Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post Reply
putokaz1

#426 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by putokaz1 »

Božićni sajam nebi smjeo smetati Muslimanima!!!
spreca

#427 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by spreca »

uglavnomja wrote:
beniciodeltoro wrote: Ne govorim o tome da nekoga vrijeđa nacionalni simbol Hrvata nego govorim o ignorisanju i negiranju obilježja države u kojoj žive, što nema :bih: uz šahovnicu. I sami smo svjedoci situacija poput zviždanja himne pred meč Damira Belje i mnogih ostalih situacija i onda imamo takvu situaciju pred nosom. Čak i onima kojima ne smeta Božić i narodi koji su druge vjere i nacije će smetati nepoštivanje države u kojoj žive a ispast će na kraju da ih mrze samo zato što su katolici i slave Božić. Pa je li ovo i diskriminacija katolika koji se osjećaju Bosancima? Pa imamo dosta Bošnjaka, čak i onih što su se u ratu borili sa zastavom ljiljanima što kažu da vole ljiljane ali da se ne smije negirati plavo-žuta zastava jer je to znak poštovanja prema državi, zašto bi ovdje bilo drugačije? Nemam ja ništa protiv šahovnica i neka ih bude taj dan ali imam protiv da se taj dan ni po čemu ne može primjetiti da je Bugojno bosansko-hercegovački grad.

Neka slave, nek su ponosni ali se mora znati u kojoj su državi.
Image

Image

i ovi se ubise od bosanskih zastava :D :D

a sto se slike tice, znaci turski geto nedje u njemckoj, a zna se gdje su po tablicama, jeli? ili je skup gastarbajtera nedje u turskoj :lol: :lol:
takva ti je cijela Ruhrska oblast :lol:
nasa

#428 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by nasa »

Kikibombona wrote:
nasa wrote: Nisam upratila konkretno ove forumase ali 100% si upravu :thumbup: da je vecinom tako.Ustvari kod nas prica, u stvarnom zivotu, se definise cim kazes ime pa onda slijedi prilagodjavanje, tako da ne mozes znati ni sta ti najblizi misle jer oni tebi jedno drugom nesto drugo....
Cirkus, nit im volje da se prihvati drugaciji niti od tog drugog da bude prihvacen vec svaki koristi da poentira svoje, a to je uglavnom da nadjaca drugog, u argumentima, brojcano, po zncaju, ma u svemu....Da li je to svugdje tako I da li bas mora biti tako to ne znam ali ima sigurno mali broj ljudi koji vjeruju da ideal nije I ne moze biti nadjacati drugog u svakom smislu.
Vjeruj da se cesto zapitam kakvi su u stvari ljudi koje me orkuzuju, pocevsi od rodbine, prijatelja, komsija, poznanika... Pred mnom su svi fini, jer su davno skontali sta u mome prisustvu mogu pricati. Al ovi koji me ne poznaju, cesto se izlaju. Po imenima skontaju ko u grupi fali, pa onda po njemu opletu... i podilaze manjini koja je nazocna... sutra kada se nadje sa drugom manjinom, pljuje onu koju je jucer hvalio... i tako u krug... :D

Onda dodjes na forum i vidis sta ljudi govore oslobodjeni bojazni da ce ih neko preopoznati. Pa sta tek pisu na portalima ispod clanaka... Kakva govna sve tu isplivaju iz ljudi koji se pred nama pretvaraju kao fini.

Ljigavo do bola! Tako ce i ovo zavrsiti. Ante i Mujo ce se zagrliti, sjetiti se da su braca od rodjenja, da su jedni drugima isli na Bajram i Bozic, da su svi Bozija djeca, bla, bla... pa ce onda na sijelu reci jedan drugome 'jesi vidio onih pravoslavaca kakvi su...'... :D :D
Najgore je sto I svijet ode u istom pravcu.
Mene je to pravo razocaralo posljednju godinu -dvije, ozbiljno.Nekako su globalno nadjacale razlike, predrasude, hinjski odnosi...
nasa

