Fidel Castro RIP

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#426 Re: Fidel Castro RIP

Post by KatarinaKosaca »

A malo vise su vam u ju es en eju isprali.mozak Fidelom, gore nego u bilo kojoj vrsti diktature....
Connaisseur Karlin

#427 Re: Fidel Castro RIP

Post by Connaisseur Karlin »

Hakiz wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
_BataZiv_0809 wrote:De ba Karlin sjasi sa teme.
prstanite romantizirati zivot Kubanaca koji je jos vrlo ziv kao u '60tim godinama :)

Ljudi su se jako napatili , 5 decenija nemanja nomrlanog zivota ,a vi slavite covjeka koji je doprinjeo takovm standardu zivota :-)
A kada znaš da je Fidel posljedica, stvari izgledaju drugačije. Da nije bilo Batiste, ne bi bilo ni Fidela. Pa, malo Batista, malo sankcije nakon Fidelovog suprotstavljanja SAD-u, malo Fidel sam, sve je to doprinijelo patnji Kubanaca. Nije Fidel sam i jedini uzrok patnje.
Razumijem,ali pretjerujete na temi :) Ne razumijem toliku opsjednustost sa osoboma koja nije kasnije ni pokusala nesto prmjeniti u drzavi.
Connaisseur Karlin

#428 Re: Fidel Castro RIP

KatarinaKosaca wrote:A malo vise su vam u ju es en eju isprali.mozak Fidelom, gore nego u bilo kojoj vrsti diktature....
povijest sam ucila u Evropi :D
Connaisseur Karlin

#429 Re: Fidel Castro RIP

_BataZiv_0809 wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Connaisseur Karlin wrote: prstanite romantizirati zivot Kubanaca koji je jos vrlo ziv kao u '60tim godinama :)

Ljudi su se jako napatili , 5 decenija nemanja nomrlanog zivota ,a vi slavite covjeka koji je doprinjeo takovm standardu zivota :-)
bolje nego bilo gdje u srednjij ili juznoj americi. A pod sankcijama decenijama. A nema.ni vile.ni bankovne racune ni kolibu sa septickom jamom. Mogli su samo da.mu popuse.......
Ma mojne je ni kvotat. Kad ta legne na temu, univerzum se trese.
kvotam te jer si komentriaso mene ili moj stav
KatarinaKosaca

#430 Re: Fidel Castro RIP

Post by KatarinaKosaca »

:cry: nema veze gdje se uci povijest nego gdje ti ispiru mozak. Kao oni likovi iz Boratovog filma isto....
Connaisseur Karlin

#431 Re: Fidel Castro RIP

KatarinaKosaca wrote::cry: nema veze gdje se uci povijest nego gdje ti ispiru mozak. Kao oni likovi iz Boratovog filma isto....
u tvojim postovima,pranje mozga je svakodnevna pojava :D
Hakiz

#432 Re: Fidel Castro RIP

Post by Hakiz »

Hakiz wrote:
Connaisseur Karlin wrote: znam nekoliko Kubanaca, vjerovanto njihovo misljenje ima vise kredibilitata od tvog misljenja :D :)
Ja imam poznanike koji idu u Srbiju da kupe laptope, fotoaparate itd. Jeftinije im.

Ja kada kupujem gledam da ne kupujem proizvod iz Srbije, pa ni iz RS-a. Nemoguće je izbjeći 100%, ali trudim se.

Oni imaju svoja lična i porodična iskustva i razloge, ja imam svoje razoge i iskustva.

Tako da nekoliko Kubanaca ima neku istoriju koja im formira mišljenje. Neki drugi Kubanci imaju drugačiji stav. Kao i svi mi, donosimo mišljenje na osnovu iskustva prije nego na osnovu činjenica. Naročito ako su ta iskustva bolna.

Donijeti zaključak na osnovu stava nekoliko osoba, koje su vjerovatno iz istog kruga, dakle imaju iste razloge za taj stav, nije baš naučno i činjenično utemeljeno.

Pogledaš Tursku. Ataturk je uveo Tursku u moderno doba. Ali, to je uradio na brutalan način. I šta sada? Ljudi koji su željeli Tursku kao modernu državu hvale Ataturka. Oni koji su izgubili privilegije, moć, koju su vukli iz status quo, mrze ga. I jedna i druga grupa ima veliki broj "članova". I ko je od njih u pravu?

