Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
-
gagy06
#426 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
Čitam neki dan ovaj Konaković kaže on protiv šunda, bla, bla, bla.. pa kud ces veci sund od toga da je on premijer kantona...a bogami, kako vidim, i Srebrenica sve više postaje estrada, žalosno...
-
L u c i f e r
#427 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
Dres kod: frak i cilindarMatzan wrote:Uobičajna koncetna atmosfera u Sarajevu
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#428 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
auuu, koliko sam puta bila u Sar, nikad me ne odvedose na ovakav koncerAtMatzan wrote:Uobičajna koncetna atmosfera u Sarajevu
- Matzan
#429 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
plain vanilla wrote: auuu, koliko sam puta bila u Sar, nikad me ne odvedose na ovakav koncerAt
Nisam ni ja, nego zaključih šta ljudi slušaju.
-
mirzaaa33
#430 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
Velika zvijezda

- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#431 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
Kako se sve to lijepo organizuje tri mjeseca prije izbora i otvoreno kupuju glasovi za treci mandat! Ja mislim ako krhne na izborima da Koldzo dici ruku na sebe jer sa toliko emocija se vezao za stolicu nacelnika da se to ne moze opisati rijecimaL u c i f e r wrote:Više od 1.500 novosarajevskih penzionera ukrcalo se u jutarnjim satima u 25 autobusa kod hotela Bristol, a ispratio ih općinski načelnik Nedžad Koldžo. Na jednom od najljepših sarajevskih izletišta, Igmanu, za penzionere je bila obezbijeđena hrana i piće (roštilj, grah, kafa i osvježavajuća pića), te muzički program u izvedbi Abida Sakalaša.
A Abidaga sto pjeva dva dana prije komemoracije nema veze...??![]()
- trambusek88
#432 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
Džabe im svi žanrovi kad nema ništa od Satelita, Refkinih Ahbaba, Sprečanskih talasa, sa inovativnim podrinjskim klavijaturama na solarnu energijuL u c i f e r wrote:Pa i ibrica je bosnjo, i bubi, i fatmir, i faruksha_ba wrote:pa on je bosnjoL u c i f e r wrote:Više od 1.500 novosarajevskih penzionera ukrcalo se u jutarnjim satima u 25 autobusa kod hotela Bristol, a ispratio ih općinski načelnik Nedžad Koldžo. Na jednom od najljepših sarajevskih izletišta, Igmanu, za penzionere je bila obezbijeđena hrana i piće (roštilj, grah, kafa i osvježavajuća pića), te muzički program u izvedbi Abida Sakalaša.
A Abidaga sto pjeva dva dana prije komemoracije nema veze...??![]()
A pjevaju sevdah, folk, pop i rok
Hmm
Last edited by trambusek88 on 09/07/2016 23:03, edited 3 times in total.
-
kakavdanakneiskustvu
-
probook
#434 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
Znaci ni ovo ne moze proci bez Srebrenica d.o.o.
-
almir90
#435 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
....................
- Better Man
#436 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
E, o ćemu se ovdje raspravlja. O jednoj običnoj seoskoj paradi primitivnih seoskih zvukova. Da bi odgledali iole pismen koncert moramo ići van BiH, dok ovdje nam se podvaljuju Zvezde Granda, pa onda Hayatova seoska zvijezda možeš biti ti i koncerti opskurnih pop i narodnih pjevača. Nije ni čudo što smo u muzičkom smislu prava zatucana selendra i zato nas svi svjetski relevantni muzčari zaobilaze,a i naši lopovi od organizatora i menadžera nemaju inters da ih dovedu, jer ne mogu u mutnom da zarade. I ne znam ćemu uopće davanje pažnje ovom seljakluku.
-
L u c i f e r
#437 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
Pateticno snobovsko kvazipatriotsko neinformisano preseravanjekakavdanakneiskustvu wrote:http://balkans.aljazeera.net/blog/turbo ... u-sarajevu
- avetinja
#438 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
Najveći problem je što ovdje pišu ljudi koji ne prate Zvezde Granda, niti imaju pojma kakvi se sve žanrovi muzike pjevaju, pa onda pričaju napamet. Njima su Zvezde Granda sinonim za džigaru, što nije tačno. Na ovom takmičenju je zabavna muzika gotovo izjednačena sa folk muzikom. Pjevaju se i izvorne pjesme, sevdalinke, razni žanrovi muzike. A ovi "urbani" građani, što slušaju Rolling Stonese i Bečku filharmoniju, izgovor za vrijeđanje onih koji ne njeguju žanr muzike koji oni slušaju nalaze u svom muzičkom opredjeljenju. Baš mi je drago što imam priliku da čujem i njihovo mišljenje, jer tek onda shvatim ko je u stvari urban.