#429 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by nasa »

arzuhal wrote:U Iranu postoje slobode i za vjeru i za ne vjeru, i za slobodu govora i za slobodu šutnje, itd. tamam onoliko koliko okvir koji određuje vrstu demokratskog društva i države u Iranu to dozvoljava i određuje. A taj okvir koji određuje vrstu demokratije u Iranu je islam (kojeg tumači Vijeće). Dakle čovjek je slobodan da čini u Iranu ono što nije usmjereno u rušenje tog okvira: imaš višestranačke izbore, imaš partije, različite programe, prisutnost različitih mišljenja, religija, ali svi oni moraju biti unutar okvira koji određuje supstancu demokratije u Iranu.
Za razliku od Irana, okvir koji određuje vrstu liberalne zapadne demokratije je krupni kapital. Sve slobode, svi zakoni, sve odrednice zapadnih društava se kreću u okvirima kapitala kao njihovog određenja, sudbine, okvira. I sve je dopušteno dok ne dovodi u pitanje interese krupnog kapitala: smiješ vrijeđat šta hoćeš, jest i pit, itd. Haj se drzni da napadneš interese krupnog kapitala :mrgreen:
Za razliku od islamskog Irana i demokratija zapadnih zemalja, demokratija jednog socijalističkog društva je određena partijskim okvirom: partija je najveći politički, zakonodavni, moralni, itd. autoritet koji određuje granice demokratije u socijalističkom društvu i državi. Ko se suprotstavi partiji taj kleveće i laže.

Zato ne treba neke stvari porediti, odnosno mogu se porediti ali ne smije se zahtijevati njihovo izjednačavanje gdje se jedno uzima kao ultimativni urnek po kojem se sve treba i mora samjeravati.
:thumbup:
Fudo Bosna

#430 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Fudo Bosna »

Bodkin wrote:
Scopio wrote:Ne znam sto bi trebao značiti ali znam kad bi na tim trgu bio organiziran bozicni sajam, gdje bi lokalni Vlasi pili kuhano vino, rakiju i jeli svinjske kobasice, mislim da bi to onda zbilja bilo opravdano smatrano provokacijom
Ne daj Boze da evropljani isto poimanje provokacije imaju kao kod nas, ni jednog muslimana ili kineza ne bi bilo u evropi. Ne bi ni afrikanaca..

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/pr ... neofasizam

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... adima.html

Ovaj zadnji klip je doduše iz USA...

Nemaju pojam "provokacije", a nije hvala Bogu još došlo dotle da niko sa istoka nije poželjan, a evo i druge strane medalje europske demokracije...

Inače ti "nepočutni" muslimani, odakle pravo njihovoj vjerskoj zajednici ili Muftijstvu da reaguje , a kao po "defaultu" ne smiju ni "pomisliti " da sličan štand , npr bajramski blagdanski, postave u Novom Travniku, komplet Zapadnoj Hercegovini, Vitezu, pred župnim uredom ili katoličkom crkvom, ali oni , tj mi, "moramo" samo šutjeti i trpjeti, ako se samo i "jave", odmah pljuvanje po njihovoj IZBIH i svim vjernicima muslimanima Bošnjacima koji kažu da nisu O.K dvostruki aršini u Bugojnu mora božični štand, NEKA GA NE SMETA, ali nažalost, u hrvatski večinskim gradovima u BiH ne može muslimanski/bajramski /vjerski štand , može ali ti niko ne bi GARANTOVAO BEZBJEDNOST...

LICEMJERJE , ali "može" kada su Bošnjaci, ili islam poglavito u pitanju :D
Last edited by Fudo Bosna on 06/12/2015 19:47, edited 2 times in total.
salik79

#431 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by salik79 »

_drunken_santa_ wrote:
Sekularna drzava isto tako i nije kompatibilna sa islamom. Stoga, ne cudi da muslimanske zemlje nisu demokratske.
Vidim ja da ti sekularizam i demokraciju zamisljas na identican nacin kao birvaktile Enver Hodza.
Fudo Bosna

#432 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Fudo Bosna »

salik79 wrote:
_drunken_santa_ wrote:
Sekularna drzava isto tako i nije kompatibilna sa islamom. Stoga, ne cudi da muslimanske zemlje nisu demokratske.
Vidim ja da ti sekularizam i demokraciju zamisljas na identican nacin kao birvaktile Enver Hodza.

