BiH - Gibraltar

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Crvena Tifoza

#426 Re: BiH - Gibraltar

Post by Crvena Tifoza »

Imao je i pokušaj driblanja oko centra. :run:
Nek odmori iduću. :-)
shake69

#427 Re: BiH - Gibraltar

Post by shake69 »

Edin H. wrote:
palermo wrote:
Edin H. wrote:
Vratice se Papadopoulos
neće, direktni crveni karton, dvije utakmice neigranja (najmanje)
Dobro je onda, zaista steta za Kolasinca.
Steta jeste, ali ces bar imati sjajnog igraca vjerovatno u sve cetiri preostale utakmice, a posebno onu protiv Belgije gdje on moze napraviti razliku naprijed i parirati opakim belgijskim krilima u odbrani. Mozda je u ovome dobro, ko zna.
bersK

#428 Re: BiH - Gibraltar

Post by bersK »

bersK wrote:Ovakav sastav se daje kad igraš sa Norvežanima ili Litvanijom. Pa jebote, jel moguće da je toliko glup da ne da šansu svim mogućim rukijima u repci, nego ubacuje najjači mogući sastav. Jebote, opet kažem. Šta mu je falilo ubacivat što više novih?

Ja rekoh nešto. Kažem ne valja da se ubacuje najjači sastav iz ovih razloga zbog kojih se vi raspravljate. Nije ništa falilo Sei da malo grije dupe na klupi, a da recimo Dumić ili Memišević odigraju koji vakat.

Dobro je da je sljedeća prijateljska. Baš me zanima šta će bit s prvim sastavom. :D
Edin H.

#429 Re: BiH - Gibraltar

Post by Edin H. »

shake69 wrote: Steta jeste, ali ces bar imati sjajnog igraca vjerovatno u sve cetiri preostale utakmice, a posebno onu protiv Belgije gdje on moze napraviti razliku naprijed i parirati opakim belgijskim krilima u odbrani. Mozda je u ovome dobro, ko zna.
Moze on jos dva nagurati protiv Kipra i Gibraltara - Seo je to. :D
north

#430 Re: BiH - Gibraltar

Post by north »

Ma možemo se natezati ko slijedeću igra ko ne igra, praviti kalklulacije..ali protiv Grčke će se sve reći I sve manje-više biti jasnije..Mi od onih futavaca možemo izgubiti samo jednim mogućim rezultatom a to je 0-1, a da mi boga oca profulamo :-) ..Oni dva gola u gostima ne bi dali ni Latviji.....ali me je strah X-a koji nam baš ne igra nikako, tek sad još vise fale ona dva boda iz Atine :( i zato ako bude Meša kalkulisao jebali smo ježa, napasti od prve minute postaviti se tako, pritiskati dok im oči ne ispadnu...ako budemo igrali sa njima partiju šaha I šatro nešto taktički I oprezno, onda nemamo šta tražiti, jer u takvim utakmicama oni dobro prolaze i sa jačim ekipama od nas, Belgija je primjer večeras, a I mnoge ranije gdje su izvlačili povoljan rezutat uz nikakvu igru...Znači, da zaključimo, ako damo dva gola tri bobe su tu, jer oni nisu sposobno isto toliko nama dati ni sa igračem više :oops:
Idemedosumom

#431 Re: BiH - Gibraltar

Post by Idemedosumom »

Ma i Belgija je navikana. Uopste nije cudo sto Grcka izvuce bod.
bersK

#432 Re: BiH - Gibraltar

Post by bersK »

Znam da nije tema za toga, ali čisto da se sjetimo da je na još jednoj utakmici bilo Bosne i Hercegovine.

Ognjen Valjić u debitantskom sudijskom nastupu u A repka kvalama podijelio kilu žutih i jedan crveni (i to za simuliranje)

Image
ljevoruki

#433 Re: BiH - Gibraltar

Post by ljevoruki »

Edin H. wrote:
Jest' dobro osutao kada mu ono, jel bjese Bicakcic dodade loptu. :-)

Mozda i zna, al se prepao.
Jos gore ako se prep'o.
Sta bi tek bilo protiv Belgije ili Grcke?
Treba mu se odmah zahvaliti, kesu boba I sok na razmucivanje I poselami kuci.
:thumbup:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#434 Re: BiH - Gibraltar

Post by malakh »

joj kakve gluposti se pisu. cuj greska sto je kolasinac igrao. neka je igrao i igrao je do sada svaku utakmicu, sem kada je bio suspendiran.

ko bi pomislio da bi protiv gibraltara moglo biti agresivnih startova, a i ruku na srce, ono je prestrog zuti karton i neka se sudija dobro napusi kurca.

da je bilo kladjenje da li bi seo dobio zuti, kvota bi bila 150km da hoce. ali igrom slucaja, bilo je sta je bilo i sada svi takticari i veliki fudbalski znalci se javljaju kao generali poslije bitke. igrao je seo uvijek kada je mogao igrati i tako je i veceras bilo. dobio zuti, pa sta. tu je protiv belgije, a protiv grcke ce biti pokrpljena ta pozicija. tu je lula, zuka a i ovaj novi pavlovic.
RtrnOfSalisbury

#435 Re: BiH - Gibraltar

Post by RtrnOfSalisbury »

morel se u barazu ikako dobit ovaj djibraltar? leze nam pravo
inace nedje na pocetku sam pito jel ko racuno sta ce biti sa bih ako grci uzmu neki bod belgijcima ali se to vjerovatno smatralo nemogucim jer grci su levati a bih kobiva velesila, jedina razlika sto je bih naspram belgije licila na malo pojacani djibraltar a grci na grke. protiv grcke se moze ocekivat gnjavaza, nadati se nekom kolosalnom pritisku je ribarceta san jer ova ekipa to nije u stanju napraviti protiv onih koji nesto znaju o ovoj prilicno jednostavnoj igri. meske (jos) nije naso dobitnu kombinaciju i tesko da ce, jedino se nadati da nekog procepi. najvjerovatnije ce u napad djeko i ibrisevic, pjanica ce zacepljat nako kako grci znaju i onda ce lulic spartat gore-dole-lijevo-desno ko dino merlin, zadnja linija ce malo vjezbat nabijanje prema naprijed. steta jer mnogo veci levati od bih prave rezultate i na forumu je vec receno o tome.
postavlja se pitanje kamo dalje rodjace ako se ne pobijede grci? puscat mesketa do kraja il namah probat nekog drugog?
jeza u ledja

#436 Re: BiH - Gibraltar

Post by jeza u ledja »

Sega citati ovu temu od prije pocetka utakmice, a da znas rezultat, i pojedine komentare. :lol: Ljudi ba nemojte davati tako drasticne komentare o pojedincima prije vremena, ispadate smijesni majke mi. :roll:
palermo wrote:Dobro je što smo pobijedili, mnogo loše je što smo Seu izgubili za Grčku....Mešina glupost....
Sto brate? Zar ne trebaju uvijek igrati najbolji?

:oops:
vicious

#437 Re: BiH - Gibraltar

Post by vicious »

Nisam gledo prvo poluvrijeme, kako je Seo uopste uspio dobiti žuti protiv ovih rekreativaca?
AmiĐa_Idriz

#438 Re: BiH - Gibraltar

Post by AmiĐa_Idriz »

vicious wrote:Nisam gledo prvo poluvrijeme, kako je Seo uopste uspio dobiti žuti protiv ovih rekreativaca?
Meni nije ni faul ono bio al haj :mrgreen:
leškarenje

#439 Re: BiH - Gibraltar

Post by leškarenje »

Daj Ligu za prvaka,jebo ovo :izet:
Stari

#440 Re: BiH - Gibraltar

Post by Stari »

Sinoć se nešto bio zapričao sa jednim poznanikom gledajući ovu utakmicu ...pa se nisam stigao javiti na forumsko dežurstvo ... pozdravljam sve prisutne ...i ne bih htio baš puno smetati ... samo odajem priznanje

:izet: :D BRAVO AVDIJA majstore austrougarski :izet:
cyprus

#441 Re: BiH - Gibraltar

Post by cyprus »

Idemedosumom wrote:Ma i Belgija je navikana. Uopste nije cudo sto Grcka izvuce bod.
Maksuz uđoh jutros da vidim jesi li ti šta gdje napisao :lol: :mrgreen:
Idemedosumom

#442 Re: BiH - Gibraltar

Post by Idemedosumom »

cyprus wrote:
Idemedosumom wrote:Ma i Belgija je navikana. Uopste nije cudo sto Grcka izvuce bod.
Maksuz uđoh jutros da vidim jesi li ti šta gdje napisao :lol: :mrgreen:
Me'ščini morat ćemo još jednu opkladu bacit :-D
lakilaka

