Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

_dreamer_

#426 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by _dreamer_ »

prog321 wrote:Meni tvoje rezonovanje nema smisla.
Turska je dio identita Bosnjaka muslimana u BiH. Naravno i kod Srba je tako ali u negativnom smislu. :-D Nema potrebe da BiH muslimani sire averziju prema Turcima da bi ispali dobri Bosanci. Zasto je to ujdurma ili ti etnogeni napad za vas koji se ne osjecate tako, nije mi jasno ?

Kod Arapa ima svega i svacega kao i kod drugih naroda. Obrazovanih, pametnih, lijepih, kulturnih ali isto tako neobrazovanih krkana i siledzija.
Mislis da je njima lako tamo na krscanskom zapadu gdje osjecaju prezir u svakom pogledu prolaznika ?
Nisi bila u njihovoj kozi i ne znas taj osjecaj. Budi zahvalna za to.
Arapski imigranti u zap Evropi nemaju drugog izbora nego da se zatvore u svoje zajednice jer ih te drzave kroz razna ogranicenja svjesno stavljaju u gradjane treceg reda. Nije da se oni ne zele integrisati, nego im te drzave i ne dozvoljavaju tako lako. Koci ih boja koze, akcent i kultura koja je apsolutno antipaticna zapadnoj Evropi.
Stavi se u njihovu kozu pa onda pricaj.
U ciju kozu? Evo ja u Austriji znam more ljudi, kako Turaka, tako i Arapa, koji su se integrisali i rade akademske ili ostale poslove. Neki od njih su ugledni doktori, neki vrlo perpsektivni advokati itd.

A isto tako imas bruku neobrazovanog svijeta koji ne pokazuje zelju i volju da se integrise u austrijsko drustvo i prihvati njihove socijalne norme. Oni se zatvaraju svjesno u svoje zadjednice jer oni tako zele, a oni koji to ne zele, itekako mogu raditi na sebi...

Naravno da ima austrijanaca koji su protiv, da tu i tamo ima i ljudi koji ce te popljuvati samo na osnovu imena i porijekla bez da te upoznaju, naravno da ne mozes biti jednak austrijancu, ali je daleko od toga da su svi takvi. Sve zavisi kako se ti postavis i predstavis tim istim austrijancima, sve zavisi sta oni u tebi mogu da vide - nekoga ko zeli da bude produktivan clan drustva, ili nekoga ko zeli da nakrka 10-ero djece i nakaci se na socijalni sistem...

Zivim od 2003 u Austriji i za svojih 12 i po god nisam dozivio nikada situaciju da me neko popljuje na osnovu mog porijekla, ali se jesam radi primitivizma nasih drugih ljudi znao postidjeti jer znam da nismo svi takvi, a radi nekolicine nas tako mnogi dozivljavaju.

Treba samo krenuti od nas, kako mi gledamo to malo kineza i turaka po Bosni. Ja sam siguran da smo mi tri puta veca govna od austrijanaca koji su za nas ekstra tolerantni. A drugo je to sto bezobrazluk mnogih nas, Turaka i Arapa prevazilazi svaku mjeru tolerancije.
Asta

#427 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by Asta »

Ko hoce da se integrise ima priliku u svakoj zapadnoj zemlji.
I upravo tako kao i u Austriji znam masu arapa i turaka koji su na vrlo visokim pozicijama.
prog321

#428 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by prog321 »

animals wrote: cudno da ste jedini u Evropi koji navijate da izbjeglice preplave Evropu..
sto li pitam se..

Sto se mene tice sigurno nisi u pravu.
Ja mislim da su ove izbjeglice zavedene i nasamarene da dodju na Zapad. Vecina njih ce pozaliti da su tu uopste dosli. Ne podrzavam njihov put tamo. Nije im mjesto.
Ali isto smatram da drugi mocnici (posebno USA i cionisti) imaju upetljane prste u svemu tome.
animals

#429 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by animals »

prog321 wrote:
animals wrote: cudno da ste jedini u Evropi koji navijate da izbjeglice preplave Evropu..
sto li pitam se..

