Ovog su vjerovatno supirali iz Austrije, pa zato mu antipaticna..512MB wrote:HardcoreMX wrote:JetSet ide na skijanja po francuskim i svicarskim mondenskim zimovalistima,a za austrijski nisam nijedan cuo.Schladming, Kitzbühel, Ischgl, Lech (najskuplje skijaliste na svijetu), nikad cuo???
Austrija
- animals
#426 Re: Austrija
- animals
#427 Re: Austrija
Posto si ti ogranicen kao i tvoj jaran, procitaj jos jednom moje postove, pa mozda i skontas, u sta summjam..House wrote:animals ne može prežaliti poraz hofera
ja samo cijenim narod koji mi je pruzio dostojan zivot..
nigdje nisam napisao da volim desnicare..
a ne ko tvoj, jaran pirmin, naziva nacistima narod koji ga je izvukao iz blata..bijeda..
.
- animals
#429 Re: Austrija
.Austrija najbolja zemlja na svijetu
a ti placi..
a ti placi..
-
levana
#430 Re: Austrija
baš takoHouse wrote:animals ne može prežaliti poraz hofera
- animals
#431 Re: Austrija
Cudno kako su Bosnjaci glasaci SDA, i simpatizeri ludaka Erdogana nasli shodno nekome pametovati..
cistite govna u svom dvoristu.
- 512MB
#432 Re: Austrija
I sta kaze onaj Hardcore Austrija nema autoindustriju: MAGNA, MAN, KTM, Porsche Holding, BMW Steyr, Iveco, Scania, DAF, Puch, BANNER, .. ja eksperta ja k..a
Ni vojnu industriju nema: Glock, Steyr Mannlicher, PCQT, Eurolite, Arges, ...
- Sancho Panza
#433 Re: Austrija
Kao sto je neko vec primjetio, ocito da je klasicni trol (: Nema tog argumenta koji bi njega udaljio od zabetoniranog mu misljenja.512MB wrote:I sta kaze onaj Hardcore Austrija nema autoindustriju: MAGNA, MAN, KTM, Porsche Holding, BMW Steyr, Iveco, Scania, DAF, Puch, BANNER, .. ja eksperta ja k..a![]()
- seln
#434 Re: Austrija
Nema svrhe... kao sto vidis, vec je "odgovorio".pirmin wrote:Hajd´ sad na njemackom da i gastarbajteri skontaju.
Jednostavno, klinac ne podnosi da njegova nije zadnja, sa argumentima ili bez njih.
Na njemackom tako nesto zovu "rechthaberisches Arschloch".
Ne mislim da uvijek pametniji treba popustati, ali u ovom slucaju mi fakat nije stalo do daljeg ubjedjivanja.
Cemu? Ko zeli shvatiti, taj je vec shvatio.
- seln
#435 Re: Austrija
Zar se zbog budala u BiH treba ignorisati cinjenica da u jednoj bogatoj, uredjenoj drzavi politika lagano klizi u pravcu desnog ekstremizma?animals wrote:Cudno kako su Bosnjaci glasaci SDA, i simpatizeri ludaka Erdogana nasli shodno nekome pametovati..
- animals
#436 Re: Austrija
Vjeruj da to nije exstremizam...samo bunt naroda..jer Austrijski politicariseln wrote:Zar se zbog budala u BiH treba ignorisati cinjenica da u jednoj bogatoj, uredjenoj drzavi politika lagano klizi u pravcu desnog ekstremizma?animals wrote:Cudno kako su Bosnjaci glasaci SDA, i simpatizeri ludaka Erdogana nasli shodno nekome pametovati..
su za citav svijet dobri, ali sve manje gledaju na svoj narod..
ja zivim tamo i ne vidim exstremiste medju Austrijancima nigdje..
vjerovatno ima budala, kao i svugdje..
a sto se tice FPÖ, samo skupina oni malo desniji, vjeruj kad bi doli na vlast,
radili bi isto kao i ovi danasnji socijalisti..bili su vec jednom na vlasti,
osim sto su krali, nisu nista gori bili prema strancima..ni najmanje..
jedno su price u opoziciji, a drugo kad dodjes na vlast..
