Dzuma petkom

Post Reply
spreca

#426 Re: Dzuma petkom

Post by spreca »

omar little wrote:
spreca wrote:
ultima_palabra wrote: Prvi put cujem, znam da je Goli bio za IB-ovce, a za ostale neistomisljenike su bili drugi zatvori.
Zaradi IBeovaca je osnovan....ali kasnije je isto naseljavan anti elementima odnosno protivnicima socijalizma i komunizma :mrgreen:

saban bajramovic bio na golom otoku jer je dezertirao iz vojske, tako sredina pedesetih bila cini mi se. da upadnem s komentom samo :D
nije Bajramovic mogao biti u armiji 50tih....mooooozda 60tih
Dr Baltazar

#427 Re: Dzuma petkom

Post by Dr Baltazar »

omar little wrote:kakve veze imaju popis i migracije stanovnistva sa dzumom petkom? :D
A imaju sigurno u ovoj državi :D
omar little

#428 Re: Dzuma petkom

Post by omar little »

spreca wrote:
omar little wrote:

saban bajramovic bio na golom otoku jer je dezertirao iz vojske, tako sredina pedesetih bila cini mi se. da upadnem s komentom samo :D
covjek bio na golom otoku. kao balonja pobjegao iz vojske i poslali ga na goli otok. i citala i slusala o tome, sam on pricao. eh,sad, on je volio kititi i lagiti, ali to se barem dalo provjeriti u zatvorskim spiskovima.
detroit-mercy

#429 Re: Dzuma petkom

Post by detroit-mercy »

omar little wrote:kakve veze imaju popis i migracije stanovnistva sa dzumom petkom? :D
Velike :mrgreen: , dosta ljudi odlazi zbog krsnih slava, dzuma, raspeca i gdje treba i gdje ne treba. Samo sto to neki ne vide.
kamberovica polje

#430 Re: Dzuma petkom

Post by kamberovica polje »

Mozak SDA glasača stvarno je za proučavanje.
detroit-mercy

#431 Re: Dzuma petkom

Post by detroit-mercy »

omar little wrote:
spreca wrote:
omar little wrote:

covjek bio na golom otoku. kao balonja pobjegao iz vojske i poslali ga na goli otok. i citala i slusala o tome, sam on pricao. eh,sad, on je volio kititi i lagiti, ali to se barem dalo provjeriti u zatvorskim spiskovima.
Kod mene komsija, sitan kriminalac isto zaglavio golog. Na pocetku je bio za IBovce, kasnije krimosi ali su ga brzo zatvorili, nije se isplatilo.
Chisum

#432 Re: Dzuma petkom

Post by Chisum »

kamberovica polje wrote:Mozak SDA glasača stvarno je za proučavanje.
Mislis ono par ganglija?

Dr Baltazar

#433 Re: Dzuma petkom

Post by Dr Baltazar »

Chisum wrote:
Mislis ono par ganglija?
Očito su nam ganglije previše evoluirale pa ubiremo više para sa njih par nego vi sa ogromnim brojem istih :lol: :lol:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#434 Re: Dzuma petkom

Post by hrasno38 »

Chisum wrote:
Mislis ono par ganglija?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ovo je pravi profil SDA omladinca kad ga pitas nesto iz opsteg obrazovanja on okrene na vjeru :-)
kamberovica polje

#435 Re: Dzuma petkom

Post by kamberovica polje »

Chisum wrote:
Mislis ono par ganglija?

Teško da su i ganglije u pitanju. Piše da one služe za upravljanje motorikom, spoznajama, emocijama i učenjem.Slabo ovog boldanog ima.
Chisum

#436 Re: Dzuma petkom

Post by Chisum »

Ubires ti moj kurac...

Ti ako si dalje od treceg srednje dobacio, evo gdje sam najtanji...

Otkako se probudio jutros nije sisao s foruma, a zali se sto mu nije petak neradni... sreca pa cetvrtak jeste. :lol:
Dr Baltazar

#437 Re: Dzuma petkom

Post by Dr Baltazar »

Chisum wrote:Ubires ti moj kurac...

