Adis Arapovic

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
hadzinicasa

#426 Re: Adis Arapovic

Post by hadzinicasa »

Nurudin wrote:Nije riječ ni o kakvom "mudrom" vođenju, nemoj mi te karikaturlane spike. Ja govorim da lik prosječno obavlja posao,
a da je kritika nadprosječno nabildana i da percepcija javnosti ne odgovara stvarnom stanju, a ono je loše ali nije dramatično
jer postoji dosta pozitivnih trendova u ekonomiji , što sam ti ja i pokazao sa tim linkovima iz 2017 , a nađoh ih za 10min.
Dakle, to je prošla godina , solidno i nikako katastrofalno nije ako imaš uspješnu godinu u turizmu ili tako nekih rekordnih
prometa u jednoj godini , to svakako nije stanje gladi, siromaštva većeg nego u Africi i ko zna šta sve ne pišu , pardon seru
plaćenici po medijima i javnom prostoru.
Što ja ne radim je moja privatna stvar . Vjerovatno ću raditi izvan BiH ali ne smatram to nekim užasnim činom naše ekonomije, nego
normalnim kretanjem ljudi koje se uvijek dešavalo i dešavaće se.
preletjela sam linkove Koje si postavio, nisam otvarala priznajem, ali samo eto kritickog propitivanja zarad (umjesto gutanja serviranog) smrdi li ti mozda ijedan od navedenih na marketinsko napumpavanje?
kao recimo: objavljivanja fiktivnih oglasa na posao.ba u cilju promoviranja firme umjesto stvarnog zaposljavanja, jer je jeftinije od "prave" Reklame? pa ti pomislis... vidi radi se, raste, krece se nesto,
a na ulici sve vise ljudi kopa po kontejnerima, platezna moc sve manja, javna potrosnja (Osim one na administraciju) takodjer manja, pa se kompenziraju manjkovi na taj nacin ubranog poreza vecim poreznim stopama, pa i akcizama, itd, itd...
drugim rijecima: jel' ti vise vjerujes meni (Internetu op.a.) il' svojim ocima?

mislim, niko sretniji od mene da si ti zaista u pravu, da nama raste BDP na realnim osnovama, izvoz, proizvodnja i sve sto slijedi.... a ne da se zaduzujemo do besvijesti... dok i ono malo sto radi posrce pod nametima koji samo rastu....

ali razumijem te, i ja cesto kad zatvorim oci.... ljepse mi je.
Roccohljup

#427 Re: Adis Arapovic

Post by Roccohljup »

Jaooo kakva briljantna i genijalna kritika . Vidi se da umiješ kad hoćeš . Inače, kako se zove taj pravac u modernoj ekonmiji ?
"Hamo vidi mu glave" ?
FadileOprosti....sto si se u drugom prepoznao.
Drug, ne moras se za mene brinuti. Hvala bogu uspjesno radim i super zaradujem upravo baveci se tom ekonomijom, i sto je najvaznije ne ovisim niti o fadilu niti o bilo kojem politicaru. A ti ganjaj svoju nafaku gdje god. Sve najbolje i uzivaj u blagodatima koje nam je fadil obezbjedio.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#428 Re: Adis Arapovic

Post by Nurudin »

hadzinicasa wrote:
Nurudin wrote:Nije riječ ni o kakvom "mudrom" vođenju, nemoj mi te karikaturlane spike. Ja govorim da lik prosječno obavlja posao,
a da je kritika nadprosječno nabildana i da percepcija javnosti ne odgovara stvarnom stanju, a ono je loše ali nije dramatično
jer postoji dosta pozitivnih trendova u ekonomiji , što sam ti ja i pokazao sa tim linkovima iz 2017 , a nađoh ih za 10min.
Dakle, to je prošla godina , solidno i nikako katastrofalno nije ako imaš uspješnu godinu u turizmu ili tako nekih rekordnih
prometa u jednoj godini , to svakako nije stanje gladi, siromaštva većeg nego u Africi i ko zna šta sve ne pišu , pardon seru
plaćenici po medijima i javnom prostoru.
Što ja ne radim je moja privatna stvar . Vjerovatno ću raditi izvan BiH ali ne smatram to nekim užasnim činom naše ekonomije, nego
normalnim kretanjem ljudi koje se uvijek dešavalo i dešavaće se.
preletjela sam linkove Koje si postavio, nisam otvarala priznajem, ali samo eto kritickog propitivanja zarad (umjesto gutanja serviranog) smrdi li ti mozda ijedan od navedenih na marketinsko napumpavanje?
kao recimo: objavljivanja fiktivnih oglasa na posao.ba u cilju promoviranja firme umjesto stvarnog zaposljavanja, jer je jeftinije od "prave" Reklame? pa ti pomislis... vidi radi se, raste, krece se nesto,
a na ulici sve vise ljudi kopa po kontejnerima, platezna moc sve manja, javna potrosnja (Osim one na administraciju) takodjer manja, pa se kompenziraju manjkovi na taj nacin ubranog poreza vecim poreznim stopama, pa i akcizama, itd, itd...
drugim rijecima: jel' ti vise vjerujes meni (Internetu op.a.) il' svojim ocima?