#443 Re: BiH - Gibraltar

Post by lakilaka »

svaka pobjeda donosi 3 boda. zato uvijek trebaju igrati najbolji. oni koji imaju zuti, trebaju se sami cuvati.
i vise je degutantno citati ovo prepucavanje i pisanje po selektoru ( plavom ) kao sto je bilo i o prethodnom ( bordo ).
sinoc nije igrao najbolji igrac nas - dzeko i kada se on vrati, to ce da se vidi.
Logovan

#444 Re: BiH - Gibraltar

Post by Logovan »

AmiĐa_Idriz wrote:
vicious wrote:Nisam gledo prvo poluvrijeme, kako je Seo uopste uspio dobiti žuti protiv ovih rekreativaca?
Kako nije, vuče ga za dres, čist žuti.
shake69

#445 Re: BiH - Gibraltar

Post by shake69 »

Logovan wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:
Kako nije, vuče ga za dres, čist žuti.
Prvo je ''lucki radnik'' :mrgreen: njega vukao, sudija se pravio da ne vidi. Seji tada popusta koncentracija, gubi malo ravnotezu i zeljeni pravac kretanja zbog maske, koju ce odmah poslije baciti, lik nastavlja i kad je vidio da ce mu pobjeci, on radi isto sto ovaj njemu malo prije i sudija tek tada svira! Mislim da je prestrogo, ali to je ono ''slobodno sudijsko uvjerenje''.

Evo tekme ko nije gledao.https://www.myairbridge.com/eng/#!/down ... R1TGCULW7H
bjelave

#446 Re: BiH - Gibraltar

Post by bjelave »

5 stranica rasprave ni oko cega. Naravno da je Mesi na dusu Kolasincev karton. Njegov posao je da zna kako koji igrac reaguje, razmislja a i da procjeni da protiv totalnih amatera nije vrijedno riskirati da ti takav igrac dobije karton i da ga poslije u najvaznijoj utakmici kvalifikacija nemas na raspolaganju najbitnijeg odbrambenog igraca.
Totalno diletantski potez koji pokazuje u kakvom je grcu i pod kakvim strahom Mesa vodi reprezentaciju. Ta nesigurnost, nedostatak samopouzdanja prelazi i na igrace. Vidjeli smo to protiv Iraca....
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#447 Re: BiH - Gibraltar

Post by hrasno38 »

NajdraziVodjaa wrote:
kudrilo wrote:Najsmješnije mi je prepucavanje na temama reprezentacije na fazon Željo-Sarajevo. Evo ja sam Željovac i mislim da je Mehmed bezmud trener, te da mi sad ponude da mijenjam Slavka za Mehmeda, ne bih pristao. Isto tako mislim za Safeta da je čuna od trenera. Razlika između Mehmeda i Safeta je što Mehmed zna dati izjavu, posvećeniji je poslu, ide, prati, ganja igrače i sl. Nije "iritantan" ko Safet. Ipak, sve je to isti kalup, sve su to treneri koji su na klupu reprezentacije došli jer su igračke legende, sve su to treneri koji imaju prosječne ili ispodprosječne trenerske karijere, to su ljudi koji jedini autoritet imaju na tome što su bili igračke legende u ex Yu.

Što se tiče žutog kartona Kolašinca, i tu se pokazuje ovo sve što sam pričao. Debil si ako podcijeniš Kipar, gdje su igrači profesionalci (kakvi-takvi) i zijaniš kući od njih, ali si i debil ako protiv konobara, stolara, poštara i sl. izvedeš najjaču postavu, a postoji ti opasnost da ostaneš bez glavnog igrača odbrane npr. u slučaju žutog kartona. Ovo je fudbal, logično je da se može desiti neka situacija gdje možeš fasovat karton, može sudija ustat na lijevu nogu, može te lopta pogoditi u ruku i da fasuješ žuti, može evo i ovo večeras. I bum, nemaš najboljeg odbrambenog igrača protiv direktnog konkurenta za baraž, zato što si ga izveo da igra protiv konobara i stolara.