Otkako se probudio jutros nije sisao s foruma, a zali se sto mu nije petak neradni... sreca pa cetvrtak jeste. :lol:
Mnogo više od toga. Ne možeš ni zamisliti vjeruj mi :lol:

Na budžetu je nekima svaki dan neradni :izet: Vidim pratiš me, znači i tebi neradni - ali neplaćeno. U tome je kvaka :mrgreen: :lol: :pisnuo:
Connaisseur Karlin

#438 Re: Dzuma petkom

Post by Connaisseur Karlin »

kritichar wrote:
cyprus wrote:
Pa, nešto slično... Za učestvovanje u forumskim raspravama (dugoročno, ne trolovski kratkoročno) je potreban izvjesni stepen opšte i informatičke pismenosti, kao i kakav-takav intelektualni nivo... U tim stvarima su crveni u osjetno većoj prednosti u odnosu na zelene (naravno, ovo kažem sa određenim stepenom generalizacije), zbog toga "dominiraju" na forumskim temama tipa ove...

To naravno na izborima ne znači ništa, ali u virtuelnom prostoru eto ipak znači nešto... Ali ništa se ti ne brini - ovo prvo je puno bitnije :thumbup:
Arijevci :lol:
Ono s čime se mogu složiti da crveni, kao komunisti i potomci komunista nastanjuju urbana područja većih gradova poput Sa i Tz, a kako nisu više dominantni recimo u Zenici, to bi trebalo malo istražiti,
pa onda industrijski razvijena kao npr. TK
A razlog je ono o čemu sam pisao, ukratko, vjernik, nekomunista, u onom sistemu je imao status kao sada Bošnjak u RS-u, najbolje čemu se Bošnjak u RS-u može nadati je da dobije plastenik i da se bavi poljoprivredom. Nema mjesta za Bošnjake na bitnim pozicijama u gradovima, posebno većim, tako je bilo i nekomunistima.
Vi ste samo potomci onih koji su režimu bili podobni.
Ovo nije istina ,siris dezinnomracije :)
Chisum

#439 Re: Dzuma petkom

Post by Chisum »

Dr Baltazar wrote:

Mnogo više od toga. Ne možeš ni za misliti vjeruj mi :lol:

Na budžetu je nekima svaki dan neradni :izet: Vidim pratiš me, znači i tebi neradni - ali neplaćeno. U tome je kvaka :mrgreen: :lol: :pisnuo:
Mogu, mogu...

Kad vam je ovaj mongoloid dobacio do generalnog sekretara, vjerujem da su i tebe na guzove prosnjirali kroz kakvu skolicu.

A ne sumnjam ni da ce vam se onaj gore klinac s prethodnog videa uskoro prikljuciti... to je ta dupe-glava i mozak plivadon.
Bodkin

#440 Re: Dzuma petkom

Post by Bodkin »

Prog opet o ekonomiji. Nista bez grafika o iseljavanju :D
Dr Baltazar

#441 Re: Dzuma petkom

Post by Dr Baltazar »

Chisum wrote:
Dr Baltazar wrote:

Mnogo više od toga. Ne možeš ni za misliti vjeruj mi :lol:

Mogu, mogu...

Kad vam je ovaj mongoloid dobacio do generalnog sekretara, vjerujem da su i tebe na guzove prosnjirali kroz kakvu skolicu.

A ne sumnjam ni da ce vam se onaj gore klinac s prethodnog videa uskoro prikljuciti... to je ta dupe-glava i mozak plivadon.
Ipak smo zaključili na kraju ko ubire više, a uz to još neradnih dana ima po volji :lol: :lol:
Connaisseur Karlin

#442 Re: Dzuma petkom

Jack Be Nimble wrote:Moze ako ce hodza udarati pečat u indeks ko dolazi a ko ne. Na kraju predavanje propustene dzume uticu na prosjek.

Jos jedan nacin da hodza zaradi koju vise.

A jel to sam na faxu? Sta je sa osnovnim i srednjim školama?
:D

p.s. na faksu vecina ni nemaju posao :)
Banksy

#443 Re: Dzuma petkom

Post by Banksy »

omar little wrote:
spreca wrote:
omar little wrote:

Ja nikad nisam čula da je neko završio na Golom zbog bježanja iz vojske, to je na prvu šuplja.