Daj ba Salik to što kršćani i jevreji imaju sva prava u I.R. IRAN, to se "MORA", ali u Poljskoj, Mađarskoj, Bugarskoj, pa i državama Z Evrope, NE MORA, "šta će tamo" muslimani u kršćanskoj Evropi, hajd priznaj da je to najmanje što Iran i drugi islamske zemlje "MORAJU" :D ?

P.S.

"Namah" se gospođa prešaltala :lol:
_drunken_santa_

#433 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by _drunken_santa_ »

salik79 wrote:
_drunken_santa_ wrote:

Ne bas... hodza je zabranjivao religiju.

Ja sam za to da nema tabu tema i da se vjera ne zabranjuje. Da se na udarnom tv programu moze kritikovat vjera. Vjera a ne svestenici. To imas svuda u normalnom svijetu.
_drunken_santa_

#434 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by _drunken_santa_ »

Fudo Bosna wrote:
salik79 wrote:
_drunken_santa_ wrote:

Daj ba Salik to što kršćani i jevreji imaju sva prava u I.R. IRAN, to se "MORA", ali u Poljskoj, Mađarskoj, Bugarskoj, pa i državama Z Evrope, NE MORA, "šta će tamo" muslimani u kršćanskoj Evropi, hajd priznaj da je to najmanje što Iran i drugi islamske zemlje "MORAJU" :D ?

P.S.

Muslimani u Evropi imaju manja prava nego drugi u Iranu? Nekako pravac migracije ne podrzava tu tezu.
tututuuuu

#435 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by tututuuuu »

_drunken_santa_ wrote:
Muslimani u Evropi imaju manja prava nego drugi u Iranu? Nekako pravac migracije ne podrzava tu tezu.
gubis bezveze vrijeme s ovim tipom. s tim se ne raspravlja, to se ismijava.
Fudo Bosna

#436 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Fudo Bosna »

_drunken_santa_ wrote:
Fudo Bosna wrote:
Jes vala "ubiše se " da uđu u "napredne i razvijene", i ostanu u : Mađarskoj , Bugarskoj , Poljskoj, tuča sa policijom da "ostanu" u Sofiji pričaju žene u "brijačnici"... :izet:

Nemaju manja prava pogotovu u Z. Evropi, ali ima i to pooodosta islamofobije ali i antiorijentalizma, ili rasizma, znam preko mojih rođaka protjeranih iz BiH,( Hercegovina i Istočna Bosna), 80% mlađe i srednje generacije je da znaš ,faxove završilo, uklopili se, znaju jezik, i (bolje da ti ne kažem, šta mi preko ćata pričaju, copy paste i onako, šta im govore najbolje kolege u Danskoj, Švedskoj, Norveškoj, Francuskoj i slično, i šta mnogi , onako privatno misle o islamu ...) ...Znači nije baš sve "med i mlijeko" kako se predstavlja, pa ni sa onim imigrantima ili izbjeglicama, koji su se itekako uklopili u zapadna društva pa čak i protjerani iz Evrope , iz BiH npr, a zamisli, onda tek, fakultetski obrazovanog Sirijca , koji baš i ne liči na prosječnog Evropljanina, znači nije baš sve , "med i mlijeko" iliti "crno/bijelo" ...
Last edited by Fudo Bosna on 06/12/2015 20:10, edited 3 times in total.
salik79

#437 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by salik79 »

_drunken_santa_ wrote:
Fudo Bosna wrote:

P.S.

