NATO...DA ili NE
-
155_mm
#426 Re: NATO...DA ili NE
i jos samo da napomenem da je iste te godine 1942 kad je peticija potpisivana u foci na razne nacine pobijenon10.000 bosnjaka. od strane tih istih zbog kojih su bosnjaci potpisivali peticiju.
-
Boletus edulis
#427 Re: NATO...DA ili NE
on je do sada nakupio bar spil zutih kartona i nije cudo sto mu je sve sega jer prolazi nekaznjeno.Sarajmen wrote:Pa sad'... pored toliko tragedije za upućene je u postovima koje si citirao a tebi šega . Ono, ja sam k'o naglasio šta mi je šega i ha haha he hehe. Veoma nekoretno.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#428 Re: NATO...DA ili NE
vi kako hoćete, ali ja se ne bih zajebavao sa vladimirom
- Point.
#429 Re: NATO...DA ili NE
Sta se klemberis? Imas li spisak strazara u Jasenovcu Bosnjaka? Prezentiraj, nemoj mi tih logorskih prica uz gusle i brlju. Ti znas da su Bosnjaci Prijedora, Banjaluke, pisali peticije ustaskom rezimu da prestanu sa progonom Srba a samo generaciju poslije su se ti prezivjeli Srbi zahvalili Omarskom, Keratermom, Manjacom, Trnopoljem. Mozda generacija koja dolazi ne bude toliko mirotvorna ko ova iz 1942 pisala peticije, ko zna.ze kalanga wrote:Point. wrote:Cudno kako srbi zaboravljaju istocnu Bosnu i cetnicke zlocine u 2 svjetskom ratu. A za Jasenovac obrati se gospodji Kolindi, Bosnjaci sa tim nemaju veze.KENJAC wrote: Mozda iz nepaznje mozda iz zaborava a mozda iz nekih drugih razloga preskocio si Maksa Luburica , Prebilovce , Jasenovac ..... Istorija pocinje mnogo prije referenduma i Gazimestana.
Sve vi srbi nesto pamtite, e pa nemojte kukati kada djeca moje djece krenu pamtiti i svetiti se djeci vase djece.![]()
Last edited by Point. on 17/12/2016 19:50, edited 1 time in total.
- Point.
#430 Re: NATO...DA ili NE
Slazem se u potpunosti. Ljudi su zavrsili u Banovicima i za manje.Boletus edulis wrote:on je do sada nakupio bar spil zutih kartona i nije cudo sto mu je sve sega jer prolazi nekaznjeno.Sarajmen wrote:Pa sad'... pored toliko tragedije za upućene je u postovima koje si citirao a tebi šega . Ono, ja sam k'o naglasio šta mi je šega i ha haha he hehe. Veoma nekoretno.
- ze kalanga
#431 Re: NATO...DA ili NE
Vjerujem da ste ozbiljan čovjek tako da se neću osvrtati na slična pitanja, ma koliko važilo da pitanje nikada ne može biti glupo.
Kao što su pripadnici RPČ činili zločine nad BOšnjacima Istoka BiH, isto tako su pripadnici NDH, Handžar Divizije činili zločine nad Srbima i to u daleko većem obimu. Zaista nemam namjeru nikome ništa dokazivati, jer to nije moguće na ovom forumu gdje svaka druga riječ četnik.
Kao što su pripadnici RPČ činili zločine nad BOšnjacima Istoka BiH, isto tako su pripadnici NDH, Handžar Divizije činili zločine nad Srbima i to u daleko većem obimu. Zaista nemam namjeru nikome ništa dokazivati, jer to nije moguće na ovom forumu gdje svaka druga riječ četnik.
-
KENJAC
#432 Re: NATO...DA ili NE
Da se ne lazemo , ovakav odnos je isti prema Bosnjacima na cetnickim, forumima. Moja je velika greska sto ja sebe pokusavam ubijedit da nije citava Bosna i H otisla u kurac. Ja jos uvijek vjerujem da neko iz redova " onih tamo" moze pricati i iznosti svoje argumente "ispravnoj" vecini.
Ko je kad rekao da se trebaju zaboravit pokolji nad Muslimanima ? Ko je kad rekao da je jedna zrtva jednih veca nego zrtva onih drugih? Ko je kad pozvao na neke osvete ? Ja ? Gdje? Pokazite gdje ? Navedite rijeci ?
Ako je neko naveo zlocine nad jednim narodom , ja sam navel i nad drugim , jasno napominjujuci da je istorija nesto sto nije nastalo pocetkom devedesetih. Ni pocetkom cetrdesetih. Nit ce se zaustavit danas ili sutra. Sa nekima nema smisla diskutovati i ne namjeravam. @Sarajmen, ti me cudis ! Ovaj Zekalanga se nasmijao ( i to jasno oznacio) na tvrdnju da Bosnjaci nisu ucestvovali ni u Jasenovcu ni pomagali Maksu Luburici nit no Hercegovini u Koritsku jamu bacali ! I sta sad , pravit cemo se ludi ! Ovaj trazi link o ucescu Muslimana u Jasenovcu i to danas kad je Googl svakom pristupacan !? Sad kad budes i sam kuco neke od kljucnicnih rijeci posebno u rezultatima obrati paznju na imena kao Ademaga Mesic iz Tesnja, Osman Kulenovic i njegov brat Dzafer,Mehmed Mehicic i Hilmija Beslagic.....
Nije moj cilj vracat se u proslost , nego gledat u buducnost. Ne moze se gradit buducnost nazivajuci cetnikom svakog ko se ne zove Mehmed ili Salko. Meni je to jako smetalo i vrijedjalo me prije , obzirom da je dosta moje porodice stradalo od cetnika. Sad me boli kurac. Ne mogu se ja sekirat kad me potomci ovih gore pomunutih " ni krivih ni duznih" nazivaju cetnikom. Toliko ste devalvirali tu rijec da Srbin = cetnik = koljac ! Ili skraceno Srbin = koljac! I nije mi jasna sad vas cilj. Svi Srbi koljaci , ali hocemo zajedno da zivimo ! Ili , ima i pacifistickih prijedloga tipa " nek se sele" !
No tema je NATO da ili ne , pa ako cete mene pitat , onda je ne. A vi kako hocete!
Ko je kad rekao da se trebaju zaboravit pokolji nad Muslimanima ? Ko je kad rekao da je jedna zrtva jednih veca nego zrtva onih drugih? Ko je kad pozvao na neke osvete ? Ja ? Gdje? Pokazite gdje ? Navedite rijeci ?
Ako je neko naveo zlocine nad jednim narodom , ja sam navel i nad drugim , jasno napominjujuci da je istorija nesto sto nije nastalo pocetkom devedesetih. Ni pocetkom cetrdesetih. Nit ce se zaustavit danas ili sutra. Sa nekima nema smisla diskutovati i ne namjeravam. @Sarajmen, ti me cudis ! Ovaj Zekalanga se nasmijao ( i to jasno oznacio) na tvrdnju da Bosnjaci nisu ucestvovali ni u Jasenovcu ni pomagali Maksu Luburici nit no Hercegovini u Koritsku jamu bacali ! I sta sad , pravit cemo se ludi ! Ovaj trazi link o ucescu Muslimana u Jasenovcu i to danas kad je Googl svakom pristupacan !? Sad kad budes i sam kuco neke od kljucnicnih rijeci posebno u rezultatima obrati paznju na imena kao Ademaga Mesic iz Tesnja, Osman Kulenovic i njegov brat Dzafer,Mehmed Mehicic i Hilmija Beslagic.....
Nije moj cilj vracat se u proslost , nego gledat u buducnost. Ne moze se gradit buducnost nazivajuci cetnikom svakog ko se ne zove Mehmed ili Salko. Meni je to jako smetalo i vrijedjalo me prije , obzirom da je dosta moje porodice stradalo od cetnika. Sad me boli kurac. Ne mogu se ja sekirat kad me potomci ovih gore pomunutih " ni krivih ni duznih" nazivaju cetnikom. Toliko ste devalvirali tu rijec da Srbin = cetnik = koljac ! Ili skraceno Srbin = koljac! I nije mi jasna sad vas cilj. Svi Srbi koljaci , ali hocemo zajedno da zivimo ! Ili , ima i pacifistickih prijedloga tipa " nek se sele" !
No tema je NATO da ili ne , pa ako cete mene pitat , onda je ne. A vi kako hocete!
- insomnia78
#433 Re: NATO...DA ili NE
Podsjeti nas sto te ono banovase na tenisu?
Last edited by insomnia78 on 17/12/2016 20:38, edited 1 time in total.
- insomnia78
#434 Re: NATO...DA ili NE
Pacifisto i komunisto
-
ušće
#435 Re: NATO...DA ili NE
KENJAC wrote: No tema je NATO da ili ne , pa ako cete mene pitat , onda je ne. A vi kako hocete!
Uredu ,uzmimo da si se predstavio kao neko ko pristaje na normalan i ljudski razgovor, molio bih te da mi odgovoriš ali bez okolišanja na slijedeće
-NATO ne...
-1 Zašto ne
Štaje aletrnativa ...moim te tačno i decidno uzimajući u obzir i bivša i sadašnja dešavanja na Balkanskom tlu ...
Eto nije puno i hvala ti unaprijed na odgovoru
- LBVIEW
#436 Re: NATO...DA ili NE
Geak sa dna kace glumi pacifistu.KENJAC wrote:Da se ne lazemo , ovakav odnos je isti prema Bosnjacima na cetnickim, forumima. Moja je velika greska sto ja sebe pokusavam ubijedit da nije citava Bosna i H otisla u kurac. Ja jos uvijek vjerujem da neko iz redova " onih tamo" moze pricati i iznosti svoje argumente "ispravnoj" vecini.
Nece moci delegat,forum na tvoju zalost sve pamti,tako da ce ostati zapisano kako si 5 ciljeva Skupstine RS-a u kojim se jasno najavljuje genocid,pravdao II Svjetskim ratom.
-
KENJAC
#437 Re: NATO...DA ili NE
Vidi. Rekao sam vec prije , al evo ponovit cu . Nemam apsolutno nista protiv NATO !!! Ponavljam , nemam nista protiv NATO ! Rekao sam vec jednom , NATO ne zoves , on dodje. Upravo u svjetlu ovoga sto si rekao , nase bliske proslosti, sam protiv nekoga ko se jasno stavio na jednu od zaracenih strana , a da je dosta pridonio i samom nastanku rata. Cime je pridonio ? Obecanjima , lazima i prevarama jedne od zaracenih strana. Gdje je NATO bio 92? Ne, izvinite , gdje je NATO bio 1989? NATO se pojavio kad je sve bilo gotovo i gledaj cuda , najvise se stavio u odbranu jedne drzave , koja ce se kasnije pokazati ( fol to se nije ranije znalo) jedna od najkriminogenijih drzava Evrope i zemlje sa velikim procentom svojih zitelja koji danas ratuju na strani ISISA ! Nesto nije jasno ? Nesto lazem ? Sta ?ušće wrote:KENJAC wrote: No tema je NATO da ili ne , pa ako cete mene pitat , onda je ne. A vi kako hocete!
Uredu ,uzmimo da si se predstavio kao neko ko pristaje na normalan i ljudski razgovor, molio bih te da mi odgovoriš ali bez okolišanja na slijedeće
-NATO ne...
-1 Zašto ne
Štaje aletrnativa ...moim te tačno i decidno uzimajući u obzir i bivša i sadašnja dešavanja na Balkanskom tlu ...
Dalje , NATO je bombardovao (poslje zavrsetka Bosanskog rata) Srbiju i kako Bosnjaci ne vole one koji su njih bombardovali , mislim da logicki to isto ocekivat i od Srba.
Dakle JA nemam nista protiv neke sile koja bi se stavila na upravljanje ove neupravljive zemlje. Problem je sto se JA ne pitam nego se pitaju i jos neki drugi. Ti drugi vise vjeruju Vladimiru. I vjerujte mi njih je mnogo vise. I sta sad? Vi zovete NATO oni Vladimira i ocekujete da sve to prodje glatko ? Daj ba ?
