Blokada puteva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
kakavdanakneiskustvu

#426 Re: Blokada puteva

Post by kakavdanakneiskustvu »

Secer_033 wrote:Na -10 protestuju. Svaka im cast.

da,duboki naklon za to
Benjo34

#427 Re: Blokada puteva

Post by Benjo34 »

He moj Bošnjo. U Februaru huligani, sad nehljebovci. Ništa, odlično nam je, nema potrebe za prosvjedima i ikakvim iskazivanjem nezadovoljstva, super nam je. Pripremite guzice, sad kad SDA opet pobijedi, guzit će ko nikad do sad..
vatrogasac

#428 Re: Blokada puteva

Post by vatrogasac »

Sodom1 wrote:Ja milicije i govana, uvjek bili i ostali
Ministri policije i računaju da će za njih posao odraditi pritisak građana jer kada bi krenuli pendrecimo na demonstrante ko zna kako bi se završilo,a tu bi demonstranti definitivno pokupili plus kao žrtve. Zato čekaju, ali demonstarnti su odlučni da nastave i sutra. Podižu šatore za noćas.
Tomahawk11
Globalni moderator

#429 Re: Blokada puteva

Post by Tomahawk11 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Tomahawk11 wrote:Ja kad sam pročitao za onu djecu na Ivanu, dosta mi bilo :roll:
Po ovim minusima, preko nečije djece svoje zahtjeve ganjati... To ne mogu podržati.
šta sa djecom?
Situacija je posebno alarmantna jer je u kolonama veliki broj ljudi i djece, a temperature su u minusu, nemaju hrane i vode te traže pomoć policije i vojske.
BlueBlood

#430 Re: Blokada puteva

Post by BlueBlood »

It_is_a_Leclerc wrote:
BlueBlood wrote:kad bosnjo pocne pametovati cuj sto ne protestuju ispred institucija a ljudi pod satorima 9mjeseci :-)

poslati posliciju, sta ako su i ovi naoruzani?
Onda se bojim da imamo talačku situaciju gdje neko građane pod prijetnjom oružja drži zatočene na cesti.
talacka je situacija nama odavno
Bloo
Globalna šefica

#431 Re: Blokada puteva

Post by Bloo »

BlueBlood wrote:kad bosnjo pocne pametovati cuj sto ne protestuju ispred institucija a ljudi pod satorima 9mjeseci :-)

poslati policiju? sta ako su i ovi naoruzani?
Pod šatorima na kojoj lokaciji?
kakavdanakneiskustvu

#432 Re: Blokada puteva

Post by kakavdanakneiskustvu »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:
Sto specijalci, stari ljudi i trudnice, pa idi pravednice, stisni muda i zaletie se.
U cemu je problem?
Pito bi te ja da si zaglavljen u koloni a sad vise nije -10 nego je -15 a ti vec 10 sati sjedis u jebenom autu...

i kontas hoces li imati goriva da dodjes do najblize pumpe
Tomahawk11
Globalni moderator

#433 Re: Blokada puteva

Post by Tomahawk11 »

Bloo wrote:

Na Sutjesci.
Fudo387

#434 Re: Blokada puteva

Post by Fudo387 »

It_is_a_Leclerc wrote:Evo nek nam Fudo iz Amerike ovdje objasni ima li SAD kakav "borački dodatak" za veterane ili ih, nakon što se vrate, elegantno baci na tržište rada, pa ko se snađe?

I nek nam usput kaže, šta bi bilo s nekim udruženjem koje bi 10 sati blokiralo autoput u Americi?

Hvala.
Imaju boracki dodatak za veterane, stipendije za skolu, prioritet kod zaposljavanja...itd.
Nista ne bi bilo, nemaju potrebe da blokiraju ista kad sve imaju.
Kad bi blokirali svi bi se utrkivali da im popuse qrac.
Od trampa, Melanije i lokalnih guvernera.
General War

#435 Re: Blokade a puteva

Post by General War »

BlueBlood wrote:
zavezata-vreca wrote:Čao svima sa bjelasnice .... nočno bordanje koke rakija kruska tamburasi ljepota od zivota. Imal ko da mi na premieru posalje petaka da bacim listic vcrs
:lol: :lol:
Nuto te: :D

Image
jasko_ba

#436 Re: Blokada puteva

Post by jasko_ba »

Benjo34 wrote:Pripremite guzice, sad kad SDA opet pobijedi, guzit će ko nikad do sad..
Vama dzaba objasnjavati. Ove danas "borce" sto sam vidio kod Golubinje kod Zepca, vec 30 godina glasaju za SDA. Postavio sam i sliku na 4-5 stranici ovdje kako grle Bakira na skupu. I oni mi nasli pametovati, ma nosi u tri picke materine. Jadni ljudi u onim kolonama :roll: :sad:
madner

#437 Re: Blokada puteva

Post by madner »

Fudo387 wrote:
madner wrote:
Fudo387 wrote: Plati ljudima penzije i nece biti anarhije.
K'o da je to neki bauk.
Nema free launcha, cuj plati penzije kao da su bili placenici.

Pare koje realni sektor zaradi se trose na obrazovanje, zdravstvo, muriju koja posmatra, penzije, invalidnine, sehidske penzije... i na administraciju. Izracunali su koliko bi kostalo godisnje, para nema. MMF nece dati pare, vlada nece donjeti zakone jer ne smije. I da daju pare, za pet godina bi jos uvijek placali penzije, a BHT ne bi bilo. :roll:

Fino ko ljudi neka naprave politicku stranku, stranku samo sadakistan SSS, izadju na izbore pa onda neka izmisle sebi novu matematiku da ostvare zahtjeve.

Ali nije to poenta, poenta je da Fahro pokaze kako je Bake levat, preko ovih u koloni.
Ma jok, ptsp jarane i penzija...placaju ameri, svabe, francuzi...sta vama fali?
hocete u eu, ponasajte se k'o eu.
Tanko, tanko ispuho si kao Miske. :D
Bloo
Globalna šefica

#438 Re: Blokada puteva

Post by Bloo »

Tomahawk11 wrote:
Bloo wrote:

Na Sutjesci.
Znam, prolazim tamo često. Više me interesovalo koja je tamo institucija i ko tamo sjedi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#439 Re: Blokada puteva

Post by Tomahawk11 »

Fudo387 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Evo nek nam Fudo iz Amerike ovdje objasni ima li SAD kakav "borački dodatak" za veterane ili ih, nakon što se vrate, elegantno baci na tržište rada, pa ko se snađe?

I nek nam usput kaže, šta bi bilo s nekim udruženjem koje bi 10 sati blokiralo autoput u Americi?

Hvala.
Imaju boracki dodatak za veterane, stipendije za skolu, prioritet kod zaposljavanja...itd.
I ti bi sa djecom na ovom minusu čekao na Ivanu dok se sve ovo ne riješi?
Šta fali, ljudi traže svoje.
A ti ni luk jeo ni luk mirisao.
jasko_ba

#440 Re: Blokada puteva

Post by jasko_ba »

Fudo387 wrote:

Hvala.
Fudo, koliko si ti naivan samo kad bubas ove podatke. Idi odmori malo. Pojma nemas o cemu pricas. :lol:
Last edited by jasko_ba on 28/02/2018 20:46, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#441 Re: Blokada puteva

Post by Tomahawk11 »

Bloo wrote: Znam, prolazim tamo često. Više me interesovalo koja je tamo institucija i ko tamo sjedi.
Onako se ne protestvuje. Ono je ko kampovanje.
Pred institucije, kao što su trebali i danas.
Možeš blokirati puteve, ne možeš institucije. Kako?
Fudo387

#442 Re: Blokada puteva

Post by Fudo387 »

Tomahawk11 wrote:
Fudo387 wrote:

Hvala.
I ti bi sa djecom na ovom minusu čekao na Ivanu dok se sve ovo ne riješi?
Šta fali, ljudi traže svoje.
A ti ni luk jeo ni luk mirisao.
Ne bih, mene bi pustili, ja sam njihov brat.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#443 Re: Blokada puteva

Post by mk ultra »

