Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Locked
A_A_AKCIJA

#426 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by A_A_AKCIJA »

_BataZiv_0809 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
The 51st State wrote:Komunjare do 45 najmanje zlo, od 45 zlocinci.
U poređenju sa ovim od 1990-tih komunjare su arhanđeli. Ovaj tzv. Mustafa (pupupup gluho bilo da takav tokmak nosi muslimansko ime) je obični balija i minder efendija.
Kad je trebalo oslobadjati Evropu onda su bili najmanje zlo. Oj jebem ti logiku :facepalm:
Bato, mani se ove teme, ti si čovjek meraklija, nije ovo za tebe :) .

Drži se romantičarskih tema i uživaj u ljubavi koju gajiš prema nečemu što nikada nisi doživio. Ti si očigledno umjetnička duša koja u gomili smeća vidi umjetničku instalaciju koja predstavlja građanski bunt protiv konzumerizma.

U truhlom stojadinu vidiš trijumf proletera koji je napravio prevozno sredstvo po mjeri radničke klase...

Ovo su malo ozbiljnije teme, a ti se ne odmičeš od svoje emotivne pozicije, pa neka tako i ostane.

Inače upadaš u scenario u kojem ti ljudi koji su lično poznavali ljubav tvog života, kažu da je znala biti kurva, a ti potežeš čakiju i pred njenim posterom, u suzama, se kuneš na osvetu i odbranu časti.

Zato, sjedi, zapali Moravu, naspi Zvekana, nareži Gavrilovića, odvrni Konjuh planinom i pusti suzu za svoju ljubav... Emocija je super i nema potrebe da je kvariš raciom.

Nema potrebe da ulaziš u racionalne rasprave i objašnjenja. Bolje je za sve, a za tebe najviše.
Edin H.

#427 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Edin H. »

salik79 wrote:Kad se samo sjetim koliko je osnovnih skola nosilo njegovo ime, i jos uvijek nosi, sirom bivse nam drzave i koliko je osnovaca "Vukovaca" ponosno nosilo tu titulu, a onda mi naumpadne "Crven ban" i, umjetnicki opus Vuka Stefanovica Karadzica u stilu:

. ЗА ДУКАТ
Пари ватру, јеби Кату!
Не да Ката без дуката
Ја ћу Кати дукат дати,
Пак ћеш онда ти јебати!

265. ОПЕТ ЗА ДУКАТ
Пири ватру, јеби Кату!
Не да Ката без дуката;
Ја ћу Кати дукат дати,
Па ћу Кату појебати!
Подај грош, јеби још,
Подај два, па ћу ја,
Подај три, па ћеш ти!

Koga interesira ovaj umjetnicki izricaj, vise moze pronaci ovdje:
http://www.tvorac-grada.com/knjige/vukk ... nban3.html
Vuk je malo bio perverzan. :D
pemanapemani

#428 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by pemanapemani »

Chisum wrote:
VjecitiStudent wrote: A što se tice odnosa cetnika i partizana, pregledaj malo kuknjavu na cetnickim forumima ...
VjecitiStudent wrote: Zašto je uopće ovaj ustašoidni Hrvat historijska ličnost kod Bošnjaka?

Kuknjava po cetnickim forumuma - za koju su ove "kako mali Mujica zamislja istoriju" komicne projekcije ipak tek zakasnjeli politicki refleksi u Bosnjaka, ciji je nacionalizam, a s njim i fasizam, daleko infantilnijeg, a time i benignijeg karaktera od susjeda i komsija, koji ga od primordijalnih oblika, pa do ovog danasnjeg, turbo-folk fasizma, bastine mnogo, mnogo duze - je manje-vise na istom fonu k'o i kuknjava priglupe SDA mindercadi... O velicanju NDH-azije kod susjeda da i ne govorimo! Kod njih je ovih dana '41. u punom jeku!

Razlika je samo u tome sto ovi prvi kmece sto su im se partizani (da, PARTIZANI, a razni koji su virili iz bulja kako bi im ko prosao kroz avliju i vikali - "ovo nije nas rat", a poslje se cudili sto ih niko ne jebe 2%) najebali majke, a vlazni snovi o kraljevini zavrsise tako sto im onom ulojenom krmku Drazi i dan danas traze koscure po Beogradu, a kilavi "prijestolonasljednik" se narodu jos uvijek obraca u zenskom rodu... dok ustase, pak, kmece radi ukinute im naci tvorevine, a koja je "tako obecavala..."

