Da, ali se tebi kao vlasniku bitcoina ne isplati platiti bitcoinom koji raste svaki dan po 5%, a kada bude padao vidjet ćemo da li će neko prihvatiti bitcoin kao platežno sredstvo.un1ted wrote:Raste bitcoin. Svi ocekuju pad, ali svi su to ocekivali i ranije. Do kada, vidjet cemo. Rast nije neprirodan, dosta novih korisnika ulazi u crypto i logicno, treba im btc, cija je kolicina ogranicena na 30tak miliona. Pa vi sada sracunajte cijenu kada sa sadasnjih 2 miliona ljudi u crypto svijetu to ode na, da ne pretjeramo 100 miliona
Apsolutno netacno. Pa u HR imas stranice koje primaju bitcoin kao valutu za placanje ekvivalentnu domacoj valuti. Ne zanima ih sta ce biti sutra, oni su proracunali. Da li odmah kesiraju BTC, ili cuvaju, to je interna odluka kompanije.Jer ovakav bitcoin je zanimljiv samo dok mu vrijednost raste a neupotrebljiv je kao platežno sredstvo jer ko je lud da za neki proizvod ili uslugu da 1 bitcoin ako će to sutra koštati 0,95 bitcoina.
Microsoft omogucio placanje sa BTC, recimo Steam takodjer. Naredni na listi ce biti Amazon nekada u buducnosti.
Bitcoin & crypto svijet
Moderator: anex
-
Ci-Nick
#426 Re: Bitcoins
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#427 Re: Bitcoins
To zavisi od tebe opet, isto kao i da si kupio BTC na 1.000$ pa prodas na 2.000$, ili prodajes tek sada.
Kako god, trgovci su omogucili placanje sa BTC te omogucavaju i dalje.
Kako god, trgovci su omogucili placanje sa BTC te omogucavaju i dalje.
Hoce, provjereno.kada bude padao vidjet ćemo da li će neko prihvatiti bitcoin kao platežno sredstvo.
Last edited by un1ted on 29/11/2017 09:49, edited 1 time in total.
- mO k3
#428 Re: Bitcoins
blub , blub dok ne otrese
- Dozer
#429 Re: Bitcoins
Da...Tako to izgleda kada se ne prepozna prilika, ili preciznije - kada se nema vremena malo istraziti trendove.
Kao i mnogi, i ja sam se izradio prije 5-6 godina kontajuci "koji ce mi klinac jos i ovaj nekakav BitCoin", kontajuci da je to neka varijanta slicna StormPay-u, PayPal-u ili Netelleru, samo sto se ovdje umjesto uplate na account uzima protuvrijednost u novcicima.
I, naravno, debelo se zajebah... Ocito.
Prije 5-6 godina, kada je sve pocinjalo, bilo je moguce kupiti BitCoins direktno s nasim karticama ili preko Neteller-a, a danas ne moze ni jedno jer je nas region (ili zemlja) onemogucen za tu valutu.
U svakom slucaju, kako smo kanta zemlja generalno, tako smo ispali i iz ovoga.
Kao i mnogi, i ja sam se izradio prije 5-6 godina kontajuci "koji ce mi klinac jos i ovaj nekakav BitCoin", kontajuci da je to neka varijanta slicna StormPay-u, PayPal-u ili Netelleru, samo sto se ovdje umjesto uplate na account uzima protuvrijednost u novcicima.
I, naravno, debelo se zajebah... Ocito.
Prije 5-6 godina, kada je sve pocinjalo, bilo je moguce kupiti BitCoins direktno s nasim karticama ili preko Neteller-a, a danas ne moze ni jedno jer je nas region (ili zemlja) onemogucen za tu valutu.
U svakom slucaju, kako smo kanta zemlja generalno, tako smo ispali i iz ovoga.
- TAFKAP
#430 Re: Bitcoins
Ma i bolje tako, sad bi se morao brinut sta i kuda s tolikim silnim novcem, dal da prodas ili jos drzis... 
- Dozer
#431 Re: Bitcoins
Ma znao bih ja sta i kako s tim, ne brini...
