Secer_033 wrote:Na -10 protestuju. Svaka im cast.
da,duboki naklon za to
Secer_033 wrote:Na -10 protestuju. Svaka im cast.
Ministri policije i računaju da će za njih posao odraditi pritisak građana jer kada bi krenuli pendrecimo na demonstrante ko zna kako bi se završilo,a tu bi demonstranti definitivno pokupili plus kao žrtve. Zato čekaju, ali demonstarnti su odlučni da nastave i sutra. Podižu šatore za noćas.Sodom1 wrote:Ja milicije i govana, uvjek bili i ostali
kakavdanakneiskustvu wrote:šta sa djecom?Tomahawk11 wrote:Ja kad sam pročitao za onu djecu na Ivanu, dosta mi bilo![]()
Po ovim minusima, preko nečije djece svoje zahtjeve ganjati... To ne mogu podržati.
Situacija je posebno alarmantna jer je u kolonama veliki broj ljudi i djece, a temperature su u minusu, nemaju hrane i vode te traže pomoć policije i vojske.
talacka je situacija nama odavnoIt_is_a_Leclerc wrote:Onda se bojim da imamo talačku situaciju gdje neko građane pod prijetnjom oružja drži zatočene na cesti.BlueBlood wrote:kad bosnjo pocne pametovati cuj sto ne protestuju ispred institucija a ljudi pod satorima 9mjeseci
poslati posliciju, sta ako su i ovi naoruzani?
Pod šatorima na kojoj lokaciji?BlueBlood wrote:kad bosnjo pocne pametovati cuj sto ne protestuju ispred institucija a ljudi pod satorima 9mjeseci
poslati policiju? sta ako su i ovi naoruzani?
_BataZiv_0809 wrote:Pito bi te ja da si zaglavljen u koloni a sad vise nije -10 nego je -15 a ti vec 10 sati sjedis u jebenom autu...Fudo387 wrote:
Sto specijalci, stari ljudi i trudnice, pa idi pravednice, stisni muda i zaletie se.
U cemu je problem?
Na Sutjesci.Bloo wrote:Pod šatorima na kojoj lokaciji?BlueBlood wrote:kad bosnjo pocne pametovati cuj sto ne protestuju ispred institucija a ljudi pod satorima 9mjeseci
Imaju boracki dodatak za veterane, stipendije za skolu, prioritet kod zaposljavanja...itd.It_is_a_Leclerc wrote:Evo nek nam Fudo iz Amerike ovdje objasni ima li SAD kakav "borački dodatak" za veterane ili ih, nakon što se vrate, elegantno baci na tržište rada, pa ko se snađe?
I nek nam usput kaže, šta bi bilo s nekim udruženjem koje bi 10 sati blokiralo autoput u Americi?
Hvala.
Nuto te:BlueBlood wrote:zavezata-vreca wrote:Čao svima sa bjelasnice .... nočno bordanje koke rakija kruska tamburasi ljepota od zivota. Imal ko da mi na premieru posalje petaka da bacim listic vcrs![]()

Vama dzaba objasnjavati. Ove danas "borce" sto sam vidio kod Golubinje kod Zepca, vec 30 godina glasaju za SDA. Postavio sam i sliku na 4-5 stranici ovdje kako grle Bakira na skupu. I oni mi nasli pametovati, ma nosi u tri picke materine. Jadni ljudi u onim kolonamaBenjo34 wrote:Pripremite guzice, sad kad SDA opet pobijedi, guzit će ko nikad do sad..
Tanko, tanko ispuho si kao Miske.Fudo387 wrote:Ma jok, ptsp jarane i penzija...placaju ameri, svabe, francuzi...sta vama fali?madner wrote:Nema free launcha, cuj plati penzije kao da su bili placenici.Fudo387 wrote: Plati ljudima penzije i nece biti anarhije.
K'o da je to neki bauk.
Pare koje realni sektor zaradi se trose na obrazovanje, zdravstvo, muriju koja posmatra, penzije, invalidnine, sehidske penzije... i na administraciju. Izracunali su koliko bi kostalo godisnje, para nema. MMF nece dati pare, vlada nece donjeti zakone jer ne smije. I da daju pare, za pet godina bi jos uvijek placali penzije, a BHT ne bi bilo.![]()
Fino ko ljudi neka naprave politicku stranku, stranku samo sadakistan SSS, izadju na izbore pa onda neka izmisle sebi novu matematiku da ostvare zahtjeve.
Ali nije to poenta, poenta je da Fahro pokaze kako je Bake levat, preko ovih u koloni.
hocete u eu, ponasajte se k'o eu.
Znam, prolazim tamo često. Više me interesovalo koja je tamo institucija i ko tamo sjedi.Tomahawk11 wrote:Na Sutjesci.Bloo wrote:Pod šatorima na kojoj lokaciji?BlueBlood wrote:kad bosnjo pocne pametovati cuj sto ne protestuju ispred institucija a ljudi pod satorima 9mjeseci
I ti bi sa djecom na ovom minusu čekao na Ivanu dok se sve ovo ne riješi?Fudo387 wrote:Imaju boracki dodatak za veterane, stipendije za skolu, prioritet kod zaposljavanja...itd.It_is_a_Leclerc wrote:Evo nek nam Fudo iz Amerike ovdje objasni ima li SAD kakav "borački dodatak" za veterane ili ih, nakon što se vrate, elegantno baci na tržište rada, pa ko se snađe?
