Sramote Kršćanstva i Islama!

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Sanjarko

#426 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by Sanjarko »

aurora313 wrote:
Vizionar 1985 wrote: Pa to ti i kazem.
Ako ih je bilo na svim ti podrucjima Zivjeli i prije toga svega znaci da nisu nista osvajali.
Nego su objedinjavali i oslobadzali ta podrucja od drugih Tudzih Vladara i Vlasti, Pod Arapsku Vlast i Arapske Drzave a oni Arapi su zivjeli na ti podrucjima cak i vecina bili mozda stotinama, hiljadama godina prije Islama.
U ovom slucaju Islam Arapima svim Arapima na tim podrucjima dosao ko pokret za Oslobodzenje mozda.
Kazem nemoguce da su iz Arabije Arapi to sve mogli osvojiti i toliko se prosiriti.
Znaci da su zivjeli na svim tim podrucjima i prije Islama samo pod drugim Vladarima, Drzavama, Nazivima Narodnim itd.

Znaci nisu se sirili kako se misli danas nego su Vec Tu Zivjeli od Davnina.
Na svim tim podrucjima i u Bizantiji, Perziji itd.
...ili, kako bi mali Mikica zamišljao istoriju sročenu u dvije rečenice.

Nego, nazad u školu pa ponovno uči gdje je veliko a gdje malo slovo, meHko ili tvrdo đ/dž, i naravno, ostalo iz prirodnih nauka i istorije. :-D
:lol:

Sve Letim Da Slusam Šta Internet Bojovnik/Major Mi Naprdzuje.
Č i Ć se prije pisalo kao CH, Š kao SH a kako smo Đ i Dž pisali baš me zanima.

Naj jaci ste Vi Pravopisci.
Ne samo Intenet Pravopisci.
Ne znate sta je Sloboda al kao u Demokratiju Vjerujete i Podrzavate je.

Ovo je Forum i ima drugacija Pravila Pisanja a i Pravopis van Mreze Neta moze bit
kako god ko zeli.
Nije Moja Krivica Sto Su Vas Naucili Na Jednoumlje.
Dok Ja zagovaram Individualnost, Razmisljanje pa Cak i Reformu Jezika koju sam smislio.

Vid Arapa Rimskog Imperatora.

https://en.wikipedia.org/wiki/Philip_the_Arab

I Meni Neko Spocitava Da Ne Znam Historiju.

Jos ovo upotrijebi.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem

Jos ne zna da su Arapi na prostoru Afrike prisutni od davnina.
U Rogu Afrike ko zna koliko dugo.
Jos ne zna da su Oni svih Rasa Narod/Grupa.
Ne zna ko su Arapi.

Da su Panetnicka Grupa.
Ne zna Sta je Arap/Arab orginalno znacilo.

Da je malo Vjerovatno da su iz Pustinje se Namnozili/Reproducirali/Reprodukovali/Razmnozili
na preko 420 Milja sa male populacije i Pustinjskog Naroda.

https://en.wikipedia.org/wiki/Arabs

Evo link gore pa citaj veoma Historijski Misteriozna Grupa.
A ovi tek.

https://en.wikipedia.org/wiki/Semitic_people
https://en.wikipedia.org/wiki/Ancient_S ... ng_peoples

A tek ovo.

https://en.wikipedia.org/wiki/Proto-Semitic_language

A Vidi Ovo ispod.
Before the spread of Islam, Arab referred to any of the largely nomadic Semitic tribes inhabiting the northern and central Arabian Peninsula.
Greeks and Romans referred to all the nomadic population of the desert in the Near East as Arabi. The Romans called Yemen "Arabia Felix".[119] The Romans called the vassal nomadic states within the Roman Empire "Arabia Petraea" after the city of Petra, and called unconquered deserts bordering the empire to the south and east Arabia Magna.

Kad svak popuje i natura svoje Misljenje Drugima a Iskljucuje Upravo Misljenje/Razmisljanje Drugih.

I Cude se Ljudi sto Sukobi, Svadze, Ratovi izbiju, dese se.
Sanjarko

#427 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by Sanjarko »

In 1728, a Russian officer described a group of Sunni Arab nomads who populated the Caspian shores of Mughan (in present-day Azerbaijan) and spoke a mixed Turkic-Arabic language.[100] It is believed that these groups migrated to the Caucasus in the 16th century.[101] The 1888 edition of Encyclopædia Britannica also mentioned a certain number of Arabs populating the Baku Governorate of the Russian Empire.[102] They retained an Arabic dialect at least into the mid-19th century,[103] but since then have fully assimilated with the neighbouring Azeris and Tats. Today in Azerbaijan alone, there are nearly 30 settlements still holding the name Arab (for example, Arabgadim, Arabojaghy, Arab-Yengija, etc.).
Boldano je veoma zanimljivo i cudno.
Connaisseur Karlin

#428 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by Connaisseur Karlin »

Vizionar 1985 wrote:
AleksoMKD wrote:
Svakako da je Arapa sirom BI bilo jos od antike, ali Islam se prosirio zahvaljujuci osvajackim ratovima protiv Vizantije i Perzije (koji su sebe iscpeli dugogodisnjim ratovanjem).

Pa i sami Arapi su ponosni na Kalid Ibn Al Walida kao vojskovodje, da ne spominjemo druge generale i vodje koji su osvojili Egipat, Severnu Afriku, Spaniju, Transoksaniju i.t.d.

Nisu valjda sve te bitke i vojskovodje izmisljeni?
Pa to ti i kazem.
Ako ih je bilo na svim ti podrucjima Zivjeli i prije toga svega znaci da nisu nista osvajali.
Nego su objedinjavali i oslobadzali ta podrucja od drugih Tudzih Vladara i Vlasti, Pod Arapsku Vlast i Arapske Drzave a oni Arapi su zivjeli na ti podrucjima cak i vecina bili mozda stotinama, hiljadama godina prije Islama.
U ovom slucaju Islam Arapima svim Arapima na tim podrucjima dosao ko pokret za Oslobodzenje mozda.
Kazem nemoguce da su iz Arabije Arapi to sve mogli osvojiti i toliko se prosiriti.
Znaci da su zivjeli na svim tim podrucjima i prije Islama samo pod drugim Vladarima, Drzavama, Nazivima Narodnim itd.

Prespavao si casove istorije :D
Sanjarko

#429 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by Sanjarko »

Connaisseur Karlin wrote:
Vizionar 1985 wrote:
AleksoMKD wrote:
Svakako da je Arapa sirom BI bilo jos od antike, ali Islam se prosirio zahvaljujuci osvajackim ratovima protiv Vizantije i Perzije (koji su sebe iscpeli dugogodisnjim ratovanjem).

Pa i sami Arapi su ponosni na Kalid Ibn Al Walida kao vojskovodje, da ne spominjemo druge generale i vodje koji su osvojili Egipat, Severnu Afriku, Spaniju, Transoksaniju i.t.d.

Nisu valjda sve te bitke i vojskovodje izmisljeni?
Pa to ti i kazem.

Nisam.
Ja pod Arape/Arabe kontam na nest drugo.
Mislim na nest drugo.
I pokusavam Shvatit i Objasnit kak su se tako lako i brzo sirili.

Jbjg Ja prespavao Historiju a dosta citam, slusam, gledam o Historiji cijeli zivot.
Od knjiga, stranica, do dokumentaraca.

Znas li sta se tacno radilo na Megdanu/Mejdanu.
Osim Bitke.
Connaisseur Karlin

#430 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Vizionar 1985 wrote:
Nisam.
Mislim na nest drugo.

Jbjg Ja prespavao Historiju a dosta citam, slusam, gledam o Historiji cijeli zivot.

Osim Bitke.
Sta konkretno podrazumejvas po Arape?
Sanjarko

#431 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Nisam.
Mislim na nest drugo.

Osim Bitke.
Pa natuknuo sam, nagovjestio sam prethodno na sta ciljam.
Cune o tome preko foruma.
Pozdrav.
Connaisseur Karlin

#432 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Vizionar 1985 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Nisam.
Mislim na nest drugo.

