Dijaspora Summer 2017

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
SaraFina

#426 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by SaraFina »

Ultra jeftino??? U BiH... i nije. U Beču možeš isto po desetom bečkom okrugu pojesti kebab i sok za 3 €.

Pitu u 16-tom i tako. Mislim, to su obične izhandjale floskuletine napaćenog Bošnje koji dalje od Neuma nije dobacio, niti ce.
Ukinut je vizni rezim meteorit. Prosiri vidike :)
Seyfo

#427 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Seyfo »

Ima pravo meteorit u jednome, i ja sam primijetio da dijasporci nemaju realan uvid u stanje jer kad dođu samo gledaju oko sebe, nove trgove, popločane ulice, nove aute na ulici, prirodu, hotele,ski staze i tržne centre. Dosta toga veleljepnog neće vidjeti ni tamo gdje žive, npr.u Sloeniji,Slovačkoj isl. Više će vjerovati svojim očima nego tuđim kuknjavama.
512MB

#428 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by 512MB »

SaraFina wrote:
Tomahawk11 wrote:
SaraFina wrote: Ja sam sa 15 bila ovako depresivna ko meteorit. Zaljubila se u Ivicu Vastića smrtno :D
Ih, Ivica Vastic :mrgreen: Poster ljubav?
Ma kod njega ovo traje, ide na hronicnu depresiju. Nek se cupa dok nije dobro zaglavio.
Pa tako nešto. Igrao u Sturm - u, a Švabo bio trener. Svi navijaju za Rapid a ja za Sturm. Dodjem s rajom do stadiona i na drugu tribinu sama. Lik 69' ja mislim a ja tinejdžerica.
A sad ti Hafiz kobajagi smeta oder wie :D
SaraFina

#429 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by SaraFina »

Lik je klasična bošnjačka, depresivna baba narikača. Muka mi ga čitati.

Samo bi budala od žene bila s ovakvim likom. Zanosi u crnjak pojavom na forumu. Zamisli tugu u R.L. :run:
meteorit135531

#430 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by meteorit135531 »

SaraFina wrote:Ultra jeftino??? U BiH... i nije. U Beču možeš isto po desetom bečkom okrugu pojesti kebab i sok za 3 €.

Pitu u 16-tom i tako. Mislim, to su obične izhandjale floskuletine napaćenog Bošnje koji dalje od Neuma nije dobacio, niti ce.
Djesi, zemljace? :thumbup: Mačko, totalno si moderna. Hajd malo zapadno od Beca, pa ćeš doći u moj kraj. Tamo gdje možes nabiti loptu sa igralista u Švicarsku, a ni Vaduz nije toliko daleko. E tamo možeš biti sretan , tamo možeš biti miran i rahatan.
Malo je jebeno kad ne možeš sa BH pasosem tako lako da odeš, a da ne brineš o vizi i smještaju koji je najkritičnija stavka u projekciji života na zapadu.. ali uvijek je šator rješenje na koji se možeš osloniti dok ne sredis vizu i ne odleprsas iz ove ludorije koja se pokušava predstaviti državom. :bih:
muha_sa

#431 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by muha_sa »

SaraFina wrote:Ultra jeftino??? U BiH... i nije. U Beču možeš isto po desetom bečkom okrugu pojesti kebab i sok za 3 €.

deckoocito ne ide u kupovinu :lol:

navest cu primjer ŠveCke gdje sam redovan posjetitelj raznoraznih granapa :lol: naravno--kad odem tamokan :D

jedino im je meso skuplje neg u naske

ostalo sve jeftinije---od sredstava za licnu higijenu do klopenzi
SaraFina

#432 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by SaraFina »

512MB wrote:
SaraFina wrote:
Pa tako nešto. Igrao u Sturm - u, a Švabo bio trener. Svi navijaju za Rapid a ja za Sturm. Dodjem s rajom do stadiona i na drugu tribinu sama. Lik 69' ja mislim a ja tinejdžerica.
Hafis je 39'. Razlika je ooogroooomnaa. Priznaćeš :D
SaraFina

#433 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by SaraFina »

meteorit135531 wrote:

Djesi, zemljace? :thumbup: Mačko, totalno si moderna. Hajd malo zapadno od Beca, pa ćeš doći u moj kraj. Tamo gdje možes nabiti loptu sa igralista u Švicarsku, a ni Vaduz nije toliko daleko. E tamo možeš biti sretan , tamo možeš biti miran i rahatan.
Malo je jebeno kad ne možeš sa BH pasosem tako lako da odeš, a da ne brineš o vizi i smještaju koji je najkritičnija stavka u projekciji života na zapadu.. ali uvijek je šator rješenje na koji se možeš osloniti dok ne sredis vizu i ne odleprsas iz ove ludorije koja se pokušava predstaviti državom. :bih:
Pa pokrij se koliko imaš jorgana. Tj; koliko ti dug..ja letim iz Bratislave kojekuda, jer jeftinije takse i imaš letova za džabe za razliku od Beča. Jbg.
Isto tako i kad sam u Berlinu. Ne idem s onog ba glavnog :))))

Ne idi u Švicu. Obidji Prag i Budimpeštu. Beč i Sofiju.
SaraFina

#434 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by SaraFina »

muha_sa wrote:

deckoocito ne ide u kupovinu :lol:

navest cu primjer ŠveCke gdje sam redovan posjetitelj raznoraznih granapa :lol: naravno--kad odem tamokan :D

jedino im je meso skuplje neg u naske

ostalo sve jeftinije---od sredstava za licnu higijenu do klopenzi
Budalaha. U dojčlandu za sto eurića bukvalno kući nanijeti ne možes hrane i ostalog. 15 dana rahat. Austrija je nešto skuplja.
seln

#435 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by seln »

ultima_palabra wrote:https://www.klix.ba/magazin/ljepotice/n ... 70711039#1
Jel navraćala ova zube da uradi? :oops:
Ne zna se, nije nosila dres BH reprezentacije.
512MB

#436 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by 512MB »

SaraFina wrote:
512MB wrote:
SaraFina wrote:
Hafis je 39'. Razlika je ooogroooomnaa. Priznaćeš :D
I kad je u Lasku bio je Ivo bio trecerazredna roba, Hafiz je ipak drdrmr :D
SaraFina

#437 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by SaraFina »

Odgovorno tvrdim meteorit, da to što tebe iz tog crnjaka i fukaraluka zanosi prema nekom luksuzu (koji smatraš mirom) nije ništa drugo do uvrnuta psiha :)
seln

#438 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by seln »

Seyfo wrote:Ima pravo meteorit u jednome, i ja sam primijetio da dijasporci nemaju realan uvid u stanje jer kad dođu samo gledaju oko sebe, nove trgove, popločane ulice, nove aute na ulici, prirodu, hotele,ski staze i tržne centre. Dosta toga veleljepnog neće vidjeti ni tamo gdje žive, npr.u Sloeniji,Slovačkoj isl. Više će vjerovati svojim očima nego tuđim kuknjavama.
Kako bolan gledaju trgove, ulice, hotele... zar dijasporci nisu uglavnom seljaci? :D
SaraFina

#439 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by SaraFina »

512MB wrote: I kad je u Lasku bio je Ivo bio trecerazredna roba, Hafiz je ipak drdrmr :D
Je. Sa univerziteta u Busovači titula :D
insomnia78

#440 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by insomnia78 »

SaraFina wrote:Odgovorno tvrdim meteorit, da to što tebe iz tog crnjaka i fukaraluka zanosi prema nekom luksuzu (koji smatraš mirom) nije ništa drugo do uvrnuta psiha :)
Pa to je i zvanicno. Prema vlastitom priznanju. Pogledaj mu ostale postove
Seyfo

