Nagorno Karabah

Post Reply
jeza u ledja

#426 Re: Nagorno Karabah

Post by jeza u ledja »

Challenger__ wrote:
jeza u ledja wrote:Isti dan su se sastali sa Armencima. Ja ti dao linkove i slike.
Znaci isti dan se Biden sastao i sa Armencima i sa Azerbejdzancima i garant i sa nekim drugim koji su boravili tu na samitu od 50 zemalja.

Ti izdvojio sastanak sa Azerima kao dokaz da se nesto dogovaralo. :-)
I nastavljas dalje da dokazujes. Pa mislim ono... :-) :lol:
Ne sa Armencima nego sa Armencem, jednim čovjekom, susret 1 na 1 plus prevodilac. Sastanak znatno nižeg profila nego sa Alijevim, ako ćemo mak na konac. Što opet, naravno, samo po sebi nije dokaz u konfrontacijama izuzetno niskog profila. No, da ne ulazimo u ponavljanja da izdvojimo stavove:

tvoj: USA sa ovim nema nikakve veze;
moj: naivna teza, miriše mi na suprotno.

____

Neka je Bog na pomoći nesretnim narodima Kavkaza u novim proxy-sukobima. Nadam se da će biti pametniji od onih iz Magreba i sa BI. Toliko.
Sa Armencem, "jednim covjekom"? Nema veze sto je taj covjek predsjednik Armenije?!? :lol:

Pa nismo djeca. :roll:

Priznaj fino - poletio si i napisao nesto da bi napravio nabrzaka svoje omiljene poveznice, a nisi uradio domaci i provjerio osnovne stvari, gdje, ko i sta. Nakon sto si ispao smijesan, umjesto da to priznas, ti nastavio dalje da se ukopavas sa argumentacijom iz vrtica. Ja sam bio dovoljno fin da ti uzvratim sa par postova, ali tvoja argumentacija je toliko djetinjasta da ne zasluzuje realno vise od smajlica koji se kikocu. :lol: :lol:
Last edited by jeza u ledja on 04/04/2016 22:04, edited 1 time in total.
Co0l

#427 Re: Nagorno Karabah

Post by Co0l »

Al' dobro,bio je i prevodilac.
jeza u ledja

#428 Re: Nagorno Karabah

Post by jeza u ledja »

Co0l wrote:Al' dobro,bio je i prevodilac.
Ovamo dosla cijela delegacija. :izet: :D
Doslo vise ljudi - zakljucak - Amerika im je dala mig da napadnu. Logicno. :brusli:

Armencima odgovoreno - ko vam je kriv sto niste poveli vise ljudi sa sobom. :oops:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#429 Re: Nagorno Karabah

Post by japin_mutapi »

ovo je zbog nafto/plinovoda iz azerbejdžana preko turske i dalje u evropu
jakobsi i rotšildi izgubili u siriji, i propao katarsko-turski pajplajn, sad je u opticaju azersko-turski

smrt ameriki
Challenger__

#430 Re: Nagorno Karabah

Post by Challenger__ »

jeza u ledja wrote:Sa Armencem, "jednim covjekom"? Nema veze sto je taj covjek predsjednik Armenije?!? :lol:

Pa nismo djeca. :roll:
On, Biden, prevodilac i ćao. Sa druge strane čitava svita uključujući Podpredsjednika i državnog Sekretara. Naravno, to nije dokaz, ne kažem da jeste, jer je sve stvar protokola koji je umjetnost za sebe. Ali da je profil sastanaka različit, jeste.

OK.

Neupleteni, sumnja da su upleteni, ostajemo na razlikama u gledanju na američku poziciju.

______
Co0l

#431 Re: Nagorno Karabah

Post by Co0l »

jeza u ledja wrote:
Co0l wrote:Al' dobro,bio je i prevodilac.
Ovamo dosla cijela delegacija. :izet: :D
Doslo vise ljudi - zakljucak - Amerika im je dala mig da napadnu. Logicno. :brusli:

Armencima odgovoreno - ko vam je kriv sto niste poveli vise ljudi sa sobom. :oops:
I sto ne znate engleski pa vam treba prevodilac. :oops:
155_mm

#432 Re: Nagorno Karabah

Post by 155_mm »

pored ovoliko poznavalaca armenijske proslosti niko da pomene da su armenci od hriscanske brace dobili citavu istocnu tursku sa izlazom na crno more od nekoliko stotina kilometara poslije WW1. i inda se pojavio Kemo sa svojim anadolcima i hriscanska braca zaboravise obecano.
Chisum

#433 Re: Nagorno Karabah

Post by Chisum »

Otkako je i definitivno zavladala era proxy ratova, daljinskih shahovksih partija velikih, kuraca, palaca, ni ratovi nisu sto su nekada bili... evo jos jedan sukob kljakavih vojski i drzava u kojem se ne zna ko je smjesniji, ko vise laze.

Mada, iz licnog iskustva, ne uzimajuci u obzir dnevnu politiku i ovaj novi kljakavi rat na pomolu, kada poredim Armene i Azere koje sam imao priliku upoznati, Armeni su zatucana vjerska bagra kakva se danas rijetko srece medju krscanima... nesto slicno kao oni priglupi Arapi u islamskom svijetu. Sve se vrti oko krsta i palamude koja ide uz sve to.
A uz to su isfrustrirani frontalni kokuzi, a spona bijede i vjerskog fanatizma je uvijek bila jasna.

Azeri, s druge strane, oni koje sam upoznao, uglavno kroz posao, daleko su progresivniji od ove Armenske zatucane fukare. Samo, da ne budu jos jedan narod kojem je Turska "pomagala"... znamo kako takvi obicno prolaze.
Last edited by Chisum on 04/04/2016 22:45, edited 2 times in total.
jeza u ledja

#434 Re: Nagorno Karabah

Post by jeza u ledja »

155_mm wrote:pored ovoliko poznavalaca armenijske proslosti niko da pomene da su armenci od hriscanske brace dobili citavu istocnu tursku sa izlazom na crno more od nekoliko stotina kilometara poslije WW1. i inda se pojavio Kemo sa svojim anadolcima i hriscanska braca zaboravise obecano.
Mislis, za vrijeme okupacije? Nista to.
155_mm

#435 Re: Nagorno Karabah

Post by 155_mm »

jeza u ledja wrote:
155_mm wrote:pored ovoliko poznavalaca armenijske proslosti niko da pomene da su armenci od hriscanske brace dobili citavu istocnu tursku sa izlazom na crno more od nekoliko stotina kilometara poslije WW1. i inda se pojavio Kemo sa svojim anadolcima i hriscanska braca zaboravise obecano.
Mislis, za vrijeme okupacije? Nista to.
sve je to bilo potpisano u francuskoj. a americki predsjednik Woodrow Wilson je licno svojom rukom povukao ovu liniju armenijske zapadne granice:
Image
i na kraju se latio gumice.
dječak sa šibicama

#436 Re: Nagorno Karabah

Post by dječak sa šibicama »

Ja ba, i onda dos`o Kemo i pokl`o milion ipo Armena.

Turci, genocidni narod, forumskim rijecnikom receno.
madner

#437 Re: Nagorno Karabah

Post by madner »

Nije Kemo nego Enver, ali haj.
jeza u ledja

#438 Re: Nagorno Karabah

Post by jeza u ledja »

Pa to kazem, nista to. Osmanlije zijanile rat, zemlja okupirana, saveznici nesto rasparcavaju ovo ono, a Ataturk sprema oslobodjenje.

Armenci se udruzili s pogresnom rajom, koja ih je sutnula, a oni najebali. Rusi malo priskocili u pomoc i to je to. Ako se dobro sjecam sta procitah.
jeza u ledja

#439 Re: Nagorno Karabah

Post by jeza u ledja »

madner wrote:Nije Kemo nego Enver, ali haj.
Kakav Enver?
Challenger__

#440 Re: Nagorno Karabah

Post by Challenger__ »

jeza u ledja wrote:Armenci se udruzili s pogresnom rajom, koja ih je sutnula, a oni najebali. Rusi malo priskocili u pomoc i to je to. Ako se dobro sjecam sta procitah.
Auuu... Naprotiv! Iako je priklanije reći boljševici. Oni su paktirali sa Ataturkom. Mrzi me ići u prošlost i pisati o njoj, samo želim da podsjetim na "Sporazum iz Moskve" :arrow: LINK

Boljševici i Ataturk su bili saveznici.

_____

Image

Ataturk i Vorošilov.
jeza u ledja

#441 Re: Nagorno Karabah

Post by jeza u ledja »

Aaa, ma ne znam nije mi se dalo ponovo citat. Nesto mi ostalo u sjecanju da su Ataturkovi navalili prema Gruziji i gore i da je bila frka panika, na kraju zamrznuto na ovom gdje je sad.
Prelistacu malo ponovo o tome kad budem vremena.
zlata

#442 Re: Nagorno Karabah

Post by zlata »

Goldenhand wrote: Pa nešto ko naš štokholmski sindrom prema Srbiji, osim što im ne idemo na more. Al zato sve drugo s njima.
Pa nije bas isto. Srbijanci uveliko letaju za Bosnjama.....bar ovdje gdje ja zivim. Prosto, vole, il' i vole i zele kompenzirati nekako,
za sve zlocine koje su Bosnje kolektivno prezivile.
Kako god, fali im nasa sprdnja, otvorenost, pristupacnost. Isto i Hrvatima.

