planirmam dati ime koje mi je lijepo, a nece biti tipicno ime sa Balkana,ima tako puno lijepih imena koaj mozes cuti sirom svijetaGeeTnT wrote:Karlin kako se tvoja djeca zovu...ili ako ih nemas, kako bi se zvala?
Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?
- Connaisseur Karlin
#426 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?
- Connaisseur Karlin
#427 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?
pa nije,ali pisem uprvao iz ugla prodice,ne iz licnog ugla,jer sam agnostikdaddy-kool wrote:Kako to izgleda?Connaisseur Karlin wrote:
ja sma smuckanadvije relgiije primarno i jod dvije sa manjom dozom
Btw religija se bira, nije to genetski materijal majke i oca.
isto tako nisma tipicna Bosanka, Hrvatica ili Srpkinja,ako ce mo vec pisati o geografskom porijeklu porodica moje porodice
- Alfons Kauders
#428 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?
Gori ste vi kad gubite vrijeme na diskusiju sa osobom kojoj je Breitbart osnovni izvor informacija.Ricken wrote:
Kakve gluposti ljudi valjaju i što je najgore sebe smatraju obrazovanim ljudima.
-
sumirprimus
#429 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?
e ovo je bzze. sta koga briga kako ko daje imena djeci,wtf?Connaisseur Karlin wrote:planirmam dati ime koje mi je lijepo, a nece biti tipicno ime sa Balkana,ima tako puno lijepih imena koaj mozes cuti sirom svijetaGeeTnT wrote:Karlin kako se tvoja djeca zovu...ili ako ih nemas, kako bi se zvala?
ovo prije svega nije ljudski jebemu majku.
to je licni izbor i pravo svakog pojedinca,para,porodice.
- ABH017
#430 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?
Svako iole pismen zna da se svaka strana država, koja se upliće i želi da vlada drugom državom ili jednim njenim dijelom, smatra okupatorom. Okupatori Bosne i Hercegovine, nekad su bili Otomanska imperija i Austro-ugarska. Današnje Turska, Austrija i Mađarska nisu okupatori, već su prijateljske države, bez ikakve želje za okupacijom naše države ili nekog njenog dijela, što se za nama komšijske države ne može reći.Lincoln-Burrows wrote:Meni ništa nije upitno, vjerojatno nije ni tebi.ABH017 wrote:Kome to upitnici letaju iznad glave?Lincoln-Burrows wrote:Sve se svodi na to jesu Turci bili okupatori ili nisu.
Šta je tu upitno?
- BHCluster
#431 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?
daddy-kool wrote:Kako to izgleda?Connaisseur Karlin wrote:
ja sma smuckanadvije relgiije primarno i jod dvije sa manjom dozom
Btw religija se bira, nije to genetski materijal majke i oca.
-
hAZNADAR
#432 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?
"]
Umjesto da kreiras identitet gledajuci kako ce cetnici to prihvatiti, traziti nacionalno ime kao i njima prihvatljivo - radije im se prikljuci. Svakako vam je rezonovanje isto
Da nema toga, nasli bi druge "argumente". Zaboravio si da su odbacivali suzivot prije rata, odbili sve i jedan model suzivota ako je u BiH i Danas su samo tu silom prilika. Da imaju snagu za odcjepljenje - sa merakom bi to uradili kakvi god da smo. I mahnuli pa paaaa i tebi i slicnima. Zar si stvarno toliko paglu da mislis da su u BiH svojim izborom i zahvaljujuci multietnicarima?dustaban wrote: Pa zar ne vidite jadni nebili da je arabizacija Sarajeva, ubuljivanje zena, vehab-fashion, selefijske jutjub-mahnitosti... da je to postalo trenutno glavni argument separatistima da je suzivot sa Bosnjacima nemoguc.
Umjesto da kreiras identitet gledajuci kako ce cetnici to prihvatiti, traziti nacionalno ime kao i njima prihvatljivo - radije im se prikljuci. Svakako vam je rezonovanje isto
- GeeTnT
#433 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?
..zakasnio si care sa tim, vec je posijala mnogo komentara na racun imena djece...sumirprimus wrote:e ovo je bzze. sta koga briga kako ko daje imena djeci,wtf?Connaisseur Karlin wrote:planirmam dati ime koje mi je lijepo, a nece biti tipicno ime sa Balkana,ima tako puno lijepih imena koaj mozes cuti sirom svijetaGeeTnT wrote:Karlin kako se tvoja djeca zovu...ili ako ih nemas, kako bi se zvala?
ovo prije svega nije ljudski jebemu majku.
to je licni izbor i pravo svakog pojedinca,para,porodice.
