira legendarni Vlatko Stefanovski,bilo sa Leb i Sol, ili triom ili Miroslavom Tadićem. jer on to radi na poseban način. Nije bez razloga jedan od najvećih gitarista ne samo na ovim prostorima, već i u svijetu. Odrastao sam uz rock, hard rock muziku, punk, dark i širio vidike na undergorund, alter, noise, indie,a tu su prisutne i različite vrste metal muzike, ali istinske metal muzike, koja nosi neku poruku, smisao i kvalitet, a ne raznoraznih ispranih dječijih metal bendova bez ikakvog smisla.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#437 Re: Mixer House Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

E moj Betr men, uz sta ti cugas?

Ide li Per Džem uz 300 grama janjetine sa rebara i bokalic.

Ide al u qrtzu...
insomnia78

#438 Re: Mixer House Sarajevo

Post by insomnia78 »

:lol:
arzuhal

#439 Re: Mixer House Sarajevo

Post by arzuhal »

Uz samo trijes' deka ne ide ništa... :(
muha_sa

#440 Re: Mixer House Sarajevo

Post by muha_sa »

što se zove Mixer House :?
insomnia78

#441 Re: Mixer House Sarajevo

Post by insomnia78 »

arzuhal wrote:Uz samo trijes' deka ne ide ništa... :(
Vala bas. Nemas rasta givikt krvariti
Better Man

#442 Re: Mixer House Sarajevo

Post by Better Man »

_BataZiv_0809 wrote:E moj Betr men, uz sta ti cugas?

Ide al u qrtzu...
Ne cugam na način kako to drugi rade. Nisam ljubitelj žestice, već isključivo dobrog piva i vina. kad pijem pivo ne volim ništa da jedem, osim možda malo tamne čokolade. Vino volim popit uz ribu ili nešto slično, a može i bez ikakvog jela. Vidi. u ratu moje društvo i ja na svakom derneku, rođendanu, novoj godini, gdje se cugalo slušala se malo teža muzika. Nekad je to Trash metal ili Heavy metal,npr. Iron Maiden, Metallica, Antrax, Slayer, Sepultura, a nekad Soundgarden, Alice in Chains, Pearl Jam, Mudhoney, RHCP. Ono. Bilo je po svačijem ukusu, ali bez bilo kakve narodne muzike, jer smo svi bili operisani od iste i takva muzika nam je bila smješna i glupa. Ja volim pustiti Sonic Youth, tad imam osjećaj da plovim beskrajnim bespućima i oni me opuštaju i odmaraju.
black

#443 Re: Mixer House Sarajevo

Post by black »

muha_sa wrote:što se zove Mixer House :?
:mrgreen:
Image
muha_sa

#444 Re: Mixer House Sarajevo

Post by muha_sa »

black wrote:
muha_sa wrote:što se zove Mixer House :?
:mrgreen:
Image
:lol: :lol: :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#445 Re: Mixer House Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

arzuhal wrote:Uz samo trijes' deka ne ide ništa... :(
Eh kad se sjetim studentskih dana. Na sestorica drinkamo, a pice i meza sveukupno 12 maraka :lol:

Janjetinu mozes samo sanjat ili ako nekome ispadne na pod pa pokupis :D
Naslovnica

#446 Re: Mixer House Sarajevo

Post by Naslovnica »

Better Man wrote:

Ide al u qrtzu...
Ne cugam na način kako to drugi rade. Nisam ljubitelj žestice, već isključivo dobrog piva i vina. kad pijem pivo ne volim ništa da jedem, osim možda malo tamne čokolade. Vino volim popit uz ribu ili nešto slično, a može i bez ikakvog jela. Vidi. u ratu moje društvo i ja na svakom derneku, rođendanu, novoj godini, gdje se cugalo slušala se malo teža muzika. Nekad je to Trash metal ili Heavy metal,npr. Iron Maiden, Metallica, Antrax, Slayer, Sepultura, a nekad Soundgarden, Alice in Chains, Pearl Jam, Mudhoney, RHCP. Ono. Bilo je po svačijem ukusu, ali bez bilo kakve narodne muzike, jer smo svi bili operisani od iste i takva muzika nam je bila smješna i glupa. Ja volim pustiti Sonic Youth, tad imam osjećaj da plovim beskrajnim bespućima i oni me opuštaju i odmaraju.
Jarane, ovim postom si me neodoljivo podsjetio na Kalamarka.
Kalamarko Pipkavac Spužva Bobov je prvi susjed i kolega na poslu. Arogantna je i čangrizava morska lignja koja živi u Moai-u sa Uskršnjeg otoka i ne voli svoje susjedstvo (naročito Spužva Boba i Patrika zbog njihovog djetinjastog ponašanja). On voli svirati klarinet i crtati svoje auto-portrete, ali mrzi svoj posao u Rakovoj Poslastici.
Image

:lol: :run:
insomnia78

#447 Re: Mixer House Sarajevo

Post by insomnia78 »

Ja sto ljudi znaju posjediti :lol:
medvjed23

#448 Re: Mixer House Sarajevo

Post by medvjed23 »

Ide al u qrtzu...
ide, ide :D bar uz bokalić, a za janjetinu ne bih znao..

kod mene alkohol samo produbi ljubav prema muzici koju slušam trijezan, dok kod (dobrog dijela) drugih ljudi stvari ne funkcionišu tako, te dolazi do velikih i interesantnih promjena u muzičkom senzibilitetu..
HAVANA

#449 Re: Mixer House Sarajevo

Post by HAVANA »

Better Man wrote:

Ide al u qrtzu...
Bolje gudra ide uz to al nemoj probavat. :D Svidice ti se plovidba po bespucima ,al ces se nasukat.
HAVANA

#450 Re: Mixer House Sarajevo

Post by HAVANA »

Kako cu ba na derneku svirat trash metal a hoces trebu da raspilavis?Sviro sam svasta al skoci mi na ledja budala naka napusena :lol: Vako zadas drugi nacin divno je biti nekome nesto...ona se raspilavi...i uletis klizeci radeee papricaaaa
Post Reply