Osim Bitke.
Pa natuknuo sam, nagovjestio sam prethodno na sta ciljam.
Cune o tome preko foruma.
Pozdrav.
Nisam primjetila da si natuknuo ili nagovjestio,zato sam pitala! Nemam pojma sta zelis "reci" da "podrazumjevas" pod rijec Arapima.
Sanjarko

#433 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by Sanjarko »

Nisam primjetila da si natuknuo ili nagovjestio,zato sam pitala! Nemam pojma sta zelis "reci" da "podrazumjevas" pod rijec Arapima.
Vizionar 1985 wrote: Pa to ti i kazem.

Vizionar 1985 wrote:
:lol:

Sve Letim Da Slusam Šta Internet Bojovnik/Major Mi Naprdzuje.
Č i Ć se prije pisalo kao CH, Š kao SH a kako smo Đ i Dž pisali baš me zanima.

Naj jaci ste Vi Pravopisci.
Ne samo Intenet Pravopisci.
Ne znate sta je Sloboda al kao u Demokratiju Vjerujete i Podrzavate je.

Ovo je Forum i ima drugacija Pravila Pisanja a i Pravopis van Mreze Neta moze bit
kako god ko zeli.
Nije Moja Krivica Sto Su Vas Naucili Na Jednoumlje.
Dok Ja zagovaram Individualnost, Razmisljanje pa Cak i Reformu Jezika koju sam smislio.

Vid Arapa Rimskog Imperatora.

https://en.wikipedia.org/wiki/Philip_the_Arab

I Meni Neko Spocitava Da Ne Znam Historiju.

Jos ovo upotrijebi.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem

Jos ne zna da su Arapi na prostoru Afrike prisutni od davnina.
U Rogu Afrike ko zna koliko dugo.
Jos ne zna da su Oni svih Rasa Narod/Grupa.
Ne zna ko su Arapi.

Da su Panetnicka Grupa.
Ne zna Sta je Arap/Arab orginalno znacilo.

Da je malo Vjerovatno da su iz Pustinje se Namnozili/Reproducirali/Reprodukovali/Razmnozili
na preko 420 Milja sa male populacije i Pustinjskog Naroda.

https://en.wikipedia.org/wiki/Arabs

Evo link gore pa citaj veoma Historijski Misteriozna Grupa.
A ovi tek.

https://en.wikipedia.org/wiki/Semitic_people
https://en.wikipedia.org/wiki/Ancient_S ... ng_peoples

A tek ovo.

https://en.wikipedia.org/wiki/Proto-Semitic_language

A Vidi Ovo ispod.
Before the spread of Islam, Arab referred to any of the largely nomadic Semitic tribes inhabiting the northern and central Arabian Peninsula.
Greeks and Romans referred to all the nomadic population of the desert in the Near East as Arabi. The Romans called Yemen "Arabia Felix".[119] The Romans called the vassal nomadic states within the Roman Empire "Arabia Petraea" after the city of Petra, and called unconquered deserts bordering the empire to the south and east Arabia Magna.

Kad svak popuje i natura svoje Misljenje Drugima a Iskljucuje Upravo Misljenje/Razmisljanje Drugih.

I Cude se Ljudi sto Sukobi, Svadze, Ratovi izbiju, dese se.

Pa ne citas sta sam pisao.
Connaisseur Karlin

#434 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Poznate su razlike raznih arapskij plemena koja su naravno prakticirala nomadksi zivot,ali mnoga plemena su bila izlorianara,i vecina stanovnistva je zivjelo van tadasnjih vech trgovach cenatara ,a kasnije fromiranih grada-drzava ( city states). Postojali su sukobi vjekovima mejdu raznim plemenima.
Sirenje Islama je imalo cilj spojiti tadasnaj plemena,ali se moraju ukljuciti drugi faktori tokom perioda sirenja islama: formiranje city-states i kasnije prvih drzava,promjena klasnog sistema unutar tadasnjih drustava,jer nomadi nisu imali klasicni klasni sistem i hijerarhiju.Tokom formiranja prvih drzava,nastaje potreba za formiranje nizih i visih slojeva drusta i potreba za radnom snagom.Sirenje religije je imalo politicku ulogu.
aurora313

#435 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by aurora313 »

