REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
daddy-kool

#426 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by daddy-kool »

Treba i jedno i drugo, jedno ne isključuje i ne ovisi o drugom.
spreca

#427 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

arzuhal wrote:
Ja smatram da više treba uložiti u našu namjensku proizvodnju, otpočeti s opcijom kupovine licence neke dobre, automatske puške (o čemu je već bilo ideja), u saradnji s nekom jakom stranom kompanijom, nego u reviziju tužbe.

Lijepo je ono sve, i da ide revizija, i da se dokaže i osudi Srbija, al njonju, pa gledam šta nam je preče, ispaltivije, korisnije...

Srbija nabavlja oružje, avione (kakvi god da su), BUK, vražije matere, Hrvatska uvodi redovno služenje vojske, ami imamo super-oružje, Sakiba J. Softića...
Smanjenje i ovo malo OS koje imamo i sladiste municije negdje u Jahorinskom potoku a da se Ridjan jos nije oglasio niti objasnio zasto je to novo skladiste tu locirano......treba uvesti obaveznu obuku u srednjim skolamai fakultetima kao obavezni predmet Odbrana i zastita nesto slicno kao sto je nekad bilo i da svaki ucenik mora proci strogu obuku pa kako Dudak rece za tu svrhu kupiti i uniformu.....tacno ovako su se stvari odvijale i pocetkom 90tih......i jedni i drugi su se naoruzavali a mi se smijali i vikali ...ma nece ba komsija na komsiju........pored moga selo odmah je bilo jedno drugo selo ali nisu imali ducana......jos krajem 70tih bio jedan "veseljak" iz tog drugog sela pa kad malo popije ( atad se pred ducanima znalo tako zameziti i popiti)je znao reci......vi muslimani pravite kuce i kupujete vitrine i regale a mi kupujemo puske....ovo je ziva istina a mi mu se smijali i castili ga :mrgreen: .....a tad je stvarno poceo bum gradnje po nasim selima pocele dojce marke stizati .......a u mom selu koje je bilo ogromno nije bilo 5 lovaca i to sve neki dede po najmanje 60 godina......Dudak je u pravu s obzirom sta se desava u komsiluku i susjedstvu i koliko se ulaze u naoruzanje
arzuhal

#428 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

"A koliko Vatikan ima divizija?"

Nije ba Juka bio baš budala, kakvi...
Banksy

#429 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Banksy »

arzuhal wrote:
daddy-kool wrote:
Banksy wrote:
Da skratim, Srbija je agresor, a agresor mora platiti dug i dobiti primjerenu kaznu. Ne dobije li je, bilo kakvu na bilo koji način i u bilo kojem obimu, eto nama reprize devedesetih i prije nego im se nadamo.
Exactly.

Kako ljudi ne shvataju da je traženje pravde na sudu, iako teško dostižno, i treba nevjerovatno mnogo para i živaca, daleko najbolja opcija od svih drugih mogućih. Da nema sudova bilo bi oko za oko, zub za zub - pa u svemu.

Ne razumijem ni ovo razmišljanje, kao eto nemamo mi šanse, pusti, ne zamjeri se, poklopi se ušima i sl. Pri takvom mentalitetu samo onda treba još mezare sebi iskopati i leći u njih, svakako ćemo nekad i umrijeti, pa da se ne patimo...
Ja smatram da više treba uložiti u našu namjensku proizvodnju, otpočeti s opcijom kupovine licence neke dobre, automatske puške (o čemu je već bilo ideja), u saradnji s nekom jakom stranom kompanijom, nego u reviziju tužbe.

Lijepo je ono sve, i da ide revizija, i da se dokaže i osudi Srbija, al njonju, pa gledam šta nam je preče, ispaltivije, korisnije...

Srbija nabavlja oružje, avione (kakvi god da su), BUK, vražije matere, Hrvatska uvodi redovno služenje vojske, ami imamo super-oružje, Sakiba J. Softića...
Slažem se, ali mislim da je ovo drugo važnije. Što zbog (spore, ali dostižne) pravde i povijesti, što zbog slike koju o sebi šaljemo u svijet, što zbog vlastitog samopoštovanja. Džaba ti i najmodernija puška, ako si - uvijek levat i uvijek donji - samo tuđi pucač ili, još prije, meso u koje se puca.
draganbl