- seln
#437 Re: Austrija
Ja i ne govorim o narodu, vec o partiji. Ako narod izabere partiju (vidi pod: 1933), onda je svejedno sta narod misli, niko ga nece ni pitati.animals wrote:Vjeruj da to nije exstremizam...samo bunt naroda..jer Austrijski politicariseln wrote:Zar se zbog budala u BiH treba ignorisati cinjenica da u jednoj bogatoj, uredjenoj drzavi politika lagano klizi u pravcu desnog ekstremizma?animals wrote:Cudno kako su Bosnjaci glasaci SDA, i simpatizeri ludaka Erdogana nasli shodno nekome pametovati..
- animals
#438 Re: Austrija
To poredjenje sa 1933, nema nikakvog zdravog razuma..
danas su drugacije snage raspodjeljene, i ovo je Austrija, a ne Njemacka..
bojte se vi Nijemaca, a Austrijanci su i sami bili okupirani od Njemacke u ta doba..
danas su drugacije snage raspodjeljene, i ovo je Austrija, a ne Njemacka..
bojte se vi Nijemaca, a Austrijanci su i sami bili okupirani od Njemacke u ta doba..
- Challenger__
#439 Re: Austrija
animals wrote:Austrijanci su i sami bili okupirani od Njemacke u ta doba..
Nije baš da su se mnogo bunili, ali eto.
Doduše, ništa bolje nije bilo ni na nekim bližim adresama.
_____
Ovo je bila digresija. Ne mislim da stavljam znak jednakosti između onih tada i ovih danas. Razlika je ogromna. Za sada.
- animals
#440 Re: Austrija
Jos jednom ponavljam, FPÖ je pokupio glasove samo na jednoj stvari a to su
izbjeglice..
jer , jedna mala Austrija primi 100 tisuca, i jos se obaveze u sljedeci cetiri godine jos 150 tisuca..
a Francuska, Engleska, i istocne zemlje nista..
jer regirung je godinama tupio, kako se treba stedjeti..
nemaju novca za skolstvo, za penzioni sistem, stedi se na zdravstvu, a odjedanput se ima 2 milijarde za izbjeglice godisnje..
ko je tu lud..i zato su samo ljudi iz protesta birali FPÖ, iako svi znaju, da su i oni gori deset puta..
izbjeglice..
jer , jedna mala Austrija primi 100 tisuca, i jos se obaveze u sljedeci cetiri godine jos 150 tisuca..
a Francuska, Engleska, i istocne zemlje nista..
jer regirung je godinama tupio, kako se treba stedjeti..
nemaju novca za skolstvo, za penzioni sistem, stedi se na zdravstvu, a odjedanput se ima 2 milijarde za izbjeglice godisnje..
ko je tu lud..i zato su samo ljudi iz protesta birali FPÖ, iako svi znaju, da su i oni gori deset puta..
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#441 Re: Austrija
Tako je kad si njemacki trabant i pudlica.
-
Banja Luka
#442 Re: Austrija
animals wrote:Vjeruj da to nije exstremizam...samo bunt naroda..jer Austrijski politicariseln wrote:Zar se zbog budala u BiH treba ignorisati cinjenica da u jednoj bogatoj, uredjenoj drzavi politika lagano klizi u pravcu desnog ekstremizma?animals wrote:Cudno kako su Bosnjaci glasaci SDA, i simpatizeri ludaka Erdogana nasli shodno nekome pametovati..
Jao majko, ranicu se... sta to u Austriji ne valja? Sam pises da je u pitanju najbolja zemlja na svijetu, a onda da je u pitanju bunt. Ocigledno ih je zahvatio jugoslovenski sindrom, tj previse im je dobro pa bi se malo igrali nacizma. I da, oni koji zbog izbjeglica glasaju za Hofera i HCS nisu nista drugo nego nacisti. Iz bunta mozes birati cica glisu, supermena, betmena, lajku, delfina flipera, ali ako biras naciste onda si nacista. Nema tu opravdanja, pogotovo ako si Austrijanac ili Nijemac.