Lament mindercadi je, kao i uvijek, skromnije prirode, a s Bosnom ima veze koliko im i danasnja minder politika "svoji na svome u Zari i dva i po sreza" - oni kmece sto je razno cvijece izvuceno iz tudjih bulja, a cvijece se taman bilo priviklo na temperaturu.
:thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#429 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by _BataZiv_0809 »

KatarinaKosaca wrote::D Kako pojedini «komunisti» samo nestanu iz diskusije na pomen nekih imena. A kako poneke gluoe Bosnje to puse...... :| To da su Yugosloveni i komunisti....
Ko je nestao?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#430 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by _BataZiv_0809 »

A_A_AKCIJA wrote:
Sve je to tako kako kazes, ali nisi u pravu :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#431 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by KatarinaKosaca »

_BataZiv_0809 wrote:
KatarinaKosaca wrote::D Kako pojedini «komunisti» samo nestanu iz diskusije na pomen nekih imena. A kako poneke gluoe Bosnje to puse...... :| To da su Yugosloveni i komunisti....
Ko je nestao?
Bodkin. Da se ne izjasni o nekim imenima ulica. Ti spadas u drugi dio posta, kad vec pitas :mrgreen: No hard feelings. Just saying :wink:
kakonako

#432 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by kakonako »

Evo ja predlazem,da se situacija smiri,da se toj skoli da ime "Dervis Susic",ako ni zbog cega(romana "Uhode","Hodza strah" ) drugog bar radi "Parergona".Eto.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#433 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by pici »

dok tornjaci pričaju o referendundanju, ugroženosti itd itd, dotle ga meČu svima sa ZOR, MMF, porezima, akcizama, nametima itd itd...

_BataZiv_0809
Nindža revizor

#434 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by _BataZiv_0809 »

KatarinaKosaca wrote: Bodkin. Da se ne izjasni o nekim imenima ulica. Ti spadas u drugi dio posta, kad vec pitas :mrgreen: No hard feelings. Just saying :wink:
Do kada ce nam anam' oni biti opravdanje za sve?
Bodkin

#435 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Bodkin »

KatarinaKosaca wrote:
Bodkin wrote: znamo vec po davanju imena skolama i ulicama na drugim mjestima da je pitanje trenutka
U pravu si, znamo. Po ulici Draze Mihajlovica u Lukavici, nazivu studentskog doma na Palama itd

Itd....puno sramotnih primjera.
Nisam ni sumnjao da ce odgovor ovakav biti. Ali nema svrhe replicirati. Da ti nacrtam ti bi kao uvijek mijenjala temu
Bodkin

#436 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Bodkin »

KatarinaKosaca wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Ko je nestao?
Bodkin. Da se ne izjasni o nekim imenima ulica. Ti spadas u drugi dio posta, kad vec pitas :mrgreen: No hard feelings. Just saying :wink:
Nestao :D na temi vam cyprus objasnio ko sve ima ulicu u sarajevu. Ali naravno da ces ti kao i uvijek spinovati
A_A_AKCIJA

#437 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by A_A_AKCIJA »

_BataZiv_0809 wrote:
A_A_AKCIJA wrote:
Sve je to tako kako kazes, ali nisi u pravu :D
Ma živio ti meni i tvoje pravo na mišljenje i tvoje pravo na emocije prema pravim i fiktivnim osobama i tvorevinama, i tvoje pravo na život, imovinu... Živio!

Nije pošteno niti fer da te iko u tome sprječava, ma koliko se ja s tobom (ne)slagao :D .