Smrcak15 wrote:Po Kur'anu je zabranjeno nekoga na silu goniti u vjeru, pa ako to neko radi , radi na svoju ruku, nema ni Allah ni Muhammed nista sa tim, cak sta vise debelo se moze kazniti ta osoba na sudnjem danu ako je svojim postupcima otjerao ljude od islama.
Što-šta je zabranjeno po Kuranu, ali...
Smrcak15

#436 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by Smrcak15 »

aurora313 wrote:
Smrcak15 wrote:Po Kur'anu je zabranjeno nekoga na silu goniti u vjeru, pa ako to neko radi , radi na svoju ruku, nema ni Allah ni Muhammed nista sa tim, cak sta vise debelo se moze kazniti ta osoba na sudnjem danu ako je svojim postupcima otjerao ljude od islama.
Po Kur'anu je zabranjeno nekoga na silu goniti u vjeru
aurora313

#437 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by aurora313 »

Smrcak15 wrote:
aurora313 wrote:
Po Kur'anu je zabranjeno nekoga na silu goniti u vjeru
Možda... ne želim da objašnjavam šta neko misli ili može činiti sa infidelima:

Quran (2:191-193) - "And kill them wherever you find them, and turn them out from where they have turned you out. And Al-Fitnah [disbelief or unrest] is worse than killing... but if they desist, then lo! Allah is forgiving and merciful. And fight them until there is no more Fitnah [disbelief and worshipping of others along with Allah] and worship is for Allah alone. But if they cease, let there be no transgression except against Az-Zalimun (the polytheists, and wrong-doers, etc.)"
Smrcak15

#438 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by Smrcak15 »

aurora313 wrote: Možda... ne želim da objašnjavam šta neko misli ili može činiti sa infidelima:

Quran (2:191-193) - "And kill them wherever you find them, and turn them out from where they have turned you out. And Al-Fitnah [disbelief or unrest] is worse than killing... but if they desist, then lo! Allah is forgiving and merciful. And fight them until there is no more Fitnah [disbelief and worshipping of others along with Allah] and worship is for Allah alone. But if they cease, let there be no transgression except against Az-Zalimun (the polytheists, and wrong-doers, etc.)"
a zasto vi ne-muslimani tako naopako tumacite Kur'an, to je nekakav koka islam, cuknes ovdje ovaj ajet, cuknes tamo neki drugi ajet, nikad da se pogleda cijeli tekst sta se stvarno hoce reci, u kojem konteksu, ma jok, nego daj samo jedan ajet iscupaj pa da opalimo paljbu

Pogledaj samo kako nakaradno i naopako vadis iz kontektsa

pazi sad ovo

postirao si mi ajete 2:191-193

ali ako si tako faca zasto nisi postirao ajet prije, 190 ajet gdje pojasnjava stvar, ali jok, treba kljucati ko kokos ajet po ajet , i sto je jos gore, ti uospte to ne vadis citajuci iz Kurana neke sta ti drugi serviraju odvodeci te u zabludu. zasto sam nisi procitao Kuran pa da vidis jeli to tako kako ti ljudski sejtani pokusavaju na raznoraznim portalima docarati

sta to kaze ajet 190

2:190. I borite se na Allahovom putu protiv onih koji se bore protiv vas, ali vi ne otpočinjite borbu! - Allah, doista, ne voli one koji zapodijevaju kavgu.

sto nam nisi postirao ovaj ajet da mi je znati???? Vidis li sad svojim ocima kako te vucu za nos kad ti samo priloze jedan dio a odijesicu prvi dio gdje pojasnjava

ovo
191. I napadajte takve gdje god ih sretnete i progonite ih odande odakle su oni vas prognali. A zlostavljanje je teže od ubijanja! I ne borite se protiv njih kod Časnoga hrama, dok vas oni tu ne napadnu. Ako vas napadnu, onda ih ubijajte! - neka takva bude kazna za nevjernike

192. A ako se prođu - pa, Allah zaista prašta i samilostan je.

193. I borite se protiv njih sve dok mnogoboštva ne nestane i dok se Allahova vjera slobodno ispovijedati ne mogne. Pa ako se okane, onda neprijateljstvo prestaje, jedino protiv nasilnika ostaje.

znaci ajeti vrlo jasno govore o odbranbenom ratu gdje te nevjernici napadnu samo sto si musliman, pa Allah ovdje jednostavno samo daje dozvolu da se brani i mozes u dom defanzivnom ratu da ih ubijas jer logino napali su te, reko ne reko kad je takva situacija do ubijanja ce doci i na ovoj i na onoj strani.