- zeina
#439 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
Better Man wrote:E, o ćemu se ovdje raspravlja. O jednoj običnoj seoskoj paradi primitivnih seoskih zvukova. Da bi odgledali iole pismen koncert moramo ići van BiH, dok ovdje nam se podvaljuju Zvezde Granda, pa onda Hayatova seoska zvijezda možeš biti ti i koncerti opskurnih pop i narodnih pjevača. Nije ni čudo što smo u muzičkom smislu prava zatucana selendra i zato nas svi svjetski relevantni muzčari zaobilaze,a i naši lopovi od organizatora i menadžera nemaju inters da ih dovedu, jer ne mogu u mutnom da zarade. I ne znam ćemu uopće davanje pažnje ovom seljakluku.
Nek je ovo seljakluk a "relevantne" muzicke zvijezde poput Rihane, Lady Gage i ostale americke komercijale su simbol urbanosti, prosvijetljenosti i cega sve ne
-
L u c i f e r
#440 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
Zaista je interesantno koliko ljudi prica iz dupeta, na osnovu ciste predrasude i elitistickog snobizma, bez ikakvog poznavanja teme o kojoj govoreavetinja wrote:Najveći problem je što ovdje pišu ljudi koji ne prate Zvezde Granda, niti imaju pojma kakvi se sve žanrovi muzike pjevaju, pa onda pričaju napamet. Njima su Zvezde Granda sinonim za džigaru, što nije tačno. Na ovom takmičenju je zabavna muzika gotovo izjednačena sa folk muzikom. Pjevaju se i izvorne pjesme, sevdalinke, razni žanrovi muzike. A ovi "urbani" građani, što slušaju Rolling Stonese i Bečku filharmoniju, izgovor za vrijeđanje onih koji ne njeguju žanr muzike koji oni slušaju nalaze u svom muzičkom opredjeljenju. Baš mi je drago što imam priliku da čujem i njihovo mišljenje, jer tek onda shvatim ko je u stvari urban.
A ovim umisljenim intelektualcima, kojima ne pase muzicki ukus naroda, preostaje samo da zamijene ovaj i ovakav narod nekim drugim, koji je po njihovom misljenju cool i in
Da imaju imalo pameti, bilo bi im jasno da je svaka vrsta muzike samo muzika, i da svako ima pravo da slusa ono sto mu se svidja
- Better Man
#441 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
I Rihana i Lady Gaga su čisti seljakluk da odmah znaš. Znaš ti dobro na koga mislim kad kažem relevantani muzičari. Ali ako ne znaš i ako znaš samo ove u nivou zvezda granda, onda te zaista žalim i to samo govori o tebi.zeina wrote:Better Man wrote:E, o ćemu se ovdje raspravlja. O jednoj običnoj seoskoj paradi primitivnih seoskih zvukova. Da bi odgledali iole pismen koncert moramo ići van BiH, dok ovdje nam se podvaljuju Zvezde Granda, pa onda Hayatova seoska zvijezda možeš biti ti i koncerti opskurnih pop i narodnih pjevača. Nije ni čudo što smo u muzičkom smislu prava zatucana selendra i zato nas svi svjetski relevantni muzčari zaobilaze,a i naši lopovi od organizatora i menadžera nemaju inters da ih dovedu, jer ne mogu u mutnom da zarade. I ne znam ćemu uopće davanje pažnje ovom seljakluku.
Nek je ovo seljakluk a "relevantne" muzicke zvijezde poput Rihane, Lady Gage i ostale americke komercijale su simbol urbanosti, prosvijetljenosti i cega sve ne![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#442 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
jebat ce njiHa koja kad dojde u slogu ...

- oldtajmer
#443 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
ja preseravanja u pmkakavdanakneiskustvu wrote:http://balkans.aljazeera.net/blog/turbo ... u-sarajevu
poderi ih sve Ibro
-
L u c i f e r
#444 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
Ja vise zalim one koji nekoga osudjuju zbog njegovog muzickog ukusaBetter Man wrote:I Rihana i Lady Gaga su čisti seljakluk da odmah znaš. Znaš ti dobro na koga mislim kad kažem relevantani muzičari. Ali ako ne znaš i ako znaš samo ove u nivou zvezda granda, onda te zaista žalim i to samo govori o tebi.zeina wrote:Better Man wrote:E, o ćemu se ovdje raspravlja. O jednoj običnoj seoskoj paradi primitivnih seoskih zvukova. Da bi odgledali iole pismen koncert moramo ići van BiH, dok ovdje nam se podvaljuju Zvezde Granda, pa onda Hayatova seoska zvijezda možeš biti ti i koncerti opskurnih pop i narodnih pjevača. Nije ni čudo što smo u muzičkom smislu prava zatucana selendra i zato nas svi svjetski relevantni muzčari zaobilaze,a i naši lopovi od organizatora i menadžera nemaju inters da ih dovedu, jer ne mogu u mutnom da zarade. I ne znam ćemu uopće davanje pažnje ovom seljakluku.