Ali, sve da je smrt Fidela pozitivna stvar, teško da bi u nekom izboru važnih vijesti u 21. vijeku, vijesti koje su bitne za planetu, bila izabrana kao jedna od najljepših.
Poenta je da se ne moze negirati misljenje Kubanaca o Kastrovoj smrti :)

Dali bi bilo logicno da je misljenje stranca vaznije od tvog misljenja npr. o ratu u BiH ?

Poenta je da moje mišljenje o ratu u BiH ne mora biti tačno. Formirano je iskustvom. Neko sa drugačijim iskustvom ima drugačije mišljenje.

Nekoliko Kubanaca koje poznaješ ne znači da većina Kubanaca misli tako. Možda misli. Ali to ne možeš znati ako čuješ samo dva-tri poznanika šta ti kažu. U svakom slučaju, to nije dovoljno da kažeš da je smrt Fidela jedna od najljepših vijesti u 21. stoljeću. Imaju još skoro 84 godine do kraja 21. vijeka i svašta se može desiti :)
muhafuca

#433 Re: Fidel Castro RIP

Post by muhafuca »

Dali bi bilo logicno da je misljenje stranca vaznije od tvog misljenja npr. o ratu u BiH ?
Ti totalno zanemarujes kontext - to ti je isto da si poslije II svjestskog rata otisao u njemacku i pitao hrvate i srbe koji su tamo pobjegli (ustase i cetnike) sta misle o Jugoslaviji i o Titu.

Normalno da ce oni koji se nisu slagali sa komunizmom i sa Castrom i koji su pobjegli na Floridu nakon pobjede revolucije pljuvati i po Kubi i po Castru i po revoluciji.
Connaisseur Karlin

#434 Re: Fidel Castro RIP

Hakiz wrote:
Hakiz wrote: Ja imam poznanike koji idu u Srbiju da kupe laptope, fotoaparate itd. Jeftinije im.

Ja kada kupujem gledam da ne kupujem proizvod iz Srbije, pa ni iz RS-a. Nemoguće je izbjeći 100%, ali trudim se.

Oni imaju svoja lična i porodična iskustva i razloge, ja imam svoje razoge i iskustva.

Tako da nekoliko Kubanaca ima neku istoriju koja im formira mišljenje. Neki drugi Kubanci imaju drugačiji stav. Kao i svi mi, donosimo mišljenje na osnovu iskustva prije nego na osnovu činjenica. Naročito ako su ta iskustva bolna.

Donijeti zaključak na osnovu stava nekoliko osoba, koje su vjerovatno iz istog kruga, dakle imaju iste razloge za taj stav, nije baš naučno i činjenično utemeljeno.

Pogledaš Tursku. Ataturk je uveo Tursku u moderno doba. Ali, to je uradio na brutalan način. I šta sada? Ljudi koji su željeli Tursku kao modernu državu hvale Ataturka. Oni koji su izgubili privilegije, moć, koju su vukli iz status quo, mrze ga. I jedna i druga grupa ima veliki broj "članova". I ko je od njih u pravu?

Ali, sve da je smrt Fidela pozitivna stvar, teško da bi u nekom izboru važnih vijesti u 21. vijeku, vijesti koje su bitne za planetu, bila izabrana kao jedna od najljepših.

Poenta je da moje mišljenje o ratu u BiH ne mora biti tačno. Formirano je iskustvom. Neko sa drugačijim iskustvom ima drugačije mišljenje.

Nekoliko Kubanaca koje poznaješ ne znači da većina Kubanaca misli tako. Možda misli. Ali to ne možeš znati ako čuješ samo dva-tri poznanika šta ti kažu. U svakom slučaju, to nije dovoljno da kažeš da je smrt Fidela jedna od najljepših vijesti u 21. stoljeću. Imaju još skoro 84 godine do kraja 21. vijeka i svašta se može desiti :)
ali ne mozes ni ignorirati :D npr. moja prcia i stav mogu biti razliciti od tvog u vezi BiH,ali imaju vise kredibilieteta od nekoga sa Kube o BiH :)

Danas se jos uvijek bejzi iz BiH,a koja je standradom ziota bolja od Kube,a ovdje na temi placete za osobm koja nije nikad ni poksuala poboljsati starnad svog naroda. :)
Connaisseur Karlin

#435 Re: Fidel Castro RIP

muhafuca wrote:

Ti totalno zanemarujes kontext - to ti je isto da si poslije II svjestskog rata otisao u njemacku i pitao hrvate i srbe koji su tamo pobjegli (ustase i cetnike) sta misle o Jugoslaviji i o Titu.

Normalno da ce oni koji se nisu slagali sa komunizmom i sa Castrom i koji su pobjegli na Floridu nakon pobjede revolucije pljuvati i po Kubi i po Castru i po revoluciji.
Logicno,nardo poslije rata je odlazio intenzivno 20tak godina,jer Tito reim jeste bio preostar i dikatorski :)
Danas, mnogi su dosli sa Kube kao sto danas odlaze iz BiH :D ne mreze svoj narod i zemlju,ali naravno da ne mogu podrzavati sistem koji im nije omogucio nomrmalan zivot :) To su egzistnecijalni razlozi,ne iskljucivo politicki :)
Hakiz

#436 Re: Fidel Castro RIP

Post by Hakiz »

Connaisseur Karlin wrote:...a ovdje na temi placete za osobm koja nije nikad ni poksuala poboljsati starnad svog naroda. :)
Ako se usvoje prijedlozi nekih novih zakona u UK, Fidel će izgledati kao oaza slobode. Niko ne plače za njim. Nego samo kažemo da tolika sreća zbog njegove smrti nmema smisla.

A za standard treba pitati i nametače sankcija.

Hajde da je umro dok je obavljao dužnost. To bi imalo smisla, radovati se što neko više neće raditi to šta radi. Ali, umro je u trenutku kada već godinama nije bio relevantan. Već je uradio sve šta je mogao, tako da njegova smrt ništa ne mijenja.
Pandakonda

#437 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Fidel Castro RIP

Post by Pandakonda »

Hakiz wrote:
Pandakonda wrote:
Hakiz wrote: Naravno. Ali ako Marie dobije između 20 i 30% a neki komunista oko 1-5% to znači da narod više voli fašiste nego komuniste. A koliko god komunisti bili loši, ne mogu se porediti sa fašistima. A to govori više o narodu nego o bilo čemu drugome.

P. S. Kada kažem komunisti misim na partiju koja u svom imenu ima riječ "komunistička"
Po čemu je Marine fašistkinja ? Jel' to danas svako fašista ko hoće da se država vrati u kontrolu njenog naroda ?
Ni Hitler nije htio da mu se tamo neki jevreji petljaju u državu, kao ni tamo neki neki pobjednici iz 1. svjetskog rata. I on je samo htio da se Njemačka vrati pod kontrolu Nijemaca.
:lol: :lol: :lol:

Kad je to Marine govorila da su Francuzi superiorniji od ostalih kao što je Hitler govorio za Njemačku ? Kad je Marine rekla da će izbacit sve muslimane (pretpostavljam da je smatraš fašistkinjom jer se protivi masovnoj imigraciji) iz Francuske kao što je Hitler govorio za jevreje ? Da ne idemo puno u off Hitler je bio bolesna ličnost koja je odrasla u anti semitskom okruženju + traume od rata i poredit njega i Marine je krajnje smiješno. To što većina ljudi u BiH ne želi prihvatit činjenicu da debela većina imigranata iz arapskog svijeta ne želi asimilirati/prillagoditi na "slobodniji" način života to je druga stvar. Žena ima vrlo jasne zahtjeve:

- Zakonodavni suverenitet (Francuski zakon iznad EU direktive)
- Teritorijalni suverenitet (Da sami odlučuju koga puštaju u državu)
- Ekonomski suverenitet
- Monetarni suverenitet

Ako je ovo fašizam onda je svaki patriota svoje zemlje fašista.
Connaisseur Karlin

#438 Re: Fidel Castro RIP

Hakiz wrote:
Connaisseur Karlin wrote:...a ovdje na temi placete za osobm koja nije nikad ni poksuala poboljsati starnad svog naroda. :)
Ako se usvoje prijedlozi nekih novih zakona u UK, Fidel će izgledati kao oaza slobode. Niko ne plače za njim. Nego samo kažemo da tolika sreća zbog njegove smrti nmema smisla.

A za standard treba pitati i nametače sankcija.

