Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post Reply
Dozer

#426 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Dozer »

Koga pitas, i za koje tumacenje...?
Boletus edulis

#427 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Boletus edulis »

pa ovaj sa biljeskama i urotama o kojima samo on zna.
O'zone
Globalni moderator

#428 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by O'zone »

spreca wrote:
Dozer wrote:
Gojeni H wrote: Kada je pripadnik policije ili tadasnje Sluzbe drzavne bezbijednosti sacinjavao sluzbenu zabiljesku, onda je ona pisana na pisacoj masini, na papiru (bez linija i kvadratica). Na tom papiru je islo u zaglavlju Republika Bosna i Hercegovina, Ministarstvo unutrasnjih poslova, policijska stanica XXXX, sektor drzavne bezbijednosti, itd.
Negdje bi pisalo "po nalogu XXXX izvrseno je pracenje dana XXX", itd. i-tako-blize.
EleM, svasta se u ratu desavalo, ali svaka sluzba, pa i ona drzavne bezbijednosti ima pravila.

Da bi se pratio oficir ARBiH, naredbu je morao donijeti PK za vojnu bezbijednost, vjerovatno na nivou korpusa u ovom slucaju.
Razlozi su mogli biti mnogi: osnova sumnje o prekolinijskom svercu u zoni njegove odgovornosti, o umijesanosti u djela neprijateljske spijunaze, itd.

Drzavna i vojna bezbijednost su 2 odvojena svijeta, i rijetko su saradjivali.
Samo mala opaskica za bold - i kod nas u jedinici su se stvari pisale i stampale s racunara. Stampalo se na one birvaktilne tackaste printere, vise se ne sjecam ni kako su se nazivali...
tkz strujni?
Matrični printer (sorry na off)
Dozer

#429 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Dozer »

Boletus edulis wrote:pa ovaj sa biljeskama i urotama o kojima samo on zna.
Mislis na PM72? Puno on toga zna i konta, trust me ;)
Drugi par rukava je sto mnogi to ne zele da prihvate.
pirpa

#431 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by pirpa »

Boletus edulis wrote:Ama ovaj pirpa.
pirpa ne ocekuje od takvi ljudi kao sto si ti da mu vjeruju....ljudi poput tebe su proglasavali izdajnicima akademike, doktore, profesore... samo sto su pricali o stvarima koje se ovde pisu a ne da se ne nadze neko da pise za mene da sam spletkaros,lazov, fabrikant.... a ustvari Pirpu samo zanima ko mu je naplatio danak krvlju... a znaju to pojedini ovde dobro...ne krivim ih sto sute, svjesni su gdje zive... a i ja sam.....Meni nije problem sto ja ispadam ovde paranoicna budala ..Ja imam svoje razloge za svaki komentar koji sam napisao na ovoj temi i oni su namjenjeni kome su namjenjeni.... ti ako hoces da me diskreditujes...imas moj prvi komentar na ovoj temi pa ako sam sta slagao, izmislio, bujrum demantuj me....
Banksy

#432 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Banksy »

pirpa wrote:
O čemu ti zapravo pišeš na ovoj temi, šta je tvoja poenta?
KENJAC

#433 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by KENJAC »

Dozer wrote:
Boletus edulis wrote:pa ovaj sa biljeskama i urotama o kojima samo on zna.
Mislis na PM72? Puno on toga zna i konta, trust me ;)
Drugi par rukava je sto mnogi to ne zele da prihvate.
Dozeru moj. Ostade ti meni duzan izvinjenje za onu glupost o snajperisanju i slikanju zrtava , pa naknadnom naplacivanju toga od cure sa vrha Dzidzikovca ! Definitivno prica izmisljenja od a do z !
Dozeru moj. Ostade ti meni duzan izvinjenje za klevetanje oko price o Bosku i Admiri. Definitivno moja prica tacna sto posto a jos definitivnije tvoja, sa " cuo se rafal sa Grbavice" izmisljena od a do z ! Jel tako ? Tako je !
Ne , ne , ne .. nemoj slucajno sad ono " ne znam o cemu pricas" izvinjenje si mi duzan.
Ma zaboravio sam ja to vec , u redu je. Ja pricam samo ono sto sam siguran 100 procentno. Je' tako ? Tako je.
Posto si spomenuo jedan detalj koji nije niko , oko ovog streljana, a taj detalj moze znat samo neko ko je upucen u to, onda da te nesto pitam. Koja si ceta bio ? U stvari , ne interesuje me. Interesuje me samo sta si imao u rukama jedno pola sata poslije ovoga? Ako ne znas o cemu pricam , vjerovat cu ti , onda izvini !
I , da, jos jedno pitanje. Zoran Cegar ? Moze li se njemu vjerovat ?
Dozer