Nek je ovo seljakluk a "relevantne" muzicke zvijezde poput Rihane, Lady Gage i ostale americke komercijale su simbol urbanosti, prosvijetljenosti i cega sve ne![]()
To je pubertetsko razmisljanje
Ne postoji univerzalni kriterij kvaliteta bilo kojeg umjetnickog zanra, ako postoji koji je
- avetinja
#445 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
Upoznat sam sa ostalim žanrovima muzike i mogu reći da njihovi muzički uzori nisu moralne vertikale.L u c i f e r wrote:Zaista je interesantno koliko ljudi prica iz dupeta, na osnovu ciste predrasude i elitistickog snobizma, bez ikakvog poznavanja teme o kojoj govoreavetinja wrote:Najveći problem je što ovdje pišu ljudi koji ne prate Zvezde Granda, niti imaju pojma kakvi se sve žanrovi muzike pjevaju, pa onda pričaju napamet. Njima su Zvezde Granda sinonim za džigaru, što nije tačno. Na ovom takmičenju je zabavna muzika gotovo izjednačena sa folk muzikom. Pjevaju se i izvorne pjesme, sevdalinke, razni žanrovi muzike. A ovi "urbani" građani, što slušaju Rolling Stonese i Bečku filharmoniju, izgovor za vrijeđanje onih koji ne njeguju žanr muzike koji oni slušaju nalaze u svom muzičkom opredjeljenju. Baš mi je drago što imam priliku da čujem i njihovo mišljenje, jer tek onda shvatim ko je u stvari urban.
A ovim umisljenim intelektualcima, kojima ne pase muzicki ukus naroda, preostaje samo da zamijene ovaj i ovakav narod nekim drugim, koji je po njihovom misljenju cool i in
Da imaju imalo pameti, bilo bi im jasno da je svaka vrsta muzike samo muzika, i da svako ima pravo da slusa ono sto mu se svidja
Ja sam za to da svako ima pravo izbora šta će da sluša i da ima priliku da prisustvuje koncertu benda/pjevača čiju muziku cijeni. Ne pada mi napamet da solim pamet nekome ko ima drugi muzički ukus, niti da vrijeđam njih i njihov izbor.
Najgore je što pričaju, a pojma nemaju. Ali dobro, svašta crna zemlja na sebi nosi.
-
L u c i f e r
#446 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
e ovako veli normalan i razuman insanavetinja wrote: Ja sam za to da svako ima pravo izbora šta će da sluša i da ima priliku da prisustvuje koncertu benda/pjevača čiju muziku cijeni. Ne pada mi napamet da solim pamet nekome ko ima drugi muzički ukus, niti da vrijeđam njih i njihov izbor.
- Dino Djurbuzovic
#447 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
Kad ono mora ici vani da gleda pismen koncert a nepismeno 200 % ...
- zeina
#448 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
U svakoj recenici si pomenuo "seljakluk", "selendra", "seosko"...a znas obicno su ovakvi napadacki tonovi i ovakvi izrazi zapravo odraz vlastitih kompleksa i zelje da budemo nesto sto nismo, a to prenemaganje je zapravo najveci seljaklukBetter Man wrote:I Rihana i Lady Gaga su čisti seljakluk da odmah znaš. Znaš ti dobro na koga mislim kad kažem relevantani muzičari. Ali ako ne znaš i ako znaš samo ove u nivou zvezda granda, onda te zaista žalim i to samo govori o tebi.zeina wrote:Better Man wrote:E, o ćemu se ovdje raspravlja. O jednoj običnoj seoskoj paradi primitivnih seoskih zvukova. Da bi odgledali iole pismen koncert moramo ići van BiH, dok ovdje nam se podvaljuju Zvezde Granda, pa onda Hayatova seoska zvijezda možeš biti ti i koncerti opskurnih pop i narodnih pjevača. Nije ni čudo što smo u muzičkom smislu prava zatucana selendra i zato nas svi svjetski relevantni muzčari zaobilaze,a i naši lopovi od organizatora i menadžera nemaju inters da ih dovedu, jer ne mogu u mutnom da zarade. I ne znam ćemu uopće davanje pažnje ovom seljakluku.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#449 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
Kako na ovim temama isplivaju kompleksi to je cudo jedno. Ne mora se pljuvati po Zvezdama Granda da bi se dokazalo da nisi krkan.
Doduse cim nesto moras dokazivati, vrijeme je da se preispitas.
Doduse cim nesto moras dokazivati, vrijeme je da se preispitas.
- basicm
#450 Re: Finale Zvezde Granda 13. jula u Sarajevu.
Samo neka sviraju, a komercijalizacija Srebrenice mi je na vrh glave. Trebalo bi citav juli kukati da bi camil sadik i emir bili zadovoljni.