Ja mislim da su ove izbjeglice zavedene i nasamarene da dodju na Zapad. Vecina njih ce pozaliti da su tu uopste dosli. Ne podrzavam njihov put tamo. Nije im mjesto.
Ali isto smatram da drugi mocnici (posebno USA i cionisti) imaju upetljane prste u svemu tome.
Ja mislim da je im je do sada sve pruzeno, sve imaju besplatno..
od kurseva za Njemacki,do besplatnog javnog prevoza..
dobijaju socijalnu pomoc,i uskoro ce moci da rade..
ja npr.kad sam dosao,nisam imao nista od toga..
i sta ih imam zaliti, oni koji hoce da rade i zive normalno,imaju sve uslove..
garantujem ti da nece imati nikakvi problema..jer to su drzave , gdje svako ima jednaka prava..
TAFKAP

#430 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by TAFKAP »

Hajmo sad malo pljuvat i po "domacim" xyz-*ebacima:

http://www.badische-zeitung.de/mitarbei ... tlingskind

Jest da nije tipa Bild, Krone etc. ali eto, zrno po zrno...
animals

#431 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by animals »

TAFKAP wrote:Hajmo sad malo pljuvat i po "domacim" xyz-*ebacima:

Otvori temu o tome i pljuj koliko hoces..
ovdje je tema nesto drugo :-)
Alfons Kauders

#432 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by Alfons Kauders »

prog321 wrote:
sto li pitam se..

dakle glupi su?
prog321

#433 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by prog321 »

Odakle ti to ? :shock:

Ocigledno je da izbjeglice ne bi mogle doci do Njemacke i Svedske da prvo Turska i Grcka nisu otvorili svoje granice.
Drugo, medijska kampanja od USA i njihovih sluga Turaka napravila je sliku kao da Njemacka zeljno trazi te izbjeglice. Koja je logistika sprovedena da se ti ljudi prebace na Balkan pa dalje u centralnu Evropu.
Ne moze to biti slucajnost.
TAFKAP

#434 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by TAFKAP »

animals wrote:

Nisam znao da je ova tema otvorena za to, da se na njoj pljuju migranti, moja greska, izvinjavam se.

PS: @nimals: Zar nisam kod tebe na ignore? Ne kontam zasto se sad javljas :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#435 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by Truba »

animals wrote:
Black swan wrote:ja mogu sjvatiti zašto su izbjeglice protiv izbjeglica
boje se da se svima sa strane ne smanje davanja i primanja :D plate i socijale
te se boje da možda sutra ne dođe na vlas neko kome je afganistanac i balkanac "isto"
Ja nisam nigdje vidio tako nesto..
jednostavno, kad kolone i kolone svaki dan preplavljaju puteve prema Evropi,
prelaze granice,bez ikakvi kontrola,dolaze u drzave i dobijaju sve beplatno,
onda se nakon nekog vremena,gradjani zapitaju,zasto..
sto da ja financiram produkte Americki i Ruski ratova..
znasli ti koliko je Japan primio izbjeglica..
7, slovima-sedam...zasto..imas li odgovor..

već sam rekao negdje
ne pripadaju judeokršćanskoj europskoj civilizaciji krivice proklestva bijelog čovjeka :D i imaju jasno izzražen stav o svojoj državi i naciji i nije ih briga što će drugi reći
a i nisu se petljali u tuđa sranja od 1945. pa im niko ništa novo neće niti može prigovoriti
ove godine se povećalo na 11
i nije riječ o izbjeglicama mislim nego regulara ljudima sa svih strana svijeta :D
animals

#436 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by animals »

TAFKAP wrote:
animals wrote:

Nisam znao da je ova tema otvorena za to, da se na njoj pljuju migranti, moja greska, izvinjavam se.

PS: @nimals: Zar nisam kod tebe na ignore? Ne kontam zasto se sad javljas :-)
Nemam pojma, nije niko na ignore, samo tako napisem , kad
me neko iznervira..inace brzo zaboravim, nisam zlopamtilo..
i ovdje barem ja ne pljujem po nikome, za ostale ne znam...
pirmin

#437 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by pirmin »

sheilak wrote: al nesto mi nije jasno, kako je skontala, kad si isti austrijanac? :D :kiss:
Izgledam k´o Austrijanac al´ sam zato u dusi Svabo. :D
Connaisseur Karlin

#438 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by Connaisseur Karlin »

sheilak wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Zapadni zakoni takodjer nisu u potpunosti zastitili silovanje zena od lokalnog stanovnistva.Silovanje zena je globalan problem.
naravno da je silovanje zena globalan problem i da niti jedno drustvo nije imuno na to. no ipak ne mozemo porediti zapadne i istocne, ne zakone, vec obicaje u tretiranju same pojave silovanja i reakcija u vezi s tim, kao i tretiranje pocinitelja i zrtve. spomenimo indiju ovdje, pa i arapski, africki svijet. ali zapadni zakoni ne legitimiraju, ne uslovljavaju silovanje vec prave jasnu granicu izmedju zrtve i pocinitelja. i jasno sankcionira djelo, bez wenn und aber. ne kaznjavaju silovanu zenu dok je na "istoku" silovana zena stigmatizirana. ne pocinitelj, on se nerijetko ili slavi ili se smatra da na to ima pravo.
zar ja fakat ovo moram pisati? :-)
Moja poenta je:ratovi,masovna migracija,izbjeglistvo su svi primjeri situacija u kojim su zene ugrozenije i pod vecom opasnosti od silovanja.Zene su silovaen unutar izbjeglickih kampova,siroma svijeta ,jer ne postoje zakoni za zastitu zena u takvim situacijama,ili se jednostavno nedovoljno primjenjuje kontrola izbjeglickih kampova. U pojedinim drzavama ,u miru,u svijetu jeste povecna broj nasilja nad zenama,to je tacno,ali u istim drzavama politicka situacija i korupcija su iznuzetno visoke.Zato sam pitala :dali je zena u BiH u vecoj opasnosti od silovanja u zene u Njemackoj?
Alfons Kauders

#439 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by Alfons Kauders »

prog321 wrote:Odakle ti to ? :shock:

Ocigledno je da izbjeglice ne bi mogle doci do Njemacke i Svedske da prvo Turska i Grcka nisu otvorili svoje granice.
Drugo, medijska kampanja od USA i njihovih sluga Turaka napravila je sliku kao da Njemacka zeljno trazi te izbjeglice. Koja je logistika sprovedena da se ti ljudi prebace na Balkan pa dalje u centralnu Evropu.
pa ako mislis da se par miliona ljudi moze "zavesti" da napuste vlastite domove i riskiraju zivot da bi se dokopali evrope, iz toga valjda slijedi da smatras da bas i nisu bistri

mani se ba teorija zavjera, ljudi bjeze od rata i cao... (mada ima i ekonomskih migranata)... nisu idioti da ih eto neko preko medija nafura da spakuju par kofera i napuste svoje gradove i sela

jel mora amerika bit kriva za sve, od vremenskih nepogoda do ovoga... stipu ba...
animals

#440 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by animals »

sheilak wrote:
pirmin wrote:Mene je prosle godine napala mrtva pijana Austrijanka (45+) u podzemnoj U6 (Bec), u pola 7 ujutro.
Iz cista mira.
Kulirao sam je dok je lajala, nije mi bilo ni do kakve hampe. Kad je digla ruke da me udari, zadrzao sam je.
Njena pratnja, isto Austrijanac, slicnih godina, trijezan, se poceo kao nesto buniti. Usutio ga je treci lik koji je sve
posmatrao tako sto je stao u moju odbranu i napao ih verbalno. Izasli su na sljedecoj stanici i tu je bio kraj price.

A da sam je kojim slucajem udario sutradan bi u svim senzacionalistickim novinama, tipa ove "KRONE" stajalo...
"Muskarac bosanskog porijekla napao jadnu i nemocnu Austrijanku"

Zato kad pratite vijesti zalazite malo dublje u pricu ili nemojte nikako.

Medju izbjeglicama sigurno ima nasilnika, to stoji van svake diskusije ali isti i veci je procenat onih rasista
i fasista, domacih koji ce sve uciniti da ih isprovociraju i time izazovu incident vecih dimenzija.
ok, slazem se i sa pirminom ovdje, pogotovo u ovom zadnjem dijelu.

al nesto mi nije jasno, kako je skontala, kad si isti austrijanac? :D :kiss:
I ti njemu nesto vjerujes.. :-)
one prvo nema pojma, da sve novine u Austriji imaju indenticne vijesti, tako da je nemoguce da
jedne novine nesto objave, a da to ne objave i druge..
sve imaju vecinom iste vijesti..
i da je Kronen Zeitung, novina bliska SPO..socijalistima,i nimalo senzacionalisticka..
i da imaju najveci tiraz, i najcitanije su..
Ripicipi

#441 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by Ripicipi »

Bosnjaci nikako da sami sebi priznaju da su uz migrante JEDINO I ISKLJUCIVO jer su muslimani.
LARVA

#442 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by LARVA »

@mba wrote:vidju vidju kako je neko se razljutio, da su bili francuzi JESU a ako su bili FRANCUZI onda kao da je cijela zapadna evropa uzelaq ucesca u tome, jer pazi dijele iste vrijednosti kako za sebe tvrde, e ako oni optuzuju sve muslimane zasto i mi nebi onda tvrdili da su i oni mahom siledzije djece, JESU I PRI TOME OSTAJEM svidjalo se tebi ili ne!
:-)
Ali nisu bili Francuzi, ustvari afrički imigranti. Zašto lažeš.
U prošlom postu sam ti rekao.
Za silovanja u Centralnoafričkoj republici su okrivljene jedinice iz Kameruna i Ruande.

Optužuju muslimane? Pa većina nabrojanih država uopšte nisu "muslimanske".
Afrika nije muslimanski kontinent.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... lation.svg

Slobodno ostani pri svom.
zetareticula

#443 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by zetareticula »

SILOVANJE dječaka na bazenu u Beču zgrozio je Austriju. Dječaka je napao irački migrant prije tri dana, a maleni je zbog ozljeda hitno prebačen u bolnicu. Policija je uhitila napadača, koji im je tijekom ispitivanja rekao kako mjesecima nije imao spolne odnose te kako je bio u krizi. Također tvrdi kako nije imao pojma da je u Austriji silovanje zabranjeno te naglasio kako u Iraku ima ženu i kćer

Naknadno je otkriveno kako se radi o dječaku iz Srbije koji je s obitelji također migrirao u potrati za boljim životom. Njegova majka Dunja rekla je kako je svoju djecu uvijek učila da se prema izbjeglicama odnose onako kako su se ljudi u Austriji odnosili prema njima kad su došli iz Srbije.

"Sada sam u potpunosti promijenila mišljenje. Žalim što sam djecu odgajala da s dobrodošlicom dočekuju migrante.

Ja sam samohrana majka petero djece, svi smo pod velikim stresom. Još je veći šok uslijedio kada je otkrio razloge silovanja. Nisam mogla vjerovati. To je jednostavno monstruozno. Kaže da je imao viška seksualne energije? Pa to je isto kao da je opljačkam banku jer nemam dovoljno novca.

Fizičke rane će zaliječiti, ali rane u duši neće nikada", rekla je majka, koja zahtijeva da 20-godišnji Iračanin nekoliko godina trune u zatvoru te da ga se nakon izdržavanja kazne deportira.

pirmin

#444 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by pirmin »

zetareticula wrote:SILOVANJE dječaka na bazenu u Beču zgrozio je Austriju. Dječaka je napao irački migrant prije tri dana, a maleni je zbog ozljeda hitno prebačen u bolnicu. Policija je uhitila napadača, koji im je tijekom ispitivanja rekao kako mjesecima nije imao spolne odnose te kako je bio u krizi. Također tvrdi kako nije imao pojma da je u Austriji silovanje zabranjeno te naglasio kako u Iraku ima ženu i kćer

Naknadno je otkriveno kako se radi o dječaku iz Srbije koji je s obitelji također migrirao u potrati za boljim životom. Njegova majka Dunja rekla je kako je svoju djecu uvijek učila da se prema izbjeglicama odnose onako kako su se ljudi u Austriji odnosili prema njima kad su došli iz Srbije.