-
Bodkin
#443 Re: Austrija
Smijesan si bolan sa ovom. Svi redom od the economista do new york timesa pisu kako je jedna razvijena rvropska zemlja umalo skliznula u ekstremnu desnicu ali ti nasao da objasnis da je to znate samo bunt naroda.animals wrote:Vjeruj da to nije exstremizam...samo bunt naroda..jer Austrijski politicariseln wrote:Zar se zbog budala u BiH treba ignorisati cinjenica da u jednoj bogatoj, uredjenoj drzavi politika lagano klizi u pravcu desnog ekstremizma?animals wrote:Cudno kako su Bosnjaci glasaci SDA, i simpatizeri ludaka Erdogana nasli shodno nekome pametovati..
Mozda su tebi dragi ali ostalima austrijski buntovi naroda kakav je bio 41 ne leze bas. Ergo poredjenje sa predacima im
- Challenger__
#444 Re: Austrija
Kako nazivaju američku političku elitu koja je upropastila pola Bliskog istoka i Magreb? Da li su oni za njih ekstremisti?Bodkin wrote:Smijesan si bolan sa ovom. Svi redom od the economista do new york timesa pisu kako je jedna razvijena rvropska zemlja umalo skliznula u ekstremnu desnicu
- animals
#445 Re: Austrija
Mozda, ali Englezi i jos smrdljiviji Francuzi, koji su i izazvali ovu krizu, sa rusenjem Gadafija,Bodkin wrote:
Smijesan si bolan sa ovom. Svi redom od the economista do new york timesa pisu kako je jedna razvijena rvropska zemlja umalo skliznula u ekstremnu desnicu ali ti nasao da objasnis da je to znate samo bunt naroda.
Mozda su tebi dragi ali ostalima austrijski buntovi naroda kakav je bio 41 ne leze bas. Ergo poredjenje sa predacima im
nemaju sta kome da pricaju..a pogotovo Ameri, sa Trumpom, gdje su oni skliznuli..
i sto ove tri nacije ne prime izbjeglica koliko ih je mala Austrija primila..
- animals
#446 Re: Austrija
Napisao sam vec..Banja Luka wrote:
Jao majko, ranicu se... sta to u Austriji ne valja? Sam pises da je u pitanju najbolja zemlja na svijetu, a onda da je u pitanju bunt. Ocigledno ih je zahvatio jugoslovenski sindrom, tj previse im je dobro pa bi se malo igrali nacizma. I da, oni koji zbog izbjeglica glasaju za Hofera i HCS nisu nista drugo nego nacisti. Iz bunta mozes birati cica glisu, supermena, betmena, lajku, delfina flipera, ali ako biras naciste onda si nacista. Nema tu opravdanja, pogotovo ako si Austrijanac ili Nijemac.
nametanje da moraju primiti 250 tisuca izbjeglica, koje su skrivile demokratske drzave,
kao sto su Amerika, Rusija i ostali lesinari..
-
Banja Luka
#447 Re: Austrija
Slazem se ja za lesinare, ali ako biras naciste zbog toga ili bilo cega drugog, nacista si.animals wrote:Napisao sam vec..Banja Luka wrote:
nametanje da moraju primiti 250 tisuca izbjeglica, koje su skrivile demokratske drzave,
kao sto su Amerika, Rusija i ostali lesinari..
-
levana
#448 Re: Austrija
Čuj sad Englezi smrdljivi, Francuzi još smrdljiviji...animals wrote:Mozda, ali Englezi i jos smrdljiviji Francuzi, koji su i izazvali ovu krizu, sa rusenjem Gadafija,Bodkin wrote:
Smijesan si bolan sa ovom. Svi redom od the economista do new york timesa pisu kako je jedna razvijena rvropska zemlja umalo skliznula u ekstremnu desnicu ali ti nasao da objasnis da je to znate samo bunt naroda.
nemaju sta kome da pricaju..a pogotovo Ameri, sa Trumpom, gdje su oni skliznuli..
-
Bodkin
#450 Re: Austrija
Koliko je to austrija primila, a koliko je otislo dalje za englesku i njemacku? Znas li koliko je amerika primila? Znas li koliko njih hoce u ameriku? I sta je sa izbjeglicama prije ovog vala? Koliko to austrija placa za izbjeglice? Koliko njih je uzelo poslove domacim? I na kraju, sta je nego ksenofobija prica o nekim rumunima, bugarima ili madjarima?animals wrote:Mozda, ali Englezi i jos smrdljiviji Francuzi, koji su i izazvali ovu krizu, sa rusenjem Gadafija,Bodkin wrote: