Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
belfy

#426 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by belfy »

Towelie wrote:
laly wrote:
Smrcak15 wrote: vecinu svog zivota sam prozivio van BiH, zavrsio prvi razred u BiH poceo drugi i zaratilo se, to je to.

jeli ti sad malo jasnije
Da si na nekoj tribini ili za govornicom pravopis ti ne bi bio bitan, ali ovo je takav vid komunikacije gdje pismenost dolazi do izrazaja. Ja licno kad vidim da neko pise: nevidim, jeli,nebi... dalje i ne citam tekst, jer mislim da neko ko ne poznaje osnove pravopisa nema kredibilitet da pise i uvjerava ljude u nesto. Ne trebas poznavati pravopis kao profesor, ali kada vec zelis da vodis diskusiju na ovaj nacin trebas znati bar osnove.
Kad vec dajes lekcije o pravopisu, glagol trebati je bezlican. Dakle, ne treba je ispravno. :D
ja trebam
ti trebas
on,ona,ono treba
mi trebamo
oni trebaju
vi trebate.
kada nekome ispravljas pravopis trebalo bi da poznajes isti. :D

P.S. izvin'te, oprostite... :kakoste:
Towelie

#427 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by Towelie »

.
fatamorgana

#428 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by fatamorgana »

Smrcak15 wrote:
JedanOdBraceMorica wrote:Hoce li u tom vasem dzenetu, raju ili gdje vec biti sta na belegiju? Jer djaba svi ti vodopadi, rijeke, voce i povrce ako ne dobijem sansu da umocim
Citaj prijasnje moje postove vec je to objasnjeno, da ti se nebi opet ponavljao kad je vec obradjena tema
Ma stavi čo'eku slike nek' vidi šta propušta! ;-)
Smrcak15

#429 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by Smrcak15 »

fatamorgana wrote:
Smrcak15 wrote:
JedanOdBraceMorica wrote:Hoce li u tom vasem dzenetu, raju ili gdje vec biti sta na belegiju? Jer djaba svi ti vodopadi, rijeke, voce i povrce ako ne dobijem sansu da umocim
Citaj prijasnje moje postove vec je to objasnjeno, da ti se nebi opet ponavljao kad je vec obradjena tema

ni kod tebe ni kod njega nema vjerovanja ni sa slikom ni bez slike, neki su jednostavno u ovoj fazi

111. Kada bismo im meleke poslali, i kad bi im mrtvi progovorili, i kad bismo pred njih očigledno sve dokaze sabrali, - oni opet ne bi vjerovali, osim ako bi Allah htio, ali većina njih ne zna. Kuran
fatamorgana

#430 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by fatamorgana »

Smrcak15 wrote:
fatamorgana wrote:

ni kod tebe ni kod njega nema vjerovanja ni sa slikom ni bez slike, neki su jednostavno u ovoj fazi

111. Kada bismo im meleke poslali, i kad bi im mrtvi progovorili, i kad bismo pred njih očigledno sve dokaze sabrali, - oni opet ne bi vjerovali, osim ako bi Allah htio, ali većina njih ne zna. Kuran
Što se tiĆe dokaza tanki su da bi se šta povjerovalo, što jes' jes'!

A možda si ti poslat mjesto meleka, ne budi cicija, daj te slike! :wink:
belfy

#431 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by belfy »

Towelie wrote:.
sta si se stisao k'o tacka. :D da je napisano kako si ti rekao opet bi bilo ispravno. :)
Smrcak15

#432 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by Smrcak15 »

fatamorgana wrote:
Smrcak15 wrote:
fatamorgana wrote:

Što se tiĆe dokaza tanki su da bi se šta povjerovalo, što jes' jes'!

A možda si ti poslat mjesto meleka, ne budi cicija, daj te slike! :wink:
Allah kaze iz Kur'ana:
38:8....Ali, oni u Opomenu Moju sumnjaju zato što kaznu Moju nisu iskusili.
laly

#433 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by laly »

belfy wrote: Kad vec dajes lekcije o pravopisu, glagol trebati je bezlican. Dakle, ne treba je ispravno. :D
ja trebam
ti trebas
on,ona,ono treba
mi trebamo
oni trebaju
vi trebate.
kada nekome ispravljas pravopis trebalo bi da poznajes isti. :D

P.S. izvin'te, oprostite... :kakoste:[/quote]

Prihvatam ispravku i nemam nista protiv da me neko ispravi, jer nisam ni ja izmislila pravopis. Nemam namjeru pisati nikakve tekstove niti voditi diskusije, ali mislim da bi neko ko zeli da me uvjeri u nesto trebao da bude pismeniji od mene.
JedanOdBraceMorica