P.S. želim ti da ti zaboravljena tetka u oporuci ostavi crvenog stojadina sa 17.000 na satu :D , pa da se i tu usrećiš :)

Eto, morel vako :D
KatarinaKosaca

#438 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by KatarinaKosaca »

_BataZiv_0809 wrote:
KatarinaKosaca wrote: Bodkin. Da se ne izjasni o nekim imenima ulica. Ti spadas u drugi dio posta, kad vec pitas :mrgreen: No hard feelings. Just saying :wink:
Do kada ce nam anam' oni biti opravdanje za sve?
Za sta to? Vrtis cijelu diskusiju kako se netko drznuo usuditi nesto predloziti? Haaaaloooo, ba, ne moraju svi dijeliti tvoje svjetonazore i nisu fasisti svi koji ne cmizdre za Yu. Naloze te cete, a ti se primis kao saucesce(kao i oni su istomisljenici) E, to je uzgojila tvoja ljubav koja je znala biti kurva, a kojom cakijom branis cast. Kako ubojito napisa @A Akcija. IMAMO PRAVO NEKI NE CMIZDRITI ZA TVOJOM LJUBAVI I DA NE BUDEMO FASISTI. Jel to ulazi u glave ispranih mozgova?
VjecitiStudent

#439 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by VjecitiStudent »

Bodkin wrote:
Nestao :D na temi vam cyprus objasnio ko sve ima ulicu u sarajevu. Ali naravno da ces ti kao i uvijek spinovati
Najveći spinner ovdje je SDA, a Kata njihova najuspješnija meta.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#440 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by _BataZiv_0809 »

A_A_AKCIJA wrote:
Ma živio ti meni i tvoje pravo na mišljenje i tvoje pravo na emocije prema pravim i fiktivnim osobama i tvorevinama, i tvoje pravo na život, imovinu... Živio!

Nije pošteno niti fer da te iko u tome sprječava, ma koliko se ja s tobom (ne)slagao :D .

P.S. želim ti da ti zaboravljena tetka u oporuci ostavi crvenog stojadina sa 17.000 na satu :D , pa da se i tu usrećiš :)

Lafe, bez ljutnje, ali:

Image

Ne znamo se, a nismo ni ti ni ja tema ovdje.
KatarinaKosaca

#441 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by KatarinaKosaca »

Bodkin wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Bodkin wrote: znamo vec po davanju imena skolama i ulicama na drugim mjestima da je pitanje trenutka
U pravu si, znamo. Po ulici Draze Mihajlovica u Lukavici, nazivu studentskog doma na Palama itd

Itd....puno sramotnih primjera.
Nisam ni sumnjao da ce odgovor ovakav biti. Ali nema svrhe replicirati. Da ti nacrtam ti bi kao uvijek mijenjala temu
Nisam ni ja sumnjala da se.neces ocitovati o imenu studentskog doma radovan karadzic ili imenu ulice draza mihajlovic. Uopce nisam sumnjala.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#442 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by _BataZiv_0809 »

KatarinaKosaca wrote: Za sta to? Vrtis cijelu diskusiju kako se netko drznuo usuditi nesto predloziti? Haaaaloooo, ba, ne moraju svi dijeliti tvoje svjetonazore i nisu fasisti svi koji ne cmizdre za Yu. Naloze te cete, a ti se primis kao saucesce(kao i oni su istomisljenici) E, to je uzgojila tvoja ljubav koja je znala biti kurva, a kojom cakijom branis cast. Kako ubojito napisa @A Akcija. IMAMO PRAVO NEKI NE CMIZDRITI ZA TVOJOM LJUBAVI I DA NE BUDEMO FASISTI. Jel to ulazi u glave ispranih mozgova?
Zbog cega je u ovoj prici relevantno sto u gradu na rubu Sarajeva, koji je nastao na ideji etnickog separisanja, postoje ulice i studentski domovi nazvani po pravosnazno presudjenim ratnim zlocincima?
KatarinaKosaca

#443 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by KatarinaKosaca »

VjecitiStudent wrote:
Bodkin wrote:
SDA jasta.....pa napadas pedju kojovica vise nego sva SDA, nisi rijec rekao da ti je zao kad ga je SDA napao, a ovdje glumis nekog multietnicara propalog komunustu. Ja sam orva reagirala na napade na nacionalnoj, a ti si rezao kao i obicno. Kao godinama. Kao monika lewinski slucajnog prolaznika
Bodkin

#444 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Bodkin »

KatarinaKosaca wrote: Nisam ni ja sumnjala da se.neces ocitovati o imenu studentskog doma radovan karadzic ili imenu ulice draza mihajlovic. Uopce nisam sumnjala.
Studenti izasli iz studentskog doma nazvanog po masovnom zlocincu ne zasluzuju taj epitet. Da se ja pitam, onaj ko ga je preimenovao nikad vise ne bi bio u stanju donosii takve odluke

E ajd sad ti o ulicama u sarajevu, pokusaju imenovanja po ovom hrvatu koji je gotivio ustase, i na kraju o skoli u gorazdu koja nosi ime po nacisti. Go!

