Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
howdy

#426 Re: Gdje na more? - 2016

Post by howdy »

jel neko skoro bio u brelima? interesuju me cijene smjestaja....
Montana

#427 Re: Gdje na more? - 2016

Post by Montana »

hecim

#428 Re: Gdje na more? - 2016

Post by hecim »

Upratio sam ovu temu i postavit cu ovdje svoje pitanje u nadi da ce mi neko moci pomoci. Nas trojica osamnaestogodisnjaka bismo voljeli da se zaputimo u Budvu. Vec smo vidjeli cijene smjestaja i prijevoza, ali nas interesuju ostale cijene. Hrana, cijene u kaficima i najvise cijene u klubovima, a pogotovo cijene u "Trocadero" i "Top Hill" klubovima i da li su nam oni pristupacni sa nekim prosjecnim budzetom za izlaz. Ukoliko nisu, kakva je situacija sa ostalim i da li se onda isplati ici u Budvu ili su mozda u tom slucaju Sutomore bolja opcija. Unaprijed hvala na vasim odgovorima :D
ranger

#429 Re: Gdje na more? - 2016

Post by ranger »

Mescini da se jeftinije nadje na licu mjesta kad ides od vrata do vrata, kome se da..naravno
dulekrele

#430 Re: Gdje na more? - 2016

Post by dulekrele »

Gledam maloprije HRT i kukaju hrvati na popunjenost smjestaja. Hoteli jedino popunjeni. Privatni smjestaj 39% a kampovi 50% popunjenost. Svaki drugi krevet u privatnom smjestaju prazan. Mozda dodu pameti nakon ove lose godine i ako cisto sumnjam.
kB27

#431 Re: Gdje na more? - 2016

Post by kB27 »

hecim wrote:Upratio sam ovu temu i postavit cu ovdje svoje pitanje u nadi da ce mi neko moci pomoci. Nas trojica osamnaestogodisnjaka bismo voljeli da se zaputimo u Budvu. Vec smo vidjeli cijene smjestaja i prijevoza, ali nas interesuju ostale cijene. Hrana, cijene u kaficima i najvise cijene u klubovima, a pogotovo cijene u "Trocadero" i "Top Hill" klubovima i da li su nam oni pristupacni sa nekim prosjecnim budzetom za izlaz. Ukoliko nisu, kakva je situacija sa ostalim i da li se onda isplati ici u Budvu ili su mozda u tom slucaju Sutomore bolja opcija. Unaprijed hvala na vasim odgovorima :D
Zavisi za šta 'pristupačni'.. za nešto 'zbariti' definitivno nisu - tu uglavnom trebaš spremiti 100€ za prosječan 'prilazak' jer se u većini slučajeva prije 'ćao cure' očekuje da zovneš flašu vina, brod, ili nešto slično.

Ako je samo cuganje/zezanje onda sa prosječnim budžetom možete popiti 2-3 pića. Ako ti je do druženja kloni se tih 'cool' klubova - puno bolji dernek svugdje bude na plaži uz gitaru. I još se dvoje napije za 15€. :)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#432 Re: RE: Re: Gdje na more? - 2016

Post by konektovan »

dulekrele wrote:Gledam maloprije HRT i kukaju hrvati na popunjenost smjestaja. Hoteli jedino popunjeni. Privatni smjestaj 39% a kampovi 50% popunjenost. Svaki drugi krevet u privatnom smjestaju prazan. Mozda dodu pameti nakon ove lose godine i ako cisto sumnjam.
Ja sam ove godine napravio gresku, tako sto sam iznajmio apartman, koji je odlican, al' za istu cijenu smo mogli boraviti u holelu maestral, i to puni pansion. Dosta slobodnih apartmana je bilo u periodu mog boravka, gotovo na svakom cosku bakice i dekice reklamiraju slobodne apartmane. Mjesto, Baska voda.

poslano sa Sonija Ze
Dr Baltazar

#433 Re: Gdje na more? - 2016

Post by Dr Baltazar »

hecim wrote:Upratio sam ovu temu i postavit cu ovdje svoje pitanje u nadi da ce mi neko moci pomoci. Nas trojica osamnaestogodisnjaka bismo voljeli da se zaputimo u Budvu. Vec smo vidjeli cijene smjestaja i prijevoza, ali nas interesuju ostale cijene. Hrana, cijene u kaficima i najvise cijene u klubovima, a pogotovo cijene u "Trocadero" i "Top Hill" klubovima i da li su nam oni pristupacni sa nekim prosjecnim budzetom za izlaz. Ukoliko nisu, kakva je situacija sa ostalim i da li se onda isplati ici u Budvu ili su mozda u tom slucaju Sutomore bolja opcija. Unaprijed hvala na vasim odgovorima :D
Uradite šta god možete da odete tamo, jer ne postoji bolje mjesto za provod za vaše godine.

Cijena hrane ti je slična kao i ovdje, osim ribe koja je žara. A imaš i supermarkete gdje su cijene kao i ovdje.

U kafićima su ti gazirana pića do 2,5 eura, voda je 1,5 euro, kugla sladoleda je 0,5 eura osim u Starom gradu gdje je 1 euro.

U klubovima znam jedino da je Red Bull 5 eura, voda je oko 2 eura, gazirana pretpostavljam 3-4 eura. Za alkohol ne znam jer ga ne konzumiram. Moet je 100 eura, to jedino znam :D

Do 1h imaš live muziku na šetalištu u kafićima Trocadero, Paris, DJ muzika u Maltezu, Ambiente itd. Poslije toga se muzika vani gasi i prelazi se u klubove.

Obiđi Trocadero i Top Hill, ali obavezno jednu noć ostavite za klub Spartu (ulaz 5 eura). Kad bolje razmislim, nakon što jednom odete u Spartu vjerovatno ćete se tamo stalno vraćati. Zahvali mi nakon što se provedete tu sa nekim, najvjerovatnije, Ruskinjama :izet: :-D

Ne znam o kome ovaj iznad priča, ali Ruskinje ne dozvoljavaju da im ti plaćaš pića :lol: :D
doktor78

#434 Re: Gdje na more? - 2016

Post by doktor78 »

dulekrele wrote:Gledam maloprije HRT i kukaju hrvati na popunjenost smjestaja. Hoteli jedino popunjeni. Privatni smjestaj 39% a kampovi 50% popunjenost. Svaki drugi krevet u privatnom smjestaju prazan. Mozda dodu pameti nakon ove lose godine i ako cisto sumnjam.
Koja loša godina, neku noć njihov ministar turizma kaže da očekuju da ova godina bude rekordna????
dulekrele

#435 Re: Gdje na more? - 2016

Post by dulekrele »

doktor78 wrote:
Koja loša godina, neku noć njihov ministar turizma kaže da očekuju da ova godina bude rekordna????
Sta hoces da kazes da sam ja izmislio podatke. Pa nije turizam hrvatskiu samo na potezu od baskih voda do brista. A ti sad vjeruj ili ne.
testni_akaunt

#436 Re: Gdje na more? - 2016

Post by testni_akaunt »

Jel neko zna kontakt/lokacije ovakvih kucica ali da su malo blize obali. Ovo je oko tri sata vozanja brodom.

http://www.croatie-location.fr/hr/apart ... na/85.html

Nekaka uvala, osamljena kucica, dovoljna za porodicu (a da nisu vile od 150+ eura)
doktor78

#437 Re: Gdje na more? - 2016

Post by doktor78 »

dulekrele wrote:
doktor78 wrote:
Sta hoces da kazes da sam ja izmislio podatke. Pa nije turizam hrvatskiu samo na potezu od baskih voda do brista. A ti sad vjeruj ili ne.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/klim ... 08465.aspx
Na ruku im ide i sigurnosna situacija u Turskoj, Egipat i Tunis su vec odavno zavaljeni...
Liska

#438 Re: Gdje na more? - 2016

Post by Liska »

Montana wrote:
rumenige_brajtner wrote: idući mi je Mljet u planu.
Znaš li ikog ko je zadnje dve godine na Mljetu bio,može li sa autom,većim,vozat..jel preusko?
Ja sam bio prošle godine i puno puta prije. Na Mljetu si bez auta gotov, ako ništa moraš u nabavku. Ceste su OK za otok a imaš puno mjesta za otići i vidjeti. Jedina restrikcija je Nacionalni park, gdje na ulazu parkiraš, a dalje možeš pješice ili biciklima. U parku imaš odličnih mjesta za kupanje, uostalom kao i na čitavom Mljetu. Po meni najljepši otok u Hrvatskoj.
Mis mekinjas

#439 Re: Gdje na more? - 2016

Post by Mis mekinjas »

Ima i zmija kraj jezera u Nacionalnom parku. :D
Montana

#440 Re: Gdje na more? - 2016

Post by Montana »

Liska wrote:
Montana wrote:
rumenige_brajtner wrote: idući mi je Mljet u planu.
Znaš li ikog ko je zadnje dve godine na Mljetu bio,može li sa autom,većim,vozat..jel preusko?
Ja sam bio prošle godine i puno puta prije. Na Mljetu si bez auta gotov, ako ništa moraš u nabavku. Ceste su OK za otok a imaš puno mjesta za otići i vidjeti. Jedina restrikcija je Nacionalni park, gdje na ulazu parkiraš, a dalje možeš pješice ili biciklima. U parku imaš odličnih mjesta za kupanje, uostalom kao i na čitavom Mljetu. Po meni najljepši otok u Hrvatskoj.
Pa u Pomenu sam tjeo,ona je u parku..ne mogu autom do tamo?
Liska

#441 Re: Gdje na more? - 2016

Post by Liska »

Možeš do Pomene bez problema. Ulazak u Nacionalni park je slobodan jer je pola Mljeta u tome parku. Ali imaš dio oko jezera gdje moraš parkirati, kupiti ulaznicu i dalje ići pješice ili biciklom.
siimee

#442 Re: Gdje na more? - 2016

Post by siimee »

Ja sam dole 3 ili 4 godine boravio po 10ak dana, i znam na šta da obratiš pažnju.

Što se tiče smještaja, obavezno bukirajte unaprijed, dole kad dođete se možete samo zajebati, o peglanju po autobuskoj stanici na 35+ stepeni i bukiranju na ćoravo unaprijed da ne pričam. Tražite smještaj blizu Slovenske plaže (može i prema Starom gradu ali ne baš u Starom Gradu), da je barem u 15ak minuta od iste plaže, sve prema Bečićima je predaleko. Za 12-15 EUR-a po noći/osobi veoma solidan smještaj se može naći. Preporučujem ulicu gdje je hotel Regina Elena u kojoj sve imate što vam treba, a i relativno je blizu svega.

Prevoz je nekih 50ak KM ako se dobro sjećam iz Lukavice, povratna do Budve.

Ostale cijene su solidne, otprilike kao u Hrvatskoj. Cigare su isto para kao i kod nas, čak imaju i FDS cigare na nekim mjestima.
Što se tiče cuge, pive u prodavnicama do euro (0.5l limenka), skuplja malo žestoka cuga neko kod nas. Moj prijedlog je ponijeti po flašu-dvije rakije neke ili šta volite iz Sarajeva što vam pomaže budžetu veoma puno.
Ako ste na budžetu, kupovina cuge (pive i to) u prodavnicama (ganjajte one veće markete jer su jeftiniji/imaju čak i liquor store negdje koji je puno jeftiniji), i na plažu do 1 sat. Ima bruku raje, preporučujem veliki mol gdje bude po 200 ljudi navečer sa gitarama, harmonikama i šta sve ne. Nakon što se zagrijete (ako pijete) dobro, idete u dsikoteke koje rade od 1. Nipošto u diskoteke koje rade do 1 jer deru (iako je džaba ulaz), a nije Bog zna čemu, i vrlo brzo se zatvaraju Jedna na drugu nabacane, bolja varijanta je plaža.

Dođe 1 sat, imate 3 opcije. Top HIll, zatvoreni Trocadero i Sparta. Tj. 4 opcije ali ono u Starom gradu ne pikam.

1. Trocadero
Domaća muzika, većinom folk. Svaku večer nastupi nekih od poznatijih izvođača tipa Aca Lukasa, Dženan Lončarevića, Tropico Band, Lexington itd.
Upad 7-15 EUR-a zavisno od izvođača (većinom su 7). Unutra pive 3-6 EUR-a, ako ste dobro 'zagrijani' i volite tu muziku, možete se fino provesti za male pare.
2. Sparta
Po meni vrlo vrlo podcjenjen klub. Znao sam se puno bolje provesti ovdje nego u Top Hillu ili Trocaderu. Ulaz fiksno 5 EUR-a svaku noć. Piva 4 EUR-a.
3. Top Hill
U zavisnosti od toga šta je tu noć varira i cijena ulaza. Kad je resident DJ, koji nije loš, upad je 5 EUR-a. Kada su bolji DJ-evi i poznatiji izvođači, ide i do 20 EUR-a cijena za ulaz. Pogled i uređenost je jedan od najboljih koje sam vidio u mom životu. Ali, sve to dolazi i sa svojom cijenom, zar ne.
Taxi do gore ne smijete bilo koji uzimati jer znaju naplatiti i po 10 puta više od uobičajene tarife. Piva je nešto tipa 3.80EUR ako se dobro sjećam.
Kako doći do Top Hill-a? Uzimajte kod Sparta kluba taxi, do gore je 5 EUR-a, 6 maksimalno. Sve preko pali vas po ušima. Raspitajte se kod lokalaca koji je normalan taxi bez noćne ultra-skupe tarife, i samo njega furajte.

