Rat u BiH zbog referenduma?

Locked
Danguba

#426 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Danguba »

Sta je?
Budzetlije se zabrinule za fotelje?

Red bi bio da i neko drugi sjedne u iste ali bez puske ih necete pustiti. :lol:
freeme1

#427 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by freeme1 »

Tomahawk11 wrote:@freeme1, kralju, previse si se ti uzivio u sve to.
Cuj pare, a ginu :lol: :?
Pa rat je, nije video igra :-)

Ovo za Tita i Radovana....ne bih komentarisao.

I za oruzje....prezvakana prica.
Pa cekaj, malo pricas da ne moze biti sukoba jer se nema para i kada ti se dadne primjer da ljudi ginu i gdje nema para onda promjenis pricu.
kada ti se dadne primjer da se gine i tamo gdje ima para , opet promjenis pricu..

I ne moras komentarisati, razumijem ja kada vidis da ispadne da bi ovi koji su odrasli u sistemu koji je Radovan osnovao mislili na ekonomiju, ulaganje i da zato ne bi mogli da prolijevaju krv a pogotovo da nemaju sa cime, ono ko fol puska i zolja ne ubija, samo kalibar 120 mm i iznad i vojne formacije na nivou divizija i armija.
Exodia

#428 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Exodia »

freeme1 wrote:
Ili argument da nije dovoljno da svaka druga kuca u manjem enitetu ima arsenal naoruuzanja ali to nije dovoljno jer samo tenkovi mogu da ubijaju i prolivaju krv, sve ispod 120 mm nije opasno.
Jarane, takvi i u štalama imaju skrivene tenkove ;)
bleee_sa

#429 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by bleee_sa »

Dozer wrote:Ubjedljvo najveci neprijatelj BH naroda je - glupost...
Ja ipak mislim da je to indolentnost kakva je bila i '92. kad je bilo "ma neće kod nas" :wink:
freeme1

#430 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by freeme1 »

Dozer wrote:
mO k3 wrote:
jeli ima razlike , mislim jesu jedni malo vise glupi , drugi malo manje ???
Isto ti je to haveru. Moje misljenje.
freeme1 wrote:
U pravu si ti.
Cekati da pukne prvi metak da bi se hvatalo noge u Australiju je primjer kako pametan, obrazovan , sposoban i nadasve parali covjek razmislja. Sve ostalo je glupo.
Rekoh ti vec - ne sekiraj se ti za mene.
Bolje se pripremaj za odbranu bosnjastva. To je danas najveci hit.
P.S. Ne brini, isti hit vlada i kod onih anamo, samo se zove malo drugacije ;)
Gdje se ne bi sikirao, tako sposoban a poceo bi bijezati tek kada padne prvi metak, sta bi onda oni koji su manje sposobni radili, drzali glavu na panju ??

Ma kakvo bosnjastvo, ko bi se za to borio, samo svoja guzica , familije i mojih najlizih. Braniti bosnjastvo je ono ko fol kada su se sarajlije borile za Bosnu tek kada su ih cetnici hermeticki zatvorili a do tada se pravili da ih se sve to ne tice.
Dozer

#431 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

bleee_sa wrote:
Ja ipak mislim da je to indolentnost kakva je bila i '92. kad je bilo "ma neće kod nas" :wink:
A sta je indolentost, nego rezultat gluposti...
perfekcionista1

#432 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by perfekcionista1 »

freeme1 wrote: Cekati da pukne prvi metak da bi se hvatalo noge u Australiju je primjer kako pametan, obrazovan , sposoban i nadasve parali covjek razmislja. Sve ostalo je glupo.
Tako razmislja obicna kukavica sa mudima ko dva orascica, pa to umotavate u epitete pametan potez i slicno. Tvoj narod pati i brani drzavu u kojoj si se rodio i odrastao a ti preko granice. To mogu samo P....