Sta je moj prijedlog ? Evo ! Nikakav Nato ( barem ne prisustvo njihovih baza) nego jednostavno protektorat interesnih zona ! Berlin bez zida i bez prisustva i jednog naoruzanog vojnika! Samo lokalna policija !
Jos pitanja ?
-
KENJAC
#438 Re: NATO...DA ili NE
Sto , sta nije jasno ? Gdje sam pogrijesio ? Jesi li procitao stranice sto se predhodile ? Sta nije jasno ? Ono o komsijinoj kravi ? Ono mom ponosu mojim porijeklom. Ono ... ne kontam , na konkretno pitanje dat cu ti jos konkretniji odgovor. Pitaj konkretno ?insomnia78 wrote:Podsjeti nas sto te ono banovase na tenisu?
-
KENJAC
#439 Re: NATO...DA ili NE
Ej , i otresite mi ovu pudlicu s noge, ako hocete daljni nastavak konverzacije !
-
belfy
#440 Re: NATO...DA ili NE
veliki procenat je vjerovatno ogroman...daj nam taj procenat. i jos ne moze napisati tri posta da ne pominje Vladimira. Nemojte dirkati Vladimira. Ne budite Vladimira. Ne izazivajte Vladimira.... u kojoj si ti drzavi koja se toliko boji Vladimira i zasto nas zelis prepadati istim? za koji hurac...?KENJAC wrote:Vidi. Rekao sam vec prije , al evo ponovit cu . Nemam apsolutno nista protiv NATO !!! Ponavljam , nemam nista protiv NATO ! Rekao sam vec jednom , NATO ne zoves , on dodje. Upravo u svjetlu ovoga sto si rekao , nase bliske proslosti, sam protiv nekoga ko se jasno stavio na jednu od zaracenih strana , a da je dosta pridonio i samom nastanku rata. Cime je pridonio ? Obecanjima , lazima i prevarama jedne od zaracenih strana. Gdje je NATO bio 92? Ne, izvinite , gdje je NATO bio 1989? NATO se pojavio kad je sve bilo gotovo i gledaj cuda , najvise se stavio u odbranu jedne drzave , koja ce se kasnije pokazati ( fol to se nije ranije znalo) jedna od najkriminogenijih drzava Evrope i zemlje sa velikim procentom svojih zitelja koji danas ratuju na strani ISISA ! Nesto nije jasno ? Nesto lazem ? Sta ?ušće wrote:KENJAC wrote: No tema je NATO da ili ne , pa ako cete mene pitat , onda je ne. A vi kako hocete!
-NATO ne...
-1 Zašto ne
Dalje , NATO je bombardovao (poslje zavrsetka Bosanskog rata) Srbiju i kako Bosnjaci ne vole one koji su njih bombardovali , mislim da logicki to isto ocekivat i od Srba.
Dakle JA nemam nista protiv neke sile koja bi se stavila na upravljanje ove neupravljive zemlje. Problem je sto se JA ne pitam nego se pitaju i jos neki drugi. Ti drugi vise vjeruju Vladimiru. I vjerujte mi njih je mnogo vise. I sta sad? Vi zovete NATO oni Vladimira i ocekujete da sve to prodje glatko ? Daj ba ?
Sta je moj prijedlog ? Evo ! Nikakav Nato ( barem ne prisustvo njihovih baza) nego jednostavno protektorat interesnih zona ! Berlin bez zida i bez prisustva i jednog naoruzanog vojnika! Samo lokalna policija !
Jos pitanja ?
- LBVIEW
#441 Re: NATO...DA ili NE
Kakvu ti normalnu konverzaciju zahtijevas nakon onog pokusaja opravdanja srpskog fasizma,geak?Vidim,spreman si ici jod daljje,otvoreno zastupajuci Karadzicevu tezu kako su se Srbi ustvari borili protiv ISIS-a u nastanku.I to pises ljudima koji su na svojoj kozi osjetili tu sepsku borbu protiv "islamskog terorizma".KENJAC wrote:Ej , i otresite mi ovu pudlicu s noge, ako hocete daljni nastavak konverzacije !