-
sumirprimus
-
hAZNADAR
#435 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?
Nisi skontala poentu.Connaisseur Karlin wrote:a vama muslimanma je smetalo ako neko u muslimanskoj porodici dadne djetetu ne-arapsko imehAZNADAR wrote:Vjerovatno nas hebu arapska imena kao sto je primijetio tvoj kolega dustabanConnaisseur Karlin wrote:
u srednjovijekovnoj Bosni su bili Bosnjani,a Bosnjaci ste postali kasnijeja sam na strani Bosnjana, tj. Bosanaca,a nisam primjetilada i se i vi Bosnjaci osjecate i Bosnjaninom i Bosancem,na iskljucivo Bosjakom
pogubljeni ste u identietu kao danasnji srbi i hrvati u BiH
svi imate isti problem,i ne zleite to sebi ni drugima przinati
![]()
Samo naprijed braco multietnicari.![]()
multietnicarstvo u BiH je multi-religjsko plemenksa "kultura"
Ti oduzimas pravo Bosnjacima pozivati se na srednjovjekovnu Bosnu i Bosdnjane samo zato sto pripadaju muslimanskom kulturnom krugu.
Znamo cija je to prica izvorno.
- GeeTnT
#436 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?
sumirprimus wrote:ok
Connaisseur Karlin wrote:
Gojeni H, a zasto je bilo normlanje Muslimanima da Muslimani daju djeci arpaska ,perzijska,turska imena? Sto su takvim aktom Muslimani pokusavali dokazati, jer to definitivno nije bio znak da su vezani za vlastitu relgiiju.
- edo_79
#437 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?
Jel proš'o onaj vozGeeTnT wrote:..sad ce na forum progulit sa vozom....bolje se diskonektuj...BHCluster wrote:Kao sto ste odvalili Kosovo.dustaban wrote:Kakvih sve idiotluka ima ovdje... kako mozes za nekoga reci da se odrekao Bosne, ako je odvalio sebi njen veci dio ?!
-
sumirprimus
#438 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?
popuŠĆa koncentraijca, ne diraj mi u erceg bosnu, daje rezultate.
-
hAZNADAR
#439 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?
dustaban wrote:Mislim... pametnom je jasno, ali izgleda da se mora naglasiti: Bosna nije samo teritorij, to je i STANJE i DEFINICIJA i OSJEĆAJ... i svasta nesta.
I znam da to vama ne ide u glavu, ali BOSANAC nije onaj ko se Bosnom kune a pretvara se u arapina!
A za mene i dalje ostaje posebna kontradikcija borba za Bosanski jezik a nositi arapsko ime! Pa tako ispada da je Ruža antibosanka a Dzula bosanka. Muslimanka udata za komsiju Srbina je u mjesovitom braku a muslimanka udata za arapina je OK!
I tako dalje...
Ajde sad nastavite brkati rat i ratne zlocine i definicije Bosne i bosnjastva...
Ma Bosna je tebi i slicnima samo nastavak propalog jugoslovenstva. Ideologija i nista vise. Mogu postati Hare Krisna i liciti na Indijca - ja sam i dalje i Bosnjak i Bosanac.
Jednostavno imate averziju prema islamu sto je isto zaostavstina bivse drzave, jedna nacija vam je viska u BiH sto je isto zaostavstina,... i to je to.
Ironicno je da je postavljac teme imao namjeru doakzati pogubljenost nekog drugog a upravo dokazao i svoju i tvoju pogubljenost. I slicnih.
Vasi argumenti su samo stereotipi. Hajde dokazi da musliman Bosnjak ne moze koristiti bosanski jezik kao svoj, pozivati se na krscanske pretke Bosnjane, srednjovjekovnu Bosnu, ... i da je po nepisanom pravilu neobrazovan, zaguljen, primitivan,.. ?
- BHCluster
#440 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?
Lincoln-Burrows wrote:Što je ovoliki broj magaraca nasrnuo na jedinu žensku na temi?
- Lincoln-Burrows
#441 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?
sumirprimus wrote:popuŠĆa koncentraijca, ne diraj mi u erceg bosnu, daje rezultate.
BHCluster wrote:Lincoln-Burrows wrote:Što je ovoliki broj magaraca nasrnuo na jedinu žensku na temi?