A druga stvar, sta vi mislite, evropa ce vas rasirenih ruku primiti, jos vam i kartu platiti. Zaboravljate da smo muslimani a islamofobija je u punom zamahu. Tacno bi volio da vas sa granice vrate pa da vam face vidim poslije toga.
Dozer

#433 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

freeme1 wrote: Gdje se ne bi sikirao, tako sposoban a poceo bi bijezati tek kada padne prvi metak, sta bi onda oni koji su manje sposobni radili, drzali glavu na panju ??

Ma kakvo bosnjastvo, ko bi se za to borio, samo svoja guzica , familije i mojih najlizih. Braniti bosnjastvo je ono ko fol kada su se sarajlije borile za Bosnu tek kada su ih cetnici hermeticki zatvorili a do tada se pravili da ih se sve to ne tice.
Ne znam odakle ti ova prica za sarajlije... Mislim, gdje su se to bosnjaci poceli braniti prije nego su bili napadnuti...?
Ali, bar si nam rekao odakle nisi. Kao i o cemu nemas pojma.

A ti bi se sutra borio upravo za to, tacnije ratovao bi pod plastom toga kao sto smo i mi ratovali pod plastom borbe za Bosnu. Ispostavilo se da smo ratovali za bosnjastvo, a ti bi sad ratovao za bosnjacke dinastije. Samo sto to, ocito, ne kontas.
seln

#434 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by seln »

Tomahawk11 wrote:
seln wrote: Mislim da je ovo naivno razmisljanje. Da je samo do para, u Africi ne bi bilo rata.
Ne bih se slozio.
Konkretno gdje u Africi?
Pa ljudi u toj Africi ratuju sa zlatnim kalasnjikovima :D
Realno, ili je nafta ili su neke rijetke rude ili pak dijamanti. I onda kazes nema para. Nema. Ima nesto drugo.
A interesanti dolijevaju ulje na vatru. Doturaju oruzje i sve ostalo sto treba da se vatra ne ugasi.
Mislio sam na topovsko meso...bosi, skoro goli i neredovno hranjeni. O ramenu kalasnjikov, za pojasom noz.
perfekcionista1

#435 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by perfekcionista1 »

Dozer wrote:
Nije to odbrana bosnjastva nego sopstvenih zivota, nasih porodica, imanja i drzave. Nece djikani pucati na bosnjastvo nego na ljude Bosnjake. I DA, CRKNITE OD MUKE ALI STOTINE HILJADA BOSNJAKA CE DA BRANI OVU ZEMLJU. EVO VAM K. STO CE TE DOBITI VELIKU SRBIJU NA STETU BOSNE
bleee_sa

#436 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by bleee_sa »

Dozer wrote:
bleee_sa wrote:
A sta je indolentost, nego rezultat gluposti...
Pa i nije baš al nije to ni bitno, samo budala može prizivati rat ali samo pametan će ga u slučaju nastanka dočekati spreman :mrgreen:

PS
Jel to naslovnica već pakuje kofere da briše iz BL ? :mrgreen:
Polako ba, nije još počelo :wink:
Perfekcionista sram da te bude što takve stvari pišeš čovjeku koji je 4 godine skak'o po vukojebinama da bi ti danas sa svim prstima na rukama etiketirao po forumu, na obraz ti.
Dozer

#437 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

perfekcionista1 wrote:
Dozer wrote:
Nije to odbrana bosnjastva nego sopstvenih zivota, nasih porodica, imanja i drzave. Nece djikani pucati na bosnjastvo nego na ljude Bosnjake. I DA, CRKNITE OD MUKE ALI STOTINE HILJADA BOSNJAKA CE DA BRANI OVU ZEMLJU. EVO VAM K. STO CE TE DOBITI VELIKU SRBIJU NA STETU BOSNE
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

To ti rece meni, ili...? :lol: :lol: :lol:

Bjez', ba, dijete drago...ne lupetaj vise :D

P.S. "će te" se pise sastavljeno - ćete :D. Prvi preduslov za buducu pamet je pismenost, obrazovanje i edukacija. Dreka ne spada u to. ;)
P.P.S. Ako ti treba obuka iz rukovanja oruzjem, taktikama djelovanja, prezivljavanju u raznim uslovima, javi se na PP. Jeftin sam - 200E/h. :D
Last edited by Dozer on 30/08/2016 16:18, edited 3 times in total.
Ripicipi

