Teroristicki napad u Berlinu
-
Deda Kurcoje
#426 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Opet cu napisati, Islam je nekompatibilan sa danasnjim zapadnim drustvom. Ne prihvataju socioloske tekovine I hoce da se Svijet njima prilagodjava, a ne oni Svijetu, ako negiras burku, bune se da krsis ljudska prava, ako nacrtas karikaturu koja ih vrijedja, to ze zavrsi masakrom, a ne nekom kritikom u novinama, cak I protesni miting bi bio previse, kamoli masakr. Druga, treca generacija muslimana iz UK je otisla u Siriju, Jihadi John je skole pohadjao u Britaniji, da bi u Siriji klao nevine ljude. Ako se njima Zapad ne dopada, ako im ne odgovaraju drustvena uredjenja, demokratija, sloboda izrazavanja, onda, jednostavno, ne treba ni da traze azil, ali oni bi I ekonomske pogodnosti I da komanduju po svome, po svojim arsinima, iz njihove zemlje, tradicije, u zemljama, u kojima vjera kao takva, sa svojim zabranama I pravilima, jeste totalno irevelantna I nebitna. Tu nastaje konflikt I silom se pokusava nametnuti ono sto nazivaju Seriatom I sto vuku iz svoje domovine. Prihvatili su tehnoloske pogodnosti XXI vijeka, ali ne I drustvene, u glavama im je srednji vijek I zbog toga ne mogu biti uklopljeni u moderno drustvo, jer Kur'an stavljaju ispred svega, ako cemo pravo, to je mrak u glavama I mrak srednjeg vijeka, koji je Evropa prevazisla sa Inkvizicijom.
- Drvosjeca iz Dejcica
#427 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Sve se može uraditi da se ne zna, i žena prevariti i muž prevariti, ne govorim o tome. Ako si otac onda znaš o čemu govorim ako nisi onda nema potrebe da me citiraš.Edin H. wrote:
Bojim se da te niko nece pitati, ako im je ceif, zakon nije na tvojoj strain da nekome nesto ne dozvoljavas.
- Drvosjeca iz Dejcica
#428 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Nema veze omjer sa tim. Onda ako zapadna Evropa odluči odbaciti svo ono nasljeđe proisteklo od 1945. godine (kako ti zagovaraš) i krene ponovo sa lovom na vještice svaka normalna osoba će se ustati protiv toga, otvoreno fizički i bez ustezanja.hrle1976 wrote:Nisu ovo retardiranosti vec je to o skrstenih ruku. Pogledaj samo omjer
- GeeTnT
#429 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Deda Kurcoje wrote:Opet cu napisati, Islam je nekompatibilan sa danasnjim zapadnim drustvom. Ne prihvataju socioloske tekovine I hoce da se Svijet njima prilagodjava, a ne oni Svijetu, ako negiras burku, bune se da krsis ljudska prava, ako nacrtas karikaturu koja ih vrijedja, to ze zavrsi masakrom, a ne nekom kritikom u novinama, cak I protesni miting bi bio previse, kamoli masakr. Druga, treca generacija muslimana iz UK je otisla u Siriju, Jihadi John je skole pohadjao u Britaniji, da bi u Siriji klao nevine ljude. Ako se njima Zapad ne dopada, ako im ne odgovaraju drustvena uredjenja, demokratija, sloboda izrazavanja, onda, jednostavno, ne treba ni da traze azil, ali oni bi I ekonomske pogodnosti I da komanduju po svome, po svojim arsinima, iz njihove zemlje, tradicije, u zemljama, u kojima vjera kao takva, sa svojim zabranama I pravilima, jeste totalno irevelantna I nebitna. Tu nastaje konflikt I silom se pokusava nametnuti ono sto nazivaju Seriatom I sto vuku iz svoje domovine. Prihvatili su tehnoloske pogodnosti XXI vijeka, ali ne I drustvene, u glavama im je srednji vijek I zbog toga ne mogu biti uklopljeni u moderno drustvo, jer Kur'an stavljaju ispred svega, ako cemo pravo, to je mrak u glavama I mrak srednjeg vijeka, koji je Evropa prevazisla sa Inkvizicijom.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#430 Re: Teroristicki napad u Berlinu
ukratko
nije odrađen proces sekularizacije te pomak od dogmatskog promatranja svetih spisa
nije odrađen proces sekularizacije te pomak od dogmatskog promatranja svetih spisa
- Drvosjeca iz Dejcica
#431 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Stoji i to ali Između ostalog zapadnom krupnom kapitalu je uvijek potreban ideološki neprijatelj.Black swan wrote:ukratko
- Edin H.