#430 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by draganbl »

hizo ramidovic wrote:
draganbl wrote:
Tu istu presudu ne priznaju ni Bošnjaci. Upravo kada je presuda bila objavljena, Komšić je izjavio, parafraziram "ne interesuje me šta piše u presudi, ja znam šta ću svoju djecu učiti".
Ja opet ponavljam (nisam ja advokat Srbije), ja priznajem presudu u potpunosti, a meni su podjednako odvratni i jedni i drugi koji je priznaju samo onoliko koliko im odgovara: Srbi će reći da genocida nije nigdje ni bilo, a Bošnjaci će (opet) reći da je Srbija počinila genocid. Za mene su budale i jedni i drugi, podjednako.
to sto pojedinci ne priznaju presudu je njihova stvar ali ovdje govoriimo o institucionalnom negiranju sudskih presuda od strane rs i srbije. pa oni su skrhali milione maraka na negiranje istih. sta je uradila bosanska strana da bi negirala neku presudu? nista! osim pojedinacnih neslaganja nista konkretno!
Srbija ne da ce reci da genocida nije bilo vec to i cini, iako je sud jasno rekao da je bio, gdje se desio i ko ga je pocinio. opet, sudske presude su jedno a misljenje pojedinaca drugo.
Kakvo bolan institucionalno negiranje?
Ja samo kažem da su mi svi koji selektivno priznaju presude podjednako odvratni. Komšić nije bio pojedinac kad je negirao presudu, već jedan od tri ko-predsjednika Bosne i Hercegovine.
Da li neko skuplja ili ulaže milione u obaranje ili potvrđivanje dokaza o genocidu, to je njihovo pravo, ali to neće bez sudskog procesa izmijeniti činjenično stanje: Genocid je počinjen u Srebrenici, počinile su ga snage bosanskih Srba, a Srbija nije počinila genocid.
Eto, da budemo jasni, možeš li ti prihvatiti, ovdje javno napisati, da li je Srbija počinila genocid u Srebrenici, bez ikakvih ali, međutim i drugih izraza relativiziranja. Dakle, odgovor DA ili NE.
hizo ramidovic wrote:
draganbl wrote:
Ovo se već graniči sa infantilnim razmišljanjem. Pa Bosna tuži Srbiju za najteži mogući zločin, naravno da će svim mogućim pravnim i diplomatskim sredstvima pokušati da ospori i samu tužbu i njen sadržaj! Šta treba, da stvar prepusti slučaju, pa da opet uđe u riskantan proces u kome politika igra barem podjednaku ulogu kao i pravo?
ovdje sam sebi kontriras...niko ne spori srbiji pravo da se brani ali se zato spori bosni pravo da tuzi, iako joj je to pravo dao sud?
da pojednostavim: u pitanju je sudski spor izmedju dvije strane. svaka strana u tom sporu ima svoja prava i instrumente za pravnu borbu. sud na kraju odluci. nema tu nikakvih emocija. i zato nije jasno cemu siktanje i prijetnje iz srbije? bosanska strana samo koristi pravni lijek/instrument koji joj je odredio sud. i tacka.
zamisli da si ti izgubio spor sa komsijom oko njive. i sud ti dodijeli pravo na zalbu koje ti odlucis iskoristiti. a onda ti dodje komsija na vrata i pocne prijetiti da ce svasta bit' ako se budes zalio...
Srbija može da sikti, ali mislim da je svima jasno da Srbija ne može da prijeti. E sad, da li je to njihov populistički nastup, diplomatska aktivnost ili promašeni pokušaj da ospori tužbu mene lično ne interesuje. Meni je jedino logično da će se dobar advokat na sve moguće pravne načine boriti da do suđenja po tužbi prvo ne dođe, a ako dođe, da se onda u sporu dokaže da tužba nije osnovana. Tako je bilo i prvi put, a tako je i sada.
Da skratim, siktanje Srbije na reviziju tužbe nije relevantno. Relevantno je da li će Bosna da pokrene reviziju ili ne, tj. da li postoje novi dokazi za reviziju ili ne postoje.
hizo ramidovic wrote:
draganbl wrote:
Da bude jasno, ne branim Srbiju, smatram da snosi ogroman teret odgovornosti za nesreću koja se desila devedesetih. Međutim, ako date sebi za pravo da selektivno prihvatate odluke sudova, onda to isto pravo dajete i drugima. A u tome ste i jedni i drugi prvaci svijeta.
nesretnice, pa upravo srbija selektirano prihvata presude tj ako njima presuda odgovara onda priznaju i sud i presudu ('nisu izvrsili agresiju ni genocid') a ako ne odgovara onda negiraju i jedno i drugo ('genocid u srebrenici').
Ne moraš me zvati nesretniče, jer stvarno nisam nesretan.
Ja sam i napisao da Srbi selektivno prihvataju presude. Kao i Bošnjaci.
KENJAC

#431 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by KENJAC »

daddy-kool wrote:
KENJAC wrote:
A jeste li uopste predvidjeli mogucnost da sud jednostavno odbaci zahtjev za reviziju?
Blam ! Mozes mislit ovdje tema. Blam u Hagu, Dje su nase pare, Eksperti u Hagu na kafi.....
...

