Pa pogledaj kako raja iz Ze brani svoje,onaj iz BL samo Mujo itd..pustopoljina wrote:Ma nije bas tako.MOSALJOZE wrote:Jedno je očito
Kojoj regiji pripadaš te i hvališ..
Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
- MOSALJOZE
#426 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
- Njanjavi
#427 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Pa ja nikad nisam ni pao na hype oko beslica, presoli debil vapache valjda da bi se uzimalo stagod i za popit uz to.
Meni je mjera piccolo vala, sasvim solidne cevape sklepaju, plus i poslusaju kad narucis kakve zelis.
Meni je mjera piccolo vala, sasvim solidne cevape sklepaju, plus i poslusaju kad narucis kakve zelis.
- Point.
#428 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Prvi put evo cujem za pojam zenicki cevap. U cemu je fazon zenickog cevapa?
- pustopoljina
#429 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Pa zenica, sta te cudi, izmisljaju i zenicki cevap.MOSALJOZE wrote:Pa pogledaj kako raja iz Ze brani svoje,onaj iz BL samo Mujo itd..pustopoljina wrote:Ma nije bas tako.MOSALJOZE wrote:Jedno je očito
Kojoj regiji pripadaš te i hvališ..
iako lokal-patriota, nikome necu preporuciti cevape u bihacu, a kamoli tvrditi da postoji bihacki cevap.
- Njanjavi
#430 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Aman jarabi cuj izmisljaju zenicki cevap
Pa po cemu je to sarajevski cevap poseban tolko da dobije epitet sarajevski?
I sta to u pripremi validuje taj sarajevski dodatak?
Nece bit los andjeleski cevap ako se pravi u zenici pobogu brate
Pa po cemu je to sarajevski cevap poseban tolko da dobije epitet sarajevski?
I sta to u pripremi validuje taj sarajevski dodatak?
Nece bit los andjeleski cevap ako se pravi u zenici pobogu brate
-
channel10
#431 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
A zar moze biti sarajevski cevap u Zenici? Ili banjalucki cevap u Zenici?Point. wrote:Prvi put evo cujem za pojam zenicki cevap. U cemu je fazon zenickog cevapa?
Kako je sarajevski cevap dobio ime? Na osnovu cega? Na osnovu Novog Pazara ili Sarajeva? Pa to isto primjeni na Zenicu. Ja ne znam kako ti sa tolikom grbom uopste udjes na ovaj forum.
-
ja71
#432 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Posto neki kude nase cevape iz "stranih" gradova zapitajte se kakvi su npr. Rumunski, Bugarski, Srbijanski, ili Makedonski posto je kod njih dopusteno mijesanje sa svinjskim mesom. Mada to onda i za moje tolerantne kriterije definitivno vise nije cevap.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#433 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Ma koji te to Smogovac nasekirao da ga odmah bijemo Njanjavi i japustopoljina wrote: Pa zenica, sta te cudi, izmisljaju i zenicki cevap.
iako lokal-patriota, nikome necu preporuciti cevape u bihacu, a kamoli tvrditi da postoji bihacki cevap.
@Point, evo literature za tebe
- Njanjavi
#434 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Ja sam pacifista bome, odbijam kategoricki da bijem ikog, pogotovo za neku vjesticu koja ne validuje velicanstvenost zenickih cevapa 
- Point.
#435 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Moze biti banjalucki u Zenici ili sarajevski ali nikako zenicki u BL ili Sarajevu jer zenicki cevap ne postoji. To sto se pece u Zenici ne mora da znaci da je zenicki. Kakva je karakteristika zenickog cevapa? Kako se razlikuje od banjaluckog, travnickog ili sarajevskog?channel10 wrote:A zar moze biti sarajevski cevap u Zenici? Ili banjalucki cevap u Zenici?Point. wrote:Prvi put evo cujem za pojam zenicki cevap. U cemu je fazon zenickog cevapa?
Kako je sarajevski cevap dobio ime? Na osnovu cega? Na osnovu Novog Pazara ili Sarajeva? Pa to isto primjeni na Zenicu. Ja ne znam kako ti sa tolikom grbom uopste udjes na ovaj forum.
I sta si mislio pod ovom zadnjom recenicom?
- dječak sa šibicama
#436 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Koliko polemike oko jednog crvolikog komada mljevenog mesa.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#437 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Pa stavio sam ti, ne citas. Meso se potopi u sok od bijelog luka.Point. wrote: Moze biti banjalucki u Zenici ili sarajevski ali nikako zenicki u BL ili Sarajevu jer zenicki cevap ne postoji. To sto se pece u Zenici ne mora da znaci da je zenicki. Kakva je karakteristika zenickog cevapa? Kako se razlikuje od banjaluckog, travnickog ili sarajevskog?
Manje su masni od sarajevskih, lepina je takodjer manje potopljena, drukcije su porcije itd...
- Point.
#438 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Kazem ti, prvi put cujem za pojam zenicki cevap. To mi nekako dodje ko kad kazu ukrajinski Arsenal, ruski Arsenal, ekvadorska Barcelona i slicno._BataZiv_0809 wrote:Pa stavio sam ti, ne citas. Meso se potopi u sok od bijelog luka.Point. wrote: Moze biti banjalucki u Zenici ili sarajevski ali nikako zenicki u BL ili Sarajevu jer zenicki cevap ne postoji. To sto se pece u Zenici ne mora da znaci da je zenicki. Kakva je karakteristika zenickog cevapa? Kako se razlikuje od banjaluckog, travnickog ili sarajevskog?