Al', jbg...zajeb. Vjerovatno zivotni.
Ako se dobro sjecam, tada, pocetkom te neke 2011 kada sam prvi put naisao na BC i kada sam razmisljao da li da uzmem ili ne za 100-200 USD, vrijednost 1 BC je bila nesto oko 1 USD...
Da sam uzeo 100 BC tada, danas bi to bilo 100 x 10600 USD = 1.060.000 USD, ili 1.700.000 KM, ili 880.000 EUR.
I vjerovatno bih se tek danas sjetio da to uopste imam...
Jbg...
Ako se dobro sjecam, tada, pocetkom te neke 2011 kada sam prvi put naisao na BC i kada sam razmisljao da li da uzmem ili ne za 100-200 USD, vrijednost 1 BC je bila nesto oko 1 USD...
Da sam uzeo 100 BC tada, danas bi to bilo 100 x 10600 USD = 1.060.000 USD, ili 1.700.000 KM, ili 880.000 EUR.
Jbg...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#432 Re: Bitcoins
Proljetos smo bili u opciji, dvojica prijatelja i ja, da uzmemo po 2 500, ja sam bio generalno za to, al oni nešto odugovlačili, danas, sutra i eto....7 500 razlike od tad.
- Dozer
#433 Re: Bitcoins
Ali ima tih opcija kamara, a bice ih sigurno jos. Recimo, ja imam account na eToro vec godinama, ali nikada se nisam zadao u trading...
Mozda je konacno vrijeme...
Mozda je konacno vrijeme...
- TAFKAP
#434 Re: Bitcoins
imao sam i ja prije jedno par godina, na samom pocetku, dok je bio samo par centi, mogucnost da nekih 100ak € dobijem isplaceno u bitcoinima, ali jbg, pokusao sam , bezuspjesno napraviti vallet...
Onda po paroli "bolje vrabac u ruci..." isplacujem novac na PayPal, ostalo je historija
Onda po paroli "bolje vrabac u ruci..." isplacujem novac na PayPal, ostalo je historija
-
Hendrix
#436 Re: Bitcoins
Prodo bi ga mnogo ranije i uzeo 1000USD i konto jebote kako lako zaradi ovako lovu.Dozer wrote:Ma znao bih ja sta i kako s tim, ne brini...
Jbg...
- _Reds_
#437 Re: Bitcoins
Pršeoa 10.000!
Da li prodavati ili čekat još, imam 1 BTC i 2 ETH!
- phillie
#438 Re: Bitcoins
ma cekaj, kad si cekao do sad cekaj jos iza nove godine.
-
Puf
#439 Re: Bitcoins
Cekaj jos 5 godina._Reds_ wrote:Pršeoa 10.000!
- TAFKAP
#440 Re: Bitcoins
Tek sad nastaje pravi hajp, kad ulete bankari i spekulatni, kad na sve strane vijesti pocnu objavljivati vijesti...
Jedino moze neki zajeb tipa pad berze, hack, fork, etc. dovesti do naglog pada
Jedino moze neki zajeb tipa pad berze, hack, fork, etc. dovesti do naglog pada
- Dozer
#442 Re: Bitcoins
S obzirom da je sada ovo objavljeno na sva zvona, odnosno u svim svjetskim medijima, ja bih sacekao jos 2-3 mjeseca jer ce sada krenuti pomama za svim tim.
Pomama ce trajati taman toliko, 2-3 mjeseca, pri cemu ce se mnogi pokusati ukljuciti u trgovinu crypto lovom i na taj nacin upumpati jos par milijardi na sve to, sto ce neminovno dovesti do povecanja vrijednosti.
Ja predvidjam da ce u januaru 1 BTC vrijediti oko 12.000 USD, ali nakon toga ce se vjerovatno desiti pad. Koliki ce taj pad biti, direktno zavisi od kolicine love u opticaju, a mislim da ce se ona drasticno smanjiti.
