muha_sa wrote:opet fulaChmoljo wrote:ne kontam šta je smiješno...
kada se zna da je Iris imao monopol na proizvodnju računara...
![]()
![]()
ako neŠ u rudnik slat kljucaj tak ti mene živog
ps
ovaj uglavnomja je provokator iz krajine, znam ga osobno
Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
- uglavnomja
#426 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
- muha_sa
#427 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
šta je babovac---šta se ba ibretišuglavnomja wrote:muha_sa wrote:opet fulaChmoljo wrote:ne kontam šta je smiješno...
kada se zna da je Iris imao monopol na proizvodnju računara...
![]()
![]()
ako neŠ u rudnik slat kljucaj tak ti mene živog
ps
ovaj uglavnomja je provokator iz krajine, znam ga osobno
-
hAZNADAR
#428 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Nisu se svercovali vec uvozili a za to se placao zestok porez. Taj porez su placali privatnici za robu koju su uvozili i tehnologiju, muzicari za instrumente,... itd. Doduse - koliko se sjecam bilo je jeftinije uvesti recimo fotoaparate, elektricne gitare,... iz istocne Evrope negoli zapadne.Vipsilon wrote:Hah, pa ti i ne znaš da u Jugoslaviji nisi mogao uopšte kupiti računar nego su se oni švercovali. Kucao bi ti u livnici, a ne na računaru u toj svojoj idealiziranoj Jugoslaviji.aratet wrote:
Cek cek, hoces da kazes da ovaj laptop sto kucam na njem i sto imam racun da sam ga ja kupio, zapravo mi ga kupio Bakir?
Jesi ti lud?
Kako je krenulo sa fabrikama - ispasce da je i ovo autoputa sto imamo - SDA zasluga. U BiH iskreno receno nije bilo autoputa prije. Kada smo vec poceli pripisivati strankama tehnologije i gradnju.
- kamen spoticanja
#429 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
nesh vjerovati ali jedina sansa da se ova drzava kutarishe zelenih je da ovakvi preuzmu palicu...ovi su elita gora od nase strankemuzicar_iz_parka wrote:Biće veselo kad podmladak današnjice preuzme glavne funkcije u državi nekad za 10-20 godina.
-
Seyfo
#430 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Čitam ovo,...Tarik, ....Vipsilon.... i kontam...fakat uvijek može gore.
Gdje je više dno ????
Gdje je više dno ????
- Dasi
#431 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Tada cemo mi sami mjenjati nazive ulica u Alija Izetbegovic, Bakir Izetbegovic, Maršal Sebija Izetbegovic, Trg Amira Zukica... Ubice nas nostalgija za njima i boljim vremenima kao i sad za Titom.muzicar_iz_parka wrote:Biće veselo kad podmladak današnjice preuzme glavne funkcije u državi nekad za 10-20 godina.
-
Vipsilon
#432 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Dno je tamo gdje su Jugofiličari, od toga niže ne može.Seyfo wrote:Čitam ovo,...Tarik, ....Vipsilon.... i kontam...fakat uvijek može gore.
Gdje je više dno ????
-
hAZNADAR
#433 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Buduci kakva mu je alternativa - bezbeli hoce.muzicar_iz_parka wrote:Biće veselo kad podmladak današnjice preuzme glavne funkcije u državi nekad za 10-20 godina.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#434 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
znaci spektrume koji sam uzeo u radnji svjetlost je sverc komerc...
crvena bando... hvala mladim narastajima na prosvjetljenju 
- Dasi
#435 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Ko je u koaliciji sa Babom?Vipsilon wrote:Tebi je dobar samo Babo koji je krađom izbornih listića opet zauzeo svoju selendru na kojoj je mnogo Bošnjačke krvi proliveno. A opet, sve što je loše proisteklo je iz Jugoslavije, pa i on. I eno ga smrdi, ima 7 savjetnika (sve uža porodica) čije hapanje tj. održavanje košta državu 2 miliona. Nemoj se ni javljati ako nemaš šta reći.
-
hAZNADAR
#436 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Lako je ismijavati ovako u nekom zatvorenom krugu ali hajdemo malo pogledati realnost.Seyfo wrote:Čitam ovo,...Tarik, ....Vipsilon.... i kontam...fakat uvijek može gore.
Gdje je više dno ????
