Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
mad_max_ba

#426 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by mad_max_ba »

:lol: :lol: :lol:
Smrcak15

#427 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by Smrcak15 »

zforumas wrote:Smrle o raju prica k'o hrle o Ceskoj
Pricam na osnovu onoga sto sam procitao u kuranu i hadisu...

A neka hipoteticka pitanja koja se ne obradjuju kuranom i hadisom sluzim se rezonovanjem logikom...teoretisanje koje moze biti tacno a i ne mora.
zagortenej

#428 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by zagortenej »

zforumas wrote:
mad_max_ba wrote: Meni tu nije nešto drugo jasno, a da bi svi bili zadovoljni dat će im se to i to, pa tako ako muško zaželi samo sa svojom bračnom družicom sa dunjaluka bit će samo sa njom, ako muško zaželi 72 hurije imat će ih (vjerovatno 71+ ova družica).
A šta ako družica zaželi 71+1 muška???? da bi bila zadovoljna.....
Pa napisao ti je da ce njoj bog tu zelju ukinuti, drugim rijecima, osakatit ce ju.
možda će ih obrezati, pa neće imati veliku želju za sexom:
Nema razilaženja među učenjacima ovog Ummeta da je sunećenje žene muslimanke propisano, s tim da su se učenjaci podijelili oko toga da li je sunećenje žene vadžib, sunnet ili samo počast ženi. Naime, sunećenje žene se vrši tako što se odsiječe dio klitorisa koji se nalazi na gornjem dijelu ženinog polnog organa. Smisao sunećenja žene je da se uravnoteži ženin spolni nagon. Islamski učenjaci imaju tri mišljenja oko šerijatskog statusa sunećenja žene muslimanke (Nejlul-evtar, Ševkani 1/125).
...
Šejh Albani negira tvrdnju da su svi hadisi koji govore o sunećenju žene slabi, a zatim dodaje da je vjerodostojna predaja od Ummu 'Atijje, radijallahu anha, (koja je vršila sunećenje žena) u kojoj joj Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, kaže: "Suneti (žene) ali ne odsijecaj mnogo, jer sunećenje čini (ženino) lice ljepšim i daje veći užitak sa mužem" (Hakim 6236 i Bejheki 17339).
Last edited by zagortenej on 21/04/2017 13:45, edited 1 time in total.
Dope_Man

#429 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by Dope_Man »

Tom logikom su mogli i napisati ''Odsjeci muskarcu polni organ da ga ucinis plodnijim'' :lol:
irac300

#430 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by irac300 »

Koliko lik ima razvijenu maštu jbt, da si Smrle živio u vrijeme Muhameda, sada bi te zvali Smrle a.s. :lol:
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#431 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by Nurudin »

mad_max_ba wrote: Meni tu nije nešto drugo jasno, a da bi svi bili zadovoljni dat će im se to i to, pa tako ako muško zaželi samo sa svojom bračnom družicom sa dunjaluka bit će samo sa njom, ako muško zaželi 72 hurije imat će ih (vjerovatno 71+ ova družica).
A šta ako družica zaželi 71+1 muška???? da bi bila zadovoljna.....
Družica si bila
sada više nisiii
družica si bila
mooojaaa
al' nije za tebe
72 hurije
ni čovjek kao jaa
Bog mi dajee

čuj družica :lol:
mad_max_ba

#432 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by mad_max_ba »

Nurudin wrote:
čuj družica :lol:
Pa mogla je i druga :lol: :lol: :lol: :lol:
produženo u, jel :lol: :lol: :lol:
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#433 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by Nurudin »

Džennet i džehenem nisu bukvalno i doslovno mjesta koja postoje negdje u svemiru.
To je vjerovatno nešto poput lijepog sna i noćne more. Oba "mjesta" su stanja naše svijesti.
I ovaj svijet odnosno naš doživljaj istoga je samo stanje naše svijesti ili vrsta sna, satkanog od misli i emocija.
lijepa u dusi

#434 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by lijepa u dusi »

Nurudin wrote:Džennet i džehenem nisu bukvalno i doslovno mjesta koja postoje negdje u svemiru.
To je vjerovatno nešto poput lijepog sna i noćne more. Oba "mjesta" su stanja naše svijesti.
I ovaj svijet odnosno naš doživljaj istoga je samo stanje naše svijesti ili vrsta sna, satkanog od misli i emocija.
Hvala lijepo, otprilike ono sto pokusavam objasniti smrletu.
patriot_1

#435 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by patriot_1 »

lijepa u dusi wrote:
patriot_1 wrote:
lijepa u dusi wrote:Smrcak je li tebe stvarno raduje taj sex i pice na onom svijetu? Znaci, rado bi ti i na ovom svijetu toga, ali posto je zabranjeno cekat ces naredni zivot da se provedes? Ja te tako shvatam, tebe i tu tvoju ushicenost.