Moj savjet tebi, procitaj sam Kur'an a ne sta ti drugi sejtani serviraju i upakuju u celofan pa ti mislis da je to bas tako kao sto kazu,
arzuhal

#439 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by arzuhal »

Fitna je smutnja, sijanje smutnje, namjerno i svjesno stvaranje nereda, ambijenta nesigurnosti, sumnje, straha, panike, psihoze. Može biti i na individualnom nivou, kao i na kolektivnom. Stvaranje fitne u nekom društvu, odnosno državi (pa čak i na globalnom, planetarnom nivou), naprimjer, jedno je od ciljeva subverzivno-taktičkog djelovanja obavještajnih službi koji u te svrhe koriste medije, razne pogodne grupe za manipulaciju (poput navijačkih grupa ili, recimo, nekih anti- grupa kakva je PEGIDA i slično, ili ISIL-a koji to uspjeva učiniti na svjetskoj razini) kojima uspjevaju dovesti do stanja fitne.

Za nevjerovanje postoji jasan kur'anski termin - kufr (ili širk, odnosno mnogoboštvo, u Kur'anu jedan od najspominjanijih oblika kufra).

To, dakle, stanje straha, terora, panike, nereda - gore je od samog ubijanja.

Dr Enes Karić je davno, na prezentaciji knjige "Molila sam ih da me ubiju" u kojoj su sakupljena i prezentovana svjedočenja i kazivanja žena koje su bile žrtve višestrukih silovanja u logorima, kazao kako sam taj naslov, koji je uzet iz svjedočenja jedne žrtve, govori o istinitosti kur'anskog ajeta kojeg si ti naveo na engleskom jeziku: žrtva je molila svoje zlostavljače da je ubiju, da joj prekrate muke u koje su je doveli.

Zato je fitna veća i gora, strašnija od samog ubijanja (qatl).
prog321

#440 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by prog321 »

Aurora, te paragrife su citirali svi antiislamisti od postanka svijeta. Oni nemaju nista sa sirenjem Islama silom nego sa neubijanjem zarobljenika.
Naime, taj tekst je dodatno dodan u Ku'ranu kada je Muhamed A.S. pobjegao iz Meke u Medinu.
Da bi organizovao narod u Medini , on je proglasio mnogobozce iz Meke nevjernicima i rekao Medinjanima da je okej njih ubiti, ali ako se zarobe da im zivot mora biti sacuvan, samo ako prihvate jednog boga.
To je vise da bi se sacuvali zivoti ratnih zarobljenika. Nema nista sa prisilnim sirenjem Islama nad civilima i onima koji se nisu latili maca.
Moram napomenuti da slicni i mnogo gori paragrafi stoje u Bibliji.

Tacno je da je u Ku'ranu striktno zabranjeno siriti Islamsku vjeru nasilnim putem.
broj dva

#441 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by broj dva »

BHCluster wrote:Image
-----
Ali Hiter je bio Ateista ??
Does not compute !!
Nista, ostadose Staljin, Mao i Tito kao izgovori...
aurora313

#442 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by aurora313 »

Hvala arzuhal.

A ti Smrčak, javi se direktoru na raport. Allah, doista, ne voli one koji zapodijevaju kavgu.
Ludzak

#443 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by Ludzak »

Image
Image
Image
Image

Grob ANte Pavelića
Image

Image
patriot_1

#444 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by patriot_1 »

broj dva wrote:
-----
Does not compute !!
" Iz same autobiografije Adolfa Hitlera (Mein Kampf), kao i iz drugih izvora vidi se da je on bio opsednut okultiznom. Cesto je angazovao vidovnjake kako bi mu govorili gde moze da pobedi a gde ne, a cesto se oslanjao i na svoje (para)psiholoske sposobnosti. Za grb Nemacke je izabrao Kukasti krst. Za njega je interesantno, da se slican simbol javlja jos mnogo pre kao simbol Boga sunca, ali mu je Hitler okrenuo stranice naopako(Napomena: Okultisti veruju da se okretanjem simbola i obreda poziva ne-bice). Za vreme procvata Nemacke, Adolf je cesto slao vojne ekspedicije u pronalazenje raznih relikvija. Ceo njegov zivot je pod velom senke, kao i misteriozna smrt."
BHCluster