Ko je normalniji danas - neko ko priziva stara vremena znajuci da se nece vratiti? Spomeni bilo kome u modernom dijelu svijeta da tamo negdje na brdovitom Balkanu imaju neki teneki koji slave i prizivaju diktaturu i neki koji to kritikuju. Sta mislis ko je tu u ocima normalnih - dno.
Rekoh ja davno - dobar dio nasih danasnjih urbanih sredina u gradovima je jednostavno operisan od stvarnosti, danasnjice, realnosti,... i zivi poput enklave zatvarajuci se sve vise u sebe.
-
Al-Batros
#437 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Što si tako siguran?hAZNADAR wrote:Pa fino se navikni na demokratiju i izbore. Koji god demokratski sistem da imas - SDA ce tu uzeti izbore. Mozes ih skinuti dsamo demokratski ili uspostavom diktature. Posto diktature nece biti -sumirprimus wrote:
kakav god samo da ode ovaj nesposobni loposvki seljacko vjerski feud.
po svaku cijenu, makar se raspali.
reba praviti alternativu feudalcima iz SDA.
Ali to se nece postici jugonostalgijom i pljuvanjem po bosnjastvu, vjeri, patriotizmu, homogenizaciji,... Na slobodan izbor. Ako radije nebi - onda trpi feud jer raspada sistema nece biti.
- uglavnomja
#438 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
hAZNADAR wrote:Lako je ismijavati ovako u nekom zatvorenom krugu ali hajdemo malo pogledati realnost.Seyfo wrote:Čitam ovo,...Tarik, ....Vipsilon.... i kontam...fakat uvijek može gore.
Gdje je više dno ????
Ko je normalniji danas - neko ko priziva stara vremena znajuci da se nece vratiti? Spomeni bilo kome u modernom dijelu svijeta da tamo negdje na brdovitom Balkanu imaju neki teneki koji slave i prizivaju diktaturu i neki koji to kritikuju. Sta mislis ko je tu u ocima normalnih - dno.
Rekoh ja davno - dobar dio nasih danasnjih urbanih sredina u gradovima je jednostavno operisan od stvarnosti, danasnjice, realnosti,... i zivi poput enklave zatvarajuci se sve vise u sebe.
lik napise mrtav hladan, usput ni u planu nije bio u to doba o kojem govori, i to ljudima koji se sjecju tog perioda:
ZNATE LI VI da se nisu mogli kupiti racunari u jugi ...
de ba pusti filozofiju, ovo vec prelazi i okvirove alternativnih faktova
-
Seyfo
#439 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Ljudi prizivaju stara vremena jer je tada bilo bolje. Tačka.
Znaš onaj vic, došao Mujo iz Švedske, kaže oni su 30 godina iza nas. Zašto? Pa kod njih je još uvijek dobro.Ovo sam čuo od '96-e mnogo puta.
I pored silnih evidentnih manjkavosti, prijašnji sistem je maksimalni civilizacijski nivo koji je uopšte moguć na ovim prostorima. Sve prije i sve poslije je lošije.
A koliko se ljudi dodvoravaju sistemu koji je retrogradan, primitivan, nazadan, to je za ne povjerovati. Ljudima nije mrsko, čak se i takmiče, da naprave što veće budale od sebe.
Neko pametan reče:"Budali je često cilj kako ispasti što veća budala."
Znaš onaj vic, došao Mujo iz Švedske, kaže oni su 30 godina iza nas. Zašto? Pa kod njih je još uvijek dobro.Ovo sam čuo od '96-e mnogo puta.
I pored silnih evidentnih manjkavosti, prijašnji sistem je maksimalni civilizacijski nivo koji je uopšte moguć na ovim prostorima. Sve prije i sve poslije je lošije.
A koliko se ljudi dodvoravaju sistemu koji je retrogradan, primitivan, nazadan, to je za ne povjerovati. Ljudima nije mrsko, čak se i takmiče, da naprave što veće budale od sebe.
Neko pametan reče:"Budali je često cilj kako ispasti što veća budala."
- kamen spoticanja
#440 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
al ope' nesto kontam da tarik i nije bas tolika budala...
ocito strijela je pogodila metu
http://stav.ba/prijetnje-tariku-dautovi ... -postupku/
ocito strijela je pogodila metu
http://stav.ba/prijetnje-tariku-dautovi ... -postupku/
-
gurabija78
#441 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
da nije Skaka bio UDBAš?Dasi wrote:Ko je u koaliciji sa Babom?Vipsilon wrote:Tebi je dobar samo Babo koji je krađom izbornih listića opet zauzeo svoju selendru na kojoj je mnogo Bošnjačke krvi proliveno. A opet, sve što je loše proisteklo je iz Jugoslavije, pa i on. I eno ga smrdi, ima 7 savjetnika (sve uža porodica) čije hapanje tj. održavanje košta državu 2 miliona. Nemoj se ni javljati ako nemaš šta reći.