#432 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Ma ne stavljaju ni Kuran, nrgo svoje tumacenje Kurana.Deda Kurcoje wrote:Opet cu napisati, Islam je nekompatibilan sa danasnjim zapadnim drustvom. Ne prihvataju socioloske tekovine I hoce da se Svijet njima prilagodjava, a ne oni Svijetu, ako negiras burku, bune se da krsis ljudska prava, ako nacrtas karikaturu koja ih vrijedja, to ze zavrsi masakrom, a ne nekom kritikom u novinama, cak I protesni miting bi bio previse, kamoli masakr. Druga, treca generacija muslimana iz UK je otisla u Siriju, Jihadi John je skole pohadjao u Britaniji, da bi u Siriji klao nevine ljude. Ako se njima Zapad ne dopada, ako im ne odgovaraju drustvena uredjenja, demokratija, sloboda izrazavanja, onda, jednostavno, ne treba ni da traze azil, ali oni bi I ekonomske pogodnosti I da komanduju po svome, po svojim arsinima, iz njihove zemlje, tradicije, u zemljama, u kojima vjera kao takva, sa svojim zabranama I pravilima, jeste totalno irevelantna I nebitna. Tu nastaje konflikt I silom se pokusava nametnuti ono sto nazivaju Seriatom I sto vuku iz svoje domovine. Prihvatili su tehnoloske pogodnosti XXI vijeka, ali ne I drustvene, u glavama im je srednji vijek I zbog toga ne mogu biti uklopljeni u moderno drustvo, jer Kur'an stavljaju ispred svega, ako cemo pravo, to je mrak u glavama I mrak srednjeg vijeka, koji je Evropa prevazisla sa Inkvizicijom.
Oni u Birminghamu ukrali novac od pomoci za placanje stana (Housing benefit), onda tu lovu dali onom belgijskom teroristi sa sesiricom, isti trosio pare u kockarnicama i striptiz barovima, pa onda pocinili teroristicki cin.
-
Djulizar
#433 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Zar neko razmislja kao iz srednjeg vijeka ako klanja? Ja klanjam svih pet dnevnih namaza i ja nemam problema sa 21 vijekom i volio bih kad bi cio svijet primio Islam. Imam pravo da misionarim i da sirim vjeru Islam ali nemam pravo nekoga ubijati ili maltretirati. Ti ljudi na Zapadu ne mogu biti odbaceni i oni se moraju dovesti redu ali nikako da se ostavlja namaz i izgradnja Dzamija. Dzamije moraju cvjetati po Zapadnoj Europi i da ljudi imaju gdje klanjati se i voljeti se medjusobno. Ipak, Islamski srednji vijek je vijek islamskog procvata dok je krscanski srednji vijek mrak i zato ne mozes govoriti muslimanima da su u mraku.Deda Kurcoje wrote:Opet cu napisati, Islam je nekompatibilan sa danasnjim zapadnim drustvom. Ne prihvataju socioloske tekovine I hoce da se Svijet njima prilagodjava, a ne oni Svijetu, ako negiras burku, bune se da krsis ljudska prava, ako nacrtas karikaturu koja ih vrijedja, to ze zavrsi masakrom, a ne nekom kritikom u novinama, cak I protesni miting bi bio previse, kamoli masakr. Druga, treca generacija muslimana iz UK je otisla u Siriju, Jihadi John je skole pohadjao u Britaniji, da bi u Siriji klao nevine ljude. Ako se njima Zapad ne dopada, ako im ne odgovaraju drustvena uredjenja, demokratija, sloboda izrazavanja, onda, jednostavno, ne treba ni da traze azil, ali oni bi I ekonomske pogodnosti I da komanduju po svome, po svojim arsinima, iz njihove zemlje, tradicije, u zemljama, u kojima vjera kao takva, sa svojim zabranama I pravilima, jeste totalno irevelantna I nebitna. Tu nastaje konflikt I silom se pokusava nametnuti ono sto nazivaju Seriatom I sto vuku iz svoje domovine. Prihvatili su tehnoloske pogodnosti XXI vijeka, ali ne I drustvene, u glavama im je srednji vijek I zbog toga ne mogu biti uklopljeni u moderno drustvo, jer Kur'an stavljaju ispred svega, ako cemo pravo, to je mrak u glavama I mrak srednjeg vijeka, koji je Evropa prevazisla sa Inkvizicijom.
- insomnia78
#434 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Da. Samo to je islam ost'o u tom srednjem vijeku
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#435 Re: Teroristicki napad u Berlinu
sve zavisi
neko bježi od ispraznog života
neko stvarno vjeruje da je superioran nevjernicima
neko bježi od žene i problema kući
ali sve zajedničko tomu je teror...
recimo sudijska arabija sije teror po jemenu...isto kao SAD po bliskom istoku
ALI to se ne može porediti... državni aparat nanese više štete jer je moćniji i veći
međutim teror koji čine osnovne ćelije sije mnogo više straha jer nema neki patern
sad pada ondje sad pada ovdje bomba
od rajlovca do balija
neko bježi od ispraznog života
neko stvarno vjeruje da je superioran nevjernicima
neko bježi od žene i problema kući
ali sve zajedničko tomu je teror...
recimo sudijska arabija sije teror po jemenu...isto kao SAD po bliskom istoku
ALI to se ne može porediti... državni aparat nanese više štete jer je moćniji i veći
međutim teror koji čine osnovne ćelije sije mnogo više straha jer nema neki patern
sad pada ondje sad pada ovdje bomba
od rajlovca do balija
- HAVANA
#436 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Jebali vas svi vasi procvati i mrakovi i picke materine.I jedni,drugi,treci i stoti.Pustite nas da zivimo.Ne sirite nista,koji vam je kurac? Odakle vam te budalastine da vi nesta sirite.Kuci pa se siri,pusti ljude da zive i rade.