Mene bi vise radovala sama cinjenica da sam sacuvana od vjecne vatre, taman da je raj cetvrtasta soba bez prozora i vrata, bez icega. Ali sama cinjenica da me ne rostiljaju mi je i vise nego dovoljna. Ako jos na to dodam da cu biti u zelenilu, okruzena potocima, cvrkutom ptica, vedrinom,dobrim ljudima, je li zaista bitno hoce li biti sexa i pica? Pogotovo ako su tamo otklonjene sve dunjalucke potrebe.
Ja sam prilicno sigurna da od alkohola nema nista, dzaba mu se radujes, kao ni od sexa sa tim djevicama :D cak sam i prilicno sigurna da ljudi nece imati nikakvu potrebu za tim, mozda cak ni spolnih organa.
Jel misliš na piće ili pice?
Ć :lol:
:-D :-D :-D
patriot_1

#436 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by patriot_1 »

lijepa u dusi wrote:Da si kakav prijatelj, ne bi petljao s bivsom od svojih jarana, jel :D

Smrcak, sta ako zena sehida takodjer udje u dzennet? Hoce li onda on i dalje imat sex sa hurijama ili ce mu zena biti dovoljna? Sta ako on pozeli i te hurije, a zena mu tu? Ok, nema negativnih osjecanja, dakle ni ljubomore. Nije li malo nastrano da te zena gleda i divi se prizoru dok ti odradjujes hurije? :D

Zar nije logicnije skontat da se ovo ne smije bukvalno shvatati?
Lipa,simpatčna si,biš bila jedna od 72-meni kad odem u raj?Uvjet je da si nevina!(i da nisi obrijana,nekako mi je lipše ,ono,kak Izet fazlinović reče"muf!" :-D
patriot_1

#437 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by patriot_1 »

Smrcak15 wrote:
patriot_1 wrote:
istina je druze, Isus je najavio do 100 zena u Raju u bibliji , samo sto ti je to promaklo.
Fakat je,di to piše?

Marko 10,29
A Isus odgovarajući reče: zaista vam kažem: nema nikoga koji je ostavio kuću, ili braću, ili sestre, ili oca, ili mater, ili ženu, li djecu, ili zemlju, mene radi i jevanđelja radi,

30
A da neće primiti sad u ovo vrijeme sto puta onoliko kuća, i braće, i sestara, i otaca, i matera, i djece, i zemlje, u progonjenju, a na onome svijetu život vječni.

pazi ovo, prvo kaze ako ostvis ono to ces dobiti 100x onoga sto si ostavio, ako si ostavio zenu dobit ces 100 zena u onome svijetu vjecnom

znaci ako zbog isusa ostavis zenu koja te navodi na grijesenje Bogu i nevjerstvo, pa ako bi je ostavio zbog BOga, Bog bi ti to nadomjestio 100x
A onda ne prelazim na Islam!100 je ipak više nego 72! :-D Sad ozbiljno:
Kako ne kužiš poantu,svi u raju postaju obitelj,svi su ti kao djeca,braća,očevi ,majke,sestre i žene!I rekao je da će mo živjeti kao anđeli!
Dakle nema žena u smislu sexa!
Nurudin

#438 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by Nurudin »

patriot_1 wrote:
lijepa u dusi wrote:Da si kakav prijatelj, ne bi petljao s bivsom od svojih jarana, jel :D

Smrcak, sta ako zena sehida takodjer udje u dzennet? Hoce li onda on i dalje imat sex sa hurijama ili ce mu zena biti dovoljna? Sta ako on pozeli i te hurije, a zena mu tu? Ok, nema negativnih osjecanja, dakle ni ljubomore. Nije li malo nastrano da te zena gleda i divi se prizoru dok ti odradjujes hurije? :D

Lipa,simpatčna si,biš bila jedna od 72-meni kad odem u raj?Uvjet je da si nevina!(i da nisi obrijana,nekako mi je lipše ,ono,kak Izet fazlinović reče"muf!" :-D
koliko zdravomarija bi ti svećenik propisao kao lijek za misli o mufu ?
patriot_1