Ovi sto govore da treba tuzit pa sta kosta da kosta bez obzira na ishod nisu svjesni da nije pitanje para. Ako izgubis steta nije samo materijalna ! Kad igras utakmicu tri poena su u pitanju. Pa hoces li ih dobit ti ili protivnik !
Šta hoćeš da kažeš: kada Dodik lobira po Washingtonu za otcjepljenje RS nisu bitne pare, ali su bitne pare i ugled kada treba tražiti nastavak suđenja oko Srbije i genocida? :? :-)
Eto upravo to sam htio da kazem ! Samo si ti pismeniji pa si to ljepse rekao !
Krokodajl

#432 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Krokodajl »

Drvenija87 wrote:
Krokodajl wrote:Mi ne da nismo našli nove dokaze nego smo i stare izgubili, ako opet odemo u Hag reći će da smo mi zapravo krivi za genocid a da je Srbija finansirala borbu protiv saveznika Al Kaide.
Jel' to citiras svog blazenog Radovana iz Haga?
Ne nego citiram uvažene zabrinute predstavnike Evropskih političkih elita kojima u trenutnoj situaciji kada im eto Muslimani hoće da preotmu Evropu još samo fali da osude Srbiju jer se borila protiv Muslimana.

Što bi rekli EU desničari, borili se protiv ISIL-a prije ISIL-a.

Jah.

Ako koga treba tužiti treba tužiti UN pa onda Srbiju, Srbija je radila šta je radila, kao da je ko očekivao drugačiji tretman, a ko je očekivao onda je ili bio slijep kod Vukovara ili budala, kakvi crni dokazi kakvo šta, ljudi nam rekli kulturno time "odjebite".

Reviziju treba uraditi, ali očekivanja su mi -5%
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#433 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by JoseMujica »

"Meni ne izgleda baš dobro. Ne vidim kako bi Softić mogao izvući situaciju. Bakir Izetbegović je ljetos priznao kako nije urađeno ništa na reviziji od izricanja presude krajem februara 2007. Softić i njegov tim advokata su se trebali prihvatiti posla oko revizije, a nisu. Izetbegović je optimističan samo zbog javnosti, zbog njegove sljedeće kampanje. Iskreno, ne vidim na čemu zasniva optimizam. Pročitao sam presude Karadžiću i Šešelju. Oba su slučaja veoma pažljivo sabotirana, kako bi se osiguralo da unutra ne bude dokaza, koji bi direktno upućivali na Beograd i na Srbiju. Pogotovo Šešeljeva oslobađajuća presuda je očito politička. U tome je trebala biti ogromna količina dokaza o tome kako su Milošević i Beograd usmjeravali Šešelja. Ali toga nije bilo. Problem je u tome što moramo imati odlučujuću činjenicu koja bi promijenila stvari na suđenju 2006, a koja je izažla na vidjelo u zadnjih 6 mjeseci. Sada ne vidim takvu činjenicu. Mislim da će Softić priložiti neke dokumente, ali u konačnici, mislim da to neće dati rezutate, naprosto zato što gospodin Softić nije obavio nikakav posao u vezi sa ovim od 2007. Njegov tim advokata trebao je nadgledati one pravne akcije na Međunarodnom sudu pravde za bivšu Jugoslaviju i sastaviti dosije. Umjesto toga, Bakir je ljetos priznao da se nije radilo ništa. Ovo je nastavljanje sabotiranja tužbe od kada sam je podnio 1993. godine. I znate, kada se to desilo, odmao sam dobio 3 sudska naloga u sljedećih 6 mjeseci, a onda sam otpušten. Ako to nije sabotaža, onda ne znam šta jeste", kazao je Boyle za N1
kao što i rekoh Izmetbey je to :( :roll:
sinuhe

#434 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by sinuhe »

Morali su imati neki odgovor na 9.1 a ovo im zgodno doslo pa ce malo gurati stvar preko medija.
Quaresma

#435 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Quaresma »

baš me interesuje kako će ovo sve ispasti na kraju februara, sreća pa je rok prije 2019.
Maraschino

#436 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Maraschino »

Ako cete realno, sve je ovo pogurao Ivanic. Sa kojim razlogom, tesko odgovoriti.