I nek nam usput kaže, šta bi bilo s nekim udruženjem koje bi 10 sati blokiralo autoput u Americi?
Hvala.
Nista ne bi bilo, nemaju potrebe da blokiraju ista kad sve imaju.
Kad bi blokirali svi bi se utrkivali da im popuse qrac.
Od trampa, Melanije i lokalnih guvernera.
Fudo, koliko si ti naivan samo kad bubas ove podatke. Idi odmori malo. Pojma nemas o cemu pricas.Fudo387 wrote:Imaju boracki dodatak za veterane, stipendije za skolu, prioritet kod zaposljavanja...itd.It_is_a_Leclerc wrote:Evo nek nam Fudo iz Amerike ovdje objasni ima li SAD kakav "borački dodatak" za veterane ili ih, nakon što se vrate, elegantno baci na tržište rada, pa ko se snađe?
Hvala.
Onako se ne protestvuje. Ono je ko kampovanje.Bloo wrote: Znam, prolazim tamo često. Više me interesovalo koja je tamo institucija i ko tamo sjedi.
Ne bih, mene bi pustili, ja sam njihov brat.Tomahawk11 wrote:I ti bi sa djecom na ovom minusu čekao na Ivanu dok se sve ovo ne riješi?Fudo387 wrote:Imaju boracki dodatak za veterane, stipendije za skolu, prioritet kod zaposljavanja...itd.It_is_a_Leclerc wrote:Evo nek nam Fudo iz Amerike ovdje objasni ima li SAD kakav "borački dodatak" za veterane ili ih, nakon što se vrate, elegantno baci na tržište rada, pa ko se snađe?
Hvala.
Šta fali, ljudi traže svoje.
A ti ni luk jeo ni luk mirisao.
Pa koju privilegiju moj dajdza ima, kad je prije dvije godine od rada fasovao bruhBenjo34 wrote:Šta sa onim koji nisu radno sposobni? Šta sa onim koji nisu iz Sarajeva, znaš, ima Bosne i u drugim mjestima gdje nije tako lako za posaomk ultra wrote:ma nemojBenjo34 wrote:
Na fotografiji momak lijevo je mladji ali sta je sa ostalim??
Komsija mi je sa 16 godina završiio na pousorskom ratištu, za vrijeme okruzenja od strane HVO i VRS, a ima karinu od vlade. Ako mislite na promjenu bez neke zrtve, zaboravite da ce nam ikad bit bolje. Ako su oni mogli najbolje dane provodit na minusu u šumi, gladni pod granatama, mogu i moraju i građani imat strpljenja i razumijevanja za njih
pa i moj je stari iz sarajeva poslan na nišiće, umalo glavu zijanio, na teren koji ne zna
dajdža bio 3 mj na treskavici u komadu, kaže kad su se vratili zalijepile se čarape za čizme... spavali pod metar snijega
i šta svi ti koje ja znam imaju od države... NIŠTA, ama baš ništa, feninga nisu dobili, osim onoga što su svi dobijali na vojnu knjižicu da plate
da nisu radili i borili se opet za svoje, ništa ne bi bilo![]()
25 godina je prošlo
RADNO SPOSOBNI!!!
Svakako da i ako su radno sposobni ti ljudi koji su bili na ratištu MORAJU imat neku privilegiju
A i tesko da se homeless veterans mogu organizirati da sta blokiraju...Fudo387 wrote:Imaju boracki dodatak za veterane, stipendije za skolu, prioritet kod zaposljavanja...itd.It_is_a_Leclerc wrote:Evo nek nam Fudo iz Amerike ovdje objasni ima li SAD kakav "borački dodatak" za veterane ili ih, nakon što se vrate, elegantno baci na tržište rada, pa ko se snađe?
Hvala.
Pa opet će sutra glasati za SDA. Za svoje, jel.jasko_ba wrote:Vama dzaba objasnjavati. Ove danas "borce" sto sam vidio kod Golubinje kod Zepca, vec 30 godina glasaju za SDA. Postavio sam i sliku na 4-5 stranici ovdje kako grle Bakira na skupu. I oni mi nasli pametovati, ma nosi u tri picke materine. Jadni ljudi u onim kolonamaBenjo34 wrote:Pripremite guzice, sad kad SDA opet pobijedi, guzit će ko nikad do sad..![]()
Uzme penziju, popije je i ode spavat pd most.Bloo wrote:A i tesko da se homeless veterans mogu organizirati da sta blokiraju...Fudo387 wrote:Imaju boracki dodatak za veterane, stipendije za skolu, prioritet kod zaposljavanja...itd.It_is_a_Leclerc wrote:Evo nek nam Fudo iz Amerike ovdje objasni ima li SAD kakav "borački dodatak" za veterane ili ih, nakon što se vrate, elegantno baci na tržište rada, pa ko se snađe?
Hvala.
Pa ne voziš amfibiju, nalaziš se u kilometarskoj koloni, kud da te puste?Fudo387 wrote:
Ne bih, mene bi pustili, ja sam njihov brat.
Osim što nemaju. Postoji veteranska penzija za ljude koji se procijene kao nesposobni za rad.Fudo387 wrote:Imaju boracki dodatak za veterane, stipendije za skolu, prioritet kod zaposljavanja...itd.It_is_a_Leclerc wrote:Evo nek nam Fudo iz Amerike ovdje objasni ima li SAD kakav "borački dodatak" za veterane ili ih, nakon što se vrate, elegantno baci na tržište rada, pa ko se snađe?
Hvala.