Ti si i dobar jedan im vazi kako se prije rata nije smjelo sunetiti odmah UDBA na vrata. Ne znam kako mene osunetise bez UDBE.
- Toffee karamela
#442 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
fuj koje g...ce, slika i prilika zlatka hasanbegovića...krenulo od zagrebačkog trga pa misle i u bosni kopirati kampanju...pizdun pilećeg mozga, bez tita mu roditelji ni za madraca na kojem su ga napravili ne bi imali...
- supercali
#443 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Ide tito titovom i naidje alija pita ga jel ovo titova ulica kad njemu tito jok eto tvoja je
- GeeTnT
#444 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
* Alija: "Jeli ovo, svega ti, kobiva tvoja dzada....jok, nego tvoja...te potegnu chivas.supercali wrote:Ide tito titovom i naidje alija pita ga jel ovo titova ulica kad njemu tito jok eto tvoja je
-
hAZNADAR
#445 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Razluci sta je raspad sistema ili kriza vlasti, raspad stranke,...Al-Batros wrote:Što si tako siguran?hAZNADAR wrote:
Pa fino se navikni na demokratiju i izbore. Koji god demokratski sistem da imas - SDA ce tu uzeti izbore. Mozes ih skinuti dsamo demokratski ili uspostavom diktature. Posto diktature nece biti -
Ali to se nece postici jugonostalgijom i pljuvanjem po bosnjastvu, vjeri, patriotizmu, homogenizaciji,... Na slobodan izbor. Ako radije nebi - onda trpi feud jer raspada sistema nece biti.
Ako ovaj sistem padne - jedina alternativa su diktatura ili okupacija. Nadji sam jos koju alternativu. Imamo sistem gdje sami biramo vlast - sta moze biti drugo ako taj sistem propadne.
- DaysleepeR
#446 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
jadan Tarik, kaže da se neće pravdati i prilagođavati, evo sve od objave statusa se pravda i prilagođava
#pravdazatarika
#pravdazatarika
- tranquil
#447 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Ima nivo konzistentnosti mišljenja poput svog idola čije ime bi davao ulicama.DaysleepeR wrote:jadan Tarik, kaže da se neće pravdati i prilagođavati, evo sve od objave statusa se pravda i prilagođava
#pravdazatarika
#komplimentzatarika
- Control panel
-
megaman4
#449 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
Ovo ti zoves sistem?hAZNADAR wrote:Pa fino se navikni na demokratiju i izbore. Koji god demokratski sistem da imas - SDA ce tu uzeti izbore. Mozes ih skinuti dsamo demokratski ili uspostavom diktature. Posto diktature nece biti -sumirprimus wrote:
kakav god samo da ode ovaj nesposobni loposvki seljacko vjerski feud.
po svaku cijenu, makar se raspali.
Ovo nije vidjelo sistema. Drzava BiH je pod protektoratom jer njome upravlja MZ tj. Amerika i samo njena dobra volja jos BiH drzi zajedno da ne bih doslo do displucije i unutrasnjih sukoba.
Plus BiH nema svoj ustav koji je 1995 suspendovan. Ali zato ima mirovni ugovor koji je samo ugovor a ne Ustav. Sve zajednicko sto imamo u BiH rezultat je pritiska MZ a ne volje i sposobnosti bh. politicara.
Zato i jest ovakva neizvjesnost oko buducnosti BiH zato sto nema svoj vlastiti sistem kakav je imala nekadasnja SRBiH i to od TO, milicije, RIV ( vlada) itd...
Zato svako pomalo cerupa BiH dok je neocerupa do nestanka pocevsi od kvazi bh. lidera, pa preko MZ-e i.
- tranquil
#450 Re: Tarik Dautovic - nova generacija Bosnjaka
One to a hundred, multiplied by youFarscape wrote:Dear Tarik, I am proud of you!
Don't allow them to let you down!
Get up & stand up against hatred.
We like Alia no matter what!
Bosnia is proud
It all looks great, it all looks cool
Healthy children go to school
My daughter's in love, my son loves, too