"Sada sam u potpunosti promijenila mišljenje. Žalim što sam djecu odgajala da s dobrodošlicom dočekuju migrante.

Ja sam samohrana majka petero djece, svi smo pod velikim stresom. Još je veći šok uslijedio kada je otkrio razloge silovanja. Nisam mogla vjerovati. To je jednostavno monstruozno. Kaže da je imao viška seksualne energije? Pa to je isto kao da je opljačkam banku jer nemam dovoljno novca.

Fizičke rane će zaliječiti, ali rane u duši neće nikada", rekla je majka, koja zahtijeva da 20-godišnji Iračanin nekoliko godina trune u zatvoru te da ga se nakon izdržavanja kazne deportira.

Image
Xray

#445 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by Xray »

Image
Ripicipi wrote:Bosnjaci nikako da sami sebi priznaju da su uz migrante JEDINO I ISKLJUCIVO jer su muslimani.
Gojeni H

#446 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by Gojeni H »

animals wrote:
Tvoja ljubav prema izbjeglicama, vec sam napisao , sto ste braca po vjeri, nista drugo..
cudno da ste jedini u Evropi koji navijate da izbjeglice preplave Evropu..
sto li pitam se..
Ja znam nekoliko ljudi koji su porodice prebacili u Evropu i jedan broj njih su krscani.

Ali, imas oci a ne cujes ... :D
animals

#447 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by animals »

Gojeni H wrote:
animals wrote:
Tvoja ljubav prema izbjeglicama, vec sam napisao , sto ste braca po vjeri, nista drugo..
sto li pitam se..
Ja znam nekoliko ljudi koji su porodice prebacili u Evropu i jedan broj njih su krscani.

Gojeni H wrote:
animals wrote:
sto li pitam se..

I sta ima veze, koje su religije. .
mene to ne interesuje. .
Gojeni H

#448 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by Gojeni H »

animals wrote:
Gojeni H wrote:
animals wrote:
sto li pitam se..

Gojeni H wrote:
animals wrote:
I sta ima veze, koje su religije. .
mene to ne interesuje. .
Pa ti govoris o braci po vjeri, ne ja.
pirmin

#449 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by pirmin »

@Gojeni: sa idiotima ne vrijedi raspravljati. :wink:
Gojeni H

#450 Re: Masovni seksualni napadi Arapskih i Afričkih migranata u Njemačkoj

Post by Gojeni H »

Alfons Kauders wrote:
prog321 wrote:Odakle ti to ? :shock:

pa ako mislis da se par miliona ljudi moze "zavesti" da napuste vlastite domove i riskiraju zivot da bi se dokopali evrope, iz toga valjda slijedi da smatras da bas i nisu bistri

mani se ba teorija zavjera, ljudi bjeze od rata i cao... (mada ima i ekonomskih migranata)... nisu idioti da ih eto neko preko medija nafura da spakuju par kofera i napuste svoje gradove i sela

jel mora amerika bit kriva za sve, od vremenskih nepogoda do ovoga... stipu ba...
Bez ulaska u utemeljenost teorija zavjere ... :D Ne, bez zafrkancije, pricam s nekim Sirijcima i ljudi kazu da su ih Turci po kampovima pozvali jednog dana i rekli da su im vrata Evrope otvorena i da mogu ici.
Dakle, radi se o ljudima koji su vec bili po izbjeglickim kampovima u Turskoj, a ne onima koji su krenuli direktno iz Sirije, koji su mislim ionako manjina.

prog je to mozda uprostio i zacinio, ali u principu stoji pitanje ... milion ljudi se ne moze tek tako pomjeriti nakon nekoliko godina u kampu.
Cak i da uzmemo u obzir da je dozlogrdilo tolike godine u kampu, da uzmemo i faktor "stada" gdje ljudi po inerciji prate druge ... sve to u redu, ali ipak se radi o ogormnom broju ljudi. A, pamtimo jos uvijek poruke Merkelice ...
Post Reply