#438 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Ripicipi »

perfekcionista1 wrote:
Dozer wrote:
Dok je Dozer skako po chukama za ovu zemlju, ti si vjerovatno tutu u rikverc vozao, ako si uopste i bio rodjen.
dječak sa šibicama

#439 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by dječak sa šibicama »

Sto se dijaspora i djecurlija napalila na rat.
Dozer

#440 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

Bas :lol: :lol: :lol:
dječak sa šibicama

#441 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by dječak sa šibicama »

Srecom, izbori su za cca mjesec dana, nakon toga ce splasnuti prica jer ce se politicari okrenuti otimanju za fotelje, a gazda Hans ce upregnuti "ratnike", pros`o avgust sreco moja.
Dozer

#442 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

Upravo tako. :thumbup:

Mada, ja bih rado podijelio puske i ostali pjesadijski arsenal i MTS ovim "ratnicima". Cisto da vidimo kojom brzinom ginu :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#443 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Tomahawk11 »

Dozer wrote:Upravo tako. :thumbup:

Mada, ja bih rado podijelio puske i ostali pjesadijski arsenal i MTS ovim "ratnicima". Cisto da vidimo kojom brzinom ginu :D
Jesi bezobrazan. Hoces da ljudi bezveze izginu :mrgreen:
Mohamad Sissoko

#444 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Mohamad Sissoko »

Ovi sto bi bjezali, ne kontam sto sad vec ne krenu dok se aerodromi nisu zatvorili :D
Dozer

#445 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

Pa, eto...nekako kontam - sto je manje tih s takvim kontovima u glavi, normalna djeca ce u buducnosti bolje zivjeti ovjde... Mozda grijesim, mada sumnjam... :mrgreen:
madner

#446 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by madner »

Dozer wrote:
perfekcionista1 wrote:
Dozer wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

To ti rece meni, ili...? :lol: :lol: :lol:

Bjez', ba, dijete drago...ne lupetaj vise :D

P.S. "će te" se pise sastavljeno - ćete :D. Prvi preduslov za buducu pamet je pismenost, obrazovanje i edukacija. Dreka ne spada u to. ;)
P.P.S. Ako ti treba obuka iz rukovanja oruzjem, taktikama djelovanja, prezivljavanju u raznim uslovima, javi se na PP. Jeftin sam - 200E/h. :D
Poskupio covjek. Bio do neki dan 100 eurica.

Profiter :D
Dozer

#447 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Dozer »

Mohamad Sissoko wrote:Ovi sto bi bjezali, ne kontam sto sad vec ne krenu dok se aerodromi nisu zatvorili :D
Ovi sto bi ratovali - sto ne uzmimate puske i ne pocinjete konacno? Sta cekate? :mrgreen:

@Madneru
Vidim da je ovdje svima dobro, sto znaci da imaju para. Pa, kontam, ako je tako - sto da se onda i ja ne oparim (jos) malo :D
Ako po Afganu, Siriji i Iraku za obuke placaju 300-400 E/ h, moze onda ovdje bar 200 :D
Last edited by Dozer on 30/08/2016 16:26, edited 3 times in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#448 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by _BataZiv_0809 »

Uvijek vam dijaspora kriva :P
bleee_sa

#449 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by bleee_sa »

Ne loži raju bezveze da bi pobjeg'o, dok bi ovi jedan metak u šaržer stavili ti i PM bi već pušku na ramenu imali :mrgreen:
Alfons Kauders

#450 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Alfons Kauders »

Mohamad Sissoko wrote:Ovi sto bi bjezali, ne kontam sto sad vec ne krenu dok se aerodromi nisu zatvorili :D
I neka ostave otkljucane stanove i auta.

Da nadoknadim sve sto nisam pokro prosli put. :D
Locked