Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Ne
41
44%
Da
30
32%
Tako rijetko nas posjecuju da sam zaboravio kavi su zvukom i pogledom
22
24%

Total votes: 93

Niemand

#426 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Niemand »

A zamislite neki ni ne zele imati aVto. Sirotinja neka garant u sred eVrope. :nokti:
madner

#427 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by madner »

Ljudi kupuju Maybache i Panamere jer su S klase previse zastupljene, ali eto vozaju inace neka mala auta. :D
Dr Baltazar

#428 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Dr Baltazar »

insomnia78 wrote:Pa taj neki old timer cesto zna kostati ko novi ferari

S moje sokoćalo
:thumbup:

Kupe auto iz 1930.god, u ovom slučaju, i predstavlja im veće uživanje nego Porsche 911 koji stoji parkiran pored njega uz još par takvih "autića" :)

@madner

Tako je. S klasu imam ja, a oni su ipak rang iznad :D

Ja da nisam vidio šta voze, ne bih pričao. U tog old timera sa njim nikad ne bih sjeo :lol:
Last edited by Dr Baltazar on 27/07/2016 21:49, edited 1 time in total.
insomnia78

#429 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by insomnia78 »

Pa da, al to je daleko od prvobitne teme

S moje sokoćalo
madner

#430 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by madner »

Koje je godiste? Otisao mi je zracni ovjes na ovoj iz 2012 pa da vidis koliko je kod vas. :D
Dr Baltazar

#431 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Dr Baltazar »

madner wrote:Koje je godiste? Otisao mi je zracni ovjes na ovoj iz 2012 pa da vidis koliko je kod vas. :D
2010. Nisam ja tamo. U Bosni živim :D
paladinka

#432 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by paladinka »

hrle1976 wrote:
paladinka wrote:700 km u Svicarskoj i nije nista puno , to su mozda dvije velike kupovine hrane. Ti troskovi , zubar , opticar , banje ako su propisane , sve sto ne placa zdravstveno se mogu od odredjene sume odbiti od poreza .

Ha placo porez ili imao popust a opet iz svog dzepa placo servise i usluge poput ovih je u konacnici isto, jer porezni koliki toliki popust tek imas kad trosis na ove spomenute. Vecina ljudi u Svicarskoj zivi malo stisnuto' i to malo bolje. Zdravstveno osiguranje svake godinje sve manje pokriva a cijena ne opada.
paladinka

#433 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by paladinka »

paladinka wrote:
hrle1976 wrote:
paladinka wrote:700 km u Svicarskoj i nije nista puno , to su mozda dvije velike kupovine hrane. Ti troskovi , zubar , opticar , banje ako su propisane , sve sto ne placa zdravstveno se mogu od odredjene sume odbiti od poreza .

Ha placo porez ili imao popust a opet iz svog dzepa placo servise i usluge poput ovih je u konacnici isto, jer porezni koliki toliki popust tek imas kad trosis na ove spomenute. Vecina ljudi u Svicarskoj zivi malo stisnuto' i to malo bolje. Zdravstveno osiguranje svake godinje sve manje pokriva a cijena ne opada.
zvizovska prica .
Edin H.

#434 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Edin H. »

HAVANA wrote: Sto niste dinu u ssh zamolili da se prikopcate,il kod tamerle ,blize vam je bilo. :lol: Joj ja imam negdje sliku,sakrio je :D Ja bez keca i trojke,na stakama,64 kile, u sestrinim 501...Isto nista. :cry:
Joj gdje me nadje sa 501, ja nasao u ormaru bijele iz Osnovne skole, taman.

Kaze mi prijateljica, stoje ti ko salivene. :D
HAVANA

#435 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by HAVANA »

Ti bas ko derpe. :lol:
jao_situacije

#436 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by jao_situacije »

HAVANA wrote:Ti bas ko derpe. :lol:
da ne zaboravim, evo ti ideja za biznis :mrgreen:

Image
Edin H.

#437 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Edin H. »

HAVANA wrote:Ti bas ko derpe. :lol:
Sminker :D , a ne hashishar :oops:

I jos rahmetli Klarens nabaci zlatni cincila, i lakovane pele, onda ko hadze idemo kod Dine u zivot pod agregatima. :D
HAVANA

#438 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by HAVANA »

Joj neki dan sam se malo zapio s hajvanima iz naselja.Onaj fini sto je u cehi bio,sto je juki zivot spasio...izvadio mu jezik kad ga je macak nokautiro :lol: E on me doveo kuci.Nisam se od osamneste nako prepo. :shock: Jos ja kreno bez auta,reko fino cu na taxi,ne moram pazit...jok,on ce me odbacit i bog...Oj majko.
Edin H.

#439 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Edin H. »

:D
hrle1976

#440 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by hrle1976 »

KENJAC wrote:
hrle1976 wrote:Sta mislite, jer vidim samo se prica o iseljenima* kako ono ovo, a obicno je sve povezano sa parom. Cisto iz radoznalosti, sta misliste da li vasi najmiliji ili ne nebitno ali vas rod, vasa tetka, rodica, brat i sl. imaju u slajpeku ili pod jastukom jedno 100.000€ ustedjevine, mozda 200.000€ ili vise.

Kad pricam o iseljenima mislim na gastarbeiter i onu ratnu generaciju.
Oprosti , al jel ti stvarno mislis da je cifra 100.000 vrijedna formulacije " leze na parama" ?
Mozda ne, ali da netko ustedi 500.000€ treba mu dosta godina, pa cak i da je doktor medicine. Vecina nasih ipak zivi na socijali ili penziji onoj ranijoj ili starackoj. Ovo vazi i za omladinu. Medju nasima u Njemackoj i Austriji bar 1/3 nema posao. U Sandinavskim zemljama vecina nasih rob sistema. U Holandij bolje da nepricam, od jarana rodbina (dvije) porodice, devet odraslih samo dvoje radi. U najboljem periodu ih cetvero radilo.

Ipaknasih imakoji su na Zapadu najvise zaradili svercom cigara i cuge.
FreakyStyley

#441 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by FreakyStyley »

Zviz bolan, kako ti vise ne dosadi? :-?
Edin H.

#442 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Edin H. »

hrle1976 wrote:
Mozda ne, ali da netko ustedi 500.000€ treba mu dosta godina, pa cak i da je doktor medicine. Vecina nasih ipak zivi na socijali ili penziji onoj ranijoj ili starackoj. Ovo vazi i za omladinu. Medju nasima u Njemackoj i Austriji bar 1/3 nema posao. U Sandinavskim zemljama vecina nasih rob sistema. U Holandij bolje da nepricam, od jarana rodbina (dvije) porodice, devet odraslih samo dvoje radi. U najboljem periodu ih cetvero radilo.

Ipaknasih imakoji su na Zapadu najvise zaradili svercom cigara i cuge.
Sto rece moj jaran, radite bolje, placajte vise poreza, pa ce i socijala biti bolja, otanjilo u zadnje vrijeme. :izet:
soccerfan88

#443 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by soccerfan88 »

Nikome s neba nisu pare pale. Ni vama u Bosni, ni nama u dijaspori. Ko hoce da zaradi i ko imalo mucne glavom, pogotovo ovi sto ne zive u BiH, mogu fino novca zaraditi. Naravno mogu i "zapeti" i raditi jedan period ali za starost se vec sa 30-35 moze obezbijediti i imati. Samo ko hoce. Pametno investiranje, izdavanje kuca, apartmana. Sve se to moze sa ne toliko puno novca uraditi a dobre pare zaraditi. Tako da ko misli glavom, i voljen je godinu-dvije dana raditi malo vise a onda da unovci sav taj svoj rad, moze zaraditi i ustediti finih para i zivjeti jako jako dobro. Samo treba ukljuciti mozak.
HAVANA

#444 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by HAVANA »

Sve se ja to slazem za rad ,trud i vjecito razmisljanje i smisljanje,ko baltazar u crtanom... :D al ne ide mi u istu recenicu puno novca zaraditi,obogatiti ,stan,kuca i izdavanje sa ovim godinu dvije? Kako mislis godinu dvije? Sta mozes za godinu, dvije? Da ti neko dzaba da zgradu sa 15 stanova ne bi se obezbijedio za starost za godinu,dvije...San snova za povrat investicije od rente je od 7 do 10 godina i vrlo rijetko i tesko izvodivo, ali moguce...Uglavnom u vecini slucajeva sto si napravio do 50-55 godina,to je to.Dalje pusti mladje i sa vise elana, da rade ono sto ti vise ne mozes istom snagom kao prije.A za godinu dvije da lezis na parama,i to u jorganu...moze jedino od zutog,bijelog i tako tih boja.Gdje brzo i naglo skocis ,brzo i naglo i padnes.Laganini uz puno rada,truda i pametnih poteza ,jedno 20 godina treba do finansijske stabilnosti a da je prilicno sigurna.A nikad nije sigurna.Kakvi ba jorgani,drze pare u njima, pa poslije kuku majko...salji mu steku cigara u pernicu... :roll:
Tomahawk11
Globalni moderator

#445 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Tomahawk11 »

Ma to covjek misli na ove fudbalere, kosarkase i tako to....ko se to obogatio od rada i plate za 10 godina.
A i od privatluka isto tako.
Ima nesto sto se zove troskovi, rezije, hoces da jedes, hoces da se obuces, nekad na planinu ili more, nisam hajvan da samo radim i spavam.
Pa onda hoces stan, auto....jbg, da mi je samo slagati, a da nista ne trosim, dobro bi bilo :D
HAVANA

#446 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by HAVANA »

A znam ih par iz njemacke,vecinom trgovci automobilima i gradjevinski poduzetnici ,i par njih uzgajivaca iz holandije,sto bas ubise pare...Ja isprepadanijih ljudi dugo ne vidjeh.To nesta nosi pare ovamo,salje,sklanja,duma...zivi se isekirase kud ce s njima. :-) Sto ovaj jedan rece...jebo mi pare mater,kud regularno nisam radio,otvorio firmu...Nit znam sta cu s njima ,nit kud cu...Gore ne smijem i ne mogu kucu kupiti,ofirno...Ni auto kako treba a kamoli neki luksuz.Samo gledam hoce li me ko opljackati,prijaviti,zatvoriti...Citav zivot sveli na stan od 50m2 i razmisljanje kako pare oprati...Jebo njegov jorgan.Ko zurio i nezasit bio,vrat slomio.Kad se jorgan i lezanje na parama spomene,odma mi ovakvi primjeri padaju na pamet.Ko normalno radi taj ne lezi na parama nego kuburi sa kifovima,kufovima,kreditima,ulaganjima...Kakvo lezanje,pare nisu da leze vec da se vrte...Doduse ima i onih drugih koji rade za nekoga i dobro su placeni,stede...treba i to znat.
muha_sa

#447 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by muha_sa »

da me se hoce neko od rodbine koja je vani sjetit pa mi cenera poslat uokvirio bih ga i na zid okacio :D unucima u amanet bih ostavio da dok žive ne sklanjaju ram sa zida :D
HAVANA

#448 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by HAVANA »

Tomahawk11 wrote:Ma to covjek misli na ove fudbalere, kosarkase i tako to....ko se to obogatio od rada i plate za 10 godina.
Ima nesto sto se zove troskovi, rezije, hoces da jedes, hoces da se obuces, nekad na planinu ili more, nisam hajvan da samo radim i spavam.
Pa onda hoces stan, auto....jbg, da mi je samo slagati, a da nista ne trosim, dobro bi bilo :D
Ovi sto loptu ganjaju tamo vamo unedogled su poseban odjel. :roll: Al opet,i za to treba mnogo godina rada ,truda i odricanja.Nije ni to za godinu dvije...
Tomahawk11
Globalni moderator

#449 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Tomahawk11 »

HAVANA wrote:
Tomahawk11 wrote:Ma to covjek misli na ove fudbalere, kosarkase i tako to....ko se to obogatio od rada i plate za 10 godina.
Ovi sto loptu ganjaju tamo vamo unedogled su poseban odjel. :roll: Al opet,i za to treba mnogo godina rada ,truda i odricanja.Nije ni to za godinu dvije...
Naravno.
Nego sam vise dao kao usporedbu s tim da se obican covjek moze obezbijediti do 35 godine. Moze klinac.
Tomahawk11
Globalni moderator

#450 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Tomahawk11 »

muha_sa wrote:da me se hoce neko od rodbine koja je vani sjetit pa mi cenera poslat uokvirio bih ga i na zid okacio :D unucima u amanet bih ostavio da dok žive ne sklanjaju ram sa zida :D
Moj muha, kakav cener, skuplja pita nego tepsija :D
nek posalje bar milju, pa da zna zasta placa troskove :lol: :lol:
Post Reply