Hajde da je umro dok je obavljao dužnost. To bi imalo smisla, radovati se što neko više neće raditi to šta radi. Ali, umro je u trenutku kada već godinama nije bio relevantan. Već je uradio sve šta je mogao, tako da njegova smrt ništa ne mijenja.
ALi otkud vama idejda da prosalava njegove smrti nema smisla,to jednostno nekome ima,mozda se krija neka tragicna prica ,to niko ne zna,ali nema smisla ni nemanje potrebe da neko drugi obavlja politicke funkcije kad predjes 75 godinu :)
insomnia78

#439 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Fidel Castro RIP

Post by insomnia78 »

Hakiz wrote:
insomnia78 wrote:
Hakiz wrote: Pa, ako ne lažu mediji, malo frka ovih dana. Teško pronaći kandidata za predsjednika koji će uspješno parirati Marie. Sakozi izgubio šanse, ali koga naći? Marie svakog dana u svakom pogledu sve više napreduje. Što li neki komunista nije jak kao Marie?

Neće narod. Radije Marie nego neki komunista.
[emoji1] Sarko ispusio na izborima desnice i centra sto nema nikakve veze sa Marinom ni FN-om. Dva kandidata sa najvise glasova idu u drugi krug. Sasvim normalan politicki proces u Fr. Izbori izmedju kandidata ljevice jos nisu ni bili, plus nezavisni kandidati. Naravno da alternative ima. Nije Sarko jedini ni najbolji. Naprotiv
Naravno. Ali ako Marie dobije između 20 i 30% a neki komunista oko 1-5% to znači da narod više voli fašiste nego komuniste. A koliko god komunisti bili loši, ne mogu se porediti sa fašistima. A to govori više o narodu nego o bilo čemu drugome.

Kada kažem komunisti misim na partiju koja u svom imenu ima riječ "komunistička"

I inače sva ta borba da se uništi komunizam je izvedena tako da narod koji je nezadovoljan centrom ima samo jedan izbor, a to su fašisti. Ljevica je uništena, tako da ljudima ostaje centar ili fašizam.

Zato desnica i jača.

Dobro su to ovi mrztelji komunizma odradili. Kao alternativu centru birali između Staljina i Hitlera.

I izabrali Hitlera.
I sta to onda govori o komunistima i njihovom kotiranju kod naroda?
Kakav ba komumizam, to isto da se zalazes za serijat. Dajte se uozbiljite.
Hakiz wrote:
Pandakonda wrote:
Hakiz wrote: Naravno. Ali ako Marie dobije između 20 i 30% a neki komunista oko 1-5% to znači da narod više voli fašiste nego komuniste. A koliko god komunisti bili loši, ne mogu se porediti sa fašistima. A to govori više o narodu nego o bilo čemu drugome.

P. S. Kada kažem komunisti misim na partiju koja u svom imenu ima riječ "komunistička"
Po čemu je Marine fašistkinja ? Jel' to danas svako fašista ko hoće da se država vrati u kontrolu njenog naroda ?
Ni Hitler nije htio da mu se tamo neki jevreji petljaju u državu, kao ni tamo neki neki pobjednici iz 1. svjetskog rata. I on je samo htio da se Njemačka vrati pod kontrolu Nijemaca.
Ommadawn

#440 Re: Fidel Castro RIP

Post by Ommadawn »

KatarinaKosaca wrote::cry: nema veze gdje se uci povijest nego gdje ti ispiru mozak. Kao oni likovi iz Boratovog filma isto....
Cime je tvoj onda mozak ispran? Nije zar da si imuna na sve...
Ju es end ej mogu pricati sta hoce, ukoliko normalan covjek moze odvojiti satanizaciju sa strane i pozabaviti se cinjenicama. Ali vise je siromasnih Kubanaca nego siromasnih Amerikanaca.
KatarinaKosaca

#441 Re: Fidel Castro RIP

Post by KatarinaKosaca »

@hakiz..ja «placem». To je bio idealista. Nije ukrao nista. Nije se sepurio sa zenom. Prosvijetlio.je jedannarod obrazovanjem. Prosjecan Kubanac tecno govori dva strana jezika, prosjecan Amer misli da je zemlja ravna ploca i glasa Trampa. Kuba je iako pod sankcijama pomagala siromasnije zemlje. Fidel me ucinio ponosnom sto imam BH pasos jer mi nije trebala viza Spancima jeste. Mogla sam se i ja nekome nakeziti ili sazaljivo pogledati. Trovali su ga koliko.puta? Pokusali ubiti koliko.puta? Napravio je od Kube dostojanstvenu zemlju, a ne Americki kupleraj kao sto su to susjedi. Izrazila sam sucut Kubanskom narodu na njihovim sajtovima i par priglupih ffasista sa Majamija ne govori o Kubi nista, dapace. Tramp nema sta reci......oni.koji.misle da.je zemlja ravna ploca neka po*****e pokojnom majoru
sinuhe

