LGBT parada

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
triconja

#426 Re: LGBT parada

Post by triconja »

Ih kad bi se gledalo ko moze (zakonski) imati a ko ne moze ili usvojiti djecu, ljudi bi davno izmrli. I jos nesto, to je cisti fasizam.
upsy_daisy

#427 Re: LGBT parada

Post by upsy_daisy »

Sara03 wrote:
Idemedosumom wrote:
exliberal-ex wrote:....drugo ti mjesas lgtb sa pedofilima....
U kontekstu legalizacije homo braka i usvajanja djece od strane istih, nije teško uvidjeti kako bi pedofili ta prava mogli zloupotrijebiti u svrhu zadovoljavanja svojih potreba. Ne treba doktorat iz logike kako bi se ovaj potencijalni problem uočio.
*facepalm*

Još jedan IQ jednak broju navršenih godina...
Misliš da čovjek nije u pravu?Pa takvi slučajevi su se već dešavali tamo gdje je to legalizovano, informiši se malo o temi prije nego počneš dijeliti etikete njenim sudionicima za glupost i tako to.
supercali

#428 Re: LGBT parada

Post by supercali »

upsy_daisy wrote:
Sara03 wrote:
Idemedosumom wrote: U kontekstu legalizacije homo braka i usvajanja djece od strane istih, nije teško uvidjeti kako bi pedofili ta prava mogli zloupotrijebiti u svrhu zadovoljavanja svojih potreba. Ne treba doktorat iz logike kako bi se ovaj potencijalni problem uočio.
*facepalm*

Još jedan IQ jednak broju navršenih godina...
Misliš da čovjek nije u pravu?Pa takvi slučajevi su se već dešavali tamo gdje je to legalizovano, informiši se malo o temi prije nego počneš dijeliti etikete njenim sudionicima za glupost i tako to.
U kojoj mjeri su se desavali?
Koliko je djece zlostavljano od hetero roditelja bioloskih ili usvajackih
Ako odemo na te procjene daleko vise hetero roditelja je zlostavljalo djecu nego homo
I pedofila je vise medju hetero populacijom nego medju homo
upsy_daisy

#429 Re: LGBT parada

Post by upsy_daisy »

supercali wrote: U kojoj mjeri su se desavali?
Ako odemo na te procjene daleko vise hetero roditelja je zlostavljalo djecu nego homo
Pa...s obzirom na brojnost hetero i homo.... procenat je tu negdje, a ako bi se taj zakon proširio, logično bi bilo da bi se i taj procenat povećao...
Idemedosumom

#430 Re: LGBT parada

Post by Idemedosumom »

@supercali
Pa nije li logičnije gledati procentualno? Koliko ukupno postoji hetero roditelja a koliko homo, matematika nije teška. A ako nisi uspio kapirati, ne moraju biti "homo" pedofili kako bi gore navedenu legalizaciju zloupotrijebili :wink:

@sara
Nemoj tako, možda sam ja dido od 120 godina :kiss:
supercali

#431 Re: LGBT parada

Post by supercali »

upsy_daisy wrote:
supercali wrote: U kojoj mjeri su se desavali?
Pa...s obzirom na brojnost hetero i homo.... procenat je tu negdje, a ako bi se taj zakon proširio, logično bi bilo da bi se i taj procenat povećao...
S obzirom da mi mislimo da je mujo hetero jer ima zenu a on ustvari homo jer krisom se nalazi sa suljom ne znamo koliko ima homo osoba tako da ne mozemo znati koliki je procenat
supercali

#432 Re: LGBT parada

Post by supercali »

Idemedosumom wrote:@supercali
Pa nije li logičnije gledati procentualno? Koliko ukupno postoji hetero roditelja a koliko homo, matematika nije teška. A ako nisi uspio kapirati, ne moraju biti "homo" pedofili kako bi gore navedenu legalizaciju zloupotrijebili :wink:

@sara
Al tvoja greska od pocetka je izjednacavanje homo osoba sa pedofilima
Koliko je uhvacenih pedofila homoseksualac a koliko njih je hetero
Idemedosumom

#433 Re: LGBT parada

Post by Idemedosumom »

Nemoj tako, par stranica unazad sam napisao kako homo i pedo nisu na istom stepenu.