mislim, niko sretniji od mene da si ti zaista u pravu, da nama raste BDP na realnim osnovama, izvoz, proizvodnja i sve sto slijedi.... a ne da se zaduzujemo do besvijesti... dok i ono malo sto radi posrce pod nametima koji samo rastu....

ali razumijem te, i ja cesto kad zatvorim oci.... ljepse mi je.
Ono što vidim svojim očima jeste da se ljudi bolje oblače nego nekad, bolja auta su na parkinzima, bolje se jede...i jako
puno se kuka. Djelom zato što su ljudi skloni negativizmu , djelom jer im se kreira takav stav putem fokusa medija na kritiku,
što je sasvim legalno i poželjno čak ALI kad je istinito, a ne kad je riječ o spinovima i laganju radi interesa nekih uskih političkih
krugova koji takve spinove plaćaju.
Dakle, pred mojim očima , selo iz kojeg sam ja , je za ovih 25 godina potpuno promjenilo izgled , uvećalo se , uljepšalo ,
asvaltirani su neki sporedni putevi , dostupan internet, kablovska,market , građevinski materijal, odvoz smeća itd.
Prije 25 godina ovo je bila selendra pored magistralnog puta kojim je tu i tamo prolazilo neko auto i prastari državni autobusi.
Uglavnom, prije rata ih je pola bilo za socijale, po današnjim standardima.
Danas, kažem , izgleda 20 x bolje, bogatije, uređenije . Istina da trećina mještana radi vani ali i prije je jednak broj ako ne i više
radilo po slovenskim bauštelama, a najbolju kuću je imao komšija što je radio u Njemačkoj. I sad ima najbolju kuću ali ima i konkurenciju.
Prije je bio jedini , njegova djeca su jela "njemačke bonbone" i imale novu odjeću i torbu svake godine, a mi svi ostali smo nosili
istu torbu po 4-5 generacija i krpili odjeću . U školi nas je bilo more takvih, samo su se izdvajala djeca ovih rijetkih iz Njemačke
i djeca milicajaca . Biciklo "poni" ili "violeta" je bio san koji nam roditelji nisu mogli priuštiti.
Danas je situacija obrnuta . Velikoj većini je dostupno sve to, a manjina su socijlani slučajevi, par postotaka njih je ono što smo mi
nekad bili svi. Dosta često putujem pa vidim da je slično , bar po fasadama i izgledu ljudi , po cijeloj BiH.
Sarajevo ima vjerovatno najveći broj stanovnika ikad, puno se obnovilo , stvari ipak funkcionišu. Golubovi su deblji nego što
smo mi nekad bili , hljeba po Miljacki i parkovima razbacanog koliko hoćeš.
Inače ko nema hljeba , recimo Adis Arapović, nek ode u sarajevske pekare na Grbavici, piše da ima hljeba za ponijeti kome treba.
Vozni park oko svake zgrade je u bar 70 % slučajeva riječ o autima iznad 10.000km . Jes kredit al jbg takav je sistem u kapitalizmu.
Osim toga, nigdje jeftinije a bolje hrane nema nego u BiH . Uglavnom, nije nikakvo zatvaranje očiju već vrlo jasno i objektivno
gledam i vidim i ne može mi niko ubjeđivati da loše vidim.
Naravno, postoji puno negativnih trendova i po meni su oni više vezani za opću kulturu i samu atmosferu, nego za stvarno ekonomsko stanje.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#429 Re: Adis Arapovic

Post by Nurudin »