Sto se pobrojanih drzava tice - itekako podrzava. Druga stvar, ne vidjoh nekog iranskog krscana, ili Jevreja, da je napustio zemlju zbog svojih prava. Pa ni zbog ekonomskih razloga, imajuci cak u vidu i 36 godina najrigoroznijih sankcija, te 8 godisnje iracke proxy-agresije.
Last edited by salik79 on 06/12/2015 20:08, edited 1 time in total.
tututuuuu

#438 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by tututuuuu »

Fudo Bosna wrote:
Inače ti "nepočutni" muslimani, odakle pravo njihovoj vjerskoj zajednici ili Muftijstvu da reaguje , a kao po "defaultu" ne smiju ni "pomisliti " da sličan štand , npr bajramski blagdanski, postave u Novom Travniku, komplet Zapadnoj Hercegovini, Vitezu, pred župnim uredom ili katoličkom crkvom, ali oni , tj mi, "moramo" samo šutjeti i trpjeti, ako se samo i "jave", odmah pljuvanje po njihovoj IZBIH i svim vjernicima muslimanima Bošnjacima koji kažu da nisu O.K dvostruki aršini u Bugojnu mora božični štand, NEKA GA NE SMETA, ali nažalost, u hrvatski večinskim gradovima u BiH ne može muslimanski/bajramski /vjerski štand , može ali ti niko ne bi GARANTOVAO BEZBJEDNOST...

Avionu, pogleda znacenje rijeci "trg", a ond pogledaj gdje je dzamija te prostor dzamije i IZ a gdje je trg kao javna povrsina gdje bi se trebalo piti to kuhano vino.
Fudo Bosna

#439 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Fudo Bosna »

tututuuuu wrote:
Fudo Bosna wrote:

Avionu, pogleda znacenje rijeci "trg", a ond pogledaj gdje je dzamija te prostor dzamije i IZ a gdje je trg kao javna povrsina gdje bi se trebalo piti to kuhano vino.
"Hoću" kada mi ti taki "informiran", to kažeš, uvaženi moj "helikopteru", ili "cepelinu", ako sam ja , "avion" :lol:
uglavnomja

#440 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by uglavnomja »

Fudo Bosna wrote:
_drunken_santa_ wrote:
Fudo Bosna wrote:
Jes vala "ubiše se " da uđu u "napredne i razvijene", i ostanu u : Mađarskoj , Bugarskoj , Poljskoj, tuča sa policijom da "ostanu" u Sofiji pričaju žene u "brijačnici"... :izet:

Nemaju manja prava pogotovu u Z. Evropi, ali ima i to pooodosta islamofobije ali i antiorijentalizma, ili rasizma, znam preko mojih rođaka protjeranih iz BiH, Hercegovina i I Bosna, 80% mlađe i srednje generacije je da znaš ,faxove završilo, uklopili se, znaju jezik, i (bolje da ti ne kažem, šta mi preko ćata pričaju, copy paste i onako, šta im govore najbolje kolege u Danskoj, Švedskoj, Norveškoj, Francuskoj i slično, i šta mnogi , onako privatno misle o islamu ...) ...Znači nije baš sve "med i mlijeko" kako se predstavlja, pa ni sa onim imigrantima ili izbjeglicama, koji su se itekako uklopili u zapadna društva pa čak i protjerani iz Evrope , iz BiH npr, a zamisli fakultetski obrazovanog Sirijca , koji baš i ne liči na prosječnog Evropljanina, znači nije baš sve , "med i mlijeko" iliti "crno/bijelo" ...

bosanski islam i arapski islam, bosnaski nacin zivota i arapski nacin zivota, bosanske tradicije i arapske tradicije - NIDJE VEZE!!!!!

osim to malo vjere.

nijedan bosanac nema nista zajednicko sa jednim arapaom, bas nista, osim vjere. to je druga planeta, drugi zivot, drugi mentalitet ... meni stran, a kako tek tamo nekim sjevernjacima.

diskriminacija postoji jer ljudi cuvaju svoje, svoju zemlju, svoju tradiciju, svoj jezik, svoje vrijednosti ... plus sto danas cuvaju i radna mjesta.
ja1986

#441 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by ja1986 »

Postovani Vehide, meni kao muslimanu vise smeta to sto ti i tvoji iz IZ, na tom istom trgu, sjedite i pijete kafu sa osudjenim kriminalcima( koji su odlezali zatvorsku kaznu), nego jedan dan tocenja alkohola na tom istom trgu.
emmir1

#442 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by emmir1 »

Da li je bugojanski imam retardiran?