#445 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by BHCluster »

patriot_1 wrote:
broj dva wrote:
-----
Does not compute !!
" Iz same autobiografije Adolfa Hitlera (Mein Kampf), kao i iz drugih izvora vidi se da je on bio opsednut okultiznom. Cesto je angazovao vidovnjake kako bi mu govorili gde moze da pobedi a gde ne, a cesto se oslanjao i na svoje (para)psiholoske sposobnosti. Za grb Nemacke je izabrao Kukasti krst. Za njega je interesantno, da se slican simbol javlja jos mnogo pre kao simbol Boga sunca, ali mu je Hitler okrenuo stranice naopako(Napomena: Okultisti veruju da se okretanjem simbola i obreda poziva ne-bice). Za vreme procvata Nemacke, Adolf je cesto slao vojne ekspedicije u pronalazenje raznih relikvija. Ceo njegov zivot je pod velom senke, kao i misteriozna smrt."
Image
patriot_1

#446 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by patriot_1 »

Tebi je Hitler kršćanin jer ima kukasti križ?
Ja nemogu vjerovat!
Pa križ oko vrata može staviti svaka šuša,možeš ga i psu stavit oko vrata,zar će samim time postati kršćanin?
Kršćanstvo je život,slijeđenje Isusovog učenja a ne znak oko vrata ili bilo gdje drugdje!
Smrcak15

#447 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by Smrcak15 »

patriot_1 wrote:Tebi je Hitler kršćanin jer ima kukasti križ?
Ja nemogu vjerovat!
Pa križ oko vrata može staviti svaka šuša,možeš ga i psu stavit oko vrata,zar će samim time postati kršćanin?
Kršćanstvo je život,slijeđenje Isusovog učenja a ne znak oko vrata ili bilo gdje drugdje!
kad smo vec kod toga, sta mislis da su Isusa stavili na elektricnu stolicu , dali bi kacili elektricnu stolicu oko vrata???
nasa

#448 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by nasa »

Ne vjerujem nikako da je Hitler bio vodjen bilo kakvim krscanskim idejama ali moze se postaviti pitanje cime su bili vodjeni oni koji su ga slijedili.Kakve i koje krscanske vrijednosti su prepoznali u njemu ili ako nisu jednu zasto su iste zanemarili.
To je pitanje koje se moze postaviti i u kontekstu handzar divizije, ustaskih jedinica itd.
Ludzak

#449 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by Ludzak »

Upravo se o tome priča. Svi govore Hitler bio ateista, a većina njegovih sljedbenika bili su vjernici. Prvenstveno se to odnosi na Balkan gdje su fašiste većinom činile religijske orijentirane formacije. Mislim da nema potrebe pričati o Ustašama, Četnicima, Mladim Muslimanima, Handžar SS-ovcima itd.
patriot_1

#450 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by patriot_1 »

nasa wrote:Ne vjerujem nikako da je Hitler bio vodjen bilo kakvim krscanskim idejama ali moze se postaviti pitanje cime su bili vodjeni oni koji su ga slijedili.Kakve i koje krscanske vrijednosti su prepoznali u njemu ili ako nisu jednu zasto su iste zanemarili.
To je pitanje koje se moze postaviti i u kontekstu handzar divizije, ustaskih jedinica itd.
To i jest enigma.I koliko znam,Njemci su ga slijedili jednako vjerno bilo da su bili Katolici ili protestanti!Općenito vjerujem da je narod lako zaluditi,bili smo svjedoci toga i na ovim područjima.Kolektivno ludilo,zlo proisteklo iz samog pakla!
Zanimljivo je i to što je toliko mrzio Židove,narod koji Bog posebno voli!Iako ih je kroz povjest strašno kažnjavao kad bi ga odbacili!I to mi miriše na Sotonu!
Locked