#434 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Dozer »

KENJAC wrote: Dozeru moj. Ostade ti meni duzan izvinjenje za onu glupost o snajperisanju i slikanju zrtava , pa naknadnom naplacivanju toga od cure sa vrha Dzidzikovca ! Definitivno prica izmisljenja od a do z !
Ok.
Dozeru moj. Ostade ti meni duzan izvinjenje za klevetanje oko price o Bosku i Admiri. Definitivno moja prica tacna sto posto a jos definitivnije tvoja, sa " cuo se rafal sa Grbavice" izmisljena od a do z ! Jel tako ? Tako je !
Ok.
Ne , ne , ne .. nemoj slucajno sad ono " ne znam o cemu pricas" izvinjenje si mi duzan.
Jesi bio prisutan bilo cemu od nabrojanoga? Nisi. Jel' tako? Tako je.
Ma zaboravio sam ja to vec , u redu je. Ja pricam samo ono sto sam siguran 100 procentno. Je' tako ? Tako je.
Kao i ja. Razlika je i dalje sto ja znam sta sam gledao i slusao, a ti sve to "znas" iz prica. Jel' tako? Tako je.
Posto si spomenuo jedan detalj koji nije niko , oko ovog streljana, a taj detalj moze znat samo neko ko je upucen u to, onda da te nesto pitam. Koja si ceta bio ? U stvari , ne interesuje me. Interesuje me samo sta si imao u rukama jedno pola sata poslije ovoga? Ako ne znas o cemu pricam , vjerovat cu ti , onda izvini !
Bio sam ceta stacionirana u Domu. Posto sve znas, onda ces znati i ovo, tj. koja ceta je u to vrijeme bila stacionirana u Domu (april '92) ;)
Sta sam imao u rukama...? Ne znam na sta konkretno mislis, ali u svakom slucaju - nisam bio prisutan.
I , da, jos jedno pitanje. Zoran Cegar ? Moze li se njemu vjerovat ?
U kojem smislu? Za ovaj slucaj - Da. Za ostalo, moras specificirati.
KENJAC

#435 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by KENJAC »

Dakle, za slucaj na Vrbanji znas dobro da sam bio prisutan. Pogledaj temu o Lastama i tamo sam debelo do u detalje objasnio sve. I znas doro da sam bio prisutan ! Dakle izvinjenje.
Za slucaj zene unapsene i ostali niz kaubojstina vezanih za ovu pricu o snajperisanju si jedini koji je to pricao. Nisam bio nazocan iz jednostavnog razloga sto se dogadjaj i nije nikad desio! Dakle izvinjenje ili bilo kakav link povezan za dogadjaj !
Za ovo , sta si imo u rukama, nista ... zaboravi.
A za Zoku pitam onako. Il covjeku vjerujes ili ne. Znas ono kad na sudu objas javaju za svjedoka onda kazu : porodica , pije ili ne , voli slagat ili ne, vrsio krvicna djela ili ne .... I na osnovu toga porota kaze hoce li vjerovat ili ne. Pa reko da tebe pitam " Hocemo li mu vjerovat"?
Baj d vej, znam i ja da Dragan nit je naredio nit je ista imao sa strijeljanjem. Zasto nije nista ucinio (i da li je trebao da ucini) da kazni pocinioce..... e to nek se sud zajebava oko toga.
hillbill