Takodjer, nemojte ni jedne sekunde iz vida izgubiti mogucnost da je sve to oko BTC-a prenapuhano (sto je vrlo vjerovatno), kako bi se privukli novi mali ulagaci (oni s ulozima do 2.000-3.000 USD), a takvi ulagaci se, po pravilu, vrlo brzo povlace ukoliko ne uspiju ostvariti brzu zaradu od minimalno 50-60% na ulozeno.
To konkretno znaci da ce vecina onih koji uloze npr. 2000 danas, i ne uspiju ostvariti profit od 1000-1200 za mjesec dana, pokusati to zadrzati jos mjesec dana ali bez novih ulaganja, sto ce zadrzati obim sredstava u opticaju, a samim tim postepeno voditi ka opadanju vrijednosti, nakon cega slijedi povlacenje love pa ma kolika da je, cak i s gubitkom.
LLogicno, to ce dovesti do dodatnog pada vrijednosti BTC-a.
Drugim rijecima, ako imate BTC, sacekajte januar za prodaju.
Ako nemate, a namjeravate se ukljuciti u tu vrstu trgovine, onda cekajte proljece (kraj februara ili mart) i moguci pad vrijednosti.
Logicno, ne zavaravajte se da ce taj pad biti s 10 milja na 5-6 USD. Tesko da ce otici ispod 8-9 milja.
A, ako neko vec hoce da se igra s ovim, fino se odvoje 2-3 milje, otvori se account na nekoj od mase trading platformi (poput spomenutom eToro-a), i lagano se prati stanje 20-30 dana s nekim jeftinim i novim varijantama crypto love kao sto je BTC.
Ako za to vrijeme uocite rast te neke valute za 1-5%, onda je slobodno uzmite, i zaboravite.
Za 2-3 godine ce se to drasticno uvecati.
Pomama ce trajati taman toliko, 2-3 mjeseca, pri cemu ce se mnogi pokusati ukljuciti u trgovinu crypto lovom i na taj nacin upumpati jos par milijardi na sve to, sto ce neminovno dovesti do povecanja vrijednosti.
Ja predvidjam da ce u januaru 1 BTC vrijediti oko 12.000 USD, ali nakon toga ce se vjerovatno desiti pad. Koliki ce taj pad biti, direktno zavisi od kolicine love u opticaju, a mislim da ce se ona drasticno smanjiti.
Takodjer, nemojte ni jedne sekunde iz vida izgubiti mogucnost da je sve to oko BTC-a prenapuhano (sto je vrlo vjerovatno), kako bi se privukli novi mali ulagaci (oni s ulozima do 2.000-3.000 USD), a takvi ulagaci se, po pravilu, vrlo brzo povlace ukoliko ne uspiju ostvariti brzu zaradu od minimalno 50-60% na ulozeno.
To konkretno znaci da ce vecina onih koji uloze npr. 2000 danas, i ne uspiju ostvariti profit od 1000-1200 za mjesec dana, pokusati to zadrzati jos mjesec dana ali bez novih ulaganja, sto ce zadrzati obim sredstava u opticaju, a samim tim postepeno voditi ka opadanju vrijednosti, nakon cega slijedi povlacenje love pa ma kolika da je, cak i s gubitkom.
LLogicno, to ce dovesti do dodatnog pada vrijednosti BTC-a.
Drugim rijecima, ako imate BTC, sacekajte januar za prodaju.
Ako nemate, a namjeravate se ukljuciti u tu vrstu trgovine, onda cekajte proljece (kraj februara ili mart) i moguci pad vrijednosti.
Logicno, ne zavaravajte se da ce taj pad biti s 10 milja na 5-6 USD. Tesko da ce otici ispod 8-9 milja.
A, ako neko vec hoce da se igra s ovim, fino se odvoje 2-3 milje, otvori se account na nekoj od mase trading platformi (poput spomenutom eToro-a), i lagano se prati stanje 20-30 dana s nekim jeftinim i novim varijantama crypto love kao sto je BTC.
Ako za to vrijeme uocite rast te neke valute za 1-5%, onda je slobodno uzmite, i zaboravite.
Za 2-3 godine ce se to drasticno uvecati.
-
Ci-Nick
#443 Re: Bitcoins
evo ga na 11.081$ u zadnjih 24h rast od 11,36% promet 2,37 milijardi $.
Bum, bum,..
Bum, bum,..
- Industrialyzer
#444 Re: Bitcoins
Bitcoin Cash i dalje biljezi lagani rast, 1600$. Trenutno odlicna prilika za kupovinu, da ne bude opet oj majko sto ne kupih dok je jeftino 
- KAMI666
#445 Re: Bitcoins
Bcash raste samo i iskljucivo samo zato sto on i sam ima Bitcoin vrijednost koja je porasla, jer Bitcoin raste, ali kada racunas u dolarima. Gledajuci na BCH -> BTC on je ustvari jos pao.Industrialyzer wrote:Bitcoin Cash i dalje biljezi lagani rast, 1600$. Trenutno odlicna prilika za kupovinu, da ne bude opet oj majko sto ne kupih dok je jeftino
- victom
#446 Re: Bitcoins
šta je bičes, jestel se prepali danas kad je btc krahno ? 
Last edited by victom on 01/03/2021 04:40, edited 2 times in total.
- sagosen
#447 Re: Bitcoins
Pozz svima, trenutno imam 5.1ETH, šta mislite u dalje ulaganje u ETH? Kako vam se čini Ripple, vrijedi li u to ulagati?
-
prometheus
#448 Re: Bitcoins
IOTA i ETH ce se boriti za 1. poziciju s bitcoinom, nije iskljucena mogucnost da u buducnosti vladaju sve tri ili da ce nastati jos jace valute. Velika vecina altcoinsa ce pasti i/ili nestati, bilo to iz tehnickih razloga (jaka konkurencija boljih valuta) ili sto se radi o cistim prevarama. Jako dobra prilika za ostvarivanje solidne penzije, mozda cak i nesto bolje, ali isto tako jako velike sanse za izgubiti sve.
Ja drzim iota, strat, ripple, eth, wtc i gas. Neke su za dugotrajni hold, ostale za trading i vracanje ulozenog. Minimalni rizik sto bi reko Edo. Cekamo korekcije za jos jedan ulog prije poleta u svemir
Ja drzim iota, strat, ripple, eth, wtc i gas. Neke su za dugotrajni hold, ostale za trading i vracanje ulozenog. Minimalni rizik sto bi reko Edo. Cekamo korekcije za jos jedan ulog prije poleta u svemir
- victom
#449 Re: Bitcoins
to je sve bitcoin.
kad btc raste,rastu i ostali. i obratno.
samo pogledajte chartove. isto.
kad btc raste,rastu i ostali. i obratno.
samo pogledajte chartove. isto.
Last edited by victom on 01/03/2021 04:40, edited 2 times in total.
- cvrčak_na_hedonizmu
#450 Re: Bitcoins
Čovjek mi govorio, ima nekoliko godina, o bitcoinu. Bla, bla, bla, talk to the hand, pare ne dolaze s neba, moraš ih zaista napraviti, a da nije špekulacija - genije zaključuje šta je špekulacija i ta priča. Bravo ja
Opet, s druge strane, čisto sumnjam da ih ne bi prodao u određenom trenutku i mislio o sebi kakav sam bog igre ( što neko već napisa, a i ja pomislih ), a danas se sjebo
Sad, pitanje je koliko će priča trajati i mislim da je sada kasno da se nešto ozbiljno uradi i zaradi što se tiče bitcoina i trgovine iz Bosne. Ako neko misli drugačije, bujrum, zanima me objašnjenje
Ideje oko ulaganja u druge, jeftine, kriptovalute na duži period bi me zanimale, jer imam osjećaj da se uvalim u kupovinu bitcoina i da popušim foru naredna stepenica bi bila prometna benzinska pumpa uz stihove "i put my ski mask on"
Imal kakvih foruma, prijedloga, ovdje se isplati malo udubiti, jer očito da ima dešavanja, uz ulaganje koje mogu halaliti.
Ono što me brine jeste da smo mi više-manje vukojebina pa se postavlja pitanje koliko se zapravo gubi na provizijama što se tiče transakcija. Eto, ako kome nije mrsko, ako jeste, poštujem