#434 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by JedanOdBraceMorica »

Slika govori za 1000 rijeci ali nazalost nijedna vjerska knjiga nije slikovnica :sad: (iako po kvalitetu, kompleksnosti i ciljnoj publici nisu puno bolje od slikovnica)
Smrcak15

#435 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by Smrcak15 »

JedanOdBraceMorica wrote:Slika govori za 1000 rijeci ali nazalost nijedna vjerska knjiga nije slikovnica :sad: (iako po kvalitetu, kompleksnosti i ciljnoj publici nisu puno bolje od slikovnica)
slika cega druze??

kakvu ti sliku zelis de nam reci?
belfy

#436 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by belfy »

laly wrote: Prihvatam ispravku i nemam nista protiv da me neko ispravi, jer nisam ni ja izmislila pravopis. Nemam namjeru pisati nikakve tekstove niti voditi diskusije, ali mislim da bi neko ko zeli da me uvjeri u nesto trebao da bude pismeniji od mene.
ma Towelie zna da ga zezam. samo tebi moram reci da nema smisla reci da nemas namjeru pisati niti voditi diskusije dok se javljas na forumu. ;-)
Last edited by belfy on 25/02/2017 23:28, edited 1 time in total.
Towelie

#437 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by Towelie »

belfy wrote:
sta si se stisao k'o tacka. :D da je napisano kako si ti rekao opet bi bilo ispravno. :)
Ja sam ti napisao fini odgovor o tome sta znaci kad je glagol bezlican, a onda sam shvatio da me nije briga da se igram s tobom grammar policije i obrisao. :-D
Towelie

#438 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by Towelie »

Ne zato sto si los covek, vec sto to skrece pricu sa sustine. :D
belfy

#439 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by belfy »

Towelie wrote:
belfy wrote:
Ja sam ti napisao fini odgovor o tome sta znaci kad je glagol bezlican, a onda sam shvatio da me nije briga da se igram s tobom grammar policije i obrisao. :-D
kako ce biti bezlican ako ga mozes promijeniti kroz lica? :D
Towelie

#440 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by Towelie »

I ne mozes. Zato je bezlican. Zapravo mozes, onako kao ti. Kao kad su dzematlije pitali mozel se klanjat bez abdesta, hodza reko ne moze. Kazu oni, mi klanjali, iako ne moze. :)
belfy

#441 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by belfy »

Towelie wrote:
I ne mozes. Zato je bezlican. Zapravo mozes, onako kao ti. Kao kad su dzematlije pitali mozel se klanjat bez abdesta, hodza reko ne moze. Kazu oni, mi klanjali, iako ne moze. :)
sad si me zainteresovao. mozda se fakat nesto promijenilo od mog vremena... kazes da ona moja izmjena gore nije tacna?

i prica ti nije ok. oni na kraju kazu: kako ne moze? evo mi klanjali. :)
Towelie

#442 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by Towelie »

belfy wrote:
Towelie wrote:
sad si me zainteresovao. mozda se fakat nesto promijenilo od mog vremena... kazes da ona moja izmjena gore nije tacna?

i prica ti nije ok. oni na kraju kazu: kako ne moze? evo mi klanjali. :)
Mogu li da zadrzim svoju tacku? :P
belfy

#443 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by belfy »

Towelie wrote: Mogu li da zadrzim svoju tacku? :P
onda si trebao staviti kao @muha ono "pratim" :D
Dope_Man

#444 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by Dope_Man »

Smrle, Smrle, ne razumijes da taj tekst za nas nije nista do pisceva zamka kojom pokusava uciniti da knjiga samu sebe dokazuje istinitom, Iz toga slijedi ono sto cesto zamjeramo vjernicima kroz recenicu "kur'an/biblija je potpuna istina, a zanmo to jer u kur'anu/bibliji pise da je kur'an/biblija istina.

Lako je taj trik napisati u bilo kojoj knjizi. Ja da sutra pisem knjigu mogu staviti "I procitace ove rijeci, a nece vjerovati da su istinite sve i da im slike donesem". Sama ta recenica NE CINI da knjiga postane istina. Ako zaista dobijemo slike, tj. ako taj bog zaista posalje svoje meleke ili bar kaznu, onda bi povjerovali. Ali to se nesto ne desava.
Zaitsev

#445 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by Zaitsev »

Smrcak15 wrote:
Zaitsev wrote: Ali Smrle, ti ne poznaješ bosanski... :sad: I tužno je što pišeš knjigu, zaista jeste... :sad:
ti sinko zivis u kao alisa i zemlji cuda, kazes da nepoznajem bosni sam zavrsio samo 1 razred, poceo drugi i zaratilo se, a skole kako treba nije bilo u toku rada, to je vise ono bilo samo da se vodi da ides, nekad ides nekad ne ides zbog granata. tako da oficijelno sam samo zavrsio u bosni prvi razred i poceo drugi.