#442 Re: Fidel Castro RIP

Post by sinuhe »

Ćemo da vidimo kad Raul umre ili kad narod izađe na ulice :-?
Connaisseur Karlin

#443 Re: Fidel Castro RIP

na Kubi, treutno oplakuju Kastra generacije 60+ ,a maldje generacije apsolutno nije briga o Kastra :)

narod iz BiH mozda ima vece empatiju prema narodu Kube,jer zivi siromasno,naucio je na komunisticki sistem, socijalu i minmalne potrebe za svkaodnevni zivot :) istovremeno je ista reakcija jako kontradiktorna :)
Pandakonda

#444 Re: Fidel Castro RIP

Post by Pandakonda »

Sad neka puste da ljudi rade šta hoće dok Darwin ne uradi svoje :-)
jeza u ledja

#445 Re: Fidel Castro RIP

Post by jeza u ledja »

Ne mogu da vjerujem da neko konstatira da kubanska dijaspora nije bitna? :shock: Kako nije bitna? :? Pa oni su haman najbitniji dio price. :lol:
Kaze ko njih pita za misljenje. :-)

Ja mislim da je Castro uradio odlicnu stvar sa revolucijom, ali poslije kad je konsolidirao vlast i imao potpunu kontrolu, imao je sasvim dovoljno vremena da od Kube napravi drzavu koja ce iskoristiti svoju poziciju na pravi, a ne na pogresan nacin, te stvoriti sistem u kome ce se glas prave opozicije moci cuti, iz Kube, ne iz Majamija.
Slicnu gresku je napravio Ajatolah u Iranu.

Apsolutna vlast je ogromna odgovornost. Napravi par pogresnih koraka i milioni ljudi odose u kurac za par generacija. Nijedan covjek na vlasti ne smije biti nedodirljiv, jer vlast ocigledno neminovno utice na razum i covjeka i njegov osjecaj za realnost.

Diktatura ne valja. I Titova se drzava raspala nakon sto je on otisao. Svim tim pricama skoro uvijek dodje nesretan kraj.
Connaisseur Karlin

#446 Re: Fidel Castro RIP

jeza u ledja wrote:Ne mogu da vjerujem da neko konstatira da kubanska dijaspora nije bitna? :shock: Kako nije bitna? :? Pa oni su haman najbitniji dio price. :lol:
Kaze ko njih pita za misljenje. :-)

Ja mislim da je Castro uradio odlicnu stvar sa revolucijom, ali poslije kad je konsolidirao vlast i imao potpunu kontrolu, imao je sasvim dovoljno vremena da od Kube napravi drzavu koja ce iskoristiti svoju poziciju na pravi, a ne na pogresan nacin, te stvoriti sistem u kome ce se glas prave opozicije moci cuti, iz Kube, ne iz Majamija.
Slicnu gresku je napravio Ajatolah u Iranu.

Apsolutna vlast je ogromna odgovornost. Napravi par pogresnih koraka i milioni ljudi odose u kurac za par generacija. Nijedan covjek na vlasti ne smije biti nedodirljiv, jer vlast ocigledno neminovno utice na razum i covjeka i njegov osjecaj za realnost.

Diktatura ne valja. I Titova se drzava raspala nakon sto je on otisao. Svim tim pricama skoro uvijek dodje nesretan kraj.
:thumbup:
Point.

#447 Re: Fidel Castro RIP

Post by Point. »

Ommadawn wrote:
Ma jok, necu. Onda ce po vec vidjenom scenariju po ko zna koji put na ovom forumu krenuti grupa jugonostalgicara i ljevicara zajedno u horu "A je li sad bolje?". Pa ce onda oni koji obicno gostuju na Stormfrontu, Saff-u, Bosnjaci.net-u i inim sajtovima da pocnu pucati svoje kontre.
Pa ce se poceti javljati padobranci sa Slavicnet-a, Herceg-Bosna, Poskok-a, Banjalukaforuma, eventualno sa Krstarice i Index-a da dokazuju koliko su bili u pravu kada su Bosnjake proglasili za neprijatelje - i to sve gubi smisao ove teme.