#439 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by patriot_1 »

"Smrcak15

stani malo ba, pa ti nikako da povezes konce

taj mudonja, tu su njegove zene a ne necije druge, niti ce neko drugi zeniti njegove zene koje on seksa.

ako je dozvoljeno da se ima toliko zena u Raju, te zene su zabranjene drugim muskarcima.
Nije li to sebičnost?A sebičnost je grijeh!
Npr. ja nisam ništa lošiji čovjek od tebe,pa dođem u raj,ti imaš 72 a ja "Desanku".što mi nebi ako si neki,bar dvi dao?
Koji k... će ti toliko komada?K tome,muko moja,Desanka je vjerovatno Srpkinja a ja Hrvat!
Pa pomozi bližnjeg svoga!
patriot_1

#440 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by patriot_1 »

Nurudin wrote:
patriot_1 wrote:

koliko zdravomarija bi ti svećenik propisao kao lijek za misli o mufu ?
A neznam,ali znam moliti Zdravomariju! :-D
patriot_1

#441 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by patriot_1 »

"Smrcak1

Pricam na osnovu onoga sto sam procitao u kuranu i hadisu...

A neka hipoteticka pitanja koja se ne obradjuju kuranom i hadisom sluzim se rezonovanjem logikom...teoretisanje koje moze biti tacno a i ne mora
.
Smrle ajmo vako:
Ti dobiješ 72 komada,meni daš pola,(Kaj će ti toliko) i ....ja i ti tabanamo a ove nevjernike naćeramo da moraju gledat!Recimo"Samo vas gledam" mora gledati a nesmije prić blizu!Kud ćeš goreg pakla!"Fatarmagana" misli da je to fotomargana,"aurora" stavi neku aureolu oko nas i nema nikom prilaza blizu!(osim lijepe u duši)."Nocty " nam donosi Tartufe(on se u gljive razumi a kako ćeš to sve rješavati bez afrodizijaka).
Dogovoreno!
patriot_1

#442 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by patriot_1 »

"Smrcak15"

Ti to ocjenjujes iz ove perspektive ali one nece trebati drugog muskarca....

Sta mislis ovo, mi se ovdje glodjemo oko ovoga ja opravdavam ti napadas kako je nerazumno, dodjemo ja i ti tamo u raj i da vidimo tu situaciju kako zivi taj neki sehid sa te 72 djevice....

Kad ono on zivi sa svojom suprugom...ali kad pozeli da ima odnos sa drugom ...udje u neku virtualnu realnost gdje ulazi poput sna samo sto taj san izgleda kao java jednostavno nemozes znati jeli to sanjas ili je stvarno yoliko realno izgleda..izgleda realno toliko kao kad ti pises meni odgovor kuckajuci od testaturu.

Te ostale zene su u tvom virtualnom svijetu realnosti tako da zena ih uopste nevidi niti cuje .

Sta mislis da je tako nesto u tom fazonu.....??

Kako god bilo nece biti nezadovoljnih u raju, ako mislis da ce neko biti nezadovoljan otisao si u zabludu.
A đe će Allah naći tolke nevine , matere ti?
Npr. više milijuna ode u raj puta 72,,,ejjj!
Ako ja odem,morat će mi nać neku Muslimanku jer naše kršćanke su do 18- te već ,,,,,(pretežito).
Jedino ako imaju 9 g. ko Ajša!
A ja s takvima nebih u krevet!
Nocty

#443 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by Nocty »

Patrioto
Meni niko ništa nije donosio
Sam sam sve obavljao od početka do kraja

"Buduće generacije će ga slaviti"
arzuhal

#444 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by arzuhal »

patriot_1 wrote:
"Smrcak15"

Ti to ocjenjujes iz ove perspektive ali one nece trebati drugog muskarca....

Sta mislis ovo, mi se ovdje glodjemo oko ovoga ja opravdavam ti napadas kako je nerazumno, dodjemo ja i ti tamo u raj i da vidimo tu situaciju kako zivi taj neki sehid sa te 72 djevice....

Kad ono on zivi sa svojom suprugom...ali kad pozeli da ima odnos sa drugom ...udje u neku virtualnu realnost gdje ulazi poput sna samo sto taj san izgleda kao java jednostavno nemozes znati jeli to sanjas ili je stvarno yoliko realno izgleda..izgleda realno toliko kao kad ti pises meni odgovor kuckajuci od testaturu.