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#437 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Djulizar wrote:Zar neko razmislja kao iz srednjeg vijeka ako klanja? Ja klanjam svih pet dnevnih namaza i ja nemam problema sa 21 vijekom i volio bih kad bi cio svijet primio Islam. Imam pravo da misionarim i da sirim vjeru Islam ali nemam pravo nekoga ubijati ili maltretirati. Ti ljudi na Zapadu ne mogu biti odbaceni i oni se moraju dovesti redu ali nikako da se ostavlja namaz i izgradnja Dzamija. Dzamije moraju cvjetati po Zapadnoj Europi i da ljudi imaju gdje klanjati se i voljeti se medjusobno. Ipak, Islamski srednji vijek je vijek islamskog procvata dok je krscanski srednji vijek mrak i zato ne mozes govoriti muslimanima da su u mraku.Deda Kurcoje wrote:Opet cu napisati, Islam je nekompatibilan sa danasnjim zapadnim drustvom. Ne prihvataju socioloske tekovine I hoce da se Svijet njima prilagodjava, a ne oni Svijetu, ako negiras burku, bune se da krsis ljudska prava, ako nacrtas karikaturu koja ih vrijedja, to ze zavrsi masakrom, a ne nekom kritikom u novinama, cak I protesni miting bi bio previse, kamoli masakr. Druga, treca generacija muslimana iz UK je otisla u Siriju, Jihadi John je skole pohadjao u Britaniji, da bi u Siriji klao nevine ljude. Ako se njima Zapad ne dopada, ako im ne odgovaraju drustvena uredjenja, demokratija, sloboda izrazavanja, onda, jednostavno, ne treba ni da traze azil, ali oni bi I ekonomske pogodnosti I da komanduju po svome, po svojim arsinima, iz njihove zemlje, tradicije, u zemljama, u kojima vjera kao takva, sa svojim zabranama I pravilima, jeste totalno irevelantna I nebitna. Tu nastaje konflikt I silom se pokusava nametnuti ono sto nazivaju Seriatom I sto vuku iz svoje domovine. Prihvatili su tehnoloske pogodnosti XXI vijeka, ali ne I drustvene, u glavama im je srednji vijek I zbog toga ne mogu biti uklopljeni u moderno drustvo, jer Kur'an stavljaju ispred svega, ako cemo pravo, to je mrak u glavama I mrak srednjeg vijeka, koji je Evropa prevazisla sa Inkvizicijom.
Svoje misljene zadrzi za sebe.,jer srednji vijek je davno prosao.
nemoj biti zacudjen ako dzamija ne predstavlja ljubav nego bas prijetnju zapadnoj civilizaciji.
i kada shvatis da je vjera tvoja osobna stvar onda spadas u zapadnu civizaciju a ne Saudijsku arabiju.
-
Deda Kurcoje
#438 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Sve si potvrdio sto sam napisao.Djulizar wrote:Zar neko razmislja kao iz srednjeg vijeka ako klanja? Ja klanjam svih pet dnevnih namaza i ja nemam problema sa 21 vijekom i volio bih kad bi cio svijet primio Islam. Imam pravo da misionarim i da sirim vjeru Islam ali nemam pravo nekoga ubijati ili maltretirati. Ti ljudi na Zapadu ne mogu biti odbaceni i oni se moraju dovesti redu ali nikako da se ostavlja namaz i izgradnja Dzamija. Dzamije moraju cvjetati po Zapadnoj Europi i da ljudi imaju gdje klanjati se i voljeti se medjusobno. Ipak, Islamski srednji vijek je vijek islamskog procvata dok je krscanski srednji vijek mrak i zato ne mozes govoriti muslimanima da su u mraku.Deda Kurcoje wrote:Opet cu napisati, Islam je nekompatibilan sa danasnjim zapadnim drustvom. Ne prihvataju socioloske tekovine I hoce da se Svijet njima prilagodjava, a ne oni Svijetu, ako negiras burku, bune se da krsis ljudska prava, ako nacrtas karikaturu koja ih vrijedja, to ze zavrsi masakrom, a ne nekom kritikom u novinama, cak I protesni miting bi bio previse, kamoli masakr. Druga, treca generacija muslimana iz UK je otisla u Siriju, Jihadi John je skole pohadjao u Britaniji, da bi u Siriji klao nevine ljude. Ako se njima Zapad ne dopada, ako im ne odgovaraju drustvena uredjenja, demokratija, sloboda izrazavanja, onda, jednostavno, ne treba ni da traze azil, ali oni bi I ekonomske pogodnosti I da komanduju po svome, po svojim arsinima, iz njihove zemlje, tradicije, u zemljama, u kojima vjera kao takva, sa svojim zabranama I pravilima, jeste totalno irevelantna I nebitna. Tu nastaje konflikt I silom se pokusava nametnuti ono sto nazivaju Seriatom I sto vuku iz svoje domovine. Prihvatili su tehnoloske pogodnosti XXI vijeka, ali ne I drustvene, u glavama im je srednji vijek I zbog toga ne mogu biti uklopljeni u moderno drustvo, jer Kur'an stavljaju ispred svega, ako cemo pravo, to je mrak u glavama I mrak srednjeg vijeka, koji je Evropa prevazisla sa Inkvizicijom.