Davno si ti zasluzio Banovice.
Last edited by LBVIEW on 17/12/2016 21:31, edited 1 time in total.
- Blek Stena
#442 Re: NATO...DA ili NE
Treba BIH uci u NATO.....odmah nakon Srbije 
- LBVIEW
#443 Re: NATO...DA ili NE
Srbija ce prije u rusko duoe,kakav NATO.Blek Stena wrote:Treba BIH uci u NATO.....odmah nakon Srbije
-
ušće
#444 Re: NATO...DA ili NE
Nepotpun si .KENJAC wrote: Sta je moj prijedlog ? Evo ! Nikakav Nato ( barem ne prisustvo njihovih baza) nego jednostavno protektorat interesnih zona ! Berlin bez zida i bez prisustva i jednog naoruzanog vojnika! Samo lokalna policija !
Jos pitanja ?
- šta podrazumjevaš pod interesnom zonom , koje područje: Balkan ,bivša Yu ili samo Bosna i Hercegovina ...
Last edited by ušće on 17/12/2016 21:37, edited 1 time in total.
- ljevoruki
#445 Re: NATO...DA ili NE
Veliki Vladimir, strah i trepet Europe, Azije a bogami i Amerike.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ev ... ije-rusiji
Sile i govana
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ev ... ije-rusiji
Sile i govana
- Blek Stena
#446 Re: NATO...DA ili NE
Moguce. U tom slucaju ce BIH ostati izmedju NATO-a i ruskog dupetaLBVIEW wrote:Srbija ce prije u rusko duoe,kakav NATO.Blek Stena wrote:Treba BIH uci u NATO.....odmah nakon Srbije
-
KENJAC
#447 Re: NATO...DA ili NE
@ Belfy , da si malo pazljivije citao , shvatio bi da se taj dio ne odnosi na Bosnu. Neki dan sam gledao neku emisiju na ovdasnjoj televiziji i tamo rekose da procentualno u odnosu na broj stanovnika Belgija I Kosovo imaju najvise foring fajtersa !
-
KENJAC
#448 Re: NATO...DA ili NE
Jarane , ne pravi se naivan. U ostalom , Hrvatska je vec u NATO !ušće wrote:Nepotpun si .KENJAC wrote: Sta je moj prijedlog ? Evo ! Nikakav Nato ( barem ne prisustvo njihovih baza) nego jednostavno protektorat interesnih zona ! Berlin bez zida i bez prisustva i jednog naoruzanog vojnika! Samo lokalna policija !
Jos pitanja ?
- šta podrazumjevaš pod interesnom zonom , koje područje: Balkan ,bivša Yu ili samo Bosna i Hercegovina ...
A sad malo ja tebe da pitam. Sta ces sa Srbima iz BiH koji nece u NATO !?
-
155_mm
#449 Re: NATO...DA ili NE
ubacio sam ih kod cika gugleta i za ni jednog nisam nasao da je bio koljac u jasenovcu.KENJAC wrote:Da se ne lazemo , ovakav odnos je isti prema Bosnjacima na cetnickim, forumima. Moja je velika greska sto ja sebe pokusavam ubijedit da nije citava Bosna i H otisla u kurac. Ja jos uvijek vjerujem da neko iz redova " onih tamo" moze pricati i iznosti svoje argumente "ispravnoj" vecini.
htio bi samo da napomenem da i vlada manjeg entiteta ima ministre bosnjake za neka bezvezna ministarstva. i u tome je vlada manjeg entiteta veoma slicna vladi NDH.
nego imas li ti linkove da su gore navewdeni bili koljaci, strazari ili bar kuhari u jasenovcu? ili nemas?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#450 Re: NATO...DA ili NE
a šHa s ovim bošnjacima, hrvatima i ostalim koji hoče u NATO a ima ih 70%... njiHova se ne pika... večina odlučuje i pssssttt