Te ostale zene su u tvom virtualnom svijetu realnosti tako da zena ih uopste nevidi niti cuje .

Sta mislis da je tako nesto u tom fazonu.....??

Kako god bilo nece biti nezadovoljnih u raju, ako mislis da ce neko biti nezadovoljan otisao si u zabludu.
A đe će Allah naći tolke nevine , matere ti?
Npr. više milijuna ode u raj puta 72,,,ejjj!
Ako ja odem,morat će mi nać neku Muslimanku jer naše kršćanke su do 18- te već ,,,,,(pretežito).
Jedino ako imaju 9 g. ko Ajša!
A ja s takvima nebih u krevet!
Vas dva pristajete jedan za drugog, da je samo kakav specijalni podforum za vas dvojicu i da opletete rahat...
zagortenej

#445 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by zagortenej »

evo za @smrleta, kad mu bude teško, da izdrži :D
Prenosi Ebu Hurejre, u kojem stoji da je Vjerovjesnik, s.a.v.s., rekao: “Čovjek će u Džennetu imati snage da u jednom danu ima odnose sa stotinu djevica.” Sened ovog hadisa je vjerodostojan. Također, prethodno smo spomenuli muttefek ‘alejh hadis: “Vjernik će u Džennetu imati šator od jednog izdubljenog bisera, koji će biti dugačak šezdeset milja. U njemu će imati žena koje će obilaziti.”

Ibn Vehb bilježi predaju Ebu Hurejre, koji kaže daje Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, bio upitan: “Hoćemo li općiti sa našim ženama u Džennetu?” On odgovori: “Da, tako mi Onoga u Čijoj je moći moj život, itekako! A kad se od nje odmakne, ona će ponovo biti čista djevica.”

Taberanija bilježi predaju Ebu Umame, koji kazuje daje neko upitao Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem: “Hoće li se stanovnici Dženneta ženiti?” Poslanik reče: “Da. Imat će ud koji neće mlohaviti, strast koja se neće gasiti, i snažno će ih obljubljivati.”
On, također, bilježi predaju Ebu Umame, koji kaže daje Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, upitan: “Hoće li stanovnici Dženneta imati bračne odnose?” Poslanik odgovori: “Da, ali neće biti ejakulacije, niti smrti.” Ebu Ne’im bilježi predaju Ebu Hurejre, u kojoj se kazuje daje neko upitao Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem: “Hoće li stanovnici Dženneta imati odnose sa svojim ženama?” Poslanik je odgovorio: “Da, tako mi Onoga Koji me je poslao s Istinom. Imat će ih, sa muškim spolnim organom kojem neće dosaditi užitak, stidnicom koja se neće požaliti, i strašću koja neće prestajali.”

Abdullah b. Ahmed bilježi da je Ibn Mesud, tumačeći riječi Uzvišenog: “Stanovnici Dženneta uživat će toga dana u blagodatima, veseli i radosni”, rekao: “Uživat će u razdjevičenju djevica.” Hakim bilježi predaju prema kojoj je i El-Evza’i, tumačeći navedeni ajet Uzvišenog, kazao: “Uživat će u razdjevičenju djevica.” Mukatil veli: “Uživat će u razdjevičenju djevica, za razliku od stanovnika Džehennema, koji ih neće zanimati.” Slično kaže i Ebul-Ahves. Sulejman et-Tejmi bilježi predaju od Ebu Mudžliza, koji kaže da je pitao Ibn Abbasa o ajetu: “Stanovnici Dženneta uživat će toga dana u blagodatima, veseli i radosni. ”“U čemu će uživati?”, pitao je. On mu je odgovorio: “Uživat će u razdjevičenju djevica.” Ibn Ebi ed-Dunja bilježi predaju Ikrime, od Ibn Abbasa, prema kojoj je Ibn Abbas, tumačeći spomenuti ajet, rekao to isto.