Prvo je pisao u D.Hag, pa se sastao sa Vucicem i Nikolicem, onda je izjavio da Bosnjaci ne mogu nista pokrenuti bez njegove saglasnosti, zatim je u par navrata prijetecim tonom pricao kako Bosnjaci ne smiju obnoviti ovaj postupak...i svojim akcijama je istjerao Izetbegovica na teren.

Vjerujem da nista nije radio bez nekog razloga.
asker

#437 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by asker »

Malo se govori o mogucnosti odbijanja zahtjeva za reviziju tuzbe. To bi vec bio heben zajeb. Upregnes sve, dignes tenzije, a onaj lik u portirnici u Hagu ka'e nemere, ne primamo.

Spavas li mirno Softic Sakibe?

:D
Nacionalniid_BOSANCI

#438 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

Hemel wrote:
bh.tornjak wrote:
navodno da je sad ukljucen i ovaj gospodin:
Geoffrey Nice
Ok i on ali ovo je kljucni covjek

Ovo je jedini covjek Prof. Francis Boyle koji moze dobiti tuzbu u korist Bosanacabosnjaka i drugih proBosanaca koji se tako osjecaju i niko drugi. Sakib Softic nema nikakvih sansi jer nije dorastao ovom vrhunskom svjetskom poslu ni na kakav nacin a mozda i namjerno unistava tuzbu. Softic moze jos samo gore napraviti, treba ga pod hitno skinuti sa predmeta i angazovati Boyla ili da Softic bude u tandemu sa Boylom.

Druga greska je ja mislim sto se podigla samo tuzba za genocid. Trebalo je u startu podignuti dvije tuzbe jednu za agresiju i rat Srbije na suverenu drzavu Bosnu i Hercegovinu i njene stanovnike i traziti se ratna steta i odsteta za cijelu BH. A druga tuzba je trebala biti za genocid sto znaci da je Srbija kriva za genocid i da u tu tuzbu je ukljucena jedino ekonomska steta i odsteta za stanovnike koji su dozivjeli taj genocid i njihove familije i potomke.
daddy-kool

#439 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by daddy-kool »

asker wrote:Malo se govori o mogucnosti odbijanja zahtjeva za reviziju tuzbe. To bi vec bio heben zajeb. Upregnes sve, dignes tenzije, a onaj lik u portirnici u Hagu ka'e nemere, ne primamo.

Spavas li mirno Softic Sakibe?

:D
Kakve tenzije, koga upregneš?
Sve je to sitno, i što se tiče novca, i ljudskih resursa i tenzija.
Pa šta i da odbiju, naše je da pokrenemo reviziju?

Sva mi ovo priča miriše na onu o popisu: šta ako objavimo da ima Bošnjaka više od 50%, da li smo spremni na to, hoće li Evropa prihvatiti da je BiH "muslimanska" zemlja, da li je vrijeme, i slična glupa pitanja.
hizo ramidovic

#440 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hizo ramidovic »