Medjutim, mnogi Armenski "prvaci" su uveliko surovali s' raznoraznim "outsiderima",
na potopljavanju i Carstva i Sultana. Al' je nevin narod, kao i uvijek, zrtva.

Isto se ne meRe rec za Bosnje, vis-a-vis Srbije ili Jugoslavije.
Ako ista, bili su postali Jugovici od Srbijanera.
Alija se satir'o da nekako odrzi Jugu i BiH u njoj.

Medjutim, sultanova unuka Handana svjedoci da,
kad ih je Ataturk gologuze izCER'O za Francusku,
tamo su im pomogali $$$ osmanski Armenci, da prezive
(koji su znatno ranije bili emigrirali).
Sve u svemu, jednim djelom su prezivljavali i od armenske sadake.

Al' kad sve sagledas prije Ataturka, nacionalizama i imeprijalizama izvan Osmanskog Carstva
nisu ni "Osmanovici" bili tako losi prema Armencima.
madner

#443 Re: Nagorno Karabah

Post by madner »

jeza u ledja wrote:
Kakav Enver?
Pa ko je vodio Osmansko Carstvo za vrijeme genocida? :roll:
dječak sa šibicama

#444 Re: Nagorno Karabah

Post by dječak sa šibicama »

Ma ja bona, "doslo je vrijeme da se nakon 500 surovanja protiv Carstva, osvetimo Armenima na ovim prostorima".
sinuhe

#445 Re: Nagorno Karabah

Post by sinuhe »

I armenski forum prati stanje na frontu http://forum.hyeclub.com/showthread.php ... n/page1610

Tu je i pop :D

Image
Last edited by sinuhe on 04/04/2016 23:12, edited 1 time in total.
Challenger__

#446 Re: Nagorno Karabah

Post by Challenger__ »

jeza u ledja wrote:Aaa, ma ne znam nije mi se dalo ponovo citat. Nesto mi ostalo u sjecanju da su Ataturkovi navalili prema Gruziji i gore i da je bila frka panika, na kraju zamrznuto na ovom gdje je sad.
Da...

S tim što je sasvim tačno da se caristička Rusija drugačije postavila u odnosu na Armene. Prva je imala protekcionistički odnos prema njima a boljševici su se, kao i Ataturk, pozicionirali na njihovom poimanju "svjetske revolucije" i tu su Armeni ispali teški kolateral.
sinuhe

#447 Re: Nagorno Karabah

Post by sinuhe »

Challenger__ wrote:
jeza u ledja wrote:Aaa, ma ne znam nije mi se dalo ponovo citat. Nesto mi ostalo u sjecanju da su Ataturkovi navalili prema Gruziji i gore i da je bila frka panika, na kraju zamrznuto na ovom gdje je sad.
Da...

S tim što je sasvim tačno da se caristička Rusija drugačije postavila u odnosu na Armene. Prva je imala protekcionistički odnos prema njima a boljševici su se, kao i Ataturk, pozicionirali na njihovom poimanju "svjetske revolucije" i tu su Armeni ispali teški kolateral.
Armenci su bili sveprisutni u sovjetskom drustvu. A i danas su u Rusiji.
Last edited by sinuhe on 04/04/2016 23:19, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#448 Re: Nagorno Karabah

Post by jeza u ledja »

madner wrote:
jeza u ledja wrote:
Kakav Enver?
Pa ko je vodio Osmansko Carstvo za vrijeme genocida? :roll:
Aha, ma Kemo je dovrsio posao.
Challenger__

#449 Re: Nagorno Karabah

Post by Challenger__ »

sinuhe wrote:Gluposti. Armenci su bili sveprisutni u sovjetskom drustvu. A i danas su u Rusiji.
Pričaš napamet. Ne pričamo o poodmakloj sovjetskoj eri (kada stoji tvoja konstatacija) već o kritičnim godinama za Tursku, Armene i boljševike. Carska Rusija je gajila antagonizam prema Porti i držala se zaštitnički prema Jermenima. Boljševici su paktirali sa Ataturkom.
MMM1977

#450 Re: Nagorno Karabah

Post by MMM1977 »

Ja navijam za Atletiko, mi trebamo igrati kao Atletiko. :mrgreen:

Image
Post Reply