Kunemo se kao u neku multikulturalnost i sada bi pazi on određivao kako će ko i gdje proslavljati svoje praznike.

Vidim i mediji u regionu su jedva dočekali ovu vijest kako bi opet pisali o željama Bošnjaka za šerijetom i alijinom islamističkom državom.

Lijepo.

Neka i oni što su do sada dolazili provoditi novu godinu u Sarajevu, te skijati na okolnim planinama se zapitaju šta će im biti ako budu htjeli popiti kuhano vino u noći nove godine.

Sramotan potez imama.

Ovo se ne smije prešutiti ako držimo najprije do sebe i svog naroda
uglavnomja

#443 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by uglavnomja »

Fudo Bosna wrote:

koliko ima muslimana u zap. hercegovini, koliko u tim gradovima koje si nabrojao?
da li su probali da to urade?
privatno ili preko raznih medzlisa? smije li se ista mimo iz, ili svako radi za sebe?
ako su probali, da li su dobili odbijenicu od opstine da koriste javnu povrsinu?
ako su dobili dozvolu od opstine, da li su dobili protestno pismo katolicke bogomolje?

itd

ili ti naravno znas sbb kbb :D
SEYOboy

#444 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by SEYOboy »

nisam znao da postoje i bajramski sajmovi na kojima se pije kuhano vino
Fudo Bosna

#445 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Fudo Bosna »

uglavnomja wrote:
Fudo Bosna wrote:
bosanski islam i arapski islam, bosnaski nacin zivota i arapski nacin zivota, bosanske tradicije i arapske tradicije - NIDJE VEZE!!!!!

osim to malo vjere.

nijedan bosanac nema nista zajednicko sa jednim arapaom, bas nista, osim vjere. to je druga planeta, drugi zivot, drugi mentalitet ... meni stran, a kako tek tamo nekim sjevernjacima.

diskriminacija postoji jer ljudi cuvaju svoje, svoju zemlju, svoju tradiciju, svoj jezik, svoje vrijednosti ... plus sto danas cuvaju i radna mjesta.
Znači pravdaćemo neonaciste u Poljskoj ili Mađarskoj,ili čak islamističke ispade i zabrane u Z.Evropi, po tebi, jer , ("ljudi čuvaku svoja radna mjesta")?

Nema puno zajedničkog, ali kada ti kao Bosancu, na bazenu npr. omladina dobacuje jer ti sin ima "nepoćutno" muslimansko ime, a taj moj rođak možda ima više škole nego 2-3 momka zajedno koja mu dobacuju, doduše, klege frendovi sa njim se izvinjavaju /stid ih?

Ima "arapa", znam preko badžine familije bosanaca u Francuskoj koji su n-ta generacija iz Alžira npr. imaju fax, govore savršen francuski i opet mu u restoranu i (prije ovih terorističkih divljanja Isilovaca/fašista/kvazimuslimana u Francuskoj) i opet mu znaju dobaciti u restoranu, na ulici, na posdiplomskom na predavanju, pričala mi lično bosanka, rodica badže...?

Itd...
Kikibombona

#446 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Kikibombona »

m_l wrote: Tisu, radikalno-militantno-fanaticni ateisto :mrgreen:

Ja sam k'o dijete voljela gledati bozicne filmove, znas ono porodicna idila, toplina, etc. Sa' ce sezona... Haj' priznaj da si i ti gled'o! :mrgreen:
Ja sam malo grublja sorta, nisam za limunade. :D

Al' slusao sam i ponekad slusam ilahije... Arabeske su super. :D

Zato imam tople i srdacne odnose sa vjernicama iz komsiluka. Ima ih nekoliko koje su mi na poseban nacin simpaticne (bez sekusalnih aluzija, da ne shvatis pogresno). I cini mi se da je obostrano. Iskren osmijeh i srdacan pozdrav nesebicno dijelimo. :D Ako sa Salikom odem u Teheran, mozda se vratim sa Perzijanerkom. :D Lijepe su, imaju dopadljiv stil oblacenja.

I ti si m_l raja, samo da te vjera nije oblikovala po svome... steta... :D Neobicno si inteligentna.