#441 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Seyfo »

seln wrote:
Seyfo wrote:Ima pravo meteorit u jednome, i ja sam primijetio da dijasporci nemaju realan uvid u stanje jer kad dođu samo gledaju oko sebe, nove trgove, popločane ulice, nove aute na ulici, prirodu, hotele,ski staze i tržne centre. Dosta toga veleljepnog neće vidjeti ni tamo gdje žive, npr.u Sloeniji,Slovačkoj isl. Više će vjerovati svojim očima nego tuđim kuknjavama.
Kako bolan gledaju trgove, ulice, hotele... zar dijasporci nisu uglavnom seljaci? :D
I seljaci mogu gledati oko sebe,otići na ćaršiju,steći dojmove, naročito što je sve dojmljivo kad nisi bio dugo. To je jasno ko dan.
A brat meteorit jeste frustriran, što jes jes, ali vidio sam puno gorih dijasporaca na ovom forumu!
SaraFina

#442 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by SaraFina »

insomnia78 wrote:
SaraFina wrote:Odgovorno tvrdim meteorit, da to što tebe iz tog crnjaka i fukaraluka zanosi prema nekom luksuzu (koji smatraš mirom) nije ništa drugo do uvrnuta psiha :)
Pa to je i zvanicno. Prema vlastitom priznanju. Pogledaj mu ostale postove
Hafis, Zviz, meteorit :D

Profi deformacija kod meneee :)
madner

#443 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by madner »

Cuj nedostaje parti turizma. Ovaj nije nikad cuo za Cevljanovice, masovni hapening koji ze uzeti primat Pamloni sljedece godine kao najveca korida u Evropi. :D
meteorit135531

#444 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by meteorit135531 »

Ako te kad put nanese u Vorarlberg, pošalji mi forumsku pusu , javicu ti se i poslaću ti forumski zagrljaj. Oticemo i na jezero gdje ću ti se zakleti na vječnu ljubav i onda ću ti staviti glavicu luka na ruku , i zajedno ćemo ploviti ka najmirnijim lukama i rodit ćeš mi... to be continued :kiss:

Sreco , ono što razlikuje mene i tebe je pasoš. U životu vrijediš onoliko koliko ti vrijedi pasoš.
Bosanski pasoš mi garantuje samo probleme. Davno bi ja bio tamo gdje trebam biti, u onoj ulici gdje trebam biti da mi moj bosanski pasoš ne stvara probleme.
I naravno ono što je najgore što ću morati nositi šator i spavati po kampovima , i što ću morati biti bosanska fukara, ali moram tako.. ispočetka
Jer je Bosna kurac država i kao takva nije vrijedna ničije pažnje..
Jasno je i tebi ko se vraća u Bosnu. Vraćaju se ljudi koji pokušavaju da zavrte biznis i da oplode svoje pare tako sto će loviti u mutnom, varajuci sistem i državu , jer se u Bosni to može. U Bosni mozes da ne placas porez. U Bosni mozes da ne registrujes promet. U Bosni možes radnika plaćati 400 KM i tjerati ga da radi po 10 ili 12 sati dnevno..
To u Bosni prolazi , dok u jednoj Austriji ne može. :thumbup:
Ili ljudi koji se vrate ulazu u nekretnine koje potom izdaju i tako otplaćuju svoju investiciju. I takva nekretnina njima ostane za stare dane.
Mlad čovjek , čovjek koji je u najboljim godinama ne trati svoje vrijeme u Bosni pokušavajući nešto mijenjati ,niti živi ovdje.
Pa vidi, divnog li čuda , ne živiš ni ti sve dok ne odlučiš da udvostručis svoj novac tako sto će patriotski uložiti i investirati u voljenu ti domovinu. :bih:
SaraFina

#445 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by SaraFina »

meteorit135531 wrote:
Ako te kad put nanese u Vorarlberg, pošalji mi forumsku pusu , javicu ti se i poslaću ti forumski zagrljaj. Oticemo i na jezero gdje ću ti se zakleti na vječnu ljubav i onda ću ti staviti glavicu luka na ruku , i zajedno ćemo ploviti ka najmirnijim lukama i rodit ćeš mi... to be continued :kiss:

Sreco , ono što razlikuje mene i tebe je pasoš. U životu vrijediš onoliko koliko ti vrijedi pasoš.
Bosanski pasoš mi garantuje samo probleme. Davno bi ja bio tamo gdje trebam biti, u onoj ulici gdje trebam biti da mi moj bosanski pasoš ne stvara probleme.
I naravno ono što je najgore što ću morati nositi šator i spavati po kampovima , i što ću morati biti bosanska fukara, ali moram tako.. ispočetka
Jasno je i tebi ko se vraća u Bosnu. Vraćaju se ljudi koji pokušavaju da zavrte biznis i da oplode svoje pare tako sto će loviti u mutnom, varajuci sistem i državu , jer se u Bosni to može. U Bosni mozes da ne placas porez. U Bosni mozes da ne registrujes promet. U Bosni možes radnika plaćati 400 KM i tjerati ga da radi po 10 ili 12 sati dnevno..
To u Bosni prolazi , dok u jednoj Austriji ne može. :thumbup:
Ili ljudi koji se vrate ulazu u nekretnine koje potom izdaju i tako otplaćuju svoju investiciju. I takva nekretnina njima ostane za stare dane.
Mlad čovjek , čovjek koji je u najboljim godinama ne trati svoje vrijeme u Bosni pokušavajući nešto mijenjati ,niti živi ovdje.
Pa vidi, divnog li čuda , ne živiš ni ti sve dok ne odlučiš da udvostručis svoj novac tako sto će patriotski uložiti i investirati u voljenu ti domovinu. :bih:
Hvala na ponudi..ali ti meni ličiš na profi babu narikaču... to su one žene što idu kod Srba po sahranama i plaćene su da nad mrtvim kukaju.

Mogu muškarcu oprostiti da ružan ali zgodan, ćelav ali visok, nosonja no pametan... itd itd

Tebe i tvoje žalopojke ne bi slušala (čitala) ni da si Bakirov vanbračni sin. S vječnim uhljebljenjem i 4000 - 5000 km mjesečno :run:
realna do boli

#446 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by realna do boli »

[/quote]
[/quote]

Bome..cudan rezon...zaustavite se..malo...jos cu se dovesti u faznon da je volim svim svojim bicem..sa svim njenim manama..eto..svugdje med i miljeko...svugdje sve sto zelis obavis za dan...svugdje u banci dozes i kazes ..hoces racun..evo..hocu rentat stan..evo..za sat, nigdje birokratije..
eto..ja ako zelim odem gdje zelim i sa BiH pasosem..mogu sta hocu...bila na pet kontinenata..ne serite vise..svega vam.
Last edited by realna do boli on 11/07/2017 13:27, edited 1 time in total.
seln

#447 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by seln »

Seyfo wrote:
seln wrote:
I seljaci mogu gledati oko sebe,otići na ćaršiju,steći dojmove, naročito što je sve dojmljivo kad nisi bio dugo. To je jasno ko dan.
A brat meteorit jeste frustriran, što jes jes, ali vidio sam puno gorih dijasporaca na ovom forumu!
Mislis li ti stvarno da ovo malo jada u Bosni moze zadiviti nekoga, pogotovo ako je vidio , stajaznam, London ili Berlin?
I nisu dijasporci turisti, pa da nemaju kontakt sa domacim stanovnistvom, pa tako ni uvid u pravo stanje.
512MB

#448 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by 512MB »

Ja iz Frankfurta jedva cekam da vidim onaj svecano otvoren trotoar u Rajvosa
realna do boli

#449 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by realna do boli »

Vidis..ja kada pricam sa onim sto su otisli u Norvesku..pricam..kazu..muz postavlja plocice..zivi nas tri familije u stanu jer je jeftinije..zene ciste stanove prije predaje kljuceva..nama dobro..i nismo bili na otvaranju izlozbe u gradu.
Fudo387

#450 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Fudo387 »

realna do boli wrote:Vidis..ja kada pricam sa onim sto su otisli u Norvesku..pricam..kazu..muz postavlja plocice..zivi nas tri familije u stanu jer je jeftinije..zene ciste stanove prije predaje kljuceva..nama dobro..i nismo bili na otvaranju izlozbe u gradu.
Kako si ti iz Bosne dospijela na pet kontinenata?
Bavis se nekim sportom?
Radis u MVP?
Locked