Dobra drzava bila. Super. Riblja Corba, Dzoni Stulic, Bijelo Dugme. Stojadin, Fico, Jugo. Rudi Cajavec, Gorenje, Iskra, Riz. Sta ce ti vise? Ha ja...
Ja se sjecam finog zivota u njoj, bez redukcije struje, urednim i finim platama, zimovanju, ljetovanju, izletima u Italiju. Proizvodilo se, radilo se, solidno se zivjelo, auto, kuca, moglo se zivjeti. Mnogo pristojnije nego sad u bivsim yu drzavama. Islo se na gradski stadion, Borik vazda pun. Sta je tebi falilo?
GeeTnT

#448 Re: Fidel Castro RIP

Post by GeeTnT »

...knjizica kpj...
Banksy

#449 Re: Fidel Castro RIP

Post by Banksy »

Hakiz wrote:
Ja jesam. Bio dijete u vrijeme Milke Planinc i redova za brašno i ulje, ali bio dovoljno star da budem u redovima. I pored svega toga, ljudi sa nostalgijom gledaju na tu komunističku Jugoslaviju. Nešto se ne sjećam da su u privvatnim razgovorima, u porodicama, stari sa nostalgijm gledali na Kraljevinu SHS ili Jugostavije pa da čovjek kaže da je to nostalgija za mladosti i slično. A nostalgija za SFRJ evidentno postoji.

Objavljeno prije 50 minuta

Kupovna moć u Hrvatskoj niža je nego 1978. godine

..."Te daleke 1978. godine, sa prosječnim čistim osobnim dohotkom od 5.437 dinara moglo se kupiti proizvoda i usluga koji bi po današnjim cijenama koštali 7.271 kunu ( 970 eura). Imamo li na umu kako je prema DZS-u prosječna mjesečna neto plaća u 2015. iznosila 5.710 kuna (761 euro), iz računice proizlazi kako je kupovna moć plaća od 1978. do danas pala za 1.460 kuna (195 eura) mjereno današnjim cijenama. Iskazano u postocima, kupovna moć prosječne neto plaće u 2015. godini bila je 27 posto niža od prosječne neto plaće iz 1978. godine"

Plaća nam je sve veća, ali za taj iznos možemo kupiti sve manje. Jer iznos prosječne plaće nije isto što i kupovna moć.

Iako u ovakvim analizama postoji niz otežavajućih okolnosti, kao što su različite statističke metodologije, tri denominacije i inflaciju od nekoliko milijuna posto te vrlo velike suštinske razlike između planske i tržišne privrede, većina analitičara se slaže da danas, ipak, imamo niži standard nego 1978. godine.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/kupo ... 34489.aspx

aratet

#450 Re: Fidel Castro RIP

Post by aratet »

KatarinaKosaca wrote:@hakiz..ja «placem». To je bio idealista. Nije ukrao nista. Nije se sepurio sa zenom. Prosvijetlio.je jedannarod obrazovanjem. Prosjecan Kubanac tecno govori dva strana jezika, prosjecan Amer misli da je zemlja ravna ploca i glasa Trampa. Kuba je iako pod sankcijama pomagala siromasnije zemlje. Fidel me ucinio ponosnom sto imam BH pasos jer mi nije trebala viza Spancima jeste. Mogla sam se i ja nekome nakeziti ili sazaljivo pogledati. Trovali su ga koliko.puta? Pokusali ubiti koliko.puta? Napravio je od Kube dostojanstvenu zemlju, a ne Americki kupleraj kao sto su to susjedi. Izrazila sam sucut Kubanskom narodu na njihovim sajtovima i par priglupih ffasista sa Majamija ne govori o Kubi nista, dapace. Tramp nema sta reci......oni.koji.misle da.je zemlja ravna ploca neka po*****e pokojnom majoru
Toliko je zemlja ponosna kada neka reprezentacija Kube ode na neku tekmu van Kube, vrati se samo strucni stab, igraci se raspu po citavom Svijetu, nesto sto se Jugi ni u ludilu nije desavalo.

Americki narod toliko glup, a dominiraju u skoro svakoj sferi zivota, kako?
Post Reply