Ovaj dzaho iz Bugojna je hajvancina i seljac'na, zatucani vjerski fanatik. Katolici iz Mostara i Posusja su slicna stoka. I njima bi se digla kosa na glavi da im trg prljaju islamom. Da je isti slucaj zabiljezen u Posusju, opet bi imali ovu temu. 155 bi pljuvao ohole katolike, a Tutututu bi pisao kako su muslimani pored tolike ravnice provokacije radi izabrali trg na kojem dominira katolicka crkva.

A zar ne bi bilo lijepo da je dzaho dosao na bozicni sajam, podijelo srecu sa svojim sugradjanima uz sokic i pokoju lijepu rijec, iskren osmijeh, pa i zagrljaj...!? Ne mora slaviti, ne mora cestitati, ne mora nista sto brani vjera. Valjda nije zabranjeno uelicati necije slavlje svojim prisustvom. Valjda se nije zabranjeno veseliti zato sto je nekome veselo!? Ja sam kjafir sa dna kace ali sam proslavio bezbroj bozica, bajrama, vaskrsa, uskrsa... Svaki put iz srca. I ti si gledala bozicne filmove!? Pa sta!?? Cisto sumnjam da je Bog, ako vec postoji, toliki suft da mu smeta sto neko uziva u necemu sto stetu ne donosi...

Moje pisanje ovdje ima plemenitu namjeru. Namjerno prozivam obje strane, jer ako se svrstam u jedan od dva tora, nista necu postici. Necu ni ovako, ali eto, treba pokusavati. Imao sam malu nadu da ce moji komentari ujediniti muslimane i katolike, pa makar to znacilo napad na 'nevjernika'...
Last edited by Kikibombona on 06/12/2015 20:31, edited 1 time in total.
Fudo Bosna

#447 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Fudo Bosna »

uglavnomja wrote:
Fudo Bosna wrote:

koliko ima muslimana u zap. hercegovini, koliko u tim gradovima koje si nabrojao?
da li su probali da to urade?
privatno ili preko raznih medzlisa? smije li se ista mimo iz, ili svako radi za sebe?
ako su probali, da li su dobili odbijenicu od opstine da koriste javnu povrsinu?
ako su dobili dozvolu od opstine, da li su dobili protestno pismo katolicke bogomolje?

itd

ili ti naravno znas sbb kbb :D

U Z Hercegovini malo u srednjoj bosni puno i ne pravi se mutav, jer znaš kakva je tamo "MULTIKULTI", sa "made in croatia" i li HZHB zastavama "demokracija"?
palermo

#448 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by palermo »

emmir1 wrote:Da li je bugojanski imam retardiran?

Kunemo se kao u neku multikulturalnost i sada bi pazi on određivao kako će ko i gdje proslavljati svoje praznike.

Vidim i mediji u regionu su jedva dočekali ovu vijest kako bi opet pisali o željama Bošnjaka za šerijetom i alijinom islamističkom državom.

Lijepo.

Neka i oni što su do sada dolazili provoditi novu godinu u Sarajevu, te skijati na okolnim planinama se zapitaju šta će im biti ako budu htjeli popiti kuhano vino u noći nove godine.

Sramotan potez imama.

Ma nije retardiran, nego sila udarila u glavu. Naravno o tome da je glupo ne treba trošiti ni riječi.

Al ako izuzmemo ovdje ovu vjersku komponentu ovo je zapravo pitanje shvatanja odnosa većine i manjine na ovim prostorima. A Vehid je ovdje slika i prilika tog shvatanja. Kabadahijska većina.
Fudo Bosna

#449 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Fudo Bosna »

emmir1 wrote:Da li je bugojanski imam retardiran?

Lijepo.

Sramotan potez imama.

Šta ti imaš sa imamima i IZBIH, ti ionako svake prestupne svrneš na bajram namaz :lol: ?
harač

#450 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by harač »

tututuuuu wrote:
_drunken_santa_ wrote:
gubis bezveze vrijeme s ovim tipom. s tim se ne raspravlja, to se ismijava.
:thumbup:
Post Reply