#436 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by hillbill »

pirpa wrote:
Boletus edulis wrote:Ama ovaj pirpa.
pirpa ne ocekuje od takvi ljudi kao sto si ti da mu vjeruju....ljudi poput tebe su proglasavali izdajnicima akademike, doktore, profesore... samo sto su pricali o stvarima koje se ovde pisu a ne da se ne nadze neko da pise za mene da sam spletkaros,lazov, fabrikant.... a ustvari Pirpu samo zanima ko mu je naplatio danak krvlju... a znaju to pojedini ovde dobro...ne krivim ih sto sute, svjesni su gdje zive... a i ja sam.....Meni nije problem sto ja ispadam ovde paranoicna budala ..Ja imam svoje razloge za svaki komentar koji sam napisao na ovoj temi i oni su namjenjeni kome su namjenjeni.... ti ako hoces da me diskreditujes...imas moj prvi komentar na ovoj temi pa ako sam sta slagao, izmislio, bujrum demantuj me....

i ko naplati danak u krvi...daj i ti nama proslijedi koju informaciju+++++++++++++++++++++++++++++++
Toffee karamela

#437 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Toffee karamela »

Hajmo sad napraviti sažetak optužnice, ovoga što je za sada poznato u javnosti.

Vikić je optužen jer je znao da je neko strijeljao vojnike u parku (dakle dole uza zid, on gore na Džidžikovcu), pucnji se čuli, a po njegovom i svjedočenju još nekih ljudi iz doma, on nije ni fizički izašao vani...Dakle ispada on kriv jer mu je baza bila locirana u blizini :?

Pa zar po istoj logici nije onda krivo i Predsjedništvo, odnosno gardijska brigada koja je u taj tren bila ispred njega ili njen komandir ili u krajnjem slučaju neki od članova predsjedništva koji je u tom trenutku bio unutra...Pa taj zid je kolko me sjećanje služi bliži dole nego domu gore? :shock:

Ili što ne optužiti PU Centar, ne znam gde im je tad bilo sjedište, ali tu negdje vjerovatno?

I po kojoj logici to neki zapovjednik odgovara za djela nekog ko nije u sklopu njegove formacije?

I šta ako je još ko koga roknuo u blizini, na Mejtašu, na Skenderiji, na Bjelavama, hoće li i to njemu biti ispostavljeno na adresu?

Pa ovo je razvlačenje pameti do krajnje granice idiotizma, pravnog i svakog drugog.
exliberal-ex

#438 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by exliberal-ex »

Toffee karamela wrote:Hajmo sad napraviti sažetak optužnice, ovoga što je za sada poznato u javnosti.

Vikić je optužen jer je znao da je neko strijeljao vojnike u parku (dakle dole uza zid, on gore na Džidžikovcu), pucnji se čuli, a po njegovom i svjedočenju još nekih ljudi iz doma, on nije ni fizički izašao vani...Dakle ispada on kriv jer mu je baza bila locirana u blizini :?

Pa zar po istoj logici nije onda krivo i Predsjedništvo, odnosno gardijska brigada koja je u taj tren bila ispred njega ili njen komandir ili u krajnjem slučaju neki od članova predsjedništva koji je u tom trenutku bio unutra...Pa taj zid je kolko me sjećanje služi bliži dole nego domu gore? :shock:

Ili što ne optužiti PU Centar, ne znam gde im je tad bilo sjedište, ali tu negdje vjerovatno?

I po kojoj logici to neki zapovjednik odgovara za djela nekog ko nije u sklopu njegove formacije?

I šta ako je još ko koga roknuo u blizini, na Mejtašu, na Skenderiji, na Bjelavama, hoće li i to njemu biti ispostavljeno na adresu?

Pa ovo je razvlačenje pameti do krajnje granice idiotizma, pravnog i svakog drugog.
Ma optuznica za Vikica je suplja....to manje svi mi znamo,
Sad zasto njega prozivaju....dali je to bacanje magle da se sakrije nesto sto sad muljaju pa njega isturaju da se narod zabavlja ili je ovo ajde da bacimo bombu, znamo da od nje Vikic nemoze nastradat ali mozda ce se pokrenut slucaj pa ce pravi krivci I naredbodavci biti izvuceni na svjetlo dana
seln

#439 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by seln »

exliberal-ex wrote:
Toffee karamela wrote:Hajmo sad napraviti sažetak optužnice, ovoga što je za sada poznato u javnosti.

