Pitu u 16-tom i tako. Mislim, to su obične izhandjale floskuletine napaćenog Bošnje koji dalje od Neuma nije dobacio, niti ce.
Ukinut je vizni rezim meteorit. Prosiri vidike
A sad ti Hafiz kobajagi smeta oder wieSaraFina wrote:Pa tako nešto. Igrao u Sturm - u, a Švabo bio trener. Svi navijaju za Rapid a ja za Sturm. Dodjem s rajom do stadiona i na drugu tribinu sama. Lik 69' ja mislim a ja tinejdžerica.Tomahawk11 wrote:Ih, Ivica VasticSaraFina wrote: Ja sam sa 15 bila ovako depresivna ko meteorit. Zaljubila se u Ivicu Vastića smrtnoPoster ljubav?
Ma kod njega ovo traje, ide na hronicnu depresiju. Nek se cupa dok nije dobro zaglavio.
Djesi, zemljace?SaraFina wrote:Ultra jeftino??? U BiH... i nije. U Beču možeš isto po desetom bečkom okrugu pojesti kebab i sok za 3 €.
Pitu u 16-tom i tako. Mislim, to su obične izhandjale floskuletine napaćenog Bošnje koji dalje od Neuma nije dobacio, niti ce.
deckoocito ne ide u kupovinuSaraFina wrote:Ultra jeftino??? U BiH... i nije. U Beču možeš isto po desetom bečkom okrugu pojesti kebab i sok za 3 €.
Hafis je 39'. Razlika je ooogroooomnaa. Priznaćeš512MB wrote:A sad ti Hafiz kobajagi smeta oder wieSaraFina wrote:
Pa tako nešto. Igrao u Sturm - u, a Švabo bio trener. Svi navijaju za Rapid a ja za Sturm. Dodjem s rajom do stadiona i na drugu tribinu sama. Lik 69' ja mislim a ja tinejdžerica.
Pa pokrij se koliko imaš jorgana. Tj; koliko ti dug..ja letim iz Bratislave kojekuda, jer jeftinije takse i imaš letova za džabe za razliku od Beča. Jbg.meteorit135531 wrote:Djesi, zemljace?SaraFina wrote:Ultra jeftino??? U BiH... i nije. U Beču možeš isto po desetom bečkom okrugu pojesti kebab i sok za 3 €.
Ukinut je vizni rezim meteorit. Prosiri vidikeMačko, totalno si moderna. Hajd malo zapadno od Beca, pa ćeš doći u moj kraj. Tamo gdje možes nabiti loptu sa igralista u Švicarsku, a ni Vaduz nije toliko daleko. E tamo možeš biti sretan , tamo možeš biti miran i rahatan.
Malo je jebeno kad ne možeš sa BH pasosem tako lako da odeš, a da ne brineš o vizi i smještaju koji je najkritičnija stavka u projekciji života na zapadu.. ali uvijek je šator rješenje na koji se možeš osloniti dok ne sredis vizu i ne odleprsas iz ove ludorije koja se pokušava predstaviti državom.
Budalaha. U dojčlandu za sto eurića bukvalno kući nanijeti ne možes hrane i ostalog. 15 dana rahat. Austrija je nešto skuplja.muha_sa wrote:deckoocito ne ide u kupovinuSaraFina wrote:Ultra jeftino??? U BiH... i nije. U Beču možeš isto po desetom bečkom okrugu pojesti kebab i sok za 3 €.
Ukinut je vizni rezim meteorit. Prosiri vidike![]()
navest cu primjer ŠveCke gdje sam redovan posjetitelj raznoraznih granapanaravno--kad odem tamokan
![]()
jedino im je meso skuplje neg u naske
ostalo sve jeftinije---od sredstava za licnu higijenu do klopenzi
Ne zna se, nije nosila dres BH reprezentacije.ultima_palabra wrote:https://www.klix.ba/magazin/ljepotice/n ... 70711039#1
Jel navraćala ova zube da uradi?
I kad je u Lasku bio je Ivo bio trecerazredna roba, Hafiz je ipak drdrmrSaraFina wrote:Hafis je 39'. Razlika je ooogroooomnaa. Priznaćeš512MB wrote:A sad ti Hafiz kobajagi smeta oder wieSaraFina wrote:
Pa tako nešto. Igrao u Sturm - u, a Švabo bio trener. Svi navijaju za Rapid a ja za Sturm. Dodjem s rajom do stadiona i na drugu tribinu sama. Lik 69' ja mislim a ja tinejdžerica.
Kako bolan gledaju trgove, ulice, hotele... zar dijasporci nisu uglavnom seljaci?Seyfo wrote:Ima pravo meteorit u jednome, i ja sam primijetio da dijasporci nemaju realan uvid u stanje jer kad dođu samo gledaju oko sebe, nove trgove, popločane ulice, nove aute na ulici, prirodu, hotele,ski staze i tržne centre. Dosta toga veleljepnog neće vidjeti ni tamo gdje žive, npr.u Sloeniji,Slovačkoj isl. Više će vjerovati svojim očima nego tuđim kuknjavama.