živili mi sto godina skupa sa mnom
-
sumirprimus
#442 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?
za vredjanje vjerovatno malo manje...
posalami kukica kad ga vidis
posalami kukica kad ga vidis
- Alfons Kauders
#443 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?
Zato jer je ta jedina zenska ujedno jedini citatelj Breitbarta na temi... Odnosno, radi njenih politickih stavova.Lincoln-Burrows wrote:Što je ovoliki broj magaraca nasrnuo na jedinu žensku na temi?
Nema to veze sa seksizmom, Kolinde mi.
- ultima_palabra
#444 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?
Kad god sam procitao njen post, osjetio sam intenzivno odumiranje mozdanih celija... od tada preskacem.
- Comandini
#445 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?
A koje su to zemlje europskog povijesnog kruga s vecinski izvornim autohtonim (smijesan pojam) imenima
?
Ivan, Giovanni, Josip, John, James, Jean, Jakov, Jakub, i bezbrojni drugi onomasticki pripadaju semitskim izvornicima. Ne predlazete li da se svi onda trebamo zvati Tvrdisa, Viseslav i Mislav. Zvuci malo fasisticki
Ivan, Giovanni, Josip, John, James, Jean, Jakov, Jakub, i bezbrojni drugi onomasticki pripadaju semitskim izvornicima. Ne predlazete li da se svi onda trebamo zvati Tvrdisa, Viseslav i Mislav. Zvuci malo fasisticki
- seln
#446 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?
Preduhitrio si me, nadzivjeces me (kako se kod nas kaze)Comandini wrote:A koje su to zemlje europskog povijesnog kruga s vecinski izvornim autohtonim (smijesan pojam) imenima?
80% "hrvatskih" imena nisu hrvatska, i to bas ona "najhrvatskija"...
Ivo, Ante, Mate, Franjo, Stipe, Josip... sve kopije imena svetaca.
Ali Bosnjaci imaju "strana" imena.
Jebem ja multikulturalizam kojem me uce dzepni fasisti tipa karlin i dustaban.
- seln
#447 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?
Srbi i Hrvati, zasto se pogubljeni?
Jer se nikada niste ni nasli, samo glasnije vicete, to je sve.
Jer se nikada niste ni nasli, samo glasnije vicete, to je sve.
- Kejn
#448 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?
Nemoj molim te. Još malo pa će nas Karlinka početi prozivati opet što veličamo okupatore Turke. Džaba nam i buna i Gradaščević, ne pika se to.seln wrote:Preduhitrio si me, nadzivjeces me (kako se kod nas kaze)Comandini wrote:A koje su to zemlje europskog povijesnog kruga s vecinski izvornim autohtonim (smijesan pojam) imenima?
Ivan, Giovanni, Josip, John, James, Jean, Jakov, Jakub, i bezbrojni drugi onomasticki pripadaju semitskim izvornicima. Ne predlazete li da se svi onda trebamo zvati Tvrdisa, Viseslav i Mislav. Zvuci malo fasisticki![]()
80% "hrvatskih" imena nisu hrvatska, i to bas ona "najhrvatskija"...
Ivo, Ante, Mate, Franjo, Stipe, Josip... sve kopije imena svetaca.
Ali Bosnjaci imaju "strana" imena.
Jebem ja multikulturalizam kojem me uce dzepni fasisti tipa karlin i dustaban.
Oni naravno nikad nisu veličali svoje okupatore zbog toga što je Hrvatima sasvim normalno da se naguze Mađarima i Austrijancima i da ne pisnu ni jednom u periodu od skoro 1000 godina.
- Sanjarko
#449 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?
Ne zna se jel zemsko uopste.Alfons Kauders wrote:Zato jer je ta jedina zenska ujedno jedini citatelj Breitbarta na temi... Odnosno, radi njenih politickih stavova.Lincoln-Burrows wrote:Što je ovoliki broj magaraca nasrnuo na jedinu žensku na temi?
Nema to veze sa seksizmom, Kolinde mi.
Imala je par incidenata sa mnom u muskom rodu.
Mozda je interseks.
Mi vecina nas, sve prihvacamo vise manje i toplu bracu, itd.
Dok god ga ne hoce zavuc bez odobrenja, suglasnosti.
- Sanjarko
#450 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?
Ja ne.ultima_palabra wrote:Kad god sam procitao njen post, osjetio sam intenzivno odumiranje mozdanih celija... od tada preskacem.
Oni su meni na frend listi.
Volim Ja njih prcat.