Benjo34 wrote:
mk ultra wrote:
Benjo34 wrote:
Na fotografiji momak lijevo je mladji ali sta je sa ostalim??
Komsija mi je sa 16 godina završiio na pousorskom ratištu, za vrijeme okruzenja od strane HVO i VRS, a ima karinu od vlade. Ako mislite na promjenu bez neke zrtve, zaboravite da ce nam ikad bit bolje. Ako su oni mogli najbolje dane provodit na minusu u šumi, gladni pod granatama, mogu i moraju i građani imat strpljenja i razumijevanja za njih
ma nemoj
pa i moj je stari iz sarajeva poslan na nišiće, umalo glavu zijanio, na teren koji ne zna
dajdža bio 3 mj na treskavici u komadu, kaže kad su se vratili zalijepile se čarape za čizme... spavali pod metar snijega

i šta svi ti koje ja znam imaju od države... NIŠTA, ama baš ništa, feninga nisu dobili, osim onoga što su svi dobijali na vojnu knjižicu da plate
da nisu radili i borili se opet za svoje, ništa ne bi bilo ;-)

25 godina je prošlo
RADNO SPOSOBNI!!!
Šta sa onim koji nisu radno sposobni? Šta sa onim koji nisu iz Sarajeva, znaš, ima Bosne i u drugim mjestima gdje nije tako lako za posao ;)
Svakako da i ako su radno sposobni ti ljudi koji su bili na ratištu MORAJU imat neku privilegiju
Pa koju privilegiju moj dajdza ima, kad je prije dvije godine od rada fasovao bruh
Odvadi...

Nema gdje posla nema, u vlastitoj njivi... ovce koze, al ko ce radit... GAMAD!

Ljudi koji nasijeku mladice da loze su idioti...
Last edited by mk ultra on 28/02/2018 20:47, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#444 Re: Blokada puteva

Post by Bloo »

Fudo387 wrote:

Hvala.
A i tesko da se homeless veterans mogu organizirati da sta blokiraju...
Tomahawk11
Globalni moderator

#445 Re: Blokada puteva

Post by Tomahawk11 »

jasko_ba wrote:
Benjo34 wrote:Pripremite guzice, sad kad SDA opet pobijedi, guzit će ko nikad do sad..
Vama dzaba objasnjavati. Ove danas "borce" sto sam vidio kod Golubinje kod Zepca, vec 30 godina glasaju za SDA. Postavio sam i sliku na 4-5 stranici ovdje kako grle Bakira na skupu. I oni mi nasli pametovati, ma nosi u tri picke materine. Jadni ljudi u onim kolonama :roll: :sad:
Pa opet će sutra glasati za SDA. Za svoje, jel.
Janjicar

#446 Re: Blokada puteva

Post by Janjicar »

Jel tesko negdje svratiti iznajmiti nocenje, okrenuti se nazad negdje il su vas vezali lancem ?
Fudo387

#447 Re: Blokada puteva

Post by Fudo387 »

Bloo wrote:
Fudo387 wrote:

Hvala.
A i tesko da se homeless veterans mogu organizirati da sta blokiraju...
Uzme penziju, popije je i ode spavat pd most.
Tomahawk11
Globalni moderator

#448 Re: Blokada puteva

Post by Tomahawk11 »

Fudo387 wrote:
Ne bih, mene bi pustili, ja sam njihov brat.
Pa ne voziš amfibiju, nalaziš se u kilometarskoj koloni, kud da te puste?
HAVANA

#449 Re: Blokada puteva

Post by HAVANA »

Hoce li ovi ikad zaganjat koga treba ,ako im se vec ganja i meltretira? Kakve veze ima cesta i normalni ljudi sa ovim?
It_is_a_Leclerc

#450 Re: Blokada puteva

Post by It_is_a_Leclerc »

Fudo387 wrote:

Hvala.
Osim što nemaju. Postoji veteranska penzija za ljude koji se procijene kao nesposobni za rad.

Evo malo vijesti za tebe - sve to imaju i u BiH. Plus, besplatno zdravstveno osiguranje po tom osnovu.

Ljudi protestuju za "objavu registra učesnika rata" i "ukidanje 1600 boračkih udruženja".
Locked