-
Djulizar
#439 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Dzamija je uvijek predstavljala ljubav prema Allahu jer u Dzamiji se mnogo spominje Allah. Muslimani vole imati Dzamije kako bi mogli da se zajednicki klanjaju. Ljudsko je pravo da muslimani imaju Dzamiju i da sire Islam. Terorizam nema nista sa islamskim misionarstvom jer islamsko misionarstvo mirno siri Islam i mnogi prelaze na Islam. Molim vas nemojte biti islamofobicni. Muslimani zele da zive ugodno na Zapadu i da imaju vremena raditi i klanjati i da ima vremena posjecivati Dzamiju. Islam zeli od muslimana pokornost i ljubav a terorizmu nema mjesta jer od terorizma opet najvise ginu muslimani. Nigerija, Somalija, Jemen, Afganistan svi ti muslimani imaju problema sa terorizmom i ne mogu se napadati neduzni muslimani koji su dosli na Zapad i koji trazi da se gradu Dzamije kako bi se muslimani imali gdje klanjati.emillio estevez wrote:Djulizar wrote:Zar neko razmislja kao iz srednjeg vijeka ako klanja? Ja klanjam svih pet dnevnih namaza i ja nemam problema sa 21 vijekom i volio bih kad bi cio svijet primio Islam. Imam pravo da misionarim i da sirim vjeru Islam ali nemam pravo nekoga ubijati ili maltretirati. Ti ljudi na Zapadu ne mogu biti odbaceni i oni se moraju dovesti redu ali nikako da se ostavlja namaz i izgradnja Dzamija. Dzamije moraju cvjetati po Zapadnoj Europi i da ljudi imaju gdje klanjati se i voljeti se medjusobno. Ipak, Islamski srednji vijek je vijek islamskog procvata dok je krscanski srednji vijek mrak i zato ne mozes govoriti muslimanima da su u mraku.Deda Kurcoje wrote:Opet cu napisati, Islam je nekompatibilan sa danasnjim zapadnim drustvom. Ne prihvataju socioloske tekovine I hoce da se Svijet njima prilagodjava, a ne oni Svijetu, ako negiras burku, bune se da krsis ljudska prava, ako nacrtas karikaturu koja ih vrijedja, to ze zavrsi masakrom, a ne nekom kritikom u novinama, cak I protesni miting bi bio previse, kamoli masakr. Druga, treca generacija muslimana iz UK je otisla u Siriju, Jihadi John je skole pohadjao u Britaniji, da bi u Siriji klao nevine ljude. Ako se njima Zapad ne dopada, ako im ne odgovaraju drustvena uredjenja, demokratija, sloboda izrazavanja, onda, jednostavno, ne treba ni da traze azil, ali oni bi I ekonomske pogodnosti I da komanduju po svome, po svojim arsinima, iz njihove zemlje, tradicije, u zemljama, u kojima vjera kao takva, sa svojim zabranama I pravilima, jeste totalno irevelantna I nebitna. Tu nastaje konflikt I silom se pokusava nametnuti ono sto nazivaju Seriatom I sto vuku iz svoje domovine. Prihvatili su tehnoloske pogodnosti XXI vijeka, ali ne I drustvene, u glavama im je srednji vijek I zbog toga ne mogu biti uklopljeni u moderno drustvo, jer Kur'an stavljaju ispred svega, ako cemo pravo, to je mrak u glavama I mrak srednjeg vijeka, koji je Evropa prevazisla sa Inkvizicijom.
Svoje misljene zadrzi za sebe.,jer srednji vijek je davno prosao.
nemoj biti zacudjen ako dzamija ne predstavlja ljubav nego bas prijetnju zapadnoj civilizaciji.
i kada shvatis da je vjera tvoja osobna stvar onda spadas u zapadnu civizaciju a ne Saudijsku arabiju.
- klavirdžija
#440 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Pandakonda wrote:Jel' vam to krivo što nemate insidere kao on ?klavirdžija wrote: Nimalo, milioner koji je poveće pare zaradio upravo na kvalitetnim komadima budale.![]()
![]()
-
Deda Kurcoje
#441 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Islam nalaze takodjer da se zene pokrivaju, Islam nalaze takodjer zakon po Serijatu, zabranu jedenja svinjetine, konzumiranja alkoholnih pica, zabranu sviranja muzike na instrumentima, kiparstvo, citanje i pisanje sve sto ide izvan okvira islama, jedenje ili pranje sa lijevom rukom, ravnopravnost spolova, napustanje Islama koje se kaznjava smrcu, da ne nabrajam dalje. Ok. Sta ako se ja ne slaze sa time? Sjedim u restoranu Pod Lipom, narucio pivo, prilazi mi konobar koga znam, kaze "nemoj, majke ti, ovi iza tebe iftare, pa je grijeh", kao biva, da ne smetam, u tom momentu ja sam postao gost 2 kategorije, manje vazan. Zena mi nije pokrivena, u Saudijskoj Arabiji bi je izbicevali zbog toga. Islam se siri, sa njime se sire I njegovi zakoni I ko se ne povinuje TIM zakonima, rizikuje da bude kaznjen (od bicevanja do ubijanja). I ja to treba da dozvolim? Gusi se moja sloboda kretanja i ponasanja ZBOG tvoje religije, koja bi trebala da bude tvoja privatna stvar. Hoces da klanjas, bujrum kod sebe u kuci, ali dzamiju u mome dvoristu, neces graditi, jer Islam meni osporava, kao nemuslimanu, da jedem ono sto mi se jede, bez ikakvih zabrana, popijem sta mi se pije, bez ikakvih zabrana, da slusam rock muziku, nosim uske jeans, kupam se na zajednickoj plazi, gdje su i zene i muskarci nepokriveni. Bez zabrana, bez prijetnji, bez kaznjavanja. Ne mozes nametati nesto ljudima sto ljudi ne zele. I jos jedna stvar, ja sam ateista, ne vjerujem ni u kakvo nadnaravno bice. U dosta Islamskih zemalja, kazna za ateizam je smrt. Hvala ti na takvoj religiji.Djulizar wrote: Dzamija je uvijek predstavljala ljubav prema Allahu jer u Dzamiji se mnogo spominje Allah. Muslimani vole imati Dzamije kako bi mogli da se zajednicki klanjaju. Ljudsko je pravo da muslimani imaju Dzamiju i da sire Islam. Terorizam nema nista sa islamskim misionarstvom jer islamsko misionarstvo mirno siri Islam i mnogi prelaze na Islam. Molim vas nemojte biti islamofobicni. Muslimani zele da zive ugodno na Zapadu i da imaju vremena raditi i klanjati i da ima vremena posjecivati Dzamiju. Islam zeli od muslimana pokornost i ljubav a terorizmu nema mjesta jer od terorizma opet najvise ginu muslimani. Nigerija, Somalija, Jemen, Afganistan svi ti muslimani imaju problema sa terorizmom i ne mogu se napadati neduzni muslimani koji su dosli na Zapad i koji trazi da se gradu Dzamije kako bi se muslimani imali gdje klanjati.
Last edited by Deda Kurcoje on 20/12/2016 21:48, edited 1 time in total.
- Pandakonda
#442 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Izgleda da je ovaj što je uhapšen orgijao kad su one žene silovane:
https://www.merkur.de/politik/berlin-ve ... 40210.html
Zwar sei Naved B. polizeibekannt, allerdings ist er bisher nicht als Islamist aufgefallen. Unter anderem der Tagesspiegel berichtet, dass gegen Naved B. in Köln oder Berlin wegen sexueller Belästigung ermittelt worden sei. Die Zeitung schreibt: „Zudem war der Mann als möglicher Sexualtäter bekannt - gegen ihn wurde wegen sexueller Belästigung ermittelt. Ob dies in Berlin oder etwa Köln stattfand, war am Dienstagmorgen noch nicht zu klären.“ BR24 berichtet allerdings, dass Naved B. lediglich wegen Beleidigung aufgefallen sei.
While Naved B. is known to the police, he has not shown Islamist behavior up until now. Next to other sources the 'Tagesspiegel' reports that there have been investigations against him concerning sexual assault in Cologne or Berlin. The newspaper writes: "Additionally the man was known as a potential sex offender - there have been investigations against him due to sexual attacks. Whether this was in Berlin or in Cologne could not be conclusively said on tuesday morning." BR24 however reports that he was only noted for insulting behavior.
http://rtlnext.rtl.de/cms/berliner-poli ... 54533.html
Am 19. Februar habe er in Berlin einen Asylantrag gestellt. Im Asylverfahren sei er als renitent aufgefallen, er sei zu Anhörungen nicht erschienen und habe erklärt, er verstehe die deutsche Sprache nicht.
Naved B. wurde am Morgen verhört, doch er leugnet die Tat und streitet bisher alles ab. Der 'Tagesspiegel' habe ebenfalls aus Sicherheitskreisen erfahren, dass der Mann in der Vergangenheit wegen krimineller Delikte aufgefallen war. Der für den Staatsschutz zuständige Generalbundesanwalt in Karlsruhe übernahm die Ermittlungen. [...] Naved B. habe zwei Alias-Namen geführt, die seinem Namen sehr ähnlich seien, daher habe sich die genaue Identifizierung schwierig gestaltet.
He has shown to be renitent during his asylum request, did not show up to court orders and has officially explained that he does not understand the German language. [...] [According to the 'Tagesspiegel'] Naved B. supposedly used two other alias names similar to his own, which made exact identification very difficult.
-
daddy-kool
#443 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Gomila gluposti.Deda Kurcoje wrote:Islam nalaze takodjer da se zene pokrivaju, Islam nalaze takodjer zakon po Serijatu, zabranu jedenja svinjetine, konzumiranja alkoholnih pica, zabranu sviranja muzike na instrumentima, kiparstvo, citanje i pisanje sve sto ide izvan okvira islama, jedenje ili pranje sa lijevom rukom, ravnopravnost spolova, napustanje Islama koje se kaznjava smrcu, da ne nabrajam dalje. Ok. Sta ako se ja ne slaze sa time? Sjedim u restoranu Pod Lipom, narucio pivo, prilazi mi konobar koga znam, kaze "nemoj, majke ti, ovi iza tebe iftare, pa je grijeh", kao biva, da ne smetam, u tom momentu ja sam postao gost 2 kategorije, manje vazan. Zena mi nije pokrivena, u Saudijskoj Arabiji bi je izbicevali zbog toga. Islam se siri, sa njime se sire I njegovi zakoni I ko se ne povinuje TIM zakonima, rizikuje da bude kaznjen (od bicevanja do ubijanja). I ja to treba da dozvolim? Gusi se moja sloboda kretanja i ponasanja ZBOG tvoje religije, koja bi trebala da bude tvoja privatna stvar. Hoces da klanjas, bujrum kod sebe u kuci, ali dzamiju u mome dvoristu, neces graditi, jer Islam meni osporava, kao nemuslimanu, da jedem ono sto mi se jede, bez ikakvih zabrana, popijem sta mi se pije, bez ikakvih zabrana, da slusam rock muziku, nosim uske jeans, kupam se na zajednickoj plazi, gdje su i zene i muskarci nepokriveni. Bez zabrana, bez prijetnji, bez kaznjavanja. Ne mozes nametati nesto ljudima sto ljudi ne zele. I jos jedna stvar, ja sam ateista, ne vjerujem ni u kakvo nadnaravno bice. U dosta Islamskih zemalja, kazna za ateizam je smrt. Hvala ti na takvoj religiji.Djulizar wrote: Dzamija je uvijek predstavljala ljubav prema Allahu jer u Dzamiji se mnogo spominje Allah. Muslimani vole imati Dzamije kako bi mogli da se zajednicki klanjaju. Ljudsko je pravo da muslimani imaju Dzamiju i da sire Islam. Terorizam nema nista sa islamskim misionarstvom jer islamsko misionarstvo mirno siri Islam i mnogi prelaze na Islam. Molim vas nemojte biti islamofobicni. Muslimani zele da zive ugodno na Zapadu i da imaju vremena raditi i klanjati i da ima vremena posjecivati Dzamiju. Islam zeli od muslimana pokornost i ljubav a terorizmu nema mjesta jer od terorizma opet najvise ginu muslimani. Nigerija, Somalija, Jemen, Afganistan svi ti muslimani imaju problema sa terorizmom i ne mogu se napadati neduzni muslimani koji su dosli na Zapad i koji trazi da se gradu Dzamije kako bi se muslimani imali gdje klanjati.
Ko ti brani da se ponašaš kako hoćeš? Kojim si tačno zakonom diskriminiran? Koja je tvoja sloboda ograničena, zato što ti neki konobar jaran sugeriše da ne naručuješ pivo?
Halo ba, malo se previše podigao antiislamski ton ove rasprave.
- Pandakonda
#444 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Lik ne zna ni vozit a hoće da jihadišeThe slain driver of a truck that was used to kill 12 people at the Berlin market had asked to finish his duties early so he could buy a Christmas gift for his wife, according to the owner of the trucking company.
Berlin police say that the Polish driver was not at the wheel during the attack and German Interior Minister Thomas De Maiziere said that the man appeared to have been shot dead.
Zurawski said in the interview that the driver talked to his wife at 3 pm local time, but at 3:45 pm the truck's GPS was showing that it was being driven back and forth with the engine being started and shut down again.
He said that in his opinion it looked like someone was learning how to drive the truck. According to Zurawski, it didn't move again until 7:40 pm.
CNN
-
KENJAC
#445 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Ne mogu da vjerujem da fenomenalna Njemacka policija u stvari u ovom trenutku ne zna ni ko im gace nosi ! Mislio sam da je to jedna od rijetkih , ako ne i jedina zemlja gdje sve funkcionise ! Ne mogu da vjerujem !
-
Deda Kurcoje
#446 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Gomila gluposti po cemu? Po onome sto Islam propovjeda? Tipican si predstavnik svoje vjere, cim se kritikuje, odmah je "antislamski". Nisam ja napisao serijatska pravila, vec vjera kojoj pripadas I koja sije haos po Evropi I Aziji.daddy-kool wrote:Gomila gluposti.Deda Kurcoje wrote:Islam nalaze takodjer da se zene pokrivaju, Islam nalaze takodjer zakon po Serijatu, zabranu jedenja svinjetine, konzumiranja alkoholnih pica, zabranu sviranja muzike na instrumentima, kiparstvo, citanje i pisanje sve sto ide izvan okvira islama, jedenje ili pranje sa lijevom rukom, ravnopravnost spolova, napustanje Islama koje se kaznjava smrcu, da ne nabrajam dalje. Ok. Sta ako se ja ne slaze sa time? Sjedim u restoranu Pod Lipom, narucio pivo, prilazi mi konobar koga znam, kaze "nemoj, majke ti, ovi iza tebe iftare, pa je grijeh", kao biva, da ne smetam, u tom momentu ja sam postao gost 2 kategorije, manje vazan. Zena mi nije pokrivena, u Saudijskoj Arabiji bi je izbicevali zbog toga. Islam se siri, sa njime se sire I njegovi zakoni I ko se ne povinuje TIM zakonima, rizikuje da bude kaznjen (od bicevanja do ubijanja). I ja to treba da dozvolim? Gusi se moja sloboda kretanja i ponasanja ZBOG tvoje religije, koja bi trebala da bude tvoja privatna stvar. Hoces da klanjas, bujrum kod sebe u kuci, ali dzamiju u mome dvoristu, neces graditi, jer Islam meni osporava, kao nemuslimanu, da jedem ono sto mi se jede, bez ikakvih zabrana, popijem sta mi se pije, bez ikakvih zabrana, da slusam rock muziku, nosim uske jeans, kupam se na zajednickoj plazi, gdje su i zene i muskarci nepokriveni. Bez zabrana, bez prijetnji, bez kaznjavanja. Ne mozes nametati nesto ljudima sto ljudi ne zele. I jos jedna stvar, ja sam ateista, ne vjerujem ni u kakvo nadnaravno bice. U dosta Islamskih zemalja, kazna za ateizam je smrt. Hvala ti na takvoj religiji.Djulizar wrote: Dzamija je uvijek predstavljala ljubav prema Allahu jer u Dzamiji se mnogo spominje Allah. Muslimani vole imati Dzamije kako bi mogli da se zajednicki klanjaju. Ljudsko je pravo da muslimani imaju Dzamiju i da sire Islam. Terorizam nema nista sa islamskim misionarstvom jer islamsko misionarstvo mirno siri Islam i mnogi prelaze na Islam. Molim vas nemojte biti islamofobicni. Muslimani zele da zive ugodno na Zapadu i da imaju vremena raditi i klanjati i da ima vremena posjecivati Dzamiju. Islam zeli od muslimana pokornost i ljubav a terorizmu nema mjesta jer od terorizma opet najvise ginu muslimani. Nigerija, Somalija, Jemen, Afganistan svi ti muslimani imaju problema sa terorizmom i ne mogu se napadati neduzni muslimani koji su dosli na Zapad i koji trazi da se gradu Dzamije kako bi se muslimani imali gdje klanjati.
Ko ti brani da se ponašaš kako hoćeš? Kojim si tačno zakonom diskriminiran? Koja je tvoja sloboda ograničena, zato što ti neki konobar jaran sugeriše da ne naručuješ pivo?![]()
Halo ba, malo se previše podigao antiislamski ton ove rasprave.
- hrle1976
#447 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Slabo si nacitan, njemci koji nisu bilo za hikmeta nisu proganjani samo zato sto su imali low profil, tako da o tome 'normalan' nepije vode u skrajnjoj desnici ili ljevici odnosno u nekoj vrsti konzervatizma ako cemo o malo blazim tonovima. U skrajnosti se zna ko je na suprotnoj strani tu nema nista izmedju, jer ako podrzavas suprotnu stranu onda si znas i sam, izdajica. Niko prstom nebi mrdno ako le Pen ili neko treci pocne hegemonijom da goni ono sto ne odgovara u kadar.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Nema veze omjer sa tim. Onda ako zapadna Evropa odluči odbaciti svo ono nasljeđe proisteklo od 1945. godine (kako ti zagovaraš) i krene ponovo sa lovom na vještice svaka normalna osoba će se ustati protiv toga, otvoreno fizički i bez ustezanja.hrle1976 wrote:Nisu ovo retardiranosti vec je to o skrstenih ruku. Pogledaj samo omjer
Last edited by hrle1976 on 20/12/2016 22:05, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#448 Re: Teroristicki napad u Berlinu
Vjera u boga nije isto sto i organizovana religija, koja nije nista drugo do institucija odrzavanja tradicionalnih vrijednosti jedne grupe ljudi ili naroda. Vjera u boga je individualna, religija je kolektivna, i kao takva podlozna mnogo cemu, ukljucujuci i negativnom uticaju.Djulizar wrote: Dzamija je uvijek predstavljala ljubav prema Allahu jer u Dzamiji se mnogo spominje Allah. Muslimani vole imati Dzamije kako bi mogli da se zajednicki klanjaju. Ljudsko je pravo da muslimani imaju Dzamiju i da sire Islam. Terorizam nema nista sa islamskim misionarstvom jer islamsko misionarstvo mirno siri Islam i mnogi prelaze na Islam. Molim vas nemojte biti islamofobicni. Muslimani zele da zive ugodno na Zapadu i da imaju vremena raditi i klanjati i da ima vremena posjecivati Dzamiju. Islam zeli od muslimana pokornost i ljubav a terorizmu nema mjesta jer od terorizma opet najvise ginu muslimani. Nigerija, Somalija, Jemen, Afganistan svi ti muslimani imaju problema sa terorizmom i ne mogu se napadati neduzni muslimani koji su dosli na Zapad i koji trazi da se gradu Dzamije kako bi se muslimani imali gdje klanjati.