Dalje, večerašnji Gibraltar bi pobijedila ekipa naše lige, ja bih lično dao priliku svakom igraču od kojeg sutra može biti bilo šta, malo da se navikne, da bude malo i primjećen u svijetu fudbala. Jok, Mehmed ostavi Duljevića na tribinama, Vrančić ulazi, a mogao je Gojak,od kojeg će i biti nešto, a od Vrančića nikad ništa. Itd itd... Jel mogao Memišević večeras biti jedan od stopera, jeste. Formacija za proučit nešto, Hodžić večeras imao sudbinu Ibiševića kada igra u tandemu sa Džekom - drugi napadač koji veze nema gdje treba biti, jer ne može trčati tamo gdje trči prvi napadač jer navlači na njega. Na taj način imaš igrača gdje vidiš da se isti trudi, ali kao da ne zna šta mu je zadatak, gdje treba biti, kada, kako i sl.
:thumbup: za sve. Pogotovo za Mesu i Susica, i ja sam manijak ali ne pada mi napamet braniti Bazdarevica on je meni po dosad prikazanom isti ko Susic samo drugo pakovanje cak su i rezultati preslikani, oba dobili u ruke ekipu kvalitete kakve prije nisu nikad vodili a ni poslije nece, ali to je druga tema zasto je nasa reprezentacija poligon za ucenje ispodprosjecnih trenera.
Super samo sto je prvi odveo reprezentaciju na SP a drugi je na dobrom putu........pa neka su bezmudi do picke materine. Eto svi oni prije su bili sa mudima pa nas nije bilo ni na mapi.
legionar2010

#448 Re: BiH - Gibraltar

Post by legionar2010 »

bjelave wrote:5 stranica rasprave ni oko cega. Naravno da je Mesi na dusu Kolasincev karton. Njegov posao je da zna kako koji igrac reaguje, razmislja a i da procjeni da protiv totalnih amatera nije vrijedno riskirati da ti takav igrac dobije karton i da ga poslije u najvaznijoj utakmici kvalifikacija nemas na raspolaganju najbitnijeg odbrambenog igraca.
Totalno diletantski potez koji pokazuje u kakvom je grcu i pod kakvim strahom Mesa vodi reprezentaciju. Ta nesigurnost, nedostatak samopouzdanja prelazi i na igrace. Vidjeli smo to protiv Iraca....
Potpuno se ne slazem s tim. Da jednog Kolasinca izostavi protiv GIB zbog zutog kartona, pa to je najveca nesigurnost do svog igraca. Jednog od najaktivnij igraca izostaviti sa takvim opravdanjem mislim da mnogi grijesite kad bi tako dlakocjepio onda Spahic ne bi ni klupe grijao. Bas igrom Kolasinca je pokazao samopouzdanje u igrace, to je jedini pravi pristup. Nemozes ne vjerovati u svoje igrace iako imaju svoje greske, kao svi smrtnici.
Last edited by legionar2010 on 26/03/2017 13:35, edited 1 time in total.
hrasno38

#449 Re: BiH - Gibraltar

Post by hrasno38 »

north wrote:Ma možemo se natezati ko slijedeću igra ko ne igra, praviti kalklulacije..ali protiv Grčke će se sve reći I sve manje-više biti jasnije..Mi od onih futavaca možemo izgubiti samo jednim mogućim rezultatom a to je 0-1, a da mi boga oca profulamo :-) ..Oni dva gola u gostima ne bi dali ni Latviji.....ali me je strah X-a koji nam baš ne igra nikako, tek sad još vise fale ona dva boda iz Atine :( i zato ako bude Meša kalkulisao jebali smo ježa, napasti od prve minute postaviti se tako, pritiskati dok im oči ne ispadnu...ako budemo igrali sa njima partiju šaha I šatro nešto taktički I oprezno, onda nemamo šta tražiti, jer u takvim utakmicama oni dobro prolaze i sa jačim ekipama od nas, Belgija je primjer večeras, a I mnoge ranije gdje su izvlačili povoljan rezutat uz nikakvu igru...Znači, da zaključimo, ako damo dva gola tri bobe su tu, jer oni nisu sposobno isto toliko nama dati ni sa igračem više :oops:
Pa da budemo posteni nismo se ni u Grckoj branili a to sto smo pored gola promasili jos 2-3 odlicne sanse je druga prica. I ja stvarno ne znam protiv koga smo se mi zadnji put branili :?
hrasno38

#450 Re: BiH - Gibraltar

Post by hrasno38 »

shake69 wrote:Prvo je ''lucki radnik'' :mrgreen: njega vukao, sudija se pravio da ne vidi. Seji tada popusta koncentracija, gubi malo ravnotezu i zeljeni pravac kretanja zbog maske, koju ce odmah poslije baciti, lik nastavlja i kad je vidio da ce mu pobjeci, on radi isto sto ovaj njemu malo prije i sudija tek tada svira! Mislim da je prestrogo, ali to je ono ''slobodno sudijsko uvjerenje''.

Evo tekme ko nije gledao.https://www.myairbridge.com/eng/#!/down ... R1TGCULW7H
Upravo tako prvo je bio faul na Kolasincu.
Post Reply