draganbl wrote: Kakvo bolan institucionalno negiranje?
Ja samo kažem da su mi svi koji selektivno priznaju presude podjednako odvratni. Komšić nije bio pojedinac kad je negirao presudu, već jedan od tri ko-predsjednika Bosne i Hercegovine.
pa ako vlada rs plati milione maraka raznoraznim organizacijama i likovima sa ciljem da se genocid negira, kako cemo to nazvati?
bez obzira sto je komsic to izjavio kao clan predsjednistva, to je bio njegov licni stav, ali komsic kao clan predsjednistva nije nista ucinio da se ta presuda negira. niti je bilo koga placao niti je lobirao itd.
draganbl wrote: Da li neko skuplja ili ulaže milione u obaranje ili potvrđivanje dokaza o genocidu, to je njihovo pravo, ali to neće bez sudskog procesa izmijeniti činjenično stanje: Genocid je počinjen u Srebrenici, počinile su ga snage bosanskih Srba, a Srbija nije počinila genocid.
jeste njegovo pravo ako daje pare od svoje dedovine ili cacevine. ali kao daje budzetski novac, dakle i novac onih koji su taj genocid prezivjeli ili su nekog izgubili (jer su i oni poreski obveznici u rs-u) onda to vise nije njegova stvar vec svih onih koji taj novac uplacuju. to je, ustvari, vrhunac bezobrazluka i zloupotrebe vlasti.
draganbl wrote: Eto, da budemo jasni, možeš li ti prihvatiti, ovdje javno napisati, da li je Srbija počinila genocid u Srebrenici, bez ikakvih ali, međutim i drugih izraza relativiziranja. Dakle, odgovor DA ili NE.
jedno je moj licni stav a drugo su sudske presude.
kao legalista cu prihvatiti odluku suda, ali kao pojedinac imam drugacije misljenje.
jednostavno, i djetetu je jasno da se zlocin tolikih razmjera ne moze osmisliti i isplanirati u nekoj garazi...
draganbl wrote:
Srbija može da sikti, ali mislim da je svima jasno da Srbija ne može da prijeti. E sad, da li je to njihov populistički nastup, diplomatska aktivnost ili promašeni pokušaj da ospori tužbu mene lično ne interesuje. Meni je jedino logično da će se dobar advokat na sve moguće pravne načine boriti da do suđenja po tužbi prvo ne dođe, a ako dođe, da se onda u sporu dokaže da tužba nije osnovana. Tako je bilo i prvi put, a tako je i sada.
Da skratim, siktanje Srbije na reviziju tužbe nije relevantno. Relevantno je da li će Bosna da pokrene reviziju ili ne, tj. da li postoje novi dokazi za reviziju ili ne postoje.
pa i ja sam rekao da je to posao advokata. ali srbija prijeti. to sto ti ne razumiie ili neces da razumijes te prijetnje, druga je stvar. prijeti dacic...prijeti ivanic (da, da, isti onaj ivanic koji je upravo glasovima bosnjaka dosao tu gdje je sada)...prijeti se nekakvim samaranje...prijeti se narusavanjem odnosa...iako bi to trebalo sve da bude stvar advokata, kako velis...
draganbl wrote:
Ne moraš me zvati nesretniče, jer stvarno nisam nesretan.
Ja sam i napisao da Srbi selektivno prihvataju presude. Kao i Bošnjaci.
da, sa razlikom sto srbi sve cine (kroz institucije) da te zlocine i presude minimizirakju ili negiraju.
tako nesto bosnjaci ne cine.
Banksy

#441 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Banksy »

Član Predsjedništva BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović sastao se ove sedmice sa predsjednikom Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nerminom Nikšić kako bi razgovarali o reviziji tužbe protiv Srbije za agresiju i genocid.

Sastanak je održan u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovina, a inicirao ga je član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović,
Da je obavio posao koji je trebao, nikoga ne bi zvao, a sve zasluge bi pokupio sam.

Kako posao nije obavio, teret odgovornosti za neobavljeno pokušava podijeliti sa drugima koje uvlači u priču.
arzuhal

#442 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Ide revizija k'o i Trampovo ukidanje sankcija Dodoniju, sam' što nije...

Ja mogu samo u svoje ime govorit, pa da govornem: Srbija nije osuđena da je počinila genocid, ali je povrijedila Konvenciju o genocidu i osuđena je da ga je mogla spriječiti a nije (sve) učinila da spriječi, i da je mogla pohvatati odgovorne za genocid, a nije (nego ih je još i krila).

Kad pogledam u koje smo doba, šućur elhamdulillahi i na tome...

Hajmo se sad bacit na širenje, jačanje i modernizaciju namjenske proizvodnje, jačanje i osmišljavanje naše dijaspore, posebno ljudi u biznisu i na političkim pozicijama u zapadnim državama, izgradnji valjanog školskog sistema i nastavnih procesa (uvesti Sun Cu Vua kao obaveznu lektiru, Brežinskog, Orvela...), zapošljavanju i ekonomskom jačanju, učenju aikida, kung-fu i kiraeta po Hafsu, djevojčice uputiti u vještinu điu-đice i baratanja čakijama...
Banksy

#443 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Banksy »

arzuhal wrote: djevojčice uputiti u vještinu điu-đice i baratanja čakijama...
... a žene u vještine bacanja luga u oči...
PM72

#444 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

Bakir će na kraju sve svaliti na metiljavog Sakiba...ko biva,on je imao nijet ali je Sakib zasr'o jer mu je kasno javio.U zadnjoj minuti desetogodišnjeg roka.
SkyLimit

#445 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by SkyLimit »

Zaboli Bakira, ko ga nije do sada volio neće ga zasigurno zbog nepodizanja tužbe zavoljeti, a ovi što su i do sada glasali za njega kao naš forumaš palermo po vlastitom priznanju, e sumnjam da oni imaju ikakve kriterije, glasaju za Bakira mehanički šta god uradio
Innovation

#446 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Innovation »

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić potvrdio je da je s članom Predsjedništva BiH i predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem razgovarao o reviziji tužbe BiH protiv Srbije za agresiju i genocid.
Nikšić: S Izetbegovićem nisam razgovarao o koaliranju SDP-a sa SDA
Nermin Nikšić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kako smo ranije pisali sastanak je održan u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovina, a inicirao ga je član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović.