Roccohljup wrote:
Jaooo kakva briljantna i genijalna kritika . Vidi se da umiješ kad hoćeš . Inače, kako se zove taj pravac u modernoj ekonmiji ?
"Hamo vidi mu glave" ?
FadileOprosti....sto si se u drugom prepoznao.
Drug, ne moras se za mene brinuti. Hvala bogu uspjesno radim i super zaradujem upravo baveci se tom ekonomijom, i sto je najvaznije ne ovisim niti o fadilu niti o bilo kojem politicaru. A ti ganjaj svoju nafaku gdje god. Sve najbolje i uzivaj u blagodatima koje nam je fadil obezbjedio.
Ne brinem se ja za tebe, nemoj ni ti za mene . Ne znam samo kako si uspio ovdje pod ovim Fadilima tako super poslovati
ali sigurno ima i nekih loših momenata za koje uvijek možeš reći da su drugi krivi ;)
FadileOprosti je klasično internet hajkanje i ismijavanje adhominem, vrlo često potaknuto od opozicije i raznih Adisa
koji su nezadovoljni jer nisu oni ti koji su na Fadilovom mjestu. Inače, Fadil je za tebe genije, jer koliko vidim on je na vlasti i kroji
neku ekonomiju koja je stvarna, a ti si na forumu i glumiš uspješnog stručnjaka .
Hakiz

#430 Re: Adis Arapovic

Post by Hakiz »

.
Bloo
Globalna šefica

#431 Re: Adis Arapovic

Post by Bloo »

U iducem zivotu, zelim da se rodim kao Fadilova kcerka...
Nurudin

#432 Re: Adis Arapovic

Post by Nurudin »

Bloo wrote:U iducem zivotu, zelim da se rodim kao Fadilova kcerka...
u tome i jeste poenta, danas možeš urpijeti prstom u svakoga (i treba da možeš) , pa onda Fadilova kćerka napusti posao
u javnom sektoru. Nekad to niti si znao, a niti si smio uopće kritikovati zaslužne drugove i njhove porodice.
Krug Titovih šupkoljubaca je bio nemjerljiv sa današnjim uvlakačima, ovi su danas amateri koje su komedije bile sa klečanjem
pred tim božanstvom. Danas , svaki novinar može da izriba svakog funkcionera i da ga pita za najmanji detalj.
I treba da može, i zato je danas bolje ;)
Banksy

#433 Re: Adis Arapovic

Post by Banksy »

Nurudin wrote: Danas , svaki novinar može da izriba svakog funkcionera i da ga pita za najmanji detalj.
Veliko, nema šta. :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#434 Re: Adis Arapovic

Post by Bloo »

Nurudin wrote:
u tome i jeste poenta, danas možeš urpijeti prstom u svakoga (i treba da možeš) , pa onda Fadilova kćerka napusti posao
u javnom sektoru. Nekad to niti si znao, a niti si smio uopće kritikovati zaslužne drugove i njhove porodice.
Krug Titovih šupkoljubaca je bio nemjerljiv sa današnjim uvlakačima, ovi su danas amateri koje su komedije bile sa klečanjem
pred tim božanstvom. Danas , svaki novinar može da izriba svakog funkcionera i da ga pita za najmanji detalj.
Znaci ipak ima sanse za egzodusom familija iz javnog sektora? Sebije (koja se voza sluzbenim auticima)? Marije Prusine? Kamocaji zena mu u njega?
Ono proslo vrijeme nije tema. Vec sada i ovdje. Koje se eto ocito i ne razlikuje puno po nepotizmu.
drndalo

#435 Re: Adis Arapovic

Post by drndalo »

Banksy wrote:
Nurudin wrote: Danas , svaki novinar može da izriba svakog funkcionera i da ga pita za najmanji detalj.
Jah, i da dobije odgovor "po zakonu"... Pa citava ova igranka i jeste stvaranje privida raji da oni eto kao nesto "mogu"... Aha, mogu se samonabit nogom u vlastito dupe... Nurudine da li si uopste svjestan mentalnog stanja vecine koja ni ne misli da moze i treba bolje da im bude od koske bacene sa gazdinog stola?
Roccohljup

#436 Re: Adis Arapovic

Post by Roccohljup »