Ma optuznica za Vikica je suplja....to manje svi mi znamo,
Sad zasto njega prozivaju....dali je to bacanje magle da se sakrije nesto sto sad muljaju pa njega isturaju da se narod zabavlja ili je ovo ajde da bacimo bombu, znamo da od nje Vikic nemoze nastradat ali mozda ce se pokrenut slucaj pa ce pravi krivci I naredbodavci biti izvuceni na svjetlo dana
To treba rasvijetliti u svakom slucaju... ne zbog optuznice, vec zbog BiH same.
A optuzivati Vikica... smijesno.
PM72

#440 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by PM72 »

Gardijska brigada 22.04.1992?

PU Centar je uvijek bila na Marijin dvoru- iza crkve.

A znao sam i ja,nakon dan ili dva,za streljanje REZERVISTA ne vojnika.I šta ćemo sad? Optužnica?
LBVIEW

#441 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužni

Post by LBVIEW »

Kako je krenulo,"svjedoci" -kenjci ce nas pokusati ubijediti kako su se Bosnjaci sami ubijali,cim
prestanu kenjati u cega u strahu od moderacije.Kenjac,svjedok,prvoborac kojeg su mobilizirali protiv njegove volje,pacenik i pateticar,sve u jednom, ma koliko kontradiktorno zvucalo. :D A Srbi presudeni iako nisu krivi,kud ces vece nepravde u vaseljeni i sire :D .
Sto se "tuzbe" tice,ako je Vikic kriv sto je k'o biva znao a nije nista poduzeo,pitam se koliko bi sumskih stanovnika danas bilo iza resetaka pozivajuci se na isti princip. :-)
exliberal-ex

#442 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by exliberal-ex »

PM72 wrote:

Gardijska brigada 22.04.1992?

PU Centar je uvijek bila na Marijin dvoru- iza crkve.

A znao sam i ja,nakon dan ili dva,za streljanje REZERVISTA ne vojnika.I šta ćemo sad? Optužnica?
Ako si mogao da procesuiras I privedes doticne I svjesno to nisi uradio po zakonu bi te mogli ganjat....ali posto si bio prasinar nista od toga :D
PM72

#443 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by PM72 »

Mogu me optužiti i za silovanje,imam sav potreban alat. :wink:
Dozer

#444 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Dozer »

KENJAC wrote:Dakle, za slucaj na Vrbanji znas dobro da sam bio prisutan. Pogledaj temu o Lastama i tamo sam debelo do u detalje objasnio sve. I znas doro da sam bio prisutan ! Dakle izvinjenje.
Za slucaj zene unapsene i ostali niz kaubojstina vezanih za ovu pricu o snajperisanju si jedini koji je to pricao. Nisam bio nazocan iz jednostavnog razloga sto se dogadjaj i nije nikad desio! Dakle izvinjenje ili bilo kakav link povezan za dogadjaj !
A za Zoku pitam onako. Il covjeku vjerujes ili ne. Znas ono kad na sudu objas javaju za svjedoka onda kazu : porodica , pije ili ne , voli slagat ili ne, vrsio krvicna djela ili ne .... I na osnovu toga porota kaze hoce li vjerovat ili ne. Pa reko da tebe pitam " Hocemo li mu vjerovat"?
Baj d vej, znam i ja da Dragan nit je naredio nit je ista imao sa strijeljanjem. Zasto nije nista ucinio (i da li je trebao da ucini) da kazni pocinioce..... e to nek se sud zajebava oko toga.
Vrbanja - sta da ti kazem...
"Kaubojstine" - takodjer, sta da ti kazem.... Po ovoj tvojoj logici, nista se nije nigdje desilo ako ti licno nisi bio prisutan.... Evo, ovih 8 je pobijeno, a ni ti ni ja nismo bili prisutni. Mozda se, ipak, to nije desilo?

Za Zoku me pitas da li mu se moze vjerovati, a mislis da li je kredibilan svjedok. Da, za sve te ratne situacije mu se moze vjerovati. Covjek ima damu do zemlje, i po tom pitanju i na te teme je pravednik.