Nije tacno da je islam vjera koja samo propagira mir. Nije tacno da je krscanstvo vjera koja propagira mir. Sve tri monoteisticke religije na Zapadu/Aziji/Afiric, a bogami i hinduizam, propagiraju, izmedju ostalog, nasilje, ugnjetavanje, tlacenje drugih, nasilje u porodici, nasilje nad zivotinjama, ubistva, osvete, ratove. Tako da to religija jednako mir mir niko nije kriv jednostavno nije tacno. Ko to ne zna ili negira laze sebe ili druge, ili jednostavno nije dovoljno upoznat sa svetim knjigama koje i definisu te religije.
Medjutim, pametni ljudi su davno shvatili da je moc religije u miru, ljubavi i bratstvu medju ljudima, ne u ubijanju, osvetama, klanju, silovanjima. I definitivno ne u svakodnevnom sputavanju vlastitog kulturnog, moralnog, a boga mi i ekonomskog napretka.
To su ljudi na Zapadu, a boga mi i na Dalekom Istoku, davno shvatili, barem vecina je. To su jevreji davno shvatili, barem vecina je. U Japanu, Kini, shvatili da moraju integrisati svoju vjeru sa progresom drustva (ili su je jednostavno zabranili
Tako da, ovo istovremeno i jeste i nije pitanje islama, tj. religije uopste. Istovremeno je pitanje drustvenog razvitka svijesti, obrazovanja, ekonomskog napretka, ali i kolonijalne historije, siromastva, sve to s jedne strane, te same prirode religije s druge strane. Jedno na drugo utice. Medjutim, definitivno preovladava ovo prvo, dakle stanje drustva generalno, a u kome je organizovana religija samo okvir u koji se to drustvo zatvara.
Nije problem u islamu ko islamu, problem je u fundamentalizmu kad je u pitanju religija. Problem je u bukvalnom tumacenju svega sto pise u svetim knjigama ili sto im neko danas kaze. Problem je u dozvoljavanju da ti religija kontrolise svakodnevni zivot. I povrh svega problem je u neupucenosti, nedostatku obrazovanja, jednostavno NEZNANJU. Jednostavno ono sto ljudi MISLE da je tacno, ono sto ljudi MISLE da im religija nalaze, ono sto ljudi MISLE da je uklesano u kamenu, negdje napisano, negdje proklamovano, negdje propisano jednostavno NIJE TACNO. Istovremeno NE ZNAJU za mnoge druge stvari koje njihova religija proklamuje, ali kao sto rekoh ranije se ne propagira, barem ne od strane pametnih ljudi, jer se jednostavno ne uklapa u danasnje svjetonazore.
Tako na primjer, kada ti kazes da muslimani imaju pravo da se mole, da propagiraju svoju religiju, da grade dzamije, naravno da bi sve to trebali imati. No kada kazes da se u dzamijama siri ljubav, to jednostavno nije tacno. Odnosno, postoje dzamije, postoje imami, koji ne sire ljubav, vec mrznju, i to je prije svega problem muslimana, nikog drugog. Kada rijese taj problem, ovog ludila ce nestati. Ili tako, ili ce to drugi nastaviti rjesavati - silom.
- jeza u ledja
#449 Re: Teroristicki napad u Berlinu
De jos jednom napisi "hikmet".hrle1976 wrote:Slabo si nacitan, njemci koji nisu bilo za hikmeta nisu proganjani samo zato sto su imali low profil, tako da o tome 'normalan' nepije vode u skrajnjoj desnici ili ljevici odnosno u nekoj vrsti konzervatizma ako cemo o malo blazim tonovima.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Nema veze omjer sa tim. Onda ako zapadna Evropa odluči odbaciti svo ono nasljeđe proisteklo od 1945. godine (kako ti zagovaraš) i krene ponovo sa lovom na vještice svaka normalna osoba će se ustati protiv toga, otvoreno fizički i bez ustezanja.hrle1976 wrote:Nisu ovo retardiranosti vec je to o skrstenih ruku. Pogledaj samo omjer
- GeeTnT
#450 Re: Teroristicki napad u Berlinu
...grijesis...profesionalni i korektni. Neuporedivo bolji od vecine u EU...KENJAC wrote:Ne mogu da vjerujem da fenomenalna Njemacka policija u stvari u ovom trenutku ne zna ni ko im gace nosi ! Mislio sam da je to jedna od rijetkih , ako ne i jedina zemlja gdje sve funkcionise ! Ne mogu da vjerujem !