Je. Sa univerziteta u Busovači titula512MB wrote: I kad je u Lasku bio je Ivo bio trecerazredna roba, Hafiz je ipak drdrmr
Pa to je i zvanicno. Prema vlastitom priznanju. Pogledaj mu ostale postoveSaraFina wrote:Odgovorno tvrdim meteorit, da to što tebe iz tog crnjaka i fukaraluka zanosi prema nekom luksuzu (koji smatraš mirom) nije ništa drugo do uvrnuta psiha
I seljaci mogu gledati oko sebe,otići na ćaršiju,steći dojmove, naročito što je sve dojmljivo kad nisi bio dugo. To je jasno ko dan.seln wrote:Kako bolan gledaju trgove, ulice, hotele... zar dijasporci nisu uglavnom seljaci?Seyfo wrote:Ima pravo meteorit u jednome, i ja sam primijetio da dijasporci nemaju realan uvid u stanje jer kad dođu samo gledaju oko sebe, nove trgove, popločane ulice, nove aute na ulici, prirodu, hotele,ski staze i tržne centre. Dosta toga veleljepnog neće vidjeti ni tamo gdje žive, npr.u Sloeniji,Slovačkoj isl. Više će vjerovati svojim očima nego tuđim kuknjavama.
Hafis, Zviz, meteoritinsomnia78 wrote:Pa to je i zvanicno. Prema vlastitom priznanju. Pogledaj mu ostale postoveSaraFina wrote:Odgovorno tvrdim meteorit, da to što tebe iz tog crnjaka i fukaraluka zanosi prema nekom luksuzu (koji smatraš mirom) nije ništa drugo do uvrnuta psiha
Ako te kad put nanese u Vorarlberg, pošalji mi forumsku pusu , javicu ti se i poslaću ti forumski zagrljaj. Oticemo i na jezero gdje ću ti se zakleti na vječnu ljubav i onda ću ti staviti glavicu luka na ruku , i zajedno ćemo ploviti ka najmirnijim lukama i rodit ćeš mi... to be continuedSaraFina wrote:Odgovorno tvrdim meteorit, da to što tebe iz tog crnjaka i fukaraluka zanosi prema nekom luksuzu (koji smatraš mirom) nije ništa drugo do uvrnuta psiha
Hvala na ponudi..ali ti meni ličiš na profi babu narikaču... to su one žene što idu kod Srba po sahranama i plaćene su da nad mrtvim kukaju.meteorit135531 wrote:Ako te kad put nanese u Vorarlberg, pošalji mi forumsku pusu , javicu ti se i poslaću ti forumski zagrljaj. Oticemo i na jezero gdje ću ti se zakleti na vječnu ljubav i onda ću ti staviti glavicu luka na ruku , i zajedno ćemo ploviti ka najmirnijim lukama i rodit ćeš mi... to be continuedSaraFina wrote:Odgovorno tvrdim meteorit, da to što tebe iz tog crnjaka i fukaraluka zanosi prema nekom luksuzu (koji smatraš mirom) nije ništa drugo do uvrnuta psiha![]()
Sreco , ono što razlikuje mene i tebe je pasoš. U životu vrijediš onoliko koliko ti vrijedi pasoš.
Bosanski pasoš mi garantuje samo probleme. Davno bi ja bio tamo gdje trebam biti, u onoj ulici gdje trebam biti da mi moj bosanski pasoš ne stvara probleme.
I naravno ono što je najgore što ću morati nositi šator i spavati po kampovima , i što ću morati biti bosanska fukara, ali moram tako.. ispočetka
Jer je Bosna kurac država i kao takva nije vrijedna ničije pažnje..
Jasno je i tebi ko se vraća u Bosnu. Vraćaju se ljudi koji pokušavaju da zavrte biznis i da oplode svoje pare tako sto će loviti u mutnom, varajuci sistem i državu , jer se u Bosni to može. U Bosni mozes da ne placas porez. U Bosni mozes da ne registrujes promet. U Bosni možes radnika plaćati 400 KM i tjerati ga da radi po 10 ili 12 sati dnevno..
To u Bosni prolazi , dok u jednoj Austriji ne može.![]()
Ili ljudi koji se vrate ulazu u nekretnine koje potom izdaju i tako otplaćuju svoju investiciju. I takva nekretnina njima ostane za stare dane.
Mlad čovjek , čovjek koji je u najboljim godinama ne trati svoje vrijeme u Bosni pokušavajući nešto mijenjati ,niti živi ovdje.
Pa vidi, divnog li čuda , ne živiš ni ti sve dok ne odlučiš da udvostručis svoj novac tako sto će patriotski uložiti i investirati u voljenu ti domovinu.
Mislis li ti stvarno da ovo malo jada u Bosni moze zadiviti nekoga, pogotovo ako je vidio , stajaznam, London ili Berlin?Seyfo wrote:I seljaci mogu gledati oko sebe,otići na ćaršiju,steći dojmove, naročito što je sve dojmljivo kad nisi bio dugo. To je jasno ko dan.seln wrote:Kako bolan gledaju trgove, ulice, hotele... zar dijasporci nisu uglavnom seljaci?Seyfo wrote:Ima pravo meteorit u jednome, i ja sam primijetio da dijasporci nemaju realan uvid u stanje jer kad dođu samo gledaju oko sebe, nove trgove, popločane ulice, nove aute na ulici, prirodu, hotele,ski staze i tržne centre. Dosta toga veleljepnog neće vidjeti ni tamo gdje žive, npr.u Sloeniji,Slovačkoj isl. Više će vjerovati svojim očima nego tuđim kuknjavama.
A brat meteorit jeste frustriran, što jes jes, ali vidio sam puno gorih dijasporaca na ovom forumu!
Kako si ti iz Bosne dospijela na pet kontinenata?realna do boli wrote:Vidis..ja kada pricam sa onim sto su otisli u Norvesku..pricam..kazu..muz postavlja plocice..zivi nas tri familije u stanu jer je jeftinije..zene ciste stanove prije predaje kljuceva..nama dobro..i nismo bili na otvaranju izlozbe u gradu.