Ne brinem se ja za tebe, nemoj ni ti za mene . Ne znam samo kako si uspio ovdje pod ovim Fadilima tako super poslovati
ali sigurno ima i nekih loših momenata za koje uvijek možeš reći da su drugi krivi ;)
FadileOprosti je klasično internet hajkanje i ismijavanje adhominem, vrlo često potaknuto od opozicije i raznih Adisa
koji su nezadovoljni jer nisu oni ti koji su na Fadilovom mjestu. Inače, Fadil je za tebe genije, jer koliko vidim on je na vlasti i kroji
neku ekonomiju koja je stvarna, a ti si na forumu i glumiš uspješnog stručnjaka .
Boze sacuvaj da se brinem, tebi je izgleda pravi dobro kad zivis u fadilovom imaginarnom sistemu gdje nam je dobro. O fadilovim uspjesima ili jos bolje neuspjesima (kriminalu) kako na ovoj poziciji a kako i dok je bio i cimosu bi mogli nadugo i nashiroko na temi o njemu a ne ovdje. Za pocetak otidji malo do rodne grude vrlog nam premijera pa vidi i raspitaj se malo kako zive (bolje reci prezivljavaju) radnici firmi koje bilo on direktno, bilo supruga mu, bilo ahbabi sa kojima je u talu posjeduju. Vidjet ces da ljudi rade po 60 sati sedmicno, na sve praznime, bez TO i ostalih naknada za.prosjecnu platu od 400 KM I nesto sice u koverti kako bi vrli premijer izbjegao placanje doprinosa. Toliko o njegovoj iskrenosti i dobronamjernosti.....
Banksy

#437 Re: Adis Arapovic

Post by Banksy »

drndalo wrote:
Banksy wrote:
Jah, i da dobije odgovor "po zakonu"... Pa citava ova igranka i jeste stvaranje privida raji da oni eto kao nesto "mogu"... Aha, mogu se samonabit nogom u vlastito dupe...
Mogu slobodno trabunjat. Dobili smo ukidanje člana 133, a izgubili sve ostalo...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#438 Re: Adis Arapovic

Post by sabina1 »

SBB evo ima sve...novine , televiziju , utemeljitelje , osnivače , novinare , predsjednike , ministre , doktore , vojnike i političke analitičare....ima sve osim onog najvažnijeg.
Nema glasače.
Nurudin

#439 Re: Adis Arapovic

Post by Nurudin »

Bloo wrote:
Nurudin wrote:
Znaci ipak ima sanse za egzodusom familija iz javnog sektora? Sebije (koja se voza sluzbenim auticima)? Marije Prusine? Kamocaji zena mu u njega?
Ono proslo vrijeme nije tema. Vec sada i ovdje. Koje se eto ocito i ne razlikuje puno po nepotizmu.
Razlikuje se drastično. Dakle ti možeš danas da napraviš aferu što je Sebija otišla do Tz služebnim autom.
Ja sam mislio da su se on toliko nakrali , ti Izetbegovići, da imaju vozni park, helikoptere najmanje, a ne da se žicaju u
službenom autu...Sebija sa ovim svojim radom je baška priča, po meni skroz ok . Nepotizam je kad se radi šta se hoće, a to nije slučaj
već se radi ono što se trebalo odavno uraditi. Ali šta se dešava...pa klasična oksimornska kritika, nećemo korupciju hoćemo red
i da se pazi sa državnim novcem ,a kad to uradi e jbg nije opet dobro .
Nurudin

#440 Re: Adis Arapovic

Post by Nurudin »

Roccohljup wrote:
Boze sacuvaj da se brinem, tebi je izgleda pravi dobro kad zivis u fadilovom imaginarnom sistemu gdje nam je dobro. O fadilovim uspjesima ili jos bolje neuspjesima (kriminalu) kako na ovoj poziciji a kako i dok je bio i cimosu bi mogli nadugo i nashiroko na temi o njemu a ne ovdje. Za pocetak otidji malo do rodne grude vrlog nam premijera pa vidi i raspitaj se malo kako zive (bolje reci prezivljavaju) radnici firmi koje bilo on direktno, bilo supruga mu, bilo ahbabi sa kojima je u talu posjeduju. Vidjet ces da ljudi rade po 60 sati sedmicno, na sve praznime, bez TO i ostalih naknada za.prosjecnu platu od 400 KM I nesto sice u koverti kako bi vrli premijer izbjegao placanje doprinosa. Toliko o njegovoj iskrenosti i dobronamjernosti.....
Haj nemoj toliko lagati i brukati se bgti. Da ima zrno istine u tome, to bi bilo svaki dan u Avazu naslovnica.
Nurudin

#441 Re: Adis Arapovic

Post by Nurudin »

sabina1 wrote:SBB evo ima sve...novine , televiziju , utemeljitelje , osnivače , novinare , predsjednike , ministre , doktore , vojnike i političke analitičare....ima sve osim onog najvažnijeg.
Nema glasače.
Pa sad ide Fahro na sve ili ništa, kupiće svakoga ko ga može imalo primaći vlasti , a odmaknuti od zatvora.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#442 Re: Adis Arapovic