I lako provjerljivo...
https://noviplamen.files.wordpress.com/ ... 000132.jpg

https://noviplamen.net/2013/12/25/16000 ... po-spisku/
Connaisseur Karlin

#444 Re: Dzuma petkom

Banksy wrote:
omar little wrote:
spreca wrote:
Ja nikad nisam čula da je neko završio na Golom zbog bježanja iz vojske, to je na prvu šuplja.

I lako provjerljivo...

Mnogi su bjezali preko granice par mjeseci prije odlaska u vojsku,a mnoge osobe su istjerane iz vojske ako im je otac ili djeda bio u ustasama ili cetnicima. Mislim da je 60 ili 70 tih godina vojska trajala cak dvije godine :-) :lol:
Ripicipi

#445 Re: Dzuma petkom

Post by Ripicipi »

Dr Baltazar wrote:
Ripicipi wrote:
Logovan wrote:Otvorena tema danas oko 10 ujutro i ispisano više od 10 stranica. :lol: Jest vas pogodio zahtjev Zahiragića. :D
Svakog normalnog trebaju pogoditi ovakvi idiotski zahtjevi.
Tako ces i ti "sutra" cekati ispred ambulante da te prime jer su doktori na dzumi.
Da mi djetetu treba pomoc, a doktor na dzumi, to bi mu vjerovatno bila i zadnja dzuma u zivotu.
Sigurno :lol: :lol: :lol: Dođi meni petkom 13-14h pa da vidimo kome je šta zadnje ;-)
Ako si ti doktor treba ti licencu oduzeti.
A ako naletim da mi doktor u toku radnog vremena ne moze pomoci jer je na dzumi, vidjet cemo, vjeruj ;-)
Last edited by Ripicipi on 06/10/2016 21:04, edited 1 time in total.
Banksy

#446 Re: Dzuma petkom

Post by Banksy »

Connaisseur Karlin wrote:
Mnogi su bjezali preko granice par mjeseci prije odlaska u vojsku,a mnoge osobe su istjerane iz vojske ako im je otac ili djeda bio u ustasama ili cetnicima. Mislim da je 60 ili 70 tih godina vojska trajala cak dvije godine :-) :lol:
I pet, mornarica... nedavno se negdje na forumu pisalo o tome...
spreca

#447 Re: Dzuma petkom

Post by spreca »

dvij godine obicni vojnici i tri godine mornarica ali to do negdjw kraja 50tih....70tih je bilo 18mjeseci a 74te vec je smanjeno na 15mjeseci
spreca

#448 Re: Dzuma petkom

Post by spreca »

Banksy wrote:

I pet, mornarica..
. nedavno se negdje na forumu pisalo o tome...
odmah posle rata a u sssru ako se ne varam tad je bilo 8 godina
omar little

#449 Re: Dzuma petkom

Post by omar little »

Banksy wrote:

I lako provjerljivo...

eto vidis, meni nije bilo bitno dovoljno za provjeravanje. ovo je ekskluzivno objavljeno debelo nakon njegove smrti, nisu ga mogli prozvati za zivota, ali se moglo ispraviti u naknadnim pisanjima i obljetnickim spominjanjima.
Dr Baltazar

#450 Re: Dzuma petkom

Post by Dr Baltazar »

Ripicipi wrote:
Dr Baltazar wrote:
Ripicipi wrote:
Svakog normalnog trebaju pogoditi ovakvi idiotski zahtjevi.
Tako ces i ti "sutra" cekati ispred ambulante da te prime jer su doktori na dzumi.
Da mi djetetu treba pomoc, a doktor na dzumi, to bi mu vjerovatno bila i zadnja dzuma u zivotu.
Sigurno :lol: :lol: :lol: Dođi meni petkom 13-14h pa da vidimo kome je šta zadnje ;-)
Ako si ti doktor treba ti licencu oduzeti.
A ako naletim da mi doktor u toku radnog vremena ne moze pomoci jer je na dzumi, vidjet cemo, vjeruj ;-)
Oduzmi :lol: :lol:

Ma pusti šuplju, onaj ko nema pacijenta u pola 1 ode na džumu i dođe oko 2 na posao. Ako dođeš u 1, imaš vrata pa se sa njima svađaj :mrgreen: :lol:
Post Reply