"Razlog zbog kojeg smo se susreli jeste postupak revizije i obnove tužbe BiH protiv Srbije, zbog kršenja Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu. Radi se o strateškim pitanjima države BiH i mi, u SDP-u, imamo vrlo jasan stav u vezi toga. To je pitanje pravde za žrtve i potrebno je da se oko ovoga ujedine sve patriotske bosanske snage. Ovo nije pitanje bilo kojeg naroda ili bilo koje stranke. Ovo je pitanje svih koji su bili žrtve agresije na BiH", rekao je Nikšić.

:thumbup: :bih:

Dodao je da je Izetbegoviću predložio da, u vezi sa ovim, organizuje sastanak predstavnika svih političkih, vjerskih, akademskih i nevladinih udruženja, koje baštine i brane ideju jedinstvene BiH, bivših zvaničnika ratnog Predsjedništva Republike BiH i zvaničnika aktuelnog Predsjedništva, zajedno sa pravnim timom koji zastupa BiH, kako bi se postigao zajednički stav u vezi sa revizijom.

:thumbup:

"Drago mi je da je gospodin Izetbegović prihvatio ovu ideju i vjerujem da će ovakav skup biti organiziran vrlo brzo.
O bilo kakvim političkim odnosima SDA i SDP nije bilo riječi. SDP ostaje opozicija vlasti koju predvodi SDA, ali SDP nikada neće biti opozicija interesima države BiH", kazao je Nikšić.
PM72

#447 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

Dobro je.Sve je organizovano na vakat. :zid:
channel10

#448 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by channel10 »

PM72 wrote:Bakir će na kraju sve svaliti na metiljavog Sakiba...ko biva,on je imao nijet ali je Sakib zasr'o jer mu je kasno javio.U zadnjoj minuti desetogodišnjeg roka.
E tu bi mu i kraj bio i kraj dvadesetpetogodisnje vladavine SDA.
Mx

#449 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Mx »

Banksy wrote:

Član Predsjedništva BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović sastao se ove sedmice sa predsjednikom Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nerminom Nikšić kako bi razgovarali o reviziji tužbe protiv Srbije za agresiju i genocid.

Sastanak je održan u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovina, a inicirao ga je član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović,
Da je obavio posao koji je trebao, nikoga ne bi zvao, a sve zasluge bi pokupio sam.

Kako posao nije obavio, teret odgovornosti za neobavljeno pokušava podijeliti sa drugima koje uvlači u priču.
Banksy, mislim da smo svi za ovo solidarno krivi poslije prvog iskustva i debakla nekog indijanca Safeta Softica, koji nebi znao ni ovcu odbraniti a kamo li cijelo stanovnistvo koje je platilo glavom i na sve moguce druge nacine. Krive su i sve bosnjackobosanske politicke partije iz pozicije i opozicije, pravnici iz bosnjackobosanskog korpusa, vjerske zajednice, druge bitne institucije kao i mi gradjani. Svi smo trebali i trebamo na vrijeme zajednicki raditi, birati i kontrolisati kakvi ce nas pravni timovi zastupati sto bosnjackobosanski u kombinaciji sa inostranim pravnim partnerima. Nego svi cijelo vrijeme prebacuju ping pong loptice da neko drugi to uradi za nas i nase interese bez ikakve zajednicke inicijative, saradnje i kontrole da li sve ide po planu, programu i na vrijeme. Eh sada trebamo svi za nasu zajednicku nesolidarnost, nerad i neodgovornost prebacivati i kriviti nekog treceg za eventualne neuspjehe. Mislim da to nije ni posteno ni korektno ni pametno.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#450 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Nurudin »

Blic :

Radikalni bošnjački imam traži obnovu tužbe BiH protiv Srbije: Zapenjeni hodža baca PROKLETSTVO na Izetbegovića
Post Reply