Ako legalizuješ homo brak i usvajanje djece, daješ mogunost svim pedofilima, i hetero i homo vrste da zloupotrijebe to pravo. S time što bi hetero pedofili se pravili/glumili da su "običan homo" par, ko će dokazati suprotno?
upsy_daisy

#434 Re: LGBT parada

Post by upsy_daisy »

supercali wrote:
Idemedosumom wrote:@supercali

@sara
Al tvoja greska od pocetka je izjednacavanje homo osoba sa pedofilima
Koliko je uhvacenih pedofila homoseksualac a koliko njih je hetero
Nemam te podatke, a nemaš ih ni ti.
Akcenat ovdje je na prevenciji.
Ne mora on biti homo, nego samo pedofil ali će zloupotrijebiti taj zakon lažno se predstavljajući i iskoristiti za svoje lične pobude.Kontaš?
Idemedosumom

#435 Re: LGBT parada

Post by Idemedosumom »

Joj daisy isto smo eho jedno drugom :D
supercali

#436 Re: LGBT parada

Post by supercali »

Pa prevencija bi onda bila zabraniti usvajanje skroz jer sta brani pedofilu da sada usvoji dijete?

Glupa prica jer nema nikakve konekcije da bi legalizovanjem lgbt zajednice da imaju sva prava bilo vise zlostavljanja djece
upsy_daisy

#437 Re: LGBT parada

Post by upsy_daisy »

Idemedosumom wrote:Joj daisy isto smo eho jedno drugom :D
Pisali u isto vrijeme :D
supercali

#438 Re: LGBT parada

Post by supercali »

Idemedosumom wrote:Joj daisy isto smo eho jedno drugom :D
Sa mnom ce na kafu s tobom nema sta pricati kad se slazete :D
Sara03

#439 Re: LGBT parada

Post by Sara03 »

upsy_daisy wrote: Misliš da čovjek nije u pravu?Pa takvi slučajevi su se već dešavali tamo gdje je to legalizovano, informiši se malo o temi prije nego počneš dijeliti etikete njenim sudionicima za glupost i tako to.
Još jedna u nizu koja se vodi principom "da su homoseksualci u mnogo većem procentu pedofili" ili "legaliziranjem homoseksualnih brakova legalizirat će se i pedofilija"...

Koliko svakodnevno čujemo slučajeva o disfunkcionalnim heteroseksualnim porodicama gdje se djeca i jedan od supružnika siluju, zlostavljaju, degradiraju na najnehumanije načine; tako da ti taj argument sigurno ne pije vode. A da si se malo bolje informisala sad bi znala, kao i ovaj gore što valja gluposti kao i ti, da je proces usvajanja djeteta iznimno dugotrajan i komplikovan proces, koji i mnoge heteroseksualne parove ostavlja bez posvojenika.

Pa tako ne znate, ili ne želite znati da posvojitelj u gotovo svim pravnim sistemima može biti samo osoba koja ima od 25 do 40 navršenih godina, da razlika između posvojitelja i posvojenika mora iznositi najmanje 18 godina, da se u procesu vrše sve moguće vrste kognitivno-bihevioralnih testova, kao što je test ličnosti; kako bi se razlučili podobni od nepodobnih posvojitelja, kao i razne vrste medicinskih testova, te da se konačno rješenje o usvajanju donosi nakon određenog vremenskog perioda, koji iznosi od 6 mjeseci pa do dvije godine, a u kojem je dijete boravilo u porodici potencijalnih posvojitelja itd.

A sve se to čini samo i jedino u najboljem interesu djeteta, al' kome i zbog čega išta objašnjavati kad i dalje valjate gluposti i niste ni u najmanjem procentu upoznati sa tematikom.
Last edited by Sara03 on 15/05/2017 10:50, edited 1 time in total.
supercali

#440 Re: LGBT parada

Post by supercali »

Zato bi sara mogla na kafu
Necu ti nista lgbtsodz sam :mrgreen:
upsy_daisy

#441 Re: LGBT parada

Post by upsy_daisy »

Sara03 wrote:
upsy_daisy wrote: Misliš da čovjek nije u pravu?Pa takvi slučajevi su se već dešavali tamo gdje je to legalizovano, informiši se malo o temi prije nego počneš dijeliti etikete njenim sudionicima za glupost i tako to.
Još jedna u nizu koja se vodi principom "da su homoseksualci u mnogo većem procentu pedofili" ili "legaliziranjem homoseksualnih brakova legalizirat će se i pedofilija"...