Kazivao nam je Ishak b. Ibrahim, kazivao nam je Jahja b. Jeman, od Eš’asa, i od Džafera, daje Seid b. Džubejr rekao: “Strast od koje će imati divan užitak kolat će njegovim organizmom sedamdeset godina. Međutim, neće se onečistiti tako da se mora kupati, gusul uzimati. Neće osjetiti slabost ili nemoć, impotenciju, nego će upražnjavati svoje seksualne aktivnosti uživajući u blagodatima, bez imalo neugodnosti.”

itd.
za razliku od Isusa koji je bio djevac i nije se ženio, Muhamed je imao 10 žena i obećavao je sex do iznemoglosti u raju/džennetu.
tako se prenosi u islamskim knjigama da je rekao.
Dope_Man

#446 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by Dope_Man »

Ko procita ovo gore i kaze da je takve stvari govorio normalan i razuman covjek, moze odmah da se ispise iz 21. vijeka. :-)
(mada se ovo odnosi i na same vjerske knjige, za slucaj da neko pokusa reci da su ovo nepouzdani hadisi il tako nesto)
patriot_1

#447 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by patriot_1 »

Dope_Man wrote:Ko procita ovo gore i kaze da je takve stvari govorio normalan i razuman covjek, moze odmah da se ispise iz 21. vijeka. :-)
(mada se ovo odnosi i na same vjerske knjige, za slucaj da neko pokusa reci da su ovo nepouzdani hadisi il tako nesto)
Kako bi bilo dobro da postoji jedna religija koja ima sve sljedbenike koji su normalni,mentalno i duhovno zdravi,razumni do krajnosti!
No nema takve!Ima kršćana puknutih,Muslimana,Hindusa,ateista(dobro nisu religiozni ali imaju u svojim redovima budaletina ko u priči,njihov tipičan primjer je Staljin ili Nietzsche.
Dođe mi nekad da vrisnem ,poput Pilata"Što je istina!"
Smrcak15

#448 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by Smrcak15 »

patriot_1 wrote: A onda ne prelazim na Islam!100 je ipak više nego 72! :-D Sad ozbiljno:
Kako ne kužiš poantu,svi u raju postaju obitelj,svi su ti kao djeca,braća,očevi ,majke,sestre i žene!I rekao je da će mo živjeti kao anđeli!
Dakle nema žena u smislu sexa!
kako to i zene, dat ce ti se zena, kakvu funkciju, da gledate jedno u drugo i brojite jedno drugom zube

I rekao je da će mo živjeti kao anđeli!

POstanak 6:2 Vidješe sinovi Božji, da su bile lijepe kćeri čovječje, i uzimali ih sebi za žene, koliko ih htjedoše.
6:4 Onda, kada su se sinovi Božji ženili kćerima čovječjim, pa i kasnije još, i ove im rađale djecu, živjeli su divovi na zemlji, gorostasi davnine, preslavni junaci.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sons_of_God
All of the earliest sources interpret the "sons of God" as angels. From the third century BCE onwards, references are found in the Enochic literature, the Dead Sea Scrolls the (Genesis Apocryphon, the Damascus Document, 4Q180), Jubilees, the Testament of Reuben, 2 Baruch, Josephus, and the book of Jude (compare with 2 Peter 2). This is also the meaning of the only two identical occurrences of bene ha elohim in the Hebrew Bible (Job 1:6 and 2:1), and of the most closely related expressions (refer to the list above). In the Septuagint, the interpretive reading "angels" is found in Codex Alexandrinus, one of four main witnesses to the Greek text.

Sta cemo sad druze patriote , biblija ti tvrdi Andjeli imaju sex i radjaju se djeca, dok je ovo protiv Kuransko islamskog opisa andjela.

A evo kad bi rekli da smo kao andjeli, ne jedemo , ne pije,o ne sexamo se, nemamo strasti, nemamo zelje...pa otkloni sve ove stvari, gdje tu uzivanje tijela a gdje duse???

onda bi ovaj svijet bio izvanredni nego taj buduci sobzirom na raznolikost uzivanja naspram siromasnog krscanskog opisa raja, koje uopste nije raj, nego san, vi zagovarate Raj kao san, jer si u snu Dusa i li uzivas ili patis, nemoze san nikad biti vece uzivanje od uzivanja na javi.
Last edited by Smrcak15 on 21/04/2017 17:52, edited 1 time in total.
Smrcak15

#449 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by Smrcak15 »

zagortenej wrote:evo za @smrleta, kad mu bude teško, da izdrži :D
Prenosi Ebu Hurejre, u kojem stoji da je Vjerovjesnik, s.a.v.s., rekao: “Čovjek će u Džennetu imati snage da u jednom danu ima odnose sa stotinu djevica.” Sened ovog hadisa je vjerodostojan. Također, prethodno smo spomenuli muttefek ‘alejh hadis: “Vjernik će u Džennetu imati šator od jednog izdubljenog bisera, koji će biti dugačak šezdeset milja. U njemu će imati žena koje će obilaziti.”