Ukoliko vas interesuje koliko vam para treba, ja sam u vrijeme studentskih dana išao na 7-8 noći, nosio sam ukupno po 600-700KM, na smještaj bi odlazilo 200-250KM, ostatak na cugu i hranu. Ovo 600-700 podrazumijeva izlaske svaku noć i ostajanje do ranih jutarnjih sati.

Na kraju krajeva, samo otiđite i ako mislite da vam fali malo para da se skuckate, siguran sam da će vam biti provod života to, a već ćete se nekako snaći za sve što vam zafali.

Što se tiče Sutomora, to ne bih ni dušmanu predložio. Mada mi je oboje postalo izlizano, porediti to dvoje je kao porediti Baščaršiju (Budva) i Buća Potok (Sutomore).

p.s. ni slučajno nikakve droge i belaje, imaju jednu od najzajebanijih policija koje sam ikada vidio, a vidio sam ih puno.
Montana

#443 Re: Gdje na more? - 2016

Post by Montana »

Liska wrote:Možeš do Pomene bez problema. Ulazak u Nacionalni park je slobodan jer je pola Mljeta u tome parku. Ali imaš dio oko jezera gdje moraš parkirati, kupiti ulaznicu i dalje ići pješice ili biciklom.
e super,hvala :thumbup:
palmica

#444 Re: Gdje na more? - 2016

Post by palmica »

Montana wrote:
Liska wrote:Možeš do Pomene bez problema. Ulazak u Nacionalni park je slobodan jer je pola Mljeta u tome parku. Ali imaš dio oko jezera gdje moraš parkirati, kupiti ulaznicu i dalje ići pješice ili biciklom.
kad kreneš na malo jezero možeš ostaviti auto sa gornje strane na cesti, kod rampe, spustiš se možda 200m i eto te na malom, a samim tim i na velikom jezeru, prekrasno je, vrijedi obilaziti bajsom, ako ga nosiš odlično, ako ne, mogu se iznajmiti na svakom ćošku.
ako te još nešto interesuje pitaj, bila sam prošle godine.
Montana

#445 Re: Gdje na more? - 2016

Post by Montana »

palmica wrote:
Montana wrote:
kad kreneš na malo jezero možeš ostaviti auto sa gornje strane na cesti, kod rampe, spustiš se možda 200m i eto te na malom, a samim tim i na velikom jezeru, prekrasno je, vrijedi obilaziti bajsom, ako ga nosiš odlično, ako ne, mogu se iznajmiti na svakom ćošku.
ako te još nešto interesuje pitaj, bila sam prošle godine.
Htjeo sam do Pomene,apartman uzet i odatle svako jutro,autom,na drugu plažu..po cjelom Mljetu.
SundanceKid

#446 Re: Gdje na more? - 2016

Post by SundanceKid »

Pozdrav dobri ljudi,

Imal neko preporucit apartmanski smjestaj, negdje na Makarskoj rivijeri (al da nije Makarska)??

:bih: :bih: :bih:
konektovan

#447 Re: RE: Re: Gdje na more? - 2016

Post by konektovan »

SundanceKid wrote:Pozdrav dobri ljudi,

Imal neko preporucit apartmanski smjestaj, negdje na Makarskoj rivijeri (al da nije Makarska)??

Baske su super. Trazi tamo smjestaj.

poslano sa Sonija Ze
SundanceKid

#448 Re: RE: Re: Gdje na more? - 2016

Post by SundanceKid »

konektovan wrote:

poslano sa Sonija Ze
Jesam vec, ne znam sta je ovo, gdje god trazim zauzeto... Zato sam pitao imal neko mozda nekoga za preporucit :)
konektovan

#449 Re: RE: Re: RE: Re: Gdje na more? - 2016

Post by konektovan »

SundanceKid wrote:
konektovan wrote:

poslano sa Sonija Ze
Jesam vec, ne znam sta je ovo, gdje god trazim zauzeto... Zato sam pitao imal neko mozda nekoga za preporucit :)
Za koliko osoba??? Ako je za pet osoba, urania apartmani su super. Imaju novije apartmane, i super su. Plaza bliz, hos grubi kamen, sitni sljunjak, sve je tu.

poslano sa Sonija Ze
ganjeta

#450 Re: Gdje na more? - 2016

Post by ganjeta »

Zna li neko mogu li djeca do 5. godina bez pasoša u Crnu Goru, mislim samo zdravstvena i rodni list?

Drug me ubjeđuje da može, kao on negdje čito, ja prvi put čujem za to.
Post Reply