Koliko svakodnevno čujemo slučajeva o disfunkcionalnim heteroseksualnim porodicama gdje se djeca i jedan od supružnika siluju, zlostavljaju, degradiraju na najnehumanije načine; tako da ti taj argument sigurno ne pije vode. A da si se malo bolje informisala sad bi znala, kao i ovaj gore što valja gluposti kao i ti, da je proces usvajanja djeteta iznimno dugotrajan i komplikovan proces, koji i mnoge heteroseksualne parove ostavlje bez posvojenika.

Pa tako ne znate, ili ne želite znati da posvojitelj u gotovo svim pravnim sistemima može biti samo osoba koja ima od 25 do 40 navršenih godina, da razlika između posvojitelja i posvojenika mora iznositi najmanje 18 godina, da se u procesu vrše sve moguće vrste kognitivno-bihevioralnih testova, kao što je test ličnosti; kako bi se razlučili podobni od nepodobnih posvojitelja, kao i razne vrste medicinskih testova, te da se konačno rješenje o usvajanju donosi nakon određenog vremenskog perioda, koji iznosi od 6 mjeseci pa do dvije godine, a u kojem je dijete boravilo u porodici potencijalnih posvojitelja itd.

A sve se to čini samo i jedino u najboljem interesu djeteta, al' kome i zbog čega išta objašnjavati kad i dalje valjate gluposti i niste ni u najmanjem procentu upoznati sa tematikom.
Dobro lutko, kako su se onda dešavale situacije koje nerado spominjemo?
supercali

#442 Re: LGBT parada

Post by supercali »

Koje situacije?
Idemedosumom

#443 Re: LGBT parada

Post by Idemedosumom »

Hoćemol tenisa u parove? :D
supercali

#444 Re: LGBT parada

Post by supercali »

Pa nisu uzeli nagluhu zlatnu ribicu pa da traze tenis :mrgreen:
Sara03

#445 Re: LGBT parada

Post by Sara03 »

Koje spominjete, a koji mit ste pročitali negdje, nekad, na nekoj izrazito homofobnoj stranici. Argumenti na nivou seljačko-mahalskih prepucavanja u vidu rekla-kazala...

@supercali A fakat što bi mi na kafu kad smo LGBT. Čekaj da me prođe ova boljka. :D
Idemedosumom

#446 Re: LGBT parada

Post by Idemedosumom »

E moja Saro...

Image
upsy_daisy

#447 Re: LGBT parada

Post by upsy_daisy »

Sara03 wrote:Koje spominjete, a koji mit ste pročitali negdje, nekad, na nekoj izrazito homofobnoj stranici. Argumenti na nivou seljačko-mahalskih prepucavanja u vidu rekla-kazala...

@supercali A fakat što bi mi na kafu kad smo LGBT. Čekaj da me prođe ova boljka. :D
e sad si pretjerala.
ti si u tom slučaju bila na izrazito lgbt stranici pa si totalno nabrijana.
ili si u toj zajednici član pa si nabrijana s te strane
kako god-malo ti fali da se otkriješ ....plitka si kao lavor a u drugima to vidiš jer si upravo ti takva.
ajd zdravo
supercali

#448 Re: LGBT parada

Post by supercali »

Sara03 wrote:Koje spominjete, a koji mit ste pročitali negdje, nekad, na nekoj izrazito homofobnoj stranici. Argumenti na nivou seljačko-mahalskih prepucavanja u vidu rekla-kazala...

Pa da dodamo u lgbt i slovo h da bude lgbth
Sara03

#449 Re: LGBT parada

Post by Sara03 »

Nemam problem raspravljati o nečemu s drugima, ukoliko se ne slažem sa njihovim stajalištima, te se nadam da će se makar neko takav pojaviti na ovoj temi, i ukoliko mi on/ona pruži relevantne argumente mišljenja kojeg zastupa... no ovi infantilni pokušaji su zaista, i dalje na nivou predškolskog uzrasta onih koji ni u 21. stoljeću ne mogu shvatiti da postoje ljudi koje ne fura nacionalizam, šovinizam, homofobija, rasizam, ksenofobija, niti druge vrste licemjernog odioziteta prema drugom i drugačijem.
Idemedosumom

#450 Re: LGBT parada

Post by Idemedosumom »

Nisi ti taj nivo, zato si došla na forum 8)
Post Reply