Manje su masni od sarajevskih, lepina je takodjer manje potopljena, drukcije su porcije itd...
Doduse mi banjalucani ne priznamo nikakav cevap osim banjaluckog tako da.....
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#439 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Ma dobro nije brendiran da se tako izrazim.Point. wrote: Kazem ti, prvi put cujem za pojam zenicki cevap. To mi nekako dodje ko kad kazu ukrajinski Arsenal, ruski Arsenal, ekvadorska Barcelona i slicno.![]()
Doduse mi banjalucani ne priznamo nikakav cevap osim banjaluckog tako da.....
Evo ja sam tokom studija u Zagrebu povremeno isao u cevabdzinicu koja je imala "sarajevske cevape", a nabavljala ih je od raznih mesnica, pa i od Salcinovica iz Zenice. Sto ti kazes, da su napisali "zenicki cevapi" ne bi bio isti efekt.
Ali definitivno ima razlike. Koji su bolji, ne ulazim u to.
-
channel10
#440 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Peče se isto kao i sarajevski,travnički i banjalučki. U Zenici nema sarajevskih. U BL nema sarajevskih. U Travniku nema sarajevskih. Izvedi zaključak.Point. wrote:Moze biti banjalucki u Zenici ili sarajevski ali nikako zenicki u BL ili Sarajevu jer zenicki cevap ne postoji. To sto se pece u Zenici ne mora da znaci da je zenicki. Kakva je karakteristika zenickog cevapa? Kako se razlikuje od banjaluckog, travnickog ili sarajevskog?channel10 wrote:A zar moze biti sarajevski cevap u Zenici? Ili banjalucki cevap u Zenici?Point. wrote:Prvi put evo cujem za pojam zenicki cevap. U cemu je fazon zenickog cevapa?
- Point.
#441 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Al svugdje ima banjaluckih.channel10 wrote: Peče se isto kao i sarajevski,travnički i banjalučki. U Zenici nema sarajevskih. U BL nema sarajevskih. U Travniku nema sarajevskih. Izvedi zaključak.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#442 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
U Zenici i Travniku ne bih rekao da ima. U Sarajevu ima cevabdzinica Kastel.Point. wrote:Al svugdje ima banjaluckih.channel10 wrote: Peče se isto kao i sarajevski,travnički i banjalučki. U Zenici nema sarajevskih. U BL nema sarajevskih. U Travniku nema sarajevskih. Izvedi zaključak.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#443 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Jednom sam probao te sarajevske banjalucke i....nako
Nisu mi nesh. Mozda su bolji original.
Nisu mi nesh. Mozda su bolji original.
-
channel10
#444 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
U Zenici nemaPoint. wrote:Al svugdje ima banjaluckih.channel10 wrote: Peče se isto kao i sarajevski,travnički i banjalučki. U Zenici nema sarajevskih. U BL nema sarajevskih. U Travniku nema sarajevskih. Izvedi zaključak.
-
Fudo387
#445 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Ne znam u cemu je fazon, al' je drug Salcinovic odlican.Point. wrote:Prvi put evo cujem za pojam zenicki cevap. U cemu je fazon zenickog cevapa?
Sem ako sta u medjuvremenu nije zajebo.
Vi braco banjalucka nemate pravo traziti dlaku u cevapu po Zenici, ono vase cudo je katastrofa biblijskih proporcija.
Bolji je hot dog od banjaluckih "cevapa".
-
Fudo387
#446 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Napraviti dobar cevap je veca nauka od razbijanja atoma.dječak sa šibicama wrote:Koliko polemike oko jednog crvolikog komada mljevenog mesa.
- Point.
#447 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
De bolan Fudo, znamo da su banjalucki orginal a sve ostalo je kopija. Jebo cevap kad ga na komad brojis.Fudo387 wrote:Ne znam u cemu je fazon, al' je drug Salcinovic odlican.Point. wrote:Prvi put evo cujem za pojam zenicki cevap. U cemu je fazon zenickog cevapa?
Vi braco banjalucka nemate pravo traziti dlaku u cevapu po Zenici, ono vase cudo je katastrofa biblijskih proporcija.
- mad_max_ba
#448 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
samo ti broji na petPoint. wrote:De bolan Fudo, znamo da su banjalucki orginal a sve ostalo je kopija. Jebo cevap kad ga na komad brojis.Fudo387 wrote:Ne znam u cemu je fazon, al' je drug Salcinovic odlican.Point. wrote:Prvi put evo cujem za pojam zenicki cevap. U cemu je fazon zenickog cevapa?
ja ću i dalje na komad
-
Fudo387
#449 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Meni kad se jede pljeskavica, napravim pljeskavicu.Point. wrote:De bolan Fudo, znamo da su banjalucki orginal a sve ostalo je kopija. Jebo cevap kad ga na komad brojis.Fudo387 wrote:Ne znam u cemu je fazon, al' je drug Salcinovic odlican.Point. wrote:Prvi put evo cujem za pojam zenicki cevap. U cemu je fazon zenickog cevapa?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#450 Re: Banjalucki, sarajevski ili travnicki cevapi
Point kad cemo zveknut koji Nektar na Slapu?