Post by sabina1 »

Nurudin wrote:
sabina1 wrote:SBB evo ima sve...novine , televiziju , utemeljitelje , osnivače , novinare , predsjednike , ministre , doktore , vojnike i političke analitičare....ima sve osim onog najvažnijeg.
Nema glasače.
Pa sad ide Fahro na sve ili ništa, kupiće svakoga ko ga može imalo primaći vlasti , a odmaknuti od zatvora.
Ni ne sanjamo koliko je blizu zatvoru.
Roccohljup

#443 Re: Adis Arapovic

Post by Roccohljup »

Nurudin wrote:[
Haj nemoj toliko lagati i brukati se bgti. Da ima zrno istine u tome, to bi bilo svaki dan u Avazu naslovnica.
Jarane, ako je tebi Avaz mjerilo istine i ako Avaz ne napise nesto onda to nije tako....onda stvarno...no comment. Uzivaj u svakom slucaju....nemam vise stvarno snage a ni volje dalje sa.tobom palmuditi o tom kretenu. Ako ti je dobar, vazda ti premijer bio :D
megaman4

#444 Re: Adis Arapovic

Post by megaman4 »

sabina1 wrote:
Nurudin wrote:
Nema glasače.
Ni ne sanjamo koliko je blizu zatvoru.
Opa! Mora da je nekome vaznom stao na zulj?

Da ga Ameri nece skinuti?
Bloo
Globalna šefica

#445 Re: Adis Arapovic

Post by Bloo »

Nurudin wrote: Razlikuje se drastično. Dakle ti možeš danas da napraviš aferu što je Sebija otišla do Tz služebnim autom.
Ja sam mislio da su se on toliko nakrali , ti Izetbegovići, da imaju vozni park, helikoptere najmanje, a ne da se žicaju u
službenom autu...Sebija sa ovim svojim radom je baška priča, po meni skroz ok . Nepotizam je kad se radi šta se hoće, a to nije slučaj
već se radi ono što se trebalo odavno uraditi. Ali šta se dešava...pa klasična oksimornska kritika, nećemo korupciju hoćemo red
i da se pazi sa državnim novcem ,a kad to uradi e jbg nije opet dobro .
Nurko fidget spinner :lol:
Afera i sta bi od afere? Nista...
Zna se sta je nepotizam i ovo trenutno drustvo ga vise i ne skriva.

Sto se tice Sebije i njenih "managerskih" kompetencija..no comment.

I svakako nema.potrebe da uporno navlacis vodu na mlin o bivsem sistemu jer ga niko i nije spominjao. Tako da, cut the crap.
Mirza007

#446 Re: Adis Arapovic

Post by Mirza007 »

Logicko pitanje za apologete danasnjeg sistema.
Ako je danas sve toliko bolje nego u doba nenarodnog rezima, kako je moguce da su svi konstitutivni narodi u tome periodu:
- znacajno uvecali svoj broj
- znacajno poboljsali svoj zivotni standard i ocekivanu zivotnu dob
- razvili znacajnu infrastrukturu (jos da se nisu pare bacale na ONO i DZS moglo se recimo umjesto sklonista u Konjicu izgraditi dobar dio danasnjeg 5C koridora - tako barem neke analize pokazuju)
- znacajno poboljsali nivo obrazovanja (i to sve bez danasnjih tasna-masna fakulteta)
Danas kad smo svoji na svome i imamo narodnu vlast situacija je kako slijedi:
- negativan prirodni prirastaj
- masovni exodus iz zemlje
- masovna nezaposlenost
DonieBrasco

#447 Re: Adis Arapovic

Post by DonieBrasco »

Jos jedan u nizu koji se prikljucuje politici.
Dasi

#448 Re: Adis Arapovic

Post by Dasi »

Nurudin wrote:
Pa tako reci brate, Tito je kriv sto ti nije uveo internet u selo prije rata. Hvala bogu na Fadilu i WiFi-u pa ti od sela napravise metropolu.
megaman4

#449 Re: Adis Arapovic

Post by megaman4 »

DonieBrasco wrote:Jos jedan u nizu koji se prikljucuje politici.
    Davno se on prikljucio politici, samo je u CCI-u bio na probnom radu, dok je u SBB-u dobio ugovor na neodredjeno.
    almir90

#450 Re: Adis Arapovic

Post by almir90 »

Fadil, ekonomija, razvitak, boljitak, zapošljavanje..... Daj boNbu da se raznesem k'o vehabija..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
    Locked