Btw, vrlo si perfidno zaobisao moje pitanje - koja ceta je bila u Domu u aprilu '92?
PM72

#445 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by PM72 »

Zar je bilo Prva,Druga,Treća...četa u aprilu 1992?
hillbill

#446 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by hillbill »

PM72 wrote:Zar je bilo Prva,Druga,Treća...četa u aprilu 1992?
bilo prvi i drugi vod
KENJAC

#447 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by KENJAC »

Dozer wrote:
KENJAC wrote:Dakle, za slucaj na Vrbanji znas dobro da sam bio prisutan. Pogledaj temu o Lastama i tamo sam debelo do u detalje objasnio sve. I znas doro da sam bio prisutan ! Dakle izvinjenje.
Vrbanja - sta da ti kazem...
"Kaubojstine" - takodjer, sta da ti kazem.... Po ovoj tvojoj logici, nista se nije nigdje desilo ako ti licno nisi bio prisutan.... Evo, ovih 8 je pobijeno, a ni ti ni ja nismo bili prisutni. Mozda se, ipak, to nije desilo?

Za Zoku me pitas da li mu se moze vjerovati, a mislis da li je kredibilan svjedok. Da, za sve te ratne situacije mu se moze vjerovati. Covjek ima damu do zemlje, i po tom pitanju i na te teme je pravednik.

Btw, vrlo si perfidno zaobisao moje pitanje - koja ceta je bila u Domu u aprilu '92?
Neka malo. Ta prica , nista se nije dogodilo bez mene, je prisutna na ovom forumu godinama ali nisam ja subjekat u toj recenici nego neka druga dva momka. Ti i jos jedan ! Drugo , jasno je i tebi sva prica na Vrbanji, a ova oko " snajperiste na DzidIkovcu" si ti taj sto tvrdi da je bio a ja taj sto tvrdi da ni ti nit iko drugi nije mogao bit jer dogadjaj se nije nikad dogodio. Ne izvrci cinjenice . Ako hoces normalno o nekim stvarima , moze. Ako neces , gotova prica. Pricam sa tobom jer po par detalja mi izgleda da bi mogao nesto znat o ovim dogadjajima. Nemoj da te emocije nose , jer to danas ne igra nikakvu ulogu. Ovu tvoju recenicu " onda se nista nije dogodilo" ostavi za neke mladje junose. Mojne meni ziv ti ja bio. Ja ti mogu reci " Da Bog da da se nikad nije dogodilo.
Ovo oko cete , vidis da sam preformulisao pitanje jer tada , meni se cini nije bilo te podjele, momak zbog kojeg sam te to pitao je poslije bio prva !
A sve sam te pitao samo sa jednim ciljem. Da mi (nam) kazes , naravno ako hoces, sta se desavalo poslije toga na ulazu u Veliki Park , odmah do ulaza u bazu, tacnije preko puta auto ulaza u bazu. One uzbrdice, preko puta strazarskog (tad je jos bio tu strazar)???
A , Zoki , kazes mozemo sve vjerovati. E tu te pdrzavam. Sve !
KENJAC

#448 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by KENJAC »

hillbill wrote:
PM72 wrote:Zar je bilo Prva,Druga,Treća...četa u aprilu 1992?
bilo prvi i drugi vod
Tacno , bili su vodovi !
KENJAC

#449 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by KENJAC »

Sarajmen wrote:Da, vodovi i ''Prenjevi'' . Čete su bile na brdima, i dok si ti bio u gradu a i kad' si se ispalio, vojničkom terminologijom rečeno dezertirao. I?
Jel to tebi krivo sto nisi ti ?
Nema veze, posto vidim da sve ide k tomu da se ne prica o ovom i ovakvim dogadjajima , ja se povlacim !
Ugodno forumanje !
hillbill

#450 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by hillbill »

vidi ti KENJCA jest namazan...on bi da mu se kaze sto se dogadalo ispred doma...a sta te tacno zanima....KENJO I MAGARCE ...sve mozes znati ,ali to NE......izgleda da si i ti jedan od onih DA SE NE SJETE
Post Reply