i onda mi ti dodjes ovdje palamudit kako neznam bosanski, a blage veze nemas na kojem su nivou mnogi u dijaspori po pitanju bosansko, ja sam med i mlijeko kakvih ima po pitanju bosanskog.

ja imam opravdanje za svoje pravopisne greske, i nemoj se ti plaho oko toga zamarati, ne gledaj kako ti se pise nego sta ti se pise.
Brate, nemam ja ništa protiv tvog dijasporluka. Ti se busaš u prsa i sam si rekao kako znaš bosanski, a ustvari ne znaš. Ne znaš ni engleski, da se razumijemo. Pričaš o pisanju knjige? Nema opravdanja za polupismenost, apsolutno nikakvog. Što se tiče tih o kojima ja nemam pojma kakvi su po pitanju bosanskog, lahko se s gorim porediti. Poznajem dosta ljudi koji su u dijaspori, a pravopis i gramatiku poznaju savršeno. Tako da, nema tu nekog aman stereotipa.

Daleko da se ja zamaram i sa čim, ali sam odavno naučio, tj. jedan me stariji forumaš ovdje naučio, da ko vjeruje svemu što pročita ne bi trebao ni čitati... Eto tako sinko... :D
Zaitsev

#446 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by Zaitsev »

Smrcak15 wrote:
A KAD BI baba imala muda, bila bi deda... ŠBBKBB
Smrcak15

#447 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by Smrcak15 »

Dope_Man wrote:Smrle, Smrle, ne razumijes da taj tekst za nas nije nista do pisceva zamka kojom pokusava uciniti da knjiga samu sebe dokazuje istinitom, Iz toga slijedi ono sto cesto zamjeramo vjernicima kroz recenicu "kur'an/biblija je potpuna istina, a zanmo to jer u kur'anu/bibliji pise da je kur'an/biblija istina.

Lako je taj trik napisati u bilo kojoj knjizi. Ja da sutra pisem knjigu mogu staviti "I procitace ove rijeci, a nece vjerovati da su istinite sve i da im slike donesem". Sama ta recenica NE CINI da knjiga postane istina. Ako zaista dobijemo slike, tj. ako taj bog zaista posalje svoje meleke ili bar kaznu, onda bi povjerovali. Ali to se nesto ne desava.
neznam jeli ikad i jedan musliman potegao sa ovom forom

moja knjiga je istina zato sto kaze za sebe da je sitina.

apsolutno ne, nikad, nego tvrdimo svi, istina je zato sto daje logiske naucne i razumske dokaze da je istina, a ne da je istina samo sto kaze "ja sam istina" , ne nego istina zbog dokaza koje nudi.
Smrcak15

#448 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by Smrcak15 »

Zaitsev wrote:
Smrcak15 wrote:
ne , a evo i zasto, jer nam je Bog rekao u Kur'anu sta bi vi kao nevjernici u dosta slucajeva, mnogi ne svi, rekli, da vam pokaze neko cudo, rekli bi da vam se samo pricinjava da je to neka vrsta madjionicarskog trika, nista vise.
Zaitsev

#449 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by Zaitsev »

Smrcak15 wrote:
Zaitsev wrote:
Smrcak15 wrote:
ne , a evo i zasto, jer nam je Bog rekao u Kur'anu sta bi vi kao nevjernici u dosta slucajeva, mnogi ne svi, rekli, da vam pokaze neko cudo, rekli bi da vam se samo pricinjava da je to neka vrsta madjionicarskog trika, nista vise.
Ama brate, evo ne treba ti Bog, ja ti kažem da KAD BI Allah poslao meleke ili mrtvog oživio, da svi nevjernici koji bi to vidjeli bi automatski priznali Allaha. APSOLUTNO SVE I JEDAN! Ja prvi !!!
Smrcak15

#450 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao

Post by Smrcak15 »

Zaitsev wrote: Ama brate, evo ne treba ti Bog, ja ti kažem da KAD BI Allah poslao meleke ili mrtvog oživio, da svi nevjernici koji bi to vidjeli bi automatski priznali Allaha. APSOLUTNO SVE I JEDAN! Ja prvi !!!
vrijeme takvih cuda je proslo, takva cuda su mogli inicirati samo Boziji poslanici u sklopu svoje poslanicke misije kao izazov onima koji ih opovrgavaju

ali nam je ostao Kur'an kao cudo, ali vi ga opet osporavati iako je ocito, kad se sve sabere i oduzme da ga nije mogao covjek napisati u tom vremenu.
Locked