Tj nemoj bolje
KatarinaKosaca

#445 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by KatarinaKosaca »

_BataZiv_0809 wrote:
Zbog cega je u ovoj prici relevantno sto u gradu na rubu Sarajeva, koji je nastao na ideji etnickog separisanja, postoje ulice i studentski domovi nazvani po pravosnazno presudjenim ratnim zlocincima?
prati nit diskusije kad se vec u sve mijesas
Bodkin je napusao......znajuci kako se daju imena.....i ja sam navela primjer. O tim orimjerima se, ocito, nije izjasnio. Jer cetnici su antifasiste, jelte,
A_A_AKCIJA

#446 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by A_A_AKCIJA »

_BataZiv_0809 wrote:
A_A_AKCIJA wrote:

Lafe, bez ljutnje, ali:

Image

Ne znamo se, a nismo ni ti ni ja tema ovdje.
Ma jook, no hard feelings

Sve je upućeno malo dilusional liku pod nickom _RobertDeNir_0809

Izvini ako si se našao u svemu ovome.

Btw, ne znam znaš li o čemu se radi u tom filmu
A mentally unstable Vietnam War veteran works as a night-time taxi driver in New York City where the perceived decadence and sleaze feeds his urge for violent action, attempting to save a preadolescent prostitute in the process.
:D
VjecitiStudent

#447 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by VjecitiStudent »

KatarinaKosaca wrote:
VjecitiStudent wrote:
Bodkin wrote: Nestao :D na temi vam cyprus objasnio ko sve ima ulicu u sarajevu. Ali naravno da ces ti kao i uvijek spinovati
SDA jasta.....pa napadas pedju kojovica vise nego sva SDA, nisi rijec rekao da ti je zao kad ga je SDA napao, a ovdje glumis nekog multietnicara propalog komunustu. Ja sam orva reagirala na napade na nacionalnoj, a ti si rezao kao i obicno. Kao godinama. Kao monika lewinski slucajnog prolaznika
Whatever the reason, braniš ih ovdje ko najrođenije.
Što i jeste bila namjera cijele SDAovske ujudurme sa Busuladžićem, da se krdu privuku razbježane ovčice.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#448 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by _BataZiv_0809 »

KatarinaKosaca wrote: prati nit diskusije kad se vec u sve mijesas
Bodkin je napusao......znajuci kako se daju imena.....i ja sam navela primjer. O tim orimjerima se, ocito, nije izjasnio. Jer cetnici su antifasiste, jelte,
Ne interesuju me ba licne rasprave, evo pitam te, odgovori jednostavno.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#449 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by _BataZiv_0809 »

A_A_AKCIJA wrote:
Ma jook, no hard feelings

Sve je upućeno malo dilusional liku pod nickom _RobertDeNir_0809

Izvini ako si se našao u svemu ovome.

Btw, ne znam znaš li o čemu se radi u tom filmu
A mentally unstable Vietnam War veteran works as a night-time taxi driver in New York City where the perceived decadence and sleaze feeds his urge for violent action, attempting to save a preadolescent prostitute in the process.
:D
Ja i?
John Cleese

#450 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by John Cleese »

salik79 wrote:Kad se samo sjetim koliko je osnovnih skola nosilo njegovo ime, i jos uvijek nosi, sirom bivse nam drzave i koliko je osnovaca "Vukovaca" ponosno nosilo tu titulu, a onda mi naumpadne "Crven ban" i, umjetnicki opus Vuka Stefanovica Karadzica u stilu:

Koga interesira ovaj umjetnicki izricaj, vise moze pronaci ovdje:
http://www.tvorac-grada.com/knjige/vukk ... nban3.html
Nije Vuk to napisao nego zapisao :D
E sad... o kriteriju bi se, priznajem, dalo razgovarati :D :lol:

Nije to, zapravo, nezanimljiva tematika, samo je razocaravajuca (ne i neocekivana) spoznaja o porazavajucoj banalnosti vecine tih "narodnih erotskih" umotvorina :)

Literatura: Mrsne price (Kraus), Zavjestani tetrijeb (Afanasjev)...
Locked