Ibn Vehb bilježi predaju Ebu Hurejre, koji kaže daje Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, bio upitan: “Hoćemo li općiti sa našim ženama u Džennetu?” On odgovori: “Da, tako mi Onoga u Čijoj je moći moj život, itekako! A kad se od nje odmakne, ona će ponovo biti čista djevica.”

Taberanija bilježi predaju Ebu Umame, koji kazuje daje neko upitao Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem: “Hoće li se stanovnici Dženneta ženiti?” Poslanik reče: “Da. Imat će ud koji neće mlohaviti, strast koja se neće gasiti, i snažno će ih obljubljivati.”
On, također, bilježi predaju Ebu Umame, koji kaže daje Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, upitan: “Hoće li stanovnici Dženneta imati bračne odnose?” Poslanik odgovori: “Da, ali neće biti ejakulacije, niti smrti.” Ebu Ne’im bilježi predaju Ebu Hurejre, u kojoj se kazuje daje neko upitao Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem: “Hoće li stanovnici Dženneta imati odnose sa svojim ženama?” Poslanik je odgovorio: “Da, tako mi Onoga Koji me je poslao s Istinom. Imat će ih, sa muškim spolnim organom kojem neće dosaditi užitak, stidnicom koja se neće požaliti, i strašću koja neće prestajali.”

Abdullah b. Ahmed bilježi da je Ibn Mesud, tumačeći riječi Uzvišenog: “Stanovnici Dženneta uživat će toga dana u blagodatima, veseli i radosni”, rekao: “Uživat će u razdjevičenju djevica.” Hakim bilježi predaju prema kojoj je i El-Evza’i, tumačeći navedeni ajet Uzvišenog, kazao: “Uživat će u razdjevičenju djevica.” Mukatil veli: “Uživat će u razdjevičenju djevica, za razliku od stanovnika Džehennema, koji ih neće zanimati.” Slično kaže i Ebul-Ahves. Sulejman et-Tejmi bilježi predaju od Ebu Mudžliza, koji kaže da je pitao Ibn Abbasa o ajetu: “Stanovnici Dženneta uživat će toga dana u blagodatima, veseli i radosni. ”“U čemu će uživati?”, pitao je. On mu je odgovorio: “Uživat će u razdjevičenju djevica.” Ibn Ebi ed-Dunja bilježi predaju Ikrime, od Ibn Abbasa, prema kojoj je Ibn Abbas, tumačeći spomenuti ajet, rekao to isto.

Kazivao nam je Ishak b. Ibrahim, kazivao nam je Jahja b. Jeman, od Eš’asa, i od Džafera, daje Seid b. Džubejr rekao: “Strast od koje će imati divan užitak kolat će njegovim organizmom sedamdeset godina. Međutim, neće se onečistiti tako da se mora kupati, gusul uzimati. Neće osjetiti slabost ili nemoć, impotenciju, nego će upražnjavati svoje seksualne aktivnosti uživajući u blagodatima, bez imalo neugodnosti.”

itd.
za razliku od Isusa koji je bio djevac i nije se ženio, Muhamed je imao 10 žena i obećavao je sex do iznemoglosti u raju/džennetu.
tako se prenosi u islamskim knjigama da je rekao.
ko ti bi se bunio nesto da ti se nudi Raj i supruge koje ce izgleda da ti pamet stane i ujedno imati strast prema jedno drugom, i sex koji je 100x intezivniji od ovog sexa sad, kao eto ti bi, rekao ,ne hvala, ja sam u celibatu, ja volim da gusla tamburice, da lezim u travi hvatam leptire :lol:

ajde molim te...ako si nor,malno zdravo musko u cvijetu svoje mladosti nevjerujem da bi odbio da imas takvu suprugu u Raju sa kojom ces zivjeti i sreco i strastveno :D
dadinjo33

#450 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by dadinjo33 »

fatamorgana wrote:
asurbanipal wrote:
dadinjo33 wrote: Ti si mi najvjerniji od svih :D

Ko se bije taj se voli... :lol:
A možda bi naslov teme trebalo promijeniti u:

Arzo i Dadinjo, sličnosti i razlike! :idea:
Ja